Vilken vårdag

Idag har det varit vår på riktigt ute. Lite tidigt jag vet men ändock helt underbart!

Sol, nästan vindstilla och ljumma plusgrader.

När Fred kom från jobbet så tog vi en promenad med Elliot och Wilmer och sen hem och gunga lite. Julia är hos en kompis och Lova hos farmor, i skrivandets stund är Fred och Elliot på väg dig för att hämta henne.Nedan bild tog jag på Lova igår när jag hämtade henne på dagis. Jag kan meddela att bilden inte visar hur GEGGIG hon var, visste knappt vart jag skulle ta i ungen :-O Men roligt hade hon! Huvudsaken!Hoppas ni också haft en vacker dag i solsken.

Åh vad det är roligt att klättra i saker!

Elliot får ett speciellt "skrik" när han är lite i knipa. Vi hör på honom när han tagit sig vatten över huvudet och behöver hjälp. & det är många gånger om dagen, dagens bravader:I är ju ingen bekymmer men det är när det är dags att ta sig ur de grejer han klättrat i som klagosången kommer :-P

Alltså!

Alltså lillungen får gärna vakna vid 5,6-tiden på morgonen om han tycker det känns bra MEN då får han faktiskt ta och sova lite bättre på dagen samt somna innan 22 på kvällen. Helst sova hela natten med, vilket han gjorde alldeles strålande innan han blev sjuk men då sattes allt ur spel vilket är naturligt men sen verkar han inte komma in i de fina rutinerna igen.

Jag måste få mer sömn. När? hur? :-O

Alla människor är inte goda

Igår blev det riktigt jobbigt här hemma. Jag läste på Aftonbladet om den lilla 9-åriga flickan i Alabama som ätit en chokladbit med koffein i som hon absolut inte fick pga en sjukdom hon hade. Farmodern och styvmamma valde att straffa flickan och straffet blev att springa runt huset i flera i timmar. Flickan föll till slut ihop medvetslös och avled sen. När jag läste detta så utbrast jag något om det till Fred utan en tanke på Julia och Wilmer. De uppfattade och frågade "vadå vadå mamma, vad var det?". De hade uppfattat så pass mycket att jag kände att jag blev tvungen att förklara.

Wilmer blev helt nedslagen och Julia slog händerna för ansiktet och började storgråta. Jag blev helt förkrossad inombords. Jag minns själv vid ett tillfälle som barn när jag via nyheterna fick upp ögonen för hur hemsk en människa kan vara och vilken obegriplig panikkänsla det skapade inombords.

Jag förklarade för dom att det hemskt nog finns en del människor som kan göra otroligt hemska saker men att de tack och lov inte är så många och att de inte är friska. Julia grät hejdlöst och upprepade flera gånger "Men hur kan man låta en liten flicka springa tills hon dör?!". Jag kände mig helt maktlös. Det går ju inte att släta över eller försöka göra en sådan sak bättre för precis så hemskt, fruktansvärt, vansinnigt som Julia kände att det var är det ju. Det enda jag kunde göra var att krama, trösta och säga att det inte är meningen att vi ska förstå dessa människor, hur de kan göra så hemska saker eftersom de är sjuka och vi inte är som dom.

Det här blev nog ett sådant uppvaknande för Julia som det blev för mig när jag var liten och en sak som hon kommer minnas resten av sitt liv.

Ett barn är full av godhet, tror själv gott om alla andra, är okomplicerat och rent så när en sådan här sak når dom så vänds hela tillvaron uppochner för ett tag. Det gäller dock att få dom att inte tappa tron på människan, att de ska förstå att det där är sjuka människor och inget som en "vanlig" människa någonsin skulle komma sig för att göra.

Hur tacklar ni sådana här eller liknande händelser? Där era barn är förkrossade över något som du själv inte kan påverka och själv knappt kan förklara?

Jag och sönerna...

...är hemma idag. Elliot som vanligt och han sover för tillfället då han tog morgon innan 6 idag. Wilmer hade kräkts igår kväll hemma hos Patrik. Bara en gång och han verkar rätt pigg men han fick vara hemma idag. Ifall att.

Frukosten är intagen och det är dags att ta tag i de tjusiga vardagsbestyren. Som för tillfället står mig upp i halsen men det är bara att göra eländet.

Önskar er en fin start på nya veckan!

SpargrisI hemmamiljö och liknande är Lova inte det minsta blyg men i nya situationer och med nya människor är hon mycket blyg och tillbakadragen.

Så döm om vår förvåning när detta utspelades igår på city gross:

Jag plockar i varor och Fred och småbarnen står vid åkgrejerna och godis/leksaksautomaterna. Lova ber om pengar men Fred säger nej. Hon går då och ställer sig i kön till förbutiken. Alldeles själv och väntar tålmodigt på hennes tur. Vi iakttar och undrar hur det hela ska gå och vad damen har i åtanke. Väl framme vid kassan:

Lova: -Kan jag få pengar till den automaten?
Mannen i kassan: *skrattar* -Nej tyvärr men du kan få en sån här. & sträcker fram denna spargris.
Lova går nöjt därifrån.

Vi skrattar så vi nästan gråter.

Ljuva unge. Tänk så enkelt och okomplicerat allt är i en 3-årings lilla värld.

Marinad och såsrecept

Jag gör en egen superenkel marinad till fläskfilé (kan användas till kyckling eller annat kött med). Gör sen sås på på stekspadet som blir kvar i formen.


Här kommer recept på marinad och sås:

 


MARINAD

1 dl kinesisk soya

2 dl rapsolja

2 vitlökar

Grillkrydda

Salt

Svartpeppar


Blanda soya och olja, skiva i vitlöken i blandningen. Krydda med salt, peppar och grillkrydda. Tänk på att detta är en marinad och att mycket smaksättning behövs. Lägg i fläskfilén och låt ligga MINST ett par timmar. Bryn sen på filéen i stekpanna och lägg därefter i ugnfast, smord fom. 150-175 grader i ca 30-40 min, ta ut och skär i den för att se om den ser bra ut och lägg sen i aluminiumfolie i ca 10 min för att den ska bli helt klar.

 


SÅS

1 dl vatten

Grädde


Rör i vattnet i formen i det "spad" som blivit kvar efter köttet. Sila sedan ner i en kastrull och tillsätt grädde. Marinaden är så smakrik så någon mer kryddning i såsen behövs inte. Om man inte önskar tillsätta någon favoritkrydda eller liknande förstås. Barnen ville dricka såsen här ;-)

Östgöte som jag är...

...så är jag faktiskt barnsligt road av att vår nya lilla sessa här i Sverige blev Hertiginna av Östergötland.

När jag såg Prins Daniels tillkännagivande om lilla tösens ankomst så blev jag både full av beundran och rörd. En hyffsat vanlig kille som gift in sig i kungadömet och klarar det galant. Han ger en fin blandning av det representativa som han sig nu bör och av den människa han faktiskt är. Kan inte tänka mig en bättre prins. Hans känslor över denna lilla nya människa som kommit till dom grep tag ordentligt och jag slussas tillbaka på en mikrosekund till den magiska och underbara känsla som upprymmer hela ens kropp när man fått barn.

INGET annat existerar, det är här och nu och man är helt uppslukad av lycka över denna lilla människa.

Jag hoppas att media uppfyller deras önskan och låter dom vara lite ifred en stund nu. Alla nyblivna förstagångsföräldrar vet ju hur mycket det är att ta in och man ställs inför ett helt nytt liv. Fyllt av kärlek, beskyddande, oro och rädsla.

Så småningom vill man ju gärna se en liten bild förstås :-) Kan tro att hon är söt.

Nu så, nu kan jag visa mig ute igen

Såhär mycket som jag laborerat med detta barr på skallen denna vecka gör jag inte ens normalt under ett helt år!

Från brunhårig till morot med gula slingor. I med en skumtoning. Ingen skillnad. Ny färg inhandlas, denna gång utan något rött i, nougat med något stänk av guld. Baktill blev en ok färg men upptill fortfarande morot. Suck! Ännu en ny färg inhandlas. Nu utan något annat än brunt. Chokladbrun. Vad nu det kunde tänkas innebära. Men nu så. Det röda lyser igenom lite men på ett hyffsat snyggt sätt och det är mörkt håret. Kanske något livlöst baktill men nu gör jag inte enn SKIT till.

Nästa gång blir det frissan. Lägger hellre 1000 spänn på klippning och färgning än 300 på livsmedelsbutiksinköpta färger, en herrans massa arbete och misslyckade resultat.

Omberg

Den inplanerade Ombergsturen var i farozonen igår då det blåste STORM och spöregnade men imorse var solen framme igen :-) Blåste en hel del så vi frågade farmor om Elliot fck vara där medan vi åkte och det gick så bra så.

Varm choklad, festisar, köttbullemackor, äggmackor och ostmackor fixade vi och åkte sen.

Det är en maffigt brant väg upp till hjässan och nu var den dessutom isbelagd och så lite blöt på det. Isgata. Vi som inte var så sugna på att ramla ihop som högar på den blöta isen fick bitvis gå en bit inne i skogen. Upp kom vi och utsikten är underbar. På våren samt sommarkvällar är den utsikten magisk.

På nedvägen gled ungarna mest på rumpan. Duktigt blöta när vi vara nere vid bilen :-P

Nu är det dags att natta små troll här. Julia har en kompis här som ska sova över och dom och Wilmer skulle köra kinect så de lär bli uppe ett tag till.

Hoppas ni haft en fin dag och har en skön kväll.

Ikväll smaskar vi...


Räkmackor!

Det är ju sportlov så lite får man allt lov att lyxa då. Planeringen var dock lite kass och ingen av oss orkade handla så det blev utan gurka och med fryst (tinad) dill. Men det ska nog slinka ner ändå ;-)

Genus

Läste den här artikeln på DN igår. Genus är ju något som är mycket "på tapeten" just nu både bland föräldrar och i media och jag funderar lite. Jag är inte särskilt påläst mer än att jag givetvis vet vad genus innebär och i vilka banor genusföräldrar tänker och "jobbar" med det.


Artikeln är intressant och författarens böcker är himla bra. Hon har rätt i mycket av det hon skriver. Jag har lite svårt att förstå det här med att de två könen liksom ska bli ett. Varför ska skillnaden mellan pojke och flicka suddas ut? Varför ska hon och han vara hen? Vi är skapta som man och kvinna, två olika kön med olika förmågor, förutsättningar, egenskaper osv osv. Precis som en del är mörkhyade, rödhåriga, korta, långa etc så är vi av två kön.


Det är väl problematiken i att de två könen behandlas olika som det ska fokuseras på. Jag tror inte på att genom att få bort könstillhörigheten så försvinner också problemen runt att pojkar och flickor/män och kvinnor behandlas olika. Det sitter så pass mycket djupare rotat och de båda könen har funnits med från början av mänskligheten och det är inget man ändrar på i en handvändning.


Jag vänder mig givetvis enormt mot att en flicka skulle anses kunna mindre än pojkar inom vissa områden, att kvinnor och män inte får lika betalt för lika utfört arbete osv. Det är helt uppåt väggarna och det är DÄR fokus ska ligga.


I genustänket kretsar det mycket kring att barnen ska veta sitt egetvärde med eller utan snopp/snippa. Det är ju något som är väldigt viktigt. Att kämpa för att ens barn ska bli trygga individer som är medvetna om sitt värde, vågar stå upp för den de är oavsett hur de är samt att de därmed får lära sig att behandla alla lika runtomkring. Dessa saker borde alla föräldrar jobba mer med.


Men att klä sina barn i könsneutrala kläder bara för att de inte ska stoppas i ett fack pga det, att klä pojkar i rosa bara för att vända sig mot att vissa plagg anses vara flickiga, att kalla barnen för hen för att de inte ska könsplaceras. Det känns konstigt. Jag förstår ju att det ligger så mycket annat bakom dessa val men JAG tror att det måste till så mycket annat för att lika värde ska gälla för båda könen.


Det är en början genusföräldrarna gör men de är "bara" en klick som liksom inte kommer kunna förändra hela samhället. Det krävs så mycket mer.


Kanske är jag ute på djupt vatten, kanske är det jag vet om ovan inte tillräckligt för att ge sig in i debatten och argumentera men det här är vad jag i dagsläget reflekterar kring.


Jag kan bara inte se att barnens egetvärde och samhällets syn skulle förändras något dramatiskt för att könen suddas ut. Det blir något onaturligt över det.

På tal om klätterjöns!

Kan man inte klättra upp på tv-bänken så...


...kan man klättra IN I den!

Lugnast är att ha honom i matstolen och lasta in mat eller gröt ;-)


Då sitter han som ett tänt ljus. Så länge inte innehållet i skålen tar slut för då blir det liv. 1 burk mat, 1 burk fruktpuré, 1 banan och gärna något rån är vad hans lunch består av :-) Matglad kille.

Här är grått och trist idag och vi är alla lite sega av någon anledning, får se om vi kan krysta ur oss någon idé om vad vi kan hitta på i eftermiddag.

Vi kallar honom...Vi verkar ha fått ett klätterbarn i Elliot. Hua! Upp i Lovas säng och vidare klättring på stegen från insidan. Upp på hennes små stolar och gärna vidare upp på det tillhörande bordet. Kämpar med att klättra upp på tvbänken. Klättrar i lekbackarna. And so on... Än är hans ben lite för korta för soffan osv men jag kan bara drömma om hur det blir när han klarar det med. Farligt. Farligt. & jag kan ju meddela att ingen är lyckligare än herrn själv när han lyckas genomföra sina klättringäventyr. Så söt! Stoltheten och glädjen riktigt gnistrar om honom.

Godmiddag

Elliotfisen slår upp ögonen vid halv sju på morgnarna nuförtiden. Helt okej. Absolut. Men just imorse hade jag kunnat sova liiiiite till.

Julia har haft en kompis här som sovit över och jag har precis skjutsat dom till simhallen för bad hela dagen lång. Stannade på McD på hemvägen och köpte med mig mat till Wilmer och hans kompis så de med fick det lite extra när tjejerna åkt till simhallen.

Elliot sussar i bilen och Lova är på dagis.

På torsdag kommer Fred hem vid lunch så då är tanken att vi antingen ska åka och bada allihop eller om det blir Busfabriken eller Bill och Bulls lekland. Barnen får bestämma.

Ska göra mig en kopp kaffe nu. Misstänker att lillsnutten vaknar snart och är hungrig, många timmar sen gröten nu.

Ha en fin dag vänner!

Åh herregud så illa det kan bli!

Jag är för tillfället ett strålande exempel på varför man inte ska greja med håret hemma själv utan gå till frisören! Syster la ner en hel del tid ikväll på att först färga och sen slinga mitt hår. Men alltså, vad hände med färgerna!?! Grundfärgen blev morot och slingorna alldeles för ljusa/gula. Resultat: (ursäkta) öststats luder! (Jag menar nu INTE att kvinnor från öststaterna är luder).


FÖRSKRÄCKLIGT fult! Hann inte mer än hem ikväll så åkte en toning i men det hjälpte föga. Syrran gejar med sånt här ofta så tyckte det var så synd om henne som jobbat och så blev det så misslyckat. Inte hennes fel, givetvis, utan vi gjorde en total missbedömning av färg eller så reagerade mitt hår helt annorlunda än det borde gjort.


Så det blir till att inhandla en ny färg imorgon och täcka över hela skiten.


Orkar inte ta någon bild nu, får se om jag kanske gör det imorgon. Om ni har tur ;-)

Sportlov

Första dagen på sportlovet. Lova ville till dagis så så fick det bli. Julia, Wilmer, Elliot och jag har precis ätit frukost. De två äldsta verkar dock inte vara på något storslaget sportlovshumör men det är nog trötthet såhär första dagen.

Idag blir det inte några större bravader. Vädret är vackert, sol, ett par minusgrader och klarblå himmel så det kan nog bli en sväng ut sen.

Ikväll ska syster och jag färga och slinga hår på varandra. Hoppas det blir bra ;-)

Vad hittar ni på denna första sportlovsdag?

Trött...

...är bara förnamnet denna sena söndagkväll. Helgen kom och försvann lika snabbt. Den kan sammanfattas enligt följande, trevligt, gott, mysigt och roligt.


Har ni haft en bra helg?

Sov gott vänner.

Fixar mig ett faceDuschat och försöker fixa mig ett face som inte ska skrämma iväg folk i affären ;-)

Köpa lite fika då brorsan och Ewelyn kommer strax. Syster och tjockorvar träffar jag ikväll.

Ha en fortsatt fin lördag vänner!

Godmorgon vänner

Här har vi hållit igång sen halv sju så det är rena förmiddagen nu. Men halv sju klagar jag inte på. Julia och Wilmer är hos deras pappa och Fred jobbar. Så det är jag och småmonstrena hemma ;-)

De lever loppan i Lovas rum för tillfället. Elliot är lyckligare än lyckligast för han kan nu klättra upp i Lovas säng själv. Ner är det ju sämre med än så det ligger en madrass nedanför ifall han i ett obevakat ögonblick skulle försöka ta sig ner för egen maskin. Tilläggas bör att jag härifrån datorn har koll rakt in i Lovas rum och ser dom. För den som undrar.Elliot slår idag ett slag för genus, haha. Själv älskar jag färger på pojkar och denna lila outfit fick han av min mamma i julklapp. Dessvärre är den på väg att bli för liten.Lova kör som vanligt nästintill nakenfis, endast iklädd trosor tjoar hon runt. Det är en kamp att få på denna lilla dam kläder. Hon verkar aldrig frysa. Än så länge är det morgon, det är lördag och vi har inget planerat på fm så då får hon hållas.

I eftermiddag kommer mina syskon med barn hit och vi ska åka pulka allesammans.

Vad gör ni idag?

Bästa morgonen på länge

Mellanstadiet ska till Linköping och åka skridskor idag så de stora hade en del packning samt att matsäck skulle fixas på morgonen. Vi kom alla upp i tid och ALLA var soliga och glada. Det händer inte så ofta i en syskonskara om 4 att alla är på gott humör samtidigt ;-)

När vi var klara med frukost, blöjbyte, påklädning och matsäck så hade vi 20 min kvar innan vi behövde åka. Fatta 20 min! Det händer aldrig i detta hus!

På med overaller, mössor osv och iväg, smärtfritt även detta.

När Elliot och jag var hemkomna igen så stod jag i köket för att sätta på kaffe och då händer något som inte hänt på veckor. Lillkillen som en tid nu inte ens kunnat vistas i en annan del av samma rum som oss utan att skrika för att vi är för långt bort, kryper nu från hallen, förbi mig, in i Lovas rum och sätter sig och leker. I was in chock! ;-)

När han ledsnat får han en smörgås som påfyllning efter gröten och jag går sen in för att söva honom och ungen somnar på 2 min. Perfekt tid, han hinnar sova 1-2 timmar (om han så önskar) innan det är dags att hämta Lova.

Så här sitter jag nu med kaffekopp nr 2 och bara känner hur uppfriskande och energiboostande det är med sådana här morgnar, där allt bara flyter.& så är det FREDAG!

Hoppas ni har en fin dag vänner.

Torra händer?

Så fort det blir lite kallt ute så fullkomligen skriker min hud (än mer än annars) efter fett och fukt. Händerna får direkt små, små sprickor som svider och kliar. Varken tjusigt eller behagligt. Så hittade jag den här på city gross när jag handlade för någon vecka sen:Ni fattar ju själva, inte kan någon tillverkare vara så dum att den använder ordet SOS utan att produkten lever upp till det (?)! Jag föll för det i alla fall och kände att jag måste testa. En liten tub med trögflytande innehåll. Den gör susen! Smörjer mig kanske 2 ggr per dag och det är STOR skillnad på mina händer.

Dunderkuren är ju att smörja på nästan lite överflödigt och sen dra på ett par plasthandskar (funkar med tunnare vantar med) och ha dom på över natten. Det är nästan lite bebislent över huden när man tar av handskarna på morgonen.

Niveas Hand Balm SOS 39:90 kr. Testa om du är en torrboll som jag ;-)

Låtsaslandet

USA. Ja ibland tycker jag det känns som ett låtsasland, landet där de mest osannlika saker händer. Ibland läser, ser, hör man saker som man inte ens trodde var möjligt.


Idag läste jag en artikel på DN om en man som fått hjärtinfarkt på en restaurang som varnar för sin ohälsosamma mat, har servitriser som är klädda som sjuksköterskor och serverar gratis mat till de som väger mer än 159 kg. Ja det ska då sannerligen vara landet "over there" till en sådan sak. Läs artikeln här


Jag blir inte klok på om varningarna och servitrisernas klädsel är menat att rättfärdiga att de serverar ohälsosam mat. Att det skulle rättfärdiga att de vänder sig människor som redan är svaga i sin ståndpunkt vad gäller mat. Den som väger över 159 kg har ju knappast en sund inställning till mat. & har inte alltid människan lockats en del av det som är farligt, förbjudet. Varningarna kan ju därmed ses som en lockelse för de som vill testa det som man inte borde.


Nu serverar de ju hamburgare osv, mat som finns på tusentals andra ställen i hela världen men de verkar ju fettbomba och kaloriproppa deras käk maximalt.


Jodå chefen på stället tycker det är hemskt att en man fick hjärtinfarkt där. Ja tacka f*n för det. Vore otroligt omänskligt annars. Men med sina varningar osv så antar jag att han inte anser att han är delaktig i de människors liv som sakta tar död på sig genom att inta mat som i det långa loppet inte innebär något annat än döden. Jo det är deras eget ansvar i grund och botten men för jössenamn måste man servera mat som gror igen människans kropp ända inifrån blodkärlen och ut. Värst är väl ändock att de serverar den gratis till de som väger 159 kg eller mer.


Vidrigt. Sinnesjukt.


Men som sagt, det ska ju vara det där låtsaslandet...

Annonserna som försvann :-P

Är medlem på ett par loppissidor på Facebook och där brukar jag slänga upp grejer ibland. Så smidigt att slippa väga, packa och skicka utan folk bara kommer och hämtar. Nu på morgonen satt jag och fixade med detta och la upp, bebiskläder bl.a från Elliot. Så har jag då, min klant, inte uppmärksammat att de idag skulle rensa på ena sidan. Allt skulle raderas för att börja om på "blankt blad" då det är så många som missköter det där med att ta bort gamla, sålda annonser.

Så summa summarum är ju då att mina annonser är borta. Som tur var hade jag svarat och noterat de som redan nu var intresserade. Orkar dock inte börja om och lägga upp igen så nöjer mig med att ha annonserna uppe på den andra sidan. Där ligger de kvar.

Det där är jag i nötskal nuförtiden. Missar saker. Glömmer. Blandar ihop. Tröttsamt som tusan men hoppas det är övergående när småbarnsåren är över och framförallt när jag får börja sova lite mer nattetid. Trötthet vet vi nog alla att det segar till pallet.

Jag antar att ni alla nu har noterat detta viktiga inlägg ;-P

En tur på stan

Äntligen är vår lillprins helt feberfri men han är genomsnorig än samt att det är tandexplosion i hans lilla mun så han är allt annat än sitt vanliga soliga jag. Han är dessutom inne i någon period av att inte vilja vara ensam i ett rum så så fort han blir själv så gråter han. Han sover kass vilket troligen beror på igentäppt näsa och värkande mun :-( Lillfisen.

Ikväll tog jag med Julia och Wilmer till Ikano. Wilmer behövde jeans. Han har ju sen en tid tillbaka lämnat mysbyxstadiet, tack och lov, och vill helst ha jeans och nu var två par urvuxna och ett par trasiga. Det är så roligt med honom nu för han har börjat få klädintresse. Han valde idag ett par röda jeans i chinomodell, superfina och sen ett par klassiska samt en scarf. Så han var så fin när han testade sina kläder här hemma. Sprang utan tanke på att vi skulle ha med oss det hem, en jacka till honom. På Intersport, som var på rea och hade kostat 750 kr och kostade nu 290 kr. Jättesnygg, svart med diskret grått mönster nedtill och han blev så glad. Han var behov av en lite mer snyggjacka.

Det var en lugn och skön stund, vi strosade runt, fikade, pratade och hade mysigt.

Nu ska jag knyta ihop dagen med en kopp kaffe i soffan framför en av de få serier som jag följer, Body of proof.

Sov gott när det blir dags för det vänner.

Glass i stora lass

Lova och jag gjorde glass på fm som vi skulle smaska på när alla kommit hem. Lova slickade skålen länge och väl :-)


Vi smaksatte med kakao och till hade vi lite chokladsås och tinade bär (röda vinbär, björnbär, blåbär och hallon). Mycket gott!GRATTIS

Bästa Mor På Din Födelsedag!Pussar & Kramar

Äntligen!!

Idag har lillemans temp hållit sig på "bara" 38,5 hela dagen. I 6 dagar har han haft skyhög feber och varit åh så ynklig. Det har märkts på honom idag att han känt sig lite bättre och orkat lite mer. Ätit bättre, sovit bättre och varit glad stundvis. Vi har saknat de där varma, goa, alldeles underbara små leendena.

Så nu hoppas vi på det bästa, att det drar över helt och att ingen annan ska bli sjuk nu på ett tag.

Imorgon är det alla hjärtans dag. Förr älskade jag denna dag men med stigande ålder så tycker jag bara att det är överskattat och en sinnesjuk konsumtionshysteri. Det ska köpas nallar, blommor, choklad, kort, ätas romantiska middagar etc etc. Visst jag skulle inte tacka nej till ett restaurangbesök på tu man hand med mannen i huset men inte fasen spelar det någon roll vilken dag det skulle ske på. Gillar inte det där att kärleken ska bedyras en viss dag. Det blir framkrystat och inte alls särskilt romantiskt.

Nej jag visar mina nära och kära att jag älskar dom vilken dag det än må vara på året.
 
Barnen tycker ju dock alltid att sånt här är lite roligt och mysigt så för deras skulle brukar jag fixa lite extra mysfika så vi alla i familjen sitter ner tillsammans och smaskar lite extra.

Denna dag måste ju ändock uppmärksammas lite extra varje år men inte för att det är alla hjärtans dag utan för att MINA FINA MAMMA FYLLER ÅR JUST DENNA DAG ♥

Är ni sådär extra romantiska och mysiga imorgon eller resonerar ni som mig?

Hur ser bloggen ut för er som läser?

Jag har märkt när jag kollar min blogg på andra datorer att de kan vara inställda på sätt som gör att font osv inte ser ut som jag fixat det på min dator. Är inläggsrubrikerna kursiva hos er? Eller är den okursiverad och väldigt STOR? Är inläggstexten stor i storlek?

Skulle uppskatta om ni svarade för om den inte ser ut för er som läser som den gör för mig så vill jag göra om. För som jag sett på vissa datorer så ser texten ut att vara anpassad för de med gravt synfel :-O

Tar med mig...

...familjen och de här små hembakade raringarnaoch åker till mor för lunch och sen fika såklart!

Hoppas ni har en skön söndag! Det är otroligt vackert ute idag.

Såhär kan det ser ut...


När familjen stormar in efter en tur på isplan.

Fred tog de 3 största barnen och åkte iväg till rinken och åkte skridskor i eftermiddag. Elliot och jag var förpassade till inomhusvistelse då han fortfarande har 40 graders feber.

Så fort en supp slutar verka så bara gnälls, gråts och kinkas det. Han är ynklig då lilla pojken och vill bara bäras. Börjar kännas i ryggen att jag kånkat storbebis i flera dagar nu.

Dags att börja med kvällens middag och sen mysa framför tv:n resten av kvällen.

Håller en tumme för att lillfisen får sova lite bättre kommande natt.

Vad gör ni en lördagkväll som denna?

Trött så trött

Ingen vore gladare än jag om jag slapp ens nämna sjukdomar men det tycks tillhöra vår vardag just nu. Inte mycket sömn natten till idag, räknar jag ihop duttarna så kanske det blev ett par timmar totalt. Elliot har varit som en liten kamin och morgontempen imorse visade 40 grader. Nu har den dock sjunkit under kvällen så hoppas på en vändning och att kommande natt blir lite lugnare.

Jag är så trött så ögonen går i kors och känner inte att jag är någon "rolig" bloggare nu så jag tackar för mig, tar en kopp kaffe och hoppar sen i säng.

Imorgon är det FREDAG vänner!

Fin kväll

Nyss hemkommen efter en träff med bästa Veronica ♥ Alldeles för längesen vi sågs så vi hade mycket att ta igen. En superskön kväll med kaffe, prat, massa prat, lite mera kaffe och så mera prat. Det enda som avbröt var när vi pratade i munnen på varandra :-)

Imorgon skulle jag och småbarnen träffat Anna och hennes tjejer men Elliot är sjuk. Vet inte vilken gång i ordningen vi nu bestämmer date och så blir vi sjuka här. Skittråkigt. Elliot var väldigt gnällig på fm men jag trodde bara det var en sån dag. När han vaknade i em efter att ha sovit i över 3 1/2 timme (!) så kändes han himla varm. Tempen visade 39,5. Så nu har väl han åkt på det Lova hade förra veckan.

Så vi får se hur denna natt blir. Men jag är redo. Att träffa en god vän och prata ostört i flera timmar är en riktig boost för en trött, grådassig småbarnsmorsa.

Sov gott!

Plugga

Funderar på att börja plugga. Många år sen nu och jag känner mig lite sugen. Samtidigt som det är en framtidsinvestering också. Allrahelst om jag ska jobba framtill jag är 75 ;-)

Jag har varit arbetslös i ett halvår sen jag gick ut gymnasiet -95. Därefter har jag jobbat, pluggat, jobbat, fått barn, jobbat, fått barn osv. Eftersom jag ansökte om frivillighetserbjudandet på mitt jobb under föräldraledigheten med Elliot så har jag nu min chans.

Är nog bäst att ta den!

Morgonstress!

Stressade som litet svin imorse. Lova skulle prompt borsta tänderna 2 ggr imorse och den andra gången när det var dags för ytterkläder. Ytterkläder alldeles för sent så det var knappt om tid. Jaga, bråka, hålla fast, klä på. Ut i bilen. Sladda iväg till skolan och lämna Julia och sen dagis med Lova. In i bilen till syster för lite frukost. På med kläder på småkillarna och sen vidare till babysången. Vad sitter då på ytterdörren när vi kommer dit! "Babysången inställd idag pga sjukdom". Suck! Skjutsade hem syrran och Adam och åkte sen hem. Elliot somnade i bilen så han sitter där och sover än. Snart dags att hämta Lova.

Hoppas ni hade en lugnare start på dagen :-)

Kvällsdopp

De små åkte i badet efter kvällsmaten. Nu är det "bara" läggningen kvar. Jag ska bara åka och hämta Julia hos en kompis först.Hoppas ni haft en bra start på nya veckan!

Thai Panna

De hade ett prova-på-pris på Thai Panna på City Gross så ville testa.
Stek kycklingfilé i bitar och wokgrönsaker och sen på med "pannan".

Det var riktigt gott! Smakrikt och med lite sting.

Bilbatterie

Januari är, i alla fall för oss, den värsta räkningsmånaden på hela året. Februari är inte strålande heller men bättre än januari. Som om det inte vore nog så la batteriet av på ena biljäveln (ursäkta) igår. Var bara för Fred att åka och köpa ett nytt för det hjälpte inte att ladda det. Hatar att lägga pengar på bilarna, vet ju att det måste göras men det är såååå tråkiga pengar. Vi är dessutom beoroende av två bilar. Om nu inte jag och ungarna ska sitta strandade hemma när Fred jobbar men det känns ju lagom kul. Mekonomen hade sålt en hel del batterier sista dagarna så de sa att det beror på kylan. Fint att bilarna lägger av så fort det blir lite kallare än vanligt. Snacka om att all teknik är skör.

Dags att se om lilleman vill sova en stund och sen dra fram dammsugaren för att suga allt knaster på golvet.

Söndag kväll

Som alltid försvann helgen i ett svep. Har varit en skön, slapp och mysig helg. Syrran och Adam kom igår och sov över till idag. Har precis kört hem dom och så var vi och handlade lite. Skönt att handla på söndagkvällar för det är knappt något folk, tyvärr är det ju lite dåligt med vissa varor efter helgen men de grejerna kan köpas en annan dag.

Vad har ni gjort i helgen?

Nå, vad tycker ni?

Om nya designen alltså. Berätta för mig?

Premiär

Fred tog barnen till dammen precis nedanför oss och för Lova var det premiär.
Det var väldigt halt och sannerligen inte lätt :-P Men roligt tyckte hon att det var! Även om det inte ser ut så på bilden.

Gårdagens middag

Den här rätten bjöd jag Fred på på vår första ordentliga dejt. Det sägs ju att vägen till mannens hjärta går genom magen och det stämde nog ;-)4 port

4 kycklingfiléer
2 paket bacon
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 litet paket Philadelphiaost
2 msk chilisås
1 1/2 dl vitt vin (jag använder matlagninsvin)
3 dl vispgrädde
riven ost

Ugnstemperatur 250 grader. Linda in tinade kyckingfiléer i varsin baconskiva och bryn i stekpanna. Strimla purjolök och klipp resterande bacon i småbitar och bryn i stekpannan. Riv i vitlöken. Slå på grädde, vin, chilisås och koka upp. Lägg sen i osten och låt smälta. Häll såsen i ugnssäker form, lägg på kycklingen och strö rikligt med riven ost över. Gratiner i ugn ca 30 min.Servera med en fräsch sallad och ris eller pressad potatis.


Glömde tyvärr ta bild när allt var klart :-O

-18 grader

Den tänkta promenaden med de små får nog utebli då det är väääldigt kallt ute. De är båda genomsnoriga och Lova har ju precis börjat piggna till efter hög feber så det känns inte så smart att dra ut dom i kylan. Men det är oerhört vackert ute. Rimfrost på träden, snö, klarblå himmel och solsken.
Min stora tjej sitter här mittemot mig i sin knallrosa onepiece och blippar på datorn, morgonslapp.Ha en skön lördag allesammans!

Idag kom kallelsen...

...som jag väntat på men ändå våndats lite inför. Elliot ska till Vårdcentralen nästa fredag. För ett par månader sen upptäckte/såg jag att hans pann/skallben liksom växte utåt som en plog. Svårt att förklara och det är inte iögonfallande när man ser honom men när man iakttar honom lite mer ordentligt så syns det och framförallt så känns det. BVC sköterskan såg det när jag tog upp det och hon kände att det var likadant ända upp till fontanellen. Hon pratade i sin tur med läkare som ville kika på det. Därav kallelesen.

BVC sköterskan sa att vi inte skulle oroa oss. Pojken går upp fint i vikt, växer som han bör och är framåt i sin utveckling. Följer sin egen kurva och avviker inget från genomsnittet, även huvudomfånget.

Jag försöker inte oroa mig men likt de allra flesta föräldrar så är min största skräck att mina barn ska drabbas av något allvarligt.

Jag tänker att det inte är någon mening med att oroa sig och ta ut saker i förskott men i detta fall lever hjärnspöken loppan i skallen ändå. Får inte alla föräldrar som söker för något "problem" hos sina barn höra att de inte ska oroa sig och får inte vissa av dom ändå sen en diagnos som ibland är förankrat med en kamp om livet mot döden.

Doktorn kommer avgöra på fredag om det behövs en röntgen eller om vi ska avvakta och se vart det tar vägen. Han är ju så liten än. Allt är så mjukt i honom än så det har ju goda chanser att rätta till sig om ingen misstanke om något allvarligare finns.

Jag ber en stilla bön att allt ska vara okej med vår lilla älskling...

Sminktips-Tikei

Oavsett du har fet, torr, känslig eller blandhy så funkar Tikeis foundation fantastiskt. Tikeis mineralsmink är oslagbart. Av alla olika märken och sminktyper jag testat så är det här det bästa. Deras mineralsmink innehåller inte Bismuth som de flesta andra mineralsminksmärken gör (Bismuth gör bl.a sminket mer skimrande och glansigt men tenderar att irritera även en hy som annars inte är så känslig).


Tikeis
foundation täcker bra och ju mer du jobbar med den desto mer täckande resultat får du. Vardag och fest i samma burk liksom :-)


Du kan från deras hemsida beställa prover (10 kr styck) vilket är fantastiskt bra för att hitta den rätta nyansen för dig.


Det är drygt, en burk om 9g räcker länge och nu till det fantstiska, det kostar 129 kr. Ingenstans har jag hittat ett så pass billigt mineralsmink som dessutom är oslagbart bra. Det är svensktillverkat och deras hemsida är otroligt informativ.

Jag är helt såld, kommer inte byta. Däremot kommer jag använda mitt älskade MAC ibland med förstås :-)


Tikeis
ögonskuggor är också underbara, en hel massa snygga färger som man enkelt arbetar upp i färg genom att jobba in den ordentligt.


Ännu en sak som jag måste rekommendera från dom är deras Kabuki borstar, de släpper inga strån, är mjuka och mycket lätta att arbeta mineralsmink med.


Elliot han kan han

Lova stumpan fick en rejäl frossa innan hon somnade så det var på med täcken, filtar samt att jag la mig bredvid och värmde henne. Hon bara skakade och hackade tänder. Lilla älsklingen. Hoppas hon vaknar piggare imorgon.

Vi har skrattat så pass åt Elliot ikväll, han visar oss sina färdigheter med stor förtjusning. Det nya nu är att gå med fötter och händer i golvet och rumpan är rakt upp i luften. Ser så roligt ut. Han knallar runt borden och ställer sig upp mot ALLT. Idag traskade han runt med en köksstol här i köket, supernöjd! :-) Igår ställde han sig upp rakt upp och ner mitt på köksgolvet utan att hålla sig i i något. Han lyckades bara stå kvar ett par sekunder men ändå!

Det går fort nu. Jag hinner inte riktigt med. Vill pausa en stund.
Laxpaket i ugnen

Såg detta recept i någon blogg för någon vecka sen och raffsade ned det på ett papper. Ikväll testade jag det och det var så himla gott.Lägg lite färsk spenat i botten på en aluminumfoliebit. Lägg på laxbiten och salta, peppra (jag tog även lite citronpeppar). Smula fetaost och blanda med pesto (jag hade pesto med chili hemma som jag använde) och lägg det på laxen. Strö över några räkor och slå på en skvätt grädde, då blir spenaten lite gräddstuvad. "Snörp" ihop folien till ett paket och in i ugnen.

Njut med en sallad, mums!

Lilla snuttan

Över 39 visar tempen och hon är sååå vissen :-(
Kunde jag byta med henne så skulle jag det, så hon fick leka och spralla som vanligt. Hoppas det vänder snart.

Här är jag!

Sista dagarna har varit fullt upp och igår när jag då skulle blogga så låg vårt internet nere. Hela dagen. Hade inte kommit igång när jag gick och la mig vid tolv ens. Men nu så.

I söndags var mamma och syster här och Lova fick presenter, har ju inte blivit något kalas än. & det verkar dra ut på tiden för Lova är sjuk igen. Vaknade med 38,5 i feber imorse och är verkligen helvissen. Som om hon hade 40 graders feber. Igår var hon hos farmor och fick då en jättefin trehjuling av farmor och farbror Björn. Nu ligger hon nedbäddad i sin säng och kollar på Fifi. Lillebror rumsterar på golvet i hennes rum. De stora är i skolan.

Har kommit igång med de stora barnens sysslor och det funkar helbra. De är så duktiga och gör verkligen det de ska utan klagosång. På whiteboarden i köket har jag skrivit schema samt "Ju fler vi är som hjälps åt desto trevligare, enklare och finare blir det här hemma" och jag tror de orden fastnade hos dom. Det är inga jättegrejer de gör, har hand om diskmaskinen, avtorkning av bänkar och bord och när den ene gör det så plockar och dammsuger den andra i hallen samt tar ut soporna. Nästa dag byter de. Torsdagar är det städning av deras rum. Fredagar och söndagar är de "lediga" från uppgifter.

Jag tror stenhårt på det här med att ungar ska hjälpa till hemma. De lär sig ansvar, konsekvens av när det stökas till, betydelsen av att hjälpas åt mm. Sen ska de inte överösas med uppgifter utan de ska ha sin tid för lek, läxor (självklart), kolla lite tv osv men en halvtimme, timme kan de absolut avsätta för att vara delaktiga i ordningen hemma.

& det gör en otrolig skillnad. När de stora gjorde sitt så badade Fred småbarnen och vi tog sen på pyjamaser på dom, jag hängde ch vek tvätt samt plockade upp alla leksaker överallt. Med detta så var hemmet helt i ordning när alla barn lagt sig och Fred och jag kunde sätta oss med en kopp kaffe och bara ta det lugnt en stund. Istället för att allt ska göras när barnen somnat.

Så i det här fallet kan ordspråket "ju fler kockar desto sämre soppa" slänga sig i väggen ;-)

Trevlig onsdag på er!

RSS 2.0