Här är jag!

Sista dagarna har varit fullt upp och igår när jag då skulle blogga så låg vårt internet nere. Hela dagen. Hade inte kommit igång när jag gick och la mig vid tolv ens. Men nu så.

I söndags var mamma och syster här och Lova fick presenter, har ju inte blivit något kalas än. & det verkar dra ut på tiden för Lova är sjuk igen. Vaknade med 38,5 i feber imorse och är verkligen helvissen. Som om hon hade 40 graders feber. Igår var hon hos farmor och fick då en jättefin trehjuling av farmor och farbror Björn. Nu ligger hon nedbäddad i sin säng och kollar på Fifi. Lillebror rumsterar på golvet i hennes rum. De stora är i skolan.

Har kommit igång med de stora barnens sysslor och det funkar helbra. De är så duktiga och gör verkligen det de ska utan klagosång. På whiteboarden i köket har jag skrivit schema samt "Ju fler vi är som hjälps åt desto trevligare, enklare och finare blir det här hemma" och jag tror de orden fastnade hos dom. Det är inga jättegrejer de gör, har hand om diskmaskinen, avtorkning av bänkar och bord och när den ene gör det så plockar och dammsuger den andra i hallen samt tar ut soporna. Nästa dag byter de. Torsdagar är det städning av deras rum. Fredagar och söndagar är de "lediga" från uppgifter.

Jag tror stenhårt på det här med att ungar ska hjälpa till hemma. De lär sig ansvar, konsekvens av när det stökas till, betydelsen av att hjälpas åt mm. Sen ska de inte överösas med uppgifter utan de ska ha sin tid för lek, läxor (självklart), kolla lite tv osv men en halvtimme, timme kan de absolut avsätta för att vara delaktiga i ordningen hemma.

& det gör en otrolig skillnad. När de stora gjorde sitt så badade Fred småbarnen och vi tog sen på pyjamaser på dom, jag hängde ch vek tvätt samt plockade upp alla leksaker överallt. Med detta så var hemmet helt i ordning när alla barn lagt sig och Fred och jag kunde sätta oss med en kopp kaffe och bara ta det lugnt en stund. Istället för att allt ska göras när barnen somnat.

Så i det här fallet kan ordspråket "ju fler kockar desto sämre soppa" slänga sig i väggen ;-)

Trevlig onsdag på er!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback
RSS 2.0