Mamma ♥

Det enda jag har att säga nu är:

Tack min älskade mamma!

Du ger mig skratt, kärlek, omtanke, god mat :-) , trygghet och en enorm hjälpsamhet.

Älskar dig och är så tacksam för att DU är just MIN mamma.


 
Det är du (& pappa förstås) som format oss ungar så när/om du tänker att vi vi gör bra saker så kan du sträcka på ryggen och tänka att vi lärt från fina.

När vi inte är/gör som du tänker så kan du bara tänka att vi trots allt är egna individer ;-)

Busenkel sås

Gjorde ikväll en sås på måfå till kycklingfilé i ugn och hasselbackspotatis. Barnen ÄLSKADE den så eftersom den var ENKEL och så omtyckt så pyttsar jag ut den här :-)

1 burk creme fraiche
3 dl grädde
En skvätt kycklingfond
En hel massa dragon (torkad för det var det enda jag hade hemma)
Salt och peppar

Koka ihop.

Lycklig

Ja såhär glad blir man när man hittar storasysters klubba :-)


Lycka ♥

Det sötaste som denna lilla pojke haft i munnen så kan tro att det smakade mums.

Nu laddar jag om

Kan väl kort och gott säga att istället för att skriva om hur trött jag är, hur sjuka vi är, hur fruktansvärt trist det varit att hämta posten sista veckan då jag varje gång jag öppnat locket på lådan undrat om vi fått alla grannars kuvert med (vart kommer alla räkningar ifrån?!), hur ostimulerade vi är pga alla sjukor, hur grått vädret har varit så har jag avstått från att blogga sista dagarna. För det sprider sannerligen ingen positiv energi, varken för läsare eller "författare" :-P

Nu laddar jag om. & inga mer sjukor hit nu, jag VÄGRAR!

Har precis tagit ett skönt bad. Visst känner man sig lite piggare, lite fräschare, lite snyggare när man gör en ordentligt genomgång?! Filat och smörjt fötter, rakat ben (vilket jag slarvar med vintertid), klippt tånaglar, peelat och smörjt händer, peelat ansikte samt lagt en fuktmask som ska få verka över natten samt en inpackning i håret. Jag känner mig i alla fall piggare, fräschare och snyggare nu efter allt detta :-)

Nu är det bara skönhetssömen kvar ;-)

Imorgon är det fredag vänner, visst är det skönt!

En tur till Ikea med småtrollen samt syster och Adam står på agendan imorgon förmiddag.

Sov gott raringar.

3 ÅR

Idag är det LOVAS födelsedag! Tänk att det är 3 år sedan hon kom till oss. På nedan bild är hon 3 timmar gammal:


Finaste


Klockan är nu 05.05 och Lova och jag har varit uppe i 1 1/2 timme *gäsp*. Hon är genomförkyld, hostar och är allmänt vissen, hon (vi) har sovit allt annat än bra. Så typiskt, att det skulle bryta ut just idag på hennes födelsedag. Men sånt är livet och vi ska göra dagen fin för henne idag ändå såklart. Hon missar dessvärre dagis med sång och flaggning osv men det ska bli en bra dag hemma.

När resten av familjen vaknat till ska vi sjunga och ge paket.

Själv är jag inne på min andra kopp kaffe.


Vissen. & trött. Men med lite paket, sång, glass i stora lass och lek så kommer hon säkert piggna till sen :-)

Dagens middag - en fröjd för öga och mun

Syskonmys snabbar på tillfrisknandet tror jag


♥♥

Hosta, magknip och snor i kopiösa mängder

Ja vad vore min blogg utan en sjukdomsuppdatering :-P Statusen för dagen är enligt följande:

Julia är genomförkyld samt har någon maghistoria.
Elliot är genomsnorig och har en grymt otrevlig hosta.
Lova börjar bli snorig samt att hon klagat över magont på morgonen.
Fred börjar bli något bättre.
Wilmer är snorig men inte sjuk.
Själv är jag mycket bättre men inte helt hundra än.

Hur mår ni därute?

Hoppas ni mår bättre än oss :-)

Helgen har m.a.o inte inneburit några större utsvävningar för oss. Ätit lite gott, myst och slappat.

Hemmet ser rent ut sagt för j*****t ut så måste börja ta tag i det. Vet bara inte riktigt vart jag ska börja! Jo jag ska lägga Elliot nu så jag får lite möjlighet att fixa, han vill mest hänga på armen av förklarliga skäl.

Ha en fin söndag vänner!

Stumpan ♥



Vi kör en vända till

Suck! Det är sjukstuga här igen. Elliot är genomförkyld och hostig och Fred började även han igår. Själv vaknade jag med någon maghistoria igår morse. Låg hela dagen omväxlande med ett antal toabesök. Julia ringde från skolan förut och kände sig hängig och förkyld men skulle ändå med en kompis hem. Nu har en eller flera varit sjuka här hemma sen julafton. Behöver jag säga att jag är måttligt road!

Kan vi få bli friska nu och sen få vara det ett tag, tack.

Hoppas ni mår bra och har en fin torsdag.

Dagens lunch


& en enkel sallad med avocado, gurka, tomat och paprika samt en dressing på citronsaft, olja, salt och peppar.

En storögd panda i kylen


Undrar just vem som lagt den där ;-) & vad ska vi tillaga av den mån tro :-P


Blev ingen sång för Elliot är genomsnorig och hängig. Men ett leende bjuder han på ändå den lilla underbara ♥

Trevlig tisdag allesammans!

Så var denna dag till ända

Av någon anledning så tycktes visst blogg.se att mitt sista inlägg igår behövde publiceras två ggr, vet ej varför :-O

Den här dagen gasade iväg i en rasande fart. Jag vaknade 08.05 imorse, småbarnen snusade gott bredvid mig i sängen och det var knäpptyst i huset. Upp fort som tusan och skaka liv i de stora barnen som även dom sov väldigt gott. 08.20 börjar skoldagen för dom!

Kastade mig på telefon för att ringa skolan och meddela att vi försovit oss och att Julia och Wilmer skulle komma så fort som möjligt. Frukost, blöjbyte, påklädning... Allt gick i hundra. 08.50 släppte jag av de stora vid skolan. Inte så farligt ändå tyckte jag med tanke på att det är en del fix på morgonen innan alla ska iväg.

Lova fick vara ledig från dagis och jag ringde mamma som var ledig och frågade om vi fick komma dit och äta frukost och vi var välkomna.

Det blev både lunch och fika där med så vi var inte hemma förrän sent i eftermiddag.

Elliot är genomförkyld IGEN :-( Suck! Tycker så synd om honom, han har bara varit fri från förra förkylningen i några dagar innan denna slog till igår.

Barnsången börjar imorgon och jag HOPPAS verkligen att vi kommer iväg. Beror helt på hur natten blir och hur lilleman mår imorgon.

Själv är jag uppe på övertid nu och för att inte riskera en försovning imorgon igen så bör jag nog krypa i säng.

Sov gott!

Eftermiddagen

Idag var fullt runt bordet, hela familjen samt syrran och lilla Adam. Hade tänkt fråga brorsan och Ewelyn om de ville komma och äta med men så kom jag på att Ewelyn skulle till sin mamma idag. En annan gång. Längtar efter lilla Ewelyn, var ett tag sen nu igen.

Potatisgratäng och kycklingfilé blev det och efterrätt ostkaka med svärmors hemkokta jordgubbssylt och grädde samt chokladpudding till barnen :-)



Nu är det dags för läggning av de små trollen. Ny vecka står för dörren och dessvärre vaknade Elliot snorig imorse. Igen :-( Så nu börjar vi väl om. Hoppas det bara blir en liten snuva och inget som ska däcka oss igen.

Ha en mysig söndagkväll kära ni!

Eftermiddagen

Idag var fullt runt bordet, hela familjen samt syrran och lilla Adam. Hade tänkt fråga brorsan och Ewelyn om de ville komma och äta med men så kom jag på att Ewelyn skulle till sin mamma idag. En annan gång. Längtar efter lilla Ewelyn, var ett tag sen nu igen.

Potatisgratäng och kycklingfilé blev det och efterrätt ostkaka med svärmors hemkokta jordgubbssylt och grädde samt chokladpudding till barnen :-)



Nu är det dags för läggning av de små trollen. Ny vecka står för dörren och dessvärre vaknade Elliot snorig imorse. Igen :-( Så nu börjar vi väl om. Hoppas det bara blir en liten snuva och inget som ska däcka oss igen.

Ha en mysig söndagkväll kära ni!

Vi har fel på vår box

Den ska fixas i veckan men så länge får vi hålla tillgodo med kanal 1,2,4 och 6. Jag tittar inte mycket på tv men när jag gör det så blir det ju oftast ett evigt zappande mellan sunkig kanaler som erbjuder mängder av IQ badboll i deras programtablå. Visst ett skönt slapp ibland framför en serie som inte kräver något annat än att titta, garva eller sova är inte så dumt men inte för ofta.

Tack vare boxens haveri så har jag sista dagarna sett progam med innehåll som fyllt hela min själ. Dokumentären om paret Carl-Axel och Monica Ekman blev jag helt uppslukad av. Pensionerade tandläkare och kirurg startade de upp ett volontär arbete i Kenya. Han även gammal fotbollsdoktor. Barnhem för flickor, skola, ett kämpande för att stoppa omskärelsen av flickor och mycket mycket mer innehöll deras arbete. Vilka vackra människor. Vilka storverk.

Dokumentären visar även Monicas väg mot att somna in, cancer i ryggen tog hennes liv. Mycket tragiskt. Men blir människor någonsin änglar i himlen så är hon garanterat en av de vackraste. För man kan väl knappast bli annat än det när man varit en ängel på jorden.

Kanske visas den på svtplay, kolla på den i så fall.

Här finns lite att läsa om dom.

Wilmer

Julia sov hos syrran och Adam mellan fre och lör, henne älskade moster. När småbarnen hade somnat så fick vi lite Wilmermys. Fred och han spelade tv-spel och sen mös vi i soffan. Inte så ofta vi är ensamna med Wilmer.

Lördagen försvann i ett svep utan några större bravader. En lugn och skön dag.

Nu är det frukostdags här. Wilmer äter redan för han ska iväg på fotbollsträning och han valde en stadig frukost, gröt, smörgås och juice.


Ett fördomsfyllt inlägg :-O

"Hedman: -Hon är ingen dramaqueen".

Nej men väl ett stycke lammkött och en Maggan"kopia" :-P

Läs här

Kan ju tillägga att jag gillar Magdalena Graaf skarpt. Hedman däremot, utan att känna honom, tycker jag väl inte alls. Om. :-)

Mys med liten Lova

Mysfrukost i morgonrock med liten Lova som idag är ledig från dagis. Sen fick jag agera patient då doktorslådan åkte fram. Men jag var frisk :-)




Vad vore en doktor utan tomteluva :-P

Utklassad

I Wordfeud. Människan jag körde mot skulle börja. Hon fick in samtliga bokstäver i sitt första ord och ordet var värjats. Med tripplar och dubblar hit och dit landade slutpoängen för det ordet på 1336!

Vem tror ni vann? :-P

Klev precis upp ur...

...ett varmt bad. Åh så skönt det var. Värmande och rengörande. Nagelsax, rakhyvel, peeling och mjukgörande och vips så blev jag som en ny människa.

Kollade Antikrundan innan jag dök i badet och jesus vilka grejer en del har hemma. Fantastiskt. Mycket underhållande program tycker jag. En gubbe som på 80-talet gjorde en liten nätt reavinst på mellan 70 och 80 miljoner köpte då på sig lite konst som nu höjts en del i värde. Välbehövligt ;-)

En salig blandning av människor och många av dom kommer med i deras tycke små oansenliga föremål som de ändå tror är värda någon tusenlapp och så står de sen med hakan nere vid knäna när det värderas otaliga ggr mer. Ibland tvärtom förstås, då förhoppningen är många ggr större än vad väderingen blir.

En del intressant om konstnärer, deras skapelser, konst i olika länder osv får man också ta del av.

Precis lagom att ta in en trött torsdag kväll som denna :-)

Kaffe sen nana.

Sov gott finingar!

Spara och tjäna

Jag har svårt för en del människors obegripliga sätt att använda begreppen spara och tjäna. Om du funderar på att köpa en grej men sen avstår, har du då sparat eller tjänat pengar? Ganska lätt va?! SPARAT förstås. Du har väl inte gjort något som inbringat pengar utan du har helt enkelt sparat de pengar som du först tänkte lägga på den där grejen.

Kanske är det "bara" ett språkfel? Eller är det så att en del verkligen inte vet skillnaden mellan dessa begrepp?

Jag tror dessvärre att det är lite som med särskrivningar och andra språkliga fel att det ligger en lathet bakom (dyslektiker el andra "handikapp" inräknas GIVETVIS INTE). En slags slapphet och respektlöshet inför språk och ords betydelse. 

Misstag kan alla göra men när vissa ord ständigt används på fel sätt så är det inget misstag och ligger inget "handikapp" bakom så är det faktiskt slapphet alternativt okunnighet som ligger bakom. 

Tyvärr är det nog ofta så att att en del är säkra i sin okunnighet med, de liksom tror att det är rätt helt enkelt och reflekterar inte mer över det.

Trist. Språket ska man vårda. Även om man givetvis kan använda slang, skoja till det, använda dialektala ord osv. Annars vore det trist.

Vad tycker ni egentligen?

Ja vad tycker NI om min blogg? Vad önskar ni att det vore mer av? Mindre av? När är den rolig, intressant, bra, tråkig, enformig, innehållslös att läsa?

Kläm ur er vad ni tycker nu! Lämna en kommentar eller maila mig på [email protected]

Mailadressen finns f.ö om ni klickar på Nina under min bild, i infon som då kommer upp.

Kom igen nu, PLEASE!

Tvätta inte amningskupor i tvättmaskinen (engångs)

Här hade det idag slunkit med ett amningsinlägg med tvätten in i maskinen. Ut kom tvätten helt luddig, hela trumman i maskinen var full med ludd. Åtgärd: In med kläderna i torktumlaren en stund, ett sköjprogram i tvättmaskinen följt av ett vanligt tvättprogram, tom maskin. Sen in med tvätten på ett sköljprogram och ett vanligt program igen. Ut kom kläderna som om inget hade hänt. Dock försvann en hel del tvättid här idag som var mer än välbehövlig. 

Matvrak

Ganska precis 2 timmar sov Elliot, en del mindre än vad han gjort sista veckan så får väl se hur länge han orkar vara vaken nu.

Antingen hade jag misstagit mig helt på att han hade tjall med magen eller så förväxlar han magknip med hunger för det var stans matvrak som vaknade! :-O

Han åt visserligen bara en halv burk med spagetti och köttfärssås för sen totalvägrade han trots att han fortsatte skrika efter mer att äta. Eftersom han varit lös i magen så fick han en halv burk blåbärspuré. Mer skrik. 1/3 burk aprikos och päronpuré slukade han efter det. Mer skrik. Hämtade en banan och jag hann inte ens skrapa färdigt skedarna innan han började skrika. När bananen var slut blev hans jättearg. En smörgås skar jag upp och han länsade fatet och inte en brödbit i haklappen eller på golvet. Mer skrik. Nu började jag undra på riktigt. Fanns en potatis kvar efter att Lova och jag ätit så den delade jag och han satte i sig den med :-O :-O Men sen var han nöjd.

Undrar vart denna hunger kom ifrån :-)

Det här blir en lång dag



Elliot vaknade strax efter 4 imorse och ville inte sova mer. Fred som snart skulle upp tog med honom upp. Han somnade i hans famn så han la ner honom i sin säng men han vaknade nästan direkt. 20 min sov han totalt. Nu äntligen fick jag honom att somna, han har varit ledsen och det verkar inte alls vara någon bra dag idag. Själv är jag konstig i magen och har även ont i magen så kanske är något skit. Som även han känner av.

Dumt bara för idag ska jag hämta Wilmer och en kompis efter skolan, de skulle hem hit och leka. Så hoppas det inte är någon släng av någon sjuka.

Blir mycket ut och in i bilen idag, har ju redan varit iväg en runda och snart ska Lova hämtas (väcka Elliot då med då :-( ) och sen hämta grabbarna vid två.

Ska nu se om magen fixar lite kaffe.

Ha en fin tisdag!

Wordfeud och läxläsning

Vi tog en tur ut till mamma efter stan, så vi fick i oss lite kvällsfika :-) Julia handlade ett par tröjor på Bik Bok och blev så nöjd så.

Jag köpte ett par mockasiner till Elliot, that´s all.

Väl hemma så blev jag helt kalastrött så jag satte mig vid köksbordet med mobilen och wordfeud. Samtidigt som jag hjälpte Julia med matteläxan.



Båda de små sov när vi kom hem strax innan åtta. Det var längesen de BÅDA sov så "tidigt".

Nu en kaffe sen lite plock för att slutligen hoppa i säng.

Godnatt på er!!

Här kommer Pippi Långstrump


Tjollahopp tjollahej tjollahoppsansa :-)

Vackert


Det glittrar om snön, himlen är klar och solen skiner. Underbar vinterdag!

Allt i sin ordning

Ja för jag får väl som alla andra anta att det är detta som är ordningen ;-) Jobb, skola, dagis, rutiner och så lite stress på det. Det var sannerligen inte lätt att få liv i alla små troll här hemma imorse. Lova var nog tröttast och blev verkligen rasande när jag försökte väcka henne. Sååå trött lilla mumsan. Väl uppe så flöt ändå allt på bra.

-10 grader visade termometern här imorse så det var sockar, fuskolle, overaller, tjocka handskar m.a.o full mundering som gällde.

Ska försöka hålla Elliot vaken så han kan somna när vi hämtat Lova och ätit lunch. Lär bli en utmaning men somnar han nu så kommer jag få väcka honom när vi ska åka och det är så trist när han inte får sova färdigt.

Nu ska vi äta lite frukost lillfisen och jag. I eftermiddag bär det iväg till stan en sväng med Julia, syrran och Adam. Lite tid med bara Julia är både mys och välbehövligt.

Önskar er en fin måndag, ni som har sista lovdagen hoppas jag njuter lite extra och till er andra som precis som vi har kört igång vardagen idag igen säger jag bara, häng i det är snart helg :-)

Söndageftermiddag

Myseftermiddag har det varit med mat, fika och utevistelse:




Gröt är gott :-)










Syrran hade med kladdkaka som hon bakat så det festade vi på när vi kom in.

Vad har ni hittat på idag gott folk?

Mat


In i ugnen med squash, broccoli, palsternacka, morötter, paprika och lite potatis. Till blir det ugnstekst lax och kall sås. Mums!

Fred är och hämtar syrran och lille tjockorvar (Adam) :-) De ska äta med oss och sen blir det ut i snön med ungar, vagnar och pulkor :-)

Hoppas ni har en skön söndag!

"Jag och min far"



Vacker så vacker. Mina tankar går till min fina pappa ♥



Olle Ljungström, en oerhörd talang som dessvärre låter sitt liv passera med alkoholen som sin närmaste...

"Ut med skiten (tomtarna)"

Jag är en av dom där som vänder mig mot att julen stökas ut så fort själva julhelgen är över. Det känns som det går i linje med den stressiga och forcerade tillvaro som är idag. Det är sååå mysigt med jul men i mellandagarna är det knappt värt skiten under skorna och UUUUT ska det. In med tulpanerna och ut för att leta vårtecken. Människan är hela tiden på väg, bort från nuet. Sorgligt men det är faktiskt så.

Dessvärre har jag sista åren känt att jag börjar dra mig till skaran slänga-ut-julen-så-fort-den-är-över. MEN jag har svårt att förkasta den. Däremot har jag insett att jag ska vara en av de där tidiga, ni vet dom som sätter upp pynt, ljus, stjärnor och stakar sådär i omvärldens icke accepterande. Varför? Jo för att det är INNAN jul jag njuter, jag myser med ljusen, tycker tomtarna är gulliga och känner en mysig känsla inombords. & det är väl då man ska njuta. Så nästa år ska de upp tidigare, i slutet av november för att få känna myset ordentligt. Sen kan jag med gott samvete och utan en massa "äckelkänslor" packa ner dom fint i alla lådor ett par dagar efter jul.

Anledningen till mina funderingar: imorgon ska granen som barrar något alldeles förjordat ut och tomtar och pynt ska förpassas ner i sina lådor. I väntan på jul 2012...

Vuxenstund

Ungefär lika "dimmig" som nedan bild är känner jag mig...



Snälla förkylning kan du bara ge dig snart :-(

Har i alla fall varit iväg på lite vuxentid i eftermiddag. Dejt med min kära vän Sofia. Tiden bara flyger iväg när vi ses och vi hade en del att ta igen. Glass, maränger, banan och chokladsås avnjöts under samtalet. Vi skrattar. Vi dyker djupt ner i livets snårigheter. Jag är alltid lika glad och tillfreds på något vis när vi umgåtts. I 20 år har vi varit vänner. Lång tid och det måste ju innebära att vi lärde känna varandra på bb :-P ;-)

Ha en skön fredagkväll kära vänner!

Wilmer har shoppat

Blev en tur in till stan idag då jag lovat Wilmer det. Elgiganten var målet och jag har nu en son som är mycket glad. Han har äntligen köpt sig sitt eget Xbox360 med Kinect och ett par spel. Egna ihopsparade pengar så han är på snudden till lycklig :-)

Ett par småärenden blev det innan vi vände hemåt. Stannade på McD och åt lunch och alla tre åt bra, tillhör inte vanligheterna där.

Själv var jag helt slut när vi kom hem trots att det varken var mycket folk eller en särskilt ansträngade shoppingrunda men så är jag ju inte på långa vägar frisk än.

Börjar lacka lite nu faktiskt. Skulle vara hemskt trevligt att få tillbaka hörseln på vänster öra, slippa dessa pipiga, rosslande luftrör som får mig att hosta så jag nästan spyr och lite smak och lukt vore inte heller fel att återfå. Imorse kände jag inte en gnutta smak av frukosten. Hoppas hoppas det vänder snart.

Elliot är fortsatt bättre vilket är skönt, han var riktigt krasslig lille fisen när han var som värst. Lova däremot har varit rätt vissen idag, hon hostar som en tok och näsan rinner. Julia har känt sig lite sämre idag. Verkar vara en sådan omgång, lite fram och tillbaka.

Hoppas att Wilmer och Fred klarar sig, än så länge känner de inget. Nu har vi varit sjuka här i två veckor så vore trist om det bara skulle fortsätta.

Emil är här och hälsar på. Stormen. Ovälkommen gäst. Men de verkar inte bry sig om det de där stormarna....

Just det, Bvc besöket idag

Nästan 10 månader gammal lillfis

V I K T : 10,2 KG

L Ä   N G D : 76 CM

FINFINT!

Ännu ett paket

Idag kom det andra och sista paketet som jag väntat på. Med ytterligare lite mellandagsreashopping :-) Detta kom från PO.P och jag blev riktigt nöjd.


L O V A S


E L L I O T S

Hade jag köpt ovanstående till ordinarie pris så hade kvittot slutat på inte mindre än nästan 1500 kr. På rean blev det drygt 600 kr och med ett presentkort så betalade jag jag endast 400 spänn. Fantastiskt :-)

Mobilkameran är som sagt inte en av mina polare så bilderna gör inte färgerna rättvisa för det var verkligen klara fina färger på kläderna, precis som jag gillar.

Lova är snorig, hostig och grymt rastlös så denna dag har varit en utmaning. Elliot blir bättre och bättre för varje dag och själv har jag känt mig lite bättre idag. Bara locket för örat släpper och hostan blir lite bättre så är jag på banan igen.







Klockan är nu över 22 och INGA barn sover :-O Sjukor med vaknätter och konstiga vilor på dagarna samt att vi alla varit lediga har gjort att allt bara raserats vad gäller tider och rutiner gällande sömn. Så imorgon får det nog bli till att väcka barnen skapligt och försöka ordna till dagen samt se till att de somnar vid lämpliga tider på kvällen. De är ju inte pigga bara för att de är vakna liksom ;-) Blir en ond cirkel som inte är bra för någon.

Nu ska jag i alla fall ta och lägga dom små.

SOV GOTT PÅ ER!

Barnsjukdom, jo jag tackar men jag är faktiskt 35!!!

Jag har ont i vänster öra.



Nej det är ingen barnsjukdom jag vet, då även vuxna kan få det men det är ju vanligast bland barn så därför ser jag det som en barnsjukdom. & jag känner mig lite töntig som har ont i ett öra faktiskt. Jag förringar inte smärtan, hade dubbelsidig öroninflammation för ca 10 år sen och jag hade så ont så jag ville tjuta natten innan jag kom iväg till läkare.

Nu är det ju inte säkert att det är örinflammation, för något år sen var jag som nu helt igenbommad och hade småvärk i BÅDA öronen efter en förkylning men då hade jag vätska bakom trumhinnorna. Tog ett par veckor innan det eländet försvann.

Hoppas det bara är lite förkylningsvärk. Jag fattar ju om det värker lite överallt i det som finns ovanför axlarna för det känns som jag har snor i hela skallen som trycker. Snacka om att kroppen är högproduktiv när det kommer till snor, jesus!

& vilka magmuskler jag borde få efter denna hosta. Den är av den grövre sorten kan jag meddela och jag orkar knappt inte hosta länge utan går runt och piper och väser i luftrören mest hela tiden. Revbenen uppskattar inte tränningen fullt så mycket som musklerna i magen :-O

Har i alla fall varit iväg och storhandlat. Det var så illa ställt i kylskåpet (bl.a) att vi ätit mackor utan smör de sista dagarna till frukost och bara haft en liten ostbit att karga av. Så jag tog med min snoriga och hostiga döttrar för de behövde se något annat än hemmets väggar precis som jag. Nej vi petade in på saker i onödan och vi klarade oss ifrån grövre hostattacker och nysanfall i affären så jag tror inte vi smittade så många :-S

Förlåt i så fall, men vi var bara tvungna att ge oss ut bland lite folk.

Har ni en bra start på nya veckan och nya året?

Det kom ett paket...

...från babyshop.se idag. Deras reor synar jag noga då jag älskar alla kläder där. Molo är väl inte riktigt i min smak men en del har de. Katvig, Ej sikke lej, Nova Star och massa massa fler märken :-) Dyrt som tusan och det spelar ingen roll hur fina kläder det är så köper jag inte jättedyra som barnen inom loppet av någon månad växt ur. Sånt slöseri med pengar även om kvaliteten är god. MEN när det är rea så kan man FYNDA!

Dessvärre var mycket slut i mina barns storlekar och när paketet väl kom idag så fattades det en del som jag beställt men som sen tydligen tagit slut trots att min beställning gick igenom :-(

Så det var bara några ynka plagg som kom men åååhh så fina:


Tröjorna till Lova är från Noa Noa och jag fullkomligen ÄLSKAR deras kläder!


Den rosa är finstickad och lantligt ljuv i mönstret:



Sött så sött!

God fortsättning vänner

Nyårsaftonens mat fick genomgå en förenkling då jag bara inte orkade stå och fixa en massa. Helt matt av denna förkylning.

Testade ett mycket enkelt recept som faktiskt blev jättegott, testa! Glömde dock ta bild.

Fläskfilé i vitlökssås

1-2 st fläskfilé
2 pkt bacon
2 burkar cantadou eller bonjour vitlök
1 vitlöksklyfta
1 burk creme fraiche
3-4 dl grädde
champinjoner
salt, peppar och soya

Skiva fläskfilén och stek, lägg sen i ugnsfast form. Strimla och stek bacon, lägg över fläskfilén. Lägg champinjonerna på. Koka upp ost, grädde och cf. Smaksätt med salt och peppar och vitlök samt en skvätt soya.

In i ugnen på 225 grader i 20 min.

Vi gjorde hasselbackspotatis till samt en stor sallad.

JÄTTEGOTT!

Efteråt blev det en oansenlig kladdkaka med grädde och bananer samt ett parti Monopol när de minsta somnat.


Med lite ljus och familjen blir det mesta mys :-)


Lite finare och godare än vad bilden visar faktiskt ;-)


Tummen upp av Julia i alla fall :-D

Raketerna lyste upp himlen fint, vilket skådespel det är. Vackert.

Sen blev det raka spåret i säng, alla vissna och trötta men nöjda med en lugn, skön och mysig nyårsafton.

Hoppas ni hade det mysigt och trevligt!

God fortsättning!

RSS 2.0