♥ En fin liten pojke är kommen ♥

Bortsett från mina egna barns födslar så har jag nu fått vara med om det häftigaste, finaste, mest fascinerande och vackraste i mitt liv, jag har varit med när min fina systerson föddes ♥


Jag är tagen. Det var så stort. Att få den chansen och förmånen att få vara med på en förlossning och dessutom min systers är jag oerhört tacksam för. Oerhört känslomässigt, dels för att en barnafödsel är något av det största i livet, dels för att jag själv gjort det 4 gånger och nu fick äran att vara med och stå bredvid och dels för att det var min fina lillasyster som skulle föda sin förstfödde. Lillan skulle bli mamma ♥


Hennes värkar började redan i måndags kväll och på tisdagen var hon här hela dagen med ett värkarbete som hon var påverkad av. Det fortsatte så på tisdagkvällen åkte vi in. Värkarna blev glesare och inte alls så kraftiga när vi var där så vi fick vända näsan hemåt igen men 3 cm var hon öppen men med omogen tapp. Hon fick med sig några värktabletter så att hon skulle få sova, hon hade ju då inte sovit något på ett dygn. Hennes kille som kom upp precis när vi skulle åka hem följde med henne hem och jag åkte hem och sov mycket oroligt. Vi hördes på natten samt på onsdagmorgonen, tabletterna hade inte hjälpt något och inget hade hon fått sova denna natt heller gumman :-( Hon hade riktigt ont så vi bestämde att vi skulle åka upp igen så jag hämtade henne och killen och vi åkte upp. Samma denna gång, värkarna avtog och de valde att inte känna av infektionsskäl. Eftersom värkarna avtog så hoppades vi att hon skulle få hem och vila lite men nej då. Det blev värre och värre. Vi bestämde att hon och killen skulle åka upp själva på kvällen och att de skulle ringa mig när kurva osv var kört och meddela om jag skulle komma eller inte.


Så kom samtalet strax efter 21, jag skulle precis natta Elliot. Lova hade fått åka till mamma ifall det var så att jag behövde åka in, så hade Fred bara Elliot att fokusera på. Zacharia ringer och meddelar att syrran är öppen 6-7 cm och att de nu är inskrivna med ett jämnt värkarbete med några minuters mellanrum. Adrenalinet bara sköt iväg i kroppen kände jag. Jag matade Elliot som sen somnade och jag hastade sen iväg.


Väl på rummet ganska precis kl 22 så sitter kära syster i den blåa väl igenkännande rocken i sängen och har precis fått lustgasmasken till sig vilken hon nästa sekund kastar och säger "den där skiten tänker jag inte använda för det hjälper ju inte ett jota!" (själv vet jag precis vad hon menar). Hon är lugn och otroligt samlad. Men mycket ont. Belysningen är dämpad och värmeelementet är igång ovanför skötbordet så jag får mina aningar om att det kanske inte är så långt kvar :-) Men man vet aldrig, det vet man verkligen ALDRIG :-) Strax innan 22.30 kommer barnmorskan in, en helt underbar kvinna. Den bästa bm jag någonsin träffat. Hon känner och syster är en hårsmån ifrån 10 cm öppen. Hinnorna ska tas och det gör de strax efter 23, om jag inte minns helt fel. Det klassiska trycket kommer men värkarna lugnar ned sig lite och syrran får lite välbehövliga pauser men när värkarna väl kommer gör de ONT. Krystvärkarna börjar så småningom men inte så starka.


Barnmorskan berättar att hon jobbat som bm i 25 år men nu nyligen är tillbaka efter 1 års tjänstledighet. Hon öser beröm över Sara, att hon inte minns när hon hade en så otrolig förstföderska. Hennes kropp betedde sig enligt kurvor och liknande som en omföderska och hennes sätt och andning att hantera värkarna var helt makalöst. Jag instämmer i varenda ord. Hon var så fantastisk så jag finner inte ord faktiskt. Så närvarande, samlad, stark och trygg. Trots att hon gjorde ett av de största arbetena i sitt liv. För första gången dessutom.


Jag är en mycket stolt storasyster. Full av beundran för min syster ♥


00.07 28/7 2011 kommer då äntligen den fina lilla pojken. Så perfekt. Inget blå, inget tilltryckt. Bara så helt perfekt helt enkelt :-) 3150 gram och 50 cm lång. Jag tror håret väger 200 g bara det ;-) Så tjockt och långt baktill så man bara vill mysa in näsan och gosa.


Strax efter 3 lämnade jag den fina lilla familjen för att åka hem till min familj. Delar av den i alla fall :-) Men jag var så uppe i varv. Helt slut men stans adrenalinpåslag så det tog bra länge innan jag somnade. Att man kunde bli så trött av att stå bredvid hade jag inte en aning om. Men syrrans långdragna värkarbete påverkade mig mycket, jag led med henne att det var så segt och ho hade så ont. & då det bara är 4 månader sen jag själv födde barn så kändes det som jag kände varenda värk med henne därinne på förlossningen.


Visst att Zacharias pussar på pannan, klappar och fina ord hjälpte henne på vägen och kanske att mina baddningar på panna och nacke, lite pepp och omtanke gjorde lite nytta men varende minut är hennes därinne. Hon borde få medalj i barnafödsel ;-)


♥ STORT GRATTIS FINA SYSTER OCH ZACHARIA TILL EN ALLDELES UNDERBAR, BEDÅRANDE LITEN POJKE! ♥Uteblivet bloggande

Ja sista dagarna har jag sannerligen inte varit någon bra bloggare, om jag nu ens är det annars men då mer innehållsmässigt, men förklaring kommer att komma :-D

Nu sitter jag här och svettas i denna kvalmiga värme som knappast får någon att trivas. ÄLSKAR sommar och värme men kvalmigt, fuktigt, tryckande och klibbigt kan jag klara mig utan faktiskt. Att lukta svett trots att man duschade för en halvtimme sen, att se ut som en tomat i nyllet trots att man försökt fixa sig lite, att håret slickar sig runt huvud och nacke av svett fast man pillat i ordning det ÄR faktiskt inte mysigt. Framförallt, att ligga 4 i 1 en säng är verkligen inte lockande inatt, jo vi har en 1,80 säng men vi funderar på att utvidga den på något sätt. Varken kidsen eller vi sover ju ok om nätterna.

Igår fyndade jag en hel del på rean. Med 4 barn gäller det att syna hyllor och stänger med kläder i butikerna i dessa reatider och jag hittade massor. Till alla 4. Blev Ikano så det blev inget PO.P som jag tänkt då den butiken inte finns där men Cubus, Lindex, H&M plöjde jag och främst på Cubus hittade jag mycket. Inte "stans" finaste kvalitet men de har en del lite roligare kläder och en hel del bra kläder för de minsta som är i en "slit och släng" period.

Födelsedagspresenter till Julia är nästan klart, dagen närmar sig med stormsteg och det verkar vara stort att fylla 12. Nära tonåren men ändå inte så stor riktigt :-)

Pratade med de stora barnen förut och Wilmers lag hade vunnit första matchen idag på fm med 2-0 och han var mäkta stolt då han gjorde första målet :-) De har spelat en match ikväll som jag inte vet hur den gått än och imorgon är det en match men då är det Norrköping och då blir det tufft. Elitlagens "knattelag" tenderar ju att vara himla bra så då blir det kämpa. Jag håller tummarna :-)

Jag har...

... smaklökarna för dom, kärleken till dom, aptiten för dom och längtan efter dom men uppenbarligen inte öga och näsan för dom! Jag söker till skogs där de ska finnas men nä då :-( Så återigen blir jag förpassad till att köpa dom i affären :-E Vilka? Jo KANTARELLERNA! De bara låg där sådär gula, fina, väldoftande och det bara vattnades i munnen och återigen står jag i kassan och betalar dyrt för de små rackarna för att de vägrar visa sig när springer runt där i skogen i gummistövlar och träningsoverall med svampkorgen i högsta hugg.

Men shit så underbara de är på mackan och jag skiter i att jag inte plockat dom själv, och att de då kanske vore ännu lite godare, för ikväll mättades min mage av varma mackor med kantarellstuvning och jag nästan gråter av lycka!

Inomhusaktiviteter

Det kräver lite arbete att finna inomhusaktiviteter då vädret är allt annat än vad vi önskar såhär på semstern. Idag blev det Busfabriken med brorsan och hans familj. Fick inte datorn att vilja öppna minneskortet och jag hade inte ork ikväll att pilla med det så det blir ett inlägg utan bilder. Lova och Ewelyn stormtrivdes på Busfabriken förstås, fullt ös minst sagt. Elliot sov nästan hela tiden. De stora barnen är hos sin pappa.

Väl hemma somnade Lova ovaggad och jag la Elliot som också somnade fort. För en stund inbillade vi oss att vi skulle kunna äta kex och ost ensamna så vi plockade fram och skulle precis sätta oss så vaknade Lova. Fick välling som hon önskade men ville absolut inte somna om så hon fick komma upp. Hon smaskade rån med god aptit. Även Elliot vaknade men han somnade om efter att Fred legat hos honom en liten stund.

Nu är jag så trött att ögonen går i kors. Imorgon är det då dags för en mycket försenad 3-månaders vaccination för Elliot. Han hostar ju lite än men det känns som vi nu måste ta denna. Så nu har vi väl kanske lite feber att invänta, stackars Elliot :-( Men ska bli så himla roligt att väga och mäta honom, jättelängesen vi var på BVC för att han varit sjuk de sista två gångerna vi fått tid. Om jag orkar tänkte jag sen kolla lite rea imorgon men det där med shopping beror helt på dagsformen :-D

Just nu är faktiskt min högsta önskan att få sova en hel natt och få ligga som jag vill. Skulle behöva inhämta lite ork nu känner jag och framförallt låta min rygg få lite återhämtning.

Sweet dreams på er babes ;-)

♥ Bästa vänner ♥

Igår hade vi en skön morgon, värsta sovmorgonen bjöd alla barn på :-) Dock stökas det ju en hel del om nätterna här så de små trollen är skyldiga oss många sovmorgnar för att kompensera allt nattarbete;-)


Jag hade på eftermiddagen en bokad dejt med fina Sofia ♥ en av mina bästa vänner. Var längesen vi sågs nu så det var sannerligen på tiden. Vi drack lite kaffe där innan vi åkte iväg för att få prata ostört. Vi åkte till en park och där dukade Sofia upp picknick som hon fixat, så himla mysigt. Ost, kex, olika frukter och cider. Timmarna flög iväg och ändå hade vi massor kvar att prata om när vi bröt upp. Bästa vänner är underbart att ha.


Fred och småbarnen var hos hans mamma under tiden. Vi tränar ersättning med Elliot men fatta att den lilla trollungen inte äter det! Jag ska ju nämligen vara med på min älskade systers förlossning och då måste ju Fred kunna mata Elliot här hemma. Pumpa har jag alltid varit kass på och inte gillat alls att hålla på med men om det nu är så att lilleman hellre svälter än äter ersättning så måste jag väl försöka hitta en pump och pumpa ur. De är envisa de små liven, det ska vara the real thing :-)


Min rygg har packat ihop helt :-( Beror på allt ammande hela nätterna, jag orkar inte sitta och amma nattetid eftersom han vill hänga där hela nätterna så därför ligger jag vilket jag alltid tyckt varit skönt och smidigt. Men nu har det blivit för mycket, monotona ställningar som inte är bra för ryggen så nu har jag jätteont. Vet inte riktigt hur vi ska komma tillrätta med det hela...

NorgeIdag känns det inte rätt att skriva om något annat än Norge... Mina tankar går till alla de drabbade oavsett de befann sig mitt i det eller anhöriga samt övriga människor i Norge. Det är fruktansvärt och det enda jag kan känna i förtvivlan är att det är alldeles för lite kärlek och alldeles för lite medmänsklig omtanke och respekt i denna värld... Det är hemskt vad människan tycks vara kapabel till när det kommer till ondska.

Datahaveri :-(

Det är grymt dåligt med sömn i denna familj… Lova stökar och bökar om nätterna med ett herrans humör och Elliot bökar på sitt lilla vis och vill tutta nästan oavbrutet nätterna igenom. Så jag säger GÄSP! & jag fantiserar faktiskt rejält om en natts sömn utan småbarn som vaknar stup i ett :-)


Min fina laptop är trasig så vi måste lämna in den. Detta innebär att allt som måste skrivas på dator måste göras på den andra laptopen vars tangentbord är totalförstört av liten Lova så vi har kopplat in ett annat tangentbord som inte heller funkar som det ska. Så summa summarum blir att jag inte kommer blogga något överdrivet tills min dator är hemma och fungerar igen.


Idag har mamma, min gamla morfar och syrran varit här och ätit mat och fikat. Trevligt. Lova är så intresserad av sin gammelmorfar samtidigt som hon är göööörblyg för honom :-)


Imorgon vill jag att solen ska vara tillbaka, kan någon vänlig själ ordna det tack ;-)

Kattmat

Lugn dag med gräsklippning, solning då solen äntligen behagade visa sig, besök av brorsan och Ewelyn samt lite bak, kärleksmums.


Ikväll blir det tacos men först lite fika när syrran och hennes kille kommer, de har lånat bil av oss för att åka och kolla på ett babyskydd till bebisen.


Igår var ju jag och Lova hos mamma och hämtade syrran och då passade Lova på att ge mammas två katter lite mat:


Men bara liiite :-P


En bild från första dagen i Åhus då vi gick till stranden en sväng. & vips drog mörka moln in när vi visade oss där :-DNu ska lillprinsen få lite mat och se om han kan sova en stund. Idag har ögoninflammationen dragit igång ordentligt på honom :-( Skittrist att det inte är någon ände på sjukorna denna semestern. Vore ju trevligt om vi fick någon frisk semestervecka med :-D

Trött

Hemresan igår gick toppen. Alla barn stod ut fint med den långa resan och den gick bra mycket fortare än ditresan. Vi åkte mest E4 hem och det gjorde en hel del. Igår blev det mest lite uppackande, matfix och sen sova. Fick tillaga 2 fläskfiléer lite snabbt igår kväll då vi vid ett stopp upptäckte att kylväskan stod på warm istället för cold :-O Så de 2 fläskfiléer jag köpt för grillning i Åhus på fredagen, som inte blev av, hade ju tinat :-)


Natten blev inget vidare, Elliot bökade och ville tutta konstant och Lova vaknade flera ggr på allt annat än angenämt humör. Så någon sammanhållen sömn blev det inte, vet inte hur många ggr jag tittade på klockan inatt och undrade om det var sant att den inte var mer :-S


Idag har jag hämtat kära syster hos mamma, varit i Mjölby en sväng och sen fixat här hemma. Nu har jag bakat frallor och tänker plocka i ordning och sen hoppa i säng. I hopp om lite mer sömn inatt. Är svintrött rent ut sagt ;-)


Sov gott!

Bye bye Skåne

Det packas in i bilar, diskas, torkas och städas. Nu har vi tillbringat en vecka i Åhus och tittat på regnet samt legat sjuka här. Miljöombyte i alla fall :-) Veckan har sagt svisch trots vädret och sjukor och vi har faktiskt haft det bra ovan till trots. Saken är ju bara den att det finns oändligt mycket att göra och titta på häromkring och det är väl mest det som gör att det känns lite trist att veckan inte blev som vi hoppats. Till Skåne kommer vi återvända, absolut! En blandning av Sverige och sydeuropa på flera sätt, en massa historia samt roliga aktiviteter. Åk hit ;-)


Fred mår sämre och sämre, jätteont i halsen och helt vissen och nu har det hållit på en vecka så kanske är det dags för vårdcentralen i veckan. Lova mår bättre även att hon hostar, snorar och varar i ögonen än. Elliot är sjuk, han har inte skrikit inatt men bökat hela natten så får väl se om jag kommer behöva en powernap på hemvägen med :-S Så synd om honom, inte mycket snorig men hostar och är inte alls i form. Denna förkylning verkar inte sitta i näsan förutom på Lova där näsan rinner som en öppen kran men på de andra verkar det sitta enbart i hals/luftrör och ögon.


Hoppas vi andra ska klara oss så inte semestern ska fortsätta i sjukans tecken.


Nu sista fixet här i stugan sen vänder vi näsan hemåt ;-)


Borta bra men hemma bäst!

Fot-spa

Igår var en tråkdag, regn och vi tog oss inte för något alls. Det är ju liksom halvsjukt här i stugan med så det fick lov att gå på lågfart igår.


På kvällen tog hela familjen utom jag en promenad medan jag fixade kvällsmat, tacos. Sen hade jag med grejer till fot-spa som jag lovat de stora barnen att göra på dom så det fick det bli. In på toaletten med en i taget, liten prat- och mysstund medan jag smörjde in deras fötter i bivax, peelade, badade och masserade fötterna och sen filade och smörjde. Deras små fossingar doftade supergott sen och var så lena och goa :-)


Sen blev det tv med chips och lördagsgodis. Jag hade en liten pratstund med mamma och syster. Det är nära nu för min älskade syster, 2 veckor kvar till bf och det är så spännande och ska bli så mysigt med en liten nyfödd i familjen igen. Vår kille börjar ju bli stora pojken ;-)


Soffhäng ;-)


När jag la mig igår så sovs det på alla håll, de minsta sussade djupast tror jag :-)Nu diskas det, plockas och packas ner för det som inte behövs kan vi lika gärna packa ned. Sen får vi se vad det blir efter lunch, något måste vi hitta på. Regnar inte idag men det är långt ifrån strandväder så det får bli något annat.


Ha en skön lördag allesammans!

Sanna Lundell

Följer Sanna Lundells blogg och idag skrattar jag åt att hon i sitt senaste inlägg kallar sin karl, som då råkar vara Mikael Persbrandt för er som inte visste det, för PUCKO :-) för att han glömt hennes brillor i lägenheten och hennes linser är slut samt att de befinner sig på semester.

Älskar hennes ärlighet, hennes språk (i de flesta fall) och hennes intelligens samt hennes briljanta journalistiska sätt att skriva. Ibland är hon barnslig och alla hennes inlägg är inte bra men vems är det. För det mesta är hon klockren och I LÖÖÖÖV IT :-D

På tal om linser och glasögon så vaknade Fred med ögoninflammation idag :-( Igensvullen på ena ögat så får se hur det går med linsanvändningen. Glasögonen är trasiga så några sådana har han inte med. Denna förkylning som härjar i vår familj nu verkar ha en seg inkubationstid. Wilmer och jag är de enda som klarat oss helt, hittills. Lova snorar, hostar och varar till och från i ögonen. Julia har ont i halsen. Elliot hostar och börjar bli täppt, ser lite antydan till var i ögonen med.

En hel nedrans massa regn ute är liksom barfa pricken över i:et. Barnen kollar nu film, Elliot sover och jag plockar. Får se om det blir simhallen idag igen. Barnen propsar på att åka trots att de inte är helt hundra. Får se. F och E får nog bli kvar i stugan i så fall.

Ha en fin dag och hoppas ni har bättre väder än vi kära läsare :-) Dock är det lite retligt att vi tycks ha åkt 35 mil från det fina vädret till regn :-(

Lova har tråkigt!Denna lilla snörpa låter tydligt meddela när hon är rastlös och har tråkigt. Jag förstår henne, det fullkomligen (ursäkta) pissar ner regn ute och ingen som helst vill vara ute. Inte ens Lova. I stugan finns inte mycket utrymme och hon har inget rum att leka i som hemma, de saker vi tog med har hon sedan länge tröttnat på. Till hennes större syskons förtret så roar hon sig framför en film max en kvart sen är hon igång igen. De önskar nog att vi kunde sätta henne i soffan, slänga på en film och där satt hon sen i 1 1/2 timme. Men icke. Bra tycker i och för sig jag egentligen men i detta fall vore det onekligen lite skönt om hon kunde avnjuta en film :-) För så fort vi har fullt upp med Elliot, mat, diskning etc och de stora barnen roar sig med sitt så blir hon grymt rastlös, känner att hon inte får någon uppmärksamhet alls och ingen har tid med henne. & DET går INGEN obemärkt förbi i denna stuga när Lova känner så!


Sitter någon vid tv:n kilar hon snabbt förbi och trycker av, inte bara en gång utan femton, ligger de stora barnen och läser tänder och släcker hon lampan, inte bara ett par gånger utan en miljard typ! Hon ritar där hon inte får rita, trycker ut tvål över hela toaletten, slänger ut alla spel med pjäser på golvet osv osv. Hjälper inte dessa aktioner så går hon över till lite mer våldsamt beteende såsom tjuvnyp, rivs, rycker i hår och därefter kommer smällarna och de rejäla nypen som t.om får hennes större syskon av brista i gråt.


Vi tillrättavisar henne givetvis ordentligt varje gång hon bär sig illa åt oavsett det gäller att göra hyss eller slåss men det tycks vara som att hälla vatten på en gås och sekunden efter uppläxningen är hon igång igen. Enbart för att hon vill att vi ska vara med henne för hon har så evinnerligt tråkigt.


Så SNÄLLA solen, kom tillbaka!!!!! Vi vill ha en glad Lova som lyser som en liten sol hon också och vi vill bada och ha strandmys! Pliiiiiiiis! ;-)

För er som undrar...

... över att jag bloggar så har vi med laptopen för lite filmer osv till Lova och när vi väl var nere så hittade Fred en trådlös uppkoppling som var oskyddad och som vi därmed kunde åka snålskjuts på :-O

Så nu har vi internet i alla fall...

Regn regn

Regnet vräker ner och det blåser typ storm :-( Ska försöka leta upp närmsta simhall och se om vi kan åka dit kanske. Dock är Lova värre med snorigheten idag och Julia har jätteont i halsen så får väl fundera på lämpligheten. Fred och Elliot får nog stanna kvar i stugan i så fall, Elliot börjar bli förkyld och Fred är vissen.

Ska spåna lite i inomhusaktiviteter på nätet nu och sen frukost.

Det blev inte som vi tänkt idag

Väl framkomna till Tykarpsgrottan och vi packat ur oss ur bilen i regnet så visar det sig att grottan är igenbommad, man får inte gå in :-( Pga säkerhetsrestriktioner så var en nödutgång tvunget att byggas vilket inte kunde göras så de "la ner" grottan, förra sommaren var sista sommaren som grottan visades. Barnen blev jättebesvikna och vi vuxna mest irriterade för att det inte stått i ett enda häfta vi kollat i att den inte var öppen.


Så vi fick vända men stannade i Kristianstad på hemvägen och åt på Max samt gick till ett ställe som heter Naturum. Det gillade barnen och vi tog en fika där innan vi åkte hem. Ikväll har vi myst med film och chips, massor av nya bra filmer här i stugan som man får kolla på hur mycket man vill och ikväll blev det "I rymden finns inga känslor". Riktigt bra film.


Lite smått ledsna är vi nog faktiskt för att vädret är så kass, idag har regnet vräkt ner från det vi gick upp imorse tills nu ikväll och likadant ska det vara närmaste dagarna. Lördagens väder såg ut att ha gått från sol till mulet med. Det innebär i så fall att vi fick en enda dag med sol och som vi kunde njuta på den fina stranden. Det känns tråkigt, främst för barnens skull som älskar att bada. De senaste åren har vi haft sån otur när vi åkt iväg på semestern. Vi har hyrt stuga i 1 vecka varje sommar senaste åren och vi har då varit på Öland, i Danmark och nu här. Det har regnat och varit höstlikt varje gång, det känns trist. Barnen har inte kunnat bada och vi har haft svårt att hitta på aktiviteter för att inte sitta i en liten stuga hela dagarna.


Hoppas hoppas vädret vänder. Allt blir så mycket enklare, alla blir så mycket gladare, allt blir så mycket billigare och bara så mycket mysigare med SOL!


Nu ska jag krypa ner hos den minsta fina lilla människan här i stugan :-) Han och jag delar säng i sovrummet, Lova och Fred delar bäddsoffa i vardagsrummet och de stora barnen har varsin säng i "sitt" rum.


Sov gott :-)

Tykarpsgrottan

Igår hade vi strandhäng några timmar då vädret var helt perfekt, varmt med lite stackmoln och så fläktade det lite. Stranden är underbar, har jag sagt det förut ;-)

Efter stranden åkte vi och handlade och sen till stugan och grillade korv och kollade Allsång på Skansen :-)

Idag är det dessvärre igenmulet och det verkar som det ska vara det till fredag :-( Ser ut som lördagen kan bli bra så vi hoppas på en stranddag då i alla fall innan vi vänder hemåt. Nu har vi ätit en långfrukost och ska fixa till oss och sen åka mot Hässleholm. Närmare bestämt till Ignaberg där Tykarpsgrottan ligger, spännande :-) Alla källarscener i Ronja Rövardotter spelades in där. Själv har jag ju lätt klaustrofobiska känslor så får se om jag vågar mig ner.

Ni som bor hemikring verkar ha fint väder idag så njut av dagen!

Måndag

Efter lunch gick vi nedåt stranden. Tyvärr försvann solen när vi kom dit men barnen badade ändå. Sen köpte vi glass och skulle sen gå nedåt centrum men då började det dugga så vi riskerade inget utan gick "hemåt". Jag, Julia och Wilmer tog sen bilen till centrum, strosade lite, handlade mat och lite lyxfika:
Stranden är helt underbar så vi hoppas verkligen på fint väder i veckan. Sanden är ljuv att gå i, vattnet klart och det är långgrunt. Bästa är ju att det inte blir trångt, den är ju liksom milslång :-)Tyvärr fick vi "klyxa" Lova idag då hon inte gjort nr 2 som hon bör sista dagarna. Hoppas nu att det kommer igång igen. Så himla synd om henne. För övrigt har hon varit piggare, bara hostan kunde ge sig lite. Den är hemsk.

Nu ska vi slappa lite, har ätit kvällsmat och tänkte kolla lite på film allihopa. Ska bara se om minste finingen känner för att sova först :-)

Lite bilder:En fruktansvärd rädsla och panik :-(

På vägen ner så blev jag så otroligt trött så jag kände bara att jag var tvungen att stanna för att blunda en sisådär 10 min för att inte riskera något. Så vi stannade vid en P-plats vid vattnet och jag hade alla barnen i min bil så Fred hoppade in i den och körde vidare medan jag hoppade in i saaben och lutade mig tillbaka. Jag visste sen att jag skulle köra mot Växjö och Fred och barnen skulle stanna vid lämpligt ställe och fika/köpa glass. I ganska precis 20 min stod jag still och sov nog 10 min av den tiden ung. Alldeles lagom.


Började köra och tänkte att jag ringer Fred när jag svängt av mot Växjö för att kolla var de var och vart jag ska köra vidare. Så gjorde jag och ringde Fred. Inget svar. Körde vidare och ringde och ringde. Inget svar. Jag ringde Julia, inget svar. Jag ringde Wilmer inget svar. Jag svängde in i en P-ficka och ringde till dom alla flera ggr om. Inga svar. Jag började känna oro och tänka på sannolikheten att de alla skulle ha på ljudlöst eller inte ha med sina telefoner om de gått ur bilen. Det kändes så otroligt. I 20 min ringde jag och fick inget svar. DÅ kom paniken som i ett svep. Tänk om något hänt. Hela min älskade familj i en bil och jag ensam kvar i den andra. Jag började storgråta helt okontrollerat. Fick något grymt ont i magen och kände hur jag måste på toan NU! Satte mig i bilen och körde några hundra meter till en skog där jag sprang upp i skogen. Vet inte med mig att jag någonsin suttit i en skog och bajsat och storgråtit samtidigt (förlåt alla känsliga). Tillbaka till bilen, ringer, inga svar. Jag blev helt ärligt panikslagen för när den där rädslan väl etablerat sig inombords så var den okontrollerbar. Jag var livrädd. Visste inte vad jag skulle göra. Visste inte vart jag skulle åka. Fred hade kartan och vägbeskrivning. SÅ ringer då mobilen och det står "Fred Älskling".


När jag svarar så är det Julia och jag får bara fram att jag måste prata med Fred och stackars Julia undrade ju var det var. När Fred kom till luren så stortjöt jag och fick bara fram "Varför svarar ni inte?!". Han blev bestört av att det blivit så fel och att jag var så orolig. Lugnade mig och fick en vägbeskrivning. De var bara 5 min från där jag var, på Innaren det jag skrev om i förra inlägget. Tacksamheten och glädje att se allihop var obeskrivlig och då tjöt jag givetvis lite till. Men av lycka. Knallhuvudvärk och illamående men med kaffe, glass, ♥familjen♥ , huvudvärkstabletter och en underbar utsikt som var som balsam för själen så blev det bra igen.


För en liten stund fick jag ett smakprov på hur det känns för de som råkat ut för den stora tragedin och det oerhört hemska att förlora sin familj. Trots paniken så kan jag inte föreställa mig hur det känns och hur man överlever en sådan sak.


Enda gången som jag kan likna denna panik med är när pappa låg inlagd och alldeles chockartat rycktes ifrån oss. & igår, just den dagen som detta hände som jag ovan skrivit om, var det exakt 6 år sen pappa dog.... ♥

Skåne here we come ;-)

Resan ner igår gick hur bra som helst, Elliot sov som han aldrig gjort i bilen tidigare. Sov när vi stannade och åt och vaknade efter det och fick mat och somnade sen om när vi rullade igen. En halvtimme innan vi var framme började han tappa lusten för att sitta i den där bilstolen och var lite ledsen men det var inget mot hur han annars kan skönsjunga i bilen. Lova var riktigt vissen hela dagen igår så hon var väldigt lugn hela resan, vilket hon i och för sig alltid är i bilen men hon var lite tystare än vanligt och sov lite mer. De stora var kalasduktiga as usual :-)


Landskapet neråt landet är fantastiskt vackert. Vi stannade vid ett ställe och fikade som hette Innaren som var makalöst vackert. Låg precis vid vatten på en liten höjd med utsikt över vattnet och en stor gräsmatta utanför. Stället i sig var inrett i gammal stil, hade en stor altan och en veranda att sitta på och insupa det svenska vackra landskapet.


Nu är Fred på väg att bli dålig så vi håller alla tummar för att han inte ska bli riktigt sjuk som Lova och att vi andra klarar oss så veckan inte ska gå i sjukdomens tecken.


Stugan är jättefin och en härlig liten tomt utanför. 1 km till den härliga Täppetstranden. Idag ska vi utforska Åhus till fots :-) Vädret är inget vidare, det regnar dock inte och är inte alls kallt så det är lagom för en utforskardag. Det är Kristiansdagdagarna i just Kristianstad :-) 2 mil härifrån hela veckan med en massa roliga och intressanta händelser. Ikväll är det t.ex Rix Fm Festival där så är vädret ok så ska vi åka in dit.


Nu ska vi fixa i ordning oss och sen äta lunch för att ge oss iväg ut. Bilder kommer vid ett senare tillfälle.

Prinsen......är idag 4 hela månader ♥


Att ha en 4-månaders bebis i huset gör mig galen av lycka! Han börjar förstå sig på bus, han skrattar, gurglar och jollrar, greppar saker och allt ska in i munnen, rullar från rygg till mage och så tillbaka och jag fascineras utan dess like av alla färdigheter han presenterar trots sin korta tid här på jorden. Att sen de här små godingarna i den här åldern har en massa gosiga veck över hela kroppen och små, runda, fasta kinder att pussa sig tokig på är ju en enorm bonus. Älskade lilla unge ♥


Idag har jag hållit igång hela dagen så nu är jag helt slut, jag tror och framförallt hoppas att allt är nedpackat utom det sista såsom tanborstar och liknande som måste packas ner imorgon.

Lova är tyvärr jättevissen än :-( Tycker så synd om henne. Hoppas hon snart får börja piggna till så hon får tycka att veckan som kommer är rolig med och orka leka och greja.

Hoppas även att resan ner ska gå bra, tänker då främst på lilleman som har en förmåga att sjunga högljutt när han åker bil. Får bli många stopp.

Kommer inte ha med något internet mer än det vi har i androiderna så jag kommer inte vara någon flitig bloggare denna vecka men någon liten uppdatering ska jag försöka bjuda på förstås :-)

Ha det så gott allesammans, det ska vi ;-)

Lite här och lite där :-)

Tvätthögar, klädhögar, tumlaren går, tvättmaskinen går, torkvindan är full med kläder, mat förebereds, det packas, städas (eller plockas i alla fall), diskmaskinen går, gräset klipps.... Imorgon bitti drar vi söderut i vårt avlånga land. Ska bli så skönt att få slappa och förhoppningsvis få sola och bada en massa....

Falsk anklagan

Efter rädslan att det ska hända ens barn något så är nog det här en mardröm nr 2 för alla föräldrar.

Givetvis bra att de håller koll och undersöker "ärendet" men det går ju uppenbarligen till överdrift ibland och det känns som att de borde undersökt fakta betydligt noggrannare. Tänk att bli falskt anklagad för att ha misshandlat sina barn. Jag blir nästan illamående av bara tanken. Hua!

Många föräldrar med mig har nog känt oro när man ska uppsöka vårdcentral eller liknande för skador på barnen, att de ska tro att det är vi som föräldrar som åsamkat skadorna. Hemsk känsla. Här hemma har vi Julia som är en graciös och smidig tjej men som är den av någon märklig anledning som gjort sig mest illa, bruten arm, ett par hjärnskakningar, bruten handled etc. När Lova och Wilmer slog i sina tänder med ett par dagars mellanrum kändes det sådär att uppsöka tandläkaren. Men de allra flesta läkare har nog lite känsla för vad som är vad. För vi har ju i alla fall aldrig hamnat i den obehagliga situationen att bli anklagade för misshandel av våra barn.

Det är väl kanske så att det "måste" ske lite misstag för att det ska vara en bra fungerande socialtjänst i dessa fall (?). Men i mitt tycke är den ju inte en bra fungerande socialtjänst, alltför många barn som far illa. Men det får bli ett annat inlägg någongång....

Ögoninflammation, krupp och rea ;-)

En kraftig ögoninflammation har liten Lova dragit på sig :-( Näsa och ögon rinner ikapp och det som kommer är dessvärre grönt, ur både ögon och näsa :-S Precis när jag skulle lägga mig igår (inatt) så hörde jag en välbekant hosta från hennes rum, krupp! Inte den "allvarligaste" varianten men nog så jobbig men hostan och tung andning. Då hon var helt genomsnorig, ögonen igentäppta och hon bara grät så kändes det lönlöst att ens försöka få i henne kruppmedicinen så det fick vara. Tog med henne in till vår säng. Idag låter det lite bättre.

Igår eftermiddag tog jag med Julia med kompis och åkte iväg till Mjölby för att hitta lite bodies till Elliot. Men "Happy" som jag tänkt handla i var semesterstängt. De har lite finare och roligare kläder, märken name it, Nova star mfl så det är inte samma ränder och SUPERmönstrade plagg som Lindex och Kappahl har. Som man, eller i alla fall jag, lätt tröttnar på. Men det fick alltså bli Lindex och Kappahl då det är de enda klädbutiker som det finns barnkläder i i Mjölby bortsett från Happy. Mycket rea så jag fick med mig en hel del hem till en ganska liten peng.

Idag ska jag förbereda mat att frysa in för att ta med som lunchmat till nästa vecka när vi är iväg.

I skrivandets stund:


En utslagen liten Elliot på golvet i köket :-)

Nej inte ögoninflammation! Nu!

Upptäckte just att Lovas ena ögon varar ordentligt och är irriterat :-( Typiskt nu när vi ska åka iväg en vecka. Är ju riktigt smittsamt och även om vi vuxna skulle klarar oss så är det ju bara en tidsfråga innan Elliot åker på det, omöjligt att hålla Lova borta från honom.


Ja det är ju inget att göra åt men känns trist. Hoppas det drar över fort....

Den här lilla hushållerskan......är plikttrogen och sliter för sitt leverne för trots att hon är genomsnorig och småfebrig så diskar och gnor hon för glatta livet :-D

Mys hos mamma

Igår kväll tog jag Elliot och åkte till mamma för att sova över. Wilmer är fortfarande hos Patrik, Julia skulle sova hos en kompis och Lova skulle till farmor idag (Fred körde dit henne innan han åkte till jobbet) så då drog lilleman och jag till mamma :-)

Uppestittarkväll med massa prat, sovmorgon idag och en skön dag med sol, slapp, god mat ute i trädgården och bara mys.

De små sover sen en tag, eller rättare sagt de somnade men har redan hunnit vaknat första rundan :-O

Hoppas det blir fint väder imorgon så vi kan vara ute, kanske åka och bada rent av.

Sen är det fix inför Skåneresan både fre och lör.

Hoppas ni har det bra gott folk! :-)

"Arför" (varför)

Som i ett trollslag växte Elliot ur storlek 62! Jag märkte att de började sitta lite sisådär men hips vips drog alla bodies i halsen och byxorna hängde på trekvart så i helgen rensade jag ur alla hans 62 kläder och det vart knappt nåt kvar :-O Lite hade jag i storlek 68 och 74 men inte så han klarar sig på långa vägar. Helt plötsligt hade han EN kortärmad body som han kan ha och bara halva sommaren är gången knappt. Måste m.a.o införskaffa nya kläder till lilleman. Ska ta en kik på sommarreorna på nätet först.

Kanske något att pyssla med denna långtråkiga dag. Vi har tråkigt idag faktiskt, kommer oss inte för något riktigt. Inget roligt i alla fall.

Lova är i varför-perioden. Ni som har barn vet exakt vad jag pratar om :-D Den är charmig men lite enervrerande med då det liksom inte finns något svar på en 2 1/2-årings varför eftersom de fortsätter att fråga varför i all oändlighet, hur mycket man är förklarar :-)

Värk

Jag har värk på baksidan av vänster axel idag och framförallt så värker det till ordentligt när jag gör vissa rörelser. Jag vet ju vad det beror på, har en viss liten herre på armen samtidigt som jag försöker göra en massa som då resulterar i väldigt konstiga ställningar. Men mest beror det på nattamningen, får ju liksom ligga och måtta in samtidigt som armen måste väck för att komma intill och just inatt har jag legat mest på vänstersidan märkte jag imorse.


Nätterna här kommer göra Fred och mig till zombies snart. Lova sover ett par timmar efter att hon somnat på kvällen sen börjar hon, hon vaknar stup i ett antingen ledsen eller arg. Så håller det på hela nätterna. Elliot i sin tur ska ha mig som napp hela nätterna nu och jag är för trött för att "bråka" och försöka bryta det så jag håller på och hoppar från sida till sida hela nätterna. Vi kan ju liksom inte lösa av varandra Fred och jag, för om jag ska ta en natt så kan det innebära att jag måste springa ifrån Elliot ammandes för att gå in till Lova och då börjar Elliot gallskrika för att jag lämnar honom. Om det funkade att Lova sov hos oss så skulle hon få göra det men det är samma visa i vår säng, hon vaknar hela tiden och är antingen så ledsen för något eller väldigt arg. & då väcker hon Elliot så därför får hon ligga i sin säng och vi går in till henne när hon vaknar.


Vet inte riktigt hur vi ska komma tillrätta med det här. Att vara mer hård med kvällsrutinerna har inte gjort någon skillnad för någon av dom. Elliot är väl lite liten för det kanske. Elliot använder ju napp men på natten vägrar han, helt otroligt. På dagarna somnar han med nappen i munnen men på nätterna blir han GALEN om jag stoppar in nappen istället för bröstet. Måste lurka ut någon bra lösning på det där känner jag. Inte hållbart att varken Fred eller jag får sova.


Nu ska jag ta liten Elliot som vaknade efter en stund vila.

Halvseg dag so far....

Fick omboka tandläkarbesöket då Fred inte hade någon möjlighet att åka ifrån jobbet, många på semster samt några sjuka.

Supertrist väder idag, lite småkallt faktiskt och helt grått. Fixar med kläder och lite annat plock som jag ska slänga ut på Tradera. Lova bygger för tillfället lego och Elliot sover. Julia har sovit hos en kompis inatt. Wilmer är hos Patrik och kommer till helgen då Skåneresan väntar.

Elliot har börjat somna själv i sin egen säng dagtid, fantastiskt duktigt! Från att bara kunnat tutta sig till sömns eller bäras så kan vi nu lägga ner honom och stoppa in napp och bulla upp hans kära snutte i ansiktet så somnar han efter en stund. Dutti liten kille :-)

Lova springer själv till toaletten och kissar nu vilket också är jätteduktigt. När vi väl började ordentligt med blöjfria dagar så har det gått jättesnabbt och hur smidigt som helst. Hon var nog verkligen redo :-) Nr 2 vill fortfarande göras i blöjan och det kan jag förstå och har även gått igenom samma process med de två stora just ang det.

Funderar på att hämta upp Julia och ta lunch på McD, så något händer denna dag.

Spa - Homeparty

Idag har vi inte gjort många knop här hemma mer än varit med barnen, städat toalett och tvättstuga. Samtliga saker i lagomt och behagligt tempo :-)

Vädret har varit kass här i helgen så några uteaktiviteter har det inte blivit som egentligen var tänkt. Men nu kommer väl solen när de som jobbar inte har helg längre ;-)

Var ikväll bjuden på homeparty med lite spatema hos Camilla. Passade mig utmärkt, lugnt, bara tjejer, mysigt, avslappnande och riktigt bra grejer. Ett par härliga timmar. I augusti ska jag ha det hemma här så det är väl dags att bjuda in så det kan bokas in i kalendern.

Imorgon ska jag till tandläkaren och fylla den tand som rensats, lite bökigt bara var man gör av alla barn eller de små rättare sagt. Fred har varit ifrån jobbet mycket så det känns inte så poppis att han ska komma hem för den lilla stunden men det löser sig. Sen är jag klar hos tandläkaren äntligen bortsett från att den rotfyllda tanden behöver byggas upp. Det har inte varit gratis med tandläkaren i år kan jag lova :-O

Nu ska jag sova!

Hoppas ni haft en fin helg och att solen lyst lite på er i alla fall :-)


Nu rullas det!

Elliot sover ibland på mage då han gillar det så för några veckor sen rullade han över från mage till rygg. & ikväll kom andra hållet, från rygg till mage och oj vad det rullades runt för han fortsatte lite till så han hamnade på rygg igen. Skönt på ett sätt om han får in den snitsen för med de andra minns jag väl hur arga de blev var gång de rullade över på mage och absolut inte ville ligga så men inte själva kunde göra något åt det.

Han börjar bli stor lilla killen. Han greppar saker nu och blir helt exalterade när han ser att sakerna följer med hans händer :-) Utvecklingen är explosionsartad och tiden liksom bara springer ifrån oss. Den här tiden är så underbar, när de börjar upptäcka sina förmågor och gör stora framsteg. Att de sen ler mot världen smälter vilket hjärta som helst. Borde göra i alla fall! :-)

Nu ska vi äta sen kvällsmat här och sen kanske det blir någon film. Om det går att vara på övervåningen, det är väl 50 grader ;-) härnere så kan ju bara ana hur det är däruppe...

Såhär är vädret idag


Brorsan och Ewelyn kom förbi en sväng på förmiddagen och fikade, vi festade loss på glass, jordgubbar och grädde som de köpt med sig.

RSS 2.0