"Gammal" kusinfotografering

När Lova precis hade fyllt 1 år och kusifinen var drygt 4 månader så fotograferade brorsan dom i studio. Hittade nu ett par av de kort som inte sitter i inramningen. Funderar på att dra fram det ena då jag tycker det är så charmigt.
 
 
Det där hårbandet skulle minsann inte sitta i håret ;-)
 
 
Här kör Lova tittut oavbrutet :-D Ewelyn sitter mest och myser och undrar vad Lova styr med egentligen ;-)
 
Tänk så fort tiden går, nu är de stora flickor båda två :-)
 
 

Vinst

Deltar ni i alla dessa tävlingar som cirkulerar på Fb? Ni som är med där förstås :-) Jag kan inte låta bli, inte i alla men i de som intresserar mig. Trodde tills ganska nyligen att man nog inte kan vinna i dessa, visste INGEN som vunnit. Men så vann en tjej jag känner en sån där lyxig dubbelsäng från ett välkänt märke och en annan tjej jag känner vann en SPA-weekend. Så då tänkte jag folk vinner ju faktiskt :-D
 
Så igår var det min tur. Jag som ALDRIG vinner. Men så känner nog de flesta.
 
Jag var med och tävlade om plats på skaldjursbuffé på Levins Matsalar i Motala. & jag VANN :-D
 
 
Så ser den ut och tänk att få slå sig ner och äta hur mycket man vill av havets alla läckerheter. Bara vattnas i munnen på mig! SÅ jag blev så himlans glad!
 
Dock hade jag missat en grej, att det var EN plats man vann. Jag bara tog för givet att det var två platser då det nästan alltid är så. Men med merförsäljningssyfte i tävlingen så gör de givetvis såhär. Detta innebär ju att jag ska hitta någon som vill följa med och jag äter gratis medan den andra personen måste betala 379 kr som det kostar per person. För inte vill man gå ensam på en sånhär grej. & det vet de ju, därför de gör sådär.
 
Men kanske kunde de tänka att om restaurangen gör ett gott intryck på gästerna så sprider man ju gladeligen detta och rekommenderar stället så nog kunde de lottat ut två platser. Eller åtminstone haft halva priset för en medföljande person.
 
F gillar inte skaldjur annars hade det ju varit ett mysigt tillfälle för oss att få lite tid och mys bara han och jag men si det går ju inte. Han kan ju inte betala 379 kr för att äta ingenting ;-)
 
Så nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra. Har bokat två platser och så får vi väl se helt enkelt.

God mat i fin väns sällskap

Idag var det bestämt att jag skulle åka ut till Mantorp Park och äta lunch med finaste Sofia som jobbar där. En helt underbar rotfruktsgratäng med kyckling var en av dagens rätterna, det var bland det godaste i husmanskostväg jag ätit på mycket länge. Vi fick ur kocken receptet så jag absolut testa att laga den någon dag och se om den blir lika god :-O
 
Tiden bara flög iväg, 1 1/2 timma pratade vi bort  och det kändes som en kvart. En välbehövlig dejt och mysig och trevlig som alltid med henne ♥
 
Imorgon är det fredag vänner! :-)

Undrar vad den lyssnar på??

 
:-P
 
Det är våran busLova det där, när hon gör sina charmigaste små påhitt ♥
 

Sjuk Lova och mysdag

I förrgår hade Lova 39,5 i temp när vi kom hem från dagis. Det var bestämt att hon och F skulle åka till farmor och sova över men det gick ju inte. Istället tog F med sig Elliot dit och Lova hade inga invändningar mot det.
 
Så F tog med sig denna lilla mustaschnisse ;-) till famor
 
 
Lova vaknade feberfri men hängig igår så hon och jag hade en riktig mysdag. Vi sov länge, åt sen och lång frukost, målade, bakade chokladbollar och kollade film. 
 
 
Inte ofta jag är alldeles ensam med henne och det är välbehövligt. Vi hade så mysigt, min lilla Lovastrumpa och jag ♥
 
 
 
 

Avbeställning

Det sticker i näsan och svider i halsen ikväll, blä! Va småbarnens baciller tvungna att vara vuxenanpassade med?!
 
Jag håller tummarna för att denna höst inte blir sådär präglad av alla sjukor som de senaste två höstarna/vintrarna varit. Jag kommer ju inte ha tid med det, man missar ju massor om man är borta ett par dagar från skolan.
 
Så nej tack, jag avbeställer härmed allt som inte är obligatoriskt då vi haft vår beskärda del av hejdlös sjukstuga här de senaste 2 åren. Tack på förhand! :-P
 
(Googlad bild)
 
Godnatt och sov gott vänner!
 

Ånglok

Som de kämpade alla gossar i båda lagen idag! Jätteduktiga allihop. De hade nog önskat en del mer mål men de gav varandra hårt motstånd.
 
 
Vi släppte av Wilmer för uppladdning och ombyte och så gick vi och åt korv, sen gick vi en snabbis till en lekpark med de minsta två så de fick leka av sig lite innan matchen. Lekpark och lekpark, ett dagis :-) & så hade vi sån tur att när vi var där så kom det gamla ångloket som går som en sightseeingtur runt Vadstena. Det var mycket spännande tyckte både Elliot och Lova.
 
 
 
Nu natta små troll som fortfarande inte kommit i fas sen sommarledigheten med det här att lägga sig skapligt. Men både Elliot och Lova är genomsnoriga så de har lite svårt att komma till ro.
 
4 dagar på förskolan hanns med innan båda blev snoriga minsann :-O
 
Hoppas ni får en fin start på nya veckan!
 

En himla massa skoj!

Igår var vi och firade svärmor som fyllt 69 år, massa god mat och fika. & innan vi åkte hem så fick vår (hrmpf!) konstnärliga sida sitt då vi gick lös med gatkritor på farmors plattor :-)
 
 
 
Precis 1 år mellan headern och ovan bild men det var inte lätt att få en bild där de små satt still eller inte grimaserade :-D
 
Svängde förbi vårt lilla köpcentra här på orten igår då de ska lägga ner en av butikerna, Karlsson. De har haft utförsäljning på allt och nu var det 10 kr för allt i butiken. Väldigt utplockat såklart men lite smågrejer hittade jag allt :-)
 
& så har de gjort om Team Sportia där till en outletbutik så de kommer alltid ha 50-70% på allt i den butiken och de har MASSOR! & det är toppen för en stor barnfamilj där det ständigt växs ur regnställ, vinterställ, gympakläder, skor osv osv :-)
 
Nu ska vi ge oss iväg för att heja fram Wilmer och resten av grabbarna i hans lag till vinst i bortamatch. De är väldigt nära serievinst nu vilket är superkul för dom. De är så himlans duktiga!
 
Vad gör ni denna söndag vänner?
 
 
 
 
 
 

Wiihaaa :-)

Titta vad jag hittade på Coop Forum i Linköping!!!!
 
 
Jag har letat med ljus och lykta efter den krydda i varenda butik jag varit inne i sista året men ingen har den längre i sitt sortiment. Men Coop Forum i Linköping levererade minsann :-) En butik jag gick in i av en slump bara och som jag annars aldrig handlar i :-)
 
Old el pasos Fajita krydda är inte jämförbar med Santa Marias, är liksom som att jämföra jordgubbar och potatis i smaken ungefär. Tacokryddan ska vara Santa Marias men inte Fajitakryddan!
 
Om jag bunkrade, oooohhh ja :-)
 
Vad blir till kvällsmat här ikväll? FAJITA!! ;-)

Tack för supermysig kväll ♥

Var hos min bästa Veronica igår, hela kvällen spenderade jag där och var inte hemma förrän efter tolv :-O Hon hade dukat upp med massa gott! Ostar, bröd, kex, oliver, melon, creme fraiche, rom, rödlök och så hedergästen på borden:
 
 
 
Det var så gott! & så mysigt! Vi satt och mumsade i flera timmar och pratade, pratade och pratade. En perfekt kväll, tack vännen ♥
 
Men oj vad det är mörkt nu på kvällarna, körde ju visserligen inte hem förrän strax efter 23.30 igår men det var första gången på flera månader som jag behövde ha på helljusen. Gillar inte att köra i mörker, borde nog kolla synen för jag tycker mig se sämre i mörker :-O
 
Vad har ni för er idag?

Tandläkarbesök

Idag var det tandläkardags för Lova och soooom hon längtat hela veckan! Tänk om det kunde hålla i sig :-)
 
 
Lite skeptisk när hon väl satt i stolen men superduktig! Alla tänder som ska finnas där nu fanns där, inga över- eller underbett so far och tänderna såg fina och välborstade ut. Toppen helt enkelt. Kändes skönt med tanke på att fröken fräken inte är den lättaste att borsta tänderna på. Det är en kamp att överhuvudtaget få in henne på toaletten för att göra det och ännu en kamp att sen göra det! :-O
 
Elliot satt på stolen bredvid med stora ögon och iakttog stolen som kunde åka upp och ner, verktygen som användes i Lovas mun och undrade nog vad det var som pågick egentligen. Om ett drygt halvår är det dags för hans första besök.
 
 
 

Myst!

Japp det är precis vad jag och gossen har gjort hela dagen lång, myst, alldeles ensamna. Bara han och jag. & han älskar mys den gossen, vilket hans mamma är så lycklig över. Sista ungen ut och jag får gosa hur mycket (nästan i alla fall) jag vill med honom ♥ Då gäller det att passa på utan att trötta ut honom ;-)
 
 

Rackarunge!

Elliot hade några obevakade minuter och som av en händelse befann han sig i köket ensam, med en saftflaska med en för löst åtskruvad kork samt smör som de stora glömt ställa in efter melliset.
 
 
Koncentrerad saft på bänken, på golvet, i de två översta lådorna (med alla bestick i), på hela Elliot samt i smörbyttan. "-Titta!" utbrast han glatt när jag kom ut i köket :-O På frågan om man får göra sådär var svaret övertygande "-Nääää!". Som om någon annan gjort det :-D
 
Rackarunge!
 

Det är dags för omställning!

Måste börja med att skriva att jag nyss läste en krönika som flera länkat till på Facebook. Det är fler än jag som tänker dessa tankar såhär dagen innan skolstart, läs här
 
Jo som hos så många andra är dagen för omställning här. Imorgon ska de små till dagis, F börjar jobba efter 6 veckors ledighet och de stora två börjar skolan. 
 
Dagen har präglats av visst vemod men det är även skönt. Skönt att komma tillbaka till ordningen, rutinerna. Sen skulle jag gärna slippa det ekorrhjulsliknande som drabbar vardagen efterhand men just det här med att många rutiner naturligt faller på plats igen är så himlans skönt. Det blir ju gärna lite slarvigt med det mesta såhär under långledigheter ;-)
 
Jag vet inte om jag berättat det här men jag ska ju hoppa i skolbänken igen :-) Men skolan börjar först om 2 1/2 vecka och det känns också fint. Fint att alla andra i familjen kommer igång med sitt och kommer in i det innan det är dags för mig.
 
Ansökan i april, webtest i maj och personlig intervju i juni. Besked i slutet av juni. 450 sökande, 50 uttagna till intervju och 36 st antagna till utbildningen. & jag var en av dom! Otroligt roligt! Jodå skräckblandad förtjusning är det, ska bli så himla roligt att plugga och få läsa om intressanta saker men nervöst, är ju hur längesen som helst sen jag pluggade och nu ska man lyckas få ihop allt med stor familj osv. Men jag hoppas hoppas att det ska gå bra!
 
Just det, behandlingspedagog är det jag ska läsa till. 2 är och det är en yrkeshögskoleutbildning. Wish med luck please :-)
 
Nu ska här sägas godnatt till en blivande sjätteklassare och en blivande åttondeklassare :-) Minstingen sover sen ett tag och Lova har vi nyss fått av denna 
 
 
& det var inte det lättaste för denna lilla fe hade då rakt inga planer på att komma i säng skapligt :-P
 
Men nu är det HÖG tid!
 
Hoppas ni får en fin måndag allesammans!

Skärpning skolan!

I detta så väl upplysta samhälle, där vi är så medvetna om att en del är bättre respektive sämre lottade här i livet så ökar klasskillnaderna mer och mer. Skillnaderna mellan den sk medelsvensson är stor med, medelsvensson innefattar idag flera olika grupper av ekonomiska läger. Att då skolan är med och bidrar till detta är hemskt tycker jag.
 
Wilmer har i år som sommaruppgift att skriva ner vad han gjort i sommar och detta ska sen ta 5 minuter för honom att berätta om inför klassen. Givetvis ska hans klasskamrater göra detsamma. Vet ni hur länge 5 minuter är att stå och prata och berätta om saker!?!?! I skrift är det flera A4:sidor!!! & vad innebär det, jo att barnen förväntas ha gjort en hel massa på sommarlovet som de kan berätta om. Vad händer då med lilla "Anna" som inte gjort någonting den här sommaren mer än att kanske badat lite då vädret tillåtit det mycket i år, jo hon kan omöjligt stå och prata om de gånger hon badat i 5 minuter! Hon tvingas dessutom lyssna på "Olle" och flera andra som knappt nämner att de badat varje dag i flera veckor då de ju varit på Rhodos, på Kolmården, Skara Sommarland, Gröna Lund, Liseberg osv. "Anna" avundas dom, hennes föräldrar är kanske arbetslösa, ensamstående, sjukskrivna och har inte en enda möjlighet att ta med "Anna" och hennes syskon på sådana saker. Hur gärna de än skulle vilja.
 
"Olle" och de andra som fått göra allt det där roliga som alla barn drömmer om och önskar är inga bovar. De förminskar inte "Anna" med flit, deras föräldrar har andra förutsättningar än "Annas"och ger sina barn mer än vad de egentligen behöver (enligt min åsikt).
Skolan är boven i detta fall! Skolan ger barnen denna uppgift, en uppgift som blir ångestfylld för många barn.
 
Varför inte ge barnen en uppgift som är lika för alla, där förutsättningarna är lika för alla barnen. Där klasskillnaderna inte märks, där barnen får vara barn och inte behöver känna att de inget har att komma med. Det här borde skolan fattat för längesen! Det finns miljarders andra uppgifter de kan ge barnen över sommaren. 
 
Vad barnen gjort på sommarlovet garanterar jag luftas flitigt ändå när de pratar och leker på raster osv.
 
Satsa på barnen istället, be dom att skriva ner 5 saker som de tycker om hos sig själva och att de ska begrunda det. Låt barnen få diskuterar varandras fina egenskaper, få höra varandras tankar. Lyft dom, stärk dom!
 
Skärpning skolan!

Att jag aldrig lär mig!

Men det är ju så gott! Kantarellstuvning på varma mackor! Åh det är sååå gott, kantareller överhuvudtaget är så otroligt gott. Det blir liksom fest i munnen när kantareller intar den MEN dessvärre, som med all annan svamp, så blir det allt annat än fest i min mage. Jag blir helt uppblåst i hela magen, det värker, den lever rövare och jag blir illamående.
 
I små mängder går svamp bra, som i sås men inte i stuvningar osv där det är massor svamp.
 
Men jag kan ju inte motstå dessa små rackare så jag får skylla mig själv :-O
 
Dagen har för övrigt varit toppen, vi har umgåtts med syrran, Adam och Andreas. Sen blev vi bjudna på lunch hos Andreas föräldrar. Första gången vi träffade dom och vilka underbara och mysiga människor. Varma och goa båda två. & världens godaste mat! Viltgryta med vildsvin och älg i en underbar sås, kokt potatis, sallad, hemkokt gelé, pressgurka, äpplemos, vinbärsdricka. Mmmm! & allt hemmagjort!
 
Vi åt med riktigt duktig aptit kan jag säga och Lovafisan har för första gången ätit älg och vildsvin, hon visste inte om det förrän efteråt. Tur var nog det för hon hade nog aldrig ens smakat om hon vetat, haha! Nu åt även hon, mest kött och sås :-)
 
Nu ska jag ta min kantarellvärkande mage och krypa till kojs! Lite words in a pic, wordfeud och facebook får avsluta min kväll i sängen.
 
Sov gott fina!

Vi roar oss på olika sätt...

...här ikväll. Medan jag målar naglar
 
 
 
Kommer en viss dotter på den knäppa idén att:
 
 
 
Tittut :-)
 
 

Nu ska här knoppas för klockan är ställd, mamma, jag och Lova ska åka och hälsa på syrran, Adam och Andreas imorgon. Ska bli så roligt!
 
Så godnatt och sov så gott kära ni!
 

Smygsovaren

Han får inte sen ett par månader tillbaka sova på dagarna längre. Om han gör det, om så bara en sisådär 20 min, så förskjuts nattandet på kvällen med flera timmar. Men han vill så gärna sova på dagen. & han skulle behöva det om det nu inte vore för att klockan blir alldeles för mycket på kvällen och allt blir tokigt.
 
Men nu kommer vi på honom, var och varannan dag med att smygsova. Han går undan och efter ett tag undrar vi varför det är så tyst. Han bäddar ner sig varhelst han kan. På soffan, i Wilmers säng, i Lovas säng, sin egen säng, i saccosäcken hans. Noga stoppar han om sig själv och somnar gott.
 
Idag låg han i vår säng och sov så gott när jag hittade honom, stängt dörren hade han gjort med. Den lille b.u.s.e.n.
 
 
Om en vecka är det dagisdags igen och då blir ju allt lite annorlunda men anar att gossen kommer vara riktigt trött både där och härhemma på kvällen. Så kanske de måste få erbjuda honom en liten powenap på 10 minuter i soffan på dagis i alla fall :-) Första veckan åtminstone innan vanor och rutiner sitter igen.
 
Har vardagen dragit igång för er än vänner?
 

Gurka

Köpte lite västerås gurka och la in häromdagen och till frukosten fick det bli provsmakning. Jag tyckte den var riktigt god, Julia och Wilmer helt ok men resten gillade den inte. Ändå är det bara helt vanlig inlagd gurka, men gillar man det inte så gör man ju inte :-)
 
 
 
Är ni duktiga på att safta, sylta och greja? :-)

Före och efter

Japp bättre sent än aldrig, måste ju visa er lekstugan som äntligen fått sig en välbehövlig och efterlängtad renovering i sommar :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
Visst blev den fin :-)
 
 

Idag...

...känns allt mycket bättre!
 
(Bild google)
 
Men det är väl så att man ska ner på botten och grosa runt i gyttjan innan det känns bättre (eller man inser att det inget tjänar till att ligga därnere och kravla) och det är dags att simma uppåt.
 
Solen skiner och ikväll ska vi till Anna med familj och grilla och mysa. Ska bli så skoj!
 
Vad gör ni en lördag som denna? Hoppas solen lyser på er!

Att leva som man lär

Det är sannerligen lättare sagt än gjort. Jag försöker, hela tiden. Främst när det gäller barnen. Men även i andra sammanhang så är det en utmaning att leva som man lär. Eller kanske mer att leva utefter sina värderingar, åsikter och önskemål. Det brister ibland och då känner jag mig allt annat än stolt över mig själv. Det blir fel ibland. Riktigt fel. Jag gör dumheter ibland, är överilad, tjurig, tvär och oresonlig. Allt det som jag försöker lära mina små att INTE vara. Just DEN är jag ibland. Det är väl mänskligt, att brista så kapitalt ibland, men ändock.... :-(
 
Idag har ju brustit på en hel massa sätt, ingen bra dag alls.
 
Men jag har försökt att städa upp efter mig i alla fall...

Nostalgi

Så var det då dags att ikväll tappa upp och provsmaka röda vinbärssaften som stått och runnit av knappt 2 dygn och fått en gnutta (!) socker tillsatt.
 
 
 
Färgen nästan giftigt läcker, tänk då så underbart att dricka och veta att det inte finns ett enda E-nummer i utan bara bär, vatten, vinsyra och socker.
 
Jag slussades tillbaka till barnsben och mormors goda röda vinbärssaft. Alla liter röda vinbär jag som barn hjälpte mormor att plocka med några kronors lön men bästa lönen var hennes saft och goda gelé. Nostalgi.
 
Jag kan inte säga att min smakade som hennes men då det är många år sen jag drack hennes så var detta så nära jag kunde komma. Syrlig och söt alldeles samtidigt.
 
Mmmmm!

Studsmattefrilla

 
:-D

♥ 14 År ♥

För 14 år sen vid den här tiden låg jag i ett ganska rejält förlossningsarbete, låååångdragen och jobbig "mellanfas" för att sen bara säga pang på slutet. Kl 20.03 var barnmorskan inne och kände och sa att det här blir inget innan jag går hem kl 22.
 
Kl 20.14 föddes hon, min förstfödda ♥ Julia ♥ & jag mötte en kärlek som jag aldrig mött tidigare, den gränslösa, bottenlösa och villkorslösa kärleken till sitt barn. Lyckligast på jorden!
 
14 år har susat förbi i en fart som jag inte ens kan beskriva. När jag tänker på mig själv som 23-åring vs 37-åring så är ju skillnaden stor och det känns otroligt längesen men när jag tänker på Julia så känns det inte alls längesen hon kom till oss.
 
 
♥ Grattis vår fina, älskade unge på din 14-årsdag ♥
 
 
Om ett par timmar kommer hon hem efter att hon och WIlmer har varit några dagar hos sin pappa och då ska vi fira henne, paketen väntar :-)
 
 

Sommarmys

Sommardagarna fortsätter att rusa förbi i en rasande fart. Inte långt kvar nu tills vardag, rutiner och ganska mycket mer måste drar igång igen. Men än njuter vi!
 
Vi hade jättehärliga dagar i stugan. Första halvan var Anna och flickorna med oss och trots att vädret då inte var så värst kul så hade vi verkligen mysigt. Andra halva mös vi vidare jag och alla 4 ungar. Mycket styr att åka iväg själv med 4 kids men väldigt mysigt också.
 
 
 
Kalasat har vi gjort med. I lördags var det full rulle här då vi firade kusifinen Adam som fyllt 2 år och Julia som fyller 14 år imorgon minsann.
 
Inatt har Lova sovit hos de stora barnens pappa tillsammans med dom. Första gången men hon känner ju honom väl och har längtat så länge efter att få följa med Julia och Wilmer dit och sova. & nu äntligen blev det av. Hon var sååå glad och hade varken nämnt mig, F eller att åka hem, hihi!
 
När vi hämtade henne så åkte hon fyrhjuling med Wilmer och givetvis ville lilleman testa med.
 
Fanns inga hjälmar till de små och Wilmer hade glömt sin hos en kompis så det fick bli lugna turer på gräsmattan men åh så kul de små tyckte att det var!
 
 
 
Visst har sommarvädret varit alldeles fantastiskt i år?! :-)
 
 
 
RSS 2.0