Föräldraförsäkringen...

...är inte alltid så bra som man kan tycka. Den har sina klara brister. Läs artikeln på Aftonbladet här


Vi hamnade i en liknande situation när Elliot var nyfödd. Jag blev ju inlagd med honom pga hans gulsot. Lova hade rätt till sina 3 timmar på förskolan. Men resten då, vem skulle ta hand om henne då? Jo Fred såklart tänkte vi och tänkte att VAB är ju självklart. Men se det var det inte. Först hamnade vi visserligen hos handläggare på FK varav den ena inte visste alls och den andra sa att det var okej att ta VAB. I slutänden fick vi ju dock inte göra så och jag ifrågasatte hur de menar att man ska göra då och fick till svar att "det får man ju försöka lösa". Vilket idiotiskt svar. Lösa hur?! Om man inte har lediga vänner, släkt el bekanta vad gör man d?. Skulle hon vara med mig och Elliot på sjukhuset då? Eller vara med Fred på jobbet? Eller skulle Fred vara hemma i flera dagar utan någon som helst betalning?


Som sagt, mycket låter så bra i det här välfärdslandet men det finns hål i den fina ytan och det är lätt att hamna i ett moment 22 bland alla lagar och regler. Det är nog många arbetslösa, sjukskrivna och föräldralediga (dessa 3 grupper främst) som får uppleva det. Mycket är toppen såklart, främst om man jämför med många andra länder men vi borde se över sprickorna och hålen i mycket här hemma ändå. Inte bara nöja oss med att det trots stora brister i vissa fall är mycket bättre än i andra länder.



Kommentarer
Bredetiril

I really appreciate your website. An interesting website with an interesting design. A lot of interesting info. Thanks.

2011-09-08 @ 07:40:34
URL: http://bredetiril.blogyd.com
Nina

Thank you! It´s nice to hear that someone likes and appreciate what I´m writing. Thanks for your feedback!

2011-09-08 @ 09:01:44


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback
RSS 2.0