Allt färre uppnår gymnasiekompetens

Med den faktan i botten så frågar jag mig om pengar alltid är det slutgiltiga avgörandet när politiker fattar beslut? Jag vill inte tro det och trodde nog någonstans att pengar har en oerhört stor del i allt men att det ändå var en viktig del hur sammahället fungerar.


Jag tvivlar mycket på det sistnämnda nu. Än mer efter det som varit uppe på tapeten här i vår egen kommun. Ett förslag om att en del landsbygdsskolor skulle stänga sina mellanstadier och så skulle de eleverna fördelas ut på de två skolor som finns här inne i samhället. Detta skulle innebära att t.e.x Julia och Wilmers klasser skulle gå från runt 24 elever, som jag f.ö redan tycker är för stora klasser, till runt 33 elever. Det är helt vansinnigt och det utbröt tack och lov en het debatt. Protestlistor lämnades in och kommunen har faktiskt backat. Fantastiskt!


Det här är ett strålande exempel på att det enda som det handlar om är pengar. För var i herrans namn finns elvernas och lärarnas bästa i en sådan sitation?????


Sen bekymras politikerna över att allt färre elever uppnår gymnasiekompetens. Hmmmmmm, jag undrar så pass varför!!!!! *ironi*



Det har uppstått en ond cirkel, de barn som t.e.x inte har det så bra hemma, som har problem, har en bokstavsdiagnos, "bara" har svårt med inlärning osv kan omöjligt få den hjälp, bekräftelse och förståelse de behöver i en klass om över 30 elever. Sen slussas de vidare och vidare och till slut sitter de där i 9:an och har inte kunskap och kompetens som krävs för en gymnasieutbildning. & det är INTE elvernas fel!


Idag är man egentligen ingenting rent yrkesmässigt utan en gymnasieutbildning, det som förr ansågs som lite mer "vidareutbildning" ses idag nästan som en förlängning på grundskolan som alla bör ha lägst. Det kommer uppstå en enorm problematik för alla dom som inte fått med sig det de behöver från grundskola för att kunna gå vidare till en gymnasieutbildning när det senare är dags för yrkeslivet.


Det känns så enkelt och solklart att en dagisunge skulle kunna räkna ut det. Men det är ju inte det som det handlar om utan det är PENGAR! Hela tiden ska det sparas pengar, det ska kosta så lite som möjligt och eftersom skola och äldreomsorg är två av de största statliga blocken i samhället så är det ju där det kan sparas mest pengar. Att det sen handlar om att våra gamla ska få ett drägligt och värdigt slut på livet och att våra barn ska få den start på livet som de förtjänar och har rätt till är tydligen något som står blekt jämfört med pengar och spara.


Sveriges s.k välfärdspolitik är inget annat än tragisk.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback
RSS 2.0