Bjudning

Efter kvällens middag försvann Lova upp på sitt rum och grejade och kom sen ner och välkomnade oss på en bjudning i hennes rum. Minsann.
 
Kaffe, te, kakor och bullar bjöds det på. Minsann.
 
 
 
 
Kan nog ses som hennes form av inflyttningsfest i hennes nya rum ;-) & en så mysig sådan också, bästa inflyttningsfest jag någonsin varit på ♥
 

Ekologiskt

Jag funderar mer och mer på det här med ekologiska varor och känner starkare och starkare för det. Vi får i oss så sjukt mycket skit pga besprutningar och det förstör miljön något oerhört. Men som de allra flesta så skulle jag ljuga om jag sa att det faktiskt handlar om en kostnadsfråga. När man är en stor familj så blir det en ganska stor prisskillnad många gånger om man ska handla ekologiskt mot "vanliga" varor.
 
Därför har jag bestämt mig för att byta ut vissa varor som jag vet är väldigt besprutade och som högkonsumeras här hemma. För det finns riktiga bovar som faktiskt är värt varenda liten krona som ekologiskt för att värna om hälsan och miljön.
 
T.e.x är potatis, äpplen och vindruvor så fruktansvärt besprutat att man inte ens vill tänka på det. & det här ger vi till våra barn, proppar deras små kroppar med en massa skit.
 
City gross som ligger närmst för oss är inte helt bra vad gäller ekologiskt, de har en hel del och allt är svenskt men Maxi är mycket bättre utbudsmässigt. Potatis är dock lite svårt att börja köpa ekologiskt än känner jag, 1/2 kg med små små potatisar kostar 25 spänn. Det blir mycket pengar på bara potatis då vi äter potatis flera gånger i veckan här och är 6 personer i familjen.
 
Men morötter, broccoli m.m är det faktiskt inte så stor skillnad på i pris så jag kommer köpa så mycket som möjligt av allt frukt och grönt i ekologiskt hädanefter.
 
Maxi finns i Linköping där jag pluggar och när deras veckoblad ser ut som det gör denna vecka så finns det ingen som helst anledning att välja annat än ekoprodukter
 
 
Visserligen inte svenskt och ska jag vara ärlig så handlar jag helst svenska ekovaror och gärna närodlat men det här kan ju vara en start. Framförallt tills vår egen härliga svenska säsong med frukt och grönt kommer igång, då ökar även ekoutbudet.
 
Jag dricker way to much kaffe. Dricker kaffe hela tiden. & kaffebönor är en sorg för människan och miljön när det kommer till besprutning. Ekokaffe kostar en del mer än vanligt men hallå är det värt att dra i sig en massa skit för att spara några kronor?! Vad vet vi egentligen om vad alla dessa besprutade grejer som vi äter och dricker gör med våra kroppar. Kanske är det en del av alla orsaker till att cancer ökar så pass? Påverkar det immunförsvaret? Kroniska sjukdomar?
 
Blää!
 
Vi ska testa det här kaffet nu
 
 
Hoppas det ska vara gott. Om inte får vi gå vidare i ekokaffe hyllan :-)
 
Man behöver inte ändra på allt och framförallt inte allt på en gång. Vi börjar lite smått :-) Med tron att det nog kommer utökas mer och mer efterhand.
 
Köper ni mycket ekologiskt?

Älskade Lova vem är väl som du...

...ingen i hela världen! Charmig, smart, rolig, envis och något vansinnigt bestämd är hon denna lilla flicka. 
 
Det finns faktiskt ingenting som jag kan ställa fram på matbordet som jag vet att hon tycker om och kommer äta med god aptit. Inte en enda rätt. Det pillas bort och det äts inte. Hon tycker inte om.
 
Det enda som nu i 4 års tid följt henne. Varje dag. Morgon, mellis och kväll. Är vanliljyogurt. 
 
 
Varje dag. Morgon, mellis och kväll. I 4 år! Vi har försökt få henne att smaka andra varianter men näää. De andra barnen äter också vaniljyogurt men de varierar med andra sorter. Så helt plötsligt förra veckan ville Lova smaka samma som Elliot åt
 
 
& vad händer?! Jo hon tyckte om den! & hon har fortsatt att tycka om den. Så nu har Lovafisan 2 yogurtar att välja mellan när hon vill äta yoggi. Tänk va! Vi är överraskade!
 
 
Denna lilla unge! Hon vet vad hon vill och har vetat det sen första andetaget hon tog i denna värld ♥
 

Lunch

Tänk så enkel o god en lunch kan vara när man är alldeles ensam hemma :-)Lördagsmys med Julia

F tog de minsta juvelerna och åkte till farmor igår för att sova över. Idag skulle de åka till Omberg och ha picknick, jättemysigt. Skulle allt vilja vara med men jag ska vara hemma och plugga och städa. Sen måste jag njuta lite vårsol med såklart!
 
Julia och jag lördagsmyste bara hon och jag igår. Åt gott (hon valde mat) och som lördagsgodis köpte hon jordgubbar och mjölkchocklad, chokladen smälte hon och doppade jordgubbarna i sen. Mmm så gott!
 
 
Vi kollade film med och inte vilken som helst inte. Tror de flesta av er som läser min blogg känner igen den, eller?!
 
 
Jamen visst, gamla hederliga Pretty Woman minsann :-) Jag var 14 år när den kom och jag älskade den. Nu har den ju givetvis ett par år på nacken ;-) men tänkte att Julia nog skulle kunna gilla den. & det gjorde hon! & det var tider sen jag själv såg den.
 
Dags att börja städa så jag hinner ut något i solen sen, plugga kan man ju göra i solen :-)
 
Ha en vacker söndag!
 
 
 

Någon som jag inte känner...

...har gått bort i veckan. Jag vet vems hans sambo är då hon var en av de två systrar som var ledare för Julias kvällsgymnastik när hon var mindre.
 
Döden kom och solkade ner denna ljuva fredag. Jag avskyr döden. B o k s t a v l i g e n AVSKYR. Det är väl givetvis ingen som gillar döden men hela min insida vrider sig i plågor, avsmak, rädsla och avsky när jag tänker på döden och när den slår till så jag vet vem det är som gått bort. Jag får mota mina tankar ofta då jag vet hur ångestframkallande det är för mig. Men som en sådan här kväll så är det omöjligt att helt stoppa dom.
 
Denna unga man dog i veckan och hittades hemma på golvet av sin sambo. Ännu vet väl ingen vad som hänt, antar att obduktion måste göras.
 
Varken han eller hans sambo är 30 år, inte säker men tror de är 27, och de har en liten gosse tillsammans.
 
Det är så fruktansvärt och det är så vansinnigt orättvist så jag vill skrika! Det finns gamla människor som både känner ensamhet och är sjuka och faktiskt inget hellre vill än att få lämna in och de blir liggandes år efter år. Totalt ovärdigt. Lika ovärdigt är det då att unga människor och barn ska ryckas bort från livet och lämna sina älskade söndertrasade av sorg och saknad. 
 
Rent ut sagt ett förbannat idiotiskt sätt som liv och död är uppbyggt på. Vad är poängen med detta? Jag tror att något kommer efter detta liv, det bara måste göra det! Det måste vara värt att slitas bort från sina nära och kära, jag vägrar tro annat! Synd bara att vi inte kan få någon tröst i det när döden slår till, någon slags vetskap om att det är inte slut fast det känns som livet även dör för de som lämnas kvar här på jorden i sorg och saknad....

Tippen i vårsolen

F och jag rensade i tvättstugan igår. & kära nån va bråte! Tog barnen och åkte till tippen och slängde skräpet samt en massa kläder men det fick gå vidare till andra i insamlingslådorna.
 
Lova fick en prenumeration på Bamse i julklapp av sin farbror och idag kom senaste numret så hon hade lite att pyssla med i bilen :-)
 
 
Känner ni våren i luften?!
 

Här är 15 grader och nästan vindstilla och vårkänslorna fullkomligen galopperar! Så nu får det bli glass ute i solen :-)
 
Trevlig eftermiddag vänner ♥
 
 
 
 

Fredag! Igen!

Alltså mina två stora kids, de är så fantastiska på morgonen och har varit i många många år. De ställer sina klockor på kvällarna och går upp när den ringer. Jag behöver aldrig undra om de ska ta sig upp eller hålla på och tjata på dom. Jag hör andra som har barn i dessa åldrar, Julia och WIlmer blir 13 och 15 i år, hur de får väcka dom, tjata och tjata för att de ska gå upp.
 
Jag tycker mina ungar är superduktiga ♥ ♥
 
Julia har det dock lite jobbigt på morgnarna, jobbigt att komma över tröskeln att ta sig till skolan, hon vill inte äta frukost och så de "vanliga" problemen med kläder, hår osv :-O
 
Så för att underlätta morgnarna för henne har hon och jag gjort upp en plan och hittills funkar den bra. En del i planen var att hon fick säga vad hon helst av allt skulle vilja ha till frukost för att äta och att det inte ska vara ett problem varje morgon. Smoothie blev svaret och det är ju toppen!
 
Vaniljyougurt, mjölk, banan, jordgubbar har det varit senaste morgnarna men bär och frukt kan ju varieras och kombineras i en oändlighet!
 
 
Jag blev medbjuden på fiskpedikyr i veckan av en klasskamrat, fina Emelie. Har länge velat testa men det är ju så himla dyrt och man vet ju inte innan om det ens är bra. Emelie hade köpt en riktigt billig deal på Let´s deal och givetvis hängde jag med när jag blev erbjuden :-) Dock med lite skräckblandad förtjusning, tycker egentligen att det är himla äckligt.
 
& äckligt tyckte jag att det var även när jag satt där men det killade inte alls som jag trodde att det skulle göra. Sen var fiskarna lite för intresserade av benen för min sak, haha! Visst blev det en del skillnad men det blev ju inga babyfötter precis :-D
 
 
Önskar en alldeles underbar fredag ♥
 

Lovas rum

När man kommer upp på övervåningen från vår trapp så är det en liten hall och "efter" den är en stor hall som ligger mellan Julia och Wilmers rum som är mitt emot varandra. Detta rum har vi haft som tv-rum men nu en tid har det bara varit en salig röra där och vi har inte vetat vad vi ska göra med det riktigt.
 
Men så föll det sig naturligt att Lova och Elliot behövde varsitt rum, för husfridens skulle både dag. och nattetid ;-) Så stora hellen fick helt enkelt bli Lovas rum :-)
 
Tanken är att vi ska sätta upp en enkel vägg för att skilja av Lovas rum men i dagsläget har vi bara skilt av halva med hjälp av en stor expedit hylla från Ikea.Julia passerar hennes rum för att komma in sitt men ingen behöver gå igenom Lovas rum för att komma vidare så hon bryr sig föga om vägg just nu. Dessutom finns en dörr från lilla hallen in till stora så vill hon komma undan från Elliot så kan hon bara stänga den.
 
Så lite bilder då :-) Hennes leksaker är inte uppe än, det ska vi ta nu i eftermiddag annars är det så gott som klart förutom några tavlor på väggarna, en skrivbordsstol och en spegel.
 
Före (pågående):
 
 
 
Efter:
 
 
 
 
Hon är så nöjd och glad lilla mumsan! ♥

Nyklippta raringar ♥ ♥

 
 
Nu ska här bäras möbler till Lovas rum!
 
 

Onsdag

Julia och jag ska strax ge oss iväg för ett möte, sen lite lunch i magarna och vidare till Motala för ännu ett möte. Småbarnen ska äntligen få sina kaluffser klippta idag med :-) Främst Elliot som är i STORT behov av detta.
 
Ha en fin onsdag ♥

Studsmattan är på väg upp...


...o soooom de väntar de små :-)

Vår, du vackra vår!

Det luktar vår! Det beige/bruna gräset börjar blandas med nytt, grönt, friskt gräs och det liksom nästan knakar av växtkraft ute.
 
Det är så härligt, denna förnimmelse av vår!
 
 
 
 
 
Det fick bli en sväng ute i eftermiddag efter att vi fixat och målat till Lovas rum. Vi hade egentligen tänkt ha kompisar här ikväll men tur i oturen så bestämde vi oss för att ta det en annan helg då allt känns eftersatt här hemma och vi har en hel del att fixa. Men tur i oturen för att jag helt glömt att jag lovat Wilmer att han skulle få ta hit 3 kompisar ikväll, de ska kolla film och ha trevligt. Just nu är de ute på en långpromenad minsann :-) Så ikväll blir vi många barn runt middagsbordet.
 
Vad gör ni denna lördag? Njuter av vår kanske ♥

Fredag du härlig fredag!

Åh så skönt med fredag. Helt slut efter denna vecka så efter taco i magarna blev det soffmys och Let´s Dance. Kollar ni på det? Alltså denna gosse!!
 
 
Benjamin Wahlgren! Vilken rytm, teknik och utstrålning och så rar sen. Verkligen superduktig kille!
 
Har ni testat Yvonne Rydings hudvård? Har läst lite om den och de är helt fria från kemikalier och parabener och grunden är vegetabiliska oljor. Igår när jag jag kikade in på Lindex så hade de 20% rabatt på hennes produkter som ett slags lanseringserbjudande då de ska börjas säljas på Lindex. Köpte Cleansing Lotion.
 
 
& den känns verkligen toppen för huden och endast en svag doft. 99 spänn kostar den till ordinarie pris och det är ju inte alls dyrt med tanke på att det är en bra produkt. Så jag kommer nog absolut köra på denna och kanske köpa ansiktvattnet med framöver. & då kan jag ju tillägga att jag har jättekänslig hy så funkar den för mig är det toppen.
 
Har ni haft en skön fredag? Önskar er en god natts sömn ♥

Pyjamaser

Elliot gossen slog igen sina blå redan 17.15. Han börjar bli snorig med så tror att det gör att han är tröttare än vanligt. Om än han nästan alltid somnar tidigt på vardagarna men inte riktigt 17.15 :-)
 
Köpte dessa pyjamaser till Lova och Elliot i Ullared och de blev solklara favoriter
 
 
 
Nu är det dags att öva redovisning för imorgon smäller det :-O
 
Hoppas ni haft en fin torsdag! ♥
 

Ullsockar

När det är dags att klä sig för att sen fara till förskolan ja då blir det så mycket annat som ska fixas och det blir helt plötsligt väldigt viktigt att ta på sig ullsockor! :-O & fast det går knaggligt så får man inte hjälpa till minsann!
 
 
Nu måste vi åka! Chopp chopp!
 

Helt slut!

Igår och idag har varit slitiga dagar så jag är helt färdig. Vardagsbestyr, skjutsa hit, skjutsa dit, hämta här, hämta där, stallet med Julia, massiva skolarbeten, sovit dåligt, stressat och är mentalt slut som människa ikväll. Du kämpade fint idag min älskade unge ♥ Jobbigt så jobbigt men du klarade det ♥
 
Nu ska jag sussa är tanken och jag hoppas få sova lite bättre inatt. Imorgon ska jag på möte och sen plugga inför den stora gruppredovisningen på fredag men för övrigt är det ganska lugnt imorgon. F i n t.
 
Sov så gott kära ni!

Köttfärs och galltvål :-)

Har ni testat galltvål? Om inte så bara måste ni göra det! De fläckar som inte galltvål tar bort tar inget annat heller bort. Funkar på allt. & den räcker i en evighet. Det enda jag vänder mig emot är att det är palmolja i men jag inbillar mig, tror, hoppas och önskar att eftersom denna produkt kallas ekologiskt så finns det även strikta riktlinjer för hur palmoljan drivs fram till denna tvål.
 
 
Inte en massa skräp i som giftiga kemikalier osv. & helt suverän! Har jag fått fram budskapet, hahaha!
 
Är vansinnigt trött på köttfärs och de rätter man gör om och om och om igen med denna råvara så ikväll testade jag något som jag bara gjort en gång tidigare i mitt liv och det var för hundra år sen.
 
 
Ser inte så lattjo ut men gott var det och det uppskattades av hela tjocka familjen. Utom en då men den tösen äter ju minimalt av det hon gillar och inget av det som hon inte känner igen.
 
Nu ska jag dricka kvällskaffe och sammanställa det sista i min del av grupparbetet. Min basgrupp ska träffas hemma hos en av oss imorgon och fixa ihop grupparbetet, äta lunch ihop och träna på det muntliga. Ska bli riktigt roligt. Tjejen vi ska vara hos har dessutom små hundvalpar :-)
 
Hoppas i haft en skön måndag och inte blåst bort! :-O
 

Måndagsflätor

Idag åkte Lova till förskolan i flätor, så nöjd och glad ♥
 
 
För mig blir det en lång dag med massor plugg och sen måste jag styra upp diverse tider som ska passas i veckan med skjuts, hämtningar osv.
 
Önskar er en finfin måndag! Men håll i peruken för det blåser storm ute idag ;-)

Svisch...

...så var denna helt till ända. Fort som attan gick den.
 
Gekåsbrillor och titta så fin och cool man blev :-) Ett par likadana fast rosa, såklart, till Lova. 14 pix kostade det minsann!
 
& Lova i sin nya fina Hello Kittypyjamas, 69 pix på Gekås. & hon älskar den!
 
Lugn och skön söndag har passerat, vi har börjat fixa lite i Lovas blivande rum och vi hoppas få ordning på det helt nästa helt. Hon väntar och längtar så pass! ♥
 
Nu lite söndagskaffe och sen förbereda för morgondagen. Massor skolfix denna vecka, m a s s o r.
 
Vad har ni gjort i helgen?
 

Dagens utflykt

 
Ja utflykten gick till Sveriges shoppingmecka! Julia har velat åka dit så länge och nu behövde alla barn olika sorters kläder samt att jag var sugen på lite smågrejer till hemmet. Så så fick det bli. Men man önskar ju att man hade mycket pengar att spendera för oj så mycket fint de hade på hemavdelningen. Hittade en hel del kläder till barnen, lite småplock till Lovas nya rum (som vi ska fixa med framöver) och Julia hittade ridbyxor, ridskor, ridhandskar, ridstrumpor som hon var i stort behov av samt lite plock.
 
Det gick snabbt dock. Det var bara att gå rakt in och inte överdrivet med folk inne och inga köer vid kassorna så vid 12 var vi klara och ute ur butiken :-) Då lämnade vi in grejerna i bilen och gick sen och åt. Julia hade med sig en kompis som blev bestämt sent igår kväll och de hade en riktig fnitterdag :-) Lova mös hos kära mormor och Elliot hos kära farmor. Är så tacksam för deras hjälp, för de minsta hade inte gillat denna dag :-D
 
Nu är vi ganska trötta men lite tacos sent omsider ska i magarna och sen slappmys i soffan ♥
 
Hoppas ni haft en fin lördag! ♥
 

Personlig utrustning

Vi har några inslag av utomhuspedagogik i vår utbildning vilket är jätteroligt. Om 2 veckor ska vi på läger, ons-tor, och idag fick vi lägerprogrammet samt lista över vad vi ska ha med oss.
 
Personlig utrustning:
* Fältmässig klädsel med ombyte, flerskiktsprincipen. Viktigt är att undvika bomull närmast kroppen, bomull drar till sig fukt och orsakar nedkylning. När det gäller strumpor och underställ är ull och konstmaterial att föredra!
* Vindtät jacka
* Underställ
* Arbetshandskar
* Mössa
* Ätverktyg och kåsa Kniv
* Rejäla skor, impregnerade. Gärna 1 par i reserv + reservsockor
* Hygienartiklar, handduk, badkläder
* Ficklampa
* Sovsäck, liggunderlag, öronproppar
* Penna och papper
* ”Utetofflor” + badrock/handduk vid samebastu och vakbad
* Vattenflaska, ev. petflaska
* Tändstickor, tändare
* Regnställ
 
Min första tanke när jag läste var, herregud ska vi bli ruinerade för att åka på ett 1nattsläger med klassen!!!
Jag äger inget underställ, inga arbetshandskar (om inte trädgårdshandskar räknas ;-) ), inga impregnerade skor, ingen ordentlig sovsäck, inget liggunderlag och inget helt regnställ.
 
Vi ska sova i militärtält så en BRA sovsäck behövs ju samt liggunderlag. Vi ska vara utomhus hela tiden oavsett väder så man måste ju ha BRA och SLITSTARKA kläder.
 
Känns bara lite sisådär att man ska behöva köpa en massa grejer för denna korta lägervistelse. 
 
Mössa har jag i alla fall. & penna och papper. Hahaha! Kan nog ordna med ätverktyg, kniv, vattenflaska, ficklampa, hygienartiklar, handduk här hemifrån med :-D :-P
 
Jag tycker om skogen och göra sånt här men det är ju med familjen och då behöver man inte ha värsta utrustningen utan man tager vad man haver och gör bästa möjliga med det man har.
 
Något scout har jag aldrig varit och kommer aldrig bli heller...
 
 

 

Torsdagen

Den tråkigaste vardagsmatlagningen av dom alla men åh så uppskattat i barnaskaran!
 
 
F har varit hemma med Lova idag som hade ont i huvudet och i magen imorse. under dagen har hon dock varit pigg och som vanligt så de hade varit ute och cyklat och plockat v å r b l o m m o r ♥
 
 
Fredag imorgon, oj så fort veckorna går. Jag har hemstudier imorgon, färdigställa min del till grupparbetet. 
 
På lördag ska vi på dagsutflykt minsann, jag, F och Julia. Wilmer åker till P imorgon och de små ska barnvaktas. Eller Elliot i alla fall, Lova kanske får hänga med beroende på om vi hittar någon barnvakt.
 
Har ni njutit av vårsolen idag vänner?
 

Vårsolen försvann!

Ja på en halvtimme gick det från sol, vindstilla och fågelkvitter till gråmulet, BLÅSIGT och regn. Men nu ska jag i alla fall ställa lite vår på köksbordet och sen fortsätta plugga (går trögt idag).
 
 
Hoppas ni har en fin måndag ♥
 
 

Grattis Älskade Lilla Unge ♥

Tänk så fort 3 år går. Vips bara!
 
Några timmar innan förlossningen togs denna bild och mamman var sprickfärdig :-)
 
Ut kom då denna lilla underbara trollunge, närmare bestämt strax innan kl 19
 
 
Lyckan så total ♥ Detta rus, detta välmående, denna lycka, denna känsla av fulländan, denna känsla av total skörhet i kombination med odödlighet när man precis fått en liten bebis är M A G I S K.
 
Idag har vi då firat denna lilla gosse som helt plötsligt bara skulle fylla 3?! :-O Han var ju nyss liten pytte.
 
 
 
& vad är väl kalas för och med barn utan chokladbollar, så jag satte mästarna på detta i arbete :-)
 
 
Vi blev fler än vi trodde och det var jätteskoj då det blev en massa fina ungar överallt, kusiner och sysslingar. 
 
 
De vuxna vill helst inte vara med på kort så jag låter bli att lägga upp några bilder på dom men det var ett gäng med vuxna med såklart.
 
Det härliga vårvädret tillät ju lite utevistelse med så barnen var ute och stojade efter fikat. Födelsedagsgossen somnade ovaggad ikväll. Min stora fina lilla gosse ♥ Jag tror att han är helnöjd med sin dag. & då är mamma glad med :-)
Hoppas ni haft en fin helg!
 
 

En dag i bilen

Ja kära nån va en del dagar blir flackiga. Körde Julia till skolan o de minsta till förskolan imorse. Hem en timme o sen åka o hämta Julia. Hemma en timme sen iväg på möte. Hem igen o hemma en timme sen hämta Wilmer i skolan. Hemma en timme sen skjutsa Wilmer till fotbollsträningen. Hemma i två timmar sen åkte Julia o jag till affären o sen vidare till stallet. 


Nu är jag TRÖTT. Sova gott hoppas jag o sen skola o jobb imorgon. 

Natti natti o dov gott kära ni!

Lite sliten

Ja jag känner mig lite sliten. Är mycket nu. På alla sätt. Arbetspasset igår var jättehärligt, så roligt att vara där igen och få träffa alla goa. & extra glad blir man ju när klienterna säger att de tycker det är så roligt att jag är där och att det känns lugnt och skönt när jag jobbar. Jätteglad blir jag då! Ska bli roligt att få fredagsmysa med dom nu på fredag om än jag förmodligen kommer vara rätt trött efter en dag i skolan innan. 
 
Massor av jobb i skolan nu, roligt och intressant men det kräver en hel del arbete både på skoltid och efter. 
 
Imorgon ska jag på ett viktigt möte och sen hem och plugga.
 
Nu är den här figuren i krokarna känner jag...
 
 
...så det är bäst att blaska bort sminket och borsta tanden och krypa ner i sängen innan han närmar sig alltför mycket.
 
Sov gott fina!
 

Fettisdag!

Ja idag är det stora semledagen minsann. Har kanske ätit två stycken sammantaget sen de började dyka upp i butikerna men idag ska de bli en. Tillsammans med Julia som är hemma från skolan idag.
 
 
Ska sätta mig och plugga lite och försöka hinna läsa en del i boken som nästa vecka ska presenteras och recenseras i seminarie. Sen blir det jobb, åker vid 14.30 och är inte hemma förrän strax efter 22 ikväll. Så jag kramades lite extra med de små innan jag lämnade dom på förskolan då jag inte träffar dom förrän imorgon bitti igen.
 
Ska jobba fredag kväll också och då får det bli så att jag åker direkt efter skolan till jobbet. Kanske måste gå något tidigare då jag jobbar 16-21 och skolan slutar 15.30 så jag hinner inte riktigt men det ordnar sig.
 
Nu ska jag göra köttfärsås så F och barnen bara kan värma på maten när de kommer från Lovas gympa ikväll.
 
Hoppas ni har en fin tisdag denna fettisdag och att ni klämmer i er en och annan semla :-)

Kalasfin

 
Åh vilken uppspelt och glad tjej som åkte iväg på kalas i rosa klänning, leggings, toffsar och spännen :-)
 
Elliot ville minsann också åka på kalas så när vi hämtade Julia i stallet han och jag så åkte vi förbi affären och köpte chokladbollar och så åkte vi hem och fikade.
 
 
Nöjd och glad liten gosse mumsade i sig sin chokladboll i ett naffs ♥

Kalas!

Lova ska på kalas idag. Ni må tro att klockan går sakta för henne idag. 13.30 börjar det och hon frågar minst en gång i kvarten när det är det dags att göra sig i ordning och åka :-)
 
Vi har i alla fall slagit in paket nu Lova och jag i rosa silkespapper, rosa spetssnöre och en fin påse att lägga paketen i. & alldeles snart är det dags att göra sig kalasfin ♥
 
 

Mys för hela slanten!

F och jag vaknade strax efter 8 imorse, tyst i huset förutom tv:n så vi förstod ju att någon/några var vakna. Händer aldrig att vi båda sover sådär utan oftast kommer ju barnen in och väcker oss eller så är vi uppe före dom.
 
När jag kom in i vardagsrummet så satt Julia där och de minsta tu låg och mös tillsammans
 
 
Vi hade en supermysig kväll hos Anna, Tobias, Millie och Amie. Jättegodmat, fläskfilégratäng och klyftpotatis och det var såååå gott! Daimcheesecake till efterrätt och snacks till mellon. Mums! Barnen lekte och röjde :-P
 
 
& så blev det lite sovmorgon på det, en perfekt helg!
 
Har ni en fin helg?
 
 

Telefonköer

Jag har funderat en tid över mitt csn och har nu i veckan jämfört med kursare och insett att jag har allt ifrån 2500-5000 kr mindre än många. Då har jag ju då 4 barn som man får extra för och de jag jämfört med är de jag känner bäst och de har 2 respektive 3 och inga barn alls. Mycket märkligt.
 
Så jag ringde csn igår och det fanns en ganska enkel förklaring till detta och om man bortser från telefonköer och lite pappersexercise en relativt enkel lösning. För jag ska ha mer pengar än vad jag får :-) Eftersom jag ansöker för 1 år i taget och inte för 1 termin i taget så kommer jag dessutom få lite retroaktivt för hösten.
 
Det känns himla bra, synd bara att detta missats från början. Som student är man ju inte fet i plånkan precis så varje krona är viktig.
 
Hur många minuter, eller snarare timmar jag spenderade i telefonköer igår törs jag knappt tänka på. Först Skatteverket, sen csn, sen försäkringskassan och sen skatteverket igen. Puh! Så nu väntar jag på papper som kommer nästa vecka som ska skickas till csn och sen drar den lååååånga handläggningstiden igång. Sist jag gjorde en ändring tog 6 veckor innan jag fick beslutet.
 
Men det kan det ju vara värt :-)
 
 
Man inser ju dock att ovan instanser helst inte vill ha samtal utan mesta möjliga ska man själv göra via självservice eller internet, främst Försäkringskassan. För huu vilka väntetider i telefon.
 
Hemknappen på min Iphone har slutat fungerar så så fort jag ska gör anågot får jag stänga av och sätta på mobilen. Hittade en kille på fb som lagar sådant så F är nu iväg med telefonen för att få den fixad.
 
Sen ska vi fixa till oss och åka till goda vänner och äta, mysa och kolla mellon!
 
Önskar er en finfin lördag ♥
RSS 2.0