Påskafton

Gårdagen blev en mycket trevlig dag och med alldeles för mycket godsaker både i matväg och sötsaker. Som vanligt vid alla dessa högtider :-P
 
Min morfar följde med igår med, snart 90 år gammal så vill han inte så ofta följa med längre när det är kalas och liknande. Han orkar inte riktigt samt att han hör dåligt och är lite småvimsig till och från :-) Men igår var han pigg, han hängde med i samtalen, hade en bra "hörseldag" och var vid gott mod. Så roligt att se honom så.
 
Tänk om 10 år blir han 100 år, man vet ju hur fort 10 år går och tänk att ha levt i 100 år! Nu kommer han nog inte finnas med oss så länge, han vill för det första inte det själv och sen är 10 år som går så fort en ganska lång tid för en gammal människas hälsa. Men för var gång  vi ses honom såhär så är det en stor tacksamhet att han finns hos oss ännnu.
 
 
Idag är det hemmafix. Färdigställa Lova och Elliots rum samt lite småfix med Wilmers rum. Ut måste vi ju med, solen rooopar!

Långfredagen

Lekparken och picknick med medhavd korv med bröd, mata änderna och promenad. Det var vår förmiddag i kylan.
 
 
Sen blev det en tur till affärn idag ändå MEN de flesta hade redan handlat för det var ganska lugnt och skönt. Syster och Adam var med och handlade och sen fick Adam följa med mig hem till våra kids en stund för lite lek. Dessvärre var inte Adam riktigt på humör och Elliot och han envisades med att bråka om samma leksaker.
 
Kusinkiv
 

Nu har jag stekt köttbullar för imorn blir det påskkrubb ;-) här, Marren, brorsan, syrran och mamma kommer hit.
 
De minsta har inte somnat än men snart så. De stora är inte hemma. När det är lugnt i huset ska gubben min och jag smaska och kolla tv, räkmacka minsann :-)
 
 
Det här var nog den snabbaste långfredagen jag varit med om tror jag :-)
 
Hoppas ni har en fin fredagkväll vänner!

Att SE sin partner

Det är så mycket vardag och så mycket bestyr och saker som står på vänt hela tiden så ibland bara passerar vi varandra F och jag här hemma. Utan att säga något, utan att ens reflektera över varandra. Man nästan inte SER varandra.

Som om vi vore 2 kollegor som ska upprätthålla detta företag och som är alldeles för fullmatade med arbetsuppgifter för att hinna ha något trevligt. & alldeles för upptagna med allt runt omkring för att ens reflektera över varandra. Inte bra. Men tyvärr verkligheten och sanningen.


Disk, smutsig tvätt, ren tvätt, ovikt tvätt, matlagning, disk igen, läxläsningar, lek, badningar, nattningar, förberedelser ja allt det där och lite till samt att 4 barn ibland är som 14 gör att vi inte hinner med varandra alls periodvis.


Jag skyller inte på någon, jag ångrar inget men konstaterar att livet är lite för kravfyllt och att det är lite för mycket måsten för det äktenskapliga välmåendet.
Vi måste prioritera oss själva ibland, om det så bara är en promenad på tumanhand och de stora barnen kan vara barnvakt den stunden så gör det en hel del. En fika på stan eller vad som. Lite lite tid för bara oss någon enstaka gång ibland.

Men det jag egentligen skulle komma till var hur denna brist på reflektion av varandra kan göra ett rejält omkast med. Helt apropå ingenting, helt utan förvarning kan det bli lite som en uppenbarelse.

Det hände mig idag.

Jag var förbi F jobb för att lämna ett par saker och jag sitter i bilen utanför och väntar. Så kommer det ut en kille från byggnaden en bit bort och jag ser just rätt snart att det är MIN kille :-) & medan han går mot mig så iakttar jag honom och blir alldeles varm i kroppen. Vilken snygging han är tänker jag! & vilken fin kille han är, vilken tur jag har som träffat honom. Han har brister, ooohh ja, men det har ju jag med, en hel hög. Jag är glad att han vill vara med mig ♥ För jag är sannerligen inte den enklaste att leva med varje dag på året :-)

Som så många andra föräldrar...

...idag så lämnade även jag av en liten påskkärring på dagis imorse där det är påskmaskerad idag.
 
 
Det var så roligt tyckte Lova om än hon var lite blyg när vi kom in på dagis pga sin utstyrsel. Elliot fick vara sitt vanliga fina jag, en utklädning på den gossen skulle nog skapa mer undran och bekymmer hos honom än glädje :-)
 
Ikväll är det gympan för Lova och sen får vi mysa till det lite, Wilmer åker till P imorgon för en vecka och även Julia åker dit på Påskafton. 
 
Jag har handlat det jag skulle så jag tänker inte gå i närheten av någon affär idag, var fullt på alla parkeringar utanför matbutikerna idag när jag var iväg. Jag handlade dock igår :-)
 
 

En härlig ledig dag

Idag har jag och de minsta varit lediga, en riktig mysdag blev det. Vi bestämde dejt med Marren och hennes barn i lekparken. Innan dess åt vi på McD och det var första gången för Elliot. Han tyckte det var sååå spännande! Pommes gillar han inte men alla kycklingbitar och äpplebitar satte han i sig samt en liten vatten som han nästan slukade. Lova mumsade allt med god aptit.
 
Solsken och gegga i lekparken :-) och barnen hade jätteroligt. En dejt med änderna innan vi åkte med Marren och kidsen hem för en fika.
 
 
 
Det sägs att det ska komma snö i påsk men jag väljer att inte riktigt lyssna på det örat. Nu har ju våren börjat viska, små tussilago börjar så smått spira i backen, solen värmer och fåglarna leker. Då får det faktiskt inte bli vinter igen tycker jag. Nu har vi haft en lång fin vinter så tack och hej tycker jag!
 
Vill inte ni hänga undan overaller, stoppa undan vinterstövlar, tjocka vantar, slippa sopa bilen ren från snö???
 
Foppatofflor och keps/solhatt, det längtar jag efter, hoppas sommaren blir solig!

Jobb

De små är lämnade på dagis, de stora har studiedag och Julia har sovit hos en kompis. Jag tar med mig Wilmer och åker och jobbar, han får assistera mig lite idag :-)
 
Ha en fin måndag vännerna!

Söndagkväll

Skjutsade hem syster o Adam för en stund sen, de har varit o myst med oss sen igår kväll.

Elliot o Adam är två riktiga busar ihop så jag kan riktigt ana hur det blir om ett par år :-O

Lite ont i halsen igen, får se om det ska bryta ut nåt. Hoppas inte det.

Strax dags för nattningar av småtroll här :-)

Lördagen

En alldeles perfekt mysig dag igår med Anna, Millie och Amie! Lova var inte på sitt bästa humör tyvärr men vi hade trevligt ändå ;-) och mot slutet lugnade hon ner sig och Millie och hon satt och målade och grejade.
 
 
Barnen fick fina födelsedagspresenter och jag en härlig bukett tulpaner ♥

Lova din lilla rackarunge!

Om man nu känner att man måste rita på ställen där man absolut inte får såsom väggar och liknande och sen tänker försöka skylla på sin lillebror när hyssen upptäcks då är det inte så smart att...
 
 
...signera kladdet med sitt namn :-P Men oerhört charmigt så vi har skrattat i smyg jag och Fred :-)
 
Ett tips om ni har barn som gärna kladdar lite varstans i obevakade ögonblick, köp vattenlösliga tuschpennor. De är kanonbra, vi har kunnat torka bort allt kladd med en fuktig trasa. Puts väck!

Mina fina gossar

Wilmer frös inatt och kunde inte sova så han och Fred bytte plats och när Elliot vaknade vid 8 så bar jag över honom till oss så jag fick ligga och mysa och prata med båda mina fina gossar en stund. Mys! Händer nästan aldrig, Wilmer har inte sovit i vår säng på hur många år som helst.
 
 
Nu får faktiskt våren ta och komma, det är alldeles för kallt. Kallt inne med, i alla fall på vår övervåning. Julia och Wilmer har sina rum där och de fryser :-( Julia har kakelugn i sitt rum så den eldar vi i men Wilmer har inte det tyvärr. -17 ute den 23 mars känns ju sådär faktiskt.
 
Dags och fixa lite, Anna och hennes små bruttor kommer och äter lunch, fikar och leker med oss idag. Fred jobbar och kommer hem lagom till lunch.
 
Vad hittar ni på idag?

Booooost!

Igår var en riktigt finfin dag. Full med booost :-) Först en fikadejt med fina Sofia, långt givande samtal, gott fika och många skratt. Därefter uträttade jag lite ärenden, i lugn och ro.
 
På kvällen hade jag ännu en dejt :-) Med ännu en finfin tjej, Veronica. Promenad, massa prat, mycket kaffe med underbart god skinkmacka med senap. Mmmmmmm!
 
Jag somnade gott igår kväll, fylld med energi, glädje och tacksamhet över fina vänner ♥
 
 
Veronica och hennes äldsta av 3, Clara
 
Ha en underbar fredag!

Baciller - go away please!!!!!!

Antingen har jag väl utsatts för smittan för länge nu (då den ena efter den andra snorat i denna familj) så kroppen till slut givit efter eller så är det en ny bacill som letat sig hit som fastnade bättre på mig för ikväll svider det i näsan och kittlar i halsen. Vill inte!
 
Lova kom hem snorig från farmor, Wilmer har ont i halsen. Julia är ju lite bättre och Elliot han är snorig hela tiden så det enda vi märker på om det är en ny bacill som slagit till på honom eller om det är "en gammal" som fortfarande härjar är humöret och orken.
 
Får väl se vart det bär hän.
 
Nu ska jag lägga mig och hoppas att lite sömn gör susen :-)
 
Godnatt på er fina!

Myspys!

Idag myser jag hemma med Julia och Elliot. Julia är sjuk (men på bättringsvägen) och Elliot är ledig från dagis. Lova är hos farmor och myser och Wilmer i skolan. F jobbar förstås.
 
Imorse när Elliot vaknade så var Julia och jag redan uppe men då bar vi över Elliot i dubbelsängen och så låg vi där och mös alla tre länge. Så underbart goooooos!
 
Nu sover lillfis och Julia kollar tv. Själv ska jag ta en dusch och sen plocka lite. Detta ständiga plockande.
 

Skitväder!

Ja just idag lackar även jag på vädret. Det blåser och snöar och på E4:an har flera avåkningar skett och det rekommenderas inte att ge sig ut i onödan. Jag som skulle till Norrköping! & just mellan Lkpg och Norpan verkar det vara som värst så jag fick snällt stanna hemma. Skit!
 
Men på fredag :-)
 
Kurerar en fortsatt sjuk Julia här hemma istället.
 
Snöar det hos er med?
 
 

Mannerströms paprikakyckling

Gjorde denna rätt för första gången ikväll och det blev en succé, var verkligen jättegott. Leif Mannerströms recept.
 
Jag ökade på allt i receptet eftersom vi är många och många i familjen är såsälskare så vill vi ha mycket sås men här kommer grundreceptet:
 


Jag har hittat den!

Är så glad, förra veckan hittade jag precis den jacka som jag ville ha till Elliot. På PO.Ps köposäljsida! Helt ny med lappar kvar! & 300 kr billigare än butikspris. & den fanns kvar! Ibland ska man ha tur :-)
 
 
Jag älskar PO.Ps skaljackor och deras windfleece, dessa har jag haft till alla 4 barnen. Sen kan jag tycka mycket om märkeskläder för övrigt, har många ggr stört mig på att märkeskläder tappar färg och form på samma sätt som billigare alternativ men just ytterkläder är de ofta mycket bättre på. & ytterkläder är väldigt viktigt så där är det värt att lägga extra pengar så barnen kan leka fritt i alla väder utan att frysa/svettas massor eller bli blöta osv. Men nog blir man då glad när man kan fynda dom! :-)
 
Lindex märke FIX är ett bra alternativ till större märken när det kommer till Skaljackor och fleece tycker jag, de är billigare men riktigt bra.
 

♥ Tack kära du, du vet vem du är :-) ♥

Här har den analkande snöstormen börjat dra in, den gillar jag inte!!

Färdigkalasat!

Japp nu är det färdigkalasat för denna gång. Mycket trevligt och fullt hus. Det är en hel del barn i närmsta släkten nu så 11 ungar och ett gäng vuxna blev det idag. Värsta barnkalaset :-)
 
Lova firades lite med eftersom vi var sjuka i flera omgångar när vi skulle haft kalas för henne så det inte blev av. De fick så fina presenter främst Elliot. Riktigt roliga grejer som han älskar. Han har inte mycket leksaker, det han har är mest ärvda grejer från Wilmer och det är absolut inget fel på det men allt är inte så helt och det saknas lite grejer osv. 
 
Han leker massor med sina nya saker! & en riktig toppendag blev det och de flesta barn som var här lär somna ganska ovaggade ikväll :-)
 

Pyntgelé

Tränar för att det inte ska bli jordens kladd på tårtan sen men det kommer det säkert bli ändå :-O För det blir inte ens så som jag tänker när jag tränar. Jag är kass på dekorering så är det bara, vill men kan inte. Föddes helt utan konstnärlig ådra, jag kan inte ens rita en ok streckgubbe,faktiskt.
 

Oreda!

Mjölpaketet stod visst kvar på bänken och det passade ju liten Elliot alldeles utmärkt :-O
 
 
Första stället som slår en att hälla mjöl på är ju uppenbarligen datorn när man är 2 år!! Suck! Fick upp allt med dammsugaren tack och lov.
 
Ingen bra dag idag, jag blev liksom vilse i smeter, mousse, tårta och grejer så en fikadejt med Ullis satt underbart fint om än det blev en ganska allvarsam träff. Men trevlig. Som alltid.
 
Hem igen och fortsätta i smetkleten och nu är det bara en kaka kvar men den orkar jag inte nu och så garnering av tårtan imorgon. Köket ser ut som ett bombnedslag och de små trollen är överallt. Häller ut, smular sönder, kastar ut, retas, slåss och är faktiskt inte så trevliga. Alls. Just nu.
 
Snart kommer nog pappan i huset så vi åtminstone blir två i oredan :-)

Godmorgon!

Lika eländigt kallt idag och fortfarande lika mycket snö. Men sol och oerhört vackert. Idag blir en bakdag med avbrott för en fikadejt med fina Ullis. Imorgon kalas för Elliot så här måste bakas fram fika.
 
Jag säger godmorgon med en länk till ett blogginlägg där Sanna Lundell gör ett viktigt avstamp i en het debatt, läs här

29 bilar i trädgården

Ett par km från oss kommer en tvåvägskorsning och på andra sidan där vi kommer från ligger ett hus, staketet som går runt huset ligger precis vid vägen. Till saken hör att precis innan man kommer till korsningen från vårt håll så är det en backe och den tenderar att varje vinter bli riktigt isig och hal.
 
I huset vid korsningen bor ett något äldre par, han är elektriker och var här och hjälpte oss för något år sen med en grej. Då berättade han att 27 bilar har hamnat i deras trädgård om vintrarna under de år som de bott där. 27 bilar!!
 
Allt för att bilförare missbedömer sin hastighet i denna backe, sin förmåga att stanna och hur halt det kan vara i denna backe.
 
Från höger kommer bilarna i rätt hög fart och det är ett backkrön där så var bil som hamnat i trädgården ska nog vara evigt tacksamma för att det då just inte kommit en bil från höger och rämnat rakt in i deras bil istället.
 
Jag kan ju ha missat någon sen elektrikern var hos oss men om inte så stod bil nr 29 (nr 28 lyckades med konststycket att bränna in i deras trädgård förra sommaren) i deras trädgård idag :-S
 
 
Nosen 5 cm från fruktträdet. Hur kul kan det vara för detta par att snart 30 ggr fått sitt staket nedkört, buskar nermejade osv. Stackars dom. Visst försäkringsbolaget betalar men ändå.....
 
& som sagt, de har änglavakt de kör ner där med tanke på trafiken från höger....

Tillbakablick

Jag kollade tillbaka i bloggen för att se hur det såg ut för 1 år sen. Våren hade anlänt då faktiskt men det är inte aktuellt än i år :-O
 
Dock låg vi i infuensan ALLIHOP såhär dags förra året, själv var denna dag min första dag och på natten fick jag skyhög feber. Huuu! Influensan cirkulerar här omkring oss nu med men snälla snälla låt oss slippa den i år. 
 
Otroligt vackert ute idag men kallt, närmare bestämt -20 grader.
 
 
Lillkorv och jag är ensamna hemma idag så vi ska mysa men först ska vi skjutsa Julia till skolan som haft sovmorgon idag och sen ska vi handla på city gross. Gillar Maxi och tänkte det först men de bygger om något så kolossalt så jag orkar inte handla där och city gross är bra.
 
Sen måste vi nog ta en promenad i det vackra vädret.
 
Vad gör ni idag?

Jovisst att det snöade igår men...

...hade ju inte riktigt räknat med när jag la mig igår och det var lite pudersnö på den tidigare barmarken att då vakna till det här:
 
 
 
:-O
 
Men det är ju mars så det lär ju inte ligga länge :-)
 
Ska snart åka och lämna Julia i skolan som hade sovmorgon idag, de små på förskolan och sen ska jag transportera mig själv till jobbet.
 
Hoppas ni får en fin onsdag!

Snö

Ja det snöar här ikväll. Brrrr! Var förbi hos kära mor en sväng tidigare och där var det vacker blomster både inne och ute.
 
 
 
 
Vips så infann sig vårkänslan igen eller vad säger ni? :-)
 
Har varit enormt trött idag så jag kastar in handduken för idag och säger; Vi ses imorgon!

Andrahandsmarknaden

Ja jag älskar den, andrahandsmarknaden. Jag vet inte hur mycket jag har köpt och sålt under åren på exempelvis Blocket, Tradera, lokala loppisar osv. Jag måste även få skryta med att jag ofta göra riktiga fynd själv, hittar finfina grejer till oförskämt bra priser. Jag är även noga med som säljare att aldrig ta några överpriser, det vara skäliga summor som är överkomliga för alla i princip. Lite det som är grejen med andrahandsmarknaden.
 
På den lokala loppissidan på Facebook har jag sålt en hel massa grejer (även köpt mycket) och de pengar jag förra året fick in på sålda grejer finansierade stora delar barnens vinterklädesinköp i höstas. Så innan jag gjorde stan för att handla deras termosar, jackor osv så tömde jag burken med pengar från sålda grejer vilket kändes oerhört bra :-)
 
Det jag eller någon annan tröttnat på, inte längre kan ha, bara vill byta ut osv finns alltid andra som vill ha, kan ha, önskar. Så det är verkligen toppen!
 
Bild från google bilder
 
Handlar ni saker på det här sättet eller vill ni helst att det ska vara nytt?

Här kissas det lite varstans! :-O

Höromdagen kom Elliot och sa "kiss" och höll sig därfram, han hade blöja men jag tänkte ändå att vi tar av och springer in på toan. & där i toaletten kom en rejäl skvätt kiss! :-) Jag tyckte han var superduktig. Han själv tyckte att han var fenomenalt duktig. Alla jublade vi överraskande och glada över hans prestation.
 
Lika överraskad blev jag nu ikväll. Fast på ett annat sätt. De små sov och de stora hade precis lagt sig och jag låg och halvsov i soffan. Hör Lova liksom sådär långt bort, tittar upp lite yrt och ser henne stå framför tv:n med neddragna trosor och uppkavlat nattlinne. Hon drar ut ena lådan på tv-bänken och börjar sätta sig. Jag sätter mig hastigt upp men inser att hon sover, går i sömnen, så jag vill inte ropa och göra stor grej av det med risk för att väcka henne abrupt och skrämma henne. & vid det laget hade jag redan börjat höra hur det skvalade i lådan :-O
 
Väl färdig ställde hon sig upp och såg lite konstig ut och började gråta, halvvaken. Jag torkade henne och la henne sen på soffan och hon somnade om på nolltid.
 
Vi fick snabbt ta tag i lådan och jag tror bestämt att flickungen kissade en halvliter just denna gång!
 
Tänk så tokigt det kan bli :-D Hon lär inte minnas detta imorgon men VI kommer minnas det för alltid och hon kommer förmodligen få höra detta i tid och otid under sitt liv ;-)
 
 

Kalas

Tog med delar av familjen och åkte på kalas i eftermiddag, Alvas 4-årskalas (barnens syssling). Mobilen blev kvar i bilen till ingen nytta så inte ett enda kort blev det :-(
 
Glada, spralliga barn, gott fika som avslutades med supergod tårta. Mycket trevligt! Lova ville inte åka hem när det var dags, de hade så skoj Alva och hon. Men de ses ju på dagis imorgon.
 
Nu slappar jag med en kopp kaffe på kvällsmaten. 
 
 
Godkväll på er fina!

Ni må tro...

...att det borras här hemma!
 
 
:-)
 
Lillgossen älskar att hjälpa till och duka vid måltider och imorse höll han på själv medan F och jag och höll på med annat och titt så fint:
 
 
Han fick feber igår men idag verkar han piggare så hoppas det bara var tillfälligt och att den snoriga näsan slutar snora snart.
 
Ha en riktigt härlig söndag vänner!

Soool

Kan inte bli annat än glad av att se solen det första jag ser från sängen.



Godmorgon!

Grattis fina lilla älskling!

Då var det dags igen, att förundras över hur fort tiden går. Dagar som denna blickar man ju bakåt lite extra och inser att tiden försvinner ifrån en i en rasande fart.
 
I vissa avseenden känns det som han kom till oss häromdagen lilla gossen och i andra som om han funnits hos oss i en hel evighet, hans plats är så självklar liksom.
 
Dagar som denna önskar jag att jag bara för en liten stund kunde få backa tiden och hålla den där lilla lilla människan i min famn igen, höra de små ljuden, känna doften i det silkeslena håret och pussa den mjuka huden. Förälskelsen är total. & förälskelsen är livslång, lika kär är jag i denna gosse nu som då. Bara önskar att tiden kunde gå lite saktare eller kanske mer att nuet skulle tas tillvara lite mer hela tiden. 
 
Jag är lyckligt lottad som fått dessa fina friska barn, de är det bästa och finaste jag har och just idag fyller en av dom år. Minst fyller 2 år. Grattis älskade lilla unge!
 
Han såg mest förvånad ut när vi sjöng för honom och han blev nästan generad när han fick paketen :-)
 
Den batteridrivna borrmaskinen blev en succé!
 

Vår

Jomen så att Elliot han sov från 17 igår till 06.00 imorse utan att vakna en enda gång. Har inte ens behövt stoppa in nappen. Sen var han vaken 1 timme och sov sen 2 timmar igen. När han då vaknade var han inte glad. Ingen feber men inte i form. Trött så trött och grinig.
 
Vi tog bilen till grannstan han och jag. Handlade ett par småsaker jag glömt till helgens mat sen gick vi en lång promenad. Han njöt gossen, sa inte ett ord i vagnen. Men höll sig vaken.
 
underbart väder, solen värmde faktiskt gott. För luften har inte varit skön idag men tack vare solen så letade sig termometern över nollan några snäpp. Det är VÅR, tidigt men likväl vår! Fråga naturen och fåglarna. De vet!
 
På hemvägen åkte vi förbi syrran och Adam och åt lite lunch och fikade. Adam är sjuk med men han har hög feber till skillnad från Elliot.
 
Nu är Elliot med F till farmor för att hämta Lova. Julia är hos en kompis och Wilmer på fotbollsträning. Kass att ha fotbollsträningen sent en fredageftermiddag.
 
Jag ska städa lite och sen börja med tacos. Surprise! Tacos! Jo men det va det som barnen valde. I vanlig ordning.
 
 

Jag borde lägga mig!

Ni som läste här förut såg att jag vid 17-tiden skrev att Elliot slocknat på soffan. Han sover än! 
 
Så ja, jag borde gå och lägga mig för gud vet när den gossen vaknar och tycker att det är morgon! :-O

Fikadejt

Elliot var nog inte helt pigg än, han hade varit småledsen på dagis när de var ute på fm (och han älskar annars att vara ute) så han hade fått sätta sig i vagnen och tvärsomnade.
 
Hämtade skapligt idag så vi hade fikadejt här hemma med Marren och barnen. Färdigfikade gick vi ut. Ute gungades det, matades kanin, grävdes grus och krattades löv :-)
 
 
Elliot körde på rätt bra ute men väl inne så kom Gnelliot fram och inget alls var till belåtenhet. Fick bli nappen och kissen på soffan en stund och igen tvärsomnade han. Så nä det står nog inte helt rätt till med den gossen än.
 
 
 
Lovastumpan är på gympan, Wilmer på fotbollsträning och Julia pluggar till prov imorgon. Jag sitter här men ska ta tag i fikabordet som fortfarande står kvar.
 
Har ni det bra vänner?

Godmorgon

Det skulle säkert ta en hel dag att räkna alla ggr som jag sagt till de minsta tu: "-Gå ner från bordet!!!"
 
 
LIKVÄL!!:
 
 
 
SUCK!
 
& godmorgon! :-D

Lova & jag

Idag blev det Lova och jag. Jag skulle köpa byxor åt Wilmer och tog med Lovafisan för att uträtta detta ärende. Sen fyller ju en viss liten år i helgen så vi passade på att gå in på leksaksaffären och kolla lite presenter. Varje gång blir jag lika förvånad och irriterad över att leksaker ska vara så dyrt. 
 
När Lova fyllde så fick hon ett mysigt paket på posten av en av mina mostrar och däri låg bland annat pengar och jag lovade henne att hon skulle få köpa något för en del av dessa. & oj vad vi gick runt i denna affär för hon skulle välja och välja :-) & hon valde och ändrade sig, valde och ändrade sig :-)
 
Hon hade köpt solglasögon och diadem på H&M och i leksaksaffären blev det ett pärlset för att göra egna halsband m.m, Timmy lamm med gunga och någon mer grej och så vattenballonger :-) Jag lät henne välja fritt för det var ju faktiskt hennes pengar och hon skulle få känna att hon fick välja det hon ville. & hon var så glad och nöjd när hon gick ur affären med påsen i handen.
 
 
Lite mat i magen och sen hem från stan med en trött liten Lova som längtade hem för att leka med sina nya grejer.

Onsdag morgon

Första koppen kaffe landar så sakteliga i magen. & jag hoppas den letar sig upp till huvudet snabbt med ;-)
 
Det blir en hemmadag från dagis idag med. Inte för att Elliot inte är bättre, för det är han, men han hostar en massa så jag tänkte att en extradag hemma bara borde göra gott. 
 
Lite slutfinish av målningen i Wilmers rum och sen fixa iordning därinne. Kommer bli fint därinne tror jag.
 
Ha en FIIN onsdag!

Kaffe på maten...



o en paus i målandet.

Jag ska måla bort tröttheten!

Jag vet inte vad som hänt, sista veckan har jag varit så kopiöst trött. Jag kan sova hur mycket som helst men det hjälper inte. Sådär som man är i början av en graviditet, förlamande trött och matt. Nä jag är inte gravid, vara bara en jämförelse. Jättetrist att känna sig såhär. Det enda jag vill så fort jag är uppe är att gå och lägga mig. Hoppas det snart går över för det är faktiskt ganska knäckande.
 
Elliotskrutten har feber så de är hemma idag med de minsta. Han har en alldeles vidrig hosta så han och jag somnade inte till ordentligt förrän framåt småtimmarna inatt. Så fort han skulle till att somna och han började ta djupare andetag så slog hostattackerna till, jättesynd om honom.
 
Nu ska jag måla lite i Wilmers rum, det måste ju bli klart någon gång så jag försöker ignorera tröttheten och bara köra ;-)
 
Det kommer komma bilder så småningom på hans rum före och efter. 
 
Vi behöver även måla vårat nya sovrum för där ser väggarna förskräckliga ut nu, Lova hade det rummet ett tag och har målat med kritor och tusch lite här och var samt att det är en massa märken. Men det får bli någon gång framöver, nu är barnens rum prio 1.
 
 

Bedrövad

Jag fick idag veta att en pappa på Lova och Elliots dagis dog i lördags. Jag har inte sett honom på ett tag och jag visste att han haft cancer som även återkommit vid ett par tillfällen men jag visste inte att han var dålig nu.

 

3 små barn och fru lämnar han efter sig varav det minsta barnet är 5 år.

 

Känslorna inför denna sjukdom är nästan omöjliga att beskriva för det är ett enda kaos. Jag blir arg, förbannad, besviken, uppgiven, bedrövad, så fruktansvärt ledsen m.m. Känslorna liksom bara svämmar över och de handlar om de som blir kvar, människan som fått lida till slutet och framfarten som denna sjukdom har.

 

Ingen går säker, den slår liksom bara till och vill den som värst så slår den ut dig helt och lämnar en familj i spillror och sorg efter sig.

 

Jag tycker den är OND. Ondskan har skaffat sig ett uttryck i form av en sjukdom och den bryr sig inte om vem, när, var eller hur utan bara att.

 

Hemska hemska sjukdom!

I detta NU!

 
& jag ska börja med lunch. Sen ska vi UT, no matter what! Ingen har feber och ingen är jättdålig så då kan inte frisk luft, solstrålar i ansiktet och utelek göra annat än gott för kropp och själ.
 
Eller hur?! :-)

Halloj!

Jodå hon är kvar! Drar runt på något för hela helgen har jag känt mig tung i huvudet, seg och vansinnigt trött. Idag värre, huvudvärk och inte alls i form. Elliot är genomförkyld och hostar som en liten tok så han blev hemma idag och då även Lova. Julia är också hemma, ont i halsen och huvudet och allmänt matt.
 
Så bacillerna finns i huset så inte konstigt man går runt och mår halvkass.
 
Vi gav tusan i mellon i lördags och hade Twilightkväll. Jag, syster och Julia åt god mat och dukade sen upp med chips, godis och dip och borrade ner oss i soffan för att kolla Breaking Dawn 2 som i lördags kom ut på DVD.
 
En alldeles lagom mysig kväll med massa kärlek.
 

Fredag fredag!

Titta så stor han ser ut vår lilla fining i sin nya frisyr:
 
 
 
Denna fredag har vi påbörjat spackling, maskering i Wilmers rum så imorgon ska vi börja måla. & Julia ska upp i vårt sovrum och vi ner i Julias rum :-) Känns som den bästa lösningen att de stora är däruppe och att F och jag är på samma våning som de minsta. Blir nog bra när det är klart men det är en smula (!!) rörigt här hemma nu. Lite stressande, vill ju helst att det ska vara klart NU ;-)
 
Wilmer är nog gladast för han har en fondvägg i sitt rum som det är lamm och traktorer på bl.a efter småbarnen så det är på tiden att han får i ordning.
 
Ha en finfin fredagkväll fina!
RSS 2.0