Varmt

Idag har det varit riktigt varmt och vi har varit ute hela eftermiddagen jag och småbarnen. En promenad och sen ute i trädgården. Snart är målningen av huset klar och alla ställningar, burkar osv försvinner. Ser så fräscht och fint ut nu.


Mamma kom förbi en snabbis så vi fikade lite, Lova och mamma gick sen ut en stund med. Brorsan och Ewelyn kikade in en sväng med efter att de varit och handlat.







Liten filosoferande Lova :-)




Undrar vad som förvånar honom ;-)


Nu är F ledig till tisdag och det känns skönt. Elliot är en ganska skrikig liten pojke så det är svårt att få saker gjort när jag är ensam. När han är lugn och nöjd så är han så mysig och har så lätt till skratt ♥ Nymatad, rapad, utan blöja på skötbordet är toppen om Elliot själv får säga :-) Vi andra i familjen håller med. Finaste lilla unge!

Rabarbersaften står och drar och ska imorgon kväll silas och tappas på flaskor. Det är så läskande med rabarbersaft...Mums!

Är så sjukt nöjd

med denna vagn




Superskönt gung som t.o.m söver en skrikbebis som Elliot ;-) Funkar hur bra som helst i skog och på guppiga grusvägar. Gillar färgen skarpt och ser även fram emot sittdelen som är jättsnygg med men vill ju ha kvar liggdelen så länge som möjligt för det är ju det som är såå bebis och mys. Det enda som jag saknar är att det inte är svängbara hjul fram men då vagnen är så super för övrigt och väldigt lätt så gör det liksom inget.


Löv it ;-P

22 grader

Klockan 8 när jag åkte iväg för att lämna Julia vid skolan och Lova på dagis så var det 22 grader. Så idag behöver vi inte frysa gott folk :-) Här är tyvärr lite soldisaktigt så det blir nog inget sola men ute ska vi va :-)


Trevlig tisdag på er!

Hårförlängningar & lösögonfransar

Om du är inne på att förlänga håret så har nedan sida en hel del att erbjuda. Lösögonfransar är ju inte heller så dumt om man inte är förunnad med långa, svepande riktiga fransar :-)

Gå in på sidan här


Hjälper en vän som tävlar scootern, då hon är i stort behov av flexibelt färdmedel eftersom hon är nystartad egen företagare utan körkort.

Lycka till Jennifer!

Den perfekta skogspromenaden

Den har vi ett stenkast från där vi bor. Strax bortanför oss rinner Lillån (som slutligen mynnar ut i Roxen om någon skulle vara intresserad) och det är det första naturliga stoppet, både när vi går hemifrån och på hemvägen, för att kasta sten i ån :-) Strax därefter, efter att vi passerat ett par små hus, tar den perfekta skogspromenaden vid. Någonstans 5-6 km lång och det är en runda så den börjar på samma ställe som den slutar :-) Den bjuder på ängar, skog, stora stenar, backar, vaktstuga, vakttorn, ödetorp och precis allt som får barns leklust och fantasi att gå igång på varenda cylinder. Skogen är balsam för själen. För både stora och små.


I eftermiddag har vi varit hos småbarnens farmor och firat mors-dag, god mat och rabarberpaj till efterrätt. Slog mig dock efteråt att rabarber kanske inte är ultimat när man ammar. Aldrig något jag reflekterat över tidigare eller hört om men eftersom det är rätt surt och lite fränt för magen så är det ju inte helt otroligt att det kan kännas i små ammande bebisars magar :-( Klantigt av mig i så fall...


Lova somnade i bilen på vägen hem, Julia "puttade" ;-) jag i säng nu och lilleman sover. Wilmer är hos Patrik.


Blir nog Änglagård 3 för oss vuxna ikväll tror jag :-)

Min lördag

Fönsterputsning (gäller att passa på nu innan spröjsen kommer upp igen när det målats färdigt). Fika med syster på stan. Inköp av kläder samt morsdagspresent. Besök av mor. Inhandling av matvaror. Matlagning. Mys med mitt härliga småfolk. Plock och fix.


Det som nu återstår är kaffe och film med min gubbstrutt ;-) Sen zzzzzooooova :-)

Sjuklingar

Lova har varit igentäppt i näsan i över en vecka nu och ingen förkylning bryter ut. Farmor sa att hon vaknat förkyld där igår men det var nog nästäppan hon menade för någon snorighet har vi inte sett till. Ringde vårdcentralen på morgonen idag då vi har förstått att Lovas otaliga uppvak på nätterna beror på näsan. Hon får inte luft och den kliar och håller på.


Vid besöket på vc kunde läkaren inte utesluta pollenallergi men han konstaterade att hon har en infektion i kroppen med för lymfkörtlarna var svullna så kanske har infektionen satt sig näsan i form av enbart täppa och inget snorande. Om inget händer, att täppan håller i och ingen förkylning bryter ut så skulle vi ringa nästa vecka för att få allergi medicin. Det har även blossat upp något eksem runt munnen som vi inte vet vad det är. Läkaren sa att det förmodligen är atopiskt. Vilket är troligt då hon verkar vara ett sådant barn.


Julia ringde från skolan precis innan vc och ett migränanfall var på gång :-( Så efter läkarbesöket var det snabbt ner till apoteket för att köpa medicin till Julia och sen vidare till skolan och hämta henne. Jag tycker så vansinnigt synd om henne. Nu ligger hon nedbäddad i mörkt sovrum och sover lilla stora stumpan.


Hon skulle med en kompis hem efter skolan och sova där och imorgon skulle de till stan för att köpa avslutningskläder. Kompisens mamma ska med till stan och vi har samma tycke kring kläder hon och jag så hon skulle kolla vad de båda valt innan de får köpa det :-) Hoppas nu bara att Julia piggnar till så hon kan åka till kompisen senare.


Nu ska jag vika den tvätt som blev kvar igår, bara orkade inte allt...

Lådvinsskatt



Jag läser om att Systembolagets VD i ett förslag till regeringen "önskar" att skattehöjningen på alkohol ska utökas med en tilläggsskatt på lådvin. Systembolaget menar att det idag finns en form av mängdrabatt då man i en box får 4 flaskor vin till priset av 3.


Flera argument finns givetvis till grund för detta förslag men Systembolagets presschef anger det mest klockrena i mitt tycke "-Rabatten uppmanar till köp av större volymer och alkohol är ingen vara som ska säljas med mängdrabatt".


Så slå på de där 30 procenten på bag-in-boxen och vi kanske får en något minskad alkoholkonsumtion, det är i alla fall värt försöket tycker jag.

Robyn

Den här bruden bränner av den ena hiten efter den andra





Dessutom en mycket smart och intressant tjej!

Det här gör mig till en bättre mamma

De små stunderna av egentid: I bilen med neddragna fönster för korsdrag :-) och hög musik i högtalarna utan att behöva tänka på små barnöron osv. En ensam stund i solen med en kopp kaffe. Städa och hänga tvätt och veta att det finns ingenting som kan avbryta mig, jag får göra färdigt det jag påbörjat. Tanken "att jag tror jag slänger ner mig på soffan en stund" och sen bara kunna göra det.

Låter det som att jag inte skulle ha barn för det är sådär man kan leva då? FEL! Skulle ALDRIG byta bort mina älskade ungar mot det där men de få stunder då jag får den där egentiden är så underbara, energigivande och välbehövliga för mitt föräldraskap och för mig själv som människa. Det ena utesluter inte det andra. & jag önskar att alla föräldrar någon gång ibland får uppleva den där egentiden, om de nu vill ha den. Annars kvittar det ju :-)

Idag hinner jag nog dock inte slänga mig på soffan som hade varit skönt men det får bli en annan gång ;-)

Nu ska jag i alla fall dricka kaffe i solen, mys!

Tack mamma för att du givit mig lite egentid idag

Godmorgon

Lova har sovit hos farmor inatt. Hon älskar att vara där, inte ens något litet gnäll när F lämnar henne. De har så mysigt farmor och hon.


Elliot börjar vakna hör jag och idag ska han få vara hos mormor ett par timmar. Spännande ;-)


Själv har jag en hel del att fixa med som ska hinnas den tiden jag är mol allena :-)


Nu ska jag ge Elliot frukost ;-) och sen förse mig själv med lite frukost.


Hoppas ni får en fin dag!

Vagn

Jakten på vagn till Elliot har pågått ett tag. Den jag köpte för ett tag sen har visat sig ha en massa brister och jag är inte överraskad då jag gav en oansenlig summa för den och den är allt annat än ny.


Till slut hittade jag en som dessutom fanns kvar :-) Så idag åkte jag, syster och Lova mot Norrköping och Iglefors för att köpa den. Gav ett nästintill skambud på vagnen och fick det godkänt ;-)


Elliot var hemma med Fred och det skulle ju ta 2-3 timmar så det var vi inställda på. Men så hamnade vi i bilkö, en lastbil hade vält och vi blev stående i nästan 45 min. Att det sen dessutom var betydligt fler småvägar att köra på än vad jag trott gjorde att denna resa drog ut på tiden.


Kl 15 skulle jag vara i Mjölby med Julia och det var på håret eller snarare, vi kom 5 min för sent :-S Fick möta upp F på en mack här i samhället och han tog Lova och jag körde vidare med Julia som jag hämtat upp efter skolan.


När vi var klara i Mjölby ringde jag F och kollade läget, Elliot hade varit så lugn och fin hela dagen men knappt ätit något, 1/2 dl typ :-O Så att jag skulle stanna och handla på hemvägen var otänkbart då jag kände att lilleman måste få mat NU! Jag trodde han skulle vara ifrån sig av hunger men nä, han varken skrek eller verkade missnöjd när jag kom hem. Inte kastade han sig över maten heller utan åt lugnt och somnade. Sov en stund och vaknade och åt på andra sidan. & ikväll har varit precis som vanligt.


& han gillade sin nya vagn :-)





Liggdelen är tegelröd och sittdelen ljust limegrön. Härligt med färg känner jag! Samt att den är hur lätt och smidig som helst att köra. Kommer funka perfekt på våra grusvägar och skogsvägar.

Vilken sorglig människa

det här är

Äntligen...

...smällde jag av startskottet för att börja röra på mig ordentligt. Rejäl pw ikväll och det kändes att kroppen inte är med alls längre. Ser fram mot lite tuffare barnvagnspromenader. Bättre sent än aldrig...

Regnet har slutat falla över Afrika

En redan hårt utsatt världsdel drabbas hårdare, regnet har slutat falla över Afrika. Klimatförändringarna har uppenbarligen redan börjat visa sig ordentligt då regnet inte kommer som det brukar längre över Afrika. 350 000 människor väntas dö i år. 350 000 människor! Tänk er att dö av törst... Eller hunger... Tänk er att se på när era barn dör av törst eller hunger och du står maktlös inför fakta, att det finns ingenting du kan göra åt det.


Det skär som knivar inombords att detta är vad flera hundratusentals människor får genomgå. Medan jag går till vattenkranen och fyller upp ett glas rent friskt vatten när jag känner mig lite törstig så ligger det barn som är torra som ökensand i munnen och törstar utan dess like och deras små kroppar börjar sakta ge upp då den är totalt utmärglad av uttorkning och näringsbrist. Jag vill skrika rätt ut, i rättvisans namn var i helskotta finns rättvisan i denna värld!? Jag gråter i förtvivlan för dessa människor, främst barnen, vars dagar består av att orka överleva törst och hunger. Vars enda väntan tycks vara på döden. För ett glas vatten och en tallrik mat är inget som finns i deras verklighet... Bara i den högsta drömmen av dom alla...

Kort uppdatering :-)

Igår var vi då på 30-årskalas. Min kusin Markus fyllde 30 år i veckan. Hemmagjorda underbara smörgåstårtor och fikatårtor bjöds det på. Alla smaskade och åt med god aptit :-) Vädret var ju toppen med så vi kunde sitta ute. Lova var hängig när hon vaknade igår och när vi kom hem från kalaset så hade hon 39,5 i feber :-( Lika hög feber idag så hon går minst sagt på sparlåga.


Utanför huset står skylift och ställningar, målning av huset är anledningen. Roligt att utsidan blir uppfräschad och fin :-) Det behövdes nämligen!!! Mindre roligt dock med gubbar hängandes utanför fönstren men det får man stå ut med si ;.)


Gårdagens finaste bild:




Kära mor och fina Elliot

Ola Lindholm

Vad betyder egentligen hans avhopp från BRIS och pauserna av Wild kids och Kamratposten? Är de frivilliga eller något han blivit rådd till av ansvariga? Mängden av den restprodukt från kokain som hittades i hans urinprov säger mig ingenting egentligen. Vad betyder den mängden rest för det verkliga intaget av mängden kokain? Kan man bli ilurad den mängden i samband med alkohol utan att då märka det? Är det en mängd som påvisar att man har tagit det själv, medvetet eller att man borde "reagerat" och anmält om det handlade om att man blivit ilurad?


Han kan inte erkänna att han tagit kokain skriver han på sin blogg. Kan inte? Vill inte?


Jag valde att tro på hans ord från början, att han inte tagit kokain och jag kan inte påstå att jag ändrat "åsikt" men däremot är jag frågande. Jag undrar vad allt betyder egentligen.


Jag vill så gärna fortsätta min naiva, godtrogna syn på att en människa med uppdrag som ovan eller andra viktiga saker inte gör så totalbort sig genom att droga eller liknande. Jag vill att mitt sätt att tro och hoppas ska vara det sanna. Det enda riktiga. Är ju inte riktigt så korkad att jag tror att det är så men jag önskar...


För att förtydliga så är jag helt emot droger, inte bara i samband med "viktiga uppdrag" ifall nu någon skulle missförstå eller välja att börja vända och vrida på det jag skrivit. Så är det med det!


I fallet Ola Lindholm så undrar jag om vi någonsin får veta hur det ligger till helt och hållet...

10-årskalas

Så var det då dags för kalas. En mycket trevlig eftermiddag blev det och här kommer kalaset i bilder :-)




Markus (min kusin) tre tjejer :-) Kriztin, Alva och lilla Alicia




Brorsan och Ewelyn (Malin jobbade tyvärr)




Den här lilla söta kreationen fick Wilmer av min moster Gunnel




Barca (favvolaget) motiv på tårtan var beställt och Wilmer gillade den skarpt, han ville helst inte att vi skulle äta av den ;-)




Från mig, Fred och syskonen fick Wilmer en bmx som han länge velat ha och såhär glad blev han när han öppnade dörren till det rum som cykeln stod i :-D














Wilmer högg självklart in först på tårtan och sa skämtsamt "-Härmed förklarar jag tårtan förstörd" :-)




Lova och Alva leker något skoj på golvet :-) Sötnosar ♥

♥ Lilla korven ;-) ♥




10 år

En betydligt bättre dag idag. Ingen större skillnad på allt runt omkring men mitt sätt att tänka förändrar det mesta. Tandläkaren med Lova på morgonen och hon var gudomligt duktig. Satt som ett tänt ljus i stolen och gjorde exakt som sköterskan och tandläkaren sa. T.o.m att ta röntgenbild fixade hon utan problem. Finaste ungen :-) Vi ska hålla uppsikt över tanden men händer inget mer med den så ska en koll göras om 6 månader.


Wilmers flisa som saknas på ena tanden därnere ska lagas upp med lite plast, något annat fel hade det inte blivit med den tanden tack och lov.


Lämnade Lova på dagis kl 13 och strax innan vi skulle åka ringde mamma som var på "stan" och uträttade några ärenden och undrade om jag inte ville komma dit efter att jag lämnat Lova så skulle hon bjuda på lunch på Skånska Lasse som det heter. Mycket gott och fantastiskt skönt att slippa det där med matlagning ibland :-)


När mamma stod för att ta ut pengar så hade hon Elliot på axeln och jag stod på avstånd och betraktade honom. Flera gånger sken han upp med sitt underbara leende mot farbrorn som stod bakom och jag såg att farbrorn upptäckte det och log tillbaka :-)


♥ Finaste Wilmer fyller 10 år idag ♥ För 10 år sen fick jag honom i min famn, lyckorus! Han hade så mycket hår så det såg ut som han hade peruk :-) Kolsvart och mjukt som sammet. 10 år sen och han precis lika fin nu som då. Imorgon ska jag hämta honom efter skolan och sen ska han vara här över helgen. På lördag är det kalasdags så imorgon ska lite förberedelser påbörjas. Penningtokig som han är ;-) så önskar han sig pengar så det är ungefär vad jag förmedlat som önskelista till de som ska komma (det är inte kalas för kompisar utan för släkt).


Nu skriker tvättmaskinen på mig så det är bäst jag avlägsnar mig härifrån :-P

Stress

Lova slog för ett par veckor sedan i sin mun när hon ramlade men läppen blev knappt röd och hon grät bara en liten skvätt sen var det över så vi gjorde ingen större grej av det heller. Nu har vi då i dagarna upptäckt att hennes ena framtand däruppe börjat mörkna så imorgon ska jag till tandläkaren med henne.


Wilmer bet, märkligt nog, av en flisa från en framtand därnere igår så även han ska till tandläkaren imorgon. På självaste 10-årsdagen måste han till tandläkaren älsklingen.


Julia fick igår kväll ett migränanfall IGEN! Värre än i söndags för igår blev det domningar i ena armen, näsan och munnen utöver knallhuvudvärk, illamående och synrubbning. Så vansinnigt synd om henne. Ringde vårdcentralen imorse och idag på eftermiddagen fick vi tid. Läkaren trodde migrän också och vi fick råd ang medicin m.m men hon skulle även kontakta barnmottagningen på sjukhuset för hon tyckte och trodde att även de vill ta sig en titt på henne.


Lova far runt som en liten ångvält här hemma :-O Tänker ibland att jag ska ta kort när jag plockat i ordning och sen när Lova gått lös när jag t.ex ammar. Bilderna skulle namnges Före Lova och Efter Lova :-P


Är mycket noga med att inte stressa upp mig längre för förr var jag kass på att hantera stress. Via livets hårda skola vet jag vad stress kan leda till. Jag vet att det inte hjälper utan enbart stjälper att stressa upp sig. Misslyckas självklart ibland, antingen när jag är lite "svag" rent mentalt, när det blir för mycket som händer samtidigt eller att jag helt enkelt glömmer av att tagga ner.


Idag och igår har jag låtit stressen ta överhand. Viktiga samtal har varit tvunget att ringas, skjutsa och hämta barn, tandläkar -och läkartider att passa, utvecklingssamtal och däremellan ska måltider pareras in och jag ska hålla ställningarna. Hålla ställningarna när en trotsig 2-åring vägrar göra som jag säger och istället gör en massa hyss samtidigt som en liten bebis nästan skriker sig hes för att han får ligga ensam en stund. Klockan jagar, vi måste skynda. Där sprack det. Uppstressad, irriterad och helt slut. Ja, det blev summan av kardemumman.


Imorgon ska en del tider passas också men jag har bestämt att inte låta stressen ta överhand. Oavsett hur mycket som händer och att en massa tider ska passas. Jag är en mycket trevligare mamma utan stress kan jag lova :-) Trevligare människa förresten, både för mig själv och min omgivning.


Imorgon fyller dessutom Wilmer år som jag nämnde tidigare. Kalas ska vi ha för honom på lördag. Kan inte för mitt liv begripa att han är 10 år finaste killen. Julia fyller 12 år i år, vart tar tiden vägen. Seriöst alltså, det är helt sjukt hur det pinnar på. Det är alltså såhär fort det ska gå med småttingarna med nu då :-S Det gäller att njuta, njuta, njuta.


Godnatt på er!

Kvällsbesök

Svärmor, mamma och min morfar var på vårkonsert i kyrkan här "vid oss" ikväll och efteråt kom de hit. Lova blev helt till sig av lycka att få besök precis vid läggdags så hon for runt som en liten toka :-) Elliot tvärslocknade på mammas arm, nybadad och så trött. Mamma och morfar stannade bara en liten stund men Vanja, Freds mamma, skulle få skjuts hem av oss så hon stannade kvar och vi tog lite kvällsfika.



Mamma och Elliot



Svärmor och Lova


Hoppas ni alla får en fin start på nya veckan!

Liljekonvaljerna är här



Den här vackra buketten fick jag av mina töser ♥ ♥ som varit på promenad samt liten picknick på förmiddagen. Jag älskar Liljekonvaljer, den söta lilla blomman, bladverket och doften. Doften som parfym, luftfräschare eller liknande fixar jag inte men som blomma är den fantastisk.


Nu ligger Julia i migränanfall :-( Hon ringde när de satt och hade sin lilla picknick och hade det mysigt och sa att hon såg konstigt på ena ögat och mina tankar gick till migrän och mycket riktigt efter några minuter ringde hon igen och hade knallhuvudvärk. Vi åkte och hämtade dom då Julia inte orkade gå hem av förklarliga skäl och jag pillade i henne tablett och hon kröp ner i soffan. Hoppas det inte är något som ska dra igång på henne, hon har haft två gånger förut. Jag hade det under tonåren, inte ofta men då och då. Peppar peppar har jag som vuxen sen bara haft det någon gång.


Elliot somnade igår kväll vid kvart över åtta och sov till kvart över två innan han vaknade och ville ha mat. Så länge har han inte sovit i ett streck utan mat på natten någon gång. Dagssömnen är dock ur fas och vi tror det är hans lilla mage som spökar, den mullrar och han verkar störas av något och då är ju det troliga magen. Så synd om honom ♥ Hoppas det släpper av snart. Det kom plötsligt runt 2 månadersdagen så det får gärna försvinna lika plötsligt som det kom :-)


Jag kollar mycket efter recept av alla dess slag på nätet, läser i forum, skriver trådar själv och ber om tips osv och massor av gott har jag under senaste åren kommit över. Nu senast fick jag tag i recept på lövbiffgryta som var mycket god samt fläskfilé med italienskt täcke, jag körde dock med ytterfilé då vi tagit upp för mycket kött av olika sorter i fredags som var tvunget att tillagas senast igår. Så den rätten blir det nu i em med pepparsås och någon form av potatis. Det verkar jättegott.


En kall men solig söndag är det, jag hoppas ni njuter av solen i alla fall :-)

Tant grön, tant brun och tant gredelin på stan

Idag har mor, jag och syrran varit i stan en sväng. Julia och Elliot var med också. Fred tog Lova och åkte på picknick i skogen istället. Ett bra val :-)


Tant grön - kära syster för att hon mesta tiden är grön av ilska samt illamående och hungrig om vartannat, allt som symptom av graviditeten. Tant brun - mamma för att hon alltid blir härligt brun på sommaren och redan nu fått fin färg men även för att hela hon är just brun ibland. Tant gredelin - jag för att jag är färgsprakande. Som en raket som blixtrar och dundrar i alla möjliga färger av amningshormoner och gör tvära kast :-O


Fina liknelser va :-P Hur är man när man är brun då förutom solbränd :-) ja jag vet inte så noga men det kändes rätt när jag skrev det. Det är nämligen bara vår mamma som lyckas köpa fyra, stora, monterade stolar (trädgårdsmöbler) och utan att blinka bara tänka att de går in fint i vår bil, en V70 och inte ägna en tanke åt att de ska gå in i hennes Sedan Mitsubishi med litet bagage där det så fint låg jordsäckar och fälgar. Det är min kära mor det ;-) Som vi fick kämpa för att få in de nedrans stolarna i hennes bil. Syrran som fräst ur sig all ilska redan inne i stan var vid det här laget mest ett mähä, typ luft. Jag var inte färdig, sköt den ena raketen efter den andra och genomsvett (varför blir man så varm när man ammar???) men in gick de. Mamma ojjade sig mest :-)


Som tur är skrattar vi en massa med. & trots massa svidande ord, syrliga kommentarer och höga toner så älskar vi varandra, mycket ♥


Tack Tant grön och Tant brun för sällskapet idag :-)



♥ ♥

Dejt

Nu ska John Blund och jag på dejt ;-)


Sov så gott allesammans!

Stort varmt



Till Petra (som jag fått kontakt med via FL) som hjälpt mig med allt meck och fix på bloggen!


Utan henne hade denna blogg varit totalt intetsägande rent designmässigt kan jag lova då jag är helt okunnig när det kommer till kodmallar, stilmallar osv osv. & totalt ointresserad med för den delen. MEN jag vill ju ändå att det ska se schysst ut och det fixade Petra. Helt enligt mina önskemål.


Jag lyfter på hatten och bockar :-)


Ps. Håll med om att det hade varit snyggt om bakgrunden på tack och blomman hade varit grå och inte vit :-D Tyvärr kunde jag inte fixa det :-O

Inga bra dagar utan dåliga dagar

Idag har varit en sån där dag då jag önskat att någon bara kommit hit och sagt att nu tar jag över här så kan du gå och lägga dig och sova några timmar.


Liten Lova på krigsstigen. Elliot mest ledsen, krånglande mage och knappt sovit. Jag själv värkande mun och bara känt mig ur form helt och hållet. Städdagen blev att hålla alla flytande istället, täcka de basala behoven. Inget mer typ. Hemmet ser ut därefter :-S Vilket gör mig ännu mindre glad.


En grymt dålig dag helt enkelt.


Hoppas morgondagen blir bättre :-)

Men aj!!!!

Såhär skulle det ju inte vara. Jag skulle vara lite öm, få tänka på vad och hur jag äter osv men det skulle fasen inte värka såhär :-E Går på värktabletter än för att det gör så himla ont. Vet inte hur ont man ska ha eller hur lång tid. Får väl ge det några dagar till och se vart det bär hän. Känner mig mer som en missbrukare än brukare av ipren och panodil vid det här laget. Inte alls bra. Visserligen inga farliga tabletter och inga som är beroendeframkallande men det känns inget vidare att äta och ha ätit så mycket så länge. Framförallt med tanke på att jag ammar.


Elliots mage har varit kass igår och idag och han är inte sig lik. Oroar mig för att det beror på de tabletter jag stoppar i mig och det känns HEMSKT. Han är gnällig, kommer inte till ro och ikväll grät han massor pga magont. Till slut la jag honom på en liten kudde på mage i mitt knä och gungade försiktigt och då äntligen fick han somna. Lilla älsklingen ♥





Ska försöka att bara ta tabletter till natten imorgon, även om det inte är bättre på dagen.


Nu ska jag försöka sussa.


God natt på er!

Förväntansfull



Knäpptyst. Blixtstill. Förväntansfull. Varje rörelse frisörskan gör iakttas noggrant. Snart är den nya frisyren där :-)

Tvätt

Elliot har inte varit i form idag. Vet inte om det kan ha varit värmen, han är ju liksom inte van vid att det är såhär varmt precis :-) Har försökt hålla honom svalt klädd då han varit riktigt varm och svettig. Ingen feber så det var inte därför han var varm i alla fall. Inte velat sova, velat tutta mycket och inte varit glad alls idag. Hoppas han känner sig bättre imorgon.


Har ju haft lite lätt (!), viss ironi i den beskrivningen, värk i munnen idag :-O Men jag har överlevt :-) Har tillbringat dagen i tvättstugan, tvättat och tvättat, hängt, vikt och sorterat. Ändå är det massor kvar. Tog med alla barnen och åkte till apoteket för att inhandla lite saker, blev en sväng in på Lindex med då Elliot behövde en solhatt och det hittade vi en turkos och fin. Vi köpte sen med oss latmat hem, Mc Donalds. Klockan drog iväg så pass så det kändes inte aktuellt att åka hem och ställa sig vid spisen.


Imorgon ska Lova klippa sig kl 9 och sen har jag tid kl 12 men har ju helt glömt att höra mig för om barnvakt den stunden. Kan inte ha med mig både Elliot och Lova dit när det är jag själv som ska klippa mig. Så får väl av/omboka den tiden, sent och det gillar inte "vår" frisör vet jag :-S Men vad göra... Trist med för jag behöver verkligen klippa ur håret och tjejen vi klipper oss hos har fullspäckat jämt så man får ringa flera veckor innan man vet att man vill/behöver bli klippt. Jaja ;-)


Jag hoppas väderprognosen är korrekt så att detta underbara väder fortsätter ett tag till.


Dags att hänga lite tvätt igen och sen sova, klockan bara drog iväg ikväll.

Föräldraförsäkringen...

...är inte alltid så bra som man kan tycka. Den har sina klara brister. Läs artikeln på Aftonbladet här


Vi hamnade i en liknande situation när Elliot var nyfödd. Jag blev ju inlagd med honom pga hans gulsot. Lova hade rätt till sina 3 timmar på förskolan. Men resten då, vem skulle ta hand om henne då? Jo Fred såklart tänkte vi och tänkte att VAB är ju självklart. Men se det var det inte. Först hamnade vi visserligen hos handläggare på FK varav den ena inte visste alls och den andra sa att det var okej att ta VAB. I slutänden fick vi ju dock inte göra så och jag ifrågasatte hur de menar att man ska göra då och fick till svar att "det får man ju försöka lösa". Vilket idiotiskt svar. Lösa hur?! Om man inte har lediga vänner, släkt el bekanta vad gör man d?. Skulle hon vara med mig och Elliot på sjukhuset då? Eller vara med Fred på jobbet? Eller skulle Fred vara hemma i flera dagar utan någon som helst betalning?


Som sagt, mycket låter så bra i det här välfärdslandet men det finns hål i den fina ytan och det är lätt att hamna i ett moment 22 bland alla lagar och regler. Det är nog många arbetslösa, sjukskrivna och föräldralediga (dessa 3 grupper främst) som får uppleva det. Mycket är toppen såklart, främst om man jämför med många andra länder men vi borde se över sprickorna och hålen i mycket här hemma ändå. Inte bara nöja oss med att det trots stora brister i vissa fall är mycket bättre än i andra länder.

40 par skor vore väl nåt :-)

Tävla på nedan länk

http://www.tlcsverige.se/tavling

2 månader

Idag är vår lille prins 2 månader. Jag ska försöka att inte tjata om hur fort tiden går :-P Kolla bara bilderna så förstår ni som inte märkt hur fort tiden faktiskt rusar på ;-) Eller snarare hur mycket som händer under den tid som bara tycks rinna iväg...




Knappt 1 dygn gammal




1 månad




2 månader

Vår fina lilla kille ♥


Det har bara varit jag och lillprinsen hemma hela dagen idag och han somnade strax efter 9 efter att ha varit vaken 1 timme ungefär och sov sen till kvart i 1. Så jag hann äta frukost, surfa, plocka i ordning, greja ute och sola... Allt i lugnan ro utan att bli avbruten en enda gång. Det händer nästan aldrig kan jag säga. & det är så välbehövligt för jag blir så mycket gladare av att bara få vara lite ibland, ta det lugnt och inte vara på gång i ett kör. Blir en så mycket bättre mamma med av att inhämta lite energi på egenhand.
När han vaknade var han kalashungrig kan jag meddela, han trodde nog själv att han skulle svälta ihjäl så pass som han skrek ;-) Sen hade vi mys för hela slanten han och jag med gurglande små ljud och leenden ♥


Sen var det tandläkardags för mig. Hua! De satt som berget tänderna så jag trodde hon skulle bryta käken på mig när hon bände, vickade och vred. Men till sist släppte de och ikväll har jag ONT men nu vet jag ju att de är väck så det känns okej ändå :-)


Nu lite kaffe, äntligen! Har väntat flera timmar på att få dricka kaffe :-)

Frukost intas...

...på verandan i den ljumma, lätta vinden. Elliot sover i vagnen och det är bara jag och fåglarna känns det som :-) Det här vädret gör mig glad, nöjd, lustfylld och välmående.


Grusas väl lite av tandläkarbesöket jag har framför mig i eftermiddag, är faktiskt lite nervös :-S Smärtan oroar mig, att det ska göra ont under tiden och att jag ska få väldigt ont efteråt. 4 barn födda och tandläkaren skrämmer mig :-O Går ju dock inte från tandläkaren med något alldeles ljuvligt som när man fött barn, utan med värk, fattigare mun och plånbok. Inte undra på att man våndas ;-)


NJUT NU AV SOLEN IDAG NI SOM KAN, DET SKA JAG!

Fotboll

Blev sovmorgon idag igen! :-) Det här kan jag lätt vänja mig vid :-P men det är bäst att njuta för hips vips kastar småbarnen om och det är morgon kl 5 istället för 9.


F klipper gräset och alla barn är ute, minstingen sover i vagnen förstås ;-)


Själv ska jag strax börja med lunch så Wilmer som ska spela boll hinner äta i god tid innan, det är nämligen seriematchpremiär idag så i eftermiddag ska hejas på fotbollsgrabbarna P01 :-)


TREVLIG SÖNDAG PÅ ER!

Härlig vårdag!

Elliot vaknade strax efter 8 imorse men var nöjd och glad så vi låg kvar och mös tills Lova slog upp sina blå vid 8.30. Julia med kompis sov såklart vidare och Fred var på jobbet.


Fixade frukost och sen åkte jag, Lova och Elliot till apoteket och sen vidare till city gross för lite mat inhandling. Mos och köttbullar fick bli dagens lunch när Fred kom hem för att det skulle gå snabbt så vi kom ut i solen snabbt :-) Sen var det trädgårdsröj på schemat hela eftermiddagen lång. Jag dök ner i rosenlandet, klippte dom äntligen :-D och rensade rabatten. Fortsatte rensa på andra ställen, klippte och rensade. Elliot sov gott i vagnen och Lova for runt som den lilla sommarflicka hon är. Försökte få ut de stora tjejerna men de ville vara inne och lyssna på musik.


Sen kom då Wilmer killen, äntligen! Efterlängtad som alltid. Mamma och syrran kom sen med så då smaskade vi oss äpplekakan jag gjort som inte var riktigt lika god som den brukar men den gick ner ändå :-P


Lite bilder från dagen :-)








Någon har stulit en napp från Elliot...Hmmm....





Finaste syster med sin mage i vecka 28 <3

Maskros

Blomma som blomma tycker Lova och plockade idag denna åt mig och var mycket noga med att den skulle sättas i vatten.

 

T.o.m jag tycker att maskrosor är fina såhär på våren. På våren är det mesta vackert ;-) Inte för inte som våren kallas för förälskelsens tid.

 

Orkar inte ens skriva om tanden, mer än att det var en befrielse att få bedövning och att när bedövningen släppte så kom värken åter :-( Ska be en bön ikväll att jag får sova inatt, för jag orkar inte ha sådär ont och inte få sova något alls en natt till.

Innan bedövningen släppte så bestämde jag mig för att köra ett städrace till här hemma ifall värken skulle sätta in igen. Dammsög, ja igen. I det här huset måste det dammsugas varje dag, i alla fall i köket och hallen. Övervåningen dammsugad med så det blev lite städ där åtminstone :-) Lite annat plock och sen kom F hem med de små som han varit på promenad med och Elliot var allt annat än glad i vagnen så det var bara mata mata som gällde :-)

Julia har en kompis här som ska sova över och Maja spelade match ikväll (fotboll) så Julia var med och kollade och hejade och när matchen var slut hämtade jag upp dom och sen pizza.

 

Imorgon kommer fina Wilmer hem och ska vara till söndag. Mys ♥

 

F jobbar imorgon förmiddag och sen skulle vi behöva ta tag i en för tillfället eftersatt trädgård. Klippa rosorna när björkarna har musöron, jo jag tackar. Här har de elefantöron snart och vi har ännu inte hunnit klippa :-S Så det finns en del att göra. Hoppas på fint väder och en hanterbar tandvärk så jag kan köra på ute imorgon.

 

Godnatt, när det blir dags för det ;-)

Ingen städning av övervåning idag inte!

Nej det blir nog ingen städning av övervåningen idag som jag tänkte igår. Har inte sovit en blund inatt då tanden hållit på att ta knäcken på mig. & det är likadant idag. Värker i hela käken, ut i örat och bakhuvudet. Jag vill nästan lipa faktiskt så ont gör det.


Ringde min tandläkare 7.30 prick när de öppnade. Visade sig att tandläkarna var på kurs idag så de kunde varken ta emot mig eller skriva ut recept på smärtstillande. Ringde Vårdcentralen, tänkte att de ändå kunde skriva ett recept. Men nä, fick tipset om Ipren och 2 Panodil. Jo men eller hur, det har jag typ överdoserat länge nu utan effekt. Så jag hade inget val, var tvungen att ringa jourtandläkare och kl 11.40 ska jag vara inne i stan hos en tandläkare. Förmodligen får jag bara smärtstillande då de tyckte det var bra om jag drar ut tanden på måndag hos min egen tandläkare. Hoppas bara innerligt att jag får något som hjälper. Kommer inte härda ut helgen annars :-(


Nu en dusch och sen fixa till mig lite innan jag åker...


Hoppas ni får en härligare fredag än mig!

Natt

Klockan har precis passerat 24 och det är fredag. Sitter i soffan med värkande tand :-( Värkt har den ju gjort nu mer eller mindre i ett par veckor, trots penicillinkurer, men ikväll nu satte den igång och intensivvärka. Sådär så man liksom inte kan värja sig, det gör så himla idiotont!!!!


Utdragning på måndag men vet inte hur jag ska klara mig över helgen om den ska hålla på såhär. Funderar på att ringa tandläkaren imorgon och höra om det inte finns någon starkare tablett jag kan få utskrivet trots att jag ammar. Panodil och Ipren känns som det kan kvitta, gör varken till eller från.


Misstänker att lilleman vaknar snart och vill ha mat men sitter här så länge, att ligga ner är otänkbart med denna värk.


Idag när Fred kom från jobbet så fick han äran att ta Elliot på långpromenad och långpromenad tog de verkligen. Jag hann åka och posta paket med grejer jag sålt på Tradera samt dammsuga och torka golven på nedervåningen. Plockade i ordning på köksbänkarna som hela tiden envisas med att bli överfyllda med grejer, alla slänger sina grejer där så det var en salig röra av läxböcker, pennor, hårsnoddar, bilnycklar, mobilladdare, papper, reklam m.m. 


Skönt att ha det gjort till helgen. Om Elliot sover bättre imorgon ska jag ta övervåningen. Han har haft ont i magen idag, det är det där himla penicllinet jag ätit men nu är det slut för det var sista tabletten ikväll så hoppas han ska bli bättre redan imorgon.


Ska surfa runt lite sen se om jag kan luta mig lite i alla fall och kanske få sova lite :-S


Hoppas ni sover gott kära vänner ;-)

Elliot

8 veckor var han igår så om 1 vecka är han 2 månader. Tiden rusar förbi. I vissa avseenden känns det som han funnits med oss alltid, så självklar liksom men i andra känns det som han kom igår. Finaste lilla pojken ♥


Det märks på honom att han inte är nyfödd längre på samma sätt, han är så intreserad av omgivningen, vill helst hänga på axeln för att se sig om kring, ler, försöker jollra, är vaken mycket mer och mer bestämd ;-) 


Märkligt det där med leksaker. I all hast, ett impulsköp, så köpte jag på Shell av alla ställen ett par månader innan Elliot föddes en mobil med träflygplan. Tycket den såg ganska tråkig och oansenlig ut när jag plockade upp den men hängde den sen över skötplatsen i tvättstugan. Till hans säng köpte vi en mobil från Fischer Price med ljud, ljus och rörelser, jättefin. Gissa vilken av dom det är han ÄLSKAR! Jo flygplanen såklart :-) Han kan ligga och titta på dom hur länge som helst när han är mätt och nöjd, han försöker prata med dom och det är dom som får de flesta leendena.













♥ Julia & Elliot ♥

Sovmorgon

Imorse hade vi sovmorgon, Lova skulle till dagis först på eftermiddagen. Jag blir helt plötsligt väckt av Julia som frågar om jag inte ska gå upp. Jag fattar ingenting och Lova ligger inte i sängen. Julia hade glömt att det var onsdag och att hon inte kunde åka med oss till skolan och när hon kom in så hade bussen redan gått.
Hon hade tagit upp Lova och gett henne gröt. Finaste Julia. & snacka om att jag måste varit i komatillstånd som inget hört eller märkt :-S


Det blev liiiiite körigt. På med rena blöjor på de små och kläder och själv satte jag upp håret, hoppade i kläder och så åkte vi ungefär.


Efter att vi släppt av Julia så åkte vi till mamma och åt frukost där. Så mysigt så. Var en chansning för jag visste inte om hon var ledig och det tar ca 20 min dit. Hon hade också lite sovmorgon för hon sov när vi kom :-)


Kaffe, goda mackor och trevlig pratstund. Bra start på dagen.

Svensk sommar




Fick syn på den här bilden på nätet förut och bara kände att jag måste lägga ut den på bloggen. Känner ni känslan inombords när ni tittar på den? Själv blir jag som en kossa på betessläppet på våren. Lyckorus. Jag känner genom bilden doften av vatten och gräs. Hör vågskvalp och fågelkvitter. Ser sol och klarblå himmel. Svensk sommar är underbar. Turkost vatten och palmer i all ära men när det är sommar här i Sverige då är det här jag vill vara. Just precis där, där i den där bilden :-)


Måtte vi få en sån där härlig, vacker och fantastisk svensk sommar i år!

Det brinner i min mun

Vid lunch idag fick jag nog, kände bara att såhär kan jag inte ha det så jag ringde tandläkaren. Nu var "min" tandläkare tillbaka som varit borta lite mer än en vecka. Fick en dryg halvtimme på mig att infinna mig då de hade en lucka då så jag ringde Fred som skulle komma hem tidigare idag men nu blev det ju tvunget att bli ytterligare lite tidigare.


2 min sen rusade jag in i väntrummet hos tandläkaren, precis när sköterskan skulle ropa upp mig. Svamp blev domen! Pga allt penicillin. Vet ju att svamp vid penicillinintag inte är något ovanligt men inget jag haft besvär med. Fick med mig ett recept men även ett huskurstips som tandläkaren sa brukar vara mycket effektivt så jag började med det och avvaktar med att ta ut receptet. Äppelcidervinäger utblandat med vatten att gurgla med morgon och kväll. Hela munnen känns som ett brännsår eller nåt så det vore skönt om det hjälpte snabbt.


På måndag ska jag dra ut visdomstand samt den tand som bråkat nu, då den inte verkar må bra så är det ingen idé att rotfylla den tycker tandläkaren så det får väl bli så. Har även en tandrot som måste dras så det är tre grejer som ska bort på måndag eftermiddag så jag kan ju ana hur jag kommer må den kvällen och natten :-O
Men skönt att bli av med skiten!!


Idag var första gången som Elliot inte skrek på BVC, han låg snällt på skötbordet och kikade på alla saker och lät doktorn klämma på honom :-) Allt såg bra ut och han växer och frodas den lilla prinsen. 5920 gram och 59 cm lång.


Mötet på skolan var bra och informativt. Sen blev det storhandling på city gross med två trötta småbarn. Lova är väldigt enkel att ha med i affären förutsatt att hon sitter i sitsen i kundvagnen :-D Men idag var inget roligt tyckte hon och hon ville köpa det mesta vi gick förbi och blev så bestört när vi inte gjorde det. Elliot var mest lite grinig men somnade efter en stund.


Imorgon skulle Lova åkt till farmor över dagen men farmor var upptagen kom hon på så det blir hemma på förmiddagen och dagis på eftermiddagen. Jag måste försöka hinna städa av ordentligt för det behövs. Men skulle behöva en vilodag med känner jag. Det drar åt många håll :-O


En tvätt ska nu hängas och en diskmaskin plockas ur sen ska jag lägga mig. Spännande va ;-)  Barnen sover och Fred sover inne hos Elliot så det är bara jag vaken...


Sov gott när det blir dags för det...


Tisdag

Har nu vagnat liten Elliot till sömns så det känns som min arm är 2 meter lång ;-) Får se om han sover en kvart eller någon timme, alltid lika spännande :-D Vi har förresten kommit på att han precis som sin storebror ville när han var bebis ha en trasa/filt över huvudet när han ska sova. Så det gäller att stoppa om Elliots lilla huvud och så myser han in ansiktet själv :-)


Idag är lite körigt. Ska ju hämta Lova snörpan 11.15 på förskolan. 14.15 ska jag vara på BVC med lilleman för läkarbesök samt tillväxtkontroll. 15.30 ska jag och Patrik på möte med Julias lärare. Det ena avlöser det andra liksom.


(Näää nu snöar det här! Skönt att det inte är typ januari så det riskerar att ligga kvar.)


Tanden är sådär, den drar igång och värker på eftermiddagarna. Märkligt. Ska ge den denna dag med, dag 5 av 7 av penicillinkuren men är det likadant imorgon ringer jag tandläkaren. Har dessutom fått blåsor och sår i munnen, svårt att beskriva men känner mig som skinnflådd i hela munnen. Tunga, tandkött, insidan kinder. Ju längre dagen går desto jobbigare är det att äta. Borsta tänderna är som att tända eld i munnen så jag får borsta med Lovas tandkräm, den funkar. Vet inte om det är penicllinet, något virus eller om det beror på min magsjukdom (vet att en del med crohns även har dessa problem i munhålan men jag har aldrig haft det). Går inte det över så ringer jag tandläkaren av den anledningen så de får kolla vad det är. Afte har jag aldrig haft men det kanske kan komma sådär bara med? 


Ska se om jag hinner ta en dusch innan grinolle ;-) som vi kallar Elliot men med kärleksfullhet förstås, vaknar. Vaknar han får han dessvärre skönsjunga en stund innan jag är klar...


Hoppas ni får en dag!

Kolla in...

...de här raringarna att svepa runt halsen i vår.


Gäller ju dock bara idag då sidan funkar så, ny vara varje dag, så kollar du imorgon är de inte kvar. Därför lägger jag upp en bild med då så ni ser vad jag skriver om :-)




I 6 snygga färger finns den, visst är den härlig?!

RSS 2.0