Ingen kan hjälpa alla men alla kan hjälpa någon!

Ojoj så sällan som jag bloggar nu, finns det ens någon kvar som läser här? Någon som ens som kikar in och kollar om något är skrivet?
 
Vi har legat sjuka nu, i omgångar vecka ut och vecka in och i skrivandets stund är jag genomsnorig, hostar, har ont i hals och huvud och ungefär lika status på de minsta barnen.
 
Men det går ju över. Tack och lov.
 
Har ni Facebook? Har ni då hört talas om Matkassen?
 
Två tjejer som startat upp denna sida och detta nätverk för att hjälpa familjer i Sverige i nöd. De har setts i nyheterna och i repotage i tidningar. De förmedelar "ärenden" och de som "gillar" sidan på Fb kan ta del av dessa och därmed anmäla sig som hjälpand/givare.
 
Det går till såhär: Familj, ensamstående med barn m.fl hör av sig till Matkassen och meddelar sin situation och vad de mest akut behöver. Matkassen lägger ut "ärendet" på sin sida på Fb, medlemmar på sidan anmäler sitt intresse att hjälpa till via meddelande (mail) till Matkassen och därifrån får du sen kontaktuppgifter. Du kan även skicka presentkort i "förebyggande" syfte till Matkassen (adress finns på deras Fb sida) så när ärenden kommer in kan de då direkt skicka presentkort till dessa.
 
Många söker välling, gröt, blöjor till sina små. Somliga har inte råd med kläder så deras små går i trasiga skor och kläder. Andra har ingen mat och inga pengar att handla mat för.
 
Jag är student, mannen min jobbar. Punkt. Men vi har mat på bordet. Barnen har hela, rena, varma och bra kläder.
 
Detta är inte en självklarhet för alla, Sverige är inte längre ett tryggt land för utsatta grupper.
 
GLÖM INTE DET!
 
En matkasse, skänkta kläder, ett presenkort... De kan glädja en hel familj!
 
GÖR VAD DU KAN!
 
Ingen kan hjälpa alla men alla kan hjälpa någon! 


Kommentarer
Bloggande 4barnsmamma

Jag kikar in då och då:) Hoppas allt är bra med hela la familija:))
Kraaam!

2013-11-04 @ 10:56:28
URL: http://www.treungar.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback
RSS 2.0