Ingen snöröjning här inte!

Planen för dagen var pulkabacken efter lunch men då vi tyckte att det blåste och snöade lite för mycket för att det skulle vara trevligt så bestämde vi att vi skulle baka lussekatter, sätta pepparkaksdeg och fixa peparkakshus. Dock saknades lite saker så vi behövde till affären samt att vi skulle köra hem Julias kompis som sovit här inatt.
 
Eftersom vi bor på landet och har en knapp kilometers grusväg upp till stora vägen så vet vi att den tenderar att blåsa igen med drivor den här årstiden vid snöfall och blåst (F satte sig fast i fredags t.ex) så tog F en promenad för att kolla läget. Inget plogat och han tyckte inte att det såg körbart ut så han ringde de som sköter vägen och som bor strax nedanför oss. & det blev inget handla minsann. Hon tyckte inte att det var värt att ploga eftersom det fortfarande snöade och det snart skulle blåsa igen igen. Hon föreslog att vi skulle äta ravioli (ehh ?!?!) och att Julias kompis kunde gå upp till stora vägen och bli hämtad där.
 
Visst kanske inte helt orimligt men vi vet ju den egentliga orsaken. De samt en granne till oss har tidigare haft hand om snöröjningen själva men har i år valt att leja bort det. & det satt nog långt inne för det är snålheten själv vi pratar om. Så ganska enkel matematik, snålhet+söndag+extra "utryckning"=alldeles för dyrt. Lika bra att vänta tills snöandet slutat och då ploga.
 
Tur vi inte hade gäster som skulle hem, att någon av oss var sjuk och var tvungna att ta oss till läkare etc.
 
Så vi hade besvikna barn här idag kan jag säga, vi pyntade lite och mös med film men det var egentligen inte alls vad de ville.
 
Nu är de minsta inte helt hundra ikväll, Elliot är grinig och snorig och har inget velat äta idag och det är ett tydligt tecken på att han inte mår bra. Lova har huvudvärk. Så det är väl något på gång. Själv är jag genomförkyld och hostar som en tok. Hostan the story of my life vid förkylningar.
 
Imorgon ska jag handla grejerna till pepparkaksdegen så kan vi baka det någon kväll i veckan. Resten får vi nog göra till helgen.
 
Har ni haft en fin helg?


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback
RSS 2.0