Kärleksförsäkring

Till frukosten imorse med snön vräkande ner utanför fönstret och med tända ljus på bordet lyssnade jag på rix och Eva Dahlgren var där. Har alltid gillat Eva Dahlgren skarpt. Hon utstrålar värme och kärlek. Hon är intelligent, har pondus och mycket integritet men även en stor portion öppenhet, självironi och humor. Hon är en begåvad artist och är dessutom oerhört vacker. Vem kan tro att människan är 50 år!!!


Sofia Wistam pratade om Eva och Efvas kärlek, att de verkar så kära och frågade om det är så och om hon hade något kärlekstips. Kan låta ganska löjligt och en fråga som smälls av i många massmediala intervjuer med kända, gifta människor men jag blev faktiskt intresserad av svaret. Kändes som att just Eva Dahlgren skulle komma med ett förnuftigt, ärligt och icke-hollywood-töntigt svar. Hennes svar var ganska enkelt, ganska självklart; Man måste ta hand om kärleken och det är vi bra på. Att man med ganska enkla medel faktiskt kan göra just det. I helgen hade Eva och Efva tex låtsats att de var på semester fast de var hemma. Inga hushållssysslor utan just semester. Hon gick inte in på detaljer men jag spann iväg på just det tipset. Klart det är svårt, att befinna sig i hemmet utan att plocka, fixa och greja men det kan ju vara en utmaning i sig. Att bara mysa, äta goda mat, kolla film, hitta på något enkelt som bio, middag ute, musée el likn. Vad som helst egentligen.


Varför är det så svårt att vårda kärleken? Visst livet är fullt, hela tiden. Med jobb, hushållsysslor, barn osv osv och det blir inte mycket tid över för just egentid vuxna emellan. Men man måste ju prioritera det. Det är ju så himla viktigt. Man kan nästan se det som en livsviktig försäkring. Att investera och satsa på att vårda förhållandet gör att när det händer något, när livet är jobbigt etc så finns denna "försäkring", en stabil grund i förhållandet som håller upp det hela.


Det är viktigt för hela familjen att man som mamma och pappa tar hand om sitt förhållande till varandra.


Hur kan man egentligen tro att den kärlek man kände för 10 år sen bara ska stå kvar där utan att underhållas. Att den bara ska finnas där i vått och torrt, stå emot alla påfrestningar osv. Så funkar ju INGET annat!


Så gott folk, skaffa er denna försäkring. Ta vara på varandra, gör något tillsammans som bara vuxna. Som de förälskade vuxna ni är utanför jobb, barn,hushåll osv. En gång i månaden kanske. Prioritera och PLANERA in det! Det är även en investering för era barn.




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback
RSS 2.0