Smittskyddsinstitutet konstaterar...

...att vinterkräksjukan är här. Baseras i och för sig på antalet sökningar på "kräk" på vårdguiden men det är ju så att när sjukor slår till så googlar och söker folk på nätet i första hand innan kontakt med sjukvården sker.

Tänk nu bara om alla kunde få in i sina karriärhjärnor de nedersta meningarna i denna artikel, jag citerar:

"Dessutom bör man, i samband med eventuell sjukdom, stanna hemma från arbetet eller skolan i ytterligare två dagar efter att man blivit frisk."

Jag vet att det inte bara är karriärmänniskor som rusar iväg till dagis med sina ungar dagen efter att de spytt sista gången och att det inte bara är dom som skyndar tillbaka till jobbet så fort en halv kopp te fått stanna kvar i magen utan för många handlar det om pengar och överlevnad, att de inte har råd att vara hemma.

Men ändå, denna vidriga sjuka skulle faktiskt kunna hållas lite mer i schack om alla följde ovanstående. En hel avdelning på dagis kanske slipper stänga, ett företag slipper gå på halvfart för att halva personalstyrkan ligger hemma i kräksjuka.

Så tänk nu på det nu kära vänner :-)

Men jag hoppas att ni alla slipper eländet förstås!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback
RSS 2.0