Spara och tjäna

Jag har svårt för en del människors obegripliga sätt att använda begreppen spara och tjäna. Om du funderar på att köpa en grej men sen avstår, har du då sparat eller tjänat pengar? Ganska lätt va?! SPARAT förstås. Du har väl inte gjort något som inbringat pengar utan du har helt enkelt sparat de pengar som du först tänkte lägga på den där grejen.

Kanske är det "bara" ett språkfel? Eller är det så att en del verkligen inte vet skillnaden mellan dessa begrepp?

Jag tror dessvärre att det är lite som med särskrivningar och andra språkliga fel att det ligger en lathet bakom (dyslektiker el andra "handikapp" inräknas GIVETVIS INTE). En slags slapphet och respektlöshet inför språk och ords betydelse. 

Misstag kan alla göra men när vissa ord ständigt används på fel sätt så är det inget misstag och ligger inget "handikapp" bakom så är det faktiskt slapphet alternativt okunnighet som ligger bakom. 

Tyvärr är det nog ofta så att att en del är säkra i sin okunnighet med, de liksom tror att det är rätt helt enkelt och reflekterar inte mer över det.

Trist. Språket ska man vårda. Även om man givetvis kan använda slang, skoja till det, använda dialektala ord osv. Annars vore det trist.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback
RSS 2.0