Valborgsmässoafton

Vilket underbart väder denna Valborg!

Jag och barnen åkte in till Michelle och hälsade på henne och hundarna, Christian jobbade. Barnen blev helt förälskade i lilla valp Bruno :-)

Sen har vi varit ute och njutit av solen och ganska ljumma småvindar faktiskt.

Elliot har för första gången gått runt på egenhand utomhus i skor:


Med vattenkannan i högsta hugg. Så duktig trots att det var lite vingligt i gruset.

Var tryggt att greppa tag om vuxenhand emellanåt:






Studsmattan är sååå rolig!

Julia och Wilmer åkte till sin pappa i eftermiddag och vi hade tänkt åka iväg på eld med de små. Men de båda var/är så trötta så vi åt lite mat, har precis lagt Elliot och nu tar vi lite mys med Lova här hemma.

Ska jag vara ärlig så har jag aldrig gillat Valborg. Inte ens när jag var barn. Tycker jämnt det är en väntan och oftast fryser man och man får köa till minsta lilla lott, korv el vad man nu vill ha i en evighet. Så det är mest en sak vi gör för att man bör när man har barn. Men i år fuskade vi.

Ni har väl en fin kväll hoppas jag!!

Det nyttigare livet

Jahopp första dagen på det nyttiga och sunda livet. Nu gäller det att hänga kvar i det pepp som finns i kroppen :-)

Morgonpromenad varvat med löpning innan frukost. Men guuuuuud så jobbigt att springa. Gjorde samma runda igår men det var hundra ggr jobbigare idag.

Frukosten blev en bar. Det är ju nolltolerans nu i början som sagt. Enda sättet för mig att mota karaktärslösheten i dörren såhär första tiden.

När jag kom hem doftade det nybakta scones. Fred hade bakat till frukost :-O För första gången under vår tid tillsammans. Någon gång ska vara den första ;-) Han är inte känd för matlagning och bakning min älskling :-)

Vet inte om det var för att reta mig som inte fick ta del av dessa. Haha! Nä det var det faktiskt inte för han upptäckte att vi inte hade något bröd hemma alls.

Nu en dusch sen ska jag och kidsen iväg till min kusin och hans tjej en sväng och hälsa på söta vovvarna.

Önskar er alla en finfin Valborg!

Svärmors trädgård

Hur smart är det att dra på sig en grym matkoma dagen innan nolltolerans och sunt liv ska påbörjas :-O Blir dessvärre lätt matkoma av ett besök hos svärmor med mat, efterrätt och fika.

Tog en sväng i hennes fina trädgård för att insupa våren ordentligt.









& detta vackra är bara en försmak av vad som komma ska. Svärmors trädgård är hennes skötebarn så i sommar, som alla andra somrar, kommer rabatterna vara så prunkande att de nästan är smärtsamt vackra. Faktiskt.

Elliot somnade i princip ovaggad strax efter halv sju. Flickorna är ute en sväng innan det är sängdags för Lova och Wilmer kommer snart hem från första seriematchen.

Otroligt skönt att det fortfarande är två dagar helg kvar trots att två dagar redan är gångna :-)

Vad gör ni imorgon på Valborg vänner?

God förmiddag

Vi har blivit roade denna söndagmorgon av



Goa och glada ♥

Syrran och Adam har sovit här inatt och snart ska vi bege oss till svärmor och äta söndagsmiddag. Gott. Syster och Adam ska med också då de blev medbjudna.

På stan igår var vi ju tvungna att gå lös på lite söta flickgrejer och Adam fick ju då stå modell :-)



Önskar er en fin söndag!

Lördag

Lördagmorgon och Fred och Lova är ute och sätter upp nätet på studsmattan. Jag och Julia ska fixa frukost, lillplutten har inte vaknat än :-O

Idag ska Julia och jag till stan med Sofia och hennes Ida. Lite shopping. Skulle egentligen kollat på lite till mig själv men det får bli Julia idag.

En mysig tjejeftermiddag blir det i alla fall.

Vad hittar ni på idag?

Kycklingwraps

En smidig och god rätt som blir uppskattad av alla som äter den. Vi åt den igår kväll men jag glömde tyvärr ta bild.

Kycklingwraps

Kycklingfiléer
Mjuka tortillabröd
2 brk creme fraiche (ej lätt)
Sweet & soursås
Sambal oelek
Riven ost
Salt & peppar

Skär kycklingen i små bitar, salta och peppra och stek i stekpanna. Blanda creme fraiche, sweet & soursås och sambal oelek. Smakar av så jag har inga exakta mått, var dock försiktig med sambalen.

Blanda i kycklingen. Bred ut på tortillabröd och rulla ihop. Strö över rikligt med riven ost. In i ugnen på 225 grader tills osten smält och fått lite färg.

Servera med en stor, god sallad.

Mycket gott!

Jag fick en dikt

Igår fick jag en ljuvlig dikt mailad till mig från en tös som jag bryr mig mycket om. Vi står varandra nära men på ett avlägset sätt. Svårt att förklara.

Du vet vem du är och jag vill bara säga att oavsett vad som händer så kommer du alltid finnas i mitt och barnens hjärta. Fina, fina gumman ♥

En del mammor...

...är bara lite för präktiga, lite för "duktiga" för min smak. Lite för mycket helt enkelt. Alla har rätt att vara som de vill och jag accepterar och respekterar att vi alla är olika men jag behöver inte tycka om och hålla med en människa för det.


För ett par lördagar sen var det en tjej från grannorten här och hämtade grejer som hon köpt av mig på loppissidan på Fb. Hon har f.ö handlat av mig en gång innan. Trevlig men lite för pratig. Jag tycker om att slå några ord och samtala lite allmänt med människor jag inte känner men när en person som ska hämta grejer den köpt, som jag inte känner, dröjer sig kvar 10 min, 20 min, 30 min och pratar och pratar då blir det lite för mycket.


I alla fall, när hon var här sist så hade Lova precis fått sitt lördagsgodis. Det enda hon tycker om är choklad så hon får två små palle kuling choklad på lördagar. Tjejen hann inte mer än in här så berättade hon att hennes barn ända upp till de var 10, 8, och 6 år fick en påse frukt till lördagsgodis. Hon berättade hur BRA det var och hur GLADA hennes barn var över sina fruktpåsar varje lördag. Visst tanken är väl fin. Men jag hävdar att ett barn inte mår dåligt av lite lördagsgodis. Borstar man tänderna ordentligt och inte kränger i sig en massa godis så är godis faktiskt ok. Varför skulle de inte få när vi vuxna gärna unnar oss något gott när det helg. Sen är det upp till oss föräldrar att bestämma när och hur mycket. Jag kan faktiskt inte annat än känna med den 10-åring som får fruktpåse till lördagsgodis medan många, de flesta skulle jag tro, av dess kompisar äter godis, chips och glass.


Lagom är bäst, alltid. Vad nu lagom är ;-) Ibland tycker jag att en del föräldrar tar saker lite väl långt.


Kändes lite som att hennes mål var att påvisa hur bra hon tyckte att hon var och att jag borde ifrågasätta mitt handlande. Hon misslyckades kan jag meddela. Det enda jag ifrågasätter är henne, om hon själv aldrig unnar sig det där lilla onyttiga....

God fredagmorgon

FREEDAG, alltid lika skönt!

Alla är uppe utom Elliot som snart ska väckas. Skjutsa barn till skola och dagis sen vidare för att hämta upp syrran och Adam och åka till Anna på en fika. Trevligt.

När storasyster morgonfrissar håret så vill även lillasyster



Den är finfina killen stod i mumsmumskatapulten på vårelden igår men han köpa en och annan lott :-)



Hem kom han med presentkort på fikabröd och presentkort på biltvätt med polering. & jag fick båda presentkorten av min fina pojke.

Ha en underbar fredag nu vänner!

Mina tankar går ikväll till...

...en familj som igår förlorade en familjemedlem. En fd arbetskamrat till min mamma som jag träffat flera ggr. En solig och glad tjej. Jag vet inga detaljer mer än att hon fick ett kraftigt astmaanfall. 36 år. Som mig.

Miljoner tankar snurrar i huvudet. Jag vet den grymma smärta som slår ner som en blixt när man förlorar någon kär på ett chockartat sätt. Smärtan liksom slingrar sig som en orm i hela kroppen och det känns som man ska kvävas av sorg.

Livet är så nyckfullt. Så skört. Klyschigt, ja så kanske det låter men det är den uppenbara sanningen.

Det är svårt att som människa leva efter att till fullo leva varje dag som om den vore den sista. Men ödmjukhet inför livet, tacksamhet för det man har och inte sörja det man inte har, glädjas åt sina nära och kära och visa sin kärlek för dom man älskar. Det är inte för mycket begärt. Om inte annat så är vi skyldiga dom det som rycks bort från detta liv alldeles för tidigt...

Rensar

Jag rensar skåp, garderober, bänkar. Allt på en gång. Vet inte om det är så smart för det blir ju en del grejer överallt när det rensas på flera ställen samtidigt. Haha!

Ska stå på loppis 20 maj. Samma som förra året, hoppolekdagen. En hel drös med hoppborgar i olika storlekar för ungarna där de hoppar gratis, fika, massa "utställare" och en hel del folk var det förra året. Får se om succén upprepar sig i år men det är i vilket fall väldigt roligt. Det måste ju m.a.o passas på att rensas nu för att ta med till loppisen.

Skitväder är det här idag. Typiskt för ikväll har skolorna här våreld. Musikkår, eld, lotterier, korv, fika, ponnyridning och mycket mer. Wilmer som är med i elevrådet skulle ägna i princio hela dagen åt att förbereda för kvällen. Regnar det så stannar nog jag och lillfis hemma och så får de andra åka iväg.

Julia har migrän eller sviter efter ett migränanfall igår. Det är så synd om henne :-( Ett riktigt SKIT det där med migrän. Så störst och minst är hemma och båda sover.

Jag rensar vidare!

Häjhäj!

Mental förberedelse

Japp det är dags nu. Att ta tag i denna eftersatta kropp som burit 4 ungar. Det finns ingen återvändo faktiskt. På måndag är det nolltolerans med det mesta. Förberedelserna för det innefattar mental peppning samt motion. 15 min på crosstrainern och därefter en del övningar är vad jag presterat idag på fm. Futtigt säkert men man måste börja någonstans och detta är vad jag fixar såhär från början. & jag vågar inte pressa mig för hårt för då kommer karaktärslösheten som ett brev på posten och talar om för mig att det är för jobbigt och att det är bättre att ge upp.

& den chansen ska den inte få denna gång.

Ett friskare och smalare liv ska jag trassla mig fram till.

Glöm inte att peppa mig för det behöver jag verkligen!

Att lämna fikabordet, en massa god mat, choklad, tv/dataslapp för att börja träna och tänka exakt på vad jag äter är ett STORT steg för mig. Ett svårt steg. Det är därför jag kör nolltolerans första tiden. Enda sättet att komma igång, att kapa helt för att kicka igång det hela.

Wish me luck please :-)

Det är tydligen "livsfarligt"...

...att slå ner baken en stund. Tröttheten kommer då likt en rak höger och golvar en. Man ska visst köra i 100 blås hela dagarna och sen rasa ihop i en hög på kvällen ;-)

Nu vaknade lilla gossen så det är bara att resa sig, borsta av sig och köra igång igen. & låtsas som om den där käftsmällen inte påverkar det minsta! :-O

Kaffe, kära kaffe

Morgonkaffet är en av de viktigaste grejerna för mig på morgonen, sen fyller jag på under dagen med förmiddagskaffe, eftermiddagskaffe och kvällskaffe :-D Döm om min besvikelse när jag öppnade kaffeburken imorse och det var cirkus 1 tsk pulver kvar i botten :-( Buhu! Så det blev raka spåret till affären när de 3 stora var lämnade.

Passade på att handla lite annat då det var så gott som folktomt i affären. I alla fall folktomt mot vad det brukar vara.


Sitter nu med kaffekoppen och NJUTER.

Elliot sussar. När vi hämtat Lova ska vi åka vidare till Anna och hennes små tjejer för lite eftermiddagslek och fika. Jag ska kolla igenom alla hennes inköp från hennes shoppingresa till London förra veckan. Kommer som vanligt bli sjukt avis. Värsta bästa Londonshoppingbruden är hon. Så har hon ju bott där i flera år med och kan sitt London på sina 5 fingar.

Tänk så tokigt det kan bli

Vet att långt ifrån alla klickar på länkar som läggs upp, många orkar inte typ, men läs denna, den är ju faktiskt lite rolig :-)

Från dagens DN.

Nu blev det kväller

Har varit hos syrran och kollat Desperate Housewives. Många år har jag, som många andra, följt denna serie och det känns lite trist att det snart är slut. Men inget varar för evigt ;-)

Nu ska lite tvätt vikas och sen skutt i säng!

Gonatt!

De här fina:



Fick jag av den här fina:



När hon kom hem nyss. Hon hade stannat på vägen när hon cyklade hem och plockat dessa raringar.

Sopptisdag

Den ser rätt oansenlig ut men OJ så god!!



2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 burk Basic Pastasås tomat & basilika (Ica Basic)
8 dl grönsaksbuljong
2 1/2 dl matlagninsgrädde
Spagetti (efter tycke och smak)
salt & peppar

Hacka eller riv lökarna, fräs i olivolja i kastrull. Tillsätt pastasås, buljong och grädde och låt koka några minuter. Koka spagettin, att föredra är soppspagetti som redan är "klippt" i småbitar och tunn.
Smaka av soppan med salt och peppar. Lägg inte i spagettin i soppan för då fortsätter den svälla och vips är soppan en gegga så låt var och en lägga i spagettin i sin egen sopptallrik :-)

GÖR DEN! :-)

Alla älskar den i vår familj, ungarna slukar tallrik efter tallrik.

Elliot din rackarunge!

Elliot satt i köket och lekte med sina saker och jag passade på att springa ut och lasta på Julia och Wilmers cyklar på bilen då jag ska ställa av dom vid skolan när jag hämtar Lova från dagis. När jag kommer in så har ungen tagit av sig både strumpor och byxor och sitter I (!!!) den öppna spisen i vardagsrummet, har lyckats flytta på det tunga skyddet och käkar aska!

Vad säger man! & hur snabb är han!?!!!!


Tydligen jättegott med aska för han var så lycklig och smaskade så gott...

Rackarns skitunge!

Det händer!

Det händer inte ofta MEN DET HÄNDER och det gör mig skräckslagen och det är därför jag är livrädd för att jag någon gång ska behöva opereras :-S

Läs här!

Körv!

Haha, "jag" har hållit på med grejer i truten (och tyvärr tvingats omboka flera ggr pga att vi varit sjuka osv) så pass länge att det idag var en undersökning som det var uppsatt tid för. Har alltså hållit på 1 år :-O Gått varvet runt. Ska ju sätta in en krona på en rotfylld och trasig kindtand samt dra ut nästsista visdomstanden sen är jag klar. & inget mer hade tillkommit i munnen sen undersökningen för 1 år sen så det var ju skönt :-D

Ikväll åt vi stekt korv och potatismos till middag, korv är inte min grej egentligen. Tycker det är lite äckligt. Alltså det smakar inte äckligt egentligen men vetskapen om att det är all möjlig skit i får mig att tycka att det är äckligt.

MEN!

I förra veckan köpte jag ost i chark och ostbilen som (varje eller varannan vecka, minns inte vilket) står vid Shell macken här på orten. Då hade de massor olika korvar varav 3 olika sorter som började på wiener alla 3. Jag frågade om skillnaderna och han förklarade. Den sorten jag valde att köpa var en del dyrare än de andra men hade också mest kötthalt. & herre jistanes vilken skillnad på körv och körv! Det kändes verkligen att det var kött i denna korv och inte en massa slaktrester. Julia som aldrig äter korv annars klämde 2 stycken.

Så: långt ifrån alltid men ibland innebär faktiskt högre pris bättre kvalitet.

Denna korv kommer jag köpa igen. Det är det värt då vi så sällan äter det och därför kan satsa lite extra för att få bra korv när vi väl äter det.

Elliot slukade stans lass med både mos och korv. Gött!

Nu tv en snabbis sen SOVA!

Förmiddagsfika

Idag var vi uppe tidigt allihop, för vi somnade alla tidigt igår. Så vansinnigt skönt. Att somna tidigt.

Efter frukosten packade jag och småtrollen in oss i bilen och åkte till Mia och Alicia för lite förmiddagsfika. Mia är Lovas förskolefröken som nu är mammaledig med sitt andra barn, Alicia som blir 1 år i maj. De var så söta de små när de stuffade runt tillsammans :-)

Lova var så lycklig, men BLYG, över att få träffa sin älskade Mia.

Lunchen intagen som för övrigt blev:



Japp, makaroner och köttfärsås.

I eftermiddag blir det tandläkaren för min del. Usch, gillar INTE tandläkaren. Dessvärre ett nödvändigt ont.

Ha en fin start på nya veckan!

Det är nära nu...

Vår lille prins går snart. Han reser sig upp mitt på golvet av egen kraft och går iväg några steg. Krypa går fortfarande snabbast och bäst men det är inte långt borta med gången nu. 15 steg tog han igår i vardagsrummet och tog sig hela vägen från dörrhålet in till matsalsbordet som var målet. Utan att ramla, stannade upp ett par gånger för att fånga upp balansen och knallade sen vidare.

Så han kommer nog till det är dagisdags. Som jag hoppades!

Det är STORT att börja gå och ni må tro att killen själv är supernöjd när han klarat att gå hela vägen till sitt utsatta mål.

Lördagkväll

Mannen i huset ska iväg på festligheter så det är jag och kidsen ikväll.

Julia och jag lagar mat och de små ska snart börja göras iordning för natten.

Sen blir det soffmys, tv och bara slapp.

Vad gör ni denna lördagkväll?

Någon där?!?



Familjen fulltalig

Idag kom Wilmer hem så fr.o.m idag och en vecka framåt är familjen fulltalig ♥

Taco står på menyn, allt enligt barnens önskan.

Julia har en kompis här som ska sova över och det fnittras duktigt inne på rummet :-)

I eftermiddag har vi haft lilla sötmössan Adam här ett par timmar. Syster behöver lite tid att få vila och fixa då herr Adam är en riktigt nattstökare. Inte lätt att vara ensam, aldrig någonsin ha någon som tar över en endaste minut.

Såhär nöjd och glad var Adam i bilen på väg hem till oss:



Ha en riktigt skön fredag kväll vännerna!

Kakor i våning





Detta finfina våningskakfat köpte jag av min kusins tjej idag. Eller köpte och köpte :-P Vi hade så trevligt med fika och prat att jag glömde betala. Shame on me!!

Presenttips



"Alla balla kalas", den boken fick jag av Sofia sist de var här och det är en superolig bok.

Allt ifrån...


cirkuskalas

till...


sista minutenkalas

och...


alla balla tilltugg

Kalasteman, recept på bakverk och mat, lekar, kostymer ja allt du kan tänka dig i kalasväg :-)

Jag tycker den är superhärlig så den är ett kalastips ;-) i presentväg till en barnfamilj.

Är dessa kvinnor verkligen mentalt friska?

Skummade igenom aftonblaskan på nätet nu innan jag skulle lägga mig och läste en artikel som fick mig att gå igång. En artikel om alla kvinnor som skickar kärleksbrev och trånar efter massmördaren Breivik.

Kan dessa kvinnor verkligen vara mentalt friska? Eller är det så att deras politiska sympatier ligger så starkt på samma plan som Breiviks att de attraheras av honom för att han minskat den del av mänskligheten som inte tycker som dom?

Jag försöker förstå. Men vill egentligen inte förstå. Jag bara tappar hakan och bli rädd. Den enda känsla som infinner sig i min kropp när jag ser denne man är avsky. Att se denna otäcka människa som med berått mod och kallsinnlighet mejjade ner nästan 80 människor och som sen efteråt är stolt över det han åstadkommit men möjligen en smula missnöjd med att han inte lyckades knäppa alla som befann sig på Utoya får mig att att rysa av obehag och känna en enorm ilska.

Hur i hela friden kan någon alls attraheras av en sådan människa? Det är för mig (tack och lov) ett mysterium. Finns även en viss tragik i det, att någon kan lockas av en man som är stolt över döda är väl ändå oerhört tragiskt egentligen.

Ska försöka släppa eländet för en stund och se om jag kan somna. Var inte bra läsning innan läggdags.

Tänk då alla anhöriga och de överlevande därifrån, vad de lägger sig med varje kväll....

Zzzzzz och BVC

Han hade växt en hel del vår lille prins, 11 660g och 80,5 cm. Vår stora pojke, hur blev han såhär stor såhär snabbt. Vår lille bebis ju! Två sprutor med, en i vardera ben samtidigt. Lite ledsen men det gick över snabbt. Tror han känt av sprutan ikväll för han har varit extra hängig.

Själv sov jag hela förmiddagen nästan. När jag vaknade till liv så hade Fred och de små ätit frukost för längesen. Alla mammor (och många andra med förstås) vet vad trötthet är men den här tröttheten som ramlar över mig när jag har skov är skoningslös. Dessutom var jag så illamående så jag var säker på att hela maginnehållet skulle komma upp. Men det gör ju inte det, bara känns så. Vet inte vilket som är bäst.

Hoppas det inte är ett utdraget skov utan att det drar över snart.

Vad har ni för planer i helgen?

Vi ska hämta och fixa med nya studsmattan på lördag samt att vi ska hämta en lekstuga till de små. Helt gratis. Behövs lite färg, en fönsterruta och lite fix och det fixar vi lätt i vår nu och det kommer bli så fint. Jag är dessutom övertygad om att Lovafisan kommer älska den :-)

En lugn helg utan några större bravader. Vilker passar mig som handsken i det här tillståndet.

Nu lite tv sen sova.

Natti natti på er!

Skov

Jag tror jag har ett skov av min magsjukdom sen några dagar tillbaka. Jag mår illa, är öm i magen, fruktansvärt och obeskrivligt trött och magen vill inte alls samarbeta.

När dessa skov kommer blir jag utslagen, fungerar inte som jag måste och bör.

Är nog dags för ett besök på mag-tarm på sjukhuset och en kortison kur. Livet blir lite tungrott när jag mår såhär. Även att jag vet att det inte är något farligt så tar det på hela mig, jag blir lite nedstämd och tröttheten är så förlamande att jag skulle kunna sova dygnet runt.

Har ni en bra torsdag därute? Det närmar sig helg :-)

Fred är med Elliot på BVC på en lite försenad 1-årskontroll. Ska bli spännande att se vad herrn väger och mäter nu. Stod inte på lappen om det är spruta idag? & jag med mitt guldfiskminne kommer inte ihåg om det är det på 1-årkollen :-S Han är ju geomsnorig så de kanske avvaktar med den om det skulle vara så.

Ha en fortsatt fin dag vänner!

Tar ett djupt andetag...

...och pustar ut! Förändringarna i svärmors lungor var inte cancer! Vi är så glada! De vet inte riktigt vad det är men inga prover, undersökningar, röntgen och tester tydde på cancer. Frisklevnadsmänniska som hon är och slutade röka för 25 år sen så hade det varit så tragiskt om hon drabbats av lungcancer.

Läkarna vet inte vad det är men eftersom de uteslutit cancer och hon mår bra så lutar det åt att hon bara kommer få gå på lungröntgen med jämna mellanrum för att se så förändringarna inte utökas en massa.

Ja ni förstår själva att det här är en enorm lättnad. Cancer känns som om det finns i varje familj i någon form nu så visst är man rädd. Tror det gäller de flesta.

Nu inväntar jag en familj som ska köpa vår studsmatta, vi uppgraderar lite så att alla barnen kan hoppa med glädje. Inte samtidigt dock. Den vi har nu är för de lite mindre barnen och de stora vill fortfarande hoppa med.

Sen hämta Julia hos kompis och sen natta småbarnen.

Vad har ni gjort idag?

Oro

Det är en laddad dag. Laddad med oro och spänning. Inte positiv spänning. Min fina svärmor ska idag på ett sjukhusbesök som just i detta nu känns livsavgörande. Behöver inte vara så men oron finns. Stark oro. Jag återkommer om just detta.


Jag tror att det är ovanstående som gjort att jag sista veckorna känt mig låg. Oinspirerad. Trött. Avslagen. Detta har även märkts här. Har liksom inte fått till ett roligt eller intressant eller energigivande bloggflöde. Det märks på mina läsarsiffror med. Trist men det är omöjligt att tvinga fram något som inte finns. För mig är det det i alla fall.


Hoppas på positiva besked och att energin därmed återkommer. Jobbigt om hon inte får svar idag och ovissheten ska fortsätta. Men hoppas innerligt att allt bara ska bli bra.


Önskar er en fin dag ni fina därute!

Sötmössorna



Alla bilder blir inte tekniskt bra men motivet i detta fall är underbart!

Elliot tog vid 17-tiden en sen eftermiddagslur, trodde vi, då han knappt inte sovit idag och inte är riktigt i form. Han sover än och klockan är 22.30 :-O

Så får väl se hur natten blir och kanske än mer när den lilla sköningen tycker att det är dags att ta morgon imorn. Kanske bäst att gå och knoppa :-P

Godnatt på er!

Snormorgon

Japp snor och host. Så har natten sett ut med Elliot. Själv börjar jag också bli förkyld. De stora är iväg till skolan i alla fall.

Ingen barnsång idag, dumt att dra iväg med Elliot.

Ute vräker snön ner. Verkar som den snö som borde kommit i vintras legat kvar däruppe och nu måste ner liksom.

Vi hoppas det bådar en alldeles underbar sommar :-)

Vips...

...så var Påsklovet över. Denna vecka kunde ju startat lite bättre, det har vräkt ner snö så nu är det vitt ute igen. Lär nog smälta undan ganska snabbt, tack och lov. 3 av 4 barn är sjuka :-( Elliot är genomsnorig och hostar. Igen. Båda de stora är hemma med magont och ligger nu och sover. Känner mig hängig själv med men kan inte riktigt "ta på det".

Kylskåpet fullkomligen vrålar "FYLL PÅ!!!!!" men lyckades få ihop en frukost i alla fall.

Ingen ordning alls, på nåt. Eller.

Godmorgon på er och hoppas en fin vecka ligger framför er!

Ojoj vilken natt

Lilla Ewelyn somnade 23.30 :-O Vaknade 01.30 och var ledsen, då fick hon välling men ville inte somna om. Jag bar henne och sen landade vi i soffan men hon somnade först vid 03.00. Sen sov hon oroligt och jag satt bredvid och halvsov. Vid 8 blev det morgon i huset och jag vet en flicka som kommer vara mycket trött idag.

Nu ska vi äta frukost. Dock ville alla de små ha välling imorse så då fick de det såklart :-)





Det är sol och nästan lite ljummet ute så efter frukosten måste vi uuuut. Syrran och Adam skulle ta en promenad ut till oss sen så de kommer lagom till lunch skulle jag tro.

Ha en fin dag!

Soffmys

Två små trötta tjejer slappar i soffan framför Bolibompa

I sista minuten

Japp så är det här. Varför ha lite framförhållning ;-)



Inte mindre än 3 bilar ska han byta däck på idag kära sambon. Båda våra egna samt hans brors.

Lova hjälper till förstås. Elliot sover.

I eftermiddag kommer kusin Ewelyn hit och ska sova här för första gången. Spännande! Lova väntar och längtar...

Wilmer på vift

Idag har Wilmer varit på äventyr. Han och tre kompisar fick skjuts in till stan där de skulle käka kebab och sen gå och bowla. De var eld och lågor alla fyra innan de kom iväg och var såååå nöjda och glada när de kom hem. Tror de växte på längd, bredd och mentalt alla fyra av denna dag :-D

Imorgon ska jag och småbarnen till Anna, Millie och Amie på playdate. Ska bli så roligt! Sen ska jag hämta syrran och vi ska in till stan för att bl.a köpa ny bilbarnstol till Adam. Full rulle!

Måste mitt i allt komma ihåg att det kommer en tjej och hämtar ett bord som vi sålt. Det blir en utmaning. Mitt minne kan nämligen knappt kallas minne längre. Det är så fyllt på både bredd och höjd att det knappt får plats något längre :-P När en sak går in så sticker två ut känns det som... Oerhört frustrerande.

Kanske borde vila huvudet lite mer och inte vara uppe till tolv om kvällarna...Så jag säger väl godnatt nu då!

Mol allena

Ja det är precis vad jag är just nu :-) Fred och Elliot är och hämtar Lova hos farmor. Julia har åkt hem till en kompis och ska sova där. Wilmer tränar fotboll.

Så nu ska snabeldraken fram. Bort med alla ohyggligt otrevliga smulor och dammråttor. Sen kaffe. Innan alla kommer hem.

Det är värdefullt med en stund alldeles ensam ibland. & att få städa i tomt hus är nästan lite lyx.

Vår när den är som vackrast!



Julia och hennes kompis har varit på promenad med Elliot och kom hem med dessa raringar. Det här är VÅR!

Från jätteglad till jättebesviken

Jag blev så GLAD igår. Min kära vän Sofia ringde och hon hade vunnit en dygnskryssning för två tis-ons nästa vecka. Välkomstdrink, buffé på kvällen, frukost och så buss t.o.r. Allt gratis. & hon frågade om JAG ville följa med! Wiihaaa! Det vore så otroligt mysigt, alldeles ensam med en av mina äldsta vänner, god mat, vin, slapp och mys i 1 1/2 dygn.

MEN så fick inte Fred ledigt från jobbet :´-( Inte ens en av dagarna, då vi tänkte att det kanske gått att styra upp med barnvakt en dag. Men det sket sig och jag blev så himla besviken.

Visst det kommer andra chanser men det är inte ofta en sån här grej dyker upp, med allt gratis dessutom.

Var så löjlig att jag nästa ville lipa först :-O

Men vi får försöka fixa till något annat hon och jag snart istället.

Tack finaste Sofia för att du gjorde mig så himla glad i alla fall ♥

Vart tar tiden vägen?

Det är påsklov här och dagarna bara flyger iväg. Wilmer har haft en kompis här som sovit över inatt och Julia har en kompis här idag. Jag har farit ut och in och vet inte var jag ska, måste vara. Ett enda jagande.

Rummen är i ordning, bara småplock kvar och det blev jättebra. Alla glada och nöjda. Vår babyvakt gick sönder för en tid sen och det gjorde inget egentligen då Elliot är så stor nu men nu sover han på övervåningen längst bort så vi har svårt att höra honom om/när han vaknar så jag har jagat en begagnad på den lokala loppissidan på Fb. & nu har jag hittat en, för 80 spänn. Som hittat! Den ska hämtas om cirkus en timme.

Alla barn är ute, regnigt men varmt idag. Julia och hennes kompis tog de små i vagnarna och gick en sväng. Wilmer och hans kompis är i skogen och cyklar samt kollar in fyrhjulingarna i skogen då grannen har kurs nu.

Hur har ni det gott folk?

Godmorgon

Kl 7 tog de små morgon här och då fick de krypa ner på soffan och äta lite "förfrukost".



Vad hittar ni på idag?

Vi ska fortsätta reda upp kaoset här som inte blev iordningställt igår. Mycket jobb är det när man slår på och byter rum med alla :-O

Vi ska ha Julias rum, Julia ska ha Lova och Elliots rum, Lova och Elliot ska ha Wilmers rum och Wilmer ska ha vårat rum. Hängde ni med? ;-)

Det blir bra när det är klart i alla fall!

Det råder kaos...

...i vårt hem :-O

Rumbyte och det är saker ÖVERALLT!

Pust och frust :-P

Lilla fina!

Åh så trevligt!

Vi hade en jättetrevlig eftermiddag igår med Sofia och hennes fina barn. Trots att det är längesen vi sågs nu så fann barnen varandra direkt. De har blivit så stora alla barn.

Kom just på att Sofia och jag har känt varandra i 20 år! Helt otroligt, första ring på gymnasiet lärde vi känna varandra. Usch vad gammal jag kände mig helt plötsligt :-O









Nu ska det sista fixas innan påskmiddagen här kl 14. Mamma, svärmor, Freds bror, min kära syster och bror kommer.

Ha en fin Påskafton kära ni!

Påsk!

Ja ha nu en alldeles underbar Påsk allesammans!

Vilken utveckling!

Jag upphör aldrig att förvånas över detta magiska, hur den lilla nyfödda människan som är helt beroende av sin kärleksfulla omgivning på 1 år, 1 år!! , blir en liten människa full med färdigheter. Fortfarande beroende av sin kärleksfulla omgivning men kan en hel massa SJÄLV. Det är så fantastiskt. Det är så underbart att se.







På ett kick slevade ungen i sig yougurten. SJÄLV. Lite spill i haklappen förstås men det var det lilla.

Stolt

Är så stolt över mina stora tu. Julia som var så nervös innan tandläkaren igår var så duktig och även att inget gjordes då tanden hon hade ont i är en mjölktand som snart lossnar då den är lös så märktes det inte alls att hon var nervös. Wilmer fick inget annat än beröm igår på sitt utvecklingssamtal. Kan alltid sina läxor vid förhör, kämpar när det är motigt och är väldigt duktig på engelska och matte. Självklart behöver de inte på något sätt vara bäst eller alltid göra toppen ifrån sig, vi har inga som helst krav på dom mer än att de gör det ska och det som det förväntas av dom men när det går såhär bra så blir man både lättad och glad. För allt blir så mycket kämpigare för de små ungarna när det går tungt, när det är svårt och de inte har motivation.

De perioderna kommer ju, nästan med all säkerhet. Så vi gläds åt att det just nu är såhär.

Var förbi hos en av mina kusiner och hans tjej igår. Christian jobbade så det var bara Michelle och vovvarna hemma. Den minsta en valp, alldeles BEDÅRANDE söt. Deras hem är som att kliva in i en katalog. Så personligt och fint. Michelle köper möbler i massor på loppis och gör i ordning och det är såååå himla fint. Superduktig tjej.

Idag är det BVC för lillskrutten och sen ska vi på fikadejt hos Ullis och hennes tjejer i eftermiddag. Ska bli så roligt, längesen vi sågs nu.

Njut av en vacker skärtorsdag finingar!

Vi är vakna!



Japp, gomorron säger vi från morronsoffan. Uppe med tuppen. Idag blir det tandläkarbesök med Julia, utvecklingssamtal med Wilmer och så ska jag åka och hämta en grej som nu ska bli en del av mitt liv framöver.

Ha en ljuvlig onsdag vännerna!

Tipsa mig!

Ni som redigerat era i bilder med Picnik har ni hittat någon annan bra sida med liknande funktioner som är hyffsat enkla? Vet inte vad jag ska ta mig till nu när Picnik lägger ner, för något annat/nytt har jag inte hört talas om.

Dela era fotoredigeringshemligheter med mig snälla :-)

Fullt upp

Hann inte blogga igår. Anna, Millie och lilla Amie var här igår på lunch, fika och en massa lek. Dock var två 3-åringar på sånt där tjusigt humör att de mest bråkade :-O Skulle ha samma grejer hela tiden och verkade mest rets med varandra. Så kan det vara ibland och även om både Anna och jag fick springa fram och tillbaka för att lösa bråk så skrattade vi åt dom stundvis och vi hade jättetrevligt. Ungar ;-)

Fred och Lova åkte till farmor igår och har sovit där så när lillfisen somnat igår kväll mös Julia och jag med räkmacka framför tv:n i soffan.

Vi skulle gått på barnsången idag men jag vaknade 9 :-O och Elliot sov fortfarande. Kl 10 vaknade ungen! Pigg och glad. Nu sover han igen och har snart gjort i en timme så får väl se när han slår upp sina blå.

Julia ligger och kollar tv, hon har ont i magen och är hemma. Jag bakar bröd och ska nu gå på kolakakor.

Måste försöka komma ut i em med, toppenväder om än lite sval temperatur.

Vad gör ni idag? Har ni påsklov kanske?

Kusifinmys

I helgen har vi haft kusifinmys för hela slanten.





Nu ska jag och barnen baka ut bulldegen som är på jäsning.

Vad har ni gjort i helgen? Åkt skidor kanske ;-)

RSS 2.0