Onsdageftermiddag

Wilmer kom till dagis när jag hämtade de små och åkte med oss hem. Lova och Elliot bara rusade av glädje när de såg honom och skulle kraaamas :-)
 
 
 
Efter mellis delade vi upp saftig, söt och god melon och smaskade på. Elliot hade nog kunnat sätta i sig hela själv, haha!

Hade tänkt klippa gräs idag...

 
...men med regn som tilltar så får det helt enkelt vänta.
 
 

Gillar du blomkål?r

Testa då att marinera enligt nedan recept, hur gott som helst. & ett bra tilltugg.
 
Ingredienser
1 Blomkålshuvud
3 Vitlöksklyftor
2 msk Balsamvinäger
3 msk Olivolja eller rapsolja
Salt & Peppar

Dela blomkålen i små buketter. Blanda balsamvinäger och olja, pressa ner vitlökklyftorna. Blanda blomkålen med vinäger/olje blandningen. Låt stå några timmar.

Mysfika

Mamma besiktigade sin bil i eftermiddag (som till hennes stora glädje gick igenom :-) ) och därefter bjöd hon mig och Elliot på fika på Albackens Café och Restaurang. 
 
Mysig miljö, personligt inrett, allt porslin är gammalt och vackert och ingen kaffekopp är den andra lik, allt är hembakat/hemlagat och så säljer de lite inredningsgrejer och konst. Så mysigt är det!
 
 
 

Frukostfixar´n!

Jag är ensam hemma med denna skrutt idag
 
 
Hela dagen, bara han och jag. Vi låg länge i sängen och drog oss idag. När han började tycka att det var dags att gå upp så fixade jag välling och jag kunde ligga och nosa honom i håret och kramas en stund till :-)
 
Sen sa jag "Elliot kan du göra frukost åt mamma?" & han for upp ur sängen och ut i köket. När jag kom ut hade han tagit fram osten och smöret och höll på att lägga upp bröd i brödfatet. Hur söt får man vara?!?!?!
 
Älskade älskade lilla stora unge!

Ädelostsås

Gillar du grönmögelost, ädelost? Då älskar du denna sås, jag lovar :-) & så enkel så det nästan är skämsvarning. & så onyttig att det nästan är gymvarning efter intag :-P
 
2 port
 
140 gram Kvibille gräddädel eller gorgonzola
2 dl grädde
champinjoner (mängd efter tycke och smak)
smör
svartpeppar
 
Smält smör i en katrull, smula i osten och smält. I med grädde, champinjoner (brynta om de är färska), lite svartpeppar och låt puttra en liten stund.
 
 
SUPERGOD som pastasås till färsk pasta. Men funkar finfint ihop med kycklingfilé eller fläskfilé, någon form av potatis och sallad eller för kolhydratdietister ;-) enbart en sallad eller broccolitimbal till.
 
MUMS!
 

Imorse ville jag byta med gubben minsann!!!

Det vill jag inte egentligen. Byta med gubben alltså. Inte alls. Men vissa svaga stunder kan ju enkelheten locka.
 
Komma upp till ett sovande hus, äta frukost, fixa sig lite snabbt, ta den fixade matlådan ur kylskåpet och ge sig iväg.
 
Det kändes en smula lockande imorse kan jag säga.
 
Lova var tröttare än tröttast så det tog huuuur lång tid som helst att få liv i henne och när hon äntligen började vakna till ja då var hon arg som ett bi. Skulle inte klä sig.
 
Jag tvättade som en tok i slutet på förra veckan och i lördags och ändå hittade jag inga byxor till Elliot imorse. Vilket trams! Ungen har ju massor byxor. Till slut hittade jag ett par bland den ännu ovikta rena tvätten. 
 
Så ytterkläder. Jag ropar till mig Elliot och känner en förnimmelse av en laddning nr 2 i blöjan. Jodå. 08.00 var klockan och Julia börjar 8.20. & om det bara hade varit en laddning i blöjan :-S Upp på ryggen och i byxorna. I byxorna. Ni förstår!? Jag hittade ju bara dom byxorna!!!! 
 
Leta Leta leta. Inga hittades. Fick bli ett par som ligger på vänt för att växas i.
 
Kommer ut i bilen, inga barnstolar i bilen!! Nu är tålamodet bortblåst! Hämta stolar, fixa och trixa fast dom (som inte är gjort i en handvändning). I med barn och iväg. 08.18 släpper jag av Julia i skolan. Ojoj!
 
& om den där handbromsvajern som tydligen gick av igår hade klippts av igår som den skulle och inte hängt under bilen och skrapat och slagit upp i underredet så det lät som allt skulle slås sönder under bilen så hade kanske inte tålamodet krackelerat fullständigt. Men det gjorde det då. Aaagghhh!
 
Vi hoppas på en bättre morgon imorgon :-) & imorgon har de minsta bara 3 timmar på dagis så om de inte skulle vilja gå så behöver de inte.
 
Gó måndag på er fina!

Finfin helg det här!

Lördag förmiddag blev precis sådär bra som vi önskade. Sol, en nästan smärtsamt vacker natur, snälla och lugna hästar och bara mysigt. Wilmer som hade modell större av shettis hade väl lite otur för den lilla bruttan ville mest springa hela tiden och det var inte Wilmer så sugen på men det gick jättebra och han var superduktig. Julia fick en större ponny och hon var  supernöjd. Själv fick jag en stor häst, en mycket lugn herre vid namn Salle.
 
 
På eftermiddagen kom mamma och Adam hit, F skulle fixa mammas bil inför hennes besiktning och så grillade vi på kvällen.
 
F har idag varit iväg och varit kioskbiträde hela eftermiddagen, ett klubbpass för föreningen (Wilmers fotboll) och vi andra har chillat här hemma som Julia skulle sagt ;-)
 
Mors dag till ära bakade jag en knäckig äpplepaj och gjorde vaniljsås till fikat. Gott. & sommar liksom.
 
Men oj vad jag helt hade glömt vilken enorm träningsvärk man får av ridning! Jag hade glömt att de musklerna som idag ömmar på ryggen, att de ens existerade :-P Rumpa och lår protesterar lite med. Gött :-D
 
En STOR kram till er fina mammor därute! 
 
& till er andra med förstås :-)
 
 

Helgen

Helgerna säger ju allt som oftas swisch men denna kommer förmodligen försvinna i en blinkning. 
 
Jag har ordnat en överraskning åt de stora barnen imorgon så jag, Julia och Wilmer åker tidigt imorgon och ska iväg och rida. Ska bli jättemysigt och håll alla tummar ni kan för att vädret är okej. Lite småregn är ok men om det vräker ner så blir det inget.
 
Sen kommer mamma och Adam på eftermiddagen (mamma är barnvakt åt Adam denna helg och F ska fixa med mammas bil imorgon). Söndag är det kioskpass för oss genom Wilmers fotboll i några timmar och så är det ju morsdag.
 
Så den här helgen behöver inga tummar rullas eller navelludd petas precis. 
 
Startar upp helgen idag med af, lunch med fina vännen Sofia och så ska Adam med oss hem i eftermiddag när vi hämtar våra kids.
 
Har ni några planer för helgen?

Tack finaste syster ♥

Den här alldeles superfina ljuslyktan fick jag av min kära syster idag! Så glad för den!
 
 

B.U.S

Förr när jag hade tid typ ;-) och när jag gick på festligheter på somrarna men inte hunnit få någon särskild färg så använde jag BUS (brun utan sol). Funkade super, lite färg och lyster och vips så var man partyklar :-)
 
Nu tänkte jag testa och ha en hemma ifall jag känner för att dra på mig lite vid något tillfälle. Så jag köpte denna:
 
 
No streaks, bara det liksom. Jodå den gav lite färg men jag testade bara på bröst och armar och där hade jag en del färg sen innan nu. Benen kan jag inte ha några krämer på alls p.g.a eksem. Tyvärr, för är det någonstans jag skulle behöva fejkad färg så är det ju där.
 
Varför tar det hundra år att få färg på benen egentligen?
 
Aja, jag testade i förrgår och idag ser jag ut såhär:
 
 
Fick inte till någon bra bild så jag har ringat in alla finnliknande små pilledutter som jag har på bröstet. Ser inte snyggt ut. Har aldrig varit med om det tidigare så denna måste innehålla något som täpper till porer eller retar huden.
 
SÅ om ni ska testa denna, gör det på ett litet område som inte syns först :-)

Onsdag minsann

Oj så fort veckorna går, redan onsdag!
 
Inatt har båda de minsta sovit hela natten i sina sängar. Elliot gör visserligen det varje natt, vi trodde han skulle börja knata upp när han för ett par månader sen började sova i vanlig säng men nä :-) sover gott hela nätterna. Lova däremot kommer så gott som alltid in till oss, förutom de kvällar då hon somnat alldeles för sent för då är hon så däckad hela natten att hon inte vaknar. En sån kväll var det igår, hon somnade 22 :-S
 
Om Lova inte är på dagis och vi inte väcker henne innan 7 så är hon lätt uppe till 22 på kvällarna. Jag kan inte begripa det och sen vi slutade med välling för hennes del nu så är det värre än någonsin. Förmodligen för att välling var mysigt och något hon slappnade av med och sen somnade. 
 
Vi borde hitta något att ersätta vällingen med, något avslappnande. Saga funkar inte.
 
Idag och på fredag ska af (o)roa mig. Gillar inte.
 
Så ett jobb eller utbildning skulle vara mycket välkommet nu tack.

Studiedagstisdag

Ja idag är det studiedag så stora och små barn är lediga. De små är vakna sen ett bra tag, de stora sover gott än, Julia har även en övernattande kompis här.
 
Med min mage vet man aldrig så noga så jag vet inte riktigt vad det var igår natt, jag spenderade i alla fall större delen av natten på toan, sittandes på toan med huvudet i en hink. Jättemysigt, INTE. Än så länge ingen annan så därför är det ju svårt att säga om det var magsjuka eller magstrul.
 
Idag mår jag i alla fall mycket bättre och vi måste till stan. Måste enligt Julia i alla fall för hon måste köpa avslutningskläder. Kan bli en mysig stund med de stora på stan men kan också bli tvärtom, beroende på vad som hittas osv ;-)
 
Servon har pajjat i vår V70 :-( Så vi åker runt i en liten plåtburk för tillfället. Vilket innebär att vi inte kan åka allihop någonstans och inte ens alla barn och en vuxen får plats i plåburken för att den är så liten. Suck! Måttligt road av bilar. Ca 3000 kr kostar servon och det är ju inte så kul tll semestern men för att överhuvudtaget kunna ta oss någonstans på semestern så måste den ju lagas. Moment 22. Skit, bilar är inte kul att lägga pengar på.
 
Nu ska jag ta dagens första kopp kaffe i alla fall :-)
 
 
Ha en fin tisdag vännerna!
 
 

Vilken underbar dag!

Igår var en helt perfekt dag och dessutom vår älskade WILMERs födelsedag! 12 år minsann, tiden rusar förbi i en ogreppbar fart.
 
Sol, sol och småbarnen hade premiär, shorts och klänningpremiär. Japp.
 
Min mamma och en av hennes bröder var med min morfar på en ögonundersökning igår så mamma skulle komma lite senare än de andra gästerna och när hon kom så var min morfar och morbror med. Jätteroligt! Min morbror, Bosse, var det längesen jag träffade nu så det var verkligen roligt att få prata lite med honom.
 
Wilmer var jättenöjd med sin dag och sina fina presenter. Till kvällsmat valde han grillat så så fick det bli.
 
Vi fixade det sista med hans rum igår så nu är det klart på sånär som en liten detalj bara. Ska lägga upp bilder och visa, han är så nöjd nu.
 

Nedstämt

Tonåren är en jobbig tid, främst första halvan. Det händer så mycket i ens liv, hormonellt, fysiskt och mentalt/känslomässigt att det är svårt att hänga med i svängarna för den "lilla" tonåringen. Berg- och dalbana minst sagt. Är man då dessutom en mjuk och känslig person som funderar mycket så kan detta ta ner en ganska mycket i denna ålder. Utan att lämna ut mer och därmed för mycket känsligt så kan jag säga att det är där vi är nu. & det är så svårt.

 

Fläskfilépanna - utlåtande

Betyg: Nja, funkar att äta men inte mer. 4 av 10
 
Motivering: Den där bekanta och inte särskilt goda "köpesmaken" fanns klockrent i denna. & då hade jag ändå försökt piffa till den med de tips som stod på påsen (dijonsenap och gräslök) samt haft i en skvätt fond. 
 
den kommer nog inte göras här fler gånger. Lite synd men så är det...
 
Med det säger jag go´natt!

Såhär skönt...

 
...har vi det idag! Helt perfekt! & snart kommer kära mor och äter lunch med oss. Blir recension av lunchen sen då det är Blå Bands Fläskfilépanna som ska testas idag :-)
 
Hoppas lyser gott på er och att ni har en fin dag!

Ofarligt halvfabrikat!

Jag använder mig mycket sällan av hel- eller halvfabrikat i matlagningen. De senaste åren har jag blivit mycket mer uppmärksam på all skit som är i den fabrikstillagade maten och jag är övertygad om att det spelar med i folkhälsan idag. Jag har även bytt ut vissa basgrejer såsom buljong och liknande för att undkomma t.ex glutamat.
 
Att ge sina barn denna mat från det att de är ganska små med allt detta skräp i kan ju inte vara annat än ett hälsospel. Tack och lov blir vi ju mer och mer upplysta och därmed uppmärksamma men jag tror också att det är så mycket mer ohälsosamma grejer i färdig mat än vad vi ens kan fantisera om.
 
MEN ibland är det ju smidigt med halvfabrikat. Ibland kör det ihop sig totalt och har man som jag då en man här hemma som inte lagar mat mer än kokar pasta och värmer det som jag sedan innan tillagat så kan det ibland uppstå situationer då fabriksförberett är enkelt. En snabb lösning.
 
Idag sprang jag av en slump på denna sås/grytbas i pulverform i affären.
 
 
Strimla kyckling eller fläskfilé, i med pulvret, grädde och vatten. Klart! Smidigt, precis så som halv- och helfabrikat är. 
 
MEN nu till viktigaINGA E-nummer, INGET glutamat eller andra giftiga smakförstärkare. & ALLT som står under ingredienser är sådant du vet vad det är!
 
Nu återstår att se om det är gott! Om det är det så finns alltså en rätt som mannen kan ta till om jag inte hunnit förbereda eller måste iväg, utan massa skit i och omöjligt att misslyckas med även för den som aldrig lagar mat.

Gonatt på er!

Renbäddade sängar minnsann, skönt! Men oj vad tvätt det blir när man byter lakan i 6 sängar! Tvättar som en galning, haha.
 
Sa just till F att jag vill ha upp torkvindan snart så tvätten kan få torka ute. Ååh så gott det doftar om tvätt som fått torka ute.
 
 
Har ju köpt nya snygga klädnypor i dagarna dessutom, haha!
 
Nu är det snart dags för sängen, är så himlans trött. Julia har varit hemma från skolan ett par dagar men är pigg igen och ska till skolan imorgon.
 
Sov gott fina!

Ullis ♥

Fick ett mycket tråkigt sms när jag lagt mig igår och sen tog det tid att somna. Min fina vän Ullis, hennes mamma gick bort igår. Hon var sjuk men det gick oförberett fort på slutet.

 

Jag hatar uppriktigt döden. & jag är rädd för den. Livrädd. Jag kan bara inte förlika mig med att det är så livet slutar och att vi inte vet något om döden. Jag blir arg, vansinnigt frustrerad, livrädd och får panik när tankarna ibland slår fäste och jag tänker på att jag själv, mina nära och kära bara ska dö en dag. Allt tar slut. De som står kvar står i ett hål av saknad, sorg och smärta.

 

Usch!

 

Nu är alltså en av mina närmsta vänner mitt uppe i detta känslomässiga kaos. Nu tänker och känner ju inte alla som jag kring döden men den är smärtsam för alla närstående.
Det gör även mycket ont att se någon som man bryr sig om ha ont, så även om jag inte står i direkt relation till den som i detta fall gått bort så blir jag oerhört berörd och ledsen av att veta hur Ullis mår och har det.

 

Jag ska göra vad jag förmår för att finnas för henne.

Hur gör ni?????

Ja hur gör ni egentligen när ni nattar era små på kvällen?! Då pratar jag kids mellan 2 och 5 år typ. Äter de välling, somnar de själva, läser ni saga, ligger ni bredvid, har ni mörkt eller tänd lampa, vad har för rutiner innan själva nattningen... Ge mig detaljer! Ge mig era rutiner! 
 
Please! :-)
 
Vi måste styra om här (& det nu) och de två minsta är INTE som de två stora var när de var i den här åldern.

Gullvivor

 
Gullvivor och Liljekonvaljer är de vackraste små blommor som finns. Gullviva är mammas favoritblomma och jag är uppväxt med att pappa och jag plockade stoooora buketter gullvivor till mamma om vårarna. 
 
Svärmors trädgård är till ena delen fylld med dessa små gula finingar. Så idag tog jag en gullvivetur, till pappas grav med en bukett och hem till mamma med en. Mamma jobbar den här helgen så det var en chansning att åka dit, tänkte ifall hon slutade skapligt men hon var inte hemma. 
 
Min mage är fortsatt bättre men något skit härjar runt i kroppen och jag kan inte sätta fingret på det. Hade högt blodtryck när jag var på Kvinnohälsan nu senast och det har jag aldrig haft tidigare så är lite orolig för att det är det som spökar. Bm ville jag skulle ringa Vc och få det kollat så jag ska nog göra det imorgon så det inte är något tjall någonstans.
 
Har ni haft en fin helg? Hoppas solen värmt er!

Lång mysig kväll

Kram- och pusskalas. Studsmattekonster. Cykling. "Köra" bil. Japp vi var ute längre än vad man egentligen "får" ikväll, njöt av en ljummen kväll.
 
Klockan får fortsätta att bli lite fr mycket ikväll för nu ska vi mysa i soffan en stund innan välling, tandborstning och nattning.
 

Väntar!

Ja jag väntar och längtar efter mina minsta älsklingar nu och så gubben förstås :-) De är på väg hem nu och jag håller på och lagar mat. 
 
Mat ska intas när de kommer och sen blir det soffmys! Allihop! Jag är jättetrött fast jag haft ett "ledigt" dygn (städat, tvättat, handlat, vikt tvätt men ledigt i den form att jag kunnat göra det när jag vill och hur fort jag vill med ostörda pauser :-) ) så blir nog sussa tidigt ikväll.
 
Snart blir det pusskalas!

Nu har det vänt! :-)

Igår började jag må sakteliga bättre och idag är det mycket bättre! & jag blir så glad var gång det vänder och den här gången var det riktigt jobbigt och envist. F hade helt på eget bevåg planerat in att han och de minsta tu skulle åka till svärmor och sova igår så Julia och jag blev ensamma hemma.
 
Först skickade jag iväg Wilmer på maskeradfödelsedagsfest och han ville vara rappare så så fick det bli :-) En mycket fin rappare ♥
 
 
Efter hämtade P honom och han åkte dit. Julia och jag mös för fulla muggar, vi grillade lite enkelt och gott och kollade på Let´s dance. 
 
Sen la vi oss båda i vår säng och sov gott, jag sov bättre än på länge inatt med, så skönt. Imorse fick jag då äran att vakna bredvid denna vackra flicka ♥
 
 
Hoppas ni har en finfin lördag vänner!

Suck!

Min mage vill inte repa sig efter magsjukan. Den gör ont, ONT och vill inte alls vara med. Riktigt tröttsamt nu faktsikt för jag sover skit på nätterna med. Hoppas kortisonet tar skovet snart och att de andra besvären ger med sig snart.
 
Ryggen är värre än värst nu. Eller är ju inte ryggen utan 2 punkter på baksidan av bäckenbenet men det strålar åt alla håll och känns i hela ländryggen. Värst nattetid och i vår säng är det sämst så snart kan jag inte sova där om det ska fortsätta såhär. Det här med ryggen är ju också en svit av magsjukdomen och det finns tyvärr inget att göra åt det. Alls. Så det är bara att vara så god och dras med det. 
 
Men sjukdomen ger mig vänligheten att spendera lite pengar för inte mindre är 2000 kr kostar denna kortisondos mig som jag ska äta nu. Halva är uthämtad. Mitt högkostnadsskydd gick ut dagen efter att jag hämtat ut första dosen så jag fe ju dessvärre pröjsa hela skiten.
 
Ibland känns det faktiskt som någon skrattar lite åt en. Låter jag bitter?! Nä det är jag inte, bara lite gnällig för tillfället.
 
Sjukdomen är ju tack och lov inte dödlig och även att det är fullkomligen blää (som typ nu) emellanåt så vet jag ju vad det är och jag är tacksam för att jag inte är allvarligt sjuk eller någon i min omgivning.
 
Nog om elände.
 
För nu ska jag gå ut och blända solen en stund ;-) En stund i solstolen ska jag nog orka med!
 
Ha en finfin ledig torsdag!

Morgonmys i soffan

 
Ingen mer har insjuknat än, peppar peppar. Min mage är mörbultad, ond och inte alls i fas men det kommer väl så småningom.
 
Önskar er fin onsdag!

Magsjuka och grattis!

Vid 4 imorse vaknade jag och mådde skumt men med min strulmage och ofta illamående så visste jag inte. Vi gav oss iväg men halvvägs till jobbet var det bara att vända. Förmiddagen spenderades sen i badrummet. Mår fortfarande skit rent ut sagt men det går åt rätt håll.
 
Håller nu tummar och tår för att inte de andra ska få eländet, vore ju så typiskt nu till 4-dagarsledigheten som väntar. 
 
Det har i alla fall varit rätt gott att kunna gå ut och sätta sig på veranda och inte frusit för att få lite frisk luft mellan varven.
 
Nu har jag jordens huvudvärk, är väl vätskebrist misstänker jag så ska försöka dricka ikapp lite nu och sen sova.
 
Måste ju även GRATULERA Veronica, vars blogg jag läser, som nu fått sitt fjärde barn, en liten vacker Saga. Kolla hennes blogg här

Ni vet att man aldrig ska säga något va!?!?

för barn "brukar" inte utan de "gjorde förra gången och så får vi se hur det blir den här gången". För ingen av de två minsta åt fisken idag. Eller såsen. Utan de åt. Potatis. & några gurkskivor för andra grönsaker skulle de inte ha.
 
Märkligt! De som annars äter detta med god aptit!
 
Känns det igen eller är det bara mina ungar??

Nu ska här paneras och stekas torsk!

Alla fyra ungarna äter fisk men har lite olika favvorätter men den här, panerad, stekt torsk med kokt potatis och sås äter de allihop med god aptit :-)
 
Trevlig måndagkväll på sig!

Tillbaka igen ;-)

Oj en vecka har passerat utan bloggande och jag har knappt hunnit läsa mina favvobloggar heller :-( 
 
Återbesök med Elliot och hans lilla hjärta och det visade sig vara svagare och det kändes otroligt skönt, en remiss är skickade till sjukhuset ändå för en extra koll då läkaren tyckte att det är bättre att kolla en gång för mycket än för lite.
 
Själv är jag satt på kortisonkur över hela sommaren då min mage inte alls vill va med och den inflammerade delen av tunntarmen är rejält svullen och därmed trång. Känns sådär att behöva äta kortison så länge men jag vill ju få må bra. Sen väntar en operation, hua!
 
Umgänge med finaste vänner och så även idag, Anna och flickorna kommer hit och lunchar och leker med oss idag så nu är det dags för en dusch och sen påbörja lunchfixet.
 
 
Visst är hon fin lilla Lisa :-) Hon var här med sin mor Kristin (min kusin) i veckan.
 
Chopp chopp :-)
RSS 2.0