Sprucken läpp

Är precis hemkommen från akuten. Lillstrumpa ramlade så illa i Julias rum, rakt på benet på hennes nattygsbord och slog i underläppen. Blodet fullkomligen pumpade och det såg allt annat än trevligt ut, en flik som liksom låg lös.
 
2 timmar tog det på akuten idag, rekordtid! Mun-och käkkirurgen sa att gossen slagit sig på rätt håll, vågrätt och inte lodrätt. Det sistnämnda hade nämligen behövts sys men det gjorde inte detta. Fliken kommer läka ihop av sig själv och inte lämna några kosmetiska spår efter sig (och det kan ju vara viktigt för honom när han blir äldre). Skönt för honom att inte behöva sy men jag hade nog tyckt att ett stygn kunde varit på sin plats för fliken ser allt annat än trevlig ut och han biter och grejar på den. Hua!
 
Men det är ju finfint läkkött i en liten som denna samt att munnen har en förmåga att läka snabbt så jag hoppas fliken snabbt lägger sig tillrätta och slutar glappa.
 
Nu sover han gott, han var helt förbi när vi kom hem.
 
Själv ska jag ta en alldeles för sen kvällskaffe men vad göra, den måste bara intas liksom och just ikväll blev den förskjuten av olycka. Bara att gilla läget och njuta av den oavsett tid ;-)
 
Sov sött när det blir dags för det!

SISTA efterlysningen av vinnare i Utlottningen av BÄBISkläder

Jag saknar fortfarande kontakt med 2 vinnare (den tredje har jag kontaktat själv via hennes blogg).
 
KARIN Du vann första priset Startsetet
 
CAMILLA Du vann en mössa
 
Vänligen hör av er till mig på [email protected] INNAN den 7 februari.
 

Har jag inget hört från er då som kommer jag lotta ut dessa grejer igen, det var många som ville ha och det känns trist att det ska bli liggandes så därför väljer jag att ha en tidsfrist och sen ge de andra en ny chans. Är man med i en tävling och inte anger mailadress och inte heller håller koll på om man vunnit så blir det ju lätt så att vinsten blir liggandes.
 
Om någon av er andra som läser kollar kommentarerna från dessa två tjejer så kanske det är så att ni känner igen dom eller så och kan efterlysa dom på era bloggar, familjeliv eller liknande :-)

Back on track!

Ja jag fick en vända till, precis som Lova. Så igår låg jag och mådde apa hela dagen. Igen. Något uttröttande kan jag säga. MEN idag börjar jag komma tillbaka på banan igen. Wiihaaa! Hoppas nu bara det håller i sig för jag bara orkar inte må illa och vara kass en enda minut till!
 
Idag har Lova och jag varit och köpt gympakläder till henne då henns bamsegympa börjar ikväll. Hon längtar. Drop in hos frissan på gallerian och vi passade på att hoppa in och ut kom en tös med mycket kortare hår.
 
 
Hon är så nöjd själv och tycker att hon ser ut som Lotta på Bråkmakaregatan :-) & det passar ju denna tös på mer än det hårfagrasättet ;-)
 
Mår ni bra vänner?

Blääää!

Jag skrev bläää redan i rubriken så de som inte orkar höra mer om sjukdomar från denna bacillhärd kan välja att inte läsa :-P
 
01.00, sharp, vaknade Julia och började kräkas inatt. En halvtimme efter satte Lova igång igen :-( Sen höll det på, timme in och timme ut. Vid 04.30 somnade flickorna och jag la mig för att sova. Helt slut.
 
Vi mår dåligt allihop i princip, ont i våra magar, känner oss vissna och är hungriga men inget smakar och så fort vi fått i oss något så kommer illamåendet krypandes. Men inga mer kräkor sen inatt i alla fall.
 
Hoppas, hoppas, hoppas, HOPPAS att det nu kan börja vända.
 
Det här är den värsta omgång vi haft på flera år. Sist vi hade magsjuka ordentligt var när Elliot var nyfödd. Lova fick magsjuka när jag och Elliot precis var hemkomna från "solningen" och han var 5 dagar gammal. 2 dagar senare däckade jag och F med en timmes mellanrum. Det var inte skoj. Nyförlöst med liten bebis och så alla andra barn som skulle tas omhand och både F och jag blev görsjuka.
 
Ryser av bara tanken på det!
 
Imorgon ska bli en bättre dag i alla fall. Det bestämmer jag nu. Då SKA jag vakna piggare, fått sova mycket mer och orka ta tag i den där städningen.
 
Ska testa på en kopp kaffe nu. Är jättesugen men när jag tog en kopp imorse så trodde jag första klunken skulle vända och komma upp igen. Tror min kropp egentligen behöver kaffe nu, den mår ju liksom inte bra av att vara utan det :-D
 
Hoppas ni har en skön tisdagkväll!

Amen säger jag på detta!

Flickor och pojkars skillnader är inte bara sociala utan vi är genetiskt och biologiskt olika uppbyggda och detta ska tas i beaktande. TACK för denna artikel
 
 

Sjukstugan

Vi har legat i en hög i soffan idag, Lova, Wilmer och jag. Vi har mått tjyvtjockt alla tre och varit hungriga men inte kunnat äta. Lova har nog varit sämst för hon har haft feber med och inte ätit ett smack på hela dagen. Elliot är inte helt hundra heller, han har knappt inget ätit och inte alls varit på humör. Han somnade för en halvtimme sen så han var sent i säng. Får se hur länge han sover för han sover i Lovas säng. & Lova sover hos Julia. En salig röra här hemma nu :-)
 
Magsjukan drog igång på F för ett par timmar sen så han ligger utslagen uppe i sovrummet och jag hör hur han rusar till toaletten däruppe emellanåt. Hua!
 
Julia är nervös nu, hon har kräkfobi och är ju nu den enda som inte haft det i familjen. Jag håller tummarna för att hon ska slippa men sannolikheten känns ju dessvärre inte så stor :-(
 
Om jag orkar imorgon så ska jag bacillstäda. När alla i familjen haft magsjuka såhär så känns hemmet som ett enda kräkhål och en stor smittohärd och jag får panik. Allt känns äckligt. Mängder med tvätt har det varit men ikväll har jag kört det sista. Allt har legat avspolat på vänt i badkaret. Hoppas på en natt med god sömn så det finns lite krafter att ta till imorgon för ett rejält städ.
 
& imorgon hoppas jag få skriva om lite trevligare saker än kräksjuka. Det ni :-)
 
Sov gott vänner!

Pulka och spysjuka!!

Gårdagen var skön och mysig och efter att ha grundat med chili con carne så klädde vi oss varmt och gav oss iväg till pulkabacken. Något som är roligt för stor som liten!
 
 
På hemvägen började jag känna mig lite illamående och jag hann inte mer än innanför dörren här hemma så drog eländet igång :-( Första timmen stod jag böjd över toaholken och tömde inte mindre än 8 ggr, sen minskade det till en gång i timme ett antal timmar framöver. En timme efter att jag börjat satte Wilmer igång och ett par timmar efter honom Lova. Så det var cirkus här kan jag lova, som väl var somnade Elliot skapligt så F kunde agera sjukhjälp här hemma. Han tömde hinkar, bytte lakan, duschade Lova, hämtade saft, hämtade vatten, tvättade osv osv.
 
Minuterna är lätträknade som vi sovit inatt. Wilmer kräktes sista gången vid 3 inatt och Lova vid 4 men sen kom vattnet upp som hon drack vid 8 imorse. Men sen dess har det varit lugnt men vi mår ju skit rent ut sagt. Både Lova och jag har ont i magen och är allt annat än pigga, Wilmer är nog piggast av oss tre. Så nu får vi se om F och Julia ska åka på det. Hoppas ju att detta är Elliots smitta så han inte ska få det igen. 
 
Enligt dagis så har det varit lång inkubationstid på denna magsjuka, har gått flera dagar mellan fallen för dom flesta i familjer som haft det. Precis som för oss med undantag för att vi satte igång flera på en gång efter dessa dagar.
 
Sen kan ju meddela att ät INTE chili con carne om magsjuka finns omkring. Kommer inte kunna äta det på TIDER. Hua!
 
Hur har ni det ute i stugorna?

Söndag igen!

Syrran och Adam har sovit här inatt och igår kväll myste vi och när alla små kids somnade kollade vi på film jag, syrran, Julia och Wilmer. Bara att ja somnade då, som alltid :-S Så fort jag landar i soffan kommer john blund som på beställning och slänger sömnpulver i ögonen. Så de andra hade skrattat åt mig som satt upp och sov och snarkade högljutt :-S
 
Idag blir det nog lite pulka efter lunch, ska ju bli plusgrader i veckan sägs det så då är det väl bäst att passa på att njuta och nyttja snön.
 
 
Det får plats många i en fåtölj, finns det hjärterum så finns det stjärterum liksom :-D

Jag hittade...

...en liten groda på soffan imorse :) 
 
05.30 tog de morgon de minsta idag, bilden tog jag typ 1 min innan hon vaknade :)

Jag har upptäckt något "sorgligt"!!!!

Idag när jag stod och tvättade händerna på toan på jobbet och kollade mig i spegeln så såg jag något som liksom glänste i håret. Jag pillade och rev och vips så hade jag det mellan tummen och pekfingret, ett GRÅTT hårstrå!!!!!!!!
 
Jag ryckte bort det och letade genast upp ett svart papper och la det på. Mycket riktigt, ett GRÅTT hårstrå!!!!!!
 
Bedrövelse är ordet! Jag börjar alltså bli gammal, det yttre förfallet har börjat så ögat kan se det!
 
SUCK!
 

Från och med nu är ju alltså inte hårfärg något jag kan roa med mig för att det är trevligt utan för att jag MÅSTE ha det! Jag tänker då sannerligen inte välkomna förfallet genom att låta det spridas och synas för mig själv och min omgivning. Inte som 36-åring!!
 
Det är få människor som klär i grått hår och framförallt inte kvinnor på 36 år. 
 
Ni hör min panik va? ;-) Nja riktigt så farligt är det inte men inte är det roligt i alla fall.
 
Ingen annan har ännu fått magsjuka i familjen, peppar peppar... Men än ropar jag inte hej. Löjligast av allt är att jag inte kan sluta tänka på det och att jag nästan vill planera maten efter huruvida fler ska bli sjuka eller inte. Ikväll har barnen beställt tacos och det är jättegott men i magsjukans tecken så kan jag inte låta bli att tänka på hur trevligt det måste vara, INTE, att kräkas upp tacos. Äcklig jag är va?! :-O Men det är så jag tänker nu, att vi inte ska äta några konstiga saker som blir en extra pina att krampa upp om sjukan slår till.
 
Ska dock försöka släppa det nu :-D och laga tacos och avnjuta den med familjen.
 
För när allt kommer omkring så kommer det om det kommer och kommer det inte så är vi GLADA!
 
Hoppas ni får en mysig fredagkväll kära ni!

Mys med Lova

Jag hade några ärenden att fixa idag och jag tog med Lova så hon fick komma ut lite från sjukstugan på självaste födelsedagen. När vi fixat det vi skulle så frågade jag henne om hon ville fika, äta tacos på en av restaurangerna i gallerian eller äta på Mc Donalds. Valet var visst enkelt för hon tänkte inte en sekund ens :-)
 
 
Vi hade en så mysig stund, det är ljuvligt att få sitta sådär i lugn och ro utan en massa runt omkring och samtala med en klok, rolig och fin 4-åringar. Det kommer så mycket underfundigt, humoristiskt, klokt och eftertänksamt ur en sådan liten mun. Älskade unge  ღ  
 
Sen åkte vi direkt till citygross och storhandlade. I eftermiddag och ikväll sen har jag mått mystiskt. Mått riktigt illa till och från men det kommer liksom inte igång något. Men jag ropar inte hej än :-S
 
Blev ett litet kalas i eftermiddag. Mamma, syrran och Adam kom och fikade och Lova fick fina presenter. De har tidigare i veckan legat i magsjuka alla tre och eftersom vi träffade dom i helgen och Elliot och Adam går på samma avldening på dagis där eländet går nu så var de inte så rädda för smitta. Lova blev såååå glad att de skulle komma och har ikväll lekt med sina presenter.
 
 
Sen fick det bli ett bad och hon ville ta på nya fina pyjamasen som hon fick av mamma och syrran. Nu sover hon gott sen ett bra tag tillbaka.
 
Elliot har inte kräkts något mer (sen de 6 ggr han kräktes under 2 timmar igår kväll/natt) men sovit i princip hela dagen. Sov i 6 1/2 timme!!!!!!! idag (9.30-16) och somnade sen vid 19.45 så den gossen är slut efter magsjukan.
 
Inget dagis imorgon förstås, får se om F är hemma eller hur det blir. Beror väl lite på om någon mer åker på det.
 
Har ni haft en fin dag??

Grattis älskling!

För ganska exakt 4 år sen var Lovaskruttan såhär liten och såhär alldeles ny. Fina fina lilla tösen. Tänk så fort 4 år går. & vilken utveckling på 4 år. Från ett litet litet knytte till en stor tjej som kan en massa saker, har humor, är envis som synden ;-) och är en alldeles underbart härlig liten människa.
 
 
Hon fick bl.a fina clipsörhängen som givetvis lillebror var tvungen att prova med :-)
 
 
Kalaset är ju då tyvärr inställt då lillfisen har magsjuka. Han har inte kräkts sen inatt och har fått behålla vällingen så hoppas att det är någorlunda över för hans del.
 
Dock så kom vi på att det är 3:dje året i rad som vi får ställa in/boka om Lovas födelsedagskalas för att vi varit sjuka :-( Tur att hon ännu är så liten så hon inte minns det. Hon är lite besviken att ingen kommer idag men jag har lovat henne att kalaset blir av så snart vi är friska igen.
 
Håll nu tummarna för att magsjukan inte ska gå igenom oss alla är ni söta :-)

Attans kallt!

 

Jag vill SVÄRA!!!!

& skrika! Visst det har cirkulerat runt oss men var det tvunget att slå till precis nu, precis idag. Skit! Kunde det inte dröjt några dagar till om det nu var tvunget att komma. Kalaset inställt imorgon då Elliot precis kräkts ner hela sin säng :(
 
Tycker sååå synd om Lova som väntat och längtat efter sin födelsedag och kalas. Visst vi kan ta det en annan dag när eländet gått igenom oss här i familjen men det dröjer ju av och blir inte samma sak som på självaste födelsedagen.
 
Vi ska göra det bästa vi kan för att hon ska få en mysig födelsedag med oss i familjen i alla fall.
 
FYYY för magsjuka säger jag bara!

11-kaffe

 
Japp nu är det dags för en kopp av livets dryck, KAFFE, här på jobbet. Jag undrar på riktigt hur jag skulle klara mig utan kaffe!
 
Hoppas ni har en fin dag vännerna!

Vilar ett värkande huvud

 
Tror det är någon förkylning på antågande men jag försöker mota den så gott jag kan. Vi får inte bli sjuka, sjuka som i dåliga, nu till Lovas födelsedag. Kurera kurera :-)
 
Hoppas ni har en fin tisdag!

Oskyldigt dömd - vilket vidrigt scenario!

Det var en rubrik på någon artikel jag såg igår som fick mig att börja tänka på människor som sitter fängslade och som egentligen är oskyldiga. I vårat land är det nog inte fullt så vanligt men tänk runtom i världen. Där det dessutom är ett långt vidrigare (bättre i de fall då skyldiga straffas förstås) rättssystem med straff som inte kan jämföras med de vi har i Sverige.
 
Tänk att inse under rättegångstiden att loppet är kört, att du kommer åka in på lång tid för något du inte har gjort. Att inte bli trodd. Att inte få fram bevisen som styrker att du är oskyldig. Vilken panik. Frustration. Uppgivenhet.
 
Vilket skräckscenario.
 
Undrar hur man som människa gör för att inte bli psykiskt sjuk efter många år i fängelse fullt medveten om att du inget har gjort. Hur hanterar man alla känslor som fullkomligen borde få en att gå sönder och samman inombords till slut. Hur gör man för att inte bli bitter. 
 
Eller är det kanske oundvikligt. Man blir alla de där otrevliga sakerna.
 
Vilken misstro till rättssystemet, till samhällets skyddsnät och till ens eget värde som nog måste uppstå.
 
Tänk så mycket som pågår ute i världen i samma stund som jag sitter här med min kaffekopp och bloggar. Det här var ju bara en enda sak, som mina tankar svävade iväg med när jag såg den där rubriken...

EFTERLYSES: Kontakt med vinnare i utlottningen av BÄBISkläder

Jag saknar fortfarande kontakt med några av er som vunnit i utlottningen.
 
KARIN du vann förstapriset startsetet
 
Johanna blivande tvillingmamma och Camilla ni vann mössor
 

Hoppas ni snart kikar in och ser detta!
 
Maila då era adressuppgifter till [email protected]
 

Så jag kan skicka er de fina kläderna!

Godnatt

Kom hem från jobbet strax efter 22 (började inte förrän 11 idag) och då sov de minsta. Förstås, höll jag på att skriva men så behöver det inte alls vara. Igår, nämligen, så vägrade de somna. Inte vid 20, inte vid 21 och inte vid 22. Det bara gick inte att få dom att somna. Jag var så trött så jag nästan ville grina. & de små grinade för att de INTE ville sova. Strax efter 22.30 däckade de båda ganska samtidigt och jag gjorde detsamma på studs. Elliot var ju inte helt ok så kanske berodde det på det. Idag har F vabat då vi inte ville gå iväg med Elliot till dagis. Lova var förstås hemma med. De hade haft en mysdag hemma och hade byggt koja och grejat.
 
Imorgon är det dagis igen.
 
Hann med att fixa några små presenter idag till Lovastumpan som fyller år på torsdag. Kalas blir det då.
 
Dras med en envis huvudvärk idag så det får bli en tablett och sängen nu. Tvätta av smink med, tackar så hjärtligt för sminkborttagningsservetter. Inte ekonomiskt och säkert inte så miljövänligt men uuuuuuj så skönt när man är trött så ögonen går i kors. Gnugga lite. Inget svid, inget kladd. Vips så är det väck.
 
Natti på er allesammans!
 
 

Tjoff så var det söndagkväll då!

Den här helgen försvann i ett svep trots att det mest varit hushållsarbete för min del. Vi har inte varit samlade allihop någonting. Julia har sovit hos en kompis 2 nätter, Wilmer är hos P, F har jobbat och sen lagt all sin övriga tid på att byta styrled på V70:n, Lova har idag varit hos farmor.
 
Så det har mest varit jag och lillfisen hemma denna helg. F har fixat med bilen hemma hos min mamma i hennes garage och igår fick Lova följa med så hon har inte varit hemma mycket denna helg heller.
 
Elliotskrutten är rejält snorig och verkar ha något tjorv i magen idag så blir nog inget dagis imorgon.
 
Jag har städat, dammat, dammsugit, torkat golv och plockat bort det sista av julen (bättre sent än aldrig ;-) ). Tvättat. Hängt tvätt. Vikt tvätt. & så tvättat lite till.
 
 
Det är så roligt att prova syrrornas hårspännen och grejer nu :-) Visst är han fin i "sitt" rosa spänne :-)

Kycklingwok

Gjorde en riktigt smarrig wok ikväll, som uppskattades av både stor och liten :-)
 
Om du vill testa:
 
1 kg kycklingfilé
1 påse wokgrönsaker (jag körde den som heter classic, bäst är att välja egna grönsaker och blanda i)
1 tetra Kelda Thaisoppa
2 vitlöksklyftor (rivna)
1 pkt äggnudlar
Soya
En skvätt Thai sötsur sås
2 dl grädde (för att tona ner styrkan lite så rätten blev mer barnvänlig)
 
Gör såhär:
 
Strimla kycklingen och stek i olja. Häll i grönsakerna och stek med en stund. Riv över vitlöken. Häll i Thaisoppan och låt allt puttra upp. Slå på lite soya och blanda runt. Koka nudlarna. Blanda i nudlarna eller servera bredvid. 
 
 
Mycket gott och så himla enkelt!

VINNARE i tävlingen mobilskal

Här blev det ganska enkelt men precis lika trevligt att glädja. Dessutom uttryckte ni i kommentarerna vad ni helst ville vinna så det gjorde det hela ännu enklare :-)
 
Vinnare är:
 
Plånboksfodral: Mia
 
Blingskal: Louise
 
Maila mig på [email protected] så kommer vi överens om färg och jag får era adressupgifter.
 
GRATTIS!!

Efterlysning

Jag skulle vilja att du som var med i utlottningen av BÄBIS startset och skrev namn Sara S mailar mig på [email protected]
 
Tack! :-)

VINNARE i utlottningen från märket "BÄBIS"

Att dra lott tog ingen längre tid trots att jag faktiskt var lite exalterad :-D
 
Slängde in ett par extra mössor då det var så roligt att så många ville vara med!
 
Vinnarna är:
 
*trumvirvel* ;-)
 
BÄBIS startset: Karin
 
BÄBIS Mössa: Johanna blivande tvillingmamma, Camilla, Emma Fägnell och Lotta
 
Vid utlottningen kollade jag så det inte fanns flera med samma namn då vissa enbart skrivit förnamn men så var inte fallet så har du deltagit och heter något av ovanstående namn då är det DU :-)
 
GRATTIS!
 
Samtliga vinnare mailar sina adressuppgifter till adress: [email protected]
 
 
Ni som inte vann denna gång, så kan jag meddela att jag snart kommer ha en tävling eller utlottningen igen med fina kläder till bebisen så håll utkik.

Godkväll på er!

Det är sååå roligt att ni är så många som är med i utlottningen om Bäbiskläderna. Det är ju vansinnigt roligt att vinna men faktiskt minst lika roligt att få vara den som får glädja andra med en vinst.
 
Imorgon till kl 18 har ni på er att tävla och fortsätta sprida ryktet om mobilskalstävlingen och utlottningen av kläderna! Sen dras vinnarna :-)
 
På tal om mobilskalen så ser ju ni två som nu deltagit hittils ut att sitta ganska säkert med varsin vinst :-D
 
Jag kom precis hem från jobbet, hann in på maxi en sväng på hemvägen, så nu får det bli en alldeles för sen kvällsmacka, plocka lite och sen sova.
 
Wilmergossen är sjuk, han har varit hemma idag och blir hemma imorgon med. Lite halvmysko sådär för han har huvudvärk, känner sig yr och säger att han ser dåligt till och från. Någon som har någon teori? Hoppas det bara är något virus men mammahjärtat blir oroligt när sjukdomssymtomen inte är de klassiska som snuva, halsont, magont etc. Avskyr att vara sjuk själv men jag ser ju hellre att jag är sjuk än vårt älskade småfolk här hemma ♥
 
Det är ju inte så lyckat att dricka kaffe såhär sent va? Men jag gör´t ändå!
 
Hoppas ni får en skön natt med lång och god sömn!

Vad passar bättre en kall vinterdag än...

 
Den ser inte mycket ut för världen men blev en succé här hemma! Så här kommer receptet om ni önskar göra den :-)
 
TACOSOPPA
 
8 port
 
800 g köttfärs
1 gul lök
2 påsar tacokrydda original
2 krm timjan
8 potatisar
2 1/4 l buljong (i grundreceptet stod det hönsbuljong men jag tog grönsaksbuljong)
 
Fräs färsen i stekpanna, riv löken och blanda i. Smaksätt med timjan och tacokrydda. Koka upp vattnet och ha i buljongen. Skala och tärna potatisen i små tärningar, lägg potatisen i buljongen och koka ca 7 min. Blanda ner färsen och låt det bara koka upp för att få varmt.
 
Detta är originalreceptet men jag rev även 2 modell större morötter och hade i samt 1 burk majs och 1 vitlöksklyfta (riven).
 
Värmde och mättade gott!

Ja precis sååå smutsigt är det!

Blev sådär supertrött att jag bara vill sova på studs, nu. Då kommer jag på att jag skulle ju tvätta håret. Ååååååhh!
 
Nepp, jag tvättar inte håret varje dag. Utan helt enkelt när jag känner, ser och tycker att det behövs vilket oftast är varannan, var tredje dag.
 
På vägen till spegeln frågar jag mig själv: "Är det verkligen såååå smutsigt mån tro? Kan jag inte jobba i ruffset imorgon med och så tvättar jag det  imorgon kväll?
 
Framme vid spegeln: "Ja precis sååå smutsigt är det!" och "Nej du kan inte jobba en dag till i det där!".
 
Suck!
 
Måste vara något fel, tvättade det i förrgår och det ser ut som det inte sett vatten och schampo på en vecka.
 
Jamen jag tvättar väl håret då! Sen sova.
 
Sweet dreams därute!
 
 
 

Sicken snöyra!

Ja här är det riktigt vinterbusväder. Har fullkomligen vräkt ner snö hela natten och hela dagen så det har kommit många cm. Dessvärre blåser det rätt så mycket här så det har inte varit lika mysigt att va ute som det sett ut inifrån.
 
F och de minsta är hos farmor en stund och jag ska ta tag i snabeldraken som ropat på mig hela dagen men jag har valt att fullständigt ignorera den. Vi har slappat och myst idag istället, mycket mycket härligare.
 
Har ni fått mycket snö idag?

TÄVLING Mobilskal till IPHONE 4 och IPHONE 5

Japp då dänger jag ut tävlingen också då :-)

 

Gratisreklam roar jag mig bara med om jag själv använder en produkt, ett plagg eller vad det nu kan vara som jag tycker är toppen och som ni måste få veta om och ha chansen att testa men i detta fall kommer jag ge lite gratisreklam åt mina fantastiskt duktiga chefer som arbetat upp sitt företag med nätbutikerna på sidan om sina heltidsjobb. De är väl värda lite reklam för att visa min tacksamhet för att jag får arbeta hos dom och för allt slit de lagt ner.

 

Så glöm Jantelagen nu gott folk ;-) för jag tjänar inget på att ni tävlar mer än, som jag sagt tidigare, om ni beställer grejer på sidorna och jag därmed får mer jobb ;-)

 

Det enda ni gör er skyldiga till genom att delta i tävlingen är chansen att vinna snygga mobilskal :-)

 

GÖR SÅHÄR FÖR ATT DELTA:
Svara på frågorna, lämna en liten kommentar om varför just DU ska vinna :-) och glöm inte namn.

 

JAG väljer ut vinnarna, rätt svar på frågorna och bästa motiveringen (enligt mig) vinner. Simple as that :-)

 

Det NI tävlar om är:
1:a Pris: 1 st Svart plånboksfodral med kortfack till IP4 eller IP5.
2:a Pris: 1 st Blingskal Silver till IP4 eller IP5.
3:dje Pris: 1 st Blingskal Cerise till IP4 eller IP5.

 

Vid vinst kommer du få frågan om du vill ha skal till IP4 eller IP5.

 

 
 

FRÅGOR:

1: Hur många underkategorier finns det under kategorin "Mobiltillbehör" (Prylgrossen.se)?

2: Nämn 4 varumärken som säljs på Tjolahopp.se (denna sida är ännu under uppbyggnad men svaren finns att hitta där :-) ) ?

 

Tävlingen avslutas på fredag 18/1 kl. 18 och vinnarna meddelas här på bloggen på söndag 20/1 så håll utkik!

 

VARMT LYCKA TILL!

 

UTLOTTNING BÄBIS STARTSET

En ren och skär utlottning av ett startset från BÄBIS (strl 50/56), body, byxa och mössa i trikåpåse. Samtliga tryck är giftfria.
 
Skriv en kommentar samt namn i kommentarsfältet om du vill delta. Lottdragningen sker på fredag och lycklig vinnare meddelas här på bloggen efter kl 18 på fredag :-) Så välkommen att delta fram till kl 18 på fredag 18/1.
 
Jag kommer även ha 2 tröstpris, 2 vinnare får då varsin mössa även denna från märket BÄBIS (one size, 0-3 månader ca).
 
Så dela nu detta med vänner som har en liten bebis eller väntar smått, ju fler desto roligare!
 
 
 
LYCKA TILL!

Största möjliga tystnad

Mina ungar är det bästa jag vet och utan dom vore jag nobody. Inte nobody för att jag inte har ett egetvärde eller för att jag identifierar mig genom dom utan för att jag älskar dom så förjordat att jag inte jag skulle vara människa utan dom.

 

MEN ;-) Att krypa upp i soffan framför tv:n med en kopp kaffe när alla modell-mindre-människor somnat för kvällen och huset är tyst är såå vansinnigt skönt. Man vet att de finns där och att de (förhoppningsvis) sover gott och jag har en tyst och lugn stund. Batterieladdning!

 

Ikväll var en intensiv kväll, som vissa kvällar är, läxläsning med många läxor, kläder, disk, kvällsmat, ungar som kivas oavbrutet vilket resulterar i att om man har 4 barn så är det nästan någon som grinar hela tiden :-P & ordet "mamma" tror jag passerade mina hörselgångar en miljard gånger ikväll.

 

Så pust och frust säger jag här från soffan med kroppen under en filt och kaffekoppen i ena handen. Imorgon är jag ledig så då får det bli nya tag.

 

Imorgon ska utlottning och tävling upp här med har jag bestämt, så se nu till att dra hit era vänner. Jag ska fundera ut något litet extra pris med som kan sporra till att få fler deltagare :-) Det blir ju mycket roligare så!

 

Sov gott!

På jobbet

Förmiddagsfika på jobbet efter att ganska nyligen ha landat här. Förskolan (kolla jag skrev förskolan!!!!) med de minsta tu, apoteket, maxi och Procurator innan jag klev innanför dörren på jobbet strax efter 10. Ibland så.
 
Glöm nu inte att hålla utkik här samt dela med era vänner att jag kommer ha en utlottning och en tävling här snart, kommer i veckan. Fint startset för lilla bebisen samt mobilskal.
 
Ingen vinning för mig, mer än att får göra andra glada vilket jag älskar! Om ni sen skulle få för er att handla på nätbutikerna som grejerna kommer från med andra ord där jag jobbar så får jag ju mer att göra men jag tjänar inte ett smack på det för övrigt.
 
Så trots att antalet läsare inte direkt skjutit i höjden än så kör jag dessa grejer men det vore ju trist om jag inte fick "dela ut" det så puscha gärna :-)
 
Ha en finfin start på nya veckan!

Sover Sverige i visssa frågor?

Läser ni i tidningarna och hör på nyheterna debatterna kring vår svenska försvarsmakt? Är Sverige invaggat i någon falsk trygghet då vi inte varit inblandade i krig på väääldigt lång tid? Läste i DN att vår försvarsminister "är nöjd med att vi kan försvara vissa delar av vårt land under en veckas tid". Detta kritiseras av många och jag är beredd att hålla med.

 

Med all oro i världen så kanske vi ska vagga ur vår trygghet och se över vår försvarsmakt. Om vi skulle hamna mitt i krig ska vi då vara ett land som bara faller, befolkningen dödas på löpande band för att vårt välfärdsland väljer att lägga våra pengar på andra ställen och för att vi anser att sannolikheten för att vi ska hamna i krig är så liten...

 

Jag är inte för den tvångsplikt som en gång fanns av militärtjänst men kanske ska det ändå informeras och läggas pengar på hur viktig en fungerande försvarsmakt är så att killar och tjejer som faktiskt vill och anser sig kunna gör denna militärtjänst. Samt att budgeten behöver höjas för försvarsmakten rent allmänt.

 

Att anse att vi måste kunna försvara oss är inte samma sak som att man är för krig, våldsamheter osv utan att vi som nation måste kunna hjälpa och försvara vår befolkning om detta obehagliga skulle inträffa.

 

Det pågår ju otäckt nog mycket otrevligheter i världen och att gå runt och tro att vi skulle vara förskonade gör oss ju till ett lätt mål för "rätt" grupp.

 

Precis som i livet för gemene man så måste man ju ta ställning till, förbereda sig osv för jobbiga saker om än man inte får låta livet kretsa kring det. En medvetenhet.

 

Vad tycker ni i detta ämne?

Natti natt

Degade ihop fullständigt i soffan efter kvällsmaten. Blev sådär kolaseg att jag pinsamt nog inte ens orkade resa mig från soffan för att hämta fjärrkontrollen som låg allt annat än inom räckhåll och byta kanal på tv:n. Så Ponnyakuten fick det bli :-O
 
Under hela programmet så låg jag och funderade på vems röst programledaren Annas var så fruktansvärt lik. Jag blundade och försökte tänka men nä. Så plötsligt bara kom jag på det, 5 min kvar av programmet och det är ju Kristin Kaspersen som hon låter så himla lik! Sinnesfrid ;-)
 
Nu blir det tidig kväll, gäspar så snart käkarna hoppar ur led och imorgon är det upp tidigt och iväg med allt småfolk❤i familjen och sen ska jag själv vidare och jobba.

Sov gott vännerna!

Hihi

Fred skulle ta med de minsta och åka och handla lite och en viss liten gosse tyckte att det gick alldeles strålande att åka till affären såhär:
 

Älsklingar

 
Julia, Lova och Wilmer i höstas när vi var på cirkus, första gången för barnen och de tyckte det var jätteroligt. Stor som liten. Lillfisen fick stanna hemma denna kväll med pappan i huset.

Söndag

Syrran och Adam har sovit här inatt och idag har vi slappat ordentligt. Jag, syrran, Wilmer och Julia kollade på denna film innan lunch:
 
 
Absolut sevärd om man gillar den genren av film. Lagom söndagsnöje.
 
Köpte två stora rosa glasburkar igår som vi nu har flingor i, snygga tycker vi tjejer i alla fall :-) 15 spänn styck bara dessutom!
 
 
Vår storätare till gosse, mat är mums!!

Vad vore fejset utan smink!!

Japp så är det bara, att vissa dagar är fejset allt annat än till sin fördel och då är smink den stora räddningen. Idag är en sån dag då sminket bara gör sitt jobb alldeles förträffligt. Vaknade med ringar under ögonen, trötta ögon och allmänt glåmig. Vips trollade sminket fram en trevligare spegelbild.
 
Gillar inte gratisreklam men ibland bara måste man ju och detta är ett måste, har ni inte testat Tikeis mineralsmink så har ni missat något. Deras mineralfoundation är OSLAGBAR! Påföres med kabukiborste och resultatet är aldrig en besvikelse. Täcker bra utan att det ser spacklat ut, huden mår bra av det och då har jag känslig och torr hud så jag märker solklar skillnad mot andra produkter. Har du fet hy så är den lika bra då ansiktet andas och inte blir instängt bakom en tjock hinna av produkt.
 
Testa säger jag bara, man kan beställa prover. Tikei is the shit ;-)

TGIF

Japp fredag då. Alltid lika skönt och av någon märklig anledning spelar det ingen roll om jag varit ledig eller jobbat det är ändå lika skönt. Lite vissen och ur form men slapp med barnamys i soffan orkas alltid med.

 

Är du gravid eller har du någon vän eller bekant som ska få bebis? I så fall tänkte jag förtipsa lite om att jag tänkte ha en utlottning här för nyfödd liten bebis inom en väldigt snar framtid, säger inte vad men det är jättegulligt och grejerna kommer från märket:

Kommer även ha en tävling eller utlottning snart för er som inte ska ha eller har en nyfödd bebis :-)

 

Sponsor är min kära kusin och hans pappa eller rättare sagt deras företag som jag då jobbar på. Lite förmån sådär att få lotta och tävla ut saker till sina kära bloggläsare.

 

Eftersom jag nyligen startat upp bloggen igen så har jag självklart tappat alla läsare under den tid som jag var frånvarande så jag kommer ha lite koll på antal besökare nu framöver så jag ser att ni är några stycken som har chansen att vara med i tävlingarna. Annars kan jag ju lika gärna dela ut det ;-)

 

Hoppas ni har en finfin fredag!

Packar och packar...

...på jobbet. Har precis ätit lite lunch, en delikat (hrmpf!) färdigrätt då ingen mat blev över från gårdagens middag.
 
Nu ska här packas mobilskal och barnkläder :-)
 
 
 

Natti natti

Drömmer om böljande, turkosa vågor, svajande palmer, kritvit sand, god mat och en massa sol och värme. Tänk om man kunde få ta med sambo och barn på en sådan resa. Underbart. Inga måsten, inte en massa stress utan bara få ren och skär semester och slippa vardagen med alla dess bestyr för någon vecka.
 
Kom hem från jobbet strax efter 22 och är rätt trött nu men det är alltid svårt att varva ner när man kommer hem.
 
Huset sover och jag ska strax krypa ner med. Ett par tunga dagar framför mig nu både menatalt och fysiskt så jag behöver åtminstone få lite sömn.
 
Hoppas ni sover gott vänner :-)
 
 

Tisdag

Igår kväll fick jag lite hastigt och lustigt lämna jobbet vid 18-tiden för att åka till brorsan och Marren och barnvakta små sovande troll. Var hemma vid 01 men somnade nog inte förrän framåt 02.
 
Nu ska våra minsta iväg till dagis (undrar om jag någonsin kommer lära mig att det heter förskolan numera, får nog börja träna ordentligt) som de verkar ha längtat mycket efter sista dagarna. Själv ska jag till jobbet, sen ett sjukhusbesök och sen jobba igen.
 
Känner mig rätt så mör och skulle behöva vila lite känner jag så får nog bli en vilohelg helgen som kommer. När jag känner mig såhär så blir jag lätt labil, har lätt för att bli arg, lätt för att lipa, känner mig otillräcklig och svag helt enkelt.
 
Men det vänder, I know....
 
Hoppas ni har en fin tisdag!

Gó förmiddag!

Idag snacka vi fullt runt frukostbordet, såhär sista dagen på lovet :-)
 
 
Brorsan och Marlenes 4 små troll är här några timmar på förmiddagen och åt även frukost med oss. När Marren hämtat dom ska jag åka till jobbet.
 
Wilmer är inte hemma så förutom honom är det 7 barn och så jag och Fred här hemma idag och det märks knappt. Barnen leker och grejar så det är inte mer livligt än när vi bara har våra egna hemma. Snarare tvärtom för då är de mest i luven på varandra :-)
 
Ha en fin dag vänner!

Visste ni att jag finns som staty?

Men jag säger inte var :-D
 
;-) :-P
 
Godnatt och sov gott på er!

"Felicia Försvann"

 

Denna bok var det jag köpte igår och jag sträckläste den. På 2 timmar från pärm till pärm. Kanske inte för att det var den bästa bok jag läst utan mer för att den var enkel att läsa och för att jag hela tiden förvånades över att det kunde bli värre än vad det var sidan innan.

 

Jag har sett henne i intervjuer och tänkt att jag skulle läsa hennes bok men det har liksom inte blivit av, förrän nu. Jag köper varenda ord hon berättar. Jag har alltid haft en märklig känsla kring Anna Wahlgren, en obehagskänsla. En känsla av fasad och oärlighet. Efter denna bok kan jag ju meddela att jag kan lägga till en hel del andra otrevliga ord om denna människa.

 

En ytterst obehaglig människa som borde ha fråntagits sina barn i samma veva som de kom till denna värld enligt min mening.

 

Det här med att barn är till låns och att man ska guida dom och försöka vägleda dom till att bli bra människor och sen låta dom prova sina vingar är något som gått Anna Wahlgren helt förbi. Hon såg sina barn som ägodelar som hon behandlade precis hur hon ville och totalt omdömeslöst toterade hon dom känslomässigt.

 

Rysligt men absolut läsvärt!

 

Från slapp till rutin

Det känns som en rejäl utmaning att vända denna skutan rätt. Lång ledighet som resulterat i sena kvällar, sovmorgnar, sena frukostar = sen lunch = sen middag. Nu drar snart vardagen igång igen och ledighetens sköna och slappa inställning måste ändras om till fasta rutiner, ställa alarm, fullgott med sömntimmar och en hel massa mindre slapp.
 
Vi försökte träna idag men frukosten blev ändå inte av förrän halv elva, halv elva liksom! :-O
 
Hur har ni det med rutinerna under ledigheter?

Myspys

Under julledigheten var det tänkt att Fred skulle ta med sig Lova och Elliot och sova över hos farmor en natt men eftersom de byttes av med att va sjuka de små så blev det inget men i fredags blev det av. Wilmer åkte till Patrik då med så det innebar att Julia och jag var helt ensamna. Jag mådde/mår inte helt hundra men vi har myst en massa ändå.

 

I fredags kväll gjorde vi egen kebab med bröd och kollade tv. Tända ljus, tyst i huset och tjejsnack. Det var längesen! Tonåring som hon är så är hon oftast uppe längre än mig så jag somnade först :-O Kl halv nio igår morse väckte hon mig och jag kom upp till ett nystädat hem och frukost. Hon hade på kvällen när jag somnat plockat undan saker, plockat i och ur och kört diskmaskinen, torkat bänkar, tagit ut soporna och dammsugit. & som sagt gjort frukost, som om allt annat inte vore nog. Tända ljus på bordet, goda smörgåsar, kaffe och ägg. Älskade Julia! Jag blev så glad så jag blev gråtmild. Hon vet den flickan hur man gör sin mor glad.

 

 

Så för att visa min tacksamhet förutom pussar och kramar så åkte vi in till stan och åt lunch och hon shoppade lite för sina presentkort hon fått i julklapp och så avslutade vi med Maxi och inhandling av mat.

 

Väl hemma hoppade Julia ner i ett bad och jag hade bestämt redan innan att jag inte skulle göra något annat än något för mig själv. Så jag kröp ner under en filt i soffan med tända ljus och en bok som jag köpte idag (den återkommer jag om) och bara njöt.

 

Fulltankad med energi, kärlek och längtan tills F och småbarnen kom hem.

 

De hade haft mys hos farmor och var så nöjda och glada.

Året med kungafamiljen

Kollade ni på det? Jag gjorde det och tycker att lilla Prinsessan Estelle blir mer och mer lik sin mor. & lika söt som sin mor är och även var som bebis. Var tvungen att kolla bilder på Viktoria som bebis och kolla så lika de är/var :-)
 

Fullt med barn...



...runt frukostbordet idag ♥

Shoppingtips

Om ni inte upptäckt denna sida så vill jag tipsa om den! Kommer upp mycket schyssta grejer där och alltid till bra rabatt och ibland till riktigt kraftigt rabatterade priser. Märkena/butikerna ligger bara uppe ett visst antal dagar och det är precis allt, resor, barnkläder, skor, inredning, väskor m.m m.m.
 
Gratis medlemskap förstås och man förbinder sig inte till något alls för att man är medlem.

Elliot vaknade 04.15

& gissa vem som ligger och sussar gott på soffan nu :-) Lova ligger också på soffan men hon kollar barnkanalen. Wilmer, Julia och hennes kompis sover gott. Börjar ju närma sig slutet på jullovet för de stora, de har visserligen studiedag på måndag så några dagar har de kvar.
 
Själv väntar jag på att kaffet ska bli klart och därefter ska jag åka hämta min systers lille gulle som ska vara här idag istället för på dagis när syrran är i skolan. Så idag har kommer jag veta vad jag gör :-) Det skiljer 5 månader på Elliot och syrrans Adam så det blir lite som att ha tvillingar när Adam är här. Fred slutar 13.30 idag så därefter får jag lite hjälp men de stora barnen är duktiga på att hjälpa till med när det behövs.
 
Nu är kaffet klart :-)
 
Godmorgon på er!

Det är tur att det finns gott om fina och trevliga människor

Jag kan inte för mitt liv förstå hur en del människor fungerar. När Elliot låg sjuk över jul med jättehög feber, hosta och varken åt eller drack så ringde jag 1177 och fick prata med en mycket vänlig och hjälpsam sköterska. Kvällen efter var läget fortfarande likadant med honom så jag ringde igen och fick prata med ännu en vänlig och hjälpsam sköterska som bokade in oss på jourcentral. Elliot hade ett virus samt dubbelsidig öroninflammation.

 

Idag var på Vårdcentralen med Lova då hon har samma elände som Elliot och det visade sig vara öroninflammation på henne med. Bara att den lilla damen får vi inte i penicillinet, inte ens med tvång som till slut gick med Elliot. Vi har givetvis testat massor innan tvång. Läkaren fick henne att lova att ta penicillinet, hon fick välja godis i affären efteråt som hon skulle få en liten bit av varje gång hon tagit penicillinet (allt för att få henne att ta det), vi har blandat och vi har lockat med saker efter. Men näää hon vägrar! & när vi tvingade henne så fräste och spottade hon ut det illa kvickt så både jag och hon var fulla med detta kletiga, vidriga flytande elände.

 

Jag förstår att barn inte vill ta det för det smakar ve och fasa och har en så pass genomträngande smak att det bryter igenom vad man än blandar det med men förhoppningen var ju ändå att kunna locka henne med lite "saker".

 

Några på facebook skrev att deras barn får tabletter, jag trodde att de var lika stora som till större barn men de är tydligen mindre (5x10 mm) och att det funkat bättre. Om än det kan vara lite marigt att svälja så slipper de smaken.

 

Sååå, jag ringde 1177 då Vc stängt för att fråga om möjligheten att få tabletter utskrivet den vägen. Jag menar det tar 2 min för en läkare att på jourcentral skriva och skicka receptet elektroniskt.

 

Denna gång fick jag dock en överlägsen, tjurig och mycket otrevlig sköterska på tråden. Jag förklarade precis men hon liksom lyssnade inte och med sin överlägsna ton fick hon det att låta som att vi var några överbeskyddande, onormalt försiktiga föräldrar som tassar runt vår lilla porslinsdocka och ber henne att ta sin medicin. Jag förklarade vänligt men bestämt att jag har 4 barn och vet rätt mycket om det här med att tricksa och greja med barn. Jag blev mer och mer otrevlig själv men i efterhand känner jag att hin förtjänade inget annat än att bemötas med sitt eget sätt. "-Ni MÅSTE ju få i henne det för annars kan det värka hål!" Jaaa JAG VEEEET, herregud, det är därför jag ringer för att vi behöver en annan lösning på problemet så just det inte händer.

 

Slutade med att jag bara la på.

 

Att bemöta andra människor på det där sättet är för mig så främmande, hur kan man!!? Det finns dessutom alltför många människor som arbetar inom yrkeskategorier där deras främsta uppgift är att bemöta människor och hjälpa dom osv som är på detta rabiata sätt. Trötta på jobbet? Ja herregud hur många ggr var jag inte sjukt less på jobbet på banken och gnälliga kunder men inte tusan var jag otrevlig för det.

 

Byt jobb, byt liv! Annars kommer ni som är sådär bli bittra eller elaka människor som ingen kommer vilja vara i närheten av när ni blir äldre.

 

Tur att det finns gott om fina och trevliga människor som gör att de där tråknissarna bleknar radikalt.

Galet trött!

I eftermiddag och ikväll har jag varit helt obeskrivligt trött. Ni vet sådär trött så bara någon kastar ett öga åt ens håll så vill man utbrista "-Snälla låt mig bara få vara, låt mig få somna och soooova!". Det tillståndet är INTE ultimat när man har 4 barn. Trött är jag alldeles för ofta men det här komaliknande tillståndet slår tack och lov inte till så ofta.
 
Så jag hoppas att natten råder bot på detta för imorgon ska jag jobba och det kan ju vara lite småskönt om hjärnan är i hyffsat  utvilat skick :-D
 
Fred ska vabba då Lova varit febrig ett par dagar, hoppas det vänder snart men hon har klagat lite över ett värkande öra. Elliot hade ju hög feber och dubbelsidig öroninflammation över jul och önskar verkligen inte att Lovastumpan ska få det eländet med.
 
Godnatt på er och hoppas ni får sova riktigt gott!

2013 - & jag är tillbaka!

Nytt år och jag känner att det är dags och viljan finns att börja blogga igen, och tiden :-)
 
God Fortsättning!
 
Hoppas ni hade en mysig nyårsafton och njuter av en härlig nyårsdag. Det gångna året för oss har inneburit en hel del förändringar. Jag avslutade min föräldraledighet och eftersom jag avslutade min tjänst på banken genom ett frivillighetserbjudande så hade jag inget jobb att gå tillbaka till. Jag var ledig hela våren och sommaren och anmälde mig sen som arbetslös i höstas. Sedan ett par månader tillbaka arbetar jag på Sweglobemarketing, ett företag som min kusin och hans pappa driver. De driver nätbutikerna Prylgrossen.se och Tjolahopp.se. Jag är behovsanställd där men förhoppningen är att det ska bli en mer ordentlig anställning framöver då det hittills gått otroligt bra och snabbt framåt för företaget. Jag trivs som fisken i havet och jag hoppas att framfarten fortsätter i samma takt :-)
 
Elliot gossen fyller 2 nu i mars och det är nästan obegripligt, vart har tiden tagit vägen med denna lilla pojke...
 
Lova blir 4 nu i januari och är en bestämd liten dam, precis som hon varit sen den dagen hon kom :-)
 
Wilmer blir 12 i år och Julia 14, behöver jag ens säga att jag undrar vart åren med dom har tagit vägen. Men det märks att vi har en förpubertal och en tonåring i huset kan jag lova :-P
 
Gårdagen spenderades med hela familjen samt syrran, Adam och mamma. En helmysig kväll. Lyckades få ihop en 3-rätters utan att det blev alltför mycket slit och avancerat, skagen/räktoast till förrätt, potatisgratäng och fläskfilé tillagade på två olika vis och sallad och så slutligen vit chokladmousse med jordgubbar. Blev mycket gott faktiskt.
 
Hur tillbringade ni gårdagen?
 
 
RSS 2.0