Nyklippt nr 2

Första frisörbesöket för liten gosse idag. Jag har hackat lite i håret på honom emellanåt men nu var det dags för den riktiga saxen hos frisören. Bebishåret föll till golvet och den lilla kille vi kom dit med tycktes försvinna och med oss hem fick vi en stor pojke.
 
 
Han satt som ett tänt ljus lille älsklingen och väntade tålmodigt på att allt skulle bli klart ♥
 
Han blev sååååååå fin men nu ikväll har han varit så trött så trött att han INTE velat vara med på kort så jag får nog avvakta till morgondagen för att visa resultatet :-)
 
 

Nyklippt

Visst är det roligt med nya bloggläsare?!

Det tycker i alla fall jag -:) Dels för att det är roligt ifall fler kommer på besök och kanske trivs just inne hos mig och dels för att jag även får upp ögonen för nya bloggar som jag kommer vilja börja läsa.
 
Känner du likadant så kan detta vara en möjlighet :-)
 
Gå in på båda bloggarna nedan och följ instruktionerna, as simpe as that :-)
 
Kaffehörnan
 
Maddisenj
 

Lycka till fina!

Mmmmarabou ;-)

Ända sen jag var barn har jag älskat nougatcrisp i Twist påsen, mormor köpte alltid hem Twist till högtider och speciella tillfällen. & just Nougatcrisp hade/har allt, nougat, krämig, choklad och krispig.
 
 
Till helgens snask tänkte jag testa samma tillverkares Dröm krisp i chokladkakeform då jag tyckte den verkade väldans god. Det skulle jag ju inte gjort för jag kunde inte sluta äta förrän den var slut (var en 100 grams så det var inte den stora men ändå!) och jag mådde pyton. Den var liksom Nougatcrisp med lite extra finish. Alldeles för mycket egentligen men ändå såååå god. Så den kan jag ju inte köpa hem mer, för det går inte!
 

Sicken morgon!

Idag var ingen rolig morgon. Lova var på krigsstigen och roade sig med att retas med sina äldre syskon oavbrutet, Julia hade separationsångest från sportlovet och var allt annat än glad, Wilmer hade glömt båda sin skolväskor hos P så han fick packa i en påse och det var katastrof (!) och Elliot hade en kinkmorgon.
 
Pust och frust!
 
Som om det inte räckte så kom jag när jag släppt av de stora vid skolan på att jag glömt mobilen hemma och framme vid dagis så började jag undra vart husnyckeln var. Julia brukar till 99% vara den som går ut sist och låser därmed och ger mig nyckeln eller lägger den i facket vid handbromsen. Men ingen nyckel någonstans. In med de små på dagis och ber att få låna deras telefon för att ringa F. Julia har precis bytt mobilnr och det vill inte fastna riktigt i mitt huvud så jag kunde inte ringa henne direkt utan fick gå en omväg via F på jobbet. Efter ett antal försök fick jag tag på honom och han skulle ringa Julia och be henne springa ut utanför skolan.
 
När Julia kommer ut så säger hon att hon inte har nyckeln och att hon inte minns om hon var den som låste. Jaha, hur gör vi nu då?! Jag lånar med mig hennes mobil och åker hem. Hem för att upptäcka att ingen låst alls. Dörren stod olåst.
 
Inte så bra. & mycket bök för ingenting.
 
Nu ska jag plocka ihop här och sen bege mig för att lämna mobilen till Julia och sen vidare till jobbet.
 
Hoppas er morgon var lite mindre rörig än vår :-D

Sooolen har varit här idag!

Alldeles underbart väder idag, solsken, ett par minus och knarr under skorna. En liten promenad fick det bli samt utelek.
 
Väl inne igen så skulle även den konstnärliga sidan få sitt såklart!
 
 
 
Julia, hennes kompis och Wilmer hade bakat goda chokladmuffins när vi kom in som vi festade loss på till fikat.
 
Nu är det dags att ladda om, sportlovet är över och det är faktiskt skönt. Det blir lite ordning på allt igen. Mysigt med lov men det är skönt när allt återgår till de "vanliga" rutinerna igen. Skola, jobb och förskolan imorgon.
 
Hoppas ni får en fin start på nya veckan! & ni som har sportlov denna veckan önskar jag en skön ledighet såklart!

Liten kämpe

Elliot kämpar hela dagarna med sina klädbyten och skoprovningar. Jag vet inte hur många ggr per dag som han klär av sig, tar på sig andra kläder, drar på sig allas våra andra kläder i familjen över sina egna, staplar runt i skor som är sjutton storlekar förstora och har klackar. Det ska gärna vara lite väskor, mössor och reflexvästar med, är outfiten som den ska :-)
Arg som tusan blir han emellanåt när kläder och skor inte gör som han vill med.
 
Idag lyckades han med konststycket att ta på sig pyjamasen upp och ner. Det ni ;-)
 
 
 
Det kan ju liksom inte ha varit helt lätt att kränga i benen i ärmarna och armarna i benen, hihi!

Hembakat fick det bli!

 
När jag skulle göra frukost så upptäckte jag att det inte fanns en enda brödsmula att plocka fram :-O Som tur var hade vi jäst hemma så det fick bli nybakade, ljumna frallor till frukost och det var det ingen som blev ledsen över ;-)
 
F och Elliot sov till halv nio idag men Lovafisan slog upp sina blå strax efter halv sju så vi satt i soffan och myste. Lyckades få upp de stora trollen till frukostbordet vid nio,hyffsat bra förberedelse inför skolstarten imorgon efter en veckas sportlov.

Taco...

...lördag! Japp så fick det bli för igår åt vi annat. & det smakar faktiskt lika gott på en lördag ;-)
 
 
 
Äntligen har Ikea fått in denna doft på sina doftljus igen! Har undrat om de utgått helt men de verkar i så fall gjort comeback :-)
 
Väntar på en leverans från Partylite och jag kan knappt bärga mig! Dröjer nog dock en vecka kanske. 
 
Har ni en bra lördag därute?

Tävla du med!

Inne hos lottizdays är jag med och tävlar om detta härliga:
 
 
 
 
Klicka på bilden så kommer du direkt till tävlingen hos henne!

Lööördag

 
Denna gossen vaknade nog på lite fel sida idag men nu är han iväg och leker med en kompis och han var glad när jag släppte av honom. Ikväll kommer Julia hem efter två nätter hos en kompis så då blir vi samlade för lite mellomys.
 
Nu ska smaska på banoffe paj som syrran gjorde igår. Har ni gjort/ätit det någon gång? Sött så man inte äta några mängder men det är vansinnigt gott!

VINNARE i UTLOTTNINGEN BÄBIS startset/presentset...

...är.. (varnar lite för jordens tråkigaste presentation :-S )
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
:-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BÄBIS startset/presentset: Anna B
 
 
 
 
Tröstpris till: Tinizs och Frida
 
 
 
Ni lyckliga vinnare mailar mig på: [email protected]    TACKAR! :-)
 
 
 

Sista dagen att delta i...

...i utlottningen av BÄBIS startset/presentset. Kl 18 ikväll avslutas tävligen och jag drar en lycklig vinnare.
 
Tävlingen hittar du här!

Soffklädsel

Jag vill så gärna ha en ny klädsel till vår soffa. Det blir som en helt ny soffa då och vår behöver fräschas upp. Den är tvättad men tappade sin forna glans då :-)
 
Ny klädsel kostar mellan 3500 och 5500 kr men nu har jag hittat en tjej som säljer ett helt nytt oanvänt för 1600 kr inkl frakt. I precis den färg som vi önskar.
 
Det finns dock så mycket annat för oss att lägga pengarna på för tillfället så jag vet inte. Men det vore himla skoj.
 
Nu ska vi äta lite frukost och sen ska stora sonen till tandläkaren för undersökning. Hoppas han inte har några hål.
 
Ha en härlig fredag!

Påsklämmor

Japp, jag tror minsann det är underskattat med påsklämmor. Lova har nu på morgonen påvisat dess breda användbarhet :-)
 

Systermys

Tog en sväng till kära syster ikväll och myste lite.
 
 
 
Adamskrutten är lika hostig och snorig som Elliot :-( Hoppas de får sova inatt gossarna. Elliot har i alla fall inte haft någon feber sen imorse. Alltid något.
 
Nu är det dags för sängen är fruktansvärt trött ikväll.
 
Godnatt fina!

En tur i gallerian

 
 
Medan syster var på möte så gick jag, Lova och Adam en sväng i Gallerian och kikade. & då blir man ju så törstig :-) Så en festis satt fint.

Sjuk Elliot

Har precis fått världens grinigaste gnällkorv att somna, Elliot. Allt har varit fel hela morgonen, han har bara velat bli buren och varit så himla trött men inte somnat. Jag förstår honom, genomsnorig och feber och kanske har han ont i halsen eller/och huvudet med. Inte mycket man vet om de små hur de känner sig :-(
 
Idag får han sova hur länge han vill och jag hoppas han får göra det med, för hosta och snorande. Han behöver det och om en timme ska jag ta med Lova och skjutsa syrran och Adam. Blir borta 1-1 1/2 timme så det vore skönt för Julia som ska barnvakta liten gnällkorv om han sov ett tag :-)
 
Drar i mig kaffemugg nr 3 för dagen och hoppas att det kolaliknande som segar runt upp i pallet ska försvinna :-O

Hur svårt kan det va!!

Av någon märklig anledning så kompar inte skrivaren med våra trådlösa datorer så om något ska skrivas ut så måste det göras vi den gamla häck till stationära dator som vi har. Så skulle jag nu då skriva ut några papper till syrran men då hittar inte gamligen det mobila bredband som vi har och jag försöker installera gång på gång men det går inte. Till saken hör att vi kopplat upp med det trådlösa på gamlingen förut så jag fattar inte vad problemet är!
 
Jag blir så frustrerad när tekniska grejer inte går som jag tänker och jag vet att det ska funka. & så är inte mannen hemma. Grrrrr!
 
Får se om han kan hjälpa mig över telefon på hans frukostrast. Hoppas!

Vår onsdag

 
 
Lite småplock på Ikea. Mat på Maxi till ett eftersatt kylskåp. Vi stillade hungern på Pizza Hut, mycket gott men fy så dyrt så det var (onyttigt) men lyxig mat som inte kommer tillhöra det vanliga i denna familj.
 
Lillfisen började bli förkyld igår och idag när vi kom hem så var han vissen. Forsande näsa och en hemsk skrällande hosta och nu ikväll har febern börjat smyga sig på. Han somnade i min famn i soffan med ansiktet inborrat i sin älskade gosekisse.
 
 
Tråkigast och jobbigt för honom, skrutten, men även tråkigt för övrigt för imorgon skulle Anna och hennes små bruttor kommit hit och käkat lunch och fikat. Vi hoppas på en dejt nästa vecka istället.
 
En kvällsmacka ska jag ordna nu och frågan är om det blir te eller kaffe till.....
 
Har ni haft en bra dag?

Jordens snurrigaste människa - JAG!

Vid 14-tiden skulle Sofia och barnen komma och så skulle vi åka bort till Dalen, som stället heter, där minisportlovsdagen ordnades. Det var ju bara det att jag hade visst gjort min egen tid upptäckte jag vid kl 13 när jag kollade Facebook. Jag var helt säker på att tiden var 14-18 men vart jag fått det ifrån så bestämt har jag ingen aning om, den verkliga tiden var 11-14.
 
Så vi missade det men vi åkte bort dit allihop sen i alla fall och åkte pulka. Blåste och snöade så det var inte så skönt men barnen åkte och hade skoj. Därefter hem till oss och fikade.
 
Så dagen som skulle bli så mysig som sen inte blev det, blev ju ändå det i slutänden :-D Med fina människor omkring sig kan det inte bli annat än mys, med eller utan korvgrillning och så :-)
 
Men ibland blir jag sååå trött på mig och min förvirrade hjärna!
 
 
Nu kaffe och sen sova!
 
Godkväll på er fina!

Tingeling-Vingarnas hemlighet

Inne hos Sofsan är jag med och tävlar om denna;
 
 
 
Var med du också genom att klicka HÄR

Igår och idag helt enkelt

Igår tog jag en fika på stan med den här fina killen;
 
 
Bara han och jag. Det var en så mysig stund, att bara sitta ner med honom och prata om allt möjligt och att han fick berätta ostört om sånt han ville säga osv. Dessa stunder, på tu man hand, med barnen är så betydelsefulla och mysiga. Det är bara så ledsamt att man inte har möjlighet att göra det oftare. 
 
Men nu gläds både han och jag åt att vi fick en stund igår i alla fall :-)
 
Idag kommer fina Sofia och hennes 3 barn så ska vi dra iväg till pulkabacken en bit bortanför oss där det ordnas en minisportlovsdag med pulkaåkning, korvgrillning m.m.
 
Igår var det slaskigt dock och inatt har det frusit på så hoppas inte backen är jätteisig eller rent av blir geggig under dagen.
 
Elliot hostar som en liten tok och det verkar som det är något i kroppen på honom, hoppas det vänder.
 
Önskar er en fin dag vänner!

Sugpropp

Julia har lyckats med konststycket att göra ett sugmärke på sig själv i pannan :-O
 
 
Det borde hon ju nästan hamna i Guinnes för eller hur! ;-)
 
Om det inte vore för att hon suttit och lekt med denna:
 
 
 
Ett mobilställ utformat som en liten sugpropp! Så kan det gå ;-) Själv är hon glad för att det är sportlov, hihi! (Hon har godkänt upplägg av detta på min blogg förstås!)

Sportlovet står för dörren

Igår eftermiddag åkte jag, mina flickor samt syrran och Adam ut till mamma för att fira henne i efterskott samt sova över där. Syrran hade bakat en jättefin och supergod hjärtformad tårta. Min moster Lena och min morfar kom på oanmält besök så det blev ett trevligt litet kalas.
 
 
Sportlovet står för dörren men imorgon är det en vanlig dag förutom för de stora tu som är lediga från skolan. Resten av veckan har vi lite planer men de är inte spikade beroende på hur jag kan lägga arbetstider. Men lite kul ska vi ha.
 
Har ni haft en fin helg vänner? & vad har ni för planer för sportlovet?
 
Kram på er!
 

Vi bakar....

...bullar och frallor.
 
 
 
& det går alldeles utmärkt att göra i bara underbyxor tycker Lova :-P Själv har jag som Elliot en hel del med kläder på :-D

Jag fullkomligen älskar...

...levande ljus! Så det jag roar med mig för tillfället är att varandra runt med tändsticksasken och tänder upp mysbelysningen på alla ställen där den finns att tända.
 
 
 
MYS!!

Glöm inte...

...att delta i utlottningen av BÄBIS startset/presentset som du hittar HÄR

Sömnigt här hemma

Vaknar man 05.30 och sen har spenderat 6 timmar på förskolan då blir man ganska trött såhär framåt eftermiddagen så i vår soffa ser det ut såhär för tillfället:
 
 
 
Man får inte sova än förstås men ligga och slappa och kolla en stund på Pippi Långstrump, det får man!
 
Har ni några planer för kvällen och helgen??

Rangordning

Jag har nog för mycket dötid idag eller rättare sagt jag försöker komma undan den städning som väntar och väntar på mig, haha.

 

Om jag var tvungen att välja ut tre saker inom olika "områden" och dessutom var tvungen att rangordna dom så skulle det se ut såhär :-)

 

DRYCKER
1. Kaffe
2. Vatten
3. Rödvin

 

MAT
1. Potatisgratäng
2. Lax
3. Kött

 

INTRESSEN
1. Mysa med barnen
2. Umgås med vänner
3. Sova (haha)

 

MOTION (vilket är en oerhört svag sida hos mig, tyvärr)
1. Simma
2. Promenera
3. Styrketräna

 

HUSHÅLLSARBETEN
1. Dammsuga
2. Plocka UR diskmaskinen :-)
3. Plocka in ren tvätt i garderober/byråer

 

EGENSKAPER
1. Empati
2. Respekt
3. Generositet

 

SNASK
1. Choklad
2. Fikabröd
3. Lakrits

 

ÅRSTIDER
1. Vår
2. Sommar
3. Vinter

 

FÄRGER
1. Vitt
2. Svart
3. Beiget

 

KLÄDER
1. Mysbyxor
2. Leggings
3. Tunikor

 

TEKNIK/MEDIA
1. Mobil
2. Dator
3. Tv

 

FESTLIGHETER
1. Middag hemma med goda vänner
2. Tjejfest
3. En bok, ett glas rödvin, en brasa och tystnad i huset

 

Det här var nog mitt mest meningslösa blogginlägg någonsin, haha! Men jag slapp städa några minuter MEN nu är det ingen återvändo.

 

Trevlig fredag på er fina!

Utvecklingssamtal

F tog gympan med Lova ikväll. Hon fullkomligen älskar gympan, hon längtar verkligen till varje torsdag och börjar fråga redan efter någon dag när det är torsdag igen :-)
 
Utvecklingssamtal med Wilmer idag och det gjorde mammans hjärta alldeles varmt. Det mesta visste jag ju om honom men det är ändå roligt att höra att hans engagemang, fina sidor och ambitiösa sätt även visar sig utanför hemmet. En snäll kamrat, är alltid glad och positivt inställd, arbetar bra och lugnt i klassen, läxorna är alltid välgjorda och han presterar riktigt bra på proven, så sammanfattade läraren det hela när samtalet närmade sig sitt slut.
 
Wilmer har varit en snäll och mjuk pojke sen han var liten men han har skinn på näsan också och står för vad han tycker och säger ifrån om han tycker att något är galet. Alltid noga med sina läxor och pluggar mycket inför proven.
 
Ibland får jag dock påminna honom om att sänka kraven lite men jag pratade med läraren om detta och det var inget som de kände var ett problem och det känns skönt. 
 
Jag försöker mata mina kids med att man alltid ska förbereda sig ordentligt och göra sitt bästa men att det inte är något konstigt eller dumt/fult med att misslyckas och göra fel. Det är ju liksom en del av livet och man lär sig även mycket av det.
 
Det är en otrolig förmån att få vara med och se dessa små människor växa upp och bli individer i det stora samhället. 
 
Med det säger jag go´natt för nu är jag så trött att ögonen går i kors :-O

Alla hjärtans dag

Vad har ni för tankar och inställning till en dag som denna?

 


Jag gillar det inte, mest för att det blivit ett jippo som är i det kommersiella tänket. När jag var yngre, långt innan jag stadgat mig ordentligt och fått barn, så nästan förväntade jag mig att jag och dåvarande pojkvän skulle bedyra vår kärlek med presenter eller restaurangbesök. Nu vänder jag mig mot detta helt.

Julia började imorse prata om presenter på alla hjärtans dag och att vi skulle köpa presenter till varandra. Än mer insåg jag att detta är helt galet. Att en helt vanlig dag fått ett namn som gör att vi ska ut och köpa presenter till varandra för att genom denna sak tala om att vi älskar varandra.

 

Älskar man så gör man det alla dagar på året och att handling hela tiden ska bytas ut mot saker är helt fel tycker jag.

 

Det jag gör på alla hjärtans dag för mina älskade är att jag ser till att vi fikar lite gott och sitter ner allesammans och pratar och har en mysig stund. Det är vad jag sträcker mig till på alla hjärtans dag.

 

Jag blir faktiskt lite arg när jag tänker på att allt är så kommersiellt. Att våra barn växer upp i det här att man ska köpa grejer åt varandra, att det är så man visar någon vad man känner. Tänk då alla barn som inte har detta hemma, de som hör hur det pratas om denna dag och presenter och kanske kommer hem till en stupfull morsa eller farsa som inte vet om det är måndag eller onsdag och framförallt inte har en susning om att det är alla hjärtans dag. Det finns otaliga exempel på människor som hela tiden hamnar utanför detta som vi andra bygger upp eller som kommersen skapar och vi bidrar till att det fortsätter och ökar.

 

Så min önskan är ju att alla fullkomligen borde dissa det här med presenter, laga lite mat tillsammans HELA familjen, baka något gott och avnjut det tillsammans och sitt och prata. Om än det finns människor som hamnar utanför detta också så är det i alla fall ett steg i rätt riktning, att vara med varandra och uppskatta varandra istället för att köpa dyra presenter.

 

Den enda som får en present av mig på alla hjärtans dag är min MOR för hon fyller år idag,

 

♥ GRATTIS ÄLSKADE MAMMA PÅ FÖDELSEDAGEN ♥

UTLOTTNING BÄBIS startset/presentset

Då kör vi utlottning av 1 st startset/presentset från märket BÄBIS, strl 50/56. 100% bomull och alla tryck är helt giftfria.
 
 
Setet kommer från:
 
 
 
Denna härliga sida med barn/babykläder, amningstillbehör, leksaker, barninredning m.m är under uppstart och det kommer snart komma upp en del kampanjer osv där så håll utkik!
 
Utlottningen
 
För att vara med och tävla gör du 2 saker:
 
1) Skriv en kommentar till detta inlägg och glöm ej lämna bloggadress alternativt e-mailadress utöver namn så jag smidigt kan ta kontakt med vinnaren.
 
2) Länka till denna tävling i din blogg alternativt Facebook.
 
Vinnaren dras fredagen den 22 februari!
 
LYCKA TILL!!!!
 
 

Coffehouse

 
Jag dricker alltid kaffe på kvällen (& på morgonen, på fm, efter lunch, på em och på förkvällen) :-O men sista koppen brukar bli efter att de små somnat. Denna kvällskopp har dock tenderat att bli senare och senare. Jag har aldrig varit en sån som inte kan somna när jag druckit kaffe men man vet ju inte, rätt som det är kanske det slår till. Är ju inte 25 längre och det kanske kommer med åldern(?)l.
 
Gott är det i alla fall och smått helig är denna stund i all tystnad.
 
Har varit helt död idag efter undersökning, magen i uppror och jag har varit helt slut. Nu är det bättre. Var nog kaffet som gjorde det, tror ni inte det? ;-)
 
Go´natt på er när det är dags för det!

Magnetröntgen

Idag har jag varit på MR för undersökning av magen och statusen på min magsjukdom. Inte alls min grej att bli inkörd på en brist i ett "rör" i en "maskin" och bli liggandes där i 30 min. 
 
 
 
Men det gick okej, svårt att ta djupa andetag och hålla andan liggandes på mage dock. 1,5 liter kontrastvätska skulle jag dricka först och det är verkligen inget trevligt på fastande mage. Jag frös, fick huvudvärk och blev illamående men det positiva är att de gjort om kontrastvätskan så den smakar inte på långa vägar så illa som den gjorde förr. Dock blir jag helpaj i magen efter så känner mig lite småtjorvig nu.
 
Man får även kontrastvätska rakt in i blodet samt en spruta som ska verkar lugnande på tarmarbetet och den blir man torr i munnen av och får synrubbningar så jag kände mig nästan full när allt var klart och det tog en stund innan synen blev normal.
 
Börjar känna mig ganska härdad vid det här laget, många undersökningar har jag gjort såsom, ultraljud, gastroskopi, rekotoskopi, coloskopi, datortomografi och nu magnettröntgen. Men nu ska det nog vara lugnt med undersökningar ett tag igen :-)
 
Nu har lillsnodden sovit sin halvtimmaslur så dags att väcka honom. Tror det blir att vi går ut en sväng i friska luften.
 
Vad gör ni idag?

Stor tös

 
Lite småsjuk Lova igår men idag är hon piggare och spenderar dagen med fina farmor. För ca en vecka sen var vi på 4-årskontroll med henne på BVC och det är en stor flicka det här. Jämförde BVC korten med de två stora vid 4-årskontrollen. Nu har ju inte Lova och Elliot samma pappa som Julia och Wilmer samt att alla barn är olika oavsett syskonskap eller ej men det är ju ändå lite roligt och intressant att jämföra.
 
Julia: 17,5 kg och 102 cm
Wilmer: 17 kg och 115,5 cm
Lova: 21 kg och 111 cm
 
Hon är lång Lova, det ser vi på förskolan med och något knubbigare än vad hennes större syskon var vid samma ålder :-)
 
Blir intressant att se hur Elliot är när han komiit dit.
 
Nu ska Elliot och jag packa ihop oss och åka till mormor och äta lite lunch och mysa. Vi bor ju inte så fasligt långt från varandra men nu är det ändå nästan 2 veckor sen vi sågs.
 
Ha en fortsatt god fettisdag :-)

VAB-måndag

Lova har haft ett rejält kruppanfall inatt, var mycket längesen hon hade såhär pass. Ville inte riktigt ge sig trots medicin och frisk luft. Idag har hon lite sviter av det men det är mycket bättre men det fick bli en hemmadag. F kommer hem från jobbet nu vid lunch och tar resten av vab-dagen så åker jag och jobbar.
 
 
Medan jag tog en dusch så åkte kosslådan ut i hallen och där byggdes det torn och grejer. Nu ska jag försöka få dom att vi hjälps åt med att plocka ihop det med.
 
Ha en fortsatt bra måndag vänner!

Jamen så var det söndagkväll igen då!

Helgerna fullkomligen rusar iväg. Igår var vi hos brorsan och Marren och tog en fika och på eftermiddagen åkte Lova och jag och hämtade syrran och Adam. Blev en tur till affären med och Adam rattade lite bil och Lova red häst :-)
 
Adam var inte pigg, förkyld, hostig och febrig så han har varit en liten hängig skrutt här :-( Men med lite av Elliots bricanyl blev i alla fall hostan lite bättre. Hoppas han piggar på sig snabbt och att våra kids klarar sig. Känns som det varit tillräckligt med sjuka för oss, för en liten tid nu i alla fall. Inte vågar man "be" för mycket inte.
 
 
 
I eftermiddag fick det bli lite våffelfika, mums! Men ojoj så mäktigt det är för magen, man mår ju pyton av mindre så man kan inte äta så mycket som man tror sig kunna innan man börjar. Adam och Lova var väl de enda som knappt åt alls dock, Adam var ju inte särskilt matglad pga sjuka och Lova är ju fröken skeptisk till det mesta som ska förtäras ;-)
 
Hur har er helg varit?

Följ ;-)

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2099501/?claim=dh9kgq3pxn3">Följ min blogg med Bloglovin</a>

Barn är INTE alltid härliga!

Ni som följt min blogg en tid vet att det kan vara tvära kast här. Jag kan gå från ett inlägg om morgonkaffe till något mer globalt och samhällsnyttigt som berör, upprör eller roar mig.

 


Ni som känner mig privat känner igen den bilden av mig som människa. Hoppas jag ;-) Jag kan vara djupsinnad, allvarlig och engagerad för att snabbt kunna vara humoristisk, glad och lättsinnad.

 


I bloggen kan det ju dock kanske uppfattas som lite spretigt. Eller?

 


Hur som helst, nu går jag från lovprisning av vänner till något annat (lite skamfilat kanske?) :-)

 


Barn är inte alltid härliga!

 

Nä faktiskt inte! Precis lika lite som du själv (och jag) är underbar hela tiden och precis lika lite som din man/sambo/pojkvän (och min sambo) är fantastisk jämt.

 

Inget konstigt alls.

 

Så snart barnen börjar lära sig samspelet mellan människor så vet de också hur de ska agera för att testa gränser och trigga sina nära. De är individer precis som du och jag och eftersom de är just barn så yttrar sig deras humörsvängningar och utvecklingsfaser genom raseriutbrott eller att vara till allmänt förtret för sin omgivning.

 

Göra de saker de såååå väl vet att de inte får göra, inte kunna låta bli att peta på syskonet bredvid i soffan heeeeela tiden fast denne blir galen varje gång, demonstrativt kasta saker och samtidigt söka ögonkontakt med närmast vuxnen. Några få exempel bara.

 

Barn har rätt att ha dåliga dagar precis som oss vuxna och de har rätt att tänja gränser och testa och testa för det är så de lär sig men att säga att dessa dagar är mysiga vågar jag nästan påstå vara en lögn.

 


Lägg då till "egen dålig dag" på en "dålig barndag", ja då är det allt annat än skoj.

 

Bara för att jag som vuxen vill rymma hemifrån vissa dagar, få en paus, andas ut, andas in, så betyder ju inte det att jag är en dålig förälder eller att jag inte älskar mina ungar. Nej utan det tyder på att jag är frisk skulle jag vilja påstå. Bara för att jag är mest mamma så är jag faktiskt en "vanlig" människa med och man får inte en ryggsäck med superkraft tillslängt till sig i samma ögonblick som man blir förälder. Så ja, ibland tappar jag tålamodet, jag tappar orken, jag tycker inte att det är fantastiskt mysigt VARJE dag.

 

Trots detta, trots de där dåliga dagarna (som tack och lov ändå inte kommer sååå ofta) så skulle jag ju gå i döden för mina barn om det krävdes.

 

Det ena utesluter inte det andra och det ÄR tillåtet att inte vara jättelycklig, mysmamma, bullmamma, lekmamma varje dag året om. Det är inte fult på en fläck. Det är mänskligt.

 

Jag är så glad & tacksam över vänner!

En lång, mysig och givande fikastund med min finfina vän Sofia idag på fm. Hon är den jag nuförtiden umgås med som jag känt längst, närmare bestämt i 20 år. Hon är en av de vänner som jag har omkring mig som allt bara faller på plats med var gång vi ses, spelar ingen roll om det skulle gå 1 vecka eller 1 år mellan våra träffar. känns alltid som igår vi sågs. & tiden flyger iväg när vi ses. Vänner är bäst! & denna söta lilla blomma kom hon med:
 
 
 
 
Ikväll är det tacofredag och F fick äran att handla, jag glömde ju en hel massa när jag handlade i förmiddags. Men det gör inget för han älskar att handla, inte, haha ;-)
 
Alla hemma utom Julia ikväll, som ska sova hos en kompis och imorgon ska hon med Går´n och tjejgruppen på Girlpower mässa.
 
Äter ni ofta tacos?

Bloglovin

Japp följ mig gärna på Bloglovin :-) Inväntar en fin vän för lite fika. Skönt avbrott i arbetet här hemma såhär en fredag. Julia är hemma med huvudvärk och känner sig krasslig idag, får se om det blir något av det.
 
Ha en fortsatt lovely fredag! :-)

Fredag mina vänner!

Nu är det fredag igen och åh så skönt. Alltid lika skönt. Det tråkigaste som händer idag är att jag måste handla. Så  med andra ord är det en bra fredag det här.
 
För somliga känns det nog såhär på fredagmorgonen (googlad bild):
 
 
 
Men det är nära nu så kör på :-)
 
Vad har ni för planer i helgen?

Kryper till kojs...

... och funderar på vad vi vaknar till imorgon, har kommit 1 dm snö sista dygnet och nu vräker det ner snö igen. Kanske bli stooora snöskyffeln innan vi kommer ut med bilen imorgon. Bäst att ställa klockan på tidigt.
 
Nattinatt!

Pappan i huset!

Japp här är han pappan i huset för er som undrat (något mer långhårig och orakad än han vanligen är men såhär ser han ut just nu :-) ). Han omnämns i min blogg ibland eftersom han tillhör familjen men är sällan med på bild och jag skriver inte OM honom. Det här är ju min blogg och som många andra bloggare så utelämnar man sin andre hälft då den inte bett om att vara med. Men här är nu en bild i alla fall så får ni ett ansikte, ni som inte orkar leta er igenom inläggen för att få veta hur den där F egentligen ser ut. Få ett ansikte till namnet.
 
 
 
Han är den enda som jag kan bli så arg på, störa mig på och tycka är sävligast i världen men ändå älska något gränslöst! Han är inte perfekt, precis som jag :-D Så vi kompletterar varandra väl. Han är finfin den här Fred.
 
Så var det nog om honom här.

Så vackert!

Kanske har ni sett den häår cirkulera på Facebook ni som har det men jag blev så berörd så jag var tvungen att lägga upp den här. Se så den lilla njuter. Jag blir alldeles gråtmild. Så fint.
 
 
 
 
Samtidigt svider det till inombords när jag ser det för att jag vet att jag aldrig mer ska få hålla min egna lilla nyfödda i famnen, lyssna på alla små ljud, inandas den underbara doften och känna den mjuka huden. Det är något alldeles alldeles speciellt.

En liten present till er!

 
 
På den här sidan Prylgrossen.se hittar du som namnet antyder en hel massa prylar. Amningskuddar, lampor, leksaker, ljuslyktor, bebiskläder, mobilskal/fodral, barnkläder, LED ljus m.m.
 
Kika in och tittat om du hittar något bland alla fina grejer, i kassan vid köpet anger du i rutan för rabattkod: Minaord15 
 
Då får du 15% i rabatt på ditt köp. Inget minimibelopp och inget maxbelopp. Jag tjänar inget på det utan vad det är är en ren present samt självklart marknadsföring för företaget som de såväl förtjänar med allt sitt slit.
 
Det enda jag önskar (inget krav utan en önskan) är att ni delar den här presenten på er blogg eller facebook.
 
Hoppas ni hittar något fint bland alla grejer :-)
 
Kram på dig!

Godmorgon

Var inte hemma förrän kl 22 igår ikväll, blev en sen arbetskväll. Har fått en ny rolig arbetsuppgift, jag ska ha ansvar för bloggarna, de bloggare som hör av sig till företaget och vill upprätta ett samarbete. Jättekul tycker jag som är bloggare själv :-)
 
Har sovit lite som en kratta inatt så anar att dagen blir lång och lite seg men kör man bara igång och inte låter sig såsa ihop så brukar det ordna till sig.
 
Jag har fått en liten present av mina kära chefer som jag ska dela med mig av till er mina fina läsare. Kommer lägga ut det här under dagen :-)
 
Ha en nu en skön torsdag så länge!

Kaffe mitt i natta!!!

 
 
Sitter här med kaffekoppen, alldeles för sent för kaffe egentligen. Klockan är snart 23 och då ska man inte dricka kaffe men insåg att jag var för mycket uppe i varv för att lägga mig så jag kunde lika gärna ta mig en kopp.
 
Precis när jag kommit till Veronica så ringde Marren (brorsans sambo), hon skulle åka och jobba och brorsan skulle till jourcentralen i Lkpg med Ewelyn då hennes hand som hon brände i fredags hade svullnat så de behövde barnvakt till resten av barnaskaran. Veronica och jag har inte setts på några veckor och eftersom tiden blev knapp så fick vi dra "the shortversion" av senaste tiden. Tiden fullkomligen flög iväg. Fika, prata, prata och prata. En mysig stund ♥ 
 
Snöyra hela vägen hem till brorsan och Marren men det gick bra. Behövde nog inte vara där i mycket mer än 1 1/2 timme för det gick snabbt på jourcentralen. Ewelyn stumpans hand var ok, läkningsprocessen var igång som den skulle och anledningen till svullnaden var ett alldeles för hårt virat bandage. Klåpare på Vårdcentralen som gjort det!
 
Pussade en trött liten Ewelyn godnatt och rattade hemåt. Nu har jag röjt för det såg ut som ett bombnedslag när jag kom hem och det värsta jag vet är att komma upp till kaos på morgonen.
 
Ska slurpa i mig kaffet, kolla lite bloggar och sen knoppa.
 
Sov gott fina!

Tisdag

 
 
Dusch inkl den tråkiga hårtvätten. Kolakakor. Bullar. Nu röja upp i köket. Ikväll åker jag till min kära vän Veronica för kaffe och massa prat ♥

Seeeeeegt....

 
 
Den här mamman har varit segare än kola idag. Helt sinnesjukt seg, ingen ork eller lust med något. Så likt en robot har jag gjort det som måste göras. & inte ett jota mer.
 
Nu känner jag mig något piggare men ska försöka komma i säng skapligt och hålla en tumme eller två att jag vaknar piggare imorgon. Sällan man har två tråk/segdagar på raken om man nu inte håller på att bli sjuk eller liknande.
 
Har ni hittat på något särskilt idag?

Ljusby

Den här lilla raring till ljusby fick följa med mig hem från jobbet idag. En nyhet som vi precis tagit hem och jag tyckte det var fint att sätta ihop vit och svart. 
 
Får se om jag ska ha det ståendes såhär eller om jag ska ha det färgvis på 2 olika ställen. Jag tycker den är himla fin lilla byn.

Titta så fint det blivit!

Titta så fin Elliots läpp är, världens skillnad på bilderna om än den vänstra ser lite bättre ut än den jag la upp häromdagen eftersom den är avtvättad och så här.
 
Tänk vad en kniv, lite stygn och duktig läkare kan åstadkomma :-)
 
 

Sköna söndag

Lille gossen kom hem natten till lördagen, lite vimmelkantig och trött men ändå pigg och så nykissad. Han drog en lättnadens suck när de kom innanför dörren här hemma, så söt. Mamman drog också en enorm suck av lättnad. Lättnad över att allt gått bra. Läppen är sååååå fin, nästan inget svullen ens. Stygnen bryr han sig inte alls om. Han är helkass i magen dock och snorig så han är inte riktigt på humör men jag hoppas på dagis imorgon och att allt kan få återgå till det normala igen i veckan.
 
F och barnen ska till svärmor och äta middag idag, själv ska jag åka och jobba. Ska bli så roligt att få jobba lite, var ett bra tag sen pga alla sjukor.
 
Sen att solen lyser med gör ju bara denna söndag än mer härlig.
 
Ha en finfin söndag alla fina!

Operation av Elliots trasiga läpp

Läkarna inne på US såg direkt att det Elliot slagit upp på läppen inte skulle komma att läka ihop så biten var tvungen att opereras bort och sen sy ihop allt.
 
F och Elliot hann ner till operationen innan jag kom men sen satt vi båda med honom på uppvaket och 1 1/2 timme tog det ganska precis innan han vaknade i sin lilla säng, skrutten. Då fick han komma upp i pappas famn och fortsätta slumra lite.
 
 
Läppen var såååååå fin mot innan! & han var så duktig lilla gossen så mammahjärtat blir alldeles genommjukt. Han var mer bekymrad över kanylen i armen än om läppen.
 
Efter 1 timme på uppvaket fick vi komma upp till avd igen och där ville de se att han åt, kissade ordentligt och kvicknade till och blev lite mer sitt "gamla jag" innan de släppte hem honom.
 
 
Vällingen smakade mums och han fick behålla den :-) Jag var kvar i 1 1/2 timme på avd sen åkte jag då jag var tvungen att åka hem och fixa mat och greja till övriga. När jag åkte hade han ännu inte piggnat till ordentligt och hade inte kissat. Men det tar olika lång tid för olika människor att komma igång efter en narkos. Han satt i alla fall och mös i famnen på F när jag åkte och han blev inte ledsen, hade han blivit det hade jag nog inte åkt. Då hade vi fått lösa det praktiska här hemma på annat sätt.
 
Väntar nu på att F ska höra av sig med lite lägesrapport och under tiden börjar jag med mat.
 
Han är fantastisk vår lille fina Elliot ♥ och det är så skönt att allt gått bra och att läppen kommer bli hel och fin.

Sitter här och är lite orolig

Var iväg med Elliot till läkaren och han tyckte inte att det såg så bra ut, han tyckte som jag att det inte ser ut som att fliken kommer läka ihop med läppen. Han ringde till US i Linköping, öron/mun avd, och de tyckte att vi skulle komma in så de fick avgöra om de skulle söva honom och skära bort fliken :-( Det har gått för många timmar för att sy ihop fliken med läppen.
 
F fick ta det uppdraget. Jag har blivit mycket blödigare med barnen ju äldre jag blivit. Empatin och omtanken gör liksom fysiskt ont när de små lider och av rädsla för att det ska lysa igenom och skapa oro så fick F åka in med honom. 
 
De har nog precis nyligen kommit in så det tar nog en stund innan jag hör något från F. 
 
Är ju inte säkert att de tar bort men OM så känner jag viss ilska och besvikelse över att de inte tog emot oss igår när vi var på akuten utan per telefon med akutläkaren avgjorde att det kommer läka ihop. Det hade ju då besparat Elliot en hel del om de tagit sig en titt. Men men vi vet inget än och hur det än blir så blir det nog bra i slutänden.
 
Njuter ni av solen idag?

Min lilla gosse :-(

Sitter med kaffekopp nr 2 och slappar lite. Har kört de stora till skolan och Lova är hos farmor. Elliot fick stanna hemma idag då det kände lite riskabelt att skicka iväg honom ifall han skulle ramla och slå i. Tur var det nog det för hans läpp är inte vacker idag. Svängde förbi distriktssköterskan när jag släppt av de stora i skolan och hon bokade in oss på en läkartid 10.30. Fliken som Elliot slog upp igår står liksom rakt upp idag och visst att det är svullet men jag undrar lite vad som händer med den för läkningsprocessen är ju igång.
 
Han ser inte fager ut min lilla gosse :-( & det småblöder lite då och då med. Han besväras av fliken och har lite ont ibland märker jag.
 
Får se vad doktorn säger, de kanske inget gör men då vet vi i alla fall att det är okej.
RSS 2.0