Natti

Hade så sjukt ont i magen igår eftermiddag och igår kväll så jag trodde att det var något allvarligt på gång. Kunde inte ens stå upprätt. Vaknade några gånger inatt och kände av det men imorse hade det lättat lite. Har känt av det under dagen men inte alls på samma sätt. Tror min mage packade ihop helt efter magsjukan. Men nu som sagt verkar det gå åt rätt håll :-) Julia däremot har fortfarande ont i magen och har varit hemma idag. Måste varit något märkligt skit vi åkte på.
 
Har suttit med psykiatrin sen barnen somnade ikväll men nu är det dags att slå igen burken och ögonen. Ingen praktik alls denna vecka men nu hoppas jag helgen ska göra susen så är det nya tag på måndag.
 
Sov gott vänner!

Ändrade planer

Denna helg blev inte riktigt som tänkt. F skulle jobba från tidig morgon till kväll igår, jag hade planerat lekpark o pepparkaksbak med kidsen. O idag påbörja o göra så mycket som möjligt på psykiatri uppsatsen. Istället vaknade jag 03.20 igår av att magsjukan slagit till. Försökte verkligen men orkade knappt stå på benen så 9 fick jag ringa hem F. Jag låg hela dagen med undantag för skytteltrafik till toan.

Imorse var det Lovas tur :-(


Hon har dock varit rätt pigg o i farten i eftermiddag o ikväll. Själv mår jag minst sagt skräp än så det blir inget jobb imorn.

Nu sitter jag o trött liten gosse i soffan o kollar på Pippi


Hoppas på en bättre dag imorgon. Bara Wilmer som inte haft det än men han är hos Patrik så jag hoppas verkligen att han slipper eländet.

Lite styrka nu tack, lite motståndskraft så vi slipper alla dessa sjukor som envisas med att landa hos oss hela tiden.

Hoppas ni haft en fin helg ❤️


Skitbilar!

Jag är ledsen men nu måste här gnällas. Måste och måste. Eller jo jag måste!
 
Bilar, jag är så trött på bilar så jag blir tokig. Nu har inte vi några nya bilar och då får man räkna med att saker händer med dom och att saker måste bytas men ändå! Nya vinterdäck till V70 och bättre begagnade till Saaben nu. Saaben är fixad och besiktigad men trots blankt papper så är den inte ok, motorn är inte som den bör. V70 har vi sista åren lagt ut vet inte hur många tusenlappar på, massa konstiga fel som uppstår heeela tiden.
 
& nu när F la om till vinterdäck på V70 så visade det sig att sommardäcken som skulle gått någon säsong till var helt nedslitna och därmed helt slut och en framvagnsinställning behövdes för att detta inte ska upprepas med de nya vinterdäcken. Vi lämnade in den för att fixa det men nähä, det gick inte si. För båda styrlederna var så glappa att det inte gick. Den ena styrleden bytte F för mindre än 1 år sen. Nu är båda slut, så även den "nya". 
 
Det är åtskilliga tusenlappar som ska iväg på denna bil nu och vi har redan sista månaden lagt alldeles för mycket (i mitt tycke, men nödvändigt för att de ska fungera) på bilarna. Kan de inte bara funka?!?! 
 
Blää säger jag på ett riktigt barnsligt men frustrerat och ilsket sätt. Det är inte kul på en fläck!
 
& vi måste ju ha 2 bilar, så är det bara.
 
Den bästa situationen med bilar är att köpa en bil som är ett par år gammal, inte mer, är lagom inkörd med ett vettigt pris jämfört med en helt ny, och sen ha den i några år och sen byta igen. Då hamnar man sällan i sitsen att det ena efter det andra brakar hela tiden. Men det kan vi inte. Men tanken är ju god ;-)
 
Sen ska man akta sig för måndagsex, de är inte att leka med för plånboken! Men hur vet man det innan då?! :-S
 
Så var det med det, känns lite bättre att pränta ner gnället än bara mala det i huvudet faktiskt :-)

Trött skrutt

Elliot vaknade 04.30 imorse så jag sa till på dagis att om han behövde lura till en liten stund på dagen så var det helt ok. Det hade han inte gjort men somnade i bilen på väg hem. F bar in honom halvsovandes och ställde honom på hallmattan för att klä av sig och sen Elliot. Tog väl 2 sekunder så...
 
 
...gick han från att vara stående och halvsovandes till liggande på hallmattan i djup sömn. Lilla skrutten ♥
 

Tomt

Börjar känna mig stressad, 1 december ska ex.arbetet i psykiatri lämnas in och jag har inte börjat än. Inte kommit på vad jag ska skriva om ens! Totalt idétorka! Dessutom måste jag klura på vad och hur jag ska skriva uppsatsen som vår praktik ska ligga till grunden för. Den ska inte vara inne förrän efter praktikens slut men den ska vara dubbelt så stor och omfattande som de vanliga ex.arbetena så det krävs ju en del tid.
 
Jag är ju typen som gärna ligger steget före när det gäller sådana här saker, som vill ha koll och kontroll och inte stressa (även om det i slutet tenderar att bli stressigt ändå) så det känns inte bra när det blir såhär. Sen har jag ju mindre tid nu, jobbar mån-fre och kvällarna är inte lätt att hinna med skoljobb så det blir helgerna och en del av familjetiden som får stryka på foten. Men det är ju en tid, inte för alltid så det ska nog gå bra.
 
 
F och Elliot åkte till svärmor och åt lunch idag samt la om däck på ena bilen. Jag och Lova åkte till min mamma och åt god lunch och fick mysa med Adam ♥ Kära syster gjorde fransar på mig så nu slipper jag jobbig mascara ett tag igen :-) De två stora fina valde att stanna hemma och när vi kom hem hade de städat och bakat kladdkaka. Finaste fina ♥ ♥
 
Har ni haft en fin helg?
 
 

Salladsost

Har ni ost i salladen? Kanske Feta? Vi har ofta just Fetaost i salladen men det är bara 1 av 4 barn som gillar det så det petas bort.
 
Nu har jag då hittat en ost som faktiskt 3 av 4 barn gillar i salladen och den är jättegod. Påminner mycket om Fetaost men den är krämigare och har en något mildare smak. Dessutom är prisskillnaden grym. Jag gillar inte fejkFeta utan köper den som är Feta på riktigt och då kostar en liten bit någonstans mellan 22.90 kr och 29.90 kr och den går ju åt vid 1 sallad.
 
Denna är på 1 kg och kostar 49.90 kr. Ligger i spad och rör man inte spadet med fingrarna, ta upp med en gaffel eller kniv, så står den sig lätt över en vecka i kylen.
 
 
 
Så...ett litet smaktips helt enkelt :-)
 

Kräka!

Minsta lilla gossen la en ordentlig kräka imorse men sen har det inte blivit något mer av det så jag vet inte vad det var. Han har dock inte varit särskilt matglad på hela dagen så något är det väl som spökar i magen. Dagen har därmed spenderats hemma och inne. F jobbade på förmiddagen. Planen var att mamma, syrran och Adam skulle komma hit då syrran och Adam är hos mamma över helgen men det fick vi ju ställa in :-(
 
Ingen vill riskera att få magsjuka, kräka flyr de flesta från så även vi när man hör att det går. Återstår att se, inget som går på dagis så vet inte var han skulle hämtat magsjuka ifrån om det är det.
 
Håller alla mina tummar och tår för att det inte ska vara något som ska gå igenom oss.
 
Hoppas ni har en fin lördagkväll!

Snart sovdags

 
Sitter med kvällskaffet framför datorn på ett stökigt skrivbord och samlar ihop dagen i huvudet. Har varit en lite kaotisk dag med saker som hänt och mycket känslor men oerhört intressant och jag känner mig helt uppslukad av allt jag får ta del av, allt jag får lära mig och alla människor jag möter. Älskar det!
 
Sista vägsnutten till min praktikplats är en grusväg och det fångas ju inte på rätt sätt på bilden men denna bit är en låååång nedförsbacke och jag törs knappt fantisera om hur den är i snöstorm i vinter ;-)
 
 
Men å andra sidan är jag ju inte den enda som "jobbar" där så jag anar att vägen är ganska välskött vintertid.
 
Imorgon eftermiddag ska vi på utvecklingssamtal på förskolan, Lova. Alltid roligt att få sitta ner ordentligt med personalen och prata om hur det går för barnen, hur personalen upplever dom osv.
 
Klockan är inte ens 21 och det enda jag vill är att knoppa. Är så trött. Ska plocka fram morgondagens kläder till mig själv och de två minsta och sen får det nog faktiskt bli tandborsten och sen sängen.
Sov gott fina!

Första dagen...

...på praktiken är gjord och det känns så bra. Har träffat alla klienter utom två som är på ingång. Har varit en dag med mycket intryck så jag är rätt trött ikväll. Även att detta behandlingshem är ganska lugnt och rofyllt så är det ju ändå ett behandlingshem med människor som inte mår särskilt bra och så är det ju även när jag som praktikant kommer dit så ganska tvärt slungas man in i deras vardag och hur allt är och går till där. Men det finns inga förväntningar på mig från personalen i detta läge så jag tycker faktiskt det känns helt okej att slussas in fort bland klienterna och deras liv på behandlingshemmet. Personalen är helt toppen och så även klienterna.
 
Det här ska bli oerhört spännande, lärorikt och "roligt". Känns som jag kommer ha lärt mig massor efter 3 månader där.
 
Nu ska jag ta mig en kopp kaffe, förbereda allas kläder och lite annat fix inför morgondagen och sist men inte minst sova (gott hoppas jag).
 
Hur har ni det?

Kärlek

Satt och läste i mitt stora ämneskollegieblock som jag skriver i i skolan och hips vips när jag vänder blad så möts jag av detta:
 
 
Lova är konstnären och jag blev alldeles varm i hela kroppen. Älskade lilla unge ♥ Kärlek. & självklart får den sitta kvar i mitt block så jag kan titta på denna fina gubbe om och om och om igen ♥
 

Te och tacos - men inte ihop förstås!

Sista dagen i skolan på 3 månader, lite snyftigt faktiskt. & då tänker jag, hur ska det då kännas när de här 2 åren är gjorda och vi skiljs åt "på riktigt".
 
Har en hel massa fina klasskamrater som jag redan fäst mig mycket vid. En söt brutta i klassen kom idag med detta och sa "-Jag har en present till dig Nina"
 
 
Ett lugnande te för magen. Hon hade köpt det i den hälsokostaffär där hon köper "sina egna" teer. Så himla gulligt av henne! Det ska jag smaka i helgen.
 
De minsta tu börjar pigga på sig lite och Julia likaså. Skönt! Hoppas det fortsätter i rätt riktning.
 
Nu ska det fixas tacos, åh så efterhängsen denna tacos är! Börjar snart bli dags för ett tacobrejk igen tror jag alternativt att barnen får äta det och så äter F och jag något annat för vi tröttnar faktiskt på tacos. Men uppenbarligen inte barnen som på frågan "-Vad vill ni äta ikväll (på fredagarna)?" sjunger i kör "-TACOOOOOS!!!"
 

Morgonstund har guld i mund

Det har varit en hostig natt, Elliot och jag har sovit tillsammans och vi har hostat ikapp. Vaknade 05.10 av att Elliot hostade så han nästan kräktes. Med ett alarm som skulle ringa 05.50 så kändes det onödigt att somna om. Så här sitter jag nu 06.20, färdigsminkad, morgonkaffet intaget i ett relativt tyst hus. Bara hosta som hörs från alla olika rum i huset.
 
Ska inte åka förrän strax innan 8 så jag får väl helt enkelt göra lite nytta :-) Plocka in i diskmaskin och sätta på en maskin tvätt.
 
Önskar er en finfin fredag vänner! 

Måste få skrävla lite

Igår kväll fick det bli en tur till jourcentralen med vår lille pyjamaspolis som haft feber i 7 dagar och hostar oavbrutet.
 
 
Så duktig, trots att han var jättehängig så gjorde han allt som doktorn bad honom om och sticket i fingret gick honom obemärkt förbi. Var som tur var inga bakterier men väl ett elakt virus, hostmedicin skrev doktorn ut som gjorde susen inatt.
 
Idag har han varit lite piggare så det är nog på väg att vända. Nu ligger Lova stumpan i hög feber så det var väl hennes tur nu :-( F har vabbat idag och så även imorgon så jag kunde/kan vara med i skolan sista två dagarna innan praktiken.
 
Vi fick äntligen tillbaka ex.arbetet i utvecklingspsykologi idag, jag vågade knappt titta. Kände mig inte nöjd med detta arbete när jag lämnade in det och oroade mig för att att ens bli godkänd.
 
 
& så fick jag tillbaka det här! Förvånad men jätteglad! Ingen stor marginal, VG var 14-20 poäng (VG är högsta betyget man kan få) och jag hade 16. Men ändå, jag blev så överraskad och lättad!
 
Nu ska jag dricka en alldeles för sen kopp kaffe men jag har hört att om man lägger sig inom en timme efter att man druckit kaffe så hinner inte koffeinet slå till i form av pigghet :-) Så så får det bli!
 
Godnatt och sov gott!

Hemma på vår soffa...

... ser det ut såhär idag
 
 
Äldst och yngst i syskonskaran ligger sjuka och sover i varsin ände av soffan.
 
Är duktig less på sjukor nu, vet inte vilken vecka i ordningen vi är inne på. Ögoninflammationer, öroninflammation, huvudvärk, rejäla förkylningar, feber, halsont, hosta osv. Det är inte roligt på en fläck!
 
Jag hoppas, hoppas verkligen att det ska vända snart. Såhär kan det väl inte ändå inte bara fortsätta, eller kan det det?! :-O
 
Nästa vecka går jag ut på praktik, i 3 månader. Ska bli så himla roligt. Ett behandlingshem för män och kvinnor över 18 år med för tillfället 9 platser och det är fullbelagt. Var där och hälsade på för någon vecka sen och jag kände direkt hur bra jag skulle trivas där.
 
Så nu får det faktiskt bli friskt här!
 
Hur har ni det? Är ni friska och har klarat er undan alla elaka och envisa baciller som cirkulerar?
 

Ingen kan hjälpa alla men alla kan hjälpa någon!

Ojoj så sällan som jag bloggar nu, finns det ens någon kvar som läser här? Någon som ens som kikar in och kollar om något är skrivet?
 
Vi har legat sjuka nu, i omgångar vecka ut och vecka in och i skrivandets stund är jag genomsnorig, hostar, har ont i hals och huvud och ungefär lika status på de minsta barnen.
 
Men det går ju över. Tack och lov.
 
Har ni Facebook? Har ni då hört talas om Matkassen?
 
Två tjejer som startat upp denna sida och detta nätverk för att hjälpa familjer i Sverige i nöd. De har setts i nyheterna och i repotage i tidningar. De förmedelar "ärenden" och de som "gillar" sidan på Fb kan ta del av dessa och därmed anmäla sig som hjälpand/givare.
 
Det går till såhär: Familj, ensamstående med barn m.fl hör av sig till Matkassen och meddelar sin situation och vad de mest akut behöver. Matkassen lägger ut "ärendet" på sin sida på Fb, medlemmar på sidan anmäler sitt intresse att hjälpa till via meddelande (mail) till Matkassen och därifrån får du sen kontaktuppgifter. Du kan även skicka presentkort i "förebyggande" syfte till Matkassen (adress finns på deras Fb sida) så när ärenden kommer in kan de då direkt skicka presentkort till dessa.
 
Många söker välling, gröt, blöjor till sina små. Somliga har inte råd med kläder så deras små går i trasiga skor och kläder. Andra har ingen mat och inga pengar att handla mat för.
 
Jag är student, mannen min jobbar. Punkt. Men vi har mat på bordet. Barnen har hela, rena, varma och bra kläder.
 
Detta är inte en självklarhet för alla, Sverige är inte längre ett tryggt land för utsatta grupper.
 
GLÖM INTE DET!
 
En matkasse, skänkta kläder, ett presenkort... De kan glädja en hel familj!
 
GÖR VAD DU KAN!
 
Ingen kan hjälpa alla men alla kan hjälpa någon! 
RSS 2.0