Åh så gott!

När kalvbogen är billig (den svenska) så blir det fest! ;-)
 
Dillkött med potatis, ååhh det är så gott!
 
 
 
Så såhär såg maten ut idag hemma hos oss och alla (utom Lovafisan som är skeptisk till det mesta i matväg ;-) ) åt med god aptit!
 
Mums :-)

Dagens outfit

 
Blöja: Pampers
Hårband: Syrrans, Lova, vet ej var det inhandlats
Lördagsgodis: Svensk jordgubbe
 
:-)
 

Jag och de stora tu

Häromdagen hade jag en heldag med mina två stora gullungar. Vi spelade minigolf, gick på stan och lunchade ute. En helmysig dag! 
 
 

Vilken miss!!!!!!

I denna familj har vi salvor av alla dess slag. Allergier som ger eksem, torr hud, eksem utan förklaring osv. All medicin och salvor förvarar vi i en medicinlåda oåtkomlig för alla barn i familjen MEN vissa salvor ligger högst upp på badrumshyllan.
 
Ikväll när jag duschat så gjorde jag som jag gör varje kväll oavsett jag duschat eller inte. Jag smörjer hela kroppen och till vissa delar har jag specialsalvor. Ansiktet är en av dessa delar som har sin special, kortison. Jag smörjde således även ikväll runt och på ögonbrynen, runt näsan, runt- och i öronen, med kortison.
 
När jag sen tar tuben för att skruva på locket så vänder jag på den och ser en helt annan text än KORTISON!!!!
 
Jag har tagit gubbens gamla specialsalva för fotsvamp och smörjt mig med!!!!!!!!!!
 
De är lika i storlek, i färg och nästintill lika på baksidan så jag reflekterade inte förrän jag tog tuben och då redan hade gnuggat denna salva noga, noga in i huden kring problemområdena!
 
Hade inte en susning om att denna fotsvampkräm låg på samma hylla :-O
 
 
 
 
Ni må tro att jag gnuggade och GNUGGADE för att få bort den för inte vet jag vad en fotsvampskräm gör med den tunna och känsliga (i mitt fall väldigt känsliga) hud i ansiktet.
 
Huu vilken miss, men jag tror jag överlever ;-)
 

Midsommar och en hel massa ingenting

Segaste förkylningen på väldigt länge ådrog jag mig, först idag har det börjat vända tydligt. 3 veckor efter att den bröt ut ordentligt. Inte bara seg utan förskräckligt igentäppande, snor från bröstet och hela vägen upp i knoppen. & uttröttande, huu så trött jag varit. Men nu så :-)
 
Nu har istället magen packat ihop och jag har mått konstant illa så sista dagarna har det varit att bara bita ihop och köra ändå men det gör att jag mår skit på kvällarna. Alltid är det något säger hon som är gjord av klent virke ;-)
 
Midsommarafton kände jag mig ändå hyffsad och det var skönt med tanke på att vi blev en hel del fler än vad som från början var tänkt. Men alla gjorde lite och det blev en trevlig och mysig afton och födelsedag. Fick fina blommor och ett par fina presenter! & barnen hade så himlens roligt allihop och det var så härligt att se.
 
Lekparksbesök, mathandling, blomplantering och en hel massa ingenting är bl.a vad vi roat oss med sista dagarna.
 
 
 
 
 
 
Nu är det dags att sova! Hoppas ni sover gott vännerna!
 
 
 
 
 
 

Renovering

Jag vill göra om här, renovera lite. Byta bakgrund, byta header och småfixa. Men jag är ju såååå kass. Jag kan inte!! & jag bara orkar inte lära mig :-S Det där med kodmallar, klistra in på rätt ställe och fixa och dona med massa krumelurer hit och dit är inte min grej.
 
Hur gör man då då??? :-S

Svärmors vackra blommor

I förmiddags tog jag med den här trötta men coola killen...
 
 
...för att hämta Lova hos farmor...
 
 
 
 
...där plockades det smultron p den begynnande ängen när vi kom och Elliot fick fatt i vattenkannan direkt och började vattna.
 
 
I svärmors trädgård finns så många olika sorters blommor att jag inte ens kan räkna dom. & just nu är en så alldeles vacker och prunkande att man knappt får nog när man strosar runt och tittar och doftar.
 
Ett litet axplock...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visst är det vackert?
 
 

Mammadejt

Med mamma kan jag snora, snyta mig, hosta och säga VA!? hur många ggr som helst, hon fattar läget och tar mig för den eländiga människa jag är för tillfället ;-)
 
Så därför trotsade jag den här skiten idag och följde med just mamma till grannorten och åt lunch som hon bjöd på, tack mamma ♥ borde varit jag som bjöd dig, och fika för att fira in hennes semester som började igår. Sen kanske inte mamma hade samma utbyte av mig som jag hade av att få komma ut och ha trevligt men jag hoppas hon hade lite trevligt i alla fall. Vi gick även en runda i affärerna och kikade lite.
 
F tog med Lova till farmor ikväll och jag ska hämta henne där efter lunch imorgon.
 
Elliot kollar på Pippi, han sov alldeles för länge på morgonen idag så han lär nog va uppe ett tag till.
 
Julia ligger i migrän :-( Tycker så synd om henne, fick hämta henne i stallet direkt efter att jag kom från mammadejten och hon ligger än. Idag var dessutom hennes första arbetsdag på sommarjobbet ikväll som sket sig :-(
 
Hoppas hon snart piggnar till så får vi se hur hon mår.
 
Wilmer har inte hörts av med ett enda ord men det är nog ett gott tecken :-)
 
 
 
Blåbärspaj till efterrätt idag, med lite för mycket vanlijsås :-)

Fotbollsläger

Jag har just skickat iväg min stora fina gosse...
 
 
...på ÖFF´s fotbollsläger. I dagarna 3. Teori, träning, matcher, lek, mat och massa skoj. & mycket att lära. Han såg verkligen fram mot det och vi har hållit våra tummar stenhårt här så han skulle slippa sjukan här i familjen och vi fortsätter hålla dom med hopp om att det fortsätter hjälpa och att han inte ska bli sjuk där.
 
Ha det så skoj min älskade stora fina pojk! ♥
 

Lite ledsen...

...& lite uppgiven nu. När jag vaknade imorse så var jag helt igenbommad på höger öra med. Så nu är det som att jag har bomull i öronen och huvudet i en burk. Jag hör JÄTTEdåligt, får säga va hela tiden. Jag hör mina egna steg när jag går och min egen röst när jag pratar liksom inne i huvudet. Ingen ände på snor och hosta och jag är så trött.
 
Midsommarafton ligger pyrt till eftersom det här inte verkar ge sig. Vi skulle bara vara de närmaste var tanken eftersom jag även fyller på Midsommarafton men det är tveksamt om jag orkar. Får ge det ett par dagar till innan vi bestämmer något, är ju bara måndag än.
 
Snälla snälla vänd nu, det här faktiskt inte roligt på en fläck!!

Quesadillas

Gjorde Quesadillas igår och åh så gott det är. Går att variera i en oändlighet men här kommer receptet på de jag gjorde igår.
 
10 st
 
900 gram kycklingfilé
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 stor strimlad gul lök
1 stor strimlad röd paprika
1 påse babyspenat
400 gram Philadelphia sweet chili
10 st vete tortillas
riven ost
 
Strimla kycklingen och stek i stekpanna. Tillsätt lök och paprika och låt steka med en stund på slutet. Lägg i Philadelphian och låt smälta. Ta bort från värmen och vänd i babyspenaten.
 
Lägg på röra på hälften av tortillabrödet, strö över ost, vik över kanten utan fyllning och platta till.
 
Stek försiktig på båda sidor i stekpannan, passa så det inte är för varmt för de bränns lätt.
 
Servera direkt.
 
Servera med god sallad, guacamole recept hittar du här samt en kall vitlökssås på creme fraiche, riven vitlök, salt och peppar.
 
De här passar även att göra som snittar till förrätt, drinktilltugg eller liknande men de görs då med lite mindre fyllning samt att de skärs i tårtbitar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skruttfisen

Så var det Elliots tur. Ordentligt. Han var vaken nästintill hela natten, somnade vid 5, jätteont i ett öra och helt vissen. Imorse verkade han skaplig så då tänkte vi att min kusin med familj kanske ändå kunde komma och fika som tänkt. Men nä. Framåt lunch hade han nästan 39 i temp, helt igensnorig och hostig och inte alls bra :-(
 
Efter en supp har han nu sovit i ett par timmar och vaknade ganska glad. Hoppas det inte ska bli så långvarigt på honom.
 
Självklart får man slappa i puffen framför Pippi med en liten skål chips när man är sjuk!
 
 
Utan blöja hela dagen till nu har han varit gossen med :-) Så duktig! ♥

Elliot ♥ Pippi

Elliot har hittills i sitt liv inte brytt sig ett smack om tv:n. Möjligen har han stannat upp någon minut om det varit en traktor eller djur på tv men inte annars. Helt ointresserad.
 
Men nu. Nu har han upptäckt Pippi Långstrump och han är förälskad. Han sitter som trollbunden och när vi tittar till honom lyser han upp av lycka och utbrister "-Pippiiiii!" :-)
 
 

1 1/2 dag av 5...

... med antibiotikan och magen klappade ihop. Blä! Ont i magen, mår illa och får springa på toa som en tok. Men bara att härda ut, 3 1/2 dagar kvar :-D
 
Tror att det för övrigt är något lite bättre ikväll. Allmäntillståndet. Får se när allt snor/slem behagar släppa som verkar ha täppt igen öra, bihålor och bröst helt. Svullnaden i gommen får gärna släppa med samt torrhetskänslan i halsen. Huvudvärken och hostan med. Ja ni hör, det är toppen ;-) Nej men på riktigt bortsett från alla dessa grejer så har allmäntillståndet varit en smula bättre ikväll. & bara en yttepytte ljusning gör allt lite lättare :-)
 
Go´natt på er fina!

Vart har min bakgrund tagit vägen??

Upptäckte nu när jag gick in att mina fina vår/sommarblommor till bakgrund är borta och att bakgrunden är typ rosa! Är det så för er med när ni går in på min blogg?
 
Skit i så fall! Varken jag eller någon annan har meckat med min blogg på länge så då kan man ju undra. Blogg.se!!?!!!!

Julia på Liseberg

Stressigt attans imorse när jag kom på att jag ville ta kort på Julia innan hon och hennes kompis gav sig iväg till kyrkan för skolavslutning. Så därför blev kvaliteten inte särskilt bra, denna gång ej blogg.se´s fel alltså :-P
 
 
Min stora fina tjej på väg till sin sjunde skolavslutning (om man inte räknar med 6-års). I höst väntar 8:an men först ett välförtjänt låååångt sommarlov!
 
Efter avslutningen åkte hon tillsammans med en kompis och fritidsgården här på orten på en resa till Liseberg som fritidsgården ordnat. Helt toppen! Julia som fullkomligen älskar tivolin, karuseller och allt vad det innebär. Det var ju begränsat antal platser då de hade 2 sj-bussar att fylla på 4 fritidsgårdar men som jag förstod det fick i princip alla som ville med en plats :-) 400 kr kostade det och i den summan ingick bussresa t.o.r, entré Liseberg, åkband samt en matkupong. Så tog hon med lite glass och lottpengar från sin månadspeng.
 
Tror hon kommer hem supernöjd :-)
 
Har ni som haft skolavslutningar som väntat varit på dessa nu?
 
 
 

Jag är som en urvriden disktrasa

Sov inte det minsta natten till idag. Redan igår började det öra som småvärkt värka mer och mer. Inatt har det värkt och pulserat och känts som att örat skulle explodera vilken sekund som helst. Så imorse fick det bli ett samtal till Vc då det inte gav sig. Kraftig öroninflammation på vänster och undra på att jag känt mig så andfådd och ansträngd i hals och luftrör utöver halsont, läkaren hörde astmaliknande ljud från mina luftrör så det var lite trångt och förmodligen något skit som satt sig på luftrör och lungor.
 
Kardullantibiotika, 2 tabletter 3 ggr dagligen i 5 dgr, så jag vet ju hur min mage kommer bli :-O Men man får ju ta det ena med det andra liksom ;-)
 
Hoppas bara att öra och luftrör blir bättre SNART!!!!!!
 
Såhär ser familjen mig mest nu :-(
 
Fotograf: Lova :-)
 
Inte sovandes hela tiden men väl i ryggläge. Inte fullt så gryning, blank och konstig. Skit det blivit med bilderna blogg.se!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

Skolavslutning - men inte för mig :-(

För första gången är jag inte med på skolavslutningen :-( Wilmer har sin nu ikväll, Julia har sin imorgon på morgonen men hennes är utan föräldrar/ahöriga så ikväll var liksom avslutningskvällen. Jag är däckad, snorar, hostar och lever rövare samt att bröst och hals värker och huvudet dunkar. Så nä, jag fick bli hemma. Tillsammans med minstingen i barnaskaran för han är inte heller bra. Skolavslutningen har inte ens börjat än och han har ätit sin välling och sover redan. Så nä, det var inte att tänka på att han skulle orkat vara med heller.
 
Trist dock för även om man alltid får stå i kyrkan och även att rektorns tal ofta är för långt och lite för tråkigt och även att de minsta barnen som befinner sig i kyrkan ledsnar efter en stund så är det ju ändå skolavslutning liksom. Något visst, något såå mysigt. & vackert!
 
Jag skickade tillsammans med F iväg dessa fina tre i alla fall till kyrkan :-)
 
 
 

Skräp!

Ja precis skräp har jag sovit inatt. Strax efter att jag somnat vaknade jag med jordens halsont, panghuvudvärk och en näsa som rann som en rinnande kran. Skit! Mår inte alls bra och Elliots lilla nos har också börjat rinna så det är väl på gång där med :-(
 
Men sånt är livet och det går ju över.
 
Till frukosten har gossen läst Maxibladet och visat och berättat vad allt han hittat. Lovaskruttan är hos farmor och de stora tu är i skolan och njuter av att sommarlovet liksom tassar runt omkring dom nu. Sooooom de längtar!
 
När Julia cyklade hem från stallet igår plockade hon en bukett blommor till mig. Visst är en ljuvlig, den inrymmer barndomskänslor, skolavslutningar, midsommar och fin svensk sommar.
 
 
Vi fortsätter dagen i en lugn takt jag och lillfisen, det är vad vi (läs jag) orkar.
 
Önskar er en fortsatt fin tisdag!
 

Frissan och en eftermiddag med grannarna

Ett välbehövligt frisörbesök med de stora fina på förmiddagen och de blev så fina så!
 
 
Nu är vi precis hemkomna efter en mycket trevlig eftermiddag med grannarna. God mat, gott fika och trevlig pratstund. Faktiskt ;-)
 
Jag har ont i huvudet och halsen. Vill verkligen inte åka på nåt skit nu ju. Blää!
 
Vad gör ni denna söndag?

Hahahahaha!

Ibland överträffar jag mig själv, grannsamkväm! Läste mitt inlägg och fick mig ett gott skratt, tror jag inte är helt vaken ibland faktiskt när jag sitter framför datorn :-P

Enkel guacamole

Gjorde en förenklad och mycket god guacamole igår till tacosen.
 
2 port
 
2 avocado
1-2 rivna vitlöksklyftor
1 msk limesaft
1 dl creme fraiche
2 krm salt
1/2 tsk caynnepeppar
 
Mosa avocadon och blanda samman allt.
 
MUMS!
 

Samkväm med grannarna

En massa fix i eftermiddag men ändå står en massa saker på vänt. Det är väl bara så det är helt enkelt...
 
Känner mig dundertrött ikväll. De minsta huliganerna har somnat och jag funderar på en film. Om jag nu orkar hålla mig vaken, haha.
 
 
Imorgon ska vi och resten av grannskapet till en granne och grilla. Inte så att vi umgås men de som bjudit in har bott här i många många år och nu har en del nya flyttat in samt att en del barn fötts sista året och åren så de tyckte det kunde vara trevligt med lite grannsamkväm. & det är det ju om än jag inte är en sån som går och hoppas på att det ska bli en vana att umgås med grannarna på det sättet ;-) Jag trivs nämligen utmärkt med att hälsa lite artigt och slå några ord när vi passerar varandra eller stöter på varandra. Däremot ska en barnfamilj flytta in i ett av husen här intill och det vore himla roligt om det kunde vara några i Lova och Elliots åldrar. 
 
Får väl se!
 
Såg ni fina prinsessan något idag?

Vi cyklade iväg!

Fast åt olika håll. F, Julia och de minsta tu cyklade iväg för att titta på hästar, kaniner och andra djur hos en kompis till Julia där hon skulle rida idag. Jag cyklade mot fotbollsplanen där vår gosse Wilmer spelade match.
 
 
2-1 till våra superduktiga fotbollsgossar som nu tar sommaruppehåll med matcher och tar sommarlov som obesegrade :-)
 
F och småkidsen kom ner till planen och sen cyklade vi vidare till city gross för inhandling av tacogrejer till kvällens måltid.
 
Hoppas ni har en finfin lördag alla fina!

Men vad har hänt???

Upplösningen på bilderna verkar enbart funka fint när jag lägger upp dom i full storlek men så fort jag minskar ner dom det minsta så försvinner skärpan helt och det blir suddigt. Skittrist! :-(
 
Vad gör man åt detta ni som vet??

Vackra och goda!

Bloggtorka

Japp, jag har dessvärre en blandning av bloggtorka och för lite tid. Måste ju vara ute och njuta av den sommar som kommit till oss.
 
Vi roar oss med; Att gå in nya skor, Lova sååå stolt över dom. Framrotade gamla nagellack som får pryda naglarna lite taffligt målat. Fika ute. Trädgårdspyssel. Att hålla Elliot vaken på eftermiddagarna (vilket är ett heltidsjobb i sig).
 
 
Kvällarna är ljuvliga nu, ljusa, ljumna och vackra. Det lever jag på nu och de fina 4 jag har.
 
Hoppas ni har det fint vänner och inte ger upp helt om mig och min blogg!
 

Soliga helg

Tråkmåns har inte bloggat. & inte läst bloggar heller. På heeela helgenl. Så jag har lite att läsa igen :-)
 
Lova och jag var ensamna i fredags. Vi var ute, åt glass och hon fick prata precis sådär mycket som hon vill. Vilket innebär oavbrutet ;-) Sötmaja!
 
 
Helgen har varit FIN, sol, glass, fika ute, vatten i poolen, doft av solvarm hud, pigga barn, barfotalek, grillmat och trädgårdspyssel.
 
Lite omkastade planer blev det men så blir det bland.
 
Hur har er helg varit? Härlig hoppas jag!!!
RSS 2.0