Sover Sverige i visssa frågor?

Läser ni i tidningarna och hör på nyheterna debatterna kring vår svenska försvarsmakt? Är Sverige invaggat i någon falsk trygghet då vi inte varit inblandade i krig på väääldigt lång tid? Läste i DN att vår försvarsminister "är nöjd med att vi kan försvara vissa delar av vårt land under en veckas tid". Detta kritiseras av många och jag är beredd att hålla med.

 

Med all oro i världen så kanske vi ska vagga ur vår trygghet och se över vår försvarsmakt. Om vi skulle hamna mitt i krig ska vi då vara ett land som bara faller, befolkningen dödas på löpande band för att vårt välfärdsland väljer att lägga våra pengar på andra ställen och för att vi anser att sannolikheten för att vi ska hamna i krig är så liten...

 

Jag är inte för den tvångsplikt som en gång fanns av militärtjänst men kanske ska det ändå informeras och läggas pengar på hur viktig en fungerande försvarsmakt är så att killar och tjejer som faktiskt vill och anser sig kunna gör denna militärtjänst. Samt att budgeten behöver höjas för försvarsmakten rent allmänt.

 

Att anse att vi måste kunna försvara oss är inte samma sak som att man är för krig, våldsamheter osv utan att vi som nation måste kunna hjälpa och försvara vår befolkning om detta obehagliga skulle inträffa.

 

Det pågår ju otäckt nog mycket otrevligheter i världen och att gå runt och tro att vi skulle vara förskonade gör oss ju till ett lätt mål för "rätt" grupp.

 

Precis som i livet för gemene man så måste man ju ta ställning till, förbereda sig osv för jobbiga saker om än man inte får låta livet kretsa kring det. En medvetenhet.

 

Vad tycker ni i detta ämne?



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback
RSS 2.0