Marinad och såsrecept

Jag gör en egen superenkel marinad till fläskfilé (kan användas till kyckling eller annat kött med). Gör sen sås på på stekspadet som blir kvar i formen.


Här kommer recept på marinad och sås:

 


MARINAD

1 dl kinesisk soya

2 dl rapsolja

2 vitlökar

Grillkrydda

Salt

Svartpeppar


Blanda soya och olja, skiva i vitlöken i blandningen. Krydda med salt, peppar och grillkrydda. Tänk på att detta är en marinad och att mycket smaksättning behövs. Lägg i fläskfilén och låt ligga MINST ett par timmar. Bryn sen på filéen i stekpanna och lägg därefter i ugnfast, smord fom. 150-175 grader i ca 30-40 min, ta ut och skär i den för att se om den ser bra ut och lägg sen i aluminiumfolie i ca 10 min för att den ska bli helt klar.

 


SÅS

1 dl vatten

Grädde


Rör i vattnet i formen i det "spad" som blivit kvar efter köttet. Sila sedan ner i en kastrull och tillsätt grädde. Marinaden är så smakrik så någon mer kryddning i såsen behövs inte. Om man inte önskar tillsätta någon favoritkrydda eller liknande förstås. Barnen ville dricka såsen här ;-)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback
RSS 2.0