Betygsättning av lärare

Såg nu att Maud Olofsson kommit med det förslaget. Den kvinnan har jag inte mycket till övers för, måste t.o.m byta kanal när hon är på tv för jag bara klarar inte av henne. Så min fundering har egentligen inte med henne att göra, frågan har ju varit uppe förut.


Vore det egentligen så tokigt? Inte att eleverna ska få betygsätta lärarna kanske men att det borde finnas någon form av utvärdering från elevernas sida av lärarna. Det skulle i ett sådant fall finnas tydliga och klara riktlinjer för hur de ska utvärderas för det är ju inte meningen att en elev ska kunna få skriva att den t.ex tycker att en lärare är dum i huvudet.


Lärarna har en stor och viktig roll i våra barns och ungdomars liv och om nu helt hypotetiskt en klass skulle känna att en lärare inte lär ut bra eller något annat så borde väl det tas i beaktning? Det borde vara värdefullt inte bara för läraren själv utan även för skolan och skolledningen att få till sig sådana utvärderingar. Men som sagt, under noga kontrollerade former. Det ska ju vara konstruktiv kritik och inte en massa dravel får en skoltrött elev som tycker att en lärare är blåst.


Vet inte riktigt hur det skulle utformas men det är ju inte mitt jobb att arbeta fram ;-)


Tycker nog inte att idén är helt fel, i alla fall inte grundtanken.


Har vi inte alla haft någon lärare under skolgången som man tyckt varit dålig och som man som vuxen faktiskt minns att den inte var någon bra lärare. Det är ju ganska väsentligt för inlärningen av hela det ämnet. Även tvärtom, jag har haft lärare som varit kalasbra. Borde inte även de lyftas fram, deras sätt att arbeta, lära ut på osv som tips och lärdom för de som kanske behöver förändra sitt sätt att arbeta på?


Vad tycker ni därute?



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback
RSS 2.0