Förlossningsbesök & hinnsvepning

Blev ju en koll hos bm idag då jag inte mår bra. Hade lite förhöjt blodtryck samt lite äggvita i urinen så min bm tog en del prover och skickade ner mig till förlossningen så de skulle köra en kurva samt känna lite. En halvtimme får man ligga och de kör kurvan men lilleman i magen hade förhöjd hjärtfrekvens så jag fick ligga ytterligare 45 min. Då tack och lov lugnade han ner sig ganska snabbt så de 45 minutrarna visade en bättre kurva :-)

 

Fick sen prata med läkaren. Hon kände på magen, frågade lite och kollade provsvaren osv. Tyckte att jag skulle hem och vila och gav mig citodon för huvudvärken samt att jag skulle ringa om det blev värre. Ny koll på tors och då ska alla värden tas igen för att se vart de tar vägen och om jag ska sättas igång eller inte. Läkaren gjorde en hinnsvepning men på ren känsla vet jag att den inte kommer ha någon effekt.

 

När jag hinnsveptes när jag var med Wilmer så gjorde det riktigt rejält ont men bara en kort kort stund. Men det kändes ordentligt. På natten sen satte värkarna igång.

 

När det gjordes när jag var med Lova så kändes det knappt och hade då inte heller någon effekt. Exakt så var det denna gång med. Kändes inget alls :-(

 

Så det handlar ju helt klart om vilket läge kroppen är i, är den mogen för förlossning så har hinnsvepning effekt annars inte. Så jag får helt enkelt vänta ut min kropp och denne lille kille så kommer det igång när allt är redo. Om nu inte värdena drar iväg så de sätter igång mig. Men det vill jag helst inte. Blev igångsatt med Julia och den förlossningen minns jag tyvärr inte med ljusa minnen, intensiv och långdragen så jag trodde jag skulle stryka med.

 

Hoppas få må lite bättre nu, att det vänder och lugnar ner sig och att lilleman inte tänkt ligga kvar därinne längre än till bf i alla fall :-)

TIPS

4mom.se upphör och IDAG är SISTA dagen som butiken finns och det är 50% på allt. Så du som är gravid eller ammar kolla in sidan här , det finns en hel del kvar faktiskt och det är bra grejer/bra kvalitet.

Liten badbrutta

Köpte nya badkläder till töserna i veckan inför simhallsbesök som inte blev av i helgen och igår ville lillsessan prova sin baddräkt :-)


Tänk om man som vuxen kunde vara lika ohämmad i badkläder, ses lika charmig och alldeles bedårande i en prickig baddräkt med valkar och allt :-)


Vi höll i alla fall allesammans på att käka upp denna lilla tårta som hoppade omkring i sin nya fina baddräkt! :-)









I eftermiddag blir det en extra koll hos min bm. Mår fortfarande dåligt och inatt har jag knappt sovit pga illamående och knallhuvudvärk.  Hoppas allt är bra även om det någonstans vore skönt med någon förklaring till detta risig tillstånd. Bara allt är bra med lilleman! Men han sparkar och håller igång så jag hoppas ju det är ett gott tecken förstås :-)


Ha en fin start på nya veckan allesammans!

Risig



Har sista dagarna mått dåligt och gör fortfarande så idag har jag mest vilat och inget blev som jag tänkt. Mår illa, huvudvärk och känner mig helrisig. Vet inte vad det är, inte vill det ge sig i alla fall.


Orkar inte laga mat till kvällen så får väl se om sambon fixar eller om vi köper färdigt.


Kanske ringer min bm imorgon för en koll av lite värden osv.


Julia var nöjd med melodifestivalen igår förutom att inte Lova Generation gick till finalen direkt, hon gillade dom skarpt. Själv tyckte jag vl att Linda Bengtzings låt var en riktig schlager och svensktoppslåt om än inte den första jag själv skulle sätta på och spela högt :-D Nicke Borgs låt var jättebra men kanske inte en schlager. Men å andra sidan, vad är en schlager nuförtiden???

RÖJ! Del 2: Vardagsrummet

Ja så var det då dags för lite ansiktslyftning i vardagsrummet. Soffgruppen vi hade var alldeles för stor, otymplig och allt annat än fager. En 3:a med en fåtölj var vad vi ville ha. Vi fick skinngruppen såld på blocket till slut :-)


Har bara en före och efter bild och det är på sofforna. Dessvärre är bildkvaliten inget vidare men det får duga helt enkelt ;-)




Före




Efter
Tygsoffa ska det va :-)




De här glansiga, tjusiga kuddarna som jag lagt i soffan hittade jag på Rusta av alla ställen. Tycker de är fina :-)


Nu är lillsessan hemma igen <3 Vi ska fixa gyros med tzatziki och mysa med framför melodifestivalen. Sen en massa godis förstås :-O


Hoppas ni har en mysig lördag!




Ena sidan :-)




Andra sidan :-)

Grym magkatarr

Kvart i nio vaknade vi. Så vansinnigt skönt! Ytterligare en timme låg vi kvar i sängen och bara njöt av lugnet och småpratade. Första gången på drygt två år. Vi ringde farmor nästan direkt förstås för att höra hur det gått. Lova hade sovit hela natten och vaknat vid sju. Så skönt att veta att det fungerar.


Julia kom hem igår kväll, ville inte sova borta. Jag fick en grym magvärk igår kväll så något mys blev det inte :-( Rejäl smärta i övre delen av buken. Först gick tankarna till havandeskapsförgiftning. Har aldrig haft det men vet att en del beskriver smärta i övre delen av buken och jag har ju mått skit sista dagarna för övrigt med. Men sen anade jag magkatarr, av den grövre sorten. Tog en Losec och la mig och efter någon timme lättade det lite. Men hu vad ont det gjorde, värkte ut i ryggen och gjorde mig kallsvettig. Känner av det idag med men inte alls som igår. Får vara försiktig med vad jag äter.


Nu ska vi äta frukost. Tomt vid frukostbordet men vi skulle ljuga om vi sa att det inte är lite skönt att slippa riskera att få en macka, en kladdig sked el liknande kastandes i huvudet ;-) Det viner en del saker över bordet här när fröken fräken sitter till bords :-)

En kväll (och ev natt) utan barn

Sovmorgon! Åh helt underbart! Lova ledig med mig, Fred på jobbet och de stora hos mormor och lillsnörpan sov till 8! Hon var på så gott humör när hon vaknade så vi låg och myste under täcket, pratade och sjöng sånger :-)


Efter frukosten åkte vi för att hämta Julia och Wilmer hos mormor.


Julia skulle sen vidare på shoppingtur med två kompisar så Wilmer, jag och Lova åkte till Mc D och åt lunch. Därefter mötte vi upp Fred på jobbet och åkte sen Godishuset och lyxade till det med en massa godisinköp inför helgen.


Nu är Fred på väg med Lova till farmor som ska sova där, för första gången hos farmor och för andra gången borta över huvudtaget. Får se när inatt vi behöver hämta henne ;-) Känns lite konstigt att hon inte ska vara hemma inatt. Kommer sakna henne något grymt m,en givetvis lite lyxigt occh skönt också eftersom hon trots sina 2 år stökar lite om nätterna. Nu sover ju jag som en kratta pga graviditeten men vi kommer ju ändå få sova ostört inatt om vi inte får något telefonsamtal förstås :-) Det är lyxigt det! & sova tills vi vaknar imorgon, även om det så bara skulle vara till 7 så får vi ju sova tills vi själva slår upp ögonen.


Nu ska jag fixa mat och det blir biff, ugnsrostade potatisskivor, bea och sallad. Mums!


Julia är hos en kompis och ska kanske sova där, Wilmer har åkt till Patrik så det kan bli en natt helt utan barn inatt. Mycket märklig känsla i så fall.


Imorgon tänkte jag lägga upp lite bilder på soffbytet bl.a.


Ha en riktigt skön fredagkväll nu allesammans!

Igår och idag

Barnen hade en toppendag igår med mormor och syrran på stan med bio, mat och godis. De var såååå nöjda och glada igår kväll när jag pratade med dom. Så nöjda att de idag ringde och sa att de vill stanna en natt till hos mormor :-)

 

Vi försökte leja bort minstingen till farmor :-O men farmor var upptagen så hon fick bli hemma men det är mysigt att bara ha henne hemma med. Vi skulle dock vilja att hon sov borta en gång nu innan bebis kommer så hon fått testa lite ifall hon måste sova borta då. Hon har bara sovit borta en gång och det var när vi flyttade och då var hon precis 1 år. Men det löser sig säkert.

Jag körde in biosällskapet till stan igår och åkte själv sen till Ikea en sväng och strosade runt i lite andra affärer med. Gillar inte att äta lunch ensam men gjorde faktiskt det på Ikea igår. Inte någon stor smakupplevelse direkt men det slank ner och det var skönt att sitta alldeles själv.

 

Kan dock meddela att strosa i affärer låter way much better än vad det är i verkligheten när man är höggravid. Det går i krypfart och det gör ont överallt efter en stund.

 

Idag har jag haft grymma fövärkar. De har gjort ont. Jag har mått illa och inte alls känt mig bra. Foglossningen strålar ner i ena skinkan och det går som stötar/ilningar. Tanken på att det kan vara 4 veckor kvar om jag går över känns allt annat än angenämn. Det är faktiskt inte roligt längre. Det är mysigt att vara gravid men INTE sista veckorna. Dessutom är denna graviditet inte de andra lik alls. Såhär mycket och tidiga förvärkar (har ju haft dom ett bra tag nu) hade jag inte med någon av de andra och inte foglossning heller. Finns som alltid människor som har det så mycket värre men ibland måste man få gnälla av sig lite faktiskt.


Nu sover lillnsörpan och vi ska röja i ordning lite och sen slänga oss framför tv:n en stund.


Trevlig kväll!

Vecka 38



Fick inte till någon bra bild alls så det fick bli en dålig och klippt (har inte lust att visa mig idag) en :-D


Gick igår in i vecka 38 och idag var jag på TUL och på torsdag ska jag på Mvc kontroll. Ul:et var helt ua :-) Gott flöde i nvaelsträngen, bra med fostervatten, alla mätningar var bra och lillkillen håller sig inom normalkurvan för vikten. Så stämmer det och han fortsätter växa normalt och kommer runt BF så kommer han väga som de andra gjort, runt 4 kg. Lova vägde 3800 g, Wilmer 4 kg och Julia 3900g.


Var en läkare som gjorde Ul:et idag och hon lyckades zooma in en hand så bra, man såg varenda litet väck och handen såg minsann lite knubbig ut :-) Så otroligt gulligt!


Längtar så pass nu efter att få träffa denna lille kille och att allt ska gå bra.


Nu blir det en tuppis, är grymt trött idag. Julia har en kompis här så de skulle/ville fixa lunch själva :-) Ikväll blir det att leverera och sen hämta soffor, käraste syster kommer hit och är barnvakt <3

Väskor

I´m a sucker för väskor, så är det bara. Kan inte låta bli att älska väskor. Allt från plånbok till resväska liksom :-P


Satte mig en stund framför datorn ikväll för att bara kolla väskor och hittade några som jag gärna skulle äga nu i vår :-D







Tänk att få gå på tjusig fest men ovan lilla bakelse till aftonväska ;-)




Sportlov

Här har de stora barnen sportlov denna vecka. Men jag ska börja med att ge er ett tips, skaffa ALDRIG en varböld som ni måste uppsöka Vårdcentralen för att få behandlad! Jag har idag varit med min och själva sticket med skalpellen var ingenting men när läkaren klämde, det var så jag såg stjärnor och blev helt matt. Gudars så ont och jag trodde aldrig hon skulle sluta! Känns väl lite sjåpigt med tanke på att jag snart ska föda barn men det är liksom en helt annan grej :-D


Nog om det...


Idag är en lugn och ganska blank dag i schemat. Imorgon ska jag på TUL (tillväxtultraljud) och sen tandläkaren direkt efter det för att fortsätta rotfyllning av en tand. Jippi :-S Wilmer ska sova på fritids, en aktivitet de gör på fritids här på sportlovet. Jättemysigt och spännande tycker alla barn. Onsdag ska de stora barnen åka till min mamma och sova över och mamma och syrran ska ta med dom på bio och äta ute, mysigt. På fredag tänkte vi att vi kanske skulle ta en sväng till simhallen med alla barn. Så den här veckan lär nog pinna på ganska bra.


Nu inväntar jag folk som kommer och ska kolla på vår skinnsoffa med fåtöljer som vi annonserat ut. Om de ska ha dom så står vi utan soffa och måste leta snabbt efter ny :-) Dock är det i vardagsrummet och vi har soffa i tv-rummet och det är ju det viktigaste :-)


Ha en fortsatt fin måndag!

Miniröj :-) Köksfönstret

Vårgardiner i köksfönstret nu :-) Mycket mönster och det var tänkt så för att ge lite färg åt de vita hissgardinerna som jag har de andra två föstrena i köket. I grönt går mönstret ifall det inte syns ordentligt.


Varböld :-( (ev äckelvarning)

Har sen några dagar tillbaka fått en varböld under höger bröst, precis i vecket. Till att börja med ganska liten men har nu växt till sig, är argt röd, svullen och gör mycket ont :-(


Det är för mycket hud över för att jag "ska kunna göra något åt den själv". Kan inte ha bh eller nåt för underkanten lägger sig precis på bölden och det gör svinont! Värker nästan hela tiden nu.

Får bli ett samtal till vårdcentraln imorgon tror jag så att de kan ta hål på den. Att gå utan bh är ju för det första inte riktigt min gej och för det andra känns den ju rätt bra så vore skönt om de tömde den. Den verkar inte ha några planer på att gå tillbaka av sig själv, inte än i alla fall så jag hoppas de tar emot mig på Vc.

RÖJ! Del 1: Lovas rum

Lovas rum har fått sig ett litet ansiktslyft. Fröken stök har fått lite mer organisation i sitt rum samt att det med mammas och pappas hjälp måste städas regelbundet för att vara trevligt att vara i ;-)

 

Detta rum ska ju sen delas med lillebror och därför har lite rosa bytts ut mot den lite mer könsneutrala färgen grön. Dock dröjer det ett tag innan Lova ska dela rummet med lillebror så då blir det lite ytterligare fix. & självklart (!) ska hennes del av rummet få vara precis så rosa som hon vill sen :-)

 

Det blev ett riktigt barnrum som ni ser, med massor färg och plåtter :-) Inte riktigt min grej annars men i ett barnrum får det faktiskt lov att vara just så, lite busigt!


 

Före



Efter: Vitt bord och stolar nu samt grön matta.


 
Före



Efter: Lite väggdekorer från Ikea piffade upp den tråkiga väggen och lite kuddar i tältet för mys :-)


 
Före



Efter

 

Andra sidan! Finally!

Ja det känns som att jag är på väg ut på andra sidan. Äntligen. Bort från graviditetskoman. Visst är jag trött men sista dagarna har det inte varit sådär knäckande och totalt omöjligt att bestrida tröttheten och framförallt har jag orkat göra lite :-)


Så asocial som jag varit sista tiden minns jag knapp när/om jag någonsin varit. Har inte ens orkat vara med mig själv.


Hoppas detta står sig sista veckorna nu. Sen är det tillåtet att vara lite trött men det är ändå en annan trötthet än denna förlamande som golvat mig helt en tid nu.


Nu är det röj, röj som gäller. Här hemma alltså. I form att städning, fix och iordningsställande för den lille osv.


Återkommer med bevis :-D

Justin Bieber

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article8580886.ab


Ursäkta mig och yttrandefrihet i all ära men borde inte den där killen ha en napp i munnen istället!!!!!!!!!!!??????

"-Näää Lova..."

Ja så har det låtit här hemma mest hela tiden idag. Orkanen Lova har dragit fram i all sin kraft och lite till. Nää Lova inte klättra där, nää Lova inte kasta den, nää Lova inte röra den, nää Lova inte göra så, nää Lova..... Det har nämligen klättrats på bord, ALLA bord, sitt eget i hennes rum, köksbordet, matsalsbordet, soffbordet. Det har kastats ut bestick ur besticklådan, rivits ut kläder, hällts ut vatten, rivits i soppåsen, ritats på köksbordet... Som ett axplock utav det hon uträttat idag.

 

Ett och annat charmigt "hyss" har det ju även bjudits på förstås :-)

 

Här provas Wilmers boxershorts (5 par lyckades hon dra på sig) samt hans strumpor på
händerna :-)

 

När vi satt i soffan och mös så drog hon upp min tröja och sa "-Ut bebis nu. Lova hämta sax" Smart tänkt måste jag säga, att hon tänkte att vi minsann kunde ta ut bebisen om vi klippte upp magen :-) Fick ju dock förklara på ett enkelt sätt att man inte kan göra så då hon faktiskt var på väg att hämta en sax :-D

 

& såhär trött blir man när man inte sover middag. Man är bra liten när man kan kura ihop sig och somna på en stolsits :-)

Mascaror

För mig är mascaran en av de allra viktigaste produkterna i sminkväskan. Men om jag fick välja 3 saker ur min sminkväska så skulle det bli; mascaran, mitt älskade Mac puder/foundation samt en mörkbrun kajalpenna som då kan användas både till bryn och ögon.


Nåväl. mascara då. VILKEN djungel det blivit! Finns hur många märken och variationer som helst.


& jag har testat MASSOR! Billigt som dyrt. I min jakt efter att få det resultat som jag önskar. Låååånga fransar ;-) Har nog ganska normala fransar, varken superkorta eller långa (definitivt inte långa) och spikraka!


Just nu befinner sig inte mindre än 5 mascaror i min sminkväska :-S Testar i perioder och så fastnar jag ibland för 2 som jag då mixar, alltså använder båda två. Ovanpå varandra.




Den som återkommande landar i min sminkväska är YSL Volume Effet Faux Cils, den ÄR väldigt bra! Klumpar inte, mitt emellan storlek på borsten, den förlänger rätt schysst och den smular inte. Denna är en av de 5 som jag just nu har. De andra:


Lancôme L'extrême är kass tycker jag. Håller inte på långa vägar det den lovar.


HR (Helena Rubenstein) Lash Queen Sexy Black är en bra mascara med förlängande effekt men jag har velat kompa den med annan mascara då jag inte tyckt att bara den räckt. Finns viss klumprisk med denna mascara tyvärr.


Max Factor Lash Extension Effect förlänger inte på långa vägar som namnet får en att tro, inte alls en bra mascara tycker jag.


Clarins Wonder Lenght gör inte heller skäl för sitt namn, färgen liksom fastnar på vägen och följer inte med upp till toppen på fransen vilket då omöjliggör en förlängning. Däremot är borsten liten och fångar varenda frans från yttre till inre ögonvrå vilket tar fram en tät look.


En som jag inte har nu men som jag haft flera gånger är Diors Diorshow, den är riktigt bra. Ett litet tips.


Fiberwig (minns inte vad tillverkaren heter) har jag provat och den är kul då man med lite jobb kan få riktigt schyssta fransar men det kräver som sagt jobb, den fäller lite fibrer efter ett tag samt att den är allt annat än dryg. Kanske som en festmascara men inte till vardags.


Ja det var några utav de jag testat.


Har ni några bra tips?

 

Alla Hjärtans-Dag




<3 GRATTIS KÄRA MAMMA PÅ FÖDELSEDAGEN! <3




Varm KRAM till er läsare på Alla Hjärtans-Dag!

 

I em när hela familjen var samlad så hade vi lite Alla Hjärtans-Dag fika, jag hade gjort toubleronemousse och barnen fick varsin liten söt påse med smått plock i.










Helgen

Lillfisan blev ju sjuk igen så helgen har inte inneburit några större bravader för familjen. Jag rymde dock lite igår, hämtade syrran och mamma och så åkte vi till Återvinningen i Motala och käkade sen lunch på stan. Gott och trevligt. På Återvinningen köpte jag 6 st dessertglas, 5kr styck. Rena rånet ;-)

 
Sen var det ju förstås soffmys och Melodifestivalen på kvällen, en ganska lam tillställning igår tyckte jag. Årets programledare, inslag osv är allt annat än roligt och bra. Så är låtarna dåliga så är programmet inget vidare att ha faktiskt, trist men sant.

 

Denna dag blev det sen och lång frukost och middagen intog vi på en pizzeria. Som en liten utflykt så att även sjuklingen fick se något annat än husets fyra väggar denna helg.

 

Lova är piggare idag och så gott som ingen feber men hon får vara hemma imorgon.

 

Imorgon är det Alla Hjärtans dag och vi är samlade hela familjen så det får bli mysfika imorgon eftermiddag när alla är hemkomna :-)

 

Kära mor fyller år imorgon med men tror inte hon ska ha något för att fira sig och har man inget kalas får man inga presenter ;-) Nej då men hon får väl något litet paket en annan dag, när vi ses.

 

Trevlig start på nya veckan allesammans!





SlappNina i mörkret




 

Nyttofredag

Idag har jag gjort mer än jag åstadkommit de sista veckorna tillsammans. Storstädat övervåningen, lyft undan massa grejer och fixat. Ryggen och foglossningen har dock talat om för mig ikväll att det inte var så smart med en massa lyft, surprise ;-)


Tvättat, plockat och bakat dumlekakor hann jag med också.


Känns skönt att faktiskt ha gjort lite efter den totala koma jag befunnit mig i nu länge.


Lova är förkyld och har feber igen :-( Krupp denna gång med men medicinen verkar funka bra än så länge. Hoppas att den gör samma goda verkan inatt så vi inte ska behöva åka iväg såhär på helgen så att hon ska få inhalera. Hon avskyr dock medicinen och ikväll när Fred sa "-Ska vi ta lite medicin nu med då innan du lägger dig" så svarade hon "-Nej tack!" Sötmössan! <3


Nu vankas det snart mat. Sen mys och slappande i soffan framför Let´s Dance såklart :-)


Julia har en kompis här som ska sova över så det ska nog bedömmas och betygsättas en hel del ikväll av dansparen, vår egen dansjury i soffan ;-)


Trevlig fredagkväll på er!

Hahahahahahaha!!!!!!!!!!!!

Trötthet orsakar kass humor har jag förstått ;-)


Klicka på länken och lyssna på klippet i Gerts värld när han har tema "Behov".


Vet inte vem jag skrattar mest åt och tycker mest synd om :-D


http://www.rixfm.com/program/gerts-varld

Klass 1 varning för kollisionsrisk

Ja det är en stående varning i detta hem för tillfället. Varning har utfärdats för omgivningen och avser hormonstinn höggravid kvinna och förpubertal och ganska hormonstinn dotter. Varning har valts att ufärdas för omgivningen av två anledningar, risken för att själva hamna i kollisionskurs med dessa tu samt den största risken, att mer än för hälsan nyttigt vara tvungen att höra på de kolliderandes ständiga gräl och tjaffs.

 

Att det är möjligt att hela tiden tycka och tänka så olika, hitta så mycket saker att tjaffsa om, orka lägga så mycket energi på bråk ärör mig ganska nytt. Jag får i alla fall uppleva det ur en helt annan synvinkel än sist, för sist jag upplevde något liknande var väl för sisådär 20-25 år sen och då var det jag själv som var den förpubertala.

 

Som vuxen vet jag ju att det är en övergående period om än den för mig kommer avslutas betydligt tidigare än för den förpubertala tösen. Kan ju dock meddela att tiden för när detta kommer avta helt känns ganska avlägsen. I alla fall om lilla bruttan här hemma ska ha en riktig frigörelsemanifestation under sina tonår. Det återstår att se...

 

Just nu försöker jag undvika att vi ska vara för nära varandra när de värsta tillslagen av hormonsprut slår till. Övrig tid har vi tack och lov hur mysigt som helst <3 Min stora fina flicka <3

 

Styrka till alla tonårsföräldrar och till alla fina tonåringar som känner sig missförstådda! En extra styrkekram till er gravida som känner er lika hormonstinna som jag ;-)

Grandiosa

Äter mycket sällan och väldigt ogärna de där olika sorters små pizzorna som finns i frysdiskarna i affärerna dock brukar någon sort finnas i frysen hemma. Reservmellis (el likn) till barnen om ingen och inget finns hemma.


Idag orkade jag inte laga lunch till mig själv. Hittade en liten Grandiosa i frysen. Storslagen. Ja nog signalerar Grandiosa om något utöver det vanliga. & det var det sannerligen. Bland det äckligare jag ätit på länge. Svampig, blöt botten, stark konstigt smakande tomatsås och som topping låg en sörja som smakade något åt champinjonstuvningshållet.


Fy säger jag bara! Blev illamående.


Även om barnen tycker att den funkar så tänker jag inte köpa den mer. Den där sörjan ska de inte behöva äta och framförallt ska de inte behöva tycka att sånt är ok att äta.


Då är faktiskt Billys bättre...

Lovas utvecklingssamtal

Tjaaa vad ska jag säga :-D Kanske, läs i förra inlägget om hur jag trodde att utvecklingssamtalet skulle vara och du har en klar uppfattning om hur det faktiskt blev :-)


<3 Återigen, älskade lilla unge! <3


Nu ska jag dra iväg till grannstaden (Mjölby) en sväng och handla lite.



Krigarprinsessan




SOM jag älskar denna lilla unge! Finns inga ord i världen som kan beskriva hur mycket. Jag är handlöst förälskad och får inte nog av henne.

 

MEN ingen av mina barn (hittills) har varit ett sådant litet obstinat monster som denna lilla människa. Hon tänjer gränserna på den värsta sortens trots. När hon inte vill ha mer mat kastar hon den i golvet, likaså om något serveras som damen helt enkelt inte vill ha, säger vi "gör inte så" så gör hon det hon håller på med ÄNNU mer, säger vi "försiktigt" blir hon extra hårdhänt, säger vi "kom" så springer hon i motsatt riktning och sådär håller det på.

 

Igår morse var vi sena på morgonen och hade lite brådis. Jag startade bilen och la in alla saker. Lova sprang och satte sig i sandlådan. När jag ropade "kom" så stack hon bakom uthusen. Julia ropade. Jag ropade. Nädå, ingen Lova. Julia och jag hoppade in i bilen och ropade hej då. Då kör hon fram huvudet bakom uthusknuten, vinkar och ropar hej då. Totalt motsatt effekt mot vad vi tänkt så det var bara att jaga och bära den ålande 2-åringen skrikandes till bilen och molhålla henne för att få fast henne i stolen.

 

Allt känns som ett krig numera. Avleda fungerar ibland men oftast är hon helt fokuserad på att kämpa emot in i det sista.

 

Hon lyckas tjata sig till allt som oftast att få följa med sina storasyskon upp på övervåningen (de har sina rum där). Jättelycklig blir hon men hon hinner ju inte mer än upp där så börjar dumheterna. Kollar de på tv i tv-rummet däruppe så stänger hon av tv:n HELA tiden. Hon kastar grejer och nyps och lever rövare. Detta resulterar i att hon efter 5 min inte får vara kvar utan högljutt protesterandes förvisas till nedervåningen igen.

 

Trots. Ja bara ordet talar ju för att det är något komplicerat och mindre angenämt.

 

Krigarprinsessa har denna trots förvandlat vår lilla älskling till. Prinsessa för att hon verkligen tror att alla runtomkring henne finns där för att slava henne.

Ska bli oerhört spännande att se när det börjar lugna ner sig lite och hur hon ter sig då.

 

Imorgon ska vi på hennes första utvecklingssamtal där vi kommer få höra om denna lilla snälla flicka som äter och sover lugnt och städat. Kan säga ifrån när det behövs men är väldigt mjuk och försiktig. Aldrig kastar, slåss eller bär sig åt.

 

Är väl tur att hon inte gör det där eller borta över huvudtaget men ändå! Snacka om 2 helt skilda barn, är det verkligen Lova som är på dagis om dagarna?? Eller är det vi som får med oss fel barn hem från dagis???? ;-)


Finaste, älskade lilla unge!


Vecka 36



Magen vecka 36 i hela sin charm :-O Med bristningar och allt.


Detta betyder att det enligt det normala är så att lilleman kan komma alltifrån om 2 till 6 veckor. Behöver nog knappast skriva vilket jag helst önskar. 6 veckor känns fruktansvärt. Usch! Dessutom lär han bli rätt tjock om han ska ligga så länge till.


Julia kom 1 vecka tidigare än utsatt men blev igångsatt pga läckande fostervatten så det kom ju inte igång tidigare naturligt.


Wilmer kom på Bf-dagen, med hinnsvepning dagen innan så inte heller det var ju helt av sig själv.


Lova kom 3 dagar efter Bf, då med "egna" värkar som start.


Såååå, jag får väl vara ganska förberedd på att gå över tyvärr :-(

Dream on baby....

Om jag hade de ekonomiska resurserna att genomföra SAMTLIGA av nedanstående önskningar så skulle ordningen vara enligt följande samt ske under de närmaste 8-9 månaderna:



1. Ta in på ett hotell 2 nätter, ENSAM. Omedelbums! Vila/sova, läsa bok, bada, strosa och filosofera är vad de två dagarna skulle fyllas med.


2. Något trevligt inkl övernattningar för mig och min sambo, bara han och jag.


3. En solresa i höst, hela familjen.


4. Skaffa städhjälp. Rejäl städning 1gång/vecka.


5. Lång SPA-helg med mamma och syster.


6. 2 nya bilar.



En ren egolista för mig och min familj. Inga välgörenheter eller rädda världenrop fanns med där. Men listan var faktiskt meningen att vara riktig egoboost. En ren och skär fantasilista egentligen. Då förutsättningarna för att hosta upp kontanta pengar till allt ovanstående känns ganska små. För att inte säga obefintliga.


Det är nyttigt att drömma sägs det. Ja det är det ju förstås men just nu känns den där listan så svidande välbehövlig att drömma om den nästan gör mig på dåligt humör. Ouppnåerligt är INTE min grej just nu. Verkligen inte alls!


Jag hävdar bestämt att ingen blir lycklig av pengar, då har man missförstått det hela kapitalt däremot kan det som pengar ger möjlighet till krydda livet ibland, med det där lilla extra. För att älska och vårda mig själv, mitt förhållande osv tar mig ju faktiskt inte till Karibien. Det gör däremot pengar. Det blir då den lilla extra kryddan som många (kanske alla) skulle vilja/behöva göra någon gång.


So long för idag, cowboys ;-)

Lova och BH:n

"-Jag vet ju så väl vart den ska vara men hur sjutton får man dit den????"







"-Äh jag provar Julias pyjamas i stället!"






Hoppsan snygg frilla efter att ha dragit satinpyjamasen över huvudet :-)

Bebischeck

Tillväxtultraljud och mödravårdsbesök har min förmiddag bestått av. Allt var bra på UL:et och han ligger fortfarande inom normalkurvan på vikten. Hoppas det håller sig så så det inte blir en bjässe som ska ut denna gång :-O Såhär sent har jag aldrig sett något av barnen på UL så det var så roligt, vi såg hur han gäspade länge och väl, fick upp ena foten i munnen, alla små tår och fingrar. Underbart! Har sagt det förr, tur man inte har en UL-apparat hemma för då skulle man väl ligga där hela dagarna och titta :-)


Blodvärde, urin, blodtryck var bra. Mina sockervärden får fortsatt gott betyg och jag har bara gått upp 2 kg sen inskrivningen. Skönt då jag har en del att bita i sen innan så jag hoppas att även det håller sig. Att fjärde barnet skulle fixera sig är inte så troligt men han är i alla fall redo därinne, ligger neråt med huvudet och trycket jag känner neråt beror på att huvudet ligger precis i bäckeningången. Man kan ju lätt tro (och framförallt önska) att det ska innebära att han kommer lite tidigare men tyvärr är det inte så. Trots att han ligger redo och egentligen är helt klar (ska bara mulla på sig lite) så kan jag få gå över. Usch, hemska tanke :-S


Nu ska jag fixa lunch till sjuklingar och sen vila, är dödstrött. Hoppas få lite energi så jag orkar greja lite senare i em och ikväll.

Min fina "lille" kille är rejält sjuk

Wilmer är inne på tredje dagen med hög feber, samma skit som Lova haft och vi andra med men vi klarade oss från feber. Rethostan har satt in (som på oss andra dessvärre ganska snabbt förbyttes till en fullkomligt vidrig slemhosta), näsan börjat rinna och så illamående :-(


Ikväll var han så vissen att han bara grät. Innan halv åtta tog han kväll. Jag hoppas att han ska få vakna lite piggare imorgon. Han är nästan aldrig sjuk så när han blir så här hängig, liten och sårbar så värker det i hjärtat på en och jag önskar att jag kunde lindra det jobbiga. Men vi andra har ju kommit ut på andra sidan så småningom så det ska väl han snart göra med....

Sex och förlossning

Jaaa ni, ovanstående är vad mina nattliga drömmar består av nuförtiden. Förmodligen beror de på avsaknaden av dom båda i verkliga livet, hahaha! Too much information va :-)


Men när man fött barn i en hiss som gick mellan Linköpings station och US samt trott att man ska på konferens och hamnat i en lokal full med nakna människor och pågående sexorgier då börjar man undra.... & det är bara en bråkdel av allt som händer i mina drömmar numera.


Att vara gravid är en resa utöver det vanliga :-D

Innehållsrik dag

NOT! Lämnade Lova på dagis till 8.15 efter att ha släppt av Julia vid skolan. Sen direkt hem till en genomsjuk Wilmer. Vi käka lite frukost han och jag och sen skulle vi vila. Ca 9.30 däckade jag på soffan och 14.10 gick jag upp. Det är helt sjukt! & jag kan säga att jag var ju allt annat än pigg när jag gick upp utan det var ju med tvång att fixa en alltför sen lunch som fick mig att ens göra ett försök.


Som tur var hade Wilmer sovit en hel del med och hans matlust är på noll så han hade inte svultit heller.


Men ändå! Vad är det för fel?!


Ska imorgon göra ett försök att kämpa emot tröttheten och sätta igång och greja och se om det går att liksom ignorera den genom att hålla sig sysselsatt. För det lider inte brist på saker att göra här hemma, det är en sak som är säker.


Återkommer med en vetenskaplig rapport av mitt försök ;-)

RSS 2.0