Jag har sett kvinnan på stationen nästan naken

Många känner säkert igen det där med att gå runt i underkläder hemma och så ringer det på dörren, de flesta öppnar ogärna i bh och trosor utan man rusar runt för att hitta något kasta på sig i all hast och det känns som den som står utanför dörren får stå och vänta i en hel evighet. Ligger du ute och solar och någon kommer så känns det inte heller då helt okej för många att stå och prata avslappnat i bara bikini men om det varit underkläder då, hur hade det känts då? & om du haft bikini när det ringer på dörren, hur hade det då känts att öppna?


Oavsett du tycker det är obekvämt att visa mycket bar hud eller inte så känner de flesta en stor skillnad på underkläder och bikini. Fast den faktiska skillnaden egentligen bara är tyget... Eller?! :-S :-)


Det för mig helt osökt in på en sak som slog mig på stranden idag. Att morsa på kvinnan, tjejen, damen på stranden i bara bikini som du ser varje morgon på stationen i väntan på buss/tåg/pendel. Du känner henne inte, kanske bara hälsar av ren artighet ibland om ni typ hamnar precis bredvid varandra när ni väntar. "Min" kvinna är en välklädd (inte som i polotröja och mössa nu alltså), och ganska snygg kvinna i 45-årsåldern. Inte utmärkande på något sätt utan bara god smak och ser lite bättre ut än "bara" alldaglig. Hon verkar känna många för hon hälsar och pratar med många. Det är allt jag "vet om henne". Idag mötte jag henne på bryggan vid stranden. Har inte ens sett henne i affären någon gång. Men nu stod vi där mittemot varandra på bryggan. Inga kläder, inget smink, inga välkammade frisyrer, inga yttre fasader utan där var vi bara, halvnakna. "Aha är det sådär hon ser ut egentligen!" Det känns som vi båda tänkte så fast vi förmodligen inte gjorde det. Inte just då i alla fall, i det ögonblicket. "Hej" och vi passerar varandra. När jag senare sätter mig i solstolen så tänker jag på hur märkligt det är egentligen, utan att riktigt kunna sätta ord på känslan. Jag har sett tjejen på station utan kläder nästan. Kommer vi nu hädanefter tänka på det varje gång vi ser varandra på station, "Jag vet hur hon ser ut egentligen". Stranden är en märklig plats för oss svenskar som har våra tydliga integritets- och bekvämlighetszoner. På stranden överträds de och vi låter det ske. Konstigt nog. Många gillar det nog inte men de tillåter det ändå. Framförallt, de åker till stranden detta till trots :-)


Ibland har man knäppa tankar :-D De kan verkligen segla iväg med en och man kan till slut varken sätta ord på dom eller riktigt förstå sig på dom :-)


Men kanske ni känner igen känslan?! Vad vet jag....

:-D

Det är sommar!

Idag har det varit kalasvarmt! SOMMAR på riktigt!

Efter att Julia slutat sommarskolan så åkte vi och badade, Julia tog med sig en kompis och mamma som varit barnvakt åt Ewelyn sen igår hämtade upp syrran och hennes kille och så hängde de alla på. Roligt. Det blir både trevligare och mindre styrigt om man är flera än när man åker iväg själv med 4 barn. Wilmer som varit hos Patrik sen igår och ikväll skulle tillbaka till oss kom också till badet tillsammans med Patrik. Så vi var ett helt gäng :-)

Alla trötta åkte vi hem till oss efteråt och när brorsan och Malin kom och skulle hämta Ewelyn så tog vi en kopp ute i skuggan. Barnen åt glass.



Ewelyn sitter så städat och smaskar glass medan Lova har myror i brallan och Ewelyns hatt på huvudet :-D



Kallt med vääääldigt gott :-)


Håller värmen i sig så blir det nog att bada imorgon med. Sen skulle ju tyvärr solen och värmen ge vika för sämre väder så det gäller att passa på.

Sommaren med Göran

Kom och tänka på "Sommaren med Göran" och sms:et "-Hoppas du får ku* i Midsommar!" De flesta vet nog vad det ska vara för ord och de flesta vet nog vad det blev för ord i sms:et :-O ;-P Hahaha!

**********************************

Funderar på att ta med barnen till Lillsjön och bada imorgon. Wilmer åkte till Patrik idag efter daglägret och kommer hit imorgon kväll igen. Så Julia får väl ta med en kompis om vi ska åka och bada. Så varmt som det varit idag så är ju bada det enda vettiga att sysselsätta sig med, Julia har tjatat om det hela eftermiddagen idag.

Avbokade förresten vaccinationstiden idag. Elliot har varit lite småsnorig även om det i princip är över nu men det och att det ska vara görvarmt kommande dagar gjorde att jag inte tyckte att det var toppen att göra det idag. Feber i 35 graders värme känns som vi kan bespara honom om vi kan påverka det, som vi i det här fallet kan. Ny tid skulle skickas.

Nu är det godnatt :-)

Lunch



Köpte kycklingspett över disk (chark) på Östenssons igår. Det var 2 för 30 kr och det fanns BBQ, Honey och Chili marinerade att välja på och jag valde BBQ. MYCKET goda! Var ju ensam till lunch idag så jag lyxade till det :-) Elliot verkade dock vilja smaka för han skrek som en tok medan jag slängde i mig maten typ ;-) Sen har han pratat med sig själv i spegeln ett bra tag, han verkar smått kär i den där lilla killen i spegeln. Precis som jag. Underbara unge ♥

Soool

Julia är i sommarskolan, Wilmer är på dagläger med fritids och Lova är hos farmor ett tag på dagen. Hade faktiskt tänkt höra mig för om barnvakt till Elliot ett par timmar så kunde jag städat av lite och sen fått suttit i solen en timme alldeles ostörd men det blev inte så.

Elliot skriker mycket mindre nu vilket är skönt och sover lite bättre dagtid med vilket i första hand är skönt för honom själv så han slipper den där tokjobbiga övertröttheten på kvällen.

I eftermiddag ska han få 3-månadersvaccinet så får väl se om det ska stjälpa den goda trenden några dagar nu, helt beroende på om han ska få feber och känna sig hängig som de kan göra av sprutan. Återstår att se.

En tvätt ska in i maskin och en ska hängas nu. Ha en trevlig dag! Det är UNDERBART väder!

"Det kräver sin kvinna...

...att åka iväg och bada ensam med 4 barn" sa jag lite med glimten i ögat till Fred när vi kom hem i eftermiddag. Hans svar var: -Ah fast de stora sköter sig ju själva". Så jag tänkte att han nu någon dag ska få packa, fixa och åka iväg och bada med alla 4, ensam ;-)

Det blev en lyckad dag och inte särskilt besvärligt alls ;-) Vi packade i ordning här hemma och åkte sen och hämtade upp Julia efter sommarskolan kl 12. Lunch blev det på Mc D till barnens stora glädje. Sen åkte vi till Vadstena och Vätterviksbadet. Lagom med folk, lagom varmt och SVINKALLT i vattnet! Men Julia och Wilmer badade. Lova gick i till knäna :-)

På väg till bilen stannade vi i lekparken på campingen samt att vi under tiden vi var och badade fick springa ett otal gånger till en slags uppspänd, stor hoppkudde som Lova älskade.

Den obligatoriska glassen innan hemfärd intogs såklart :-) och sen lite handling innan vi åkte hemåt.

Barnen var så nöjda med dagen och riktigt trötta ikväll. Jag själv är rätt seg med så ska försöka komma i säng lite skapligt för omväxlings skull. Kameran har laddat ur (batteriet) så det blev inga kort från badet nu. En annan dag kanske.

I veckan ska värmen komma ordentligt! Me like! :-)

Sköt om er!

Midsommarbilder


Mammas & pappas fining


Goding


Midsommardans


Mera dans till småtösernas stora förtjusning


Trött kille som inte deltog i dansandet :-)


Lova stumpan mumsar mat


Kusifinen Ewelyn


Fina stora tjejer, bästisarna :-)


Idag har vi sålt syskonvagnen. Den låg inte ute många dagar. Kalasbra vagn till ett bra pris. Känns lite trist för jag gillade verkligen den där vagnen men lite dumt att ha den ståendes bara ;-)

Nu blir det lite soffslapp innan bingen intas ;-)

Hoppas ni alla haft en härlig Midsommar!

TREVLIG MIDSOMMAR



Jag hoppas ni alla får en underbar helg!

Har haft lite bloggpaus då det varit fullt upp, återkommer i helgen!

Kram på er!

Inte en av de bästa dagarna :-S

Uppe för länge. Igen. Men nu är det dags att krypa ner. En ganska trist och torftig dag med trilskande småbarn. Vet inte riktigt vad det är med lilleman, bra är det inte i alla fall. Säger han i alla fall ;-) Han kan dessvärre inte specificera det... Har inte ens kunnat svara i telefon idag, så pass har E skrikit och L gjort bus. Trodde jag skulle få möjlighet att ringa upp men icke. Vissa dagar borde man nog sova istället ;-) 

♥ Mamma tack för din hälsning ♥


♥ Fick en jättesöt rosa ros av Julias kompis Vickan :-) Fint egengjort kort av Julia. Av de andra barnen fick jag pussar och kramar ♥

Gick imorse upp 34 år gammal och lägger mig som 35-åring :-O Tur det inte är så det går till varje dag :-P

Imorgon är det fullspäckat, hämtningar och lämningar, tandläkar- och vårdcentralbesök. Hoppas de små är på lite bättre humör eftersom jag måste ha med dom.

Sov gott om ni inte redan gör det...

Födelsedag

Jag har firat födelsedag med en jättearg bebis och en helt otroligt bångstyrig 2 1/2 åring. Så den där tårtan jag igår tänkte att jag skulle baka idag ifall någon kommer, annars till oss i familjen att fika på kunde jag känna mig blåst på.


Började dagen med att skjutsa de två stora i olika omgångar till respektive "skola". Elliot slog till och somnade så skönt mellan lämningen av Julia och Wilmer så jag var tvungen att väcka honom för att köra Wilmer och där verkade hans dag bli förstörd. Han har inte kunnat somna sen dess, bara slumrat till på min axel en stund då och då. Så fort jag varit tvungen att lägga ner honom så har han skrikit sig tokig nästan. Jag har bytt blöjor hela tiden känns det som då båda de små sett till att fylla blöjor med nr 2 x antal gånger.


Lova har firat sin mamma ;-) med att kladda ner hela sig själv med ett rosafärgat läppstift och hällt ut en massa badsalt i Julias rum, detta hann hon på mindre än 5 minuter när jag bytte på E. Hon kastade ut sin tallrik med mat när hon ansåg sig färdig vilket resulterade i att halva köksgolvet var fullt med klibbiga makaroner och mosiga köttbullar. Hon fick tag på Wilmers plånbok (som för honom är HELIG) och tömde den på allt så nu letar jag efter pengar och allt annat så jag kan återställa den i befintligt skick.


Två kort fick jag med posten, ett från min ena moster och ett från hennes dotter således min kusin :-)


Erkänner lite motvilligt att jag är barnsligt förtjust i paket och firande, jag tycker det är lika roligt att fixa till andra som att få själv faktiskt. Lite töntigt kanske men sån är jag. Att få känna sig lite viktig, uppskattad och uppmärksammad en dag är väl mysigt :-) Dessvärre har inte jag och min sambo riktigt samma syn på sånt ;-) Men får jag en blomma så ska jag vara glad :-P & det blir jag också förstås!


Nu tror jag Elliot somnat så ska prova att lägga ner honom och se om jag kan röja upp röran i köket som en viss liten charmig, pratig, söt, underbar och alldeles förskräckligt styrig och pillig tös åstadkommit :-)

85 år

Idag har mamma, syrran och min morfar varit här och ätit och till efterrätt blev det jordgubbar,glass och grädde som mamma hade med. Lova och morfar var i vardagsrummet vid ett tillfälle och jag hörde hur dom pratade och grejade, även mamma uppmärksammade dom och påtalade att det är 85 år mellan dom. 85 år! Det är helt otroligt egentligen. Har inte reflekterat över det på det sättet förut. En hel livstid i åldersskillnad. Långt ifrån alla som får uppleva sin gammelmorfar. Mina stora barn kommer ju verkligen att minnas honom för alltid.

Ny vecka på intågande och den kommer tillbringas i bilen typ ;-) Julia har sommarskola 8.30-12.30, Wilmer fotbollsskola 9.30-16, Lovas dagistider är 8.15-11.15. Ja ni ser ju själva :-O Däremellan ska även vårdcentralbesök och tandläkarbesök fixas så jag kommer som sagt sitta i bilen mest hela veckan och packa ur och in småbarnen. På tisdag är volvon fixad och klar, tills dess får vi skumpa gammal hederlig saab :-)

På tisdag är det även födelsedag här i familjen, får se om något kalas ska ordnas framöver :-)

Nu ska jag ta en macka och slappa framför tv:n en stund tror jag :-)

Imorgon är en annan dag

För att kunna köpa generator så måste man ha med den gamla/trasiga och det hade inte Fred så han åkte i onödan för inköp av sådan. Det fanns bara länkarm till ena sidan, den andra var slut. & så till sist den inte fullt så viktiga saken men nog så irriterande var att de glasflaskor jag skulle ha till saften fortfarande var slut på Ikea. Inte helt lyckad tur på Fred så ikväll har han nu plockat ur generatorn och åker till stan imorgon fm igen för att köpa denna samt de andra sakerna. Även flaskorna skulle komma imorgon så till nästa sats saft har jag flaskor :-)


Jag har nu klippt gräset, orkade och hann (klockan drog iväg) inte hela men framsidan, ena sidan, bakom uthusen och halva baksidan är gjord i alla fall. Får se om vädret och barn tillåter att det slutförs imorgon ;-)


Nu ska jag ta hand om saften sen röja upp i köket och slutligen sova. Längtar till sängen för jag är riktigt trött ikväll.


Hoppas ni alla får en fin helg!

Den här dagen är...

...såhär:

Livet har varit lite för GOTT lite för LÄNGE nu

Funderade idag på vad jag har lättast respektive svårast att avstå av nedan onyttigheter.


* Chips och dricka

* Godis och fika

* Pizza, kebab, hamburgare m pommes

* Hemmagjord mat i stil med bea sås el annan fet sås, potatis i form av tex klyftor i ugnen med smör och olja etc. Kött till. (denna mat kan ju göras nyttigare förstås).


Lättast: Chips och dricka


Svårast: Hemmagjord mat i den fetare stilen


Fika har jag svårt att avstå med, om valet stod mellan godis och fika så väljer jag ju lätt att få fika.


Nu äter jag nästan inga chips alls, dricka har vi på helgen, pizza el likn är mer en nödlösning än att vi är sååå sugna på de.t Däremot hemmagjord mat á la helg och fest är jag dyngsvag för. Älskar potatis i ugnen, kött, goda såser, ostar, vitlöksbröd osv. Men mat i form av en stor fräsch sallad och ugnstekt laxfilé, mager broccoligratäng osv tycker jag är makalöst gott med så jag har egentligen inte svårt för att köra en lite mer slimline. Jag föredrar även nöt före fläsk. Fläsk förekommer nästan inte hemma hos mer än i fläskfilé- och baconform. & påläggsskinka då :-) Jag måste börja tänka mer slimline nu. MÅSTE.


Har blivit alldeles för mycket godis och fika sista tiden. Massa god mat och dricka till. Inte bra alls. Varken för fysiken eller det mentala. För att inte tala om den inre hälsan, organhälsan.


Ge mig styrka att stå emot tack! ;-)

Lova och hennes kompisar ;-)

Båda stora barnen har haft kompisar här idag, Lova fullkomligen älskar när huset är fullt av barn. Dessutom var det idag två kompisar som båda är förtjusta i småbarn och gärna låter Lova vara med en del, ni kan ju gissa att hon stormtrivs. Dukade fika ute, saft, bullar och glass.

Wilmers kompis skulle sova här men drabbades av lite hemlängtan så jag fick ringa hans föräldrar så de kom och hämtade men de skulle troligen leka imorgon igen :-)

Har precis fixat med rabarberna så nu står saften och drar och kan imorgon kväll tappas på flaskor.

Fred har idag kollat upp allt som behövs till bilen med en del hjälp av min bror och hans kontakter. Så i helgen och nästa vecka ska den fixas. Skönt.

Alldeles nyss kom Wilmer ner och hade ännu inte kunnat somna då han har ont i huvudet och magen :-( Han fick en tablett för huvudet och lite proviva mot magen. Anar att han druckit för lite. Han glömmer det och är det varmt så svettas han massor och hamnar lätt på minus i vätskebalans och får huvudvärk. Så imorgon om det är varmt ska jag fylla en flaska som han ska dricka upp under dagen.

Nu börjar mina ögon gå och i kors så det är dags att knyta sig.

Gonatt!

Skolavslutning

Fred skulle hämta Lova hos farmor efter jobbet idag och syster och mamma kom hit för att hjälpa till med lite fix här innan avslutningen i kyrkan. Fred ringer sen från sin mamma och säger att generatorn på bilen har pajjat. Bilen har låtit lite konstigt sista dagarna och F har misstänkt generatorn men inte att det var så akut. Han skulle i alla fall försöka åka hem med den i hopp om att inte bli ståendes. Vad händer då, jo de blir ståendes. Mamma, jag, syrran, Julia och Elliot hastar iväg och hämtar Zacharia, syrrans kille och sen vidare till kyrkan där alla hoppar av utom syrran och Z. De kör vidare för att hämta upp Lova och Fred. De sluter sen upp med oss i kyrkan precis innan tillställningen ska börja.

Efteråt åkte vi hem till oss och fikade. Brorsan kom efter ett tag och tog med sig F så de kunde hämta bilen.

Eftersom vi även måste ha nya sommardäck samt att några bussningar behöver bytas (vad nu det är :-O ) så är det cirkus 10000 spänn som ska ut på bilen. Fint såhär till semestern...

Till något roligare, lite bilder från ikväll :-)


Redo för skolavslutning :-)


Wilmers klass har gruppkram med sin lärare som inte följer med upp till 4:an


Mina stora fina ♥♥


Julia & Wilmer med sin pappa Patrik


Fina syster och hennes Zacharia


Lova anfaller Wilmer med massa kittel


Kära mor och Elliot

Morgondagen...

...blir om en liten stund idag och jag är som vanligt uppe alldeles för länge. Denna dag började vi med försovning. Suck! Efter att jag och de små kört Julia till skolan åkte vi vidare till mamma och spenderade större delen av dagen där. Elliot är snorig men mycket piggare och feberfri :-)

Så morgondagen då...Den skulle sett ut såhär: 8-10.15 glukosbelastning på Vc för mig, jag till jobbet på möte på fm, besök på Vc i Mjölby med Julia 13.30-15.30 och så slutligen skolavslutningen (som vi har kvällstid här). Det blev liiiite mycket så jag ombokade alltihop. Utom skolavslutningen då :-D Dagen blev genast lite mer behaglig.

Lova sover hos farmor inatt så det är bara störst och minst hemma. Wilmer är hos Patrik men imorgon träffar vi honom :-) Snart kommer han vara här flera veckor, framtill Patriks semester. Lova har nästa vecka kvar på dagis innan hon har 6 veckors sommarledigt. Julia har 2 veckors sommarskola kvar, nästa och nästnästa vecka, då hon pga mycket sjukdom som resulterat i frånvaro ligger lite efter i två ämnen. Kalas att den lösningen finns.

Nu är det dags att krypa ner hos två finingar i sängen, en stor kille och en pytteliten :-)

En dag med en sovande bebis - vilken semster ;-)

Lova har varit hemma från dagis idag då jag inte kände att jag ville väcka Elliot och dra upp honom febrig och hängig. Av de 4 bebisar som jag har haft så är det 1 som varit en lugn sovbebis. Det var Wilmer, första halvåret så åt, sov och mös han den lille killen. Mycket behaglig till sitt sätt med. Sov sin första hela natt när han var 2 veckor t.e.x. De andra 3 har varit bökigare ;-) Inte sovit särskilt bra eller mycket dagtid, tuttat sig igenom nätterna, varit ganska skrikiga, magont and so on ;-) Julia hade kolik så hon var ju förstås den som var mest ledsen. Jag älskade mina bebisar lika mycket oavsett hur mycket de sov, åt eller skrek. MEN jag har ju idag upptäckt så mycket enklare det är när man har en lugn bebis som sover mycket. Minns ju knappt tiden från Wilmer så därför ligger denna dag närmast tillhands. Nu är ju Elliot sjuk och det vill jag verkligen inte att han ska vara men om vi bortser från det och säger att han skulle vara såhär jämt. Som många bebisar faktiskt är. Lugn, sovit massor, lett lite på skötbordet, ätit och sovit mer. Lite skrik, korta stunder då och då.


Jesus vad annorlunda allt skulle vara om han var mer sådär jämt! Idag har jag ju hunnit tvätta 3 maskiner, hängt upp dom, plockat ur och i diskmaskinen, vikt tvätt, städat några skåp, lagat och ätit lunch, plockat lite här och var och varit massor med Lova. Allt utan att stressa pga att liten Elliot skrikigt. Lova har fått vara med mig när jag gjort allt idag. Hon älskar det, att få hjälpa till. Vi har pratat och busat, ätit glass och myst. Jag har inte en enda gång behövt säga "nej mamma gör det här nu" i enda syfte för att det ska gå fort så jag hinner ta Elliot som är ledsen.


Så ni som har sådana där små människor hemma som sover en massa och knappt skriker, ni har sannerligen det soft må jag säga ;-)


Nu är jag uppladdad, fått en massa positiv energi av att ha hunnit gjort saker i lugn och ro, fått vara med bara Lova, all fokus på henne och att ha fått tagit det lugnt fast jag hunnit en massa. Skulle ju inte byta finaste Elliot mot någon annan en endaste tiondels sekund och vill inte ändra på honom heller, det enda jag vill just nu är att han ska få bli frisk. Bli sådär skrattig, glad och mysig. Slippa snora och hosta och slippa känna sig sådär ynklig och matt. Vill ha tillbaka min vanliga Elliot. Med eller utan en massa skrik ;-) Jag är ledsen för att Elliot är sjuk och för att det var det som skulle krävas för att jag skulle vara tacksam för en sådan här dag, en dag med bara Lova. Hon behövde det, jag behövde det. Bli frisk fort nu lilla älskling!

Skor

Har varit i skoaffärer med förpubertal dotter och letat avslutningsskor. Jesus säger jag bara! Av ca 3500 par skor fanns inga bra, jag är numera tant för alla skor jag plockade fram var pinsamt tantiga, barnavdelningen är helt ute och att köpa ett par skor för 400 kr som sen troligen bara kommer att stå då kilklacken var alldeles för hög för att bara balansera runt på till vardags är helt okej.

Resultatet blev i alla fall ett par svarta i gladiatorstuk med lagom kilklack för 299 kr. Jag tror att vi båda är nöjda ;-)

Lilla trasan

39 graders feber, genomförkyld och hostar, det är Elliots dagsform och han är som en liten trasa. Hoppas det går över fort.

Vi är lite sjuka

Elliot är förkyld och febrig, inte jättehög men runt 38,5. Han har sovit dåligt inatt, tror han haft ont i halsen :-( Så synd om de små när de blir sjuka. Han är inte genomsnorig utan mer tjock i näsan och nyser hela tiden.

Min mage är helt ur balans. Gårdagens kramper har fortsatt idag om än lite lindrigare men något är fel. Antingen är det ett skov jag har med nya symtom eller så är det något annat. Imorgon blir det i alla fall samtal till mag- tarmkliniken. Vet ju dock allt jobbigt som jag har framför mig om det är magsjukdomen, coloskopi, kortison, ny medicin samt op. Aja ingen idé att oroa sig i förväg, det förändrar ju liksom ingenting :-)

Hoppas ni har en skön söndag! Här lyser solen idag :-)

Magkrångel igen

Dagen började så skönt, sovmorgon och långfrukost. Sen däremot drog de där magkramperna igång igen som jag hade tidigare i veckan :-( Exakt lika illa så jag blev liggandes ett par timmar igen omväxlande med ångestladdade toalettbesök. Det är hemskt. Kan inte för mitt liv begripa vad det är. Det kommer plötsligt, hänger i några timmar och sen försvinner det. Är öm i magen och mår lite sisådär efteråt men det hemska släpper. Funderar på om det är något nytt symtom på min sjukdom (crohns) som börjat men tycker det verkar konstigt. Kommer det en gång till så ska jag ringa min läkare på mag- och tarm på US och prata med honom. För det här är inte kul om det ska fortsätta. Största skräcken är ju tjocktarmscancer. Vi som har crohns och ulcerös colit har ju en större benägenhet att drabbas av denna otäcka sjukdom. Usch jag mår dåligt bara jag tänker på det...


Nu har jag och flickorna precis kommit hem från syrran. Vi var och köpte tråd och åkte sen dit för hon skulle fixa till en klänning som Julia ska ha på skolavslutningen. Blev kalasbra. Dags att lägga liten Elliot nu som nyst hela dagen så vet inte vad det är som är på gång. Lova får vara uppe en liten stund till, vara med oss och äta. Bara hon av alla barn :-) Julia sover hos en kompis och WIlmer är hos Patrik.


Ha en fortsatt trevlig lördag kväll!

Igår

Lova: -Lova ha godis?!
Fred: -Nej Lova det är inte lördag idag så då äter vi inte godis.

Hon springer upp till Julia och säger med ledsen min och röst:
-Ä de inte lördag, Lova inte fick godis...

Så idag är hon glad för att det är lördag och hon ska få sin lilla chokladbit som hon får på lördagar sen ett par veckor tillbaka :-)

Grekiska biffar

Ikväll var vi sugna på potatisgratäng och då det är sista "gammelpotatisen" som finns nu så tänkte vi passa på. Färskpotatis är ju underbar men inte till gratäng. Ingen av oss var sugen på köttbit och ingen ville handla så jag slängde ihop färsbiffar i grekiskt stuk med det som fanns hemma. Det blev kalasgott :-) Testa biffarna, enkelt och gott!


ca 800 g nötfärs
1 knippe färsk persilja
1 bit krämig Feta ost (ej Apetinas som inte är riktig Feta)
2 vitlöksklyftor
salt, svartpeppar
1 ägg


Blanda färs, finhackad persilja, riven vitlök och ägg i en bunke. Rulla bullar modell större och gör en grop i, lägg i en bit Feta ost, förslut och platta till biffar. Bryn i stekpanna och efterstek i ugnen 225 grader i 15-20 min. Sallad och tzatziki är nog det ultimata till med gratäng och lite grönsaker funkade fint med :-)

 

Förbjudet tyckande?

Det finns nästan ett oskrivet förbud mot att tycka som jag tycker i detta "ämne". Att sen säga det är nästan värre än att tycka det. Jag kan inte hjälpa det, jag vill gärna tycka att det är sååå mysigt, vackert och underbart. Men jag kan inte. Jag tycker bara att skolavslutningarna är sååå grymt tråkiga. Alla barn är jättefina, söta och duktiga men jag tycker det är jättetråkigt ändå. Stå där i kyrkan och trängas (finns ju aldrig sittplatser hur tidigt man än kommer), höra rektorns sega snack, alla klasser som ska sjunga osv osv.

Jag går dit för att jag bör och för att jag vill för mina barns skull. Att glädja dom är det absolut viktigaste.

I år ska det dock bli lite spännande, det är en ny rektor. En kvinna denna gång med. Mitt intryck hittills är gott men det är nästan så illa att vad som helst skulle vara bättre än den som var innan. Jag hoppas att denna är bra och kommer göra gott för skolan. Jag hoppas även att skolavslutningen blir lite mer uthärdlig då de delat upp den i två omgångar så kanske ett kortare program och en sittplats är att hoppas på ;-)

3-månader

Idag fyller vår finaste lilla Elliot 3 månader och nu FÅR jag faktiskt tjata precis hur mycket jag vill om hur fort tiden går ;-) Jag hänger inte med. Det lilla knytte som låg i min famn för 3 månader, i mina ögon världens minsta och finaste lilla människa ligger nu på golvet och sprattlar, "pratar" med både mun och kropp, ler stora fina medvetna leeenden och rörelserna blir mer och mer viljestyrda och medvetna. Han är fortfarande världens finaste och jag älskar honom gränslöst. Skrikig som få ;-) men inte för en sekund påverkar det vad jag känner för denna underbara lilla människa.


Han har med lycka upptäckt sina syskon och är mycket intresserad av dom, följer dom med blicken var de än går och skrattar så fort de tilltalar honom.


Utvecklingen är helt sinnesjuk egentligen. Förstår om vi vuxna skulle fortsätta att utvecklas och lära oss saker i samma takt som dom då skulle Mensa vara rena barnleken ;-) Jag är betagen, trots att han är mitt fjärde barn, av den enorma utveckling han genomgår. Vilken liten kille han börjar bli. Jag kan iaktta honom i en evighet när han ligger och utforskar sina händer, tittar, smakar, boxar och viftar. Idag vände han från rygg till mage, återstår att se om det var en slump eller om det kommer fortsätta nu.


♥ Grattis älskade lilla Elliot på din 3-månadersdag ♥

Soffmys

Utelek i solen, lunch, hängning av tvätt, vilostund med Elliot, fika i skuggan med syster och kille, storhandling, bekämpning av ogräs, korvgrillning. Dagen kort och gott för nu är det sovdags.

Elliot och Lova hade soffmys imorse :-)


♥♥

Ibland kör det ihop sig

Fred kom hem tidigare eftersom vi skulle "klyxa" Lova och det klarar man inte ensam. Hon var jätteduktig men hade det jobbigt efteråt idag :-( Imorgon är sista gången för denna omgång (för alltid hoppas jag). Medicinen hade de inte hemma på Apoteket här så F får ta ut den i Mjölby efter jobbet imorgon.

Efter att vi ätit lunch så fick jag ju vansinnig magkramper. Det höll i sig i ett par timmar. Fattar inte vad det var. Riktigt ont. Vid 17.30 började jag känna mig skaplig och 18.30 skulle jag vara på Tupperware demon. Då brakade värsta åskovädret på länge loss här. Det blixtrade i ett och dundrade så det skakade i huset. Fräste ur eluttag, blinkade i lysena och blixten slog ner lite här och var i skog och mark. Faktiskt lite läskigt. Så skulle jag då hoppa in i duschen lite snabbt och fixa mig inför demon och då finns det inget vatten. Strömmen hade gått där vattenberedaren är kopplad. Jahopp. SUCK!



Vid 18.45 kom vattnet igång och jag kastade mig in i duschen. Strax innan halv åtta var jag där och hann med att beställa, fika och umgås :-)

Mer magproblem :-(

Helt plötsligt utan minsta förvarning efter lunchen fick jag världens magkramper. Som tur var så var Fred hemma för han kom hem tidigare för att vi skulle greja med Lova. Helt sinnesjuka kramper i tarmsystemet. Har fortfarande ont och kramperna kommer och går. Måste på toa varje gång kramperna sätter in. (Fred åt samma lunch och har inget känt så det kan inte vara maten)

Hoppas det släpper av för jag ska ju på Tupperware visning om ett par timmar. Samt att jag mer än gärna blir av med detta :-(

Sitter...

...och ammar och ser hur himlen öppnar sig utanför och regnet öser. Det är välbehövligt för naturen men dränker dessvärre även vår tvätt som hängdes ut igår och skulle tagits in igår kväll. Suck. Tittar ut genom andra fönstret och ser dynorna i utemöblerna. Jaha. Suck. Det tredje fönstret har jag lite öppet och känner därigenom den underbara doften av regn. Sommarregn. Het mark som blöts upp av regn. Vad gör väl regnblöt tvätt och genomvåta dynor. Det är sommar och regnet får naturen att jubla.

Trevlig dag allesammans!

Tvära kast

Hade bokad fikadejt med finaste Karin idag kl 11. Härligt väder som det var så satte vi oss på en uteservering och avnjöt en lång fika med en massa prat. Vi hade mycket att ta igen då vi inte setts på tu man hand sen Elliot föddes. Snart måste vi ses igen för vi hann inte avverka allt vi skulle prata om ;-)

Tvära kast, för på seneftermiddagen bar det av till Barnakuten. Lovas mage har börjat strula igen och hon är förstoppad. Inte gjort nr 2 på 1 vecka så det var läge att ringa Sjukvårdsrådgivningen idag. Efter det samtalet blev det Barnakuten. Hon var så duktig lilla älsklingen. Hon fick en piggelin där med så hon tyckte nog att det var ett ganska schysst ställe trots obehagliga behandlingar. Ut kom det i alla fall, först på egen hand och sen med hjälp. Så nu ska vi "klyxa" som vi kallar det imorgon och i övermorgon (medlet heter Klyx) samt ge henne lösande medicin i 6 veckor. Sen ska hon göra varannan dag annars måste vi hjälpa henne med Klyxet sa läkaren. Bra att ha lite riktlinjer men jag verkligen hatar att Klyxa henne hemma. Det gick väl an (knappt) när hon var bebis men nu känns det jättehemskt. Känns som man utför något övergrepp :-( Vi pratar mycket och förklarar så jag tror att hon ändå förstår så mycket som att det är för att medicinen ska hjälpa henne som vi gör det. Men ändå, Usch :-(

Nu ska jag vattna blommorna ute och sen sova. Imorgon blir Lova hemma från dagis så jag hoppas det blir fint väder så vi kan vara ute mycket. På kvällen ska jag på Tupperware-demo hos Anna. Det var tider sen jag var på en sån visning så det ska bli kul.

Sov gott sen :-)

Smultronstället

Brorsan ringde på förmiddagen och frågade om vi hade tid och lust att åka till Smultronstället (glasscafé precis vid Göta Kanal) i Söderköping och det hade vi såklart :-) Wilmer skulle till Patrik igen idag och valde att åka dit innan vi skulle åka så han var tyvärr inte med.

Glass i hink blev det för mig, Fred och Lova som vi delade på. 5 valfria kulor och mjukglass med strössel, allt i en hink med spade och skedar :-) Julia valde bägare med mjukglass och strössel.










Vi fortsatte sen på den "moffsande" linjen och åt kvällsmat på McD på hemvägen.

En mysig och trevlig dag börjar lida mot sitt slut. Är riktigt trött ikväll men än ska jag vara uppe några timmar ;-)

Mysig avslutning på en härlig dag

Ikväll åkte grillen fram igen. Det är ju bara så att grillat är godast :-) Enkelt är det med, ikväll blev det kycklingfilé och på med det på grillen och in med oskalad, tvättad färskpotatis i ugnen för rostning. Sallad och duka är det mest avancerade i en enkel grillkväll och hur svårt är det då ;-P Sen kan man ju avancera och festa till det med en massa extra godsaker men så blev det inte ikväll men supergott ändå.

Elliot somnade innan vi skulle äta och sov genom hela måltiden, nästan. Så vi fick sitta ett bra tag och äta och prata och det var mysigt. Ute dessutom. Det är lyxkänsla över att få sitta ute i det gröna och äta. I ljummen vind och solnedgång. Eufori.

Hoppas ni alla haft en fin lördag och får en fortsatt skön helg. Jag ska ut och vattna lite nu med kaffekopp i ena handen och vattenslangen i andra :-)



Fika i all enkelhet

Idag fyller morfar 87 år. Tänk 87 år har han levt, det är en lång tid. Brorsan och Ewelyn skulle komma hit idag så då passade jag på att kolla med mamma och syrran om de också ville komma och det ville de :-) De tog även med sig morfar så han fick en bukett blommor och födelsedagsfika här. Fika i all enkelhet då vi inte planerat för kalas precis men kladdkaka, glass och jordgubbar var inte alls dumt :-)



Fina morfar

Solen har strålat och värmt hela dagen så det har varit så härligt.





Kokosboll, kokosbulle, chokladboll...Whatever!

Inte lätt att hålla isär alla godsaker ;-) främst inte när svenska inte är modersmålet.


När Julia och jag var och handlade en dag så såg jag en handskriven skylt på disken vid det lilla fiket vid entrén och där stod att läsa: "Kaffe + kokosbolle 25 kr" Jag skrattade och visade Julia genom att peka. Jag upptäckte då att de två killarna bakom disken uppmärksammade att vi hade roligt åt något.


Nästa gång jag handlade såg skylten ut såhär:


En liten diskret överstrykning ;-) Istället för att skriva om skylten :-O


(Till saken hör ju också att det var ju inte en kokosboll, kokosbulle, en sån med skum i som ingick i det där priset utan en chokladboll)


Förra veckan var skylten utbytt. Datautskriven med texten: "Kaffe + Kokosboll 25 kr"


Hahaha!


Tänk så tokigt det kan bli :-)


Tilläggas bör för att undvika tolkningar och missförstånd att det INTE ligger något rasistiskt bakom det jag skriver. Jag skrattar inte heller åt människorna. Det jag skrattar åt är när det blir sådär tokfel oavsett vad det gäller och denna gång var det språkfel.

En finfin dag ♥

Tidig morgon då Wilmer kom hit imorse, han ska vara här i helgen (JIPPI!) och Patrik jobbade idag så han släppte av Wilmer här imorse. Så dagen började bra redan där :-)


Vid 10 hade jag bokad fikadejt inne i stan med fina Anna och fina lilla Edith, ett kärt återseende kan man säga :-) Jag min klant glömde presenterna till Edith hemma, kom på det på motorvägen så då var det lite sent :-(

 Fred gick en sväng på stan med Wilmer, Lova och Elliot medan Anna och jag fikade men sen slöt vi samman och gick till Bosses glassbar allihop. Den glassen är grym! Bosses alltså ;-) Oslagbar! Egentillverkad som står i en klass för sig själv. & det märks kan jag lova för kön slingrar sig alltid lång utanför vid vackert väder. Vi lyckades till vår stora glädje hinna dit innan ruschen idag så vi slapp köa.

Varmt och soligt har det ju dessutom varit idag, underbart härligt!

Ikväll blev det grillat med ugnsrostad färskpotatis, bea och sallad. Det satt där det skulle ;-P

En annan mindre rolig sak är att Elliot pojken är alldeles för mycket ledsen, kan inte låta bli att undra om det är något som "stör honom". Eller är han bara en "skrikbebis" som vill ha massor närhet och inte alls vill sova och ligga för sig själv. Kan ändå inte låta bli att fundera på om det vore värt att testa mjölkfri kost för min del. Har aldrig gjort det med de andra barnen men det kanske skulle vara värt att prova som sagt. Då får vi ju ett kvitto på om det skulle vara det som spökar och ger honom magont. Blir det ingen skillnad kan vi ju släppa det. Aja jag vet inte, ska fundera lite till. Vi hoppas ju bara att det ska gå över snart, främst för hans egen skull då det är så synd om honom för att han är så mycket ledsen. Sen är det givetvis påfrestande för resten av familjen, att hela tiden höra det där skriket men jag tror att de flesta av oss vant oss vid det här laget...

Nu är det dags att borsta tanden ;-) och sova, sov så gott!

Dagens fina Sverige...

...ser ut såhär bara man skrapar lite lätt på ytan


Blunda inte, läs. Det är vår framtid det handlar om, barnen.

Ändrad beräkning skatteavdrag

Brutto. Netto. Skatt. Föräldrapenning. Lön. Förmån. Räkna, räkna. Underskrift. Ansökan "Ändrad beräkning skatteavdrag", i folkmun jämkning, är klar för att postas. Äntligen fick jag ändan ur vagnen och tog tag i den där nedrans blanketten. I hate alla tråkiga byråkratiska blanketter som man hela tiden tvingas fylla i.


Nu handla och sen plantera resten av blommorna.

Rabarbersaft

De första två upptappade rabarbersaftflaskorna står här :-) Något lite för syrlig så nästa gång får det bli lite mindre citron men annars jättegod. Måste köpa fler flaskor, de har ju såna som på bilden fast större för typ 20 spänn på Ikea. Nu har jag tappat i alla möjliga flaskor :-D





Nu ska jag ta en promenad med Elliot och Fred ska klippa gräs. Tar ju nästan ett par timmar att klippa allt vårt gräs. Sen ska jag plantera växter som jag varit och köpt nu på förmiddagen.

Synd att solen lyser med sin frånvaro idag bara men det ser ut som det ska bli fint i helgen i alla fall.

Playdate

Denna dag har den minste familjemedlemen faktiskt sovit bort nästan. Inte likt honom alls om man nu kan säga så om en 3-månaders bebis. Vilket han snart är, 3 månader. Hua vad tiden går.


Har varit och handlat ett par små presenter och ett par tunna sommarjeans till Elliot. De är oslagbara, mjuka och luftiga men ändå tuffa jeans.


I eftermiddag har jag och Lova varit hos Anna och Millie på playdate. Är det inte bara fint när man som vuxna får prata en massa samtidigt som barnen leker :-) Alla nöjda och glada. Så det blev en härlig eftermiddag i solen med fint sällskap och gott fika. Millie fick en försenad 2-årpresent, ett sånt där mjukt tråkigt paket. Var mysigt att göra något ensam med Lova, det var på tiden att hon fick odelad uppmärksamhet av mig en stund. Eller odelad och odelad, Anna och Millie fick ju sin del med såklart :-D men inga syskon som pockade på min uppmärksamhet.


Lova är nu hos farmor och ska sova där inatt. Julia ska sova hos en kompis och Wilmer är hos Patrik. Så det är bara lilleman hemma och han sover. Mycket konstig känsla, så tomt här hemma. En matbit och sen film tillsammans med Fred, kan nog bli en skön kväll.

RSS 2.0