Zillah & Totte

Vilken succé! Vi vuxna hade lika roligt som barnen :-) Hon är så himla duktig Zillah, helt otrolig. Vi träffade på Sofia och Anton och Anna, Tobias och Millie bl.a. Så nu är veckan som kommer fylld med playdates :-)




Väntan...


2 fina tjejer, Anna & Millie


& så äntligen huvudpersonerna :-)




Anna blev uppdragen på scen, hihi, för speedejting med Totte :-)

En toppendag helt enkelt. Nu väntar jag på att Fred och Lova ska komma hem med lillfisen, han var hos farmor under tiden vi var iväg och Lova och Fred har nu varit och hämtat honom. De ska ta upp syster och Adam på vägen, de ska sova här inatt. Mys!

Ha en underbar lördag kväll!

Överraskning

Det var bara en mjukdelsskada i Wilmers fot, pust! Så om en vecka kan han börja träna igen och även att han själv tycker att en vecka är en hel evighet så är det ju lååångt bättre än om något skulle varit brutet.

Julia och Wilmer har nu åkt iväg till sin pappa. Infinner sig en tomhet både i hjärtat och i hemmet så snart de stängt dörren och åkt. De var dock glada och det är huvudsaken, då är jag också glad. En vecka går dessutom så himla fort så snart är de hemma igen. De stora fina tu.



Imorgon har vi en överraskning till Lova. Fred och jag ska ta med henne ensam på McD och sen ska vi se Zillah och Totte som vi köpt biljetter till. Hon kollar ofta på de små snuttar som finns på Youtube med dom och på deras hemsida och hon älskar dom.

Ska bli så mysigt att göra något med bara henne. Hoppas hon kommer bli glad, lilla snuttan.

Ha en skön fredagkväll allesammans och glöm inte Let´s Dance premiären :-D

Vårdcentralen nästa

Vi hade hoppats på att Fred skulle få sin första hela arbetsvecka på länge denna vecka men det sket sig. Wilmer vurpade med sin kickboard i förrgår och fastnade med foten under på något vänster och foten gör bara mer och mer ont. Så kl 11 blir det Vårdcentralen med honom. Hoppas det "bara" är en stukning/mjukdelsskada. I samma veva ska Lova hem från dagis, Julia ligger sjuk och Elliot vill jag inte ta med ifall vi måste vidare till röntgen. Så tyvärr får käre sambon åka hem tidigare.

Wilmers fot är bara pyttelite svullen och inget blå men det är ju ändå så lurigt. Jag tror inte att något är brutet men det trodde jag inte när Julia hade ramlat av studsmattan heller. Hennes handled hade ett litet litet blåmärke, var knappt svullen men hon hade gööront. Så till slut åkte vi in och hem kom hon gipsade pga bruten handled.

Men vi får se vad farbror doktorn säger. Magkänslan säger dock att det inte är något brutet. & det hoppas jag innerligt stämmer, fotbollskille som han är. Bara en stukning kommer ju innebära en tid utan fotbollen och det kommer göra honom så ledsen.

Det är FREDAG i alla fall och det är ju alldeles, alldeles underbart! Måtte snön de pratat om utebli bara!

Huvudfoting

För någon vecka sedan sa jag till någon (minns inte vem) att Lova inte gör huvudfotingar än och att jag inte minns när de brukar börja göra det. Givetvis väldigt individuellt men något sånär. Någon sa då att de på BVC kollar det först på 4-årskontrollen. & hon är ju inte ens 3 1/2 än så :-)

Men så igår stod hon på en stol och ritade på vår lilla whiteboardtavla i köket med Julia och hips vips hade hon gjort inte mindre än 3 (!!) huvudfotingar. Bara sådär! Fram med kameran men ungen hade börjat sudda så hann bara ta på en MEN ÄNDÅ! Plötsligt händer det ;-)


SÅÅÅÅÅ FIN!

Vill man bli gammal i detta samhälle?

Ett sanningens ord i en krönika i dagens aftonblaska. Verkligheten skrämmer. & denna verklighet gäller så många fler än de som erkänner det!

LÄS!

Toppendag!

Idag har vi haft en toppendag jag och småtrollen. Playdate med god mat och smarrigt fika hos fina Anna och de små söta flickorna Millie och Amie. Amie sov mestadels och sen när hon vaknade så glömde jag ta kort på henne :-( En fin, glad liten 4-månaders tös är hon i alla fall.

Millie hade när hon fyllde fått en likadan topp som Lova hade på sig idag så då ville ju självklart Millie ha sin med så de var så söta i sina likadana toppar :-)

De lekte doktor töserna, turades om att vara doktor och patient, så himla gulliga ♥







Nu ska jag strax ge mig iväg för att hämta Julia och Wilmer som följde med kompisar hem efter skolan.

Vad är nu detta!?

Efter maten som ikväll var en ny rätt för Elliot, tagliatelle med pastasås, så fullkomligen sköljde hela maginnehållet ur honom :-( 3 gånger till tätt inpå första gången men nu har det varit lugnt i över en timme och han är pigg och glad. Han ska precis få välling och vi ska se om han kan sova.

Kan inte hjälpa än att undra om det kan ha varit något i maten som fick honom att kräkas.

I pastasåsen var det bacon, purjolök, röd paprika, lite vitlök, grädde och creme fraiche. Kryddade inget förrän jag tagit undan mat till honom.

Hmm, svårt att veta. & framförallt att veta v a d det kan vara som han reagerade på. Magsjuka kan vi inte heller utesluta men det lär ju natten påvisa.



Såhär glad var han tidigare idag i alla fall :-)

Ut, ut, uuuut :-)

Vad är bästa boten mot gnälliga och uttråkade barn, jo utomhusvistelse. Så direkt efter lunch klädde vi oss och gick ut, jag, Elliot och Lova. Tog en promenad. Åt sen glass. Lekte. Räffsade och fyllde på jord i rabatter. Sen kom Julia och Wilmer hem och de ville in så då gick vi in och gjorde mellis.



Har precis kommit hem från affären och fyllt på kylen lite. Wilmer, Julia och hennes kompis Vickan är ute och tragglar cykling med Lova :-)

Goder morgon

Dricker mitt morgonkaffe mol allena. De stora har åkt iväg till skolan och de små snusar fortfarande gott i vår säng. Hade inte mage att väcka dom så vi skippar dagis för Lova idag. Än har de ju inte kommit in i sommartiden på långa vägar så klockan är ju egentligen bara 7.15.

Hoppas ni har en god morgon vänner!

Tulpaner

Lycka



Stolt som en tupp och lycklig som få provade Lova sin nya cykel, första cykeln, idag för allra första gången.

Nu vet vi vad vi gör ett tag ;-) Men ska införskaffa en sån där ledstång som man sätter bak, annars lär det sluta med ryggskott x 2 här snart...

Cykelpicknick

Efter lunch packade ner vi fika och fram med alla cyklar och cykelkärra. Bara ett par km från oss så finns ett toppenställe i skogen med ett vindskydd samt ett litet "öppet" hus med bord och bänkar och eldstad men vi hade bara med fika idag. Det går en fyrhjulingbana genom skogen med så Wilmers bmx fick slita hårt idag ;-)








Elliot fick sin första bulle idag och oj vilken fest!









Har ni haft en skön helg allesammans?

Lördag i all sin enkelhet



Trevlig lördagkväll v ä n n e r!

Välkommen fredag!

Fast jag är hemma och är föräldraledig så är det alltid lika skönt när det blir fredag. Men det beror ju självklart på att alla andra i familjen då är lediga över helgen. Idag kommer fina Wilmer hem med så fr.o.m ikväll är ordningen återställd här hemma :-)

Hela 8 grader var det när jag körde Julia till skolan vid 8, underbart! Nu väntar jag på bästa Veronica som ska komma och ta en kaffe.

Ha en alldeles, alldeles underbar fredag vänner!

Vårtecken?



Ja förmodligen men det är ju inte ens jämförbart med små söta tussilago, ljuva små snödroppar och härligt fågelkvitter.

Till råga på allt så verkar den lilla rackaren bo i vår rabatt vid verandan :-O

Det gick bra!

Vår lilla skrutt behöver ingen operation. Wiiihaaaaa! Neurokirurgen vi träffade var jättebra och noggrann. Han visade oss bilder på hur de barn som de opererar ser ut och det var mycket värre på dessa små än på Elliot. Förhoppningsvis har det stannat av nu, annars skulle vi återkomma till den läkare vi träffade idag. Det hade ett jättekonstigt namn som jag försökte memorera för att läsa lite om sen när vi kom hem men det har helt fallit ur minnet. Minns bara att det innehöll th och y :-O

Det är inte skadligt på något sätt utan är en kosmetisk grej om det blir väldigt framträdande, då opererar de när de är små så de slipper framtida "obehag".

Det enda som kunde ha en inverkan utöver skönhetsmässigt så var det att en del barn med detta är något senare med talet. Men vad gör det.

För er som undrar så är det den "söm" vi alla har i pannan, den som för samman de två skallplattor vi har i pannan som slutit sig för tidigt. Den sömmen sluter sig tidigast av sömmarna i skallen, bara när barnet är några månader men på dessa barn har den med all säkerhet slutit sig redan innan födseln.

Nu pustar vi ut, så himla skönt!



Godmorgon finingar!

Hoppas ni sovit gott. Det har vi faktiskt. Första gången på länge. Lova har sovit hela natten i sin säng. Elliot likaså, endast ett par nappinstoppningar. Skönt så skönt, att ha fått en natt med bra sömn.

Julia är hemma och är vissen och Elliot åkte ju på ett nytt virus direkt efter influensan så han är lite småvissen med. Ingen feber idag dock, första feberfria dagen på 1 1/2 vecka för honom. Däremot har han en grym hosta, hela hans lilla kropp drar ihop sig likt ett krampanfall vid varje hostning :-(

Idag ska vi till Neurokirurgen med hans "panna". Nervös. När vi var på barnmottagning med honom på sjukhuset så lät det på läkaren som att Neurokirurgens uttalande skulle komma till honom och sen skulle han kontakta oss så därför fick vi klump i magen när då en tid till Neurokirurgen dyker upp. Hoppas hoppas att de inte tycker att det är oroväckande mer vår lilla gosse.

Ha en fin dag. Här verkar det bli varmt och soligt. Underbart!

e.l.f cosmetics

Har hittat en kalasbra sida e.l.f 

De har dels "budgetsmink" och sen lite dyrare men även de produkterna till bra pris.



Jag klickade hem de här två läppglansen samt 2 sminkborstar. Lite drygt 130 spänn gick allt på INKL frakt! Fantastiskt.

Läppglansen är supersnygga och inte alls klistriga som en del kan vara. De här två blir favoriter i sommar helt klart!

Jag och flickorna...

...har varit hos min mamma.





Hoppas ni haft en härlig dag i solen. Det är VÅR nu vän ner!

Kvarskatt och "bloppande"

Loggade in för deklaration på Skatteverkets hemsida men loggade snabbt ut, hua vilken kvarskatt i år. Blir inga sommarfester i år inte ;-)

Har bloppat lite nu, på Claudia Gallis bloppis. När hon var med i Let´s Dance för ett par år sen så hejade Julia på henne och nästan tvingade mig att bli vän med henne på FB för hennes skull :-) Självklart gjorde jag så. Har haft noll koll på hennes sida men så igår såg jag att hon skrev om att hon hade bloppis. Alltid kul. In for jag på denna bloppis.

En present till min fina Julia och en till kära mor har bloppat hem. Kul! Helt nya grejer med, hoppas de ska bli nöjda.

Natti på er!

"Förjorten"

Ibland blir det kaos mellan knopp och mun i en liten 3-årings kropp när krångliga ord ska ut fort.

"-Jag vill inte se förjorten mera!"

Vi fattade ingenting förrän hon drog med oss in i vardagsrummet och pekade på tv:n, Lilla sjöjungfrun som då var på Barnkanalen behagade inte damen utan hon ville att vi skulle byta kanal.

Förjorten=sjöjungfrun :-)

Sötmössa där ♥

Dränerad morsa laddar om!

När denna influensa lämnat detta hus så ska ett anamma flytta in! Vårstädningen ska bli utöver det vanliga för nu ska varenda liten dammtuss, gruskorn, bacill osv UT. Bort. Sen ska vi börja leva igen. För det känns som vi inte gjort det ordentligt på länge. Socialt utanförskap till att börja med och det ska ändras på fort. Inget kan väl försätta en i sådan social avsaknad på samma sätt som sjukor. Man orkar inte träffas. Ingen vill träffas.


Så jag ser fram emot att under våren nu umgås, badhusbesök med barnen, korvgrillning, utomhusvistelse i stora mängder.


Men först bli helt friska, sen samla krafter och SEN storstädning allan!

Denna morsa är dränerad på ork, energi och kraft men nu ska det börja laddas om!

Schulman, Elfsberg & Hitler

Med risk för att framstå som att jag inte gör annat än hänger framför Schulman Show och med risk för att verka smått puckad då jag dessutom tillhör den grupp av människor som har en del åsikter om just Alex Schulman så måste jag ändå lägga upp länken till detta klipp från just ovannämnda show.


Min respekt för Claes Elfsberg sköt spikrakt uppåt och jag inte bara respekterar hans åsikter i detta fall utan jag håller med. Fullt ut.

Vår minsta lilla älskling

Den här omgången är skoningslös mot vår minsta älskling :-( Han är helt slemmig i luftrören och hostar och hostar, igenkorkad av snor i näsan så snart näsdropparna slutat ge effekt och feber. Ja febern. Så fort en supp går ur kroppen så drar tempen iväg likt en raket.



Nu har han fått supp, näsdroppar och bricanyl. Igen. Så hoppas han får sova en liten stund.

Vad är det för vansinne!

Jag blir TOKIG när jag ser detta

Vad är det för jäkla idioti?????

Babyyoga, jo jag tackar. Bebisen gråter hela tiden, bara det säger väl hur uppåt väggarna det är. En liten bebis som först legat tryggt i mammas mage och sen hamnar i sin mammas och pappas kärleksfulla, ömma armar börjar sen helt plötsligt svingas på detta sätt.

Vad är det med folk???!!!

Shakenbaby, undrar om de hört talas om det??? Föräldrar uppmanas t.o.m att inte hissa sina bebisar kraftigt i luften på bus då risken för shakenbaby faktiskt finns då.

Ååååhh jag kokmar inombords!

Elliot sjuk, igen

Eftersom Elliot var först ut med snorande, hosta och feber (om än den höll sig mellan 38 och 38,5) så trodde vi att han hade det vi andra sen dukat under för en efter en. Eller om det är någon bakterie som fått fäste i hans lilla kropp. För i eftermiddags kändes han varm och han hade då 39,3 :-( Nu ikväll stannade tempen på 40.

En supp gjorde susen men han är så rosslig och hostig. & ynklig. Tycker så synd om honom, han har varit alldeles för mycket sjuk nu den här lilla fisen :-(

Nu sover han, i vår säng tätt intill pappsen.

Wilmer och Julia sover på soffan sen ett par timmar tillbaka och Lova i sin säng.

Wilmer är nästan aldrig sjuk däremot under sina första 3 år, då var han inte annat än sjuk så jag antar att han byggde upp ett hejdundrande immunförsvar då. Kan ju alltid hoppas på att det är det som Elliot med gör nu :-) Nu är dock min stora pojke riktigt sjuk, 39,5 i temp och mår inte alls bra och det märks att han sällan är sjuk för han tycker det är fruktansvärt jobbigt att vara såhär dålig. Min lilla stora pojke.

Känns nästan som vi bara inväntar Julia nu. Men hoppas givetvis att hon klarar sig.

Lova är ok men hon har inte återhämtat sig än.

Själv har jag känt mig sakta men säkert lite bättre ju längre dagen gått idag. Hoppas det inte kommer bakslag.

Därmed har ni sjukdomsstatusen klarlagd ;-)

Ska borsta tanden och krypa i säng nu.

Sov gott vänner och hoppas ni får en fin helg!

Influensahuset

Vi ligger allihop i influensan. En ganska obarmhärtig sådan skulle jag vilja påstå med. Jag är febrig och om nätterna är febern vidrig trots tabletter så jag kan knappt sova. Elliot och Lova är så gott som feberfria men är såååå trötta båda två, hostar som tokar och är genomsnoriga. Wilmer och Julia är fortfarande på "nivå insjuknande" så de mår dåligt men har inte däckat helt än. Fred är den enda som faktiskt är lite, lite märkbart bättre.

Helt sinnesjukt, hade inte i min vildaste fantasi tänkt och trott att influensan skulle landa här och slå ut oss allihop.

Klockan är 11.43 och såhär ser det ut hemma hos oss


Wilmer och Lova delar sovandes på sofflocket


Elliot gäspar och hostar sig igenom förmiddagen


Julia ligger nerkrupen i sin säng

Med risk för att skrämmas så utelämnar jag bild på mig. Ni kan få ett beskrivande ord så kan ni ju visualisera er mig. SPÖKE.

Så matt, så matt

Klagosången fortsätter. För hua så sjuka vi är. Jag vaknade 1 inatt, huden kokade och luften i luftrören nästan brände. Ändå frös jag så jag bara skakade. 39,5 i temp. Kröp under flera täcken och gjorde mig så liten som möjligt för att hålla värmen. Pang bom, smällhet. Svettningar. Lovas rum var det enda som var "tomt" så in där och öppna fönstren för att få svalka.

Inte mycket sömn inatt.

Elliot hostar HELA tiden och är genomsnorig men är feberfri nu i alla fall. Lova ligger strax över 38 i temp och hostar lika illa hon.

Julia och Wilmer mår skapligt än så de är på väg till skolan. Hoppas de ska slippa eländet.

Hur vi ska ta oss igenom denna dag känns faktiskt som ett smärre mysterium. Totalt kraftlösa liksom, både Fred och jag.

Skit.

Hoppas ni är friska och krya vänner!

Dagsform a la skit

Det killar i halsen, som om en spröd liten fjäder ständigt vispar runt och jag har lust att trycka ner något vasst i halsen och skrapa runt. Den vidriga hostan som är oundviklig vid typ vartannat andetag gör mig tokig. Det svider i näsan som att jag skulle hällt en hel flaska nässpray med menthol i snoken. Huvudet är välstoppat med någon vaddering av något slag. Tjockt, stumt och sprängfyllt. Kroppen vill inte, tung, trött. Förlamad.


Denna beskrivning passar dessvärre inte bara på min dagsform utan på flera andra i denna i familj.


Gårdagen och denna dag har släpat sig fram. Stökiga nätter. Tidiga morgnar. Gnälliga, bärande, snorande, hostande, gäspande dagar släpar sig förbi i en overkligt seg takt.


Solen och utomhustemperaturen rets med oss. Vi vill ju vara ute. Njuta. Friskt och glatt. En annan dag. SNART hoppas jag!

Önskar jag kunde ringa...

...en hemsamarit eller liknande. Som kunde hjälpa till med barnen, fixa fram mat och hålla ställningarna i hushållet.

Fred och jag är nämligen däckade. Hosta, feber, begynnande snuva och bara totalt slut i kroppen. Skit rent ut sagt. Elliot är något piggare men ändå gnällig och vill mest bäras och inte sova. Lova är riktigt febrig och helt ynklig. De två stora kidsen börjar känna sig risiga.

Såhär slut som jag känner mig vet jag inte när jag gjorde sist. Trött är jag jämt men det här är sinnesjukt. Orkar knappt prata. & Fred är likadan. Ingen bra kombo. Alls. Minsta lilla är en kraftansträngning.

Skulle kunna ge vad som helst för lite hjälp imorgon så vi bara fick vila lite käre sambon och jag.

Det är sannerligen inte lätt att ha 4 trollungar som inte mår bra och själv må som en påse skit. Borde finnas superkrafter att koppla på ;-)

Hoppas ni mår bra allesammans.

Gammal ja, men hysteriskt...

...rolig. & elak.

Feber

Elliot hade lite feber på fm idag men den försvann under em, däremot är han genomsnorig och hostig. Sov i 4 timmar i em :-O

Lova hade strax över 38 i temp nästan hela dagen men nu ikväll hade den dragit iväg till 39.9 igen :-(

Får se vad vi går för natt tillmötes.

Vi har inte kunnat njuta av det underbara vädret idag så jag hoppas det står sig tills barnen frisknat till så vi också får insupa vårsol och småljummen luft.

Elliots ordförråd utökas så sakteliga :-) Disse (kisse), pappa, titta, dä (där). & så är han så söt för när han inte vill något så skakar han på huvudet, väldigt bestämt.

Ni har väl njutit av solen idag vänner?

Nu ska jag knoppa, i hopp om att få ett par timmar innan eventuellt nattskift drar igång.

Kalvstek i ugn

Japp idag blev SÖNDAGSmiddag på riktigt :-) Det var dags att ta fram kalvsteken ur frysen där den legat ett tag för att jag inte orkat ta tag i den typ.

Testa, det är en grym söndagsmiddag! & självklart gör man som jag, köper kalvstek när det är bra pris på den.


Jag vill egentligen ha nötkött lite, lite rosa men barnen äter inte då så steken fick bli så gott som genomstekt. Jag var rädd för att den skulle bli torr men det blev det inte.


 

6 port kalvstek


1 kg benfri kalvstek

1 tsk salt

2 krm nymald vitpeppar

2 msk smör

1 morot

1 palsternacka

1 lök

6 vitpepparkorn

1 lagerblad

2 kvistar timjan eller 1 krm torkad timjan

5 dl vatten

1 msk flytande kalvfond

 


Gräddsås

3 dl kalvbuljong

1 dl visp- eller mellangrädde

1 tsk svartvinbärsgelé

1 msk smör

1 msk vetemjöl

1 krm salt ev. vitpeppar



Sätt ugnen på 175°.

Skala morot, palsternacka och lök och skär dem i 3 cm bitar.

Krydda kalvsteken och bryn den runt om i smör på medelvärme i en ugnssäker hög gryta.

Lägg i grönsaker och kryddor.

Sätt in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet och ställ grytan på nedersta falsen i ugnen.

Stek utan vätska och utan lock i cirka 20 minuter.

Häll därefter vatten blandat med kalvfond över steken och ös den även några gånger under stekningen.

Kalvsteken är rosastekt vid 65º och genomstekt vid 70°.

Den sammanlagda stektiden är lite drygt 1 timme.

Ta upp köttet, täck med aluminiumfolie och låt det ligga så i 10-15 minuter.


 

Gräddsåsen

Sila kalvbuljongen och koka ihop den tills det återstår 3 dl.

Tillsätt grädde och vinbärsgelé och låt det koka upp.

Rör samman smör och mjöl till beurre manié och vispa ner i såsen.

Koka upp under omrörning och låt småkoka i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och eventuellt peppar.


Servera med kokt potatis, svartvinsbärsgelé och pressgurka. Supergott!




Så kör vi sjukstuga - IGEN

Jag hade ju i min enfald hoppats på att sjukorna lugnat ned sig nu då barnen faktiskt varit friska i 2 veckor. Mer än de varit på flera månader. Men nädå. Elliot började bli snorig igår och natten har varit ett enda långt kruppanfall. Bricanylen hjälpte föga och när vi sen skulle ge honom Decentol så vägrade han. Blåste ju STORM ute så det gick inte att gå ut med honom, stod med honom i en liten springa i ytterdörren.

Idag är han genomsnorig och har feber. Inte så hög dock. Än.

Lova däremot har nästan 40 graders feber och helt däckad.

Snälla vår kom, kom, kom och mota alla otäcka baciller.

Kalas och jordens sämsta fotograf

Det var ett lyckat kalas igår med ett glatt litet födelsedagsbarn som tyckte presenterna var så fina och roliga.


Jag agerade jordens sämsta fotograf igår dessvärre. Vet inte vad jag pysslade med för jag lyckades fånga nästan alla i samma ögonblick som de tuggade, skulle stoppa in fika i munnen, blinkade etc. Så flera kort vågar jag inte lägga upp för det skulle kunna vara fara för mitt liv då de personerna på bilderna skulle vansinniga för att jag lagt upp dom ;-) För mycket ljus för att nästa lyckas med underexponering. Så jag ber om ursäkt för bilderna och poängterar att det är fotografen som misslyckats inte de stackare som är med på bilderna!


Mamman


Pappan ♥


Svärmor och Fred bror Björn


Malin och Ewelyn


Min kära mamma ♥


Min fina gamla morfar ♥


Ewelyn och Lova slappar lite framför Saltkråkan

Har ni en fin helg vänner?

Sådär ja

Två tjejer vid namn Mia och Alexandra får varsitt litet prov av Tikeis foundation.

Så, "Den kalla hudtonen Alexandra" och Mia S maila mig era adresser så kommer dessa små raringar på posten de närmaste dagarna :-)

Kom igen nu!

Tycker fler borde vara intresserade av att få ett litet prov på Tikeis foundation, eller??

Maila mig innan kl 12.00 imorgon, lördag, och motivera varför du vill testa. Imorgon kväll meddelar jag de lyckliga ;-)

[email protected]

Beskrivning av Tikeis foundation, nyans osv hittar du under kategorin "skönhet".

Ha en underbar fredag kväll allesammans!

1 ÅR

Så är då dagen här. Dagen då liten blir stor. Elliot fyller 1 år idag. Älskade lilla unge, vart har tiden tagit vägen. Bebistiden är borta. Hur ska jag klara mig resten av livet utan att ha en liten bebis att snuffa på. Älskar alla mina ungar. Såklart. Det är bara att det är något visst med att gosa in sig i lent, knubbigt, bebishull. Killa med fingrar i det mjuka, tunna håret. Nosa in sig i lilla bebismunnen och dofta på den ljuvliga andedräkten, tänk om man som vuxen luktade sådär gott i munnen. Jag hoppas jag får många barnbarn :-)


För 1 år sen jagade jag runt här hemma för att styra upp allt. Mamma och syster skulle komma och vara barnvakt så jag försökte i ordningställa så det skulle vara så smidigt som möjligt för dom. Packade min egen väska. Stora, stora bindor, små, små strumpor. En salig blandning. Overkligt var bara förnamnet, att någon lite senare den dagen skulle ha dessa pyttesmå kläder på sig. Ändå hade jag 3 barn innan. Så ofattbart är det. & så alldeles, alldeles ljuvligt underbart.


SÅ kom han då vår lilla fina, knubbiga pojke. Lyckan total. Tänk att jag fått vara sådär lycklig 4 gånger i mitt liv. Jag lyfter på hatten och tackar allra ödmjukast för det. Att jag har 4 friska, fina barn som jag utan att blinka skulle gå i döden för om det behövdes.


Grattis vår fina lilla älskling. I eftermiddag blir det paketöppning när alla kommit hem och imorgon kalas. Elliot ska få festa på lite fruktsallas dagen till ära.


3 timmar gammal


16 dagar gammal

♥♥♥♥

Små paket kan väcka vemod

Dricker kaffe och slår in små paket. Jag åker tillbaka 1 år i tiden. Denna kväll för 1 år sen visste jag att jag för sista gången skulle gå och lägga mig gravid. För allra sista gången. Ever. Av naturliga skäl känner jag mer vemod kring det nu än vad jag gjorde för 1 år sen. Igångsättningstid var spikad och jag var trött, nervös, förväntansfull, less, lycklig. Allt på samma gång.

Såhär såg jag ut kl 9.30 på morgonen, 1 1/2 timme innan igångsättningstiden, 9 1/2 timme innan han kom.

Ang "utlottningen" av Tikei foundation

Jag vill poängtera att dessa två prover jag har är små prover. Samma storlek som Tikei själva skickar ut när man beställer deras prover, fast de tar betalt :-) Räcker till en applicering.

Jag kommer skriva här på bloggen på lördag kväll vilka som får proverna, så framtill 12.00 på lördag 10/3 kan ni maila :-)

Jag har mycket svårt att tänka mig att ni blir besvikna på deras foundation :-)

Tikei foundation - någon som vill testa?

Jag har två små prover med Tikei foundation, såååå är det någon som vill prova????

Den ena är N2 och den andra C2, och vad betyder då det.

Jo:

N står för neutral och du har då en hy som går svagt åt det gula hållet.

C står för cool (kall) och är för hudtoner som går åt rosa.

2 står för nyansen och jag har 2, vilket är för ljusa men inte jätteljusa hudtoner.

Hur vet man då om man är varm, kall eller neutral?

Jo:

Ett enkelt tips är: Ta ett tyg typ tröja eller liknande i orange och ett i starkt rosa och hålla dessa framför ansiktet.
Om du ser bäst ut i rosa så är du kall och om du ser bäst ut i orange så är du varm. Ser du lika bra ut i båda så är du förmodligen neutral.

Maila mig på [email protected] om du vill testa. Motivera varför. Jag väljer enhälligt ut den/de som får äran att prova en fantastisk foundation.

Information som inte alla vet, Tikeis foundation är inte flytande och appliceras med en borste likt puder.

Ögonskugga - tips

Jag använder inte ögonskugga dagligen men kanske 3-4 dagar i veckan och ett problem som jag hade förr var att ögonskuggan mattades under dagen samt att den la sig i vecket på ögonlocket.

Om du har samma problem så är mitt tips High Tech Lighter från Make Up Store. Den finns i många färger och du lägger den i ett tunt, tunt lager på ögonlocket innan du applicerar ögonskuggan. Inte nog med att skuggan sitter många gånger bättre med High Tech Lightern under utan den förstäker färgen så du kan om du vill jobba upp en skugga till riktigt färgstark.



Platina heter nyansen som jag har. Syns dåligt på bilden men den är vit/lite silvrig och funkar under alla skuggor. 155 kr på MUS och är hur dryg som helst.



Ni ser skillnaden själva. Till vänster är utan High Tech Lighter under. Stor skillnad i intensitet och färg. Skuggan är en mineralskugga från Tikei och heter September.

För er som är ute och svirar på helgerna så kan ju meddela att skuggan är partysäker och sitter fint heeela kvällen/natten :-D & för oss trötta mammor vars hy tycks sluka allt smink efter bara ett par timmar så är denna perfekt. Ta den dock inte i hela ansiktet ;-)

Laleh, Laleh, Laleh

Helt fantastisk låt

Utvilad!

Det är bara jag och lillfisen hemma, hela dagen lång. Han somnade 19 igår och sov hela natten till klockan 8 imorse, inte ett enda uppvak. Helt otroligt. Jag var utvilad imorse kan jag meddela :-) & det är inte ofta ni hör mig beskriva mig själv som utvilad :-O

Sen slog han på stort och sov drygt 3 timmar nu på dagen så idag får jag sannerligen inte klaga över bristande sömn.

Sen lunch blev det och han var vrålhungrig när han vaknade.

När jag är ensam så är jag antingen lat och kör hemlagat tillsammans med något halvfabrikat eller så äter jag något som jag tycker är gott men som övriga familjen inte gillar. Idag blev det en kombo. Lax i ugn med Abbas färdiga citronsås som man häller över. Var ingen större smaksensation så den köper jag inte igen.



Elliot åt spagetti och köttfärsås.




Syns det :-P

Nu är det dags för livets dryck om jag får bestämma



Nåväl vatten får väl vara med och dela första platsen som livets dryck ;-)

Hoppas ni har en fin dag trots snö!

Jag måste skärpa mig!



Jag lägger mig alldeles för sent på kvällarna. Igår blev det galet sent, närmare bestämt 01.30. Tittade ju ovanligt mycket på tv igår så hade en del (!) fix kvar när alla program var slut. Normalt sett är det ju tvärtom, att jag fixar och donar när barnen somnat och sen slår mig ner i soffan innan läggdags. Även då blir det sent för jag hittar en massa program jag inte vill sluta titta på mitt i.

23.00 var tvkvällen slut och då stod all disk kvar från fika och kvällsmat. Så ur med det rena i diskmaskinen, i med det smutsiga. Torka bänkar. Plocka en hel vansinnes massa leksaker överallt. Vika tvätt. Sätta på en maskin. & lite annat piff och fix och hips vips var då kl 01.30.

Sovmorgonen blev dock ljuv idag, de små sov till strax innan 07.30 så borde inte klaga men jag är dödstrött ändå.

Ligger ju redan minus på sömnkontot så utsvävningar som igår kväll förbättrar ju inte precis minussaldot.

Undrar hur det funkar med komptid när det gäller sömn :-P

Jag behöver era åsikter!

Vi har ett Facebook dilemma här hemma. De flesta i Julias klass har haft Facebook länge, en del i ett par år t.o.m. Julia har typ tjatat om det i 2 års tid och jag har sagt blankt nej och förklarat att det är 13-årsgräns så hon får vara så god att vänta.

Tanken var att när hon väl är 13 år så ska hon få det men enbart lägga till sina vänner (IRL), inga vuxna. Alls. För de har inte i den vuxenvärlden att göra tycker jag utan de får prata och dela med sig med sina vänner. Inte ens mig skulle hon få ha som vän. Detta är ett orubbligt beslut.

De är bara 8 tjejer i Julias klass och alla utom Julia och en tjej till har Facebook. Den andra tjejen fyller 13 nu i mars och hon hade fått Fb nu häromdagen. Julia är förkrossad över att alla har, pratar om saker som "händer där", spel osv och ber mig i princip på sina bara knän att hon ska få Fb.

Jag vacklar nu i beslutet kring att hon måste fylla 13 år. Hon fyller i augusti. Hade hon varit 12 år i år så hade jag inte vacklat för jag tänker inte uppmuntra mina barn att ljuga om sin ålder oavsett vad.

Men nu blir hon ju 13 i år.

Vad tycker ni? Hur hade ni gjort? Underminerar jag min trovärdighet och mitt beslutsfattande som förälder om får Fb innan 13-årsdagen?

Jag faller inte för det där med "ALLA andra" annars för det där ALLA kan i verkligheten betyda 2 av 20 så det är inget som jag går på men i Fb-fallet så vet jag ju att även om inte ALLA hennes kompisar har Fb så har de flesta det och hon är nära 13 nu.

Hjälp mig genom att delge era åsikter. Om ni av någon anledning inte vill kommentera så kan ni väl dra ett mail på: [email protected]

Tackar och bockar :-)

Tv-kväll

I eftermiddag har mamma, bror och syster med sina små varit här. Familjefest ;-) Fika, lek och lite utomhusvistelse. Mamma tog Elliot och Lova på en promenad så jag fick lite slapptid med syrran och Adam innan brorsan och Ewelyn kom. Ewelyn hade jag inte träffat på ett tag men hon var pigg och sprallig som vanligt. Börjar bli stora tjejen.

Imorgon skulle jag och de minsta till min kompis Anna och hennes små tjejer på playdate men vi har svårt att få till våra inbokade dejter. Jag har fått ställa in flera ggr då vi varit så in i norden sjuka sen jul och nu hade hennes äldsta, lilla Millie kräkts ikväll så det blev inställt denna gång med. Men vi satsar på nästa vecka :-) Har ju bara sett deras minsta, Amie, lite flyktigt vid ett par tillfällen så nu längtar jag efter att få nosa ordentligt :-)

Har nu avverkat ett par timmar framför tv:n. Först svenska Topmodel, sen Desperate Housewifes (finally!!!) och nu sist Ghost Whisperer. Det sista fick jag på av en slump och kunde sen inte sluta titta. Vet inte när jag senast satt bänkad framför tv:n i ett par timmar :-O

Följer ni DHW?

Det är nåt som inte stämmer i min burklåda



:-P

Fina lilla unge som ger sig ut på farliga äventyr.

Elliot sover i bilen och jag hoppas han sover tills vi ska hämta hem Lova från dagis. Vi har as usual ;-) varit hos syrran och Adam och intagit en god frukost.

Läkarbesöket igår gick bra. Elliot var superduktig och de båda läkarna som vi träffade var eniga om att det inte var något farligt. Om det däremot fortsätter växa sådär så kan det bli mer en "skönhetsgrej" som då kanske måste åtgärdas. De fotade honom i oloa vinklar och sände bilderna till neurokirurgen som gör en bedömning om det ska röntgas. Såååå underbart skönt att vi inte behöver oroa oss för något farligt i alla fall. Hoppas nu bara att det stannar av. Det troliga är enligt läkaren att den lodräta sömmen (skarven i skallbenet som sitter mitt på huvudet) har slutit sig lite tidigt men buktningen har ändå goda chanser att ordna till sig :-)

Tack, tack, tack!!!

Imorgon är det dags

Eftermiddagen har vi idag spenderat hos småbarnens farmor. God mat (fatta vilken lyx att ha fått äta borta två dagar i rad, det händer inte ofta), fika och promenad.

Imorgon kommer de stora finingarna hem. Allt i sin ordning då.

Först, närmare bestämt 09.15 ska vi till sjukan med liten Elliot. Dags för den där undersökningen av hans pannben. Läkaren ska då titta, göra en bedömning och meddela om allt är i sin ordning, om röntgen behövs eller vi ska avvakta och se vart det bär hän.

Jag är nervös. Är så himla orolig för att det ska vara något i stil med att skallbenet växt ihop för tidigt och att operation ska behövas. Hemska tanke.

Håll en tumme eller fler för att allt är som det ska och att mammahjärtat kan få andas ut imorgon när vi åker därifrån.

Sov gott! Det ska jag försöka göra...

Det är så hemskt

Ni som inte bor häromkring kanske ändå hörde på nyheterna om branden i Mjölby igår. Mjölby är den närmsta staden för oss och ligger ca 1 mil från där vi bor.

En liten 5-årig flicka omkom i branden och det är så hemskt.

Det är romer som bodde i den lägenhet där branden startade (Freds arbetskamrat bor i samma hus) och det ryktas om att en engångsgrill som använts inomhus var orsaken till branden. Hemskt om det var orsaken då det känns så vansinnigt onödigt. En familj har förlorat sin lilla flicka och den familjen blir aldrig densamma.

Att förlora ett barn är det värsta jag kan föreställa mig och är min (och alla föräldrars) största skräck.

Många människor är evakuerade och deras hem, tillhörigheter, minnessaker, foton ja hela hemmet är förstört. Det går inte att jämföra med att förlora ett barn givetvis men hemskt att förlora allt man äger och har.

Tänker på alla familjer, främst de som förlorat sin lilla tös...

Kalas

Gårdagens kalas kan sammanfattas med mycket god mat, mycket gott fika och mycket trevligt sällskap. Lova och Alva blir som två små studsbollar när de ses. Lova somnade ovaggade igår kväll :-)

Glömde kameran hemma så det fick bli mobilfotografering och jag har inte orkat redigera så ni får ta lite röda, lysande ögon o.s.v :-P











Vårskrik

Ja jag tror sannerligen att det är dags för vårskrik. Strax innan 9 var vi ute och redo för långpromenad. Klarblå himmel, sol och helt vindstilla. Under vår 1 1/2 timmas långa promenad hann solen börja värma. Underbart!
Vi gick förbi ridskolan och klappade hästarna.

När vi kom hem satte vi oss vid husväggen och drack kaffe, Lova gungade och Elliot hade kryppremiär gräset.

Vilket underbart härlig tid vi går tillmötes nu!









Nu dusch, ett antal påklädningar och sen kalas!

Lacrosse

Seriöst vad är det för hitta-på-sport egentligen?! Vid första anblicken så ser det ut som ett gäng vuxna män som springer runt med varsin golvmopp.



Grymt ointresserad av sport som jag är så tänker jag inte sätta mig in i denna sport heller men kunde inte låta bli att reflektera lite lätt kring den.

Godmorgon vänner

06.39 står klockan på och vi har varit vakna i en halvtimme. Skulle helger innebära sovmorgon?? Nä det vet jag inget om, haha!

Igår körde vi en repris av torsdagen Elliot och jag, vi åkte till syrran och Adam när vi lämnat av de tre stora. Åt frukost och tog en promenad tillsammans. Sen hämtade vi Lova, hem och åt lunch, iväg och hämta Julia och Wilmer som slutar tidigt fredagar och får vänta länge på bussen då.

Bilen var mer brun än svart så vi passade på att "åka igenom" biltvätten innan vi åkte hem. Orkade inte dra ut alla ungar så vi satt kvar i bilen men Elliot tyckte det var lite läskigt.

Idag ska vi på kalas hos barnens syssling Alva som fyller 3 år.

I eftermiddag sen ska Fred och brorsan ut på en cykeltur. Gäller för dom att träna hårt nu så de orkar med Vätternrundan. Ska bli intressant och se vad de tar sig runt på :-) Fred cyklar för 8:onde gången i år men har inte tränat mycket sista året så kroppen är ju inte riktigt som den varit. Brorsan cyklar för första gången men har å sin sida tränat lite mer sista tiden. Spännande :-)

Hoppas ni får en fin lördag kära ni!

Skön dag

Stressig morgon, som alltid men när vi lämnat Lova på dagis och de stora i skolan så åkte Elliot och jag till syrran och Adam och åt frukost. Sen tog vi en härlig promenad tillsammans. Blåste lite men vad gör det, båda fåglarna och jag känner våren i kroppen.

Nu är lunchen avklarad för mig, liten och mindre. Solen har kommit fram så det blir nog till att gå ut en stund i eftermiddag igen. Borde städa men de små är på varandra HELA tiden och bästa på boten på det är att ge sig iväg ut.

Njut av dagen vänner!

RSS 2.0