Lovas dag

Lova var inte på sitt bästa humör idag på barnmottagningen, hon ville ju hellre vara i lekrummet än inne i undersökningsrummet med oss och läkaren förstås. Hon visade sitt misstycke genom att ligga på golvet och skrika :-S Sen lugnande hon ner sig och när det var dags för blodprov så gick det hur bra som helst. Hon ryckte inte ens till och satt sen så tålmodigt när sköterskan klämde och klämde på hennes lilla finger för att fylla röret. Nästa vecka får vi svar på proverna.


Mamma och syrran kom förbi och fikade i em en snabbis. Imorgon går syrrans flyttlass från Tranås till vår lilla ort :-) Härligt att ha henne nära ♥ Fred ska hjälpa till med flytten imorgon.


Idag kom Lovas skor som jag beställt på nätet. Kanonköp :-)




Något stora men så är det ju en stund kvar tills hon ska ha dom




& så fina gummistövlar till nya regnstället till dagis :-)


Julia krusade håret ikväll och självklart ville lillasyster ha med!




Inte lätt dock att ta kort på en 2-årig hoppetossa...


Hoppas ni haft en bra dag! Imorgon hoppas jag på solsken, idag har det regnat hela dagen nästan. Fredag är det ju med ♥

Totalt oviktigt...

...men ändå :-D


Gick Jennifer Aniston och la sig under kniven i samma veva som håret hamnade under saxen eller är den högra bilden bara konstigt tagen mån tro...Hmmm.... ;-P


Bild



♥ 3 veckor ♥

3 veckor har gått sen han kom till oss, lilla ljuva Elliot ♥ Det där lät som han kom i en kartong eller liknande levererad till dörren, riktigt så enkelt var det ju inte ;-) Tack och lov, för hur ont en förlossning än gör så skulle jag inte vilja vara utan den.


Idag har han sovit nästan hela dagen, med undantag för matstunderna. Nu ikväll har han varit vaken och legat i famnen och kikat en massa. Så underbar! Jag tittar, luktar och smeker och jag får bara inte nog. Tiden går alldeles för fort och jag börjar redan oroa mig för att den här bebistiden bara helt plötsligt är slut :-O


Har dammsugit och torkat golven på nedervåningen idag, med undantag för vårt sovrum för där låg Elliot och sov så det ska jag ta imorgon. Tvättat några maskiner och plockat och grejat. Elliot sov sig igenom hela tiden när jag höll på så jag hann hoppa in i duschen med.


Tog bara upp honom för matning och satte honom sen i bilstolen för jag skulle åka in till Mjölby en sväng. Julia fick följa med för hon behövde komma utanför ytterdörren här.


Skulle ha regnställ, tunnare vantar och byxor till Lova, några plagg till Elliot samt en ny golvmopp. Hittade allt utom mopp eller nej jag glömde moppen rättare sagt. Hittade jättefina Adidas skor till Wilmer på Intersport när jag var inne där och köpte Lovas regnställ, på kampanjpris dessutom :-)


Elliot vaknade när jag körde in på uppfarten till huset, helt otroligt vad han sovit idag men han verkar vara lite "varannan-dag-bebis" så imorgon kanske blir en vaken dag :-)


Imorgon ska vi till Barn mottagningen på sjukhuset med Lova för alllergi uppföljning och koll. Hoppas vi får något mot hennes eksem och klåda på kroppen. Pricktest vore bra för att kolla lite extra vad de röda blafforna i ansiktet som poppar upp ibland kan bero på.


Nu ska jag fortsätta rensa ur Lovas garderob och sen zzzzzzoooova :-)

Jag lyfter på hatten...

...för dessa läkare som nu väljer att sätta ner foten och stå upp i kampen för de som är för sjuka för att arbeta men hamnar mellan stolarna i all byråkrati som finns i detta land.

Läs artikeln här.

Ingen dag är den andra lik

Den där jättebra dagen igår fick jag nog delvis för att jag skulle orka med denna dag ;-) För den här dagen har varit, tjaaa...inte riiiiktigt lika bra om jag säger så :-P


& ikväll sovvägrar de minsta men de lär nog slockna så småningom.


Imorgon ska Lova till farmor, Fred kör henne dit innan jobbet och hämtar henne efter jobbet. Hon blev så glad när vi frågade om hon ville åka dit imorgon. Odelad uppmärksamhet är något hon får en hög dos av hos farmor och det är bra :-)


Själv har jag en att-göra-lista men jag har inte gjort något tidsplan för den och bestämmer inte dagen innan vad jag ska göra kommande dag. Så mycket har jag lärt mig som 4-barnsmamma att saker inte alltid blir som man planerar med en nyfödd allrahelst så därför tar jag dagen som den kommer och hinner jag, orkar jag så betar jag av saker från listan.


Var på BVC idag och Elliot växer så det knakar men jag är inte förvånad, såsom han äter så borde han nästan varit ännu större ;-) Han vägde 4 550 gram, var 55,5 cm lång och hade huvudomfång 37,5 cm.


Hade nog tänkt att Julia skulle gå till skolan imorgon men känns lite som att penicillinet skulle behöva någon dag till för att hinna göra lite nytta så hon börjar känna sig ännu lite bättre. Sen är det studiedag på torsdag så på fredag bör hon vara fit for fight igen :-)

En toppendag

Det har varit en bra dag. En mycket bra dag så jag känner mig glad, nöjd och tillfreds. Knappt inga bråk och det känns så skönt, jag mår så bra då.


Så trots att jag är dyngtrött, har ont i halsen och huvudet så finns det hopp ;-)


En kopp kaffe eller te (kan inte bestämma mig för vilket) och "En unge i minuten" väntar nu och sen sängen. Bra avslutning på en bra dag.




Stirrar på maten så den inte rymmer samt ett stadigt grepp om bh:n för att eliminera risken för rymning helt ;-) :-)

Halsfluss

Det blev ett besök till Vårdcentralen med Julia och halsfluss blev domen och penicillin :-( Känns ju inget roligt alls. Bara att hoppas att det nu inte ska gå igenom oss.





Annars har vi en bra första dag ensamma hemma, jag och kidsen. Efter lunchen har vi lekt, plockat och så har det ammats en del. När Elliot vaknat och fått mat så kanske vi går ut en sväng. Blåser kyligt men är soligt och vackert...

Uppe innan ottan :-D

Lova slog upp sina blå alldeles för tidigt imorse, borde ju vara lite tvärtom när vi ställt om klockan åt detta håll. Jag höll på att börja grina när jag såg vad klockan var och insåg att hon inte tänkte sova mer, 05.20. Alltså 04.20!! Helt (ursäkta) jäkla omänskligt när man ammat en liten bebis flera ggr i timmen hela natten. Men det var bara att kliva upp, Lova var givetvis pigg och glad :-)


Var nog ganska bra att ha gott om tid egentligen för det tar sin tid att jaga Lova genom hela huset för VARJE litet plagg som ska tas av innan samma visa ska göras med varenda litet plagg som ska på :-O Ljuva, ljuva trots ;-P


Skulle dock vara tacksam om jag fick sova lite längre imorgon min lilla älskling.


Fortsatt pigg och glad vinkade hon åt mig och lillebror när vi lämnat henne på dagis. Elliot sover i bilstolen än och jag dricker kaffe, surfar och väntar på att vårdcentralen ska ringa då Julia inte ser frisk ut i halsen :-(

Allvar

Ja nu är den där första tiden över, första tiden med en nyfödd då man nästan lever som i en kokong. Skyddad från och självvalt avskärmad från omvärlden och allt i ens värld är som rosa, mjukt, härligt fluff.


Allvaret står för dörren, imorgon är det dags. Vardag. Fred börjar jobba, Lova ska till dagis och de stora till skolan. Alla ska vi iväg på morgonen och sen ska det hämtas. Det blir mycket tider och en del farande men det ska nog gå bra.


Egentligen är det bara en sak som bekymrar mig och det är det här med Lovas kamp inför faktumet att hon är storasyster och inte har odelad uppmärksamhet längre. Det är faktiskt jobbigt på riktigt nu. Vi är alla på vår vakt och försöker förutse när ett eventuellt slag hänger i luften men på ett ögonblick är det gjort och vi har knappt hunnit blinka. Att hon sen inte lyssnar för fem öre på vad vi säger om att hon gör sådär och inte verkar bry sig nämnvärt om att det straffar sig att slåss är oerhört frustrerande. Nu ska jag vara ensam med Elliot och henne stora delar av dagarna och det känns som att jag måste ha koll på Elliot varenda sekund ifall Lova närmar sig honom. Bara det blir ju ett heltidsarbete :-S


Inget tycks riktigt hjälpa, jag försöker att vi ska läsa bok när jag ammar, sjunga, kolla film eller bara prata om en massa saker. Det går en stund men sen hips vips börjar slagen vina i luften. Jag är med henne, bara henne, så fort jag inte har Elliot hos mig och ägnar mig då bara åt henne. Men hennes utbrott, dumheter, tårar för minsta lilla motgång, slag verkar inte gå att minska. Jag hoppas innerligt att det ska ge sig med tiden för det här är faktiskt lite nedbrytande känner jag. Hon är ju världens goaste unge som bara har det otroligt jobbigt just nu :´-( & jag måste ju skydda lillebror in i det längsta med, ändå lyckas jag inte alltid :-(

 

Någon som har några tips kanske?

 

God Natt!

Cornelis




Såg filmen igår kväll och jag tyckte den var riktigt bra. Ett livsöde och ett konstnärskap som berör långt in på djupet. Den är absolut sevärd. Cornelis var ett språkligt geni och jag har alltid fascinerats och beundrat människor som likt en lek får en text att flyta som en dans, en dans fylld med djup, kraftfullhet, vackra ord, kunskap, känsla och lekfullhet. Spelar ingen roll om det är en sångtext, artikel, bok, dikt.... Genialiteten ligger i att människan bakom texterna kan sitt språk och ordens innebörd. Fyller orden med kunskap och känsla.


& holländare som han var Cornelis så är det ju självklart att han kunde svenskan på sina fem fingrar ;-)

 

Bruttorna ska till mormor

Elliot är snorigare idag :-( Det rinner inget snor alls men han är tjock i näsan och det bubblar därinne. Han verkar inte i form, har haft svårt att komma till ro och varit mer ledsen "än vanligt". Tycker så synd om honom.


Brorsan och Malin kikade förbi på en kaffe på förmiddagen. Ewelyn var hos sin mormor så de skulle komma någon dag snart igen så hon kan följa med.


Ska packa grejer till Lova nu för hon och Julia ska bli hämtade av mamma och syrran om ett par timmar och följa med dom hem och sova där. Mys för tjejerna :-) Hoppas det ska gå bra med Lova, man vet aldrig riktigt med henne men hon blev i alla fall jätteglad när jag frågade om hon ville åka till mormor och sova där. & så är ju Julia där med. Det betyder att vi är ensamna med lille Elliot idag och inatt. Det blir mys det med :-) Även om han får sitt då han är så liten så är det ändå skönt att få ägna sig åt honom och bara honom. & när han sover bara få vara lite själv :-) Det är lite lyx med som man behöver även att ungarna är det bästa jag har. Såklart <3

 

Trevlig och solig lördag på er!

God natt...

...säger vi efter en rafflande Let´s Dance final ;-) Tänk om man fick förmånen att lära sig dansa sådär. Inte i tv dock :-O


Såhär låg Elliot under hela Let´s Dance:





Önskar mig själv ;-) och alla er andra en riktigt god natts sömn!

Höftledsluxation

Besöket hos ortopeden igår gick bra, lillemans höftkulor verkar ligga som de ska. Jag hade höftledsluxation när jag var liten och fick ligga i skena så därför har alla mina barn fått besöka ortopeden för undersökning som nyfödda och sen en röntgen vid 6 månader. Än så länge har ingen av dom haft det jag hade så hoppas Elliot slipper det med.


 

Kom precis hem från Apoteket, inhandlat lite grejer. Har helt plötsligt fått stans halsbränna så var tvungen att ha något för det sen behövde Julia bafucin då hon är sjuk och har jätteont i halsen. & så nässpray till genomsnorig Lova. Hoppas hoppas att våren är på ingång nu så vi kan slippa alla baciller som tycks krylla överallt och slutligen hamnar hos oss :-E

 

Mitt försök till egen anordning att väga Elliot hemma gick inget vidare :-S Så efter Apoteket svängde vi förbi BVC och vägde honom på vågen som står i väntrummet där. Vad händer när jag drar av blöjan då. Jo stans kisstråle och världens sprutbajs. Han kissade ner soffan där, sina byxor och strumpor och bajs i overallen då han fortfarande låg i den :-O Hade ju ombyte med som tur var. 4 450 gram vägde han. Bra viktuppgång men frågan är hur bra den är egentligen. Han tuttar miljoners ggr varje dag. & natt. Så fort han vaknar ska han ha tutte och nappen totalvägrar han då och han skriker tills han får bröstet helt enkelt. Så då tänker jag att om han åt var tredje timme ungefär hur mycket skulle han gått upp då mån tro... Så svårt det där men jag hoppas att han ändrar sig lite för nu är det som sagt enbart bröstet gäller mest hela tiden. Men han är ju bara 2 veckor än så klart att tutten är det bästa tänkbara :-)


Ikväll är det Let´s Dance final och det måste vi ju se. Julia älskar det programmet :-)


Skulle vara skönt med en eftermiddagslur men tveksamt om man kan få till det. Lova vill vara med mig och tar jag med henne och lägger mig när jag ligger hos Elliot så har hon ingen ro utan far runt och grejar så det blir allt annat än vila :-) Får slappa framför tv:n ikväll istället.

2 veckor

Finaste lilla Elliot är 2 veckor idag och jag kan inte fatta det. Ändå försöker jag stanna upp dagligen för att verkligen suga i mig allt jag kan av denna lilla skapelse.



<3


Han sov igenom hörseltestet och hans hörsel var felfri så det var skönt. Hela förmiddagen sov han sig igenom men i eftermiddag har han velat tutta konstant.


Jag tog fram köttfärs ur frysen imorse som jag skulle göra lite av. Jag gjorde köttbullssmeten och en stoor köttfärslimpan så fick Fred rulla köttbullarna och sen stekte jag dom med liten Elliot på armen :-) Han kunde nämligen nöja sig med att bara vara i famnen och inte tutta vissa stunder ;-)


Skulle gjort köttfärssås med men så blev det inte så MAMMA!!!?? Om du läser detta, snääällaaa pleeeeaaaaseeee kan du inte göra en stor sats av din GODA köttfärssås till oss :-) Den är ju så god! Med "stora" lökbitar så jag kan peta bort dom till mig och barnen :-D Kanske kan jag göra något i gengäld till dig?


I ärlighetens namn så är det lite jobbigt med Lova nu, det här med att bli storasyster var en stor förändring för henne. Hon har så lätt till tårar hela tiden och bara gör tvärtemot vad vi säger, slåss och skriker. Jag försöker att inte skälla på henne då jag vet att det bara har motsatt effekt men i vissa fall måste vi ju markera med höjda röster och ta bort henne från det hon håller på med. Men det är jobbigt, jobbigt på så sätt att jag inte vill att hon ska känna sådär, att jag inte vill vara arg på henne. Jag förstår ju precis vad det är som pågår och att det är jättejobbigt för henne. Hoppas det lägger sig lite snart, ännu har det ju inte gått särskilt lång tid :-)



Finaste lilla Lova <3 med köttbullar runt munnen :-)


Ska nu försöka göra någon anordning så vi kan väga lilleman på hushållsvågen. Vi fick inte tid på BVC förrän på tisdag och då är det 1 1/2 vecka drygt sen vi vägde honom och jag känner att jag vill ha lite hum om hans vikt. Så inte tuttigheten beror på för lite mat. Är ju i och för sig mer inne på att jag ännu en gång fått en riktig liten tuttbebis :-) men kan vara intressant att veta vad han väger nu.


Sen blir det sängen för idag är jag riktigt TRÖTT! 

Illa, jag mår illa :-(

Vaknade imorse och mådde illa igen :-( Det kör i magen och jag mår tjuvtjockt, känns ju inget vidare kul. Fred mådde så igår så kanske är det någon eftersläntare på magsjuka (?). Jobbigt i alla fall, avskyr att må såhär.

 
Elliot är riktigt snorig och natten har varit mycket tutta och greja och hit och dit men däremellan har vi sovit han och jag :-) Idag ska vi på hörselkontroll med honom. Lova ska till dagis, eftermiddagstid. Har inte varit någon kontinuitet i hennes dagisvsitelse sista veckorna så får se vad damen säger om att gå dit.


Frukostdags här nu för om 2 timmar måste vi åka och 2 timmar säger bara svisch numera tycker jag :-O

Jakten på näsdroppar

Var igår till vårt apotek för att köpa de enda näsdroppar som är avsvällande som man kan ge till nyfödd men de var slut. Det visade sig även vara något leveransfel så apotekaren meddelade att alla apotek som sålt slut på dom sitter i samma sits. Där började jakten. Idag på morgonen började jag ringa runt. Till slut kom jag till ett Cura Apotek på Maxi i Linköping och de hade kvar :-) Jag blir inte klok på alla apotekskedjor numera. Så idag styrde vi skutan mot stan och köpte näsdroppar :-) Dyra näsdroppar ;-) Har tänkt att han ska få till natten då det är värst, så han ska få luft när han tuttar lilla gubben.

 

Idag kom Julia hem efter att ha spenderat de senaste nätterna hos en kompis. Allt för att undvika magsjukan och än så länge verkar det ha funkat. Normalt sett får de inte sova borta när det är skola men vad gör man inte för att skona dom från sjukor.

 

Skulle vara roligt att få visa lille Elliot nu faktiskt. Pga alla baciller så är det bara de allra närmaste som träffat honom då de kom när vi precis kommit hem och var friska. Lite roligt med besök med, kan bli lite enahanda när det inte händer någonting på flera dagar. Inte för att jag tröttnar på mys men kan vara roligt att möta omvärlden lite med :-)

 

Kära mor och syster kom i eftermiddag i alla fall :-) Det piggade upp oss alla lite. Mamma har jobbat hela helgen och igår så det var ett antal dagar sen vi sågs. Roligt med att någon vågar sig hit ;-)


Lova vägrar sova ikväll så får väl se när gluggarna slår igen där. Själv ska jag ta en kopp te och macka nu i amningspausen.



Lova leker något men vi vet inte vad :-)



Elliot sussar gott i vagnen 


Sov gott sen allesammans!

Försöka

Just försöka är vad tillvaron just nu består mest av. Försöka njuta i fulla drag vilket inte är särskilt svårt :-) Försöka vila. Försöka räcka till. Försöka få Lova att förstå att man inte behöver skrika i lillebrors öra när han sover samt försöka få henne att förstå att man absolut inte får slå honom. Försöka amma så mycket som möjligt. Försöka hinna lite annat än amma. Försöka stressa av. Allt är försöka och jag tror det går ganska bra i de allra flesta av ovan punkter. Vissa behöver lite mer arbete, vissa funkar, vissa går inte alls och vissa går bra.

Sjukstuga utan dess like

Vid 4,5-tiden igår morse rusade Fred upp till toan. Magsjuka. Ett par timmar senare var det min tur. Kaos från båda ändar hela dagen. Fred blev lite bättre under eftermiddagen, mitt höll på till kvällen. På förmiddagen var det en smula kaotiskt här, vi försökte ta hand om två små barn mellan alla toalettbesök som vi båda var tvungna till samt att vi var helt slut båda två.


Fred ringde sen farmor och frågade om hon kunde tänka sig att ta Lova. Lovas magsjuka är över men hon har inte fått tillbaka aptiten och är nu genomförkyld och hostig. Farmor såg inga problem i att ha henne men vi försäkrade henne om att vi förstod helt om hon inte ville. Skönt för både Lova och oss att hon fick komma dit en stund. Farmor frågade om hon ville sova där men det ville hon INTE så Fred hämtade hem henne på kvällen :-) Farmor och hon hade byggt snögubbe och så hade Lova fått så frön som sen ska planteras ut. Lovas första alldeles egna odling :-)


Jag kan ju säga att det är tur i oturen att Elliot är så liten och är nöjd om han får äta massor, sova och vara nära mig hela tiden för det var typ det enda jag kunde erbjuda igår. Till hans förtvivlan behövde jag ju dock rusa upp för att springa till toan eller greppa första bästa hink ganska många gånger men han lugnade sig så snart jag återvänt :-)


Inatt märkte jag att han lät täppt och sen har han nyst och hostat så nu har han väl åkt på Lovas förkylning :-( Jag blir uppriktigt ledsen nu. Kunde han inte ha fått klara sig från sjukor lite längre, han är en 1 1/2 vecka gammal!!! Och är det något jag är rädd för så är det rs-viruset. Barn och vuxna blir ju inte särskilt sjuka av det men spädisar kan bli riktigt dåliga och behöva sjukhusvård i många fall. Hoppas innerligt att detta "bara" är en vanlig förkylning.


Lova hostar som en liten tok och är allt annat än på humör. Vaknar flera gånger på nätterna och har världens utbrott, skriker, slåss, sparkar, hostar och snorar och minsta lilla som går emot fröken ger upphov till stora tårar. Själv tror jag att det är en kombination av att hon är sjuk och att hon blivit storasyster. Hon är supermammig. Det är nästan bara jag som ska göra saker med henne och när hon är ledsen så ska jag trösta. Jag försöker verkligen att vara med henne varenda liten sekund som inte Elliot upptar. Vi myser, läser bok, kollar film. Elliot är väldigt tuttig nu och nappen duger inte då utan han ska ha bröstet. Han vaknar 5 min efter att jag avlägsnat mig trots att han sov så gott när jag lämnade :-)


Nu ska vi äta lite frukost, första fasta födan på 1 1/2 dygn. Får nog ta det lite försiktigt :-)

Otrohetssajter

Ja ni har säkert hört och läst om det själva. Jag läste en artikel på aftonbladet senast igår, läs här. Jag blir förskräckt men ser ett stort sundhetstecken i att så många RO-anmäler.


"Vi har startat en tjänst för ett beteeende som redan finns" säger grundaren. Ja och?!? känner jag då. Skulle det vara en ursäkt, en förklaring, en orsak för att starta en otrohetssajt. Vore fruktansvärt om det resonemanget skulle sprida sig, att bara för att det finns ett beteende kring något så är det fritt fram att dra igång en marknad för det för att tjäna pengar på. Det här samhället tycks inte veta några gränser längre. Att tjäna pengar på människors olycka, beroenden, brister osv tycks vara helt okej. Vad hände med medmänsklig respekt och att vårda grundläggande värderingar som faktiskt fanns en gång.


Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag läser att det finns en panikknapp som man kan trycka på och därmed slussas till en mer oskyldig sajt om någon närmar sig datorn eller liknande när man sitter och otrohetssurfar.


Våra barn växer upp i ett samhälle som kommer göra dom till förvirrade människor, vi försöker lära dom rätt och fel och ge dom goda värderingar för deras vuxna liv medan samhället spyr ut raka motsatsen. Rent krasst och mer långsiktigt så känns det som att människan är på god väg att förgöra sig själv.


Det är med sorg jag även läser i denna artikel att det på en otrohetssajt finns över 8 miljoner medlemmar runt om i världen.


"Ett alternativ till skilsmässa", jag fnyser av förakt till det uttalandet. Otrohet slår och har alltid slagit familjer i spillror och det står alltid fler förlorare än vinnare kvar efter en otrohetsaffär.


De som lever i sk öppna förhållanden är ju en annan sak, de har en överenskommelse om att träffa andra är okej. De innefattas därmed inte av det jag skriver här. Då pratar vi o vuxna människor som fattat ett gemensamt beslut och förhoppningsvis är väl medvetna om vad denna överenskommelse innebär.


Jag tror dessvärre inte på det själv men jag önskar att dessa sajter bara ska självdö en dag, att människor tar sitt förnuft och sina värderingar till fånga. Sopar ihop sin självrespekt och inser vad de håller på med....

 

ELLIOT Axel Kenneth




Så har vi då bestämt namn till vår lilla nya familjemedlem, ELLIOT Axel Kenneth. Axel efter Fred som heter det i andranamn efter sin morfar och Kenneth efter min kära pappa.


<3 Älskade lilla du <3


Tack alla fina för grattishälsningar via cyberrymden ;-) här på bloggen, Facebook, mail. & även sms :-)

Magsjuka

Det verkar som magsjukan slagit till här :-( Lova har kräkts inatt och på morgonen. Inte hysteriskt men väl 4-5 ggr. Får se vad det blir av det, hoppas ju innerligt att det inte ska gå igenom oss alla. Det var ju inte riktigt det jag fantiserade mest om för tillfället :-S


Igår tänkte jag att vi skulle ta första promenaden med lilleman idag. Det kändes dock inte riktigt lika aktuellt när jag gick upp imorse och såg att marken var täckt av 2 dm snö. Värsta vinterlandskapet. Vårvärme är väl lite tidigt att önska men snö, snälla nån nu vill jag inte ha mer snö faktiskt. Vi har fått den dos vi vill ha denna vinter.


Nu ska jag planera käk för kvällen till fredagsmyset samt se om jag kanske kan smita iväg till affären när lilleman sover. Kanske är lite vågat men är ju bara 5 min väg hem om kaos skulle utbryta :-)

Hemkomsten



Familjen hälsar på, lilleman 21 timmar gammal :-)




Lova ville genast gosa med "lilleblol"


Vi har landat rätt mjukt och behagligt här hemma. Lugnt och skönt. Jag anpassar dygnet efter lilleman och försöker den tid då han sover vara med Lova så mycket jag kan. Hem och hushåll får helt enkelt stå tillbaka nu ett tag. Lova är supergo med lillebror, vill krama, pussa och klappa mest hela tiden. Dock är ju en 2-årings klapp och kram inte alltid så mjuk utan det kan bli ganska hårdhänt så vi måste passa hela tiden. Vi försöker involvera henne så mycket som möjligt i allt kring lillebror så hon ska känna sig delaktig och än så länge funkar det bra.


Wilmer är ju mycket hos Patrik numera men imorgon kommer han hem :-) Min stora fina pojke.


Julia är stor, det märks mer och mer och hon är väldigt mån om sina syskon och framförallt väldigt duktig. Det gäller att komma ihåg att hon också är ett barn än och har sina behov av mamma fortfarande så jag försöker även tänka på det.


Jag är väldigt noga med att ingen ska känna sig utanför eller bortglömd, det skulle göra fruktansvärt ont om någon av barnen skulle känna så.


Vi har inte haft några särskilda besök ännu och det är rätt skönt då vi inte varit hemma så länge trots att lilla gubben hunnit bli 1 vecka. Men nu så är de välkomna som vill :-)


Att han redan är 1 vecka får mig att förstå att det är såhär fort tiden kommer gå. Känns som att jag inte kan insupa hans existens nog. Vill känna varenda sekund med honom ända in på djupet och minnas det för alltid. Jag vet att det är orealistiskt men jag önskar att det kunde vara så.


Nu hör jag en ljuv liten stämma från sovrummet och jag hör inte riktigt men jag tror bestämt att det är MAT som önskas ;-)

Solsemester




Nja det vore väl synd att kalla det för semester men lilleman har solat i ala fall. Hans bilirubinvärde (gulsot) var alldeles för högt i söndags när vi var på återbesök så det var bara att vända näsan mot US igen för att bli inlagda med ljusbehandling. 2 dygn blev det sen hade det sjunkit och vi fick igår på seneftermiddagen åka hem. Helt underbart skönt! Att sola var väl inte direkt det roligaste lilleman gjort i sitt ännu så korta liv, det var främst "solglasögonen" han vände sig emot. Men han har varit jätteduktig.


Imorgon är det koll igen och vi hoppas innerligt att värdet hållit sig och inte stigit igen.


Lite kort uppdatering nu bara, återkommer senare :-)


Hoppas ni får en fin och solig dag!

Välkommen allra finaste lilla du <3

I onsdags 9/3 hade jag tid för igångsättning kl 11. Inte riktigt som jag föreställt mig fjärde gången men så fick det bli för att slippa börja med insulinbehandling.


Magen 9/3 på morgonen, vecka 39+2

 

Mamma och syster kom hit för att vara barnvakt och 10.15 åkte Fred och jag. Jag var så himla nervös och kände mig så orolig inför smärtan denna gång. Måste haft med att göra att jag skulle bli igångsatt, att jag ett par dagar innan visste när jag skulle föda barn och därmed hann grubbla en massa. Jag sa att jag ville köra in för att ha lite annat att tänka på. Vi hann ett par km så hade jag lite för hög fart i en isbelagd kurva och här hamnade vi:


 

Ser ut som jag typ parkerat på gärdet men jag gled rakt ut och vi stod retligt nära vägen. Men det var för mycket snö så vi kom inte loss själva. Vi ringde efter närmsta bonden som tack och lov snabbt var på plats och drog loss oss. Behöver jag säga att Fred körde resten av vägen :-O

 

Väl på förlossningen så hade de mycket att göra men de satte en ctg kurva och kände sen. 1,5 cm kvar av livmodertappen och 2 cm öppen. Inte ett smack hade hänt sedan hinnsvepningen :-(

Hinnorna skulle tas så att vattnet skulle gå och sen skulle vi ge det en timme för att se om egna värkar kom igång annars blev det värkstimulerande dropp.


Såhär blev sen dagen D :-) I kort och mycket förenklad sammanfattning


13.00 Hinnorna togs och vattnet gick. Fick efter någon halvtimme oregelbundna men onda värkar.


14.45 Värkstimulerande dropp sätts och då drar det igång ett rejält värkarbete. 3-5       värkar i minuten ska uppnås så droppet höjs var femtonde minut ungefär och ojojoj vilka värkar och intensivt arbete.


16.00 Börjar med lustgas.


17.40 Öppen 7 cm men tror seriöst att jag stryka med av värkarna som är grymma!


18.40 Krystvärkar.


18.48 På fjärde krystvärken föds vår lilla kille. Väkommen älskling <3
           
Stadig liten kis på exakt 4200 gram och 51,5 cm.










Det blev en tuff förlosning för lilleman vars hjärtljud sjönk till 60 på slutet. Han återhämtade sig tack och lov men var lite medtagen och väldigt blå då han blev hängandes med huvudet ute lite för länge innan jag fick ut resten av hans lilla kropp.


Han hade svårt att hålla temperaturen samt att han lät när han andades så vi fick stanna kvar en extra natt på spec bb. Han fick ligga i värmesäng och fick lite extra mat. Återhämtade sig fint och igår 11/3 fick vi komma hem.


Att nu sitta med denna lilla människa i sin famn och stryka den lena huden och lukta på honom är himmelriket. Huden är så len att den knappt känns :-) Han är underbar!


 

Jag återkommer med lite lägesrapport om hur det var att komma hem, resten av familjen osv. För nu ska här sovas och ammas :-)


Natti!

Hade behövt liiiite mer...

...sömn just denna natt faktiskt men det är ju inget att grubbla över nu. Liten Lova vaknade strax efter 2 och höll sen låda i 2 timmar nästan. Gnäll, tjat, massa hosta, prat, sång...ja allt möjligt :-) Litet hus vid skogens slut låg hon och sjöng vid halv fyra snåret :-D Sen ville hon upp och kolla på Fåret Shaun, vilket hon givetvis inte fick. Lite samtal henne och mig emellan var mycket passande vid 3 hugget tyckte hon :-P


Vid 4 somnade hon. Vaknade nu vid 8 så jag kan tro att hon kommer vara en smula trött idag.


Jag har precis kört Julia till skolan och ska nu ta en dusch innan frukosten. En intensiv dag ligger för mina fötter.


Hoppas ni alla får en fin och solig dag!

SOOOOOOL

Vilket underbart väder det bjudits på idag. Ni som haft tid och hittat en läplats i solen idag har nog haft det toppen :-)


Min dag har varit ganska rörig men jag har ändå hunnit känna att den försiktiga vårsolen värmt lite.


Liten Lova är tyvärr rätt snorig igen och har varit vaken några ggr sen hon somnade ikväll. Hoppas hon inte ska bli sjuk utan att det är en snabbt övergående förkylning.


Internatioenlla Kvinnodagen idag. Är egentligen inte mycket för det där att saker ska firas, uppmärksammas osv 1 speciell dag. Kvinnors situation i världen ska finnas i fokus varje dag. Det männen tycks glömma en sådan här dag är hur viktiga de är med. Istället för att skämta bort den, stå passiva eller liknande så kan de stå upp för kvinnans rätt i världen och visa sin ståndpunkt. Det om något skulle "skrälla" högt en dag som denna. 


Nu ska jag krypa ner i sängen och lösa lite korsord och invänta John Blund som jag vet befinner sig i trakterna :-)


Sov gott allesammans!

Systers ul

Idag har jag varit med min kära syster på hennes ultraljud. Hon är i vecka 20 och ska ha bebis i slutet på juli. Det var så mysigt och spännande att få sitta bredvid. Jag märkte hur mycket mer jag uppfattade, såg och hade koll på ett annat sätt än när man själv ligger på britsen. Det visades sig vara en liten kille därinne så syrran fixade därmed en lekkompis till vår lille kille ;-)

 

20 cm stoltserade han med i längd, långa ben (såg ut som en blivande fotbollsspelare :-) ) och nästan hela tiden hade han sin ena lilla hand uppe mot kinden. Så gulligt. Jag kan inte sluta fascineras. Denna lilla människa därinne. Detta fenomen, mirakel, obegripliga. Hur det av ingenting, känns det som i alla fall, blir en liten människa. Det är så stort. Så stort att det inte går att få fram ord tillräckligt för att beskriva det.

 

Jag har alltid varit, är och kommer förbli mållös och grymt betagen av detta hur ett barn blir till och av detta lilla knytte som växer till sig i magen och sen kommer ut som den finaste lilla, lilla människan.

 

Själv fick jag samtal från diabetesläkaren som i samråd med flera kommit fram till att jag pga det stigande sockret bör insulinbehandlas kväll och natt. Kändes helt konsitgt att jag ska lära mig det samt börja behandlas när det inte ens är en vecka kvar till BF och alla som insulinbehandlas blir igångsatta om det inte kommer igång runt BF. Så jag fick ringa ett samtal till min Bm som i sin tur kontaktade deras förlossningsläkare som slutligen ringde mig. Igångsättning istället för insulin är nu under "utredning" då även de tyckte insulin kändes "onödigt" så nära slutet. Så vi får se vart detta bär hän de närmaste dagarna.

 

Dags att fixa mellis till stora barn som kommer från skolan snart. Lillsnörpan hämtar Fred hos farmor efter jobbet.

Effektiv söndagmorgon :-)

Det är bra att bli väckt tidigt ibland om man får äran att känna sig hyffsat pigg :-)


Klockan är strax efter halv nio och jag dammsugit hela nedervåningen och plockat och grejat. Nu påbörjas frukost och solen skiner härligt utanför fönstret så det måste nog försökas på med en promenad sen.


Trevlig söndag kära vänner!

Lördag

Idag skulle vi varit på kalas hos barnens syssling Alva som fyllde 2 år i tors men Lova var inte bra i magen än idag så det fick tyvärr vara med kalasande. Vi har inte haft något kalas för Lova än då hon var sjuk när det var planerat och sen blev sjuk igen så vi kanske får ta och fira de små damerna en dag snart.


Syrran och jag åkte in till stan och hämtade ut babyboxar på Babyproffsen samt tog en fika och kollade lite i affärer. Lugnt och skönt.


Mat, mys och Melodifestival blev det ikväll. Julia har en kompis som sover över här så det fnissas en del däruppe kan jag lova :-)


Själv ska jag nog knoppa snart, sover så kass om nätterna så känns som att det bra att komma i säng skapligt så det blir några timmar. Att minste lille älsklingen, som ligger i magen, skulle komma i helgen blev bara ännu en förhoppning. Han verkar stormtrivas därinne helt enkelt :-D




Spexa klara man trots ont i magen :-)


Syrran är här...

...så det vore mer än passande om lilleman kunde ta och komma ut i helgen när barnvakt finns så smidigt :-D Drömma får man!!!!


Lova blev hemma från dagis idag då hon klagade över magont imorse och inte ville ha något att äta. Hon är hyffsat pigg men ett antal blöjor har bytts med "mystiskt innehåll" :-S


Hoppas innerligt att det inte är magsjuka för det vill jag verkligen inte ska däcka oss i detta hus nu :-(


Snart kommer F hem och även Julia så då blir det väl att åka och handla diverse kompletteringar till mat och mys ikväll, F och Lova får väl bli hemma förstås. Syrran ska även lägga i lite slingor i Julias hår, till Julias stora glädje :-)


Trevlig fredag allesammans och hoppas ni får en riktigt skön helg!

Ursäkta mitt ovårdade språk, men...

...förbannade gubbjävel!!!!!!


På Tornby parkeringen idag var det konstigt nog tjockt med bilar och jag önskade en plats så nära ingången som möjligt då jag är smått handikappad. Längst upp är familjeparkeringar och handikappsparkeringar så jag cirkulerade där för att se om det gick att få någon plats. Råkade köra lite för långt förbi en familjeparkering och mitt emot kommer en man i 55-årsåldern i sin tjusiga, nytvättade bmw. Jag lägger i backen och ger tecken in mot parkeringsplatsen och mannen stannar. Medan jag åker bakåt åker mannen framåt och svänger sen graciöst el nåt in på den parkering som jag hade för avsikt att ta. Jag blir så jäkla arg så det känns som att det bokstavligen ryker ur öronen. Jag har bilar både framför och bakom mig så jag kan inte kliva ur. Kör förbi och ser till att få ögonkontakt med gubbskrället och skakar ilsket på huvudet åt honom. Han vänder snabbt bort huvudet i en rörelse och med ett ansiktsuttryck som tydligt visar att han vet vad han precis gjorde.


Vad är det för fel på folk!?! Fattar de inte att de en vacker dag åker på stryk om de gör sådär!! Hade jag haft möjlighet så hade jag läst lusen av honom! Tvingat honom att flytta på sin förbannade bil. Idiot!


Man bråkar inte med en höggravid kvinna hade då varit den karlns stora lärdom för dagen!


Framförallt tar man inte den parkeringsplats som hon tydligt signalerat om att hon skulle ta på en full parkering. %#/&%¤/¤#"(&)&)

Förvirrade människa

Jo det är jag det, den förvirrade människan. Skulle till Mvc idag och hade tid 8.30. Var i väntrummet 8.15. 8.40 slår det mig, ja men jag har ju kollat på lappen för förra besöket! :-S Så jag knackade försiktigt på hos min bm som meddelade att det var 10 jag hade tid. Tur att det inte var ännu senare :-D Gick och tog en fika och till Apoteket så var snart den timmen till ända.


Värdena var bra idag. Skönt. Långtidssockret hade dock gått upp lite. Hoppas han kommer snart så det inte ska stiga mer såhär allra sista tiden och åtgärd ska behöva sättas in.


Som ni förstått så hade hinnsvepningen i början av veckan ingen effekt precis som jag visste så därför gjorde min bm en till idag :-D & hon bokade in mig på en till nästa vecka, allt för att röra om i grytan och göra så jag ska slippa gå över tiden.

Tog en sväng till Tornby (Ikanohuset) sen då jag behövde något så spännande som "bra extensions", förlängningshakar till min ena amningsbh då den sitter alldeles för stramt för att det ska vara bekvämt.

Hade ju tänkt åka hem och städa och greja men är helt slut nu. Inte mycket man orkar, känns som jag är typ 100 år. Så jag tänkte försöka mig på en kort lur och sen ta mig upp för att hinna en del av städningen innan resten av la familia kommer hem. Får väl se hur jag lyckas med det :-S


(Mamma om du läser det här, vart har du tagit vägen??? Du är helt tyst ju, du vet att du kan ringa mig med va ;-) :-) Kramar!)

"-Åka handla!"

Från och med nu ska Lova gå eftermiddagar på dagis på onsdagar, närmare bestämt mellan 13 och 16. Detta innebär även att hon får mellis där vilket är roligt för henne att få vara med på någon måltid med. Övriga dagar är tiden 8.15-11.15.


Idag var hon väl dock inte riktigt kompis med den tiden, sov inget innan hemma så i bilen på väg till dagis blev hon såååå trött och var därmed lite skeptisk när jag lämnade henne. Ikväll har hon varit så trött så inget har varit bra så det fick bli sängen för lilla damen strax efter 18 redan och hon tvärslocknade :-)





På förmiddagen bakade hon och jag sega chokladsnitt och tobleronemuffins, mums blev det. Lova åt smet och deg :-)


Sen tog hon en tur till affären ;-) Iklädd nedan utstyrsel gick hon förbi mig och sa "åka handla".




Lillebrors mössa (blev nog fint uttöjd :-P ), sin egen fleece och Julias skor :-D




Tjusig som få :-)


Idag såldes Lovas vagn med. Första som hörde av sig tog den. Skönt att ha en vagn mindre att förvara och roligt att den kommer till nytta. Vi har varit supernöjda med den vagnen.


Imorgon ska jag till mvc och Lova ska vara hos farmor.

Världens gulligaste tjej

Inatt har jag inte sovit mycket, vet inte hur många ggr jag fått gå upp på toa. Denne lille kille trycker ständigt på urinblåsan verkar det som. Sen har jag haft massor onda förvärkar. Mitt i sömnlösheten hoppade självömkan på mig, låg och tänkte på alla som förlossningen startar med att vattnet går utan några som helst förkänningar och någon timme senare är värkarbetet igång. Orättvist. Nu har jag haft ont i flera veckor och har ändå samma kraftprov kvar. Så som ni hör så tyckte jag lite synd om mig själv. Idag har det gått över :-) Tycker bara att det är allmänt jobbigt nu.


Lova har eftermiddagstid på dagis på onsdagar så jag hoppades på lite sovmorgon med henne men nix, halv sju hade hon sovit klart. Ungefär i samma veva kom Julia upp. Jag var helt död då. Julia sa att hon kunde ta upp Lova vilket hon gjorde. Hon gav Lova yogurt och stekte ägg till sig själv och fixade frukost. Kom sen in med Lova och sa att hon skulle gå till bussen. Just då kände jag mig helt usel som legat medvetslös i sovrummet medan min 11-åring tog hand om lillasyster samtidigt som hon fixade med sig själv. Men oerhört tacksam för den timme jag fick sova. Min stora fina unge är så duktig. Världens snällaste storasyster och full med omtanke när inte tonårsmonstret har henne i sina klor ;-) I eftermiddag ska jag tacka henne lite mer ordentligt och kanske bjuda på någon fika eller så. Hon börjar bli så stor att jag knappt fattar det. <3


Nu ska jag ta mig en kopp kaffe sen dansa med snabeldraken innan lunchfix och slutligen dagis med lillsnörpa.


I eftermiddag kommer en tjej och kollar på vagnen :-) 3 st som hörde av sig igår, så får ta dom i turordning om inte den första köper den förstås.

Det är Celine Dion & jag

Exakt såhär kommer jag se ut 4 månader efter att lilleman är född. De som känner mig vet hur snabbt kilona rinner av mig efter förlossningen och min kropp återtar en nästan helt ny skepnad av vältränad fasthet efter att jag fått barn. Det är få förunnat men Celine Dion och jag är två av de som förärats med denna fantastiska kropp och återhämtning efter graviditet och förlossning.





(För er som inte känner mig så gör jag väl bäst i att skriva att inlägget fullkomligen skakar av ironi)


:-D

:-P

Barnvagnar

Har nu lagt ut vår Emmaljunga duo combi på Blocket, här :-)


Vi har köpt en syskonvagn efter mycket velande. Vi kom till slut fram till att Lova är för liten att gå längre promenader och en ståbräda kommer hon aldrig stå still på. Likaså om man ska till affärer och liknande så går det inte (främst om man är ensam med de små) att hon ska gå. Hon går liksom sällan åt samma håll som vi ska :-P Så det fick bli en syskonvagn. Sen har vi sittvagnen till Lova som även lillebror kan ha sen samt en bärsele till den lille.

Så det blir nog bra :-)

 

Här nedan är nya vagnen, riktigt smidig både att köra och fälla ihop. & för att vara syskonvagn blir den ganska liten ihopfälld.




Det fick bli en röd skötväska för att den var nedsatt och billig och för att den skulle bryta lite till det svarta :-)


Underbart att andrahandsmarknaden är så stor och lättillgänglig idag så man enkelt kan köpa och sälja grejer. Det är rätt bra andrahandsvärde på denna vagn om man sköter den så nu gäller det att vi vårdar den med öm hand ;-)

RSS 2.0