Korvas tycks gilla vällingen, wiihaa ;-)

Bytte välling och köpte fullkornsvälling istället. Lite försiktig var han minsann för i lördags åt han bara 30 ml sen totalvägrade han. I sön slog han till med 100 ml och igår kväll 130 ml!

Känns så skönt och han har de senaste kvällarna efter vällingen sovit till mellan 00.30 och 01.30 innan han vaknat första gången och det har knappt hänt tidigare.

Nu ska man väl inte ropa hej efter tre kvällar :-P men det går ju åt rätt håll. Den andra vällingen vägrade han ju helt.

Ikväll ska jag, syrran och Julia på bio. Mys! Kära mor ska vara barnvakt åt Adam och Fred håller ställningarna här hemma.

Imorgon är det studiedag både för skolor och förskolor så då är alla barn hemma, får se om vi hittar på något. Kanske skulle julbaka lite med dom förresten...

Första advent

Denna dag hade vi avsatt för fix med Wilmers rum så det skulle bli ordning på det så nu äntligen är det klart. På loppissidan på Fb hittade jag av en slump en tjock-tv widescreen med tv-bänk för 200 spänn så det slog vi till på. Så nu har han en stor tv att spela tv-spel på :-) Platt-tv får de allt vänta med, de får hålla tillgodo med den stora vi har i vardagsrummet. Bäddsoffan är på plats och en storrensning och rejäl städning resulterade i ett jättefint rum.

Nu är det bara det f.d tv-rummet där uppe som ska fixas i ordning med.

Julia och Wilmer åkte till syrran ett tag i eftermiddag, jag bakade en kladdkaka som de kunde festa loss på där. Julia kom sen i princip bara hem och åkte tillbaka till syrran för hon skulle sova där inatt.

När jag kom hem efter att ha skjutsat henne möttes jag av detta:



Lilla mumsan hade slocknat på soffan medan Fred nattade Elliot.

Adventspynt är uppe och det är så mysigt i alla fönster överallt, det är något visst med ljuset som stjärnor och ljusstakar sprider.

Nu blir det kaffe, lite tv och sen sova.

Har det fläktat något hos er idag? :-O Här har varit rent förskräckligt, stundvis har det känts som att taket skulle lyfta. Hoppas stormen bedarrar under natten, gillar inte blåst. Får hellre regna än blåsa för regn kan man åtminstone skydda sig emot och vara ute i, när det blåser såhär så går det ju inte vara ute. Lova blåste nästan iväg när vi skulle åka till affären förut.

Trevlig söndagkväll på er!

Vår nya dammsugare:



Japp livs levande dammsugare :-P Allt och då menar jag ALLT åker in i munnen så det gäller att ha golven pryl- och smutsfria...

Någon gång under natten/morgonen gjorde första tanden entré :-) Dags att sluta amma kanske då ;-)

Mina 3 äldsta underbara och nyklippta ungar ♥ ♥ ♥



Frisörbesök

Ska snart ta med mina 3 äldsta sötnosar och åka till frissan för de ska klippas. Ska hämta Julia och Wilmer efter skolan och så åker vi direkt. Lova ska få sin page och lugg tillfixad och båda de stora har letat fram frisyrer på nätet som de vill ha :-) Wilmer har varit jättegullig i sin lite längre frisyr men nu har han haft den länge och han bestämde sig igår för en kortare frisyr, ska bli så roligt att se. Julia har bestämt sig för snedklippt lugg och resten av håret lite uppklippt.

De kommer bli så fina tror jag!

I eftermiddag ska jag hjälpa brorsan att städa av i hans lägenhet efter flytt och grejande. Malin och han har ju dessvärre gått skilda vägar. Känns jättetråkigt samtidigt som de måste göra det som är bäst för dom. Själv känner jag mest för lilla Ewelyn. Jag minns den där tiden själv, som nyseparerad med små barn och det var hemskt. Jag kände mig som världens sämsta mamma och jag grät varje gång de åkte till sin pappa för att jag saknade dom så pass och tyckte det var så hemskt. MEN tiden gick, jag vande mig om än jag fortfarande inte tycker om när de åker så har jag helt enkelt fått vänja mig och trots att jag kände mig som en usel mamma som låtit mina barn tvingas gå igenom allt det där så blev de världens finaste ungar ♥♥ Ewelyn har två fina föräldrar så jag är övertygad om att det kommer bli en toppentjej av henne med även att hon har sina föräldrar på olika håll.

Morgonpigg

Tänk om man vore såhär pigg halv sex på morgonen :-P



04.50 tyckte han att det var dags att gå upp imorse *gäsp* ;-)

Men egentligen ganska bra att det blev tidig morgon för idag står en hel del på schemat. Misstänker dock att det finns risk för soffsov ikväll....

Trevlig fredag allesammans!

Dagens mellis/eftermiddagsfika

Lova ville av någon anledning inte gå till dagis i em så hon fick vara hemma. Vi har bakat rulltårta och så bestämde vi att smaska till det lite extra :-)


Så idag serveras rulltårtsbakelser med hallonsylt i och blåbär och grädde uppepå till mellis/eftermiddagsfika när alla i familjen kommit hem.

Jag skrev ett mail till skolchefen i vår kommun

Som jag tror att jag nämnt tidigare så får barnen i vår kommun inget julbord i år. Besparingar och åter besparingar. Det bara rann över kände jag när jag läste att barnen inte får julmat i år. Miljoners kronor läggs på utbyggnad av infrastruktur vilket givetvis är en investering i framtiden och möjligheter men många ggr läggs det pengar på saker som då sticker i ögonen när det dras in på våra barn och gamla.


Inte helt oväntat så fick jag i svaret från skolchefen förklarat för mig om det besparingsprogram som åligger vår kommun. Mäkta ointressant och JAG VET att det hela tiden läggs fram besparingsprogram och att de pengarna måste tas någonstans ifrån, det jag var ute efter var att belysa att pengarna tas från fel ställen. Om de nu inte kan räkna ut det själva. Bygg en mindre jäkla sporhall då eller vad som helst!


För en del barn är julbordet i skolan den enda julmat de får, det får kanske stå tillbaka för den sprit som ska inhandlas och intas under julhelgen av missbrukande föräldrar el likn.


Det sistnämnda bemötte hon genom att skriva att de visst kommer får en del julmat men inget samlat julbord. Omgående tar jag fram skolans matsedel och jag kan läsa mig till att veckan innan jullovet starta bjuds det på risgrynsgröt och skinkmacka en dag och en annan dag potatis, sås och JULköttbullar. Jag är oerhört nyfiken på vad som skiljer JULköttbullarna med potatis och sås från de vanliga köttbullar, sås och potatis som serveras under året. Dagen innan jullovet börjar bjuds det på makaroner och falukorv.


Inte ett uns av personlig touch i hennes mail, bara siffror och fakta och det gjorde mig om möjligt än mer ursinnig.


Ett skäl hon angav också var att istället för att skära ner på personaltäthet så valde de bort julmaten. Personaltäthet, jag fnyser för är det något det är så är det personalgleshet!


Julmaten var bara det som fick bägaren att rinna över, hade det varit det enda så hade jag givetvis inte blivit upprörd på samma sätt men hela tiden ska de spara på våra små som är vår framtid med. Jag tycker det är rent ut sagt ruskigt.


Jag lämnade i mailet sakligheter och lade in personlig känsla i slutet genom att skriva att jag hoppas att de själva inte kommer gå på något julbord som bekostas av arbetsplatsen, de borde inte ha mage till att göra det. Om de skulle göra det så kan de starta en turné runt i skolorna och rättfärdiga att de får gå och äta julbord som kostar flera hundra per person medan våra små ungar inte kan få äta julmat för några kronor per person. Detta bemötte hon givetvis inte vilket jag inte heller väntat mig.


Lite intressant att hon hade vidarebefodrat mitt mail samt sitt svar till nästan 10 personer och nä jag tror inte det har med att göra att det ska göras någon åtgärd utan det är enbart för att informera involverade kollegor om vad jag skrivit och vad hon själv svarat ifall jag inte skulle ge mig. För gud nåde den som skulle lägga en personlig värdering i ett svar, det ska vara fakta, siffror och byråkrati. Stackars människor som måste arbeta i den kyliga besparingsvärlden och vara som kommunala robotar. Usch!

Nu struntar vi i barnmatsburkar, mosat/puréat...

...och backar lite, smakisar fast i bitform :-)

Eftersom han inte gillar mat men gärna äter smörgås osv så får all mat hädanefter serveras i bitar så han kan undersöka och plocka i sig själv.

Idag blev det broccoli och potatis.


Gott!


Såhär gott var broccoli ;-) Men sen vande han sig nog och framförallt var det nog mysigt att bita på för han bet och blev helt tossig :-)

Föräldratönteri

Ja nu kommer sånt där tjaffs som kan klassas som föräldratönteri ;-) Ni som är föräldrar vet hur uppslukad man är av varenda minut med en liten minimänniska som var dag gör framsteg. Ni andra får helt enkelt låtsas att ni berörs som jag typ ;-) Elliot sitter i alla fall med mig, Julia och Wilmer när vi sitter och pratar och vi blir avbrutna hela tiden av hans smaskande och smackande och skrattar hejdlöst åt honom. Först trodde vi att han hittat något gott att smaska på faktiskt. Så fort kameran kom fram blev det ju givetvis inte lika tydligt men nog verkar det som han en smarrig karamell i munnen :-D

Tvätt

Igår tillbringade jag kvällen hos kära syster och finaste lilla Adam. Hjälpte syrran med tvättning och passade då även på att tvätta lite större grejer själv som inte går lika bra att tvätta i vanliga hushållsmaskiner. Ett evigt rännande i tvättstugan blev det men vi hann med lite mys med.



Te , varma mackor och lite godis :-)

Morgonkaffe på Maldiverna

Till morgonkaffet googlade jag stränder och med en trånande suck försvann jag in i denna bild, bungalow, morgonkaffe och denna utsikt:

Våningssäng, hallonpaj och barnvakt :-)

Igår var en hemmafixardag, jag städade tvättstugan och sorterade en herrans massa tvätt. Fred satte ihop Lovas nya säng som även blir Elliots säng framöver, en mindre våningssäng. Blev jättebra och Lova älskar den :-)


Elliot äter smörgås och kollar in pappsen när han monterar säng, spännande!

Idag har jag varit barnvakt åt Ewelyn medan brorsan och Fred var i stan och handlade grejer. Syrran och Adam var här med så det var fullt hus. Lova och Ewelyn lekte massor idag om än Ewelyn tyckte att Lova blev lite för "gåpåig" emellanåt. De gjorde koja i sängen och satt och lekte, hur söta som helst.

Testade en hallonpaj idag som jag inte gjort förut, paj var väl lite synd att kalla det för det var smördeg :-) och det var godare än vad det ser ut :-O



Får nog träna lite på utseendet ;-) Hemmagjord vaniljsås till. Nästa gång får det bli att söta hallonen lite mer för hua så sura de var.






Det fick vara lite fest idag när kusifinen var på besök så de fick ostbollar och kollade på Pippi :-)

Fick i förmiddags ett mms på en alldeles ljuvligt söt liten tös som föddes inatt, GRATTIS FINA ANNA MED FAMILJ! Längtar efter att få träffa dom och snuffa en så liten bebis igen. Kan tro att Millie kommer vara en stolt storasyster. Jag fick gåshud på hela kroppen när jag fick mms:et, det är så underbart med de där små knyttena och den ljuvliga lyckorus känslan som upprymmer hela kroppen efter en förlossning när man sitter med den där fantastiska lilla människan i famnen. Mmmmmmyyys :-)

Nu ska jag kolla på "En idiot på resa", riktigt skönt program.

"Svar direkt"

Tidig morgon och Fred kopplade in datorn på tv:n och vi roade oss med att kolla gamla klipp i Svt´s öppna arkiv. Massa roligt, en del nostalgi med.

Detta klipp hittade vi, det gick nog inte så bra för hennes motion ;-) :-P

Ledigt

Brukar aldrig behöva ställa någon klocka i veckorna då vi har två små som vaknar långt före en eventuell klocka skulle ringa :-) Idag slog de små till och sov till 7.30, wiihaa ;-) men då blev det lite snärjigt för att hinna till dagis så Lova fick vara ledig idag. Dumt att stressa och mana på små barn för att åka till något som faktiskt är frivilligt. Vi har en del på schemat så dagen kommer fyllas med innehåll ändå.

Trevlig fredag på er!

Jag måste komma på en hållbar och långsiktig lösning för ordningen i detta hem

I ett hem med 6 personer är det ohållbart att ordningen ska hållas av 1 person, det har jag insett. Jag insåg för längesen att bara med 3 barn kunde jag inte förvänta mig samma ordning som jag själv önskade ha omkring mig och det är helt ok. Men att gå från lite oordning till ett stort kaos får mig att må skit. Jag blir på kass humör och vantrivs något enormt. & jag kan omöjligen dra lasset att ensam hålla ordning på hela hemmet.


Jag plockar och grejar i oändlighet känns det som, när jag fixat köket går jag till nästa rum för att sen återvända till köket där det är dags att börja om.


Det är delvis vårt eget fel för vi har uppenbarligen inte haft tydliga "ordningsregler" för barnen men jag försöker bryta det. Sakta men säkert men det blir än så länge ofta ett mindre krig när krav ställs på barnen att de måste hjälpa till etc. Då smyger sig inkonsekvensen på, det är inte alltid jag är upplagd för att fightas och gör då hellre jobbet själv. Inte bra.


Vi måste sätta spärrar på lådorna för liten Elliot fullkomligen kastar ut allt han kommer åt i lådorna (han kommer bara åt lådorna med ofarliga grejer i är väl bäst att tillägga). Lova är en tös av den stökiga sorten, hon kastar ut ALLA sina saker i rummet, sprider dom i hela huset, kastar ner kuddarna från soffan för att hon ska rida häst på armstöden, hämtar ALLA bestick för att hon ska ha bjudning vid matsalsbordet osv osv. Gulligt? Ja leken i sig är oerhört charmig men allt stök som uppkommer omkring lekarna är mindre gulligt faktiskt.


De stora har mer olater för sig i stil med att slänga kläder överallt, inte plocka undan efter sig i köket när de ätit osv.


Fred gör så gott han kan när det kommer till ordning ;-) Han fixar precis som jag med vardagsbestyren såsom disk, tvätt osv men det behövs mer, för huset kan vändas uppochner på 1 sekund känns det som om alla får härja fritt.


Dessvärre innebär detta mycket tjat och jag är duktigt less på min egen stämma, plocka upp det, lägg tillbaka det där nu, kasta inte sakerna, häng upp era kläder bla bla bla bla. & just bla bla bla är nog vad barnen hör :-S


Så vad göra då för att få ett samarbete och att alla känner ansvar och delaktighet i att hemmet hålls i ordning och att var och en tar reda på sina egna saker? Vet inte riktigt hur för idéerna kring hur det ska göras falerar när det kommer till en viss liten dam i familjen. I denna ljuva trots hon nu befinner sig i så gör hon ju hyss på pin kiv och fullkomligen vägrar att plocka upp efter sig.


Hur det än är så kan jag ju nästan garantera att alla i familjen skulle tycka att det vore så mycket trivsammare med lite mer ordning, slippa mitt tjat och dåliga humör pga ett rörigt hem.


Nej jag är verkligen inte pedantisk, vill bara inte ha kläder överallt, leksaker över hela golven, bestick och köksredskap i alla rum utom i köket....


Hur gör ni hemma? Har några tips?

Lyxmellis

Julias klass slutade tidigare idag så det passade så bra att jag hämtade upp Julia vid skolan i samband med att jag skulle lämna Lova på dagis för eftermiddagspass.

Sen åkte Julia, jag och Elliot och handlade och eftersom det bara skulle bli Julia och jag till mellis så fick Julia bestämma och det blev lyxigt värre :-)



Räkmacka, mums :-)

Elliot somnade ovaggad när vi kom hem så Julia och jag satt och mös och smaskade länge.

Lova är fortfarande förkyld men pigg igen och i eftermiddag har även Elliot piggnat till. Han hostar massor och snorar men har varit betydligt piggare till humöret ikväll. Själv känner jag mig lite vissen än, fått ont i halsen igen med och likdadant för Fred. Hoppas vi är lite piggare till helgen.

Ett gott skratt förlänger livet!

Alla vet vi väl hur tokigt det kan bli när man får en skrattattack och detta är ett ljuvligt exempel på det :-) & framförallt vet vi nog alla hur kört det är att försöka stoppet skrattet när det fullkomligen bara bubblar inombords, kolla och skratta :-)

Mellanmål

Varenda dag när det börjar dra ihop sig för att åka och hämta Lova på dagis så får jag väcka liten Elliot. Vi ska vara där 11.15 så vid 11 brukar jag gå in till honom och det skär i hjärtat att väcka en sånhär liten snusandes killen:



Idag tog det extra lång tid att få honom att vakna, han bara kikade upp ett par ggr och dök sen ner med huvudet och somnade om igen. Känns inte riktigt rätt att han aldrig får sova färdigt sin förmiddagssömn men vad gör man, Lova vill verkligen till dagis så det är inte rättvist mot henne heller att hålla henne hemma.

Han har förresten fått en ny smakupplevelse, i positiv bemärkelse, det är ju inte mat men ändock ett mellanmål:



Han fick testa idag och gapade som en liten fågelunge och smackade och grejade :-) Man ska ju vara försiktig med mjölkprodukter men i den här var det bara 15% yougurt och sen persika, banan, äpple och havre. Så eftersom han äter dåligt med mat så är det bra att hitta mellanmål som kan mätta lite mellan gröt och trugandet med mat.

Jag är glad att ha hittat något som den lille mannen tycker är gott och som inte är gröt, päronpuré eller banan :-)

"Flodhästen bet ihjäl sin husse"

Ja så löd rubriken på en artikel på en av kvällstidningarna idag. Jag har inte läst den för spontant var min enda tanke: Ett av världens farligaste djur! De ska inte ha en husse! Begriper man inte det så får man faktiskt skylla sig själv att man får gå ett sådant öde tillmötes!

Sjukstuga

Lördagens fest var mycket trevlig. God mat, trevlig musik och en massa glada och trevliga människor. Med Elliot hade det gått hur bra som helst här hemma vilket kändes så skönt.


Däremot är förkylningen eländig, han är genomsnorig och hostar och hostar :-( Lova har verkat lite piggare idag. Julia har också åkt på förkylningen och jag har den i kroppen också känner jag. Vaknade 5 imorse och mådde pyton och det satt i flera timmar men sen lättade det i alla fall. Blev orolig att det skulle vara någon magsjuka. Verkligen AVSKYR magsjuka. Det är nästan så att om jag hör att det går på skolan eller liknande så vill jag hålla hela familjen hemma, liksom isolera oss tills eländet är över. Vilket dessvärre skulle innebära att barnen inte kunde gå i skolan och Fred inte kunde jobba på typ ett halvår för det är ju ungefär den tidsperioden som magsjuka härjar som mest. Ingen särskilt realistisk och hållbar tanke alltså :-P


Anna och Millie skulle ha kommit idag men jag avbokade det i sista stund dels för att jag själv kände mig så hängig och dels för att Anna har Bf i veckan nu och det inte kändes ultimat att utsätta henne för en massa baciller inför en stundande förlossning. Hoppas på dejt senare i veckan om det inte kommer bebis :-)


Nu ska jag ta kväll eller natt snarare, är för ovanlighetens skull ;-) görtrött och behöver få några timmars sömn. Nattsudd med småbarn kan nämligen förekomma nu när de är förkylda :-O

Mol allena

Sitter och avnjuter en kopp kaffe i ett alldeles tyst och nystädat hus. Julia och Wilmer är hos sin pappa och Fred och de små är hos farmor en sväng. Jag har vikt och hängt tvätt, städat och varit och handlat. När kaffet är uppdrucket är det duschen och förberedelser som gäller inför kvällen festligheter.

Om en stund kommer även Fred och de små hem och jag ska mysa med dom innan jag åker iväg. Jag är sällan hemifrån utan barn och framförallt har jag nog inte varit på fest på ett par års tid men ändå känner jag mig som lite svikare. Har lite dåligt samvete för att jag ger mig iväg och lämnar de små. De har världens bästa pappa så det är inte det som bekymrar utan det är bara mammasamvetet som gnager. Främst lillplutten som är så kär i sin mjölkcentral kvälls- och nattetid. Men det ska nog gå bra och en enda kväll klarar nog både han, Lova och Fred sig utan mig :-) Hoppas jag ;-)

Trevlig lördagskväll på er!

Har ni fuldagar?

Har ni sådana där dagar när ni bara känner er sådär riktigt fula? Alla kläder sitter fel, spegelbilden tycks visa något av det fulaste på jorden, någon finne likt ett berg har dykt upp i ansiktet, huden ser blank och fet ut, håret är bara stripigt och tråkigt och hela insidans missnöje strålar ut i fulhet.

Sådana dagar har i alla fall jag och de är inte ett dugg roliga. Att då se sådana här bilder är grymt frustrerande:



Bara så snygg helt enkelt, retligt snygg!

Desto gladare bli man dock när man sen hittar en sådan här bild:



De där glittriga, glammiga, sexiga och snygga som figurerar i media/offentligt ser ut precis som oss vanliga utan smink, rätt ljus, retuscheringar etc. Nästan i alla fall. För en sån som J.LO har ju uppenbart snygga grunder för en skicklig makeupartist och fotograf att jobba med.

För sådär snygg skulle jag inte bli även om jag hade rätt teknik, smink etc men nog skulle det vara coolt att få testa. Att få bli sminkad av proffessionell makeupartist, fotas, softas, stylad i håret osv.

Bara för att få se hur snygg man kan bli :-)

Ikväll ska jag i alla fall bli så snygg som jag kan, så snygg som jag kan åstadkomma själv, haha! Vad det nu betyder ligger väl i betraktarens ögon.

Hoppas ni har en skön lördag och att ni inte har en fuldag ;-)

Skön låt

Gillar denna skarpt. Stråkinstrumenten, sångarens röst, det vaga ekot... Skön helt enkelt.

Allt färre uppnår gymnasiekompetens

Med den faktan i botten så frågar jag mig om pengar alltid är det slutgiltiga avgörandet när politiker fattar beslut? Jag vill inte tro det och trodde nog någonstans att pengar har en oerhört stor del i allt men att det ändå var en viktig del hur sammahället fungerar.


Jag tvivlar mycket på det sistnämnda nu. Än mer efter det som varit uppe på tapeten här i vår egen kommun. Ett förslag om att en del landsbygdsskolor skulle stänga sina mellanstadier och så skulle de eleverna fördelas ut på de två skolor som finns här inne i samhället. Detta skulle innebära att t.e.x Julia och Wilmers klasser skulle gå från runt 24 elever, som jag f.ö redan tycker är för stora klasser, till runt 33 elever. Det är helt vansinnigt och det utbröt tack och lov en het debatt. Protestlistor lämnades in och kommunen har faktiskt backat. Fantastiskt!


Det här är ett strålande exempel på att det enda som det handlar om är pengar. För var i herrans namn finns elvernas och lärarnas bästa i en sådan sitation?????


Sen bekymras politikerna över att allt färre elever uppnår gymnasiekompetens. Hmmmmmm, jag undrar så pass varför!!!!! *ironi*



Det har uppstått en ond cirkel, de barn som t.e.x inte har det så bra hemma, som har problem, har en bokstavsdiagnos, "bara" har svårt med inlärning osv kan omöjligt få den hjälp, bekräftelse och förståelse de behöver i en klass om över 30 elever. Sen slussas de vidare och vidare och till slut sitter de där i 9:an och har inte kunskap och kompetens som krävs för en gymnasieutbildning. & det är INTE elvernas fel!


Idag är man egentligen ingenting rent yrkesmässigt utan en gymnasieutbildning, det som förr ansågs som lite mer "vidareutbildning" ses idag nästan som en förlängning på grundskolan som alla bör ha lägst. Det kommer uppstå en enorm problematik för alla dom som inte fått med sig det de behöver från grundskola för att kunna gå vidare till en gymnasieutbildning när det senare är dags för yrkeslivet.


Det känns så enkelt och solklart att en dagisunge skulle kunna räkna ut det. Men det är ju inte det som det handlar om utan det är PENGAR! Hela tiden ska det sparas pengar, det ska kosta så lite som möjligt och eftersom skola och äldreomsorg är två av de största statliga blocken i samhället så är det ju där det kan sparas mest pengar. Att det sen handlar om att våra gamla ska få ett drägligt och värdigt slut på livet och att våra barn ska få den start på livet som de förtjänar och har rätt till är tydligen något som står blekt jämfört med pengar och spara.


Sveriges s.k välfärdspolitik är inget annat än tragisk.

En natt med krupp

Lova vaknade precis när vi lagt oss igår och hade ett rejält kruppanfall. Vi fick i henne lite lite medicin men inte tillräckligt för efter bara en liten stund var det lika illa igen. Då vägrade hon dock medicinen. Jag förstår henne för den smakar skit rent ut sagt men det är så lite som 2ml hon ska ha så vi försökte med allt för att hon skulle ta men nej nej. Till slut försökte vi faktiskt tvinga henne då hon inte kunde sova pga att det var så tungandat men hon spottade ut direkt :-(

Elliot har inte heller sovit särskilt bra, dels har han ju blivit väckt när Lova vaknat men sen har han haft svårt att sova själv med.

Så det vore ju synd att säga att jag känner mig pigg idag men det här tillståndet av halv dvala börjar jag liksom vänja mig vid :-P

Idag händer inget särskilt så det blir en slappdag och tvkväll ikväll.

Imorgon ska Fred byta till vinterdäck på våra bilar samt sin brors, bättre sent än aldrig ;-)

Sen ska ju jag på fest då på kvällen. Egentligen skulle både F och jag gått men det var liksom inte aktuellt att någon annan ska ha Elliot över natt och eftersom jag är den som känner födelsedagsbarnet så fick jag gå :-) Lite spänt dock då Elliot är en riktig tuttnisse på nätterna och inte äter välling samt att både han och Lova nu är förkylda. Hoppas det ska gå bra. Kan samtidigt vara ett tillfälle att F är själv med honom och visar honom att man kan somna om utan att det ska tuttas för det är ju inte så att han vaknar två eller tre ggr för att tutta utan det är ju typ varannan timme.

Får väl se hur länge jag får vara kvar på festligheterna :-) Ska i alla fall bli riktigt skoj.

Det var en gång...

...för väldigt längesen:



Dålig bild men den föreställer i alla fall mig, första året på gymnasiet m.a.o 16 år ung. Hittade bilden när jag höll på och rev bland  massa gamla papper och böcker.

Några andra lite mer aktuella foton :-)


Lova i väntrummet på BVC


& här är kanske en blivande påve ;-)


:-P

Torkar små snuviga näsor

Så kom då den förkylning som jag anat varit på väg sista dagarna, både Lova och Elliot är genomsnoriga. Gråtiga, snuviga och rätt emliga men ingen feber än så länge. Får se hur natten blir, om Lova orkar med dagis eller inte imorgon. Idag ville hon bestämt iväg trots att hon såg rätt vissen ut.

Imorgon åker Julia och Wilmer till deras pappa så vi har haft fredagsmyset ikväll istället, tacos och soffmys.

Hoppas vädret blir lika härligt imorgon som det varit idag, en fantastik höstdag. Fast det egentligen borde vara vinter men bara det kommer lite snö sen för barnens skull så är jag nöjd om det får vara såhär lite till :-)

Nu vaknade Elliot för jag vet inte vilken gång i ordning så kanske är dags för en omgång näsdroppar...

Mamma

Elliot och jag har varit på stan med mamma idag. Köpt present till fina Mia som vi känt i många år och som fyller 50 år idag. På lördag ska vi dit på fest, ska bli skoj.

Min mamma är världens mest omtänksamma, generösa och varmhjärtade människa, och världens bästa farmor och mormor. Älskar dig mamma ♥

Ett oerhört tänkvärt och respektfyllt inlägg

LÄS!

Lite mer sömn inatt tack :-P

Alldeles slut, endast ett par timmars sammanhållen sömn inatt. Lova och Elliot har vaknat och bökat om vartannat. Chili con carne, matbröd, sockerkaka och kolakakor har jag ändock åstadkommit idag. Kände att det bara var att köra på för att inte riskera att ramla ihop i en hög. Liten Elliot börjar bli förkyld, har nyst och nyst och nyst idag och inte alls varit på humör.


Imorgon är det fotografering på dagis så hoppas på en bra morgon ;-)

Men i första hand hoppas jag nu på en natt innehållande lite mer sömn än förra, lite mindre stök.

Ett BVC besök med Lova imorgon efter dagis står på schemat med, 2 1/2 årskontroll. Kan bli spännande, den lilla damen pratar så våra öron håller på att ramla av här hemma ;-) men hon kan bli mycket reserverad och tyst när människor hon inte känner finns i närheten. Så man vet aldrig riktigt :-)

Klubbmästerskap

Igår, lördag, spelade Wilmer och hans lag P01 Km hela dagen. De tog hem guldmedaljen och pokalen förra året i Km och självklart var det ju vad de önskade i år med :-)

Vad gjorde de då, om inte detsamma i år med! :-) Fantastiskt duktiga! De äldsta de körde mot var 97:or och de kom till final med P98.

Han var så glad och så trött igår kväll efter finalen Wilmer. & stolt som en tupp :-)



Vi käkade hemmagjord kebab till kvällsmat och mös sen i soffan, brorsan kom förbi på kaffe med.

Lova håller nu på och går igenom alla mössor och vantar och provar för fulla muggar:


Notera vad hon har på fötterna :-P


När vi var på Ikea förra veckan så fick Elliot softa en stund på ett mjukt ställe:


:-D (Den han biter på skulle vi köpa)

Nu ska vi fixa lunch och sen åka på playdate allihop till min kusin och hans familj.

Ha en skön söndag allesammans!

Socialtjänsten

Kollade på Debatt igår som hade fallet Thomas och Jennie uppe, de som jag skrev om igår som blev oskyldigt anklagade för sexuella övergrepp på sin ena dotter. Det var väl egentligen inget nytt under solen som kom fram men däremot så styrktes mycket av ens misstankar kring Socialtjänstens missbedömningar och felhanteringar. Bl.a av en f.d chef inom Socialtjänsten. Nuvarande chefer som närvarade försvarade och argumenterade givetvis för en god Socialtjänst som möjligen gjort en del missar genom åren men de verkade vägra ta till sig vad som kom fram svart på vitt igår.

Det råder inget tvivel om, tycker jag, att Socialtjänstens rutiner, förundersökningar osv måste sättas under lupp och granskas på bottennivå. Alltför många felbedömningar görs och det är alltid barnen som hamnar i kläm.

För ett par år sedan hade vi t.e.x den 2-åring som misshandlades till döds av sin styvpappa i Mjölby, bara 1 mil härifrån. Efteråt framkom att de var kända av Socialtjänsten i Mjölby sedan tidigare. Jag vet människor som anmält till Socialtjänsten att barn far uppenbart illa men inget görs.

& så händer det här den här stackars familjen, på löjligt svajjiga grunder.

Förnekelsen är den största boven, att de som idag arbetar i Socialtjänsten vägrar inse de egna bristerna och hela systemets brister utan bara kör på utan att reflektera och vara tillräckligt uppmärksamma.

De ska finnas som framförallt ett skyddsnät för våra barn och det är ju oerhört viktigt att det fungerar. Jag hoppas verkligen att denna händelse kan föra något gott med sig och göra att Socialtjänsten granskas ordentligt.

Uppdrag Granskning

Såg ni Uppdrag Granskning igår? Det gjorde jag och jag kan inte ens få pränt på det som kändes inombords. Vilket samhälle vi lever i. Vikten i att slå vakt om barnen har i det här fallet gått så pass överstyr att oskyldiga människor anklagas. Tänk vilken mardröm att bli falskt anklagad för sexuella övergrepp på sitt barn. Att bli fråntagen sina barn i väntan på att rättvisan och sanningen ska hävdas i rättegång. Att bli friad i Tingsrätten men ändå inte få tillbaka sina barn. Att det inkommer en överklagan av Tingsrättens beslut och fallet därmed måste omprövas i Hovrätten. Att en åklagare utan rim och reson får en vanlig filmsnutt med deras nakna,lekande barn att uppfattas som att det filmas i sexuellt syfte. Pedofili. Hovrätten styrker slutligen Tingsrättens dom. Åklagaren som kokat ihop det sexuella syftet med filmsnutten får inte rätt och föräldrarna går friade även i detta fall.


1 års mardröm tar där slut. Men vilka men, sår, smärta kommer detta att föra med sig resten av livet för denna familj.


Allt detta för att deras ena flicka vid 2 tillfällen, med flera månaders mellanrum, tagit tag i sin pappas snopp. Pappan har avlett henne och tagit bort hennes hand. Mamman var också närvarande. Både dottern, mamman och pappan angav samma vittnesmål utan några luckor för tvivel etc. Anledningen till att det anmäldes var att mamman berättat det som hänt för sin syster som sen anmäler detta.


Det finns så många barn som far illa i detta land, sexuella övergrepp (på riktigt!), barn som misshandlas, barn som lever med alkoholiserade föräldrar etc som det bara blundas för. Anmälningar kommer in men inget görs, det finns inte tillräckligt starka bevis. Men i detta fall räckte det med ETT ENDA samtal om att en flicka gjort detta på sin far och det ligger till grund för 1 års rättsliga åtgärder, barn omhändertas och hela familjens liv raseras.


Självklart ska alla anmälningar tas på allvar och självklart ska vi slå vakt om barnen men vart är vi om vi som föräldrar ska behöva vara rädda för att vara med våra barn ifall något av ovan slag skulle ske. Jag tror det finns många föräldrar som varit med om liknande saker, när barnen testar gränser, upptäcker de olika könen osv och då gör något som inte är passande men som föräldrarna ser till att avstyra och berättar att sådär får man inte göra.


Det får inte gå till som det gjorde för ovan familj. Det är fruktansvärt och det lägger en grund för oro hos alla föräldrar tror jag som såg detta.

Jag tror jag skulle gå under, lägga mig ned och dö om jag skulle bli anklagad för något sådant. Det värsta man kan anklagas för. Pedofili.

Tintin

Det är höstlov den här veckan och det har rullat på i ett så det har dessvärre varit dåligt med bloggande.




I eftermiddag har jag, Wilmer, Helene och William varit på bio, Tintin. I 3D fick det bli och den var riktigt bra gjord och minst sagt fartfylld. Grabbarna tyckte den var toppenbra. Efteråt gick vi till BK och åt och grabbarna tog ett par sprintervarv på Stora Torget innan vi åkte hem då de hade en del spring i benen efter nästan 2 timmar i biosalongen ;-)


En toppendag som nu ska avslutas med soffhäng och kaffe.


Imorgon har vi inga planer och det känns skönt. Lite lugnt innan helgen, Fred ska eventuellt jobba på lördag och Wilmers lag spelar KM så vi ska kolla på det och heja :-)

RSS 2.0