Sjuk :-(

Jag är sjuk. Tycker faktiskt lite synd om mig själv. Självömkan är ju inget vidare värst trevligt drag men idag tillåter jag mig att få känna så. Mår grymt illa och är förkyld med dunkande huvudvärk. Illamåendet kommer nog av förkylningen för vore det magsjuka skulle kräkande satt igång igår så illa som jag mådde. Så idag blir det säng- och soffläge. Lova är hos farmor, Fred jobbar och de stora hos sin pappa så idag är det bara att passa på att kurera sig tills alla kommer hem i em.


Idag gick jag in i vecka 30 i graviditeten. Om allt följer den normala gången så betyder det att vi kan ha vår lilla kille här om allt ifrån 7 veckor till 13 veckor. Jag kan inte riktigt greppa att tiden gått såhär fort. Men nu är ju graviditeten ganska (!) märkbar. Ett evigt kissande om nätterna, vänder runt som en elefant i sängen och är lika förvånade varje gång Fred inte studsar ur sängen på andra sidan när jag landar :-P Magen har börjat trycka mot lungorna och jag känner mig andfådd mest hela tiden. Osmidig när det kommer till att röra mig, resa mig osv och att bära Lova är ingen lätt match längre. Hon väger ju inte fågelfjäder precis :-D Trött är bara förnamnet. Lillkillen i magen verkar vara en aktiv liten kille, han far som en liten studsboll i magen ibland men det kommmer väl minska snart då det blir mindre och mindre plats för honom att röra sig. Det går ganska enkelt att urskilja vad som är vad genom magväggen när han trycker sig däremot. Känner tydligt de små fötterna dra mot insidan och lilla rumpan trycks upp ibland och man får klappa lite. Tänk, bara ett par cm från min handflata ligger ett litet mirakel som känner mig ganska väl, genom röst, hjärtljud osv osv medan jag egentligen inte har en aning om vem han är. Så nära men ändå inte. Jag kommer nog aldrig sluta fascineras av detta under som det faktiskt är när ett barn blir till, bor därinne i magen i 9 månader och sen kommer ut som en riktig liten människa.


Nu kryper dock den sedvanliga oron mer och mer inpå, att allt ska vara bra med honom när han kommer till oss. Att han är frisk och kry.


På torsdag ska vi på TUL (tillväxtultraljud), skräckblandad förtjusning då de ser ganska mycket av hur det står till med honom, hur stor han är osv, även underbart att få se honom. Har inte sett någon av de andra på ul så sent i graviditeten. Spännande.


Nu ska jag försöka peta i mig lite frukost och sen inta liggläge.


Godnatt ;-)

Vi är så stolta...

...över vår minsta lilla sessa! För 2-3 veckor sedan ställde vi in hennes nya säng, en vanlig säng, i hennes rum men lät spjälsängen stå kvar. Vi tänkte att den nya skulle få stå där ett tag och att vi skulle prata med henne om att hon skulle börja sova i den och sen ta bort hennes spjälsäng men efter bara några dagar så sa hon själv "-Nya!" när vi skulle lägga henne och hon fick lägga sig i den.

Hon har sen den dagen sovit i sin nya säng. Utan några som helst problem. På dagen kan hon ibland försöka klättra ur för att gå upp och leka men oftast tar det bara 10 min med lite bök sen så sover hon. På kvällen somnar hon direkt efter vällingen i sängen.

Den av oss som "söver" henne sitter på en stol bredvid hennes säng.

Hon är såååå duktig. Dessutom vaknar hon bara 1 gång per natt sen hon började sova i nya sängen.

& vi som föreställde oss att detta sängbyte inte skulle bli lätt då vi har en av de mest envisa och viljestarka lilla unge man kan tänka sig.

Tänk så fel man kan ha.

<3

Idag har vi en lugn och slapp dag och lämnar idag julmaten bakom oss för denna gång och kör kött, rostade potatisskivor och sås till kvällssupé :-)

Ha en skön annandag jul!

JULMYS

Julafton kom och försvann i en rasande fart känns det som. En mycket mysig dag blev det. Den började med stress, stress då klockande pinnande på allför snabbt och det tycks inte spela någon roll hur mycket tid man har så blir det ändå körigt sista timmarna. När väl "alla" anlänt, mamma, syrran, Freds mamma och bror så lugnade det ner sig och allt blev mycket avslappnat och skönt. Sen att man sätter i sig kopiösa mängder med mat, efterätter, fika och godis som gör att man mår pyton har man ju bara sig själv att skylla för :-)


Brorsan, hans Malin och lilla Ewelyn kom på eftermiddagen och de stora barnen som firar med sin pappa hos deras farmor och farfar på dagen kom vid 17.30 och då fikade vi och sen det som de väntat på i flera i veckor, paketutdelning och öppning!


Julia läste på paketen och Wilmer och Lova delade ut. Lova upptäckte dock efter en stund att det var roligast att lägga alla paket där hennes låg så hennes hög växte fort, till Julia och Wilmers stora förtret ;-) Men det löste sig, alla fick rätt klappar till slut :-D


Alla barn glada och nöjda. Lova älskade sitt prinsesstält som hon fick av mormor och har spenderat stora delar av juldagen i det. Spisen blev också en hit. Alla barnen fick jättefina saker och bra saker som de kommer ha glädje och nytta av.


Så trots en halvvissen familjen snor så blev julafton en jättefin dag och kväll :-)


Slänger ut lite bilder här nedan :-)


Ha en fin fortsättning på julen allesammans!




De här små figuren på köksbordet har Lova lekt friskt med sista veckan :-)




Jordens fulaste gran :-P








Brasmys!



Gulliga svärmor, Vanja




Kusifinerna Ewelyn och Lova <3




Röj bland paketen :-)




Ewelyn undersöker julgranskulorna




Julia och Wilmer busar med Ewelyn vilket gör henne såhär lycklig :-)




Julklappsutdelning

JUL

Här närmar sig julen i sjukdomens tecken. Julia är vissen, Lova hostar så hon kräks (har dock fått bricanyl nu så vi hoppas på en förbättring), både Fred och jag håller på att bli förkylda och jag kämpar med en värkande mun :-(


Hade tänkt jobba imorgon men jag fixar det inte, dels mår jag inte bra och dels är jag helt slut. Har varit för mycket sista tiden, bara vaknätter sätter sina spår....


MEN, vi har tak över huvudet, mat i kylen, gran med paket under, våra barn behöver inte uppleva misshandel, fylla eller annat missbruk... Allt detta är lite extra tänkvärt i dessa tider.


Finns så oerhört mycket att vara tacksam för.


Önskar nu er alla en riktigt GOD JUL ! Hoppas ni får en fin helg med god mat och sällskap av nära och kära....


"En bra karl reder sig själv"

Denna helg har passerat i en rasande fart men så har vi fått en hel del gjort. Igår var jag och lilltösen hos en kompis och hennes lilla tjeja, trevligt sällskap, god fika och lunch avnjöt vi där. Sen har det blivit julgodis för hela slanten, knäck, chokladkola och cornflakes crisps.


Har påbörjat julpyntning men den blev dessvärre inte klar så det får bli i början på veckan nu. Barnens rum är storstädade och fina, lite tomtar och pynt som ska upp där med bara.


Idag gav sambon och jag oss ut för att hugga en gran till oss och mamma. Nej vi skulle inte stjäla, vi har den fina förmånen att hugga gran samt träd för klyvning till ved i skogen här med skogsägarens tillstånd. Var ju inte riiiiktigt rätt dag att ge sig ut då det varit snöstorm hela dagen. Men dumdristiga som vi är tog vi bilen och gav oss iväg. Hann inte långt innan vi insåg att det inte var plogat på skogsvägen så vi skulle vända, hamnade lite på sidan av vägen och blev hängandes över en snödriva på något märkligt sätt. Var bara att ringa efter hjälp dvs vår närmaste granne som innehar traktor. Inte i många andra situationer blir det hos Fred (läs män ;-) ) mer framträdande att "en bra karl reder sig själv och ber inte om hjälp". Jag såg på honom hur gärna han ville säga att det var jag som kört och inte han :-D Vi blev hur som helst hjälpta av snödrivan och fortsatte till ett annat ställe. Vad händer?! Måste backa och vips är vi nere i diket. Sitter fast. Då slog min käre sambo näven i ratten :-P Men med en skyffels hjälp kom vi faktiskt upp.


Vi kom hem utan granar. Imorgon ska käre sambon GÅ ner till skogen och hängnet och hugga granar :-)


Lillsnörpan har varit en stund hos farmor idag och Fred är nu på väg att hämta henne så jag ska faktiskt ta mig en liten tupplur. Är helt slut. Längtar till tisdag när jag ska till tandläkaren så jag blir av med denna vidriga tandvärk. Den är otroligt knäckande och jag sover rent ut sagt skit om nätterna.


Lova börjar bli risig igen :-( Näsan började rinna i fredags kväll och idag är lilla näsan igentjock, hon hostar och är hängig. Hon och farmor hade mest myst idag berättade hon när jag ringde förut. Lova brukar äta minst 2 portioner av farmors köttfärsås men idag åt hon knappt upp 1. Jag som önskade att hon skulle få vara frisk nu och över jul, få mysa lite på dagis och hemma såhär innan jul samt att jag skulle uppskatta om jag kunde jobba denna vecka. Återstår att se.


Man blir inte rik på att vara föräldrar till Lova kan jag säga, vet inte ens hur det känns att få en full lön längre :-S Men så är hon världens underbaraste unge och det väger upp vilken lön som helst!


Imorgon kväll ska vi baka pepparkakor, då är Wilmer hemma igen med och vi är full styrka som kan gå lös på pepparkaksdegen :-)


Trevlig söndag kväll!



Åh vilken läskande bild, NOT!! Av någon anledning ser knäcken typ beige ut på bilden och resten vet i katten vad det ser ut som :-D Men jag kan försäkra att det smakar gott! :-)




Finaste kusinerna, Ewelyn och Lova

Jag hinner inte blogga....

...för jag kör ju biiiiil! Heeeeela tiden! ;-) :-P


Men imorgon ska jag skriva, promise :-)

Äntligen!!!!

Efter 3 veckors intensivt slit, ja slit är faktiskt rätta ordet, är jag nu i hamn! Dubbellektioner tidiga morgnar och sena kvällar, plugg och åter plugg blandat med allt vardagligt som ska hållas igång samtidigt så har jag då gjort det. JAG HAR FÅTT MITT KÖRKORT!!!!


Efter år av det malande "jag måste ta körtkort", efter att en gång för nästan 10 år sen nästan varit i hamn men då blev sjuk och det rent ut sagt sket sig och blev sen inte av så har jag då lyckats med denna bedrift. Ja för mig är det en bedrift att äntligen gjort detta!


Jag är sååååååå glad!


Skrev upp i tisdags och körde upp igår och klarade båda :-)


Var dock längesen jag var så nervös inför något. Helt sjukt hur kroppen bara kan bli i totalt upplösningstillstånd av nervositet.


För er som undrar eller inte har körkort så kan jag bara kort berätta. Satte igång med intensivutb för 3 veckor sen. Hade då kört lite för många år sen samt lite i höst nu med sambon. Dubbellektioner bokades in och sammanlagt tog jag 14 stycken. Allt bokades in från dag 1 till slutet så jag visste direkt vad jag hade att bita tag i :-) Från körkortstillstånd tills att jag igår hade körkortet så har det gått på knappt 11 000 kr. Inte billigt men uj så värt det!


Har fortfarande inte greppat att det är sant. Att det är på riktigt. Tar nog lite tid att vänja sig :-)


Så ni som tvekar, inte tror ni klarar det etc så kan jag bara säga JO det gör ni! Har jag klarat det, 34 år gammal, 3 barn, gravid och fullkomligt slut av graviditetströtthet, starka tvivel på att jag kan, jobbat under tiden osv osv så kan ni. I promise :-) *jag klappar mig själv på huvudet* :-P


Idag är det vab men då jag hade tandläkartid på morgonen så körde jag in Fred till jobbet efter det. Inget roligt tandlbesök :-( Trodde för det första att de skulle laga tanden jag bitit sönder lagningen i men visdomstanden (som enligt tidigare tandl inte kunde dras utan skulle opereras bort) var mer akut då den hakat fast i tanden framför samt gjort att bakterier fastnat så jag hade stort hål i tanden framför. Så det blev utdragning av visdomstanden. Skönt att den är väck men var måttligt oförberedd kan jag lova. Sen ska tanden framför lagas, tanden jag bitit sönder måste rotfyllas och troligen byggas upp, en visdomstand till ska dras samt ett hål till som ska lagas.


Jag ser pengarna fullkomligen forsa mellan fingrarna :-( Men efter allt detta kan jag ju pusta ut och känna att jag är ikapp med munnen :-D Har ju dock visdomständer kvar på andra sidan sen men de kan man ju ta vartefter.


Har inte ätit frukost och är lagom hungrig nu, tur att jag inte får äta förrän om ett par timmar då :-S


Några bilder på Lova som roar sig med att prova mössor och pappas (fula :-O ) "Ingmar Stenmark-mössa" är favoriten för tillfället :-)





Lova älskar skötbordet, NOT!

Lovas favoritsyssla är INTE att ligga på skötbordet, hon är så pass stor nu att jag försöker undvika skötbordet i möjligaste mån men pappan i familjen vill gärna ha henne där när det är dags för blöjbyte :-) ;-)


Pyjamas, smörjning osv brukar få ske på skötbordet på kvällen då allt finns på plats där. Dessvärre är ju inte kvällen den tidpunkt då vår snart 2 år gamla lilla sessa är på sitt bästa samarbetshumör.


Hon spjärnar emot och härjar, ska inte ta av sig, inte klä på sig, inte ta av blöjan, inte ta på ny blöja...Hon ska verkligen ingenting. Mer än att göra ALLT i sin makt för att vinna striden, bli nedsläppt från skötbordet utan att ha behövt gjort något av det som var vår tanke. Trots att detta aldrig sker så fortsätter hon kämpa, en vacker dag kanske hon lyckas verkar vara hennes tro :-)


Ikväll var hon glad om än hon inte ville göra något av det vi sa och tänkt förstås men det underlättar ju en del att hon är glad i alla fall :-) Nedan kommer bild på hur det kan se ut med Lova in action på skötbordet.




Om jag ligger såhär kan de nog inget göra!




Om jag låtsas sova så kan de väl bara inte göra annat än låta mig vara!




När de smörjt färdigt så måste jag göra det själv, så det blir ordentligt gjort!




Nöjd och glad :-)
(Notera att pyjamasen dock inte är på än :-S )


Imorgon är en dag som jag ena stunden vill ska komma fort och sen vara över fort och i andra stunden inte vill ska komma alls. Hoppas på att den blir bra och att saker och ting får bästa utgång.


Ha en fortsatt skön kväll!

Vart tar tiden vägen?

Jag kan inte för mitt liv begripa hur dagar och kvällar bara passerar förbi i denna rasande fart. Har en ganska lugn inställning till jul i år, fokuserar på att det ska bli mysigt och trevligt. & roligt, för barnen förstås. Men likväl är det ju en del som ska hinnas med och fixas. Då vi ska ha jul här hemma i år så blir det lite mer fix om än alla som kommer ska göra lite var. Ser dock fram emot julafton här hemma, myyys :-)


Kära syster åkte idag till Manchester för att hälsa på sin au-pair familj som nyligen flyttat från London till just Manchester. På söndag är hon hemma igen...Ska nog skicka över en beställning på lite grejer därifrån!


Wilmers klass stod för Luciafirandet i skolan i år (det är tradition att år 3 gör det varje år) så i söndags var vi på genrep och tittade. De var fantastiskt duktiga! Alla bilder jag tog blev dock kass :-( Sen skulle jag försöka hitta någon som var lite mindre dålig kvalitet på på Wilmer men då fanns klasskamrater med som var svårt att klippa bort så nedan var den enda jag fick till :-)




Min fina tomtenisse <3


Har ett par tandläkarbesök inplanerade de närmaste dagarna, välbehövliga sådana men usch så tråkigt. & usch så otäckt! & usch så dyrt!


Gravid är jag visst i vecka 28! Helt otroligt! Jag hänger inte med alls... Inte för att gravidtiteten går obemärkt förbi (för det gör den inte!) men jag hinner inte reflektera över den något särskilt. Jag minns inte från vecka till vecka vilken vecka eller månad jag är i utan måste hela tiden titta efter. Längtar efter att träffa den där lilla pojken därinne. De kvällar jag inte däckar på en sekund av utmattning :-) så brukar jag känna lite på honom, han kör sitt sista gympapass och det är verkligen full fart. Då tänker jag mycket på vad det är för en liten människa därinne. Oro för att allt ska vara bra med honom...Det är mycket känslor i omlopp.


Nu ska jag ta en kopp kaffe, röja lite och sen sova. Behöver komma i säng skapligt, imorse befann jag mig ett komaliknande tillstånd när klockan ringde. & att bli väckt ur det är ingen behaglig upplevelse....


Trevlig kväll!

Särskrivningar...

...är något som i en text kan ge upphov till missförstånd, irritation, svårt att få en sammanhållen läsning men kan också ge gapskratt utan dess like.


Är man dyslektiker eller har annan skriv-eller lässvårighet så är det här givetvis ursäktat och det är inte dom som kritiken vänder sig till förstås!


I en text ser man ganska snart om det är misstag eller liknande för då förekommer kanske särskrivning vid något enstaka tillfälle. Är det dock återkommande eller genomgående i hela texten så är det okunskap eller rent av slapphet som ligger bakom.


Jag är absolut ingen expert  på språk på något sätt men tycker det är intressant med svenska språket och hur illa det faktiskt står till bland hos människor. Både hur vi pratar och skriver. De flesta av oss har gått 9 år i grundskolan och många även 2-4 år på gymnasiet och under alla dessa år har svenska följt oss som ämne samtidigt som vi brukar språket dagligen. Därmed tycker jag att det är mycket som inte borde göras fel på, sådant som vi faktiskt borde ha i ryggraden. Misstag gör vi alla och osäkra blir vi med och gör fel, inga konstigheter. Det jag syftar på är den slapphet kring språket som flyttat in i många.


Skrev ihop några rader, samma text i två stycken.


"Igår var jag på sjuk huset. Jag träffade en kort hårig sjuk sköterska som jag inte vet vad hon hette för hon hade ingen namn skylt."


"Igår var jag på sjukhuset. Jag träffade en korthårig sjuksköterska som jag inte vet vad hon hetter för hon hade ingen namnskylt."


Jag tror de flesta ser skillnad i betydelse på texten.


Att bjuda någon på en skum tomte är lite skillnad mot en skumtomte. Att plocka blå bär är inte samma sak som att plocka blåbär.


Mest dråpligt och lite småkul i ovanstående exempel men det kan även göra en text mycket jobbig att läsa.


Finns egentligen en mycket enkel regel som alla, återigen förutom de med svårigheter i läsning och skrivning, kan ta till sig.


Om ett ord uttalas som ett sammansatt ord så ska det också skrivas som ett sammansatt ord!


Voilá! :-) ;-)

Tjejmys, gott och blandat

Igår hade vi tjejmys här hemma. Sambon var på julfest med jobbet, Wilmer åkte till Patrik (de stora barnens pappa) vilket alltid är tråkigt. Julia stannade tills idag men åkte nu ikväll dit med och kommer hem imorgon.


Fixade räkmackor till mig och Julia igår och när lillsnörpan tagit kväll så bänkade Julia och jag oss framför Idol med räckmackor, godis, grönsaker och dipp. En rafflande final med två lika värdiga vinnare enligt oss så vi visste att vi inte skulle bli besvikna :-)


Kollade även eftersnacket på tv400 och Julia väntade nog mest på att någon, bara någon skulle bekräfta Jay och Minnahs kärleksrelation då hon tyckte det var oerhört romantiskt! Uj vad jag minns den tiden, då man som liten började fascineras av kärlek och när främst två kändisar som man gillade blev ihop. Romantik på hög nivå.


Idag har jag varit segare än sirap :-( Trött såååå trött. Verkar som graviditetströttheten som brukar komma framåt slutet slagit till tidigare denna gång och dessutom periodvis på dagarna är nästintill omöjlig att stå emot. Irriterande då jag har en hel del som ska göras.


Ikväll blir det tvslapp och på menyn står vitlökskryddad entrecote, ugnsrostade potatisskivor och bea.


Imorgon ska nog Lova vara hos farmor några timmar och vi ska uträtta en del fix som behövs göras.


Hoppas ungarna piggnar till ordentligt nu så vardagen kan få flyta på till jullovet och ledighet.


Lyckades spela in en kort, kort snutt med en liten sångfågel idag som jag tänkt lägga upp här men det verkar som att man måste lägga upp en film på youtube eller liknande innan man kan lägga upp den på bloggen och där vill jag inte ha den så tyvärr blir det ingen film här :-(


Trevlig lördag!

Alex Schulman



Det fina med det här landet är ju att man får uttrycka vad man tycker tack vare yttrandefriheten och en som är duktig på att främst dissa allt han inte gillar något kapitalt är Alex Schulman. Tack för att jag då får dissa Alex Schulman! Jag tycker att han är en tönt.


Han har sina åsikter klara om det som är dåligt, fånigt osv och är sällan sen med att meddela det. Jag kan inte låta bli att bli att häpnas över att en man som är programledare för t.e.x "Veckans kanin" och "Paradise Hotel" är så snabb med att snacka ner andra program, programledare etc. Själva tanken i "Veckans kanin" är väl inte så dum då de pratar om de som betett sig konstigt eller gjort något korkat senaste veckan men resten är ju rent och skärt barnprogram för vuxna. "Paradise Hotel" tänker jag inte ens lägga någon större energi på att kommentera, IQ badboll är fullgott.


En man som förut kunde vara ganska rolig och framförallt i många fall framstod som smart har totalt sänkt sig själv i töntig massmedial nollintelligens. Tycker jag!

Om du...

...vet eller tror dig känna till något barn som inte kommer få någon julklapp eller julmat i jul gå då in på Katrin Zytomierskas blogg och läs hur du kan göra. Ett mail till Katrin med adress till barnet samt kön och ålder räcker för att en klapp ska skickas till det barnet.


http://www.finest.se/katrin


Hennes insamling (som jag skrivit om i tidigare inlägg) tickar på och fortsätter till 17 december så skänk även en slant om du har möjlighet, det faktiskt strömmar in pengar så många barn kan få klapp i jul.


& vem vill inte göra ett barn glad?!?!


Det här är ett praktxempel på att det är svårt att göra något ensam men när man hjälps åt så kan storverk uträttas.

Hur är det möjligt att vara så....

...korkad, ytlig och materialistisk när livet prövat en med något så allvarligt som hjärntumör????????


http://www.aftonbladet.se/wendela/article8246716.ab


Jag häpnas och förfäras!

Vad är det för fel på kollektivpendlande människor?!?

Att tågtrafiken havererar så fort det kommer lite snö och blir några minusgrader är en sak för sig och som även det är otroligt irriterande men det var inte riktigt det jag tänkte skriva om.


Få saker, på allmän plats som innefattar att man är bland medmänniskor som man inte känner, retar mig något så makalöst som människor som inte ger plats och som människor som tar för mycket plats.


Jag har ett dagsfärskt exempel på det förstnämnda. Imorse när jag klev på pendeltåget så var det i princip redan fyllt och de som klev på före mig och flera andra fyllde naturligtvis de sista tomma platserna. Jag ställer mig i gången så långt in jag kan, en äldre man gör detsamma bredvid mig. Sen fylls det på i gången. Mitt emot mig är det en tresistsrad och längst in vid fönstret sitter en kille och ytterst en kvinna. I mitten är det tomt. Kvinnan på yttern är i 50-årsåldern och av den "piffigare sorten". Hon läser en tidning, höjer blicken när vi placerar oss men slår snabbt ner den i tidningen igen. Hon låtsas som " att det regnar" och gör inte minsta ansats för att lämna utrymme för någon att kliva in och sätta sig i mitten och än mindre hoppar hon in och lämnar ytterplatsen till någon annan. Jag kände irritationen stiga i mig men med bara några minuter till nästa stopp så tänkte jag se hur hon agerade då. Samma sak då. Men då var det en kvinna som frågade henne om det var ledigt och då drog den fina, lilla damen åt sig benen och lät kvinnan klättra in på mitten platsen.


Vad är detta för idioti. Jag blir fullkomligen vansinnig. Det var inte för min egen del egentligen som jag kände ilska utan för den äldre man som stod bredvid och säkert var i 75-årsåldern. Hur har man mage att bara sitta kvar och inte ge plats när plats finns. Själv känner jag som gravid och tjock inte någon större angelägenhet att klämma in mig på en mitten plats utan står hellre. Men alla andra.

Stort SKÄMS till alla dessa pendlare som beter sig på detta sätt!


Den andra situationen som får mig att härskna till är när man själv sitter och gör plats så att en annan passagerare kan slå sig ner bredvid och man försöker göra sig så liten som möjligt men personen bredvid flyter ut som en padda bredvid. Flera ggr har jag varit med om detta, att jag själv sitter som tryckt mot fönstret nästan för att den som sitter bredvid breder ut sig. Jag måste dessvärre generalisera lite och säga att det gäller främst män. Sist detta hände så slog sig en herre ner brevid mig och lät sig avslappnat bara liksom falla ut. Jag flyttade mig lite till för att få lite utrymme mellan oss och gubbaset (rent ut sagt) flyttar efter. Dessutom sätter han sig på min jacka och det stramar och jag försöker dra lite så han ska känna att han måste lätta lite men nej då. Till slut får jag säga "-Du ursäkta men du sitter på min jacka", "-Oj då säger han och lyfter på baken. Jag hade lust att slänga upp foten i arslet på honom när han lyfte. Nästa gång detta händer så har jag god lust att vänligt, finstämmigt men ändå syrligt säga "-Ursäkta men du kanske vill sitta i mitt knä?!?!".


Hänsyn! Medmänsklig respekt! Gott uppförande! Det är vad alla pendlare som inte redan besitter dessa skulle behöva gå i kurs för att lära sig. Kanske vore på sin plats att tågvärdar ropar ut sådana självklara saker istället för att hälsa resenärerna trevlig resa när vi står som packade sillar i gångarna!

Det är väl bara såååå typiskt

Ibland kan man inte hjälpa än att undra om det är något/någon som vill åt en.... Visdomstandsvärken har lagt sig och jag ska ta uti med den innan nästa värkperiod kommer. Dock bet jag sönder en lagning för ett par veckor sedan i en annan kindtand. & ja jag vet att man ska gå till tandläkaren direkt när en sådan sak händer men tandläkaren är inte ett ställe jag besöker med nöje på något sätt. Fick lite ont i den tanden för någon vecka sen men det la sig. Hade tandl tid idag på morgonen men då det blev lite körigt så bokade jag om den. Då jag inte heller har några besvär nu så kändes det lugnt att avvakta en vecka med besöket.


Vad händer inatt då????? Jo jag vaknar halv 2 med stans tandvärk. Bultande, ihållande tandvärk. Upp och tog tabletter och det lättade något men har sovit som en kratta. Ont nu med trots tablettintag. Så nu ska jag väl behöva ringa och gå tidigare än nästa fredag ändå. Den här värken orkar jag inte ha.


När man vab:ar med de stora barnen (som jag gjorde igår och idag) så är det ganska lugnt, när det inte är någon form av kräksjuka inblandat, så jag kan ta det lite lugnt idag. Tack för det. Hatar tandvärk, det är så knäckande.

Födelsedag, lussebak och julbord

Freds födelsedag idag! Lova slog upp ögonen kvart i sex imorse så strax efter sex var vi uppe hon och jag. Tände upp kakelugnen i köket och gjorde en saffransdeg så sen bakade Lova och jag medan resten av huset sov.


Efter att jag fixat frukost så fick Lova bära paket in till en sovande pappa till skönsång och sen slöt resten av familjen plus kära syster upp till frukost.


Skeda Udde blev nästa projekt och julbord med svärmor och Freds bror. Mysigt ställe med massor av god mat. Absolut välgodkänt men inte det godaste julbordet vi varit på.


Nu är jag lagom däst kan jag säga. Känner mig som en överjäst deg, fullstoppad korv eller liknande. Trött som få så det blir ingen sen kväll ikväll.


Ny fullspäckad vecka står för dörren, tänkte dessutom försöka klämma in att fixa de sista klapparna så man veckan innan jul kan koncentrera sig på annat än att rusa runt på stan bland alla julhysteriska och köpgalna människor.


Önskar er alla en fin start på veckan!



Bagaren Lova ;-)



Kl 7 på morgonen FÅR man faktiskt baka i pyjamas :-)



De fina "stora" älsklingarna

 

Liten älskling som uppenbarligen tänker smaka något på pappas tallrik :-)

Lördag

Lite handling på förmiddagen. Fred köpte byxor och jag köpte en liten present till honom eftersom han fyller år imorgon :-)


Inga egentligen måsten idag så det har varit en skön dag, lite städning och plock på eftermiddagen bara.


Öppna spisen brinner i vardagsrummet och kakelugnen i köket och snart ska vi äta, potatisgratäng och fläskfilé. Sen blir det filmmys och bara slappa.







Den här kransen köpte jag idag och den pryder nu ytterdörren.




En trött sötnos <3

PUSS!

Kan man bli väckt på ett underbarare sätt än när en mullig och sömndrucken liten människa ännu inte 2 år fyllda kastar sig över en säger -Puss! och ger en en stor blöt puss rakt på munnen? Nä skulle inte tro det! Så blev jag väckt imorse och min dag var gjord!


Trevlig fredagkväll!

Vecka 26 och MVC besök

Mödravårdsbesök idag. Är alltid lite smånervös inför de besöken, inte för att träffa bm men efter mötet med henne så träffar jag alltid diabetesläkare, dietist och gynekolog. Detta pga att jag måste mäta mitt socker 7 ggr varje dag eftersom jag fick för högt värde vid glukosbelastningen i början av graviditeten. Då måste det hållas koll.


Sockret håller sig stabilt och inom normalvärdena vilket känns mycket skönt. Detta trots att jag nu äter kortison pga min magsjukdom och kortison är sockerhöjande så det känns fint at det håller sig bra :-) Urin och blodprov var bra, hjärtljuden likaså och jag hade bara gått upp 1 kg sedan inskrivningen. Nu hade jag ju allt annat än en lätt startvikt men kanske just därför är jag extra glad att vågen inte drar iväg då jag som det är redan nu har en del att ta tag i efter att lilleman kommit. Magmåttet (Sf) var lite över det normala men det har det varit med de tre tidigare med så varken jag eller bm höjde på ögonbrynen något särskilt över det.


Så från US gick jag glad och nöjd idag.


Nu en kaffe med älskling sen lite plock och så sova. Flickorna sussar och min "lille" pojk har jag pratat i telefonen med då han är hos hans och Julias pappa.


Sov gott när det blir dags för det!

Barnens högtid närmar sig och nu kan DU...

...göra en insats för de familjer som oroar sig inför jul, som inte har pengar att lägga varken på julmat eller julklappar till sina barn.


Tyck vad du vill om Katrin Zytomierska men hon står upp för barnen! Gå in på hennes blogg och läs och ge det du kan! Kan du avvara en slant, en leksak utan att känna att du ska ha äran för det så är det här rätt sätt.


Gör en familj, främst ett barn glad på julafton! & gör det nu!


Katrins blogg:


http://www.finest.se/katrin

Det är mycket nu

Känns som att jag skulle behöva skippa att sova för att få ihop allt men det är ju knappast ett alternativ. Sover alldeles för lite som det är och jag kräver massor sömn nu. Tillgodoser inte den vila jag behöver till hälften ens. Graviditetströtthet är ljuvligt ;-)


Lova har hostat i över en vecka nu, djup och slemmig. Genomsnorig. Till humöret har hon dock varit pigg och glad. Men idag hade hon inte varit i form på dagis. När vi kom hem här så var det en väldigt vissen Lova. Känns inte alls febrig men hostar och säger aj, gråter för mindre och vill bara bli buren. Inte alls vår glada, pigga lilla Lova :-(


Hon somnade nu halv sju, får se hur natten blir... Imorgon blir det inget dagis i alla fall, Fred blir hemma med henne.


Nu ska vi andra äta, sen lite läxhjälp, duscha och så djupdyka i mitt eget "projekt".


Imorgon bitti mödravården.


Hoppas ni mår fint allesammans!


Lite roligare inlägg än detta kommer framöver, promise :-D

RSS 2.0