Natti natt!

Vi har nu påbörjat kursen etnicitet och integration och har denna vecka en gästföreläsare som är verksamhetschef på två boende för ensamkommande flyktingbarn. Det är så otroligt intresserant. Mycket är upprörande och berör på djupet, långt inne i hjärtat. Inne i själen. Detta är något som jag absolut kan tänka mig att arbeta med efter utbildningen. Svårt bara för det finns hur många olika områden som helst att arbeta inom så det kommer bli svårt. Skriket efter behandlingspedagoger är stort så jag hoppas att det inte ska bli så svårt med arbete efter. Nästan alla kursare har fått timvik eller andra vikarietjänster på de praktikplatser de varit. Jättekul.
 
Själv ska jag jobba för första gången sen praktikens slut på tisdag nästa vecka. Ska bli så roligt att träffa alla där igen. Saknar stället, arbetsmiljön, arbetsklimatet, de som jobbar där och alla klienter. Har säkert kommit någon eller några nya nu med.
 
Dags att vila huvudet på kudden några timmar. Jag har haft så himlans svårt att vakna till på morgnarna nu, fruktansvärt trött. Så det gäller att försöka få alla timmar man kan :-)
 
Sov så gott fina!

Väggdekor

Jag har en tid knåpat på väggord som jag skulle vilja ha. Ett lodrätt ledord och sen barnens namn liksom inflätat o det ordet vågrätt. Till slut kom jag fram till denna
 
 
Livet som ledord då barnen är livet och så barnens namn, sen blev det en bokstav över och det fick bli vackra. Då våra barn står för vackert på alla sätt. Sen har jag letat på nätet efter väggdekor med bokstäver i form av klistermärken men har tyckt att det har varit svårt att hitta och sen det där med att inte se det i verkligheten innan köp.
 
Så berättade min kära bror häromdagen att han köpt in en skärmaskin till sitt företag och ska ha tjänsten att skära ut dekaler och väggdekorer både för inom- och utomhusbruk. Så jag frågade honom och visst kunde han göra det. Jag blev så glad!
 
Så igår kväll var jag inne hos honom på kontoret och vi (läs han) plitade ihop det i datorn och skrev sen ut det.
 
 
Klistret för framsidan var dock slut men han skulle få hem det idag så jag skulle hämta den senare i veckan.
 
Så hörde han av sig tidigare ikväll och sa att han kommer hit med det och när han väl kom så ingick visst "montering" såhär i syskonskapet :-) Så han satte upp den i hallen på den vägg där jag bestämt att det skulle vara. & det blev så fint. Så himlans bra!
 
 
Förlåt för suddig bild :-( Sämst kamera i min mobil. Men jag är så glad och såååå nöjd! Blev toppen! 
 
Tack kära bror!

Dåliga ursäkter minsann!

Har ni någonsin sådana där dagarna när ni gör allt annat än det som ni skulle göra?
 
Jag har en sådan dag idag. Jag borde, skulle och behöver plugga men finner liksom inte lusten. Idag är självdisciplinen på botten, lusten att läsa finns inte alls och jag hittar på precis vad som helst istället för att sätta mig med plugget.
 
Ni vet sådär att man hellre skulle gå lös med kamen på mattfransarna, städa ventiolationsöppningarna med tandborste och stryka hela familjens nytvättade strumpor hellre än att ta tag i det som borde/skulle/behövs göras.
 
Dumt så dumt men jag vet ju att jag hinner mitt skolarbete ändå. Så kanske är det det som gör att jag smiter (?). Men den goa känslan av att vara färdig i god tid, känna att det inte hänger över mig är liksom inte stark nog idag.'
 
Jag har tvättat, vikt tvätt, gjort kålpudding och ätit det till lunch, bakat sockerkaka och kolakakor, förberett kvällens middag, dammsugit och surfat på nätet. & inget av detta var något som jag egentligen behövde göra idag eller som jag tänkt göra.
 
Dammsög gjorde F igår på dagen, kålpuddingen blev till för att jag blev så vansinnigt sugen, den planerade ugnstekta falukorven hade absolut kunnat tillredas när det ikväll är dags för middag, bakningen var ett infall, tvätten var absolut inget akut. Men nog är det skönt att ha fått lite gjort :-)
 
 
Men nu ska jag faktiskt ta mig i kragen och sätta mig en stund innan familjen kommer hem.
 
Önskar er en fin start på nya veckan!

Tacksam

Har haft en mycket mysig helg med kära mor och kära moster Gunnel. God mat, gott fika, vin, tända ljus, massa prat, skratt och mys. & sovmorgon!
 
Är tacksam för en helg som denna. & tacksam för att ha fina människor omkring mig.
 
♥ ♥ ♥

Småtrollen är ute o leker

En av många fina saker med att bo såhär är att man kan släppa ut de små barnen alldeles själva för att leka. När man själv har lite att fixa med inne och de små vill ut. Så varsågod. Fönster åt alla håll och en lättöverskådlig trädgård plus att hönsmamman tittar ut en gång varannan sekund för att kolla till dom :-D
 
 
Från köksfönstrena ser jag hela framsidan och det är där de mest håller till då lekstuga, sandlåda och gungställning är där. & jag är ju mest i köket så det är så fint, så bra.
 
Alla nöjda och glada!

Godmorgon lördag!

F jobbar o huset sover. Bara Elliot o jag som är vakna o vi kollar Madicken. Morgonkaffe o muggen med förstås!


Godmorgon fina!

Inga egna barn men vet ändå mest och bäst om barn och föräldraskap!

Idag avslutades kursen i utvecklingspsykologi och vi har pratat mycket anknytningsteori, behaviorism, Piaget osv. Mycket intressant (tyvärr har vi i denna kurs haft en ytterst okarismatisk lärare som vi bara sett le en handfull gånger så det drog ner kursens intressevärde lite faktiskt). Det blev mycket öppna och intressanta diskussioner i denna kurs dock och det är roligt. Oundvikligt drar vi alla paralleller till oss själva och människor runt omkring oss osv.
 
En sak som sällan slår fler i sådana här sammanhang är när de som inte har barn tycker sig veta precis hur det ska vara och hur föräldraskapet är och bör vara. Jag skulle aldrig kunna neka dom att delge sina åsikter för det är i många fall mycket intressant samt att de har rätt att tänka, tycka och yttra sig precis som alla andra men ibland går det överstyr.
 
Påtagligt blir också vilka olika generationer man faktiskt befinner sig i trots att det rent åldermässigt inte rör sig om flera tiotal år i ålderskillnad.
 
Tänkte ta ett exempel för den som orkar och vill läsa :-)
 
Idag fick vi se en film från ett experiment om hur barn som fått ta del av våld på olika sätt gjorde med en uppblåsbar docka som en vuxen först puttat, sparkat och slagit på som barnen fått se. När barnen själva sen blev ensamna med denna docka (en och en) så gick de lös på denna docka på alla möjliga sätt och vis. Det syntes ganska tydligt vilka barn som antingen levt i en tillvaro av våld eller tagit del av våld på annat sätt.
 
Vi kom då oundvikligt in på spelet GTA5 som ni kanske vet vad det är, i diskussionen efter filmen. Vi föräldrar i klassen vänder oss starkt mot detta spel och menar att vi som föräldrar faktiskt kan välja vad vi vill att våra barn ska ha med sig hemifrån men att vi inte mer än kan att prata med våra barn och försöka få dom att förstå argumenten o hoppas att de har det med sig hos kompisar osv.
 
Då säger Olle (inte hans riktiga namn :-) ) 20 år som själv spelat GTA5 i många år, har inga barn och en äldre syster att dels har han inte blivit våldsam trots att han spelat detta spel och att det är naivt av oss föräldrar att tro att vi kan skydda barnen från allt "farligt". Att barnen förr eller senare kommer göra saker som vi lärt dom att inte göra och sådant som vi inte vill att de ska göra.
 
Eh?!?!?!?!?! Han missade helt poängen. Med allt. Till saken hör att han är en gosse som gärna har mycket åsikter om ALLT och gärna ska ha rätt i allt och helst sista ordet. 
 
Jag är inte rädd för att mina barn ska gå ut på stan som äldre och slå ner folk och stjäla för att de spelat GTA (GTA var just det som blev det specifika i denna diskussion även om vi kom in på annat med) utan vad det handlar om är att jag vill ge mina bra värdegrunder. Jag vill att de ska veta varför jag inte vill att de spelar spel där det förekommer stöld, oprovocerat våld, prostituerade, våldtäkter osv. & det pratar jag med mina barn om. Jag vill att de ska veta vad vi står för här hemma. Sen vore jag naiv om jag gick runt och trodde att mina barn aldrig kommer göra sådant som jag önskar att de inte gjorde. Men jag har ju själv gjort saker som jag vet att mina föräldrar varken ville eller accepterade egentligen. Vissa utav dessa saker tillhör frigörelsen och utvecklingen. Men under deras uppväxt vill man som förälder ge dom goda värderingar och har man försökt ge dom dessa så finns de också där i deras bakhuvuden även om de gör saker som de inte får. Det handlar inte om att överbeskydda och behandla dom som om de vore gjorda av den tunnaste porslin.
 
Olle lyckades ändå ha motargument och jag bestämde mig för att inte delta i diskussionen mer och jag hade medhåll av många men Olle som inte har barn vet ändå bäst när det handlar om barn och föräldraskap.
 
Nu kanske Olle är lite extrem men nog stöter man på de där människorna som inte har barn som tror att de sitter med facit. Till dom vill jag bara säga, att jag skulle gärna vilja ta del av det där facit ordentligt för jag har det då rakt inte trots mina fyra barn. Samt att de gärna får återkomma med redigeringarna i facit den dagen de själva har barn för jag anar att det de stoltserat med innan de fick barn inte är lika aktuellt och giltigt när de själva är föräldrar ;-)
 
 

Ljuslyktsfynd!

Fredag. Tänk så skönt det är med fredag varje gång.
 
De här små raringarna fick följa med mig hem igår
 
 
Indiska hade lite nyöppning och de 100 första kunderna fick köpa dessa för 30 kr styck men max 2 st per kund. Julia och jag ställde oss i varsin kö för jag ville ha 3 :-O De fanns i massor färger och jag hade kunnat ta av alla men en ljuslykt/ljusstaks älskare som jag har inte plats för alla. Så det fick bli de vinröd/cerisa. & de lyser så fint! Varm fint ljus sprider de och de är ganska stora. Så 30 spänn var ett riktigt kap :-)
 
Hoppas ni har en riktigt go fredag vänner ♥
 

Åh vad mysigt vi haft!

Julia och jag har haft en riktig toppendag. Först ögonbrynsfix på salong Fina Vera och sen raka spåret in till stan.
 
Vi började med lunch och thaimat är det självklara valet när Julia och jag får bestämma :-) & åh så gott det var!
 
Vi strosade i butiker och i Julias påsar låg det lite smink, en scarf, body lotion och godis när vi kom hem. Lova fick byxor och ett par tröjor och Wilmer hade önskat två luvtröjor och efter mycket letande så hittade jag det. Elliot behöver inget så han blev utan idag men han bryr sig föga om det.
 
Givetvis var vi ju tvungna att fika innan vi åkte hem med. Vad är en dag på stan utan fika liksom.
 
 
På Fina Vera passade vi på att lukta på och testa krämer, kolla smink och alla andra godsaker som fanns och vi bara kunde inte åka därifrån utan denna:
 
 
Tänk er chokladmousse, i färg, konsistens och doft. Vi ville liksom bara äta den! 99 kr för en burk då det var erbjudande på just denna. Vi kommer gotta oss i denna Julia och jag :-) Gäller att ställa den utom räckhåll för de minsta tu för de kommer garanterat äta den om de får fatt i den, haha!

Godkväll onsdag!

Redovisningen gick fint idag och artikelsammanfattningen är gjord och inskickad. Skön känsla.
 
Det var längesen Lova var hos farmor nu, det har varit så mycket sjukor här. Men ikväll passade det så F tog Lova och åkte dit, hon var så glad. Hon har längtat efter farmor ♥
 
Imorgon ska Julia och jag ha en riktig tjejdag tillsammans ♥ Jag är ledig från skolan och vi ska mysa hon och jag. Hon har länge velat gå och noppa till sina ögonbryn hos någon som kan, själv tycker jag att hon är så fin som hon är och har ögonbryn to die for. Men så tycker inte hon och hon vill få hjälp att forma till dom så hon sen på egenhand kan hålla efter dom. Så på fm ska vi göra det, på salong här i bynn :-) Sen åker vi vidare in till stan, vi ska strosa i affärer och äta lunch. Lugnt, avslappnat och bara hon och jag.
 
Wilmer ska också in till stan men han ska in och bowla och äta lunch med kompisar.
 
Elliot avrundade denna kväll med Emil i Lönneberga tillsammans med storasyster och sen helt plötsligt satt han och sov i soffan lilla skrutten.
 
♥ ♥
 
Nu är det strax dags att knoppa känner jag, lite smågrusigt i ögonen.
 
Hoppas ni som sportlovsfirar har det fint! 
 
 

Fisksoppa

Hade lite torsk och lax i frysen men inte tillräckligt för att laga till och äta med något tillbehör till hela familjen så det fick bli en improviserad soppa ikväll till middag. & den blev så himla GOD så jag bara måste lägga upp receptet här så ni kan testa! Barnen åt med god aptit också och när alla barn äter så blir maträtten liksom ännu godare för mig med :-)

 

Fisksoppa

1 purjolök (det vita)

1 gul lök

4 morötter

5 dl vispgrädde (den feta varianten)

5 dl vatten

3 msk fiskfond

1 grönsaks Knorr fond ”du chef”

2 msk tomatpuré

3 laxfiléer

4 torskryggsfiléer

salt (vänta med saltet till avsmakningen och se om det då behövs)

peppar

dill

ev. ljus maizena redning

 

Skiva morötterna i slantar. Finhacka den gula löken och strimla purjolöken fint. Fräs i smör men det ska inte ta färg, bara mjukna. Slå på grädde, vatten, fonder samt tomatpuré. Koka upp och lägg sen i morötterna, peppra, låt sjuda i ca 5 min. Skär fisken i små kuber och lägg i, koka upp och låt sjuda ett par minuter. Dra av från plattan och tillsätt dill. Smaka av. Tillsätt mer kryddor och fond om du tycker att det behövs.

Vill man så kan man för en sista touch slå i lite vitt vin/matlagningsvin men jag gjorde inte det men tanke slog mig att det nog skulle kunna vara gott. Slå i så fall på det på lökfräset innan resten av vätskorna.

 

Servera med något gott bröd.

 

 

Redovisning

Grupparbete med basgruppen om genus i socialpsykologiskt perspektiv hela dagen så jag känner mig rätt så trött. Har nu renskrivit min del och dags att börja träna in den så den sitter till morgondagens redovisning inför klassen.
 
Imorgon är det enbart redovisningar så vi slutar vid lunch men då ska det hem och pluggas. Vi ska sammanfatta en artikel i utvecklings psykologin till fredag och när man pratar artiklar på den här nivån så är det inte en liten artikel i en dagstidning. Utan det ska vara en artikel med referenser, antingen uppsats eller någon mer vetenskaplig artikel så det rör som om artiklar som är på mellan 10 och 25 sidor ungefär. 1-2 sidor ska sammanfattningen vara.
 
Det var verkligen roligt att vara tillbaka i skolan idag. Träffa alla fina och att äntligen få börja lära sig en massa mer och nytt igen. Visst sen är ju inte allt kul och intressant men det mesta är det och jag älskar att gå i skolan ♥
 
Nu dags att ta ton och träna högt, tydligt och långsamt :-)
 
Har ni haft en bra tisdag vänner?

Potatisbullar

Solen tittar fram här lite då och då, härligt, men det blåser STORM. Inte lika härligt.
 
Vi åt pressad potatis till maten igår kväll och det blev massor över så idag fick det bli potatisbullar till lunch. Brukar ni göra det? Om inte, testa! Det är snabbt och enkelt fixat om man har överblivet mos eller pressad potatis och det är mycket uppskattat. I alla fall här hos oss :-)
 
Potatismos eller pressad potatis (det ska va kallt)
2 ägg
1dl vetemjöl
Salt och peppar
(ibland blandar jag i lite finriven ost)
Ströbröd
 
Blanda samman potatis, ägg, mjöl och kryddor. Rulla till stora bollar och platta ut, vänd i lite ströbröd. Stek!
 
 
Med knaperstekt bacon och lingonsylt blir det nästan löjligt gott!
 
Hoppas ni har en skön söndag kära ni!

Jag älskar andrahandsmarknaden!

Jag älskar den stora bredden i andrahandsmarknaden idag. Folk gör sig av med så mycket fina grejer som man kan få till en mycket billigare peng än nytt fast grejerna ser som nya ut. Jag säljer en del med. Oftast skänker jag barnkläder och leksaker osv men om det är möbler som inte finns plats för eller jag vet att vi söker något annat så brukar sälja det. Oftast går mina affärer plus-minus-noll faktiskt men ibland får jag lägga till lite. & ibland får jag lite över. Det är mest jag som styr med dessa affärer, F är måttligt road av inredning osv.
 
Tänkte visa några exempel på bra affärer jag gjort :-) Lite taskiga bilder jag vet men de får duga. Iphonen min är kass på bilder.
 
Vi hade en tv-bänk i ek som var ganska stor och vi ville ha något nättare, så vi sålde vår på Blocket för 600 kr och köpte denna (i ek också)...
 
...på Blocket för 300 kr. Passar mycket bättre.
 
Jag suktade länge efter en vit sängstomme (madrasser hade/har vi ju), vår var i ek och vi har haft den i många år nu. Rätt som det var dök det upp en vit, precis en sådan jag önskade, på loppissidan på Fb exakt med samma mått 180cm. Vi sålde vår stomme för 350 kr och köpte denna...
 
...för 500 kr (nypris ca 2000 kr). Vi är supernöjda.
 
I hallen har vi haft en vit malm byrå från Ikea med fyra stora lådor. Vi behövde mer utrymme där och jag har letat efter en i samma modell men med fyra stora lådor och två små upptill. Jag hittade en på Blocket så vi la ut våran för 400 kr och fick den såld direkt. För den vi köpte gav vi...
 
...450 kr (nypris knappt 1000 kr).
 
Allt i jättefint skick. Så man behöver inte alls gå och köpa allt nytt som man vill ha eller behöver, andrahandsmarknaden i detta slit och släng samhälle är enorm och du kan hitta jättefina grejer.
 
Jag skulle aldrig sälja eller byta ut grejer som har affektionsvärde och det är en hel del grejer/möbler men förvaringsmöbler och liknande kan ju i en växande familj behöva uppgraderas. Samt att ens smak förändras och man ibland vill ändra lite.
Ljuslyktorna på byrån har jag fått av mamma, jag älskar ljuslyktor och dessa är en riktig favorit!
 
 
Visst är det toppen att kunna "byta" grejer med varandra!?
 

Hej lördag!

Åh vad det är skönt med lördagar ♥ & jag är alldeles ensam hemma just nu. F tog barnen till McD och sen för att köpa lördagsgodis.
 
Lova är fortfarande inte bra och efter ännu en konsultation med sjukvårdsupplysningen så ska vi se till att hon dricker minst 1,5 liter per dygn och då ska det vara saft, festis osv och inte vatten. Sen ska vi försöka få henne att äta och mat som annars kanske "inte är så bra" är det nu bra om hon får i sig så därför fick det bli McD i förhoppningen att hon ska äta lite i alla fall. Är det likadant efter helgen så ska vi kontakta VC. Håller tummarna för att det vänder under helgen. Så synd om henne ♥
 
 
Mamma har en gammal orkidé som när den blommar, vilket den gör nästan jämt (det gör INTE mina!!!), så är den alldeles översållad med blommor. Så otroligt fin!
 
Ha en fortsatt fin lördag vänner ♥ Kollar ni schlagern ikväll

Gókväll vänner

Den här fina kom lilla gossen hem med från förskolan, alldeles lycklig och jag blev alldeles lycklig med ♥
 
 
Jag gillar egentligen inte det här med alla hjärtans dag, F och jag köper aldrig något till varandra då. Påklistrat och påtvingat blir det tycker jag. Men vi brukar ha lite mysfika hela familjen och så köper jag alltid något litet, litet till barnen i present. Det är tanken som räknas och att vi får vara tillsammans. Silvrigt silkespapper med röda band fick det bli med de små grejerna i. 1 till varje barn. 4 paket alltså.
 
 
"Albrekts guld" ser dyrt ut men det var det verkligen inte. Ett litet enkelt silversmycke till Julia. Alla barn blev glada och vi hade kramkalas :-)
 
Lova har mått lite bättre idag, fortfarande ont i magen och vill inget äta. Kändes lite småfebrig frampå eftermiddagen. Hon fick ändå följa med mig ut till mamma/mormor för att gratta henne lite med en bukett tulpaner och ett litet paket.
 
 
Lovastumpan blev nöjd och glad när hon fick pussla med mormor. Tog ett par bilder på dom men mamma gav mig stränga order ;-) om att inte lägga ut något på bloggen där hon var med, så tyvärr...
 
En annan gång kanske, eller vad säger du kära mor?! ;-) ♥
 
Nu sovdags, sov sött allesammans!
 

Dags att vakna till!

Jo men så att nu är det hög tid att vakna till, hoppa ur mysbyxorna, kamma till sig och komma i ordning.
 
Ska vi skjutsa Julia till skolan och sen uträtta några småärenden.
 
 
 
 
Puss på er såhär på Alla Hjärtans Dag ♥

Förvånad men GLAD!

LIA (praktik)-rapporten som jag slet mitt hår över och verkligen värkte ur mig har nu blivit betygsatt. Jag var så inställd på ett G och kanske eventuellt komplettering. Kanske för att livet i övrigt är lite rörigt så kändes inte rapporten/uppsatsen alls 100% och det är ju så man vill känna när man lämnar in ett arbete. Kanske inte 100% bra men i alla fall att man känner sig nöjd, har fått fram det man ville och tycker att helheten känns som något informativt och välarbetat. 
 
Döm om min förvåning när jag igår loggade in för att kolla om jag fått betyget! & döm om min LYCKA!
 
 
Det känns så himlans bra och roligt! Speciellt då jag verkligen slet för att få ihop denna överhuvudtaget.
 
G och VG är de betyg vi kan få. Man kan ju bli icke godkänd men då får man komplettera tills man blir godkänd så man blir sälla icke godkänd.
 
 

Grattis!

Grattis min fina mamma på din födelsedag ♥ Jag vet att du är ledig idag och hoppas kunna åka ut en sväng om det inte är allt för sjukt och rörigt här.
 
 
 
 
♥ PUSSAR & KRAMAR ♥

Liten sjukling

Lovasmulan vaknade vissen igår morse så hon fick stanna hemma från förskolan. Elliot fick dock gå, han har det roligare där när det är sjukt hemma och han är frisk.
 
Helt plötsligt kom febern och akut magvärk på Lova. Jag ringde VC och de hänvisade till akuten då det inte fanns några förkylningssymtom utan enbart magvärk och feber. Så så fick det bli :-(
 
Det visade sig vara förstoppning. Lova hade VÄLDIGA problem med det när hon var mindre. Inget för känsliga, men det kan tydligen vara så att det sätter sig en klump med avföring långt upp i tarmen och det den lösare avföringen kan ta sig förbi och därför kan det vara svårt att upptäcka förstoppningen om barnet inte själv påpekar det eller klagar över att det är svårt att gå på toaletten. Det har hon inte gjort så det har gått oss förbi.
 
Vi fick med klyx hem som vi skulle ge henne. Efter det kom det en del och det mest akuta magonda släppte. Men hon hade fortfarande feber på eftermiddag och ont i magen plus att hon kräktes en gång på eftermiddagen. Jättedålig var hon lilla skruttan ♥ Vi köpte en till klyx igår kväll, då vi efter samtal med sjukvårdsupplysningen kom fram till att det förmodligen satt kvar avföring i tarmen. Vi gav henne det men då kom knappt något.
 
Just nu har hon ingen feber men hon har varit som en liten brasa inatt.
 
Hoppas det släpper av, annars måste vi åka in idag igen.
 
 
Lilla lilla älskling ♥

Fåglarna vet!

Ja hur mycket snö det än skulle komma så vet fåglarna, det hörs på deras kvitter. Det vankas vår. Jag tog en promenad, behövde frisk luft! & som de kvittrar och tjattrar. De vet att det inte är november och början på vintern, de vet djupt rotat i sig att det närmar sig slutet på vintern och början på våren. Om knappa 2 månader kommer solens strålar börja värma lite och de vet det.
 
Lova var med F till farmor en sväng igår kväll och hem kom hon med dessa
 
 
& det är omöjligt att inte känna vårkänslorna börja spira inombords. De är så söta de små tappra snödropparna ♥

Kaffe minsann!

 
Jag avnjuter min första kopp kaffe på 2 1/2 dygn. Har legat i magsjuka så kaffe har varit otänkbart. I måndags morse slog den till, en enda kräka men en mage i uppror och skytteltrafik till toaletten i dagarna två. En fruktansvärd huvudvärk med. Men idag känns det mycket bättre. Så jag vågade mig på kaffe. Det smakar gott. Hoppas magen kan tycka att det är okej med.
 
Hoppas ni har en fin start på onsdagen!
 

Slappt så slappt!


Ja såhär slappt är det här idag. Vi har något magtjorv här. Igen! Både de små är jättedåliga i magen, Lova har sprungit på toaletten inatt kraken. Jag mår tjyvtjockt. Vet inte om det är någon följd av det vi hade i veckan eller om det är nåt nytt som letat sig hit.

De stora tu är pigga, Julia är med en kompis i stallet o Wilmer pluggar till No-prov. 

Har ni en skön söndag vänner?

Mina fina gossar


♥️♥️

Uppe o ute tidigt!

Julia har morgonen i stallet idag så halv åtta körde jag o småkidsen dit henne. Wilmer låg kvar i hemma i sängen o sov o F jobbar. 

De små ville va ute o leka när vi kom hem, så här är vi nu. Ute o leker kl 8 på morgonen :-)Godmorgon!

Ingen återvändo!

 

Den är klar!!!!!

Ja den är klar min uppsats! Wiihaa! Äntligen! Dock skulle ju det här bli bästa rapporten ever (för mig alltså) men så blev det inte. Men ingen är gladare än jag att den är klar och ingen är gladare än jag om jag får ett G!
 
Nu kan jag med gott samvete krypa ner och sooooova! & det ska jag göra bredvid den här sussande godingen
 
 
Imorgon ska jag dessutom vakna utan magvärk och utan illamående har jag bestämt!
 
Sov så gott fina!
 

Hoppsan!

Hahaha vad jag insåg nu att det är 90% kycklingrecept under kategori Recept hos mig! & där kom 2 till :-P
 
Men jag vet varför faktiskt, för det är inte så illa att vi bara äter kyckling. Inte alls faktiskt. När jag är fast i det gamla vanliga vardagsträsket när det gäller matlagning och känner att vi varierar oss dåligt då kommer jag oftast på att det var längesen vi åt kyckling. & vips blir det kyckling och då smakar det väl så himlans bra att alla de recepten hamnar här, haha!
 
Jag mår bättre ikväll men har inte skrivit en rad på uppsatsen idag. Kröp ner bredvid Lova i vår säng och sov i 3 timmar istället. Jätteskönt men jag måste ju bli klart någon gång. Ju!!!!!!
 
Nu ska jag köra Julia till stallet.
 
Trevlig kväll på er!
 
 
:-D :-P

Smarrig kycklinggryta

Jag älskar när jag ser recept hos er andra bloggare som jag kan testa. Det är så lätt att snöa in på de vanliga rätterna och det blir lätt tradigt och tråkigt. Jag har lagat otaliga middagar med recept som jag hittat hos er så nu tänkte jag tipsa er! En krämig, mumsig kycklinggryta som blev en succé här hemma. Smidig och god vardagsrätt men givetvis kan man bjuda på den med :-)
 
Krämig kycklinggryta
 

6 pers
 
1 kg kycklingfilé
1 1/2 röd eller gul paprika
Färska eller konserverade champinjoner
2 rivna vitlöksklyftor
salt och peppar
5 dl vispgrädde (jag kör alltid de fetaste produkterna, minst tillsatser i)
3 dl vatten
2 1/2 msk kycklingfond
1 1/2 msk basamvinäger
Maizena redning eller majsstärkelse blandat med vatten
 
Gör såhär:
 
Skär kycklingen, svampen och paprikan i mindre bitar. Skala vitlöken. Stek kycklingen en stund innan du lägger i svamp och den rivna vitlöken. Krydda med salt och peppar. Rör ner paprika, grädde, vatten, fond och balsamvinäger och låt puttra en stund. Smaka av och känn om det behövs mer av något. Red av såsen till en krämig sådan. Servera med pasta eller ros och stor sallad.
 
 Inte så rolig bild haha, men det smakar såååå mycket godare än det ser ut på denna bild. Lovar!

Perfekt utflyktsmat

Tänkte tipsa er om en perfekt utflyktsrätt och den passae lika bra till pulkabacken med varm choklad som till stranden med saft :-) Våra kids älskar det här! Vi åt det förra lördagen här hemma till mellon.
 
Kall kycklingwrap
 
6 pers
 
Tortillabröd (funkar fint med tunnbröd med)
2 färdiggrillade kycklingar (egengjorda eller köpta)
Krispig sallad typ isbergssallad
1 Röd eller gul paprika
Tomater
Gurka
Majs
 
Dressing

1-2 burkar creme fraiche (ej lätt den blir lätt lite för rinnig)
Thai sweetchilisås (mängd efter tycke och smak)
Sambal oelek (mängd efter vilken styrka man vill ha)
Salt och peppar
 
Gör såhär:
 

Blanda dressingen först så den får stå och dra lite. Dela kycklingen i små, tunna bitar. Finhacka alla grönsaker. Lägg lite av allt på tortillbröden och klicka över dressing. Rulla/vik sen ihop som en taco och plasta om och ner i picknickkorgen! Mums!
 
 

 

Nu behöver vi inte undra längre!

Nä nu behöver vi inte undra längre om det var magsjuka Elliot hade för inatt började Lova kräkas. Hade hellre fortsatt undra för att sen inse att, nähä det var inte magsjuka för ingen mer fick det, men sånt får man ju tvyvärr itne välja.
 
Själv har jag sen igår mått jätteilla till och från så det är väl bara att avvakta. Missade ju första skoldagen efter praktiken idag och det känns skittrist, än mer trist att det känns som det inte kommer bara vara idag jag missar utan kanske hela veckan, det står som återstår.
 
Lillskrutt och jag åkte till affären och köpte frukt, glass och festis bland annat så Lova kanske skulle vilja stoppa i sig något.
 
De har skaffat småvagnar på citygross! Jippiiii! Så en egen vagn och gratisbanan så var gossen så glad ♥
 
F hade bäddat ner Lova i en puff när vi kom hem, hon är så blek och eländig lilla gumman och vill inte ens ha glass.
 
 
Nu ska jag försöka sätta mig med uppsatsen. Det är så trögt att skriva så jag vet inte vad. Jag blir glad om jag får ett G på denna uppsats.
 
Sen tänkte jag lägga upp ett par mattips här på bloggen :-)
 
Ha en fin och FRISK onsdag vänner ♥
 

Vet inte hur bra det går...

...men jag försöker i alla fall leta fakta till min uppsats


samtidigt som jag vaktar o sällskapar denna lilla goding
Sjukmys

När man är hemma och är sjuk men inte så sjuk att man mår jättedåligt och ligger nedbäddade, då får man äta lite glass och så får man gå ut ett stund i solskenet och i någon plusgrad och njuta lite av den snö som ännu finns kvar.
 
 
Hoppas ni har en fin måndag vänner!

Tröttsöndag

Elliot är trött så trött. Han somnade strax innan kl 15 igår och vaknade sen 06.30 imorse :-O Ändå har han sovit 3 timmar idag på dagen. Jag är helt slut jag med så då kanske är något som tillhör förkylningen eller magsjukan som vi inte låtsas om då ingen mer börjat. Än.
 
 
Vad tyckte ni om mellon igår?
 
Skräp tyckte vi förutom Ellen Benediktsons låt för den var jättefin men ingen schlager. Yohio visste man ju sen man fick höra att han skulle delta att han skulle gå rakt till finalen. Oavsett låt liksom. Helena Paparizous låt funkar ju i schlager men annars nä. Inget bra alls. Men ändå festligt och lite mysigt att titta på.
 
Idag har vi latsöndag. På alla sätt. Vi har t.o.m ätit makaroner och köttbullar till mat. Såhär på en söndag.

En av mina älsklingar

Fick den här bilden på sms nu av min stora fina gosse som varit o klippt sig idag ❤️


Han är så fin ♥️

Krassligt va det här!

Storasyster läser saga för lillasyster ❤️Igår natt satte Elliot igång att kräkas o det blev väl sisådär 5,6 gånger. Han åt inget på hela dagen igår o va trött o hängig men inga kräkor. Så imorse när F o han satt o lekte med bilar så kommer värsta kräkan helt apropå ingenting. Inget mer sen dess o han har ätit idag. Skum sjuka men har dessvärre läst mig till på Fb att fler har barn som ligger i någon utdragen variant av magsjuka. Så det är bara o vänta o se...

Dessutom är vi förkylda allihop så det är ingen som är på topp precis.

Ikväll ska vi i alla fall låtsas som ingenting, äta kycklingwraps, godis o kolla på mellon :-) Bara ha det mysigt.

Ska ni kolla på melodifestivalen?
RSS 2.0