Sömn! Eller snarare bristen av den...

Innan nedanstående så står läxläsning, badningar, skjuts till och från träningar, matlagning och intag av maten samt en herrans massa fix på schemat.


19.30/20.00
Läggning av Lova och Elliot, vi tar varsin Fred och jag.


21.00/21.30
De stora barnen lägger sig.


23.00/00.00
Båda små börjar vakna med jämna mellanrum. Elliot får mat och somnar om, Lova får sövas om genom att någon av oss sitter hos henne.


01.00/01.30
Elliot vaknar och vill tutta. Även Lova vaknar, kommer oftast in till oss och vill då ha välling.


02.00-05.00
Elliot vaknar flera gånger för att äta. Lova drömmer som en tok och vaknar om vartannat och vill gärna framåt småtimmarna ha en flaska välling till.


ca 07.00
Alla barn vaknar och det är dags att gå upp.


Är det konstigt att man är trött? Är det konstigt att vi vissa dagar har som största dröm att bara få gå och lägga oss och sova flera timmar på eftermiddagen? Är det konstigt att vår galnaste fantasi för tillfället är att få sova en hel natt? Nej knappast, är förvånad att vi ens står på benen vissa dagar. Kom inte dragandes med att vi själva har valt att skaffa 4 barn. Föräldrar har faktiskt rätt att klaga av sömnbrist även att de har valt att bli just föräldrar. Det är ju dessutom ganska individuellt hur barn sover. Vissa föräldrar får sova hela nätterna trots att de har flera barn för att deras barn har goda sömnvanor. Våra har det inte. Än mer häpnadsväckande är ju att barnen kan vara så pigga, glada och fulla av energi trots att de sover så sönderhackat.


Någon slags inbyggd pump med energi tycks ju ändå finnas inbyggd hos oss föräldrar för nog för att man vissa dagar är döende av trötthet så fixar man ju för det mesta allt vad det innebär en dag med barn.

Jordens längsta tupplur

Allt flöt på så bra på morgonen och meningen var att Lova skulle till dagis på den vanliga eftermiddagstiden som är på torsdagar. Elliot somnade strax efter 11 så Lova och jag byggde lego, Lova duschades och så åt vi lunch. 12.30 och Elliot sov fortfarande. 13.15 ringde jag dagis och sa att Lova kommer men lite senare, hon skulle varit där 13. Gick sen in till Elliot som inte rörde en fena så det var bara att gå ut igen. 14.15 slog han upp sina blå. Jordens längsta tupplur ;-) Hungrig men pigg och glad. Dock var det ju bara att inse att dagis fick utebli idag. Men imorgon så...

Dagen blev lite konstig, vi gick ju liksom bara runt och väntade på att Elliot skulle vakna så vi kunde fixa oss och åka. Så inget vettigt blev gjort och Lova har kört "ångvältsstuket" hela eftermiddagen. Rivit ut det mesta hon kommit åt. Klättrat, kastat och bråkat en hel del. Rastlös var bara förnamnet. Men lite frisk luft gjorde sen susen.

Syrrans vagn komm idag så ikväll har hon, jag och lilla Adam varit och hämtat den. Jättefin och den kommer garanterat vara bättre än den hon haft tills nu.

Storförhör ikväll för Julia som har prov i NO imorgon, många olika sorters träd med fakta, kretslopp och fotosyntesen. Är bra för en avdankad och trött hjärna som min att skaks om i samband med barnens läxor och prov :-)

En sen kvällskopp med kaffe nu och sen sova....

BVC & puré

Idag har jag och Elliot varit på BVC för vanlig mätning och vägning. Måste blivit någon slags mellantid för han är 6 1/2 månad och vi var där för drygt 2 veckor sedan så vet inte om det blev någon miss eller om det var en tidig 7-månaders kontroll. Guldfiskminne som jag har så kommer jag inte ihåg turerna till BVC med de andra.

Lilla korvas vägde i alla fall 8560 gram och var 70,5 cm lång.

Nu plockade jag fram alla trollens "BVC-kort" och jämförde 6-månaderskollen för dom och såhär ser det ut:

Julia: 7970 gram och 67 cm, knubbis :-)
Wilmer: 8515 gram och 71 cm, rätt jämnt fördelat :-)
Lova: 7370 gram och 67 cm lång, tunnis ;-)
Elliot: 8050 gram och 69 cm lång, mittemellan :-)

Jaja man ska inte jämföra men det är klart att det är roligt att kolla hur de växer i jämförelse till varandra. Det är roligt att se skillnaderna i cm och gram och man inser hur olika de växer de små liven.

Ja för att göra bloggrubriken rättfärdig så ska det ju nu handla om puré med, puré here we go :-)

Jag är allt annat än en fanatiker av barnmatsburkarna i affärerna, ingen kan någonsin inbilla mig att en burk med mat kan innehålla samma näring och smakupplevelse som när man lagar själv. Färska råvaror direkt in i munnen  jämfört med en burk i affären, klart det är skillnad! Dock finns ett undantag enligt mig (du behöver inte alls hålla med), det är när det kommer till de första smakisarna. Men det handlar då mer om konsistens än om näringsbehov och smak. Med de första små trollen försökte jag envist göra majspuré, morotspuré etc, jag kokade, jag blandade med olja, jag mixade men fick inte till det. Trådigt och segt och inte alls lämpligt för en liten som aldrig haft annat än flytande i sin mun. SÅ jag gav upp. De första smakportionerna av mat är nu i burkform. Majs, morot, de första sammansatta måltiderna. Palsternacka och potatis har jag kokt själv. Men för övrigt tycks jag uppenbarligen inte få till en slät puré såsom Nestlé och Semper :-)

Idag fick Elliot smaka på spagetti och köttfärsås (burk), några teskedar och han tyckte nog att jag utsatte honom för en smärre tortyr ;-) Jag filmade honom och när jag visade filmen för Lova ikväll så sa hon: -"Han tycker det är surt" och det är en sååå bra beskrivning även om han nog inte tyckte att det var just surt så kunde man lätt tro det på hans ansiktsuttryck.

Imorgon kör vi på igen, spagetti och köttfärsås. Flera dagars träning brukar ge resultat :-)

Godnatt kära vänner!

Det ligger något i det...

Föräldrabekräftelse

Jag sa till Lova häromdagen, som jag gör dagligen, "-Jag älskar dig Lova!" och hon svarar med en självklar ton "-Ja!". Hon tillägger sen "-Men jag älskar inte dig", utan att ens titta på mig utan hon fortsatte pyssla med sitt lego. Hon sa det med en sådan coolhet, lugn och trygghet att jag bara älskade henne ännu mer, om det nu är möjligt ;-) Hon kunde säga detta, precis som om hon sa att bilen var blå för att hon vet att jag älskar henne ändå. Jag älskar henne alltid. & just då kanske hon inte älskade mig, eller bara inte behövde mig och det är en sådan föräldrabekräftelse att ens barn kan visa sådana uttryck med. Då känner jag att hon är trygg i vår kärlek.

Blogga för bloggandets skull...

...gillar jag inte alls. Känns fruktansvärt ointressant och dessutom kan jag rätt ofta känna att inläggen är rätt ointressant utan att jag bloggat bara för att just blogga. Nu ett par dagar har jag känt mig hängig och tyckt att det mesta varit tråkigt så har försökt låta bli att blogga då det finns viss risk för att den sinnestämningen då även speglar sig här och allt bara blir trist. Var förresten inget svårt att låta bli att blogga för det fanns inget att skriva om, illa va ;-)

Nu har jag jagat rätt på en ny barnvagn åt min kära syster då den hon har nu är under all kritik. Den klarar knappt asfalt så hur i herrans namn skulle den då klara lite snö. Hon hade inga dåliga krav så det blev till att leta, trehjuling, luftpumpade däck samt att hon ville kunna ha sittdelen både mot och ifrån sig. Det var sannerligen ingen lätt kombo upptäckte jag när jag gav mig ut i barnvagnsdjungeln men hittade en som hon gillade själv. Så hoppas verkligen att den ska bli bra. Även om trehjulingar kan vara svåra i snö med så är det helt annat med tre stora luftpumpade däck mot fyra pyttesmå "punkteringsfria" som hon har nu.

Imorse kom mina stora älsklingar hem och Lova blev så himla glad. Hon saknar Julia och Wilmer jättemycket när de inte är här, som tur är så är de ju här rätt mycket :-)

Efter dagis- och skollämning imorgon ska syster och jag åka och handla med våra små gossar :-)

Mycket intressant och informativt inlägg men nu vet ni att jag lever i alla fall ;-)

Tapas

Ja ikväll blev det något tapas liknande för mig och sambon, de stora trollen är hos sin pappa och de små la vi innan vi åt. Dock uppskattas denna form av mat mer av mig än av sambon och jag skulle gärna byta ut vissa grejer samt lägga till smarriga inlagda grejer såsom vitlöksklyftor, soltorkade tomater, oliver samt lite mer kallskuret, goda ostar m.m. Men vi skulle ju uppskatta det hyffsat båda två liksom :-)Gott var det  i alla fall :-)

Det gäller att veta exakt vad man refererar till :-O:-P

Skyddsnät

Vad har hänt med det s.k skyddsnät som jag trodde var ganska bra i detta land? Eller var det bara jag som just trodde att det var bra? Mammor mördas, mammor och pappor mördar sina barn och detta som påföljd av en massa historik hos myndigheterna om misshandel, hot, vanvård, psykisk ohälsa osv. Inget görs och det slutar alltför ofta med oerhörda tragedier. Är det resursbrist som gör att så många människor som anmäler det ena efter det andra inte får någon hjälp? Eller har det spridit sig någon konstig syn och förvrängda bedömningar av graden allvarlighet i anmälningarna som gör att det inte tycks vara så viktigt att gripa in? Jag förstår faktiskt inte. Jag förstår inte att alla dessa otäcksheter tillåts förekomma i ett sådant land som Sverige.


Vi kommer aldrig komma ifrån att det finns idioter, människor som lider av psykisk ohälsa, har grava psykiska störningar, inte kan skilja på rätt och fel osv för det har alltid funnits och kommer alltid att finnas. Men nog måste vi kunna begränsa dom genom att stoppa och hjälpa dom på vägen, genom att ta omhand de som utsätts för deras hemska handlingar och beteenden.


Jag finner inte ord för de känslor som brakar loss inombords när jag läser att små barn mördats, att mammor som levt under hot under lång tid till slut får sätta livet till. Vad är det som är så vansinnigt svårt för detta samhälle att lägga kraft, energi och resurser på allt sådant????????


Nej men istället för att upprätta särskilda instanser för detta så bygger vi T.E.X en jäkla stor idrottsarena som kostar fantasisummor för det får vi ju i alla fall in en massa pengar på i längden. Pengar! Det är där det sitter, SOM ALLTID! Vad är några människoliv jämfört med en stor inkomstbringande arena, lite svinn får man ju räkna med. Jag kokar inombords!

Första gången ever!

Nu vet jag inte om man kan använda Elliot och ordet ever i samma mening då han är 6 månader :-) Men första gången ever i hans liv hittills då :-) Han överraskade oss igår ordentligt och det handlar om sömn!

Han var vaken mellan 12.45 och 17 igår och slocknade då direkt när jag ammade vid 17. Sen sov han till 18.30 och då tänkte ju jag att han ville upp men nä han åt och somnade om igen. Vid 19.30 började jag undra hur denna kväll och natt skulle bli då han i vanliga fall lägger sig runt 20 för natten.

Strax efter 20 vaknade han och fick då komma upp, han satt med oss lite vid bordet och sen ett bad. Därefter gick jag in och la mig med honom igen då han verkade trött, så han ammade men ville inte sova. Bökade och grejade så jag la över honom i hans säng och han somnade innan 1 minut hade gått!!!! Jag var i chock ;-)

Sen vaknade han för mat vid 24-tiden, strax efter att jag lagt mig. Sen har han ammat och sovit om vartannat som han brukar men kvällen igår var sannerligen inte som kvällarna brukar vara och inget nattsudderi som jag befarade. Snälla älskling, lite repriser av detta kanske? :-) Du är så mycket piggare när du sover ordentligt serru :-)

Lova och klockan

Jag: -Lova kan du titta vad klockan är?
Lova: -Den är jättemycket, vi måste skynda till dagis nu!
Jag: -Oj då! Hur mycket är klockan då?
Lova: -Den är 95!

Sötmössa ♥

Hur coolt är inte...

...det här!!!

Tandläkarbesök

Vet inte om jag håller på att bli sjuk men känner mig matt och är helt vansinnigt trött. Får se om det är något skit som ska bryta ut, kanske lagom till helgen :-O

För att sätta lite extra guldkant på tillvaron ska jag till tandläkaren i eftermiddag och rotfylla den tand de rensat. Fullkomligen älskar tandläkaren, inte nog med att det är obehagligt utan de ska ha betalt för eländet med och inte dåligt betalt! Ironin blixtrar som ni hör. Aja det är ju tur att de finns för hur kul skulle det vara att gå med värkande tänder, räcker med att man fått smaka på det någon gång. Hua!

Solen tittar fram idag och det är härligt, såg inte alls lovande ut imorse men ibland så överraskar solen med sina gästspel såhär på höstkanten :-)

Nu lunchdags och sen skjutsa liten Lova till dagis för eftermiddagslek :-)

Studiedag

Igår hade skolor/förskolor studiedag så alla barnen var hemma här. Vi hade bestämt att vi skulle åka till Busfabriken på eftermiddagen, jag och de tre största. Fred slutade lite tidigare och sen var han hemma med lilleman när vi for iväg och busade loss. Ett ställe som ännu uppskattas av såväl en 12-åring som 2 1/2-åring. Annars är det inte lätt att hitta på aktiviteter som ska passa alla, simhallen funkar fint med.

För övrigt så hade Julia haft en toppen resa till Boda Borg med sin klass. Hon var så nöjd, glad och TRÖTT när hon kom hem i måndags :-)

Idag har jag varit trött sen jag gick upp imorse, skulle nog kunnat sova bort hela dagen om jag kunnat :-) Det vore rätt skönt att få göra det en dag, inte bara sova men få slappa och ta det lugnt och då även försöka lägga alla måsten åt sidan. Men jag behöver nog inte fundera mer på det för det kryllar inte av barnvakter till fyra barn så den dagen ligger nog långt borta :-P

Lite pic´s :-)


Kassen med pappersinsamling älskar en viss liten herre :-)
Nu ska jag ta kameran!!!!! :-P


Lova håller koll i fönstret efter storasyskonen när de kommer med skolbussen

Syskonbad :-)

Imorse kom vi upp tidigt allesammans, Julia skulle vinkas av för skolresa så vi hade ställt klockan tidigt för att vara en ledig dag. Julia var mycket förväntansfull och pirrig, lite speciellt det där med klassresa. Hon har nog haft en riktigt bra dag i alla fall för jag har inte hört ett knyst från henne. Imorgon eftermiddag kommer de hem igen.

Syster och lilla Adam har varit här och ätit med oss och sen gjorde jag äpplepaj och vaniljsås till fikat. En promenad fick det bli idag med. Dock känner jag av både det jag tror är begynnande hälsporre och det som troligen är något ischiasaktigt så när jag varit ute och gått kan jag knappt gå sen. Natten till idag hade jag skitont i ryggen och ner i skinkan och benet. Hoppas det ska bli bättre snart.

Premiärbad för Elliot i sin nya badstol ikväll och då kunde han ju även bada tillsammans med minsta storasyrran vilket han tyckte var toppen. Syrran däremot tyckte sådär för han plaskade så in i vassen :-) Stolen är lite stor då han inte sitter helt själv än utan säckar ihop lite men med lite handdukar så blev det bra :-)♥ ♥

Lördag

Dagen startade med att vi efter frukost gav oss iväg för att kolla när Wilmer och hans lag spelade hemmamatch. Mäkta stolt efter matchen var min kära son då han satte 4 mål :-)

Resten av dagen kommer här:

Sen hade två fina tjejer systermys i sängen innan läggdags för den minsta:
Nu är jag precis hemkommen från kära syster, lilla Adam hade gråtit förtvivlat i ett par timmar så jag begav mig dit för att i alla fall kanske kunna hjälpa henne att bära lite. När jag kom hade han börjat lugna ned sig så hon tog honom och gick och la sig för amning och då äntligen tog han emot det och somnade. Så jag passade på att fixa lite där innan jag åkte hem igen. Inte lätt att vara förstis och ensam med en liten bebis som är mycket ledsen och har svårt att komma till ro trots att han bara vill sova egentligen. Men hon är så duktig min fina syster ♥

Nu är det SÄNGEN och SOVA, godnatt på er!

PremiärturIdag blev det sittvagnspremiär, vi har väntat in i det längsta men nu var det dags. Jag såg hur han riktigt njöt, han blev liksom lite drömsk i blicken :-) Så det var succé med det bytet vill jag lova.

Kom iväg hemifrån 7.10 imorse och ändå klev vi in på röntgen exakt 7.50 :-S Hade ju inte en tanke på morgontrafiken samt alla ombyggnationer som pågår på US som gör att man får åka hiss upp och sen ner och sen gå en herrans massa omvägar. Men vi var ju punktliga i alla fall :-P

Solig och glad som han är vår lille kille så charmade han tanter som passerade oss och personalen på röntgen. Man kan ju inte annat än bli lycklig av ett stort, brett, tandlöst leende från en 6-månaders :-)

Men huu vad det börjar bli kallt. 6 grader bara när vi åkte hemifrån. Nu gick vi knappt något utomhus men känns som det annars börjar bli dags för fleeceoverall för Elliot snart. Det är med ett visst magknip jag tänker på overaller, mössor, vantar, underställ, kängor och so on i samma mening som Lova :-P Men det är en senare fråga, nu tar vi den något mer lättklädda hösten först.

Hoppas ni får en fortsatt skön fredag!

Kvällsutflykt

Fred och Lova åkte till farmor ikväll och skulle sova där, myyyys på hög nivå tycker Lova :-) Efter att jag förhört Julia och Wilmer på läxor så frågade jag om de ville åka iväg och äta kvällsmat på McD, tror inte att jag behöver säga vad svarade ;-) Lite småbusigt sådär att kl 19.30 åka iväg och käka mat ute. I normala fall är det ju kvällsbestyr vid den tiden och kvällsmaten är sen länge avklarad men det blev lite sent ikväll och så kände jag att jag ville göra något med bara dom. Lillfisen var ju med såklart och han satt nöjt i stolen och kollade allt som hände runt omkring.

Imorgon blir det till att gå upp tidigt, ska vara på US 7.50 med Elliot för att röntga hans höfter. Så senast 7.15 måste vi åka och det är jag inte van vid så det blir en utmaning ;-)

Sov gott allesammans, imorgon är det fredag!

Bekännelse

Ja kalla mig töntig om ni vill men jag kan inte hjälpa det, jag är hänförd av Twilight Saga! Jag gillar inte sådana där hitta-på-filmer där det inte går att identifiera varken sig själv eller verkligheten någonstans, Sagan om ringden filmerna tog mig läääänge att orka igenom. Jag tyckte mest de var vackert gjorda :-)


Därför tog det lång tid innan jag ens funderade på att titta på Twilight. Så pass länge att när jag tittade på den så hade 2:an precis kommit ut med. Vampyrer och varulvar fnös jag nästan för mig själv och tyckte det kändes otroligt fånigt. Men ack så fel jag hade!


Någonstans mitt i 1:an blev jag förtrollad och blev nog lite utav en tonåring inombords igen. Kärlekshistorien som utspelar sig fick mig att bli uppslukad av romantik och attraktionsspänning. När jag sett klart den så var jag såååå glad för att jag väntat så länge med att se den så jag då kunde trycka igång 2:an direkt :-)


3:an är avklarad med och så igår kom då trailern till nya filmen, 4:an som kommer vara i 2 delar. Den första delen har premiär nu i november och del 2 nästa höst. Plågsamt lång väntan mellan dessa 2 delar.


Jag lider av en tonårsförälskelse i Robert Pattinson och jag har en girlcrush i Kirsten Stewart (nej man behöver inte vara varken bi- eller homosexuell för att ha en girlcrush!) och jag älskar spänningen i filmerna.Kolla på trailern här :-)

Min klantighet orsakade kaos och panik!

Igår eftermiddag var jag helt slut och jag somnade för natten tillsammans med Elliot vid kl 20. Dels är jag hängig av förkylningen men så hände en sak igår som sög musten ur mig helt.


Efter att jag och Elliot hämtat Lova på dagis så åkte vi in till Mjölby en sväng, skulle handla lite på Ica bl.a. Åkte förbi Jet för att tanka och där gör jag något som jag aldrig gör annars förutom om de stora barnen är med i bilen.


Jag hoppar ur och tankar, när jag är klar och ska sätta mig i bilen så får jag inte upp dörren. Lova har låst!!!!!! Det jag inte annars brukar göra är att lämna kvar nycklarna i bilen och framförallt brukar jag inte lämna bilen på. Det var DET jag gjorde igår, lämnade nycklarna inne i bilen med bilen på. Där stod jag i stormen och försökte få Lova att låsa upp, vilket hon kunnat utan problem förut (då hon ibland låser och öppnr när vi åker). Men näää, inte igår. Jag pekade, jag pratade, jag demonstrerade men nej då. Lova tog det hela med ro och verkade inte alls bekymrad över att jag inte kom in i bilen. Elliot däremot gallskrek bak i bilen och jag kände frustrationen komma krypandes. Även mobilen låg inne i bilen.


På andra sidan stod en man och tankade som började fatta vad som hänt och kom fram och frågade om barnen låst för mig. Jag får låna hans mobil. Ringer febrilt till Fred (som dessutom jobbar 5 min bilväg från den macken) men inget svar, ringer till mamma men inget svar. Jag ringer och ringer men får inte fatt i någon. Till slut säger mannen att han kan åka ner till Freds arbetsplas och söka honom och att jag kan ha kvar mobilen under tiden och försöka ringa. Vid det här laget börjar paniken sprida sig i kroppen och jag gråter.


Elliot är helt hysterisk inne i bilen och jag kan bara stå där utanför och göra ingenting. Lova är fortfarande cool och har nu fått tag i min väska och börjat riva i. Kaos i huvudet men jag försöker tänka vad jag har där i så hon inte kan göra sig illa på något, stoppa något olämpligt i munnen etc. Jag får inga svar fast jag ringer och ringer. Så plötsligt kommer jag på att jag träffade min kusin Markus utanför dagis på morgonen och att han sa att han skulle jobba hemifrån så då ringer jag honom. Som om det vore meningen så hade jag placerat ut en nyckel till de stora barnen ifall de skulle hinna hem före mig så Markus kastar sig i bilen och åker ut till oss och hämtar extranyckeln till Volvon som vi har på ett speciellt ställe.


Under tiden får både jag tag i Fred på telefon och mannen som hjälpte mig fick i samma veva fatt i honom med så efter några minuter kommer han. Inte mycket han kunde göra men lugna mig som typ stortjöt och prata med Lova. Elliot hade vid det här laget däckat av utmattning. Trots att han sov så gjorde han hela tiden de där gråtrycken :-(


Efter en stund kom Markus, räddaren! Jag andades ut och det var som att luften gick ur mig helt. Blev helt matt och kände mig som totalt urblåst inombords.


Hade något form av kaos utbrutit inne i bilen så hade Fred givetvis slagit sönder en ruta, vill ju bara påpeka det så ingen tror att vi kunde stått där i en evighet utan att göra något annat än att vänta på nyckel, låssmed eller liknande.


Mannen som hjälpte mig berättade när han kom tillbaka att han gjort en liknande sak nyligen, han hoppade ur bilen för att slänga ett bananskal och under tiden låste hans lilla barnbarn på 2 1/2 år dörren. Där slutade med samtal till Polisen som i sin tur ringde låssmed som kom och öppnade dörren. 700 spänn kostade det och barnbarnet som somnat strax efter att han låst vaknade inte förrän morfar hoppade in i bilen när låssmeden öppnat......
 
ALDRIG någonsin kommer jag lämna nyckeln i bilen igen och jag kan ju inte för migg liv förstå varför jag gjorde det igår heller då jag aldrig gör det annars. Tur i oturen att inget allvarligt hände.

Rotfruktsfrossa


I de flesta affärer är det nog rotsfruktsfest nu, hösten är den ultimata tiden för alla våra jordbor :-) Själv köpte jag på mig en del häromdagen när city gross sålde en hel massa olika för 1:90 kr/kg. Så igår gjorde jag grönsakssoppa och den blev riktigt god. Övriga familjen som är rätt skeptiska inför rotfrukter förutom typ morot, rödbeta, vitkål tyckte väl att soppan var sådär så som tur var hade vi pannkakor efter med :-)

Ska göra ett lass kålpudding med, en del till att frysa in. Kålpudding är jag den enda i familjen som äter kan jag meddela men det finns ju andra såsom mamma, morfar som tycker det är gott som jag kan avnjuta denna underbara rätt tillsammans med.

Perfekt tid för liten Elliot med alla smakisar, palsternackan är smakrik och god nu och en hel del massa annat som han ska få smaka framöver.

Fina tu


♥Från månen och tillbaka, och litet till, älskar jag dessa tu♥

De två stora ♥ finingarna ♥ är på plats igen och hemmet känns komplett, helt liksom. Det är något visst när vi alla sitter samlade och äter middag tillsammans på kvällen. Är så ofta de stora är iväg, hos deras pappa, hos kompisar, på träningar osv så det är inte så ofta vi verkligen sitter ner allihop. & ikväll satt Elliot vid bordet med och var glad och nöjd. Annars har han en tendens att tycka att det mesta blir rätt trist när vi ska till att äta :-) vilket då resulterar i att någon av oss vuxna bär runt på honom medan resten äter.

Ikväll åt vi dessutom, potatis, fläsk och löksås (eller jag steker lök som vi har bredvid istället för i såsen) och det är så vansinnigt gott! Det var en av pappas specialiteter när vi var barn och vi älskade det. Blir inte särskilt ofta att jag gör det av någon anledning men ikväll så, mums :-)

Helgen

Igår förmiddag hade jag och Lova (lillebror fick vara med också förstås) en playdate härhemma med fina Anna och hennes goá Millie. Det är alltid lika roligt att träffa dom och det var full fart på tjejerna om än Lova var lite vissen då hennes mage packat ihop IGEN :-( så vi fick ge klyx både i fredags kväll och igår morse. Hon är lite snorig med men det verkar inte bekomma henne något särskilt.

Elliot däremot är genomförkyld och riktigt vissen. Han och jag åkte till mamma igår kväll och sov även över där. Mysigt att få göra ibland och nästa gång (vilket nog dröjer till vintern) så ska jag göra samma sak med Lova. Syster och lilla Adam var där med så det var fullt hus :-) Adam ler stora breda leenden nu och är så himla gó!

Med två bebisar, varav den ena är kvällsorolig och den andra började bli sjuk så blev det lite smått rörigt :-) Vi fick liksom äta i omgångar och vi bar varandras bebisar och hej och hå men det var mysigt det med faktiskt. Jag och Elliot somnade nog först tror jag, han ville nämligen ha mig intill sig hela tiden och var så trött så det var bara att krypa ner. Idag har han varit som en liten trasa, rinnande och täppt näsa på samma gång, småhostig, feber och bara helt hängig. Hoppas det värsta varit nu och att det kan ha vänt lite imorgon.

Helgen hos mamma avslutades med att Lova och Fred kom och vi blev bjudna på jättegod mat allihop.

Nu ska jag dyka ner i tvätthögen, sortera och slänga på en maskin. Imorgon bitti kommer mina stora älsklingar hem från sin pappa, han släpper av dom här på vägen till jobbet. De har varit där sen i fredags och de är nu efterlängtande av stora som små härhemma ♥

Hoppas ni får en fin start på ny vecka!

Rix MorronZoo

Jag vet inte om det är jag som fått en kraftig sänkning på humorskalan, om jag helt enkelt bara hackat i mig dom med tiden eller om dom faktiskt är kul för jag gillar trion i Rix morron zoo skarpt. Roger med sin samlade, lugna, nästan snustorra framtoning, Ola totalt hämningslös och Sofia någonstans mitt emellan. I början gillade jag dom sådär men nu vill jag gärna lyssna på dom om jag har möjlighet. Ofta blir det i bilen ett tag, till och från skola/dagis och ibland till frukosten om Elliot sussar.Alltså, ibland får jag skratta så jag nästan tjuter. De livar t.o.m upp en trist måndagmorgon.


Dessutom har de faktiskt ofta intressanta gäster nuförtiden. Bredden på gästerna är stor, alltifrån politiker, författare till dokusåpakändisar. Synd bara att de inte har lite mer intervjutid att ge, ofta jag vill höra mer men så är tiden slut.


I like Rix MorronZoo i alla fall :-)


Hoppas ni har en härlig fredagkväll och får en skön helg!

6 månader

Vår finaste lilla Elliot är idag ett halvår gammal. Tiden har rusat iväg och jag kan inte begripa hur den bara kan gå såhär fort. Det lilla gula knytte vi kom hem med är idag en livlig, glad och rörlig liten kille. Grötsmakisarna börjar mer likna portioner än smakisar, välling har vi testat men varken flaskan el innehållet verkar särskilt intressant. Morotspuré har vi provat och det var gott, potatis är nästa smakis på tur. Han har ett enormt intresse för när vi äter, han iakttar, gapar, kör med tungan och blir helt uppslukad av att kolla på oss när vi lassar in. Så nog har intresse för mat och äta :-)


Han är en riktig liten kelgris, älskar när man ligger och myser och gosar med honom. Ju närmre man kommer desto mer myser han.


Han är helt enkelt fantastiskt underbar och vi alla i familjen håller på att käka upp honom, den lilla godbiten :-)


♥ Finaste lilla Elliot ♥

Nyfödd:

6 månader:

Det händer grejer på ett halvår när man är bebis :-)


Robinson

Kollar ni något på Robinson? Jag har bara sett 1 1/2 avsnitt men det har räckt för att jag ska få riktiga kväljningar av att höra Vickys otrevliga kvinnosyn. Han levererar den ena fördomen efter den andra och är omåttligt självgod. Nästan så jag undrar om han själv utnämnt sig till att vara provokatören som med sitt sätt ska bli kändis, skapa rubriker och segla vidare på det efter Robinson tiden. Att han antagit en roll. För är han "sann", att han verkligen är sådär och har de där förvridna åsikterna om kvinnor på riktigt så behöver han nog komma ut i riktiga världen och se sig om.

Jag totalkraschar...

...inombords när jag läser sånt här

Zzzzzzzz

Denna dag har bestått av att ta sig igenom ungefär. Att orka hela dagen. Helt ur form och jättetrött. Efter att jag hämtat Lova på dagis och vi hade ätit lunch så var önskan att få vila innan de stora kom hem från skolan. Vilken idiotisk önskan. Vila med en bebis och en 2 1/1 åring. Men naivt nog försökte jag. Jag försökte få Elliot att somna och när han väl gjort det så var jag en såndär riktigt risig förälder och försökte få Lova att se det ena barnprogrammet efter det andra på datorn. Jag småblundade på soffan men kissnödig, bajsnödig, vill se annat program, törstig osv fick mig att lämna soffan till slut. Dessutom kände jag mig kass mot Lova, jag gjorde ju allt hon ville men var jag närvarande och delaktig, nä!! Så vi gick upp och satte oss i soffan och kollade på Pippi ihop istället :-P & jag kunde då powernappa lite emellanåt :-)

Sweet dreams därute!

Jag varnar känsliga läsare för här kommer ilska o (dessvärre) svordomar!

Ja som man brukar säga, när språket inte räcker till, när man är en fattig människa rent språk- och känslomässigt så kommer svordomarna. Jag skiter i det nu, uppfatta mig gärna i detta sammanhang som bristfällig rent språkligt och störd känslomässigt för här kommer det: Vad i helvete är det med en del människor!?!?!

Klicka här och jag hoppas att ni förstår min vrede!

Jag blir så illa berörd, fruktansvärt upprörd, förbannad och totalt uppgiven om människan. Jovisst de är en klass för sig, fylld med utseendefixering och kändiskåta som få men det är deras små barn det handlar om. Hur kan människan göra detta?!?!? Tar med barnflickan för att hon ska vara syndabocken. Jo men eller hur, mamma finns med i rummet men gör inget åt att den främmande människan gör något som gör jätteont! Sen lämnar dessutom mamman rummet! Vem är syndabocken?? Inte fasen är det killen som gör hålen och inte heller barnflickan (som lider mycket under håltagningen) utan det är MORSAN! hon är syndabocken för oss som ser eländet och hon är syndabocken för den stackars lilla tösen som blir helt övergiven av mamma.
.
Skönhet före allt! Idioter! Helt seriöst undrar jag vad som är fel med vissa människor. Vad är det som fattas dom, vilken/vilka hjärnceller?? Jag ömmar för barnen som svälter och törstar och jag ömmar för barnen som har fått idioter till föräldrar som sätter sina egna intressen och behov först.

Fattar vi egentligen hur många barn det är i världen som lider???????????????????

Fota Lova? Nehej du :-O


"-Vad gör ni därborta?!" :-)


"Ah kameran, smile" ;-)

Det är fattigt med kort på liten Lova numera. Det finns förklaring. Som ett steg i hennes utveckling, mitt i trotsen och då hon upptäckt sin egen person och möjlighet att bestämma och vara med att påverka så vägrar hon vara med på kort. Antingen sticker hon iväg, gömmer sig, grimaserar eller bara vänder sig med ryggtavlan mot kameran helt enkelt. Jag smygtar ju lite kort ibland förstås för herregud, några kort från när hon är 2 1/2 är ju roligt att ha ;-)

Vi har haft finbesök idag. Först Ewelyn med sin pappa :-) och sen lilla Adam :-) Vi var barnvakt åt honom ett par timmar så syrran fick lite egentid. Så idag har Adam varit på sin första fotbollsmatch. Wilmer och hans lag spelade hemmamatch så vi åkte dit och kollade. 2-2 och de är så himla duktiga. Värsta proffsen tycker jag!

Godnatt på er, hoppas ni får sova gott!

Overall

När det kommer till vinterklädnad till barnen så läser jag gärna test, jämför och grejar. Vill att det ska vara bra grejer de har på vintern, vind- och vattentätt, slitstarkt och en hyffsat lätt mundering (lätt att röra sig i). Det är värt lite extra pengar att se till att ens ungar är hela, torra och varma på vintern främst med tanke på de senaste årens vargavintrar.

Reima har jag alltid tyckt varit kalas och kört på det märket senaste åren. Även Didriksson har haft riktigt bra vinteroveraller. I senaste numret av "Vi föräldrar" var det ett "Bäst i test" av vinteroveraller. Reima var bäst sen minns jag inte tvåan men trean var Kappahls Kax overall. Jättebra recension till en helt annan peng än t.ex Reima. Så denna kollade jag upp lite närmre och kom fram till att den varit kalasbra enligt de som haft den till sina barn.

Förra året var första året de hade den overallen på Kappahl och några veckor innan årets kom till butikerna så hade folk börjat fråga efter den då de varit så nöjda med den förra året.

Så nu är det upp till bevis. Ja åkte nämligen till Kappahl förra veckan och köpte den till Lova. Det är hon (snart kommer Elliot) som är i störst behov av en bra funktionsoverall. Den fanns i svart, blått, rosa och rött. Valet hamnade mellan röd och rosa.Det fick bli den rosa faktiskt. Den var lite roligare i nyansen än den röda.

Hoppas vi ska bli nöjda med den, av det jag synat så verkar den jättebra.

Godaste såsen ever!

Nu ska jag ge er ett såsrecept som är min absoluta favorit! Varning utfärdas: För er som använder er mycket av pulversåser/färdigsåser så kan jag meddela att om ni gör denna så kommer ni aldrig vilja lukta än mindre smaka på en färdigsås :-D

Den ska givetvis inte ätas dagligen för det är äkta grejer i den här så då lär du bli rund om höften om den ska användas till vardagsköttet t.ex ;-)

Den mår bra av att kokas i större mängd så gör rejält och frys in i burkar, perfekt att ta fram till helgen, bjudningen eller vad det nu kan vara. Den kan givetvis göras enbart enligt nedan mått och då avnjutas till ett par måltider :-)


Pepparsås
(den är inte stark)

1 Gul Lök

25 g Smör

1 tsk (Nymald) Vitpeppar

1 tsk Mellanmald Svartpeppar

Lite Cayenne

½ tsk Salt

1 tsk Worcestersauce

1 tsk Japansk Soya

1½ dl Rödvin

2 tärningar Ekologisk Grönsaksbuljong

1 liter Grädde

2 tsk Svart Vinbärsgelé

Gör såhär:


Finhacka löken och fräs i smöret utan att den får färg. Blanda i all peppar och bryn en stund.

Häll på vin, Worcester, soya och buljongtärningar. Låt koka kraftigt 10 min, så buljongen reduceras.

Rör ner nästan all grädde, salt och gelé. Koka en timme på svag värme, rör då och då, så det inte bränns. Späd med mera grädde och ev lite mjölk om såsen blivit för tjock.Under kokning och den ser inte ut mycket för världen men uj vad den luras ;-)

(Ang ekologisk buljong, jag köper Knorrs ekologiska (de är på tärning med). Tänk på det skadliga rent av giftiga glutamat som är i vanliga bujonger. Värt några kronor extra att köpa den ekologiska)

När jag bjudit på denna sås har gästerna velat ta om av bara såsen :-)

Koka och NJUT :-D

♥ 4 ÅR ♥

Idag är det 4 år sen Fred och jag blev tillsammans. Vi hade dejtat några gånger innan det blev på riktigt, vilket det blev snabbt. Vi fastnade rätt bra för varandra han och jag :-)

Veronica min bästis, hennes kille (fd man) :-P och Fred har varit vänner sen barnsben. Aldrig har Fred och jag träffats hemma hos dom och när vi varit på fester hos dom så har vi inte varit där samtidigt utan det var någon av oss som inte kunde komma. Så för 4 år sen hade Veronica och Fredrik kräftskiva och vi kom båda två! Min skjuts körde Fred till hans mamma, där han skulle sova över, efter kräftskivan och vi bytte nummer :-)

Sen tog det bara någon dag så kom han hem till mig. Sen har det rullat på ;-)

För att återkoppla till Veronica och Fredrik så har de varit ett par i många år men separerade och skilde sig för ca 2 år sen. Nu har de hittat tillbaka till varandra och snart flyttar de samman igen. Underbart för deras skull!

Ikväll ska de ha kräftskiva. Fatta hur mycket som finns att fira! Deras återförening, vår årsdag och dessutom en kräftskiva hos dom, precis som när Fred och jag träffades. & så kan vi inte gå :-( Hade varit så roligt och skulle dessutom varit det enda Fred och jag gjort ensamna tillsammans sen Lova kom. Men mamma jobbar och jag har dessutom svårt att be henne om övernattning för barnen då hon jobbar varannan helg, är helt ensam (ingen man som kan dela ansvar och sysslor) och är ganska trött. Sen har hon ju fler barnbarn och det går ju inte att vi ungar ska uppta varenda lediga helg för henne med våra barn.

Freds mamma orkar inte ha barn över natt och orkar absolut inte ha båda 2 små samtidigt dagtid, vilket är fullt förståeligt. Syrran har sin lillfis nu ju och är mest ensam med honom och brorsan har sitt och Lova skulle nog inte våga sova där. Lova har ju liksom bara sovit borta ett fåtal ggr själv så hon är inte så van :-)

Aja, vad är väl en bal på slottet..... ;-) Nej då men det hade varit väldigt roligt att få gå.

Jag hoppas i alla fall att han (Fred) vill ha mig några år till...

RSS 2.0