Snacka om överraskning!

En tjej här på vår lilla ort håller på och ska flytta långt upp i norra Sverige pga arbete med sin sambo, de har slängt och skänkt det mesta och sparat det allra mest nödvändigaste. Mitt i grejandet för några dagar sen får tjejen grymt ont i magen och de åker in akut med en trolig blindtarmsinflammation.
 
Idag kommer de hem från sjukhuset med en liten tjej på 2900 gram och 49 cm.
 
Det händer ju inte så ofta men när man hör om det så tappar i alla fall jag hakan, det är så otroligt fascinerande hur en hel graviditet kan gå en kvinna förbi på det där sättet. Om jag går till mig själv så skulle ju bara magens storlek talat om för mig att något bor därinne :-) Men det måste ju vara så himla olika. Mycket intressant är det i alla fall :-)
 
De är givetvis chockade och har fått stanna kvar lite längre på sjukhuset än normalt pga det men de är glada låter vännerna hälsa.
 
En vädjan har nu kommit ut på vår lokala loppissida på Fb om bebiskläder och bebissaker som kan skänkas till denna lilla familj som idag kommer hem till ett ganska tomt hem och definitivt inte en enda bebispryl. Så jag har gått igenom vad jag har, var inte så mycket från Lova men vagnstäcke, påslakanset, filtar, en våroverall, lite kläder och lite plock fick jag ihop i alla fall som ska hämtas av vännerna idag. Många som ställt upp så de har fått ihop vagn, spjälsäng och en massa grejer :-) Jätteroligt!
 
Bild på lilla tösen skulle komma senare på fb :-)
 
Som sagt, otroligt fascinerande!!

Sovmorgon

De små juvelerna slocknade inte förrän runt 21.30 igår, helt uppe i varv och skulle inte sova. Detta resulterade i väldigt trötta barn imorse och jag var trött och Julia var trött och vi vaknade alldeles för sent. Sovmorgon. Men kom i tid ändå. Faktiskt.
 
Ska till mag-tarm på fredag så idag har jag varit på VC på morgonen och tagit prover, som alltid ska det göras några dagar innan besöket på sjukhuset.
 
Kort dag idag, Elliot ska på återbesök på VC kl 13 för att lyssna på hjärtat igen. Håll tummarna med oss att blåsljudet är väck.
 
Lite konstig vecka det här, men avbrott mitt i, eld och grejer. Här anordnar skolorna ett valborgsfirande dagen innan valborg, ikväll alltså. Eld, lotter, ponnyridning osv så om vädret inte är regnigt så får det bli en tur dit med kidsen ikväll.
 
Vad gör ni denna måndag?

VÅR!

Det är vår på riktigt när man hittar dessa små raringar i sin vita prakt och gröna volanger :-)
 
 
Lite gula små vårlökar med.
 
Helgen har trots magpaj och lite sjukt varit bra. Syskonumgänge och nöjda barn som kunnar vara ute mycket och cyklat, hoppat studsmatta osv.
 
Har ni haft en fin helg?

12 köttbullar och 3 potatisar!

Japp det satte Elliot i sig på Ikea idag när vi var där! Inte en droppe sås och inte en smula potatis eller köttbulle kvar på tallriken. Hade inget batteri i tfn så inte ett enda kort blev det från vår stadsrunda idag, Elliots och min. Vi hade så mysigt och han är världens snällaste gosse att gå på stan med.
 
Inga särskilda mål och inget särskilt som skulle handlas utan vi gick mest och strosade.
 
Ikväll har vi satt upp ett par hyllor i köket som legat och väntat i över en månad på att komma upp. Ibland tar saker en väldans lång tid att få gjorda...
 
Fredag imorgon och tänk så välkommen denna fredag är varje vecka!
 
Har ni haft en fin torsdag?

Fina fina vänner!

Oj vad mina nära tjejkompisar berikar mitt liv. Jag ser det som en stor förmån och glädje att ha dom i mitt liv. Gårdag kvällen spenderade jag hemma hos en av dom, Karin. Timmarna bara flög förbi, kaffet kallnade i muggen och fikabrödet stod i princip orört. Så mycket hade vi att prata om.
 
Hon är fin hela vägen inifrån och ut den där Karin.
 
 
& den här tillgivna och social herrn låg placerad mellan oss i soffan heeeela kvällen :-)
 

Jajamensan!

Jag är en visdomstand fattigare!!!! Fast det är ju en rikedom för mig ;-)
 
Japp tandläkaren kunde alltså dra den och det kändes såååå skönt när hon sa det. Men (ursäkta!) jäkel vad det gjorde ont att lägga bedövningen men när den väl verkat vilket gick snabbt så var tanden ute på ett kick. Jag blev helt förvånad :-)
 
5 min bilväg till tandläkaren, 12.55 var bedövningen lagd och 13.20 var jag hemma igen. På 15 sek var tanden ute. 1200 spänn kostade kalaset. Visst bedövning är säkert inte gratis och 20 min effektiv arbetstid samt några tussar att stoppa blödningen med men 1200 spänn för det, fatta att de drar in pengar dessa gånger!
 
Men jag är så glad att vara av med eländet! Jag kan redan gapa lite mer :-)
 
Ikväll har jag varit hos bästa Veronica och pratat och druckit kaffe. Trevligt som alltid.
 
Nu ska jag se om jag efter 3 koppar kaffe, adrenalinpåslag och en eftermiddagslur i bagaget kan lägga mig och somna snart :-O
 
Natti natti fina!

Nervös

Dricker kopp nr 2 och känner att jag är nervös inför tandläkaren. Förr var jag något grymt tandläkarrädd men nu sista åren har det inte bekommit mig så mycket, inte trevligt men inte otäckt. Mest irriterande att det är så himlans dyrt och idag lär det ju knapast bli billigt :-O Om de nu kan göra något, är egentligen det jag är orolig för. Att jag trots bedövning inte kommer kunna gapa eller att de ser direkt att de inte kommer kunna dra den där utan att jag måste vidare. För då blir det väntan på tid, ännu dyrare och mer nervöst då jag aldrig gjort något sådant.
 
Hoppas hoppas att det går bra och att den kommer väck!
 
Solen är inte här idag, är den hos dig?

Mer sol åt folket!

Vilket underbart väder, man får nästan nypa sig i armen! Människan blommar, de kryper ur sina bon, sätter sig i solen, pysslar i trädgårdarna, barnen leker, jaaa det är alldeles underbart!
 
Lovas gympauppvisning var toppen, de är så duktiga. & så gulliga! Svärmor, Fs bror och min mamma var med och tittade så de följde sen med hem och fikade. Senare dök brorsan och Marren upp och det blev mer kaffe då ute i solen och sen bjöd mamma på pizza. 
 
Har precis hämtat Wilmer vid fotbollsplanen och det är 15 grader ute än!
 
Mer, meer, meeer! :-)
 
Imorgon ska jag till tandläkaren, blää! Har en visdomstand som växer fel och gör ont och gör så att jag kan gapa mindre och mindre. Har hållit på en tid och nu kan jag bara öppna munnen knappt  2cm så det är faktiskt knepigt att äta :-( och jag har ont på nätterna. Hoppas bara att jag med hjälp av bedövning kan gapa så tandläkaren kan dra ut den för annars måste den ju opereras ut och det vill jag inte. Såå håll gärna en tumme eller två för att jag kommer hem med en tand mindre imorgon, för även att det är en mindre angenäm historia att dra ut en tand så vill jag bli av med det här skiten nu.
 
Ha en skön avslutning på helgen och en fin start på ny vecka!

Vilken härlig dag!

Idag har solen värmt gott och vi har varit ute hela dagen nästan. Klippt buskar, räffsat rabatter, planterat första penséerna, satt upp studsmatta och rutchkana, ätit lunch ute på en filt och njutit en massa.
 
Från lunch hade vi Adam här och på eftermiddagen sen kom mamma och fikade med oss och vi tog en promenad med smågossarna mamma och jag. Mamma tog dom även på en skottkärretur vilket de älskade! :-)
 
 
Kvällen blev inte lika bra, då F körde fast i lera när han skulle slänga trädgårsavfallet och det blev en utdragen historia men skiter i den för dagen har varit så fiiiin för övrigt!
 
Imorgon har Lova avslutning och uppvisning med bamsegympan kl 10 så imorn måste morgonbestyren göras en del tidigare än "vanliga" söndagar. Sen hoppas vi på fint ute väder imorgon med.
 
Har ni haft sol att njuta av idag med?
 

Kan ni hjälpa mig att välja?!?

Jag har sen jag var liten flicka varit sååå förtjust i vagnar, barnvagnar. Liggvagn, sittvagn, syskonvagn, you name it ;-) Detta har följt med mig från barn till vuxen. Jag är helt såld på barnvagnar och jag kan inte hjälpa det. Som 11-åring när min fina syster kom så trånade jag efter denna barnvagn och att få köra liten bebis däri :-)
 
Nu har jag ett sulkyproblem och barnvagnstiden är ju snart över för min/vår del så det är faktiskt lite jobbigt, hur löjligt det än må låta :-S
 
Vi har idag en Emmaljunga scooter och en Kronan men vi behöver bara en sulky och av utrymmesskäl egentligen (då vår hall är liten och vi inte har någon grovingång till tvättstugan och vi måste gå genom huset för att komma dit).
 
E= Emmaljunga scooter
K= Kronan sulky
 
Sitten:
E: Bra sitt som känns rymlig och komfortabel 
K: Sittdelen känns mindre och inte lika komfortabel som E
 
Ihopfälld:
E: Liten ihopfälld
K: Mycket liten ihopfälld
 
Färg:
E: Röd, som är en av mina älsklingsfärger och denna är riktigt starkt klarröd
K: Svart med ljusgrå solkeps
 
Ryggläget:
E: Mycket enkel att fälla och höja ryggstödet på
K: Enkel att sänka ryggen på, svårare att höja
 
Ihopfällning:
E: Enkel att fälla ihop
K: Lite svårare att fälla ihop än E men det är ju å andra sidan en säkerhetsgrej kan man tänka
 
Hjulen:
E: Breda, ej lufthjul
K: Smala, lufthjul som gör det enklare att köra och skönare att åka i vagnen
 
Sufletten:
E:
Något slapp och något kort
K: Stabil och bra och med en utfällbar solkeps är den toppen i regn, sol och blåst
 
Handtaget:
E: Höj och sänkbart, knapparna sitter på insidan av handtaget vilket känns osmidigt
K: Höj och sänkbart, knapparna sitter på yttersidan och är lätta vilket gör det lätt att reglera höjden
 
Jag tycker så himla mycket om båda vagnarna men kan inte välja, varken ur funktionssynpunkt eller "skönhet" :-)
 
Emmaljunga Scootern
 
Kronan
 
Tycker ni något? Delge mig era åsikter? Kanske har ni testat någon eller rent av båda vagnarna? Hjääälp ;-)
 
 
 

Skovfredag

 
Jag har ett skov av min magsjukdom sen ett par dagar tillbaka och jag mår rent ut sagt skit. Trött är bara förnamnet, magen är helt uppblåst och hård och den ömmar och värker. 10-15 toabesök per dag och jag får ont så fort jag äter och mår konstant illa.
Sen är det någon timme här och var då det blir lite bättre och då får jag passa på att göra det som står på vänt.
 
Dock har det varit lite annorlunda den här gången för jag har ont högt upp i magen med, som vid magkatarr el liknande och riktigt så brukar jag inte ha. Skumt. Någon tjusig blandning kanske. Men jag äter losec för magkatarr så tycker inte att jag borde få magkatarr då.
 
Aja det lär ju visa sig vart det bär hän. I början av maj ska jag i alla fall till min magläkare på sjukhuset och prata, ta prover samt få svar på magnetröntgen av magen.
 
Nu ska måsten göras och idag kommer Wilmer hem från P :-) och Julia ska ha två tjejkompisar här som ska sova över. Får se hur jag mår framåt kvällen, är det inte bättre får det nog bli hämtmat typ pizza då jag inte lär orka stå och fixa en massa fredagsmys om jag mår såhär tyvärr.
Önskar en riktigt skön fredag!

Loka

Japp nu har jag testat nya smakerna som Loka kommit med. Viss skepsis, jag menar varför ska vatten smaka jordgubbsglass och choklad shake och hur gott kan det vara egentligen!?!?!
 
 
Dom funkar faktiskt. Jag tyckte dom var rätt okej men jag kommer nog fortsätta att föredra de vanliga smakerna som jag brukar köpa. Kanske slinker någon av dessa ned i vagnen någon gång ibland.
 
Har ni provat dom? Vad tyckte ni i så fall?

Lillgossen

Hade en ensamdag med Elliot igår, han är snorig och hostig så han var inte riktigt på humör men vi hade det mys ändå. En promenad och lite utelek orkade och hann vi med mellan soffgos och måltider :-)
 
Lillgossen

Här är jag!

Vi lever och mår bra, lite småsnorigt bara. Har inte funnits tid och ork att blogga på några dagar. Sen sist har jag lunchat med stordottern, varit på hörseltest med lilldottern, träffat god vän, städat, tvättat, jobbat, lagat mat, tröstat barn som förlorat sin hamster, sovit för lite, rört på mig för lite och ätit för mycket. Kort och koncist ;-)
 
Är allt bra med er vänner?

Mat á la 90-tal

Japp, ikväll kör vi en riktig 90-tals klassiker till mat som jag inte gjort på tiiiiiiiiiiider!
 
 
Varm smörgåstårta! Det ni :-P Haha!

Skit också!

En mindre rolig överraskning när jag kom ut från min kära kusin igår:
 
 
:-(
 

I vägbeskrivningen från min kusin stod att jag skulle parkera utanför deras hus på parkeringen och jag såg ingen biljettautomat och letade väl inte heller, kommer man från en kommun som har avgiftsfri parkering så glömmer man lätt att kolla ordentligt om automaten inte står precis framför näsan :-O
 
Skit, så himla onödigt. Min första parkeringsbot och lär nog bli min sista. På mycket länge i alla fall.

Två fina så fina tjejer

Imorse var det utvecklingssamtal för Lovastumpan, inga överraskningar och det flyter på fint. Skönt.
 
Ikväll var det gympa för Lova och sen dubbla föräldramöten men då de stora barnen behövde läxhjälp hemma osv så avbokade vi kära mor som barnvakt då vi kände att en av oss behövde vara hemma. Så F gick och jag blev kvar hemma.
 
Jag har träffat två alldeles ljuvligt fina tjejer idag med, kusin Kristin och hennes lilla Lisa.
 
Många kusin och Kristin nu men i förra inlägget skrev jag om min kusin Markus och hans sambo Kriztin, nu handlar det om min kusin Kristin :-)
 
God lunch bjöds jag på i deras mysig lya, massa bebisgos och fina samtal med Kristin. Sambon Magnus kom hem strax innan jag skulle åka så jag fick slå några trevliga ord med honom också.
 
Hon är så fin lilla Lisa och så liten så liten. De är ju så overkligt små de små bebisarna. Lisa är drygt 1 månad men var pytte när hon föddes så nu är hon i ungefär samma storlek som en nyfödd bebis eller lite mer kanske. Tror Kristin sa att hon väger 3700g och är 52 cm lång nu.
 
Jag blir alldeles välmående med en liten bebis i famnen, de är så ljuvliga. Åh så ljuvliga.
 
 
 
 

Så kan det gå när man försöker stjäla folks pengar!

Minns ni PO.P jackan jag skrev om för en tid sen till Elliot som jag hittat på polarns köp och sälj sida? 
 
1 dryg vecka efter att jag betalat så skickade jag ett sms till säljaren och frågade när hon skickade jackan för den hade ännu inte kommit. Där drog en lång och seg process igång. Långa svarstider, förhalande svar och en massa bla bla bla från säljaren gjorde att jag efter några dagars smskonversation insåg att jackan inte kommer komma och att den inte försvunnit i posten. Saker kan försvinna i posten, absolut, men det här var inte ett sådant fall. Där började "striden" om att få tillbaka mina pengar och efter ännu 1 dryg vecka så hade jag det totala beloppet tillbaka på mitt konto. Efter att jag i princip blivit hotfull.
 
Verkligen jättetråkigt. Tråkigt att jag blåstes på jackan som jag sååååå gärna ville ha och tråkigt och surt att det finns såna där människor.
 
Dessvärre slutar inte historien här.
 
Igår kväll fick jag ett sms från min kusins sambo Kriztin, hon undrade vad tjejen hette som jag köpte jackan av som aldrig kom. Hon hade nämligen köpt 2 jackor av en tjej och jackorna lyser med sin frånvaro. Ganska snabbt kom vi fram till att det var samma tjej vi "handlat" av.
 
Jag skickade direkt ett sms till denna tjej och ifrågasatte vad hon håller på med. Sekunden efter att jag skickat fick min kusin ett sms från henne där hon bad om deras kontonr. Dock bad hon att få vänta med att betala till imorgon fredag då hon får pengar då.
 
Jag försöker fundera ut vad hennes syfte med detta är. Att köparen ska nöja sig med att få hälften av summan tillbaka så de går halva vägen eftersom säljaren även förlorat jackan (då hon skyller på posten), att köparen ska strunta i sina pengar och att denne inte fått någon jacka eller är det någon slags "lånegrej" hon håller på med. Säljer grejer hon inte har när hon är pank och sen lagom tills köparen börjar härja efter sin grej så har hon fått pengar och kan betala igen pengarna.
 
Försöker sätta mig in i en "bedragares" tänk men jag vet i ärlighetens namn inte vad hennes vinning på detta är.
 
Men hon trampade i klaveret ordentligt denna gång när hon sålde samma jacka till två i samma släkt, hahaha.
 
Sannolikheten för detta är ju minimal egentligen så surt för henne kan man ju säga!

Bara Lova och jag

Lova brukar ju åka till farmor och sova en dag i veckan om det fungerar för oss och för farmor, denna gång hade vi bestämt att det var Elliots tur. Så igår åkte F och Elliot och det kändes helkonstigt. Han är ju alltid med mig och har sovit borta typ 2 ggr förut även då i sällskap av någon av mig och F. Själv var han jätteglad att få åka till farmor och Lova sa inget särskilt om det heller vilket jag var lite orolig för innan. Men jag tror hon tyckte det var lite mysigt att veta att hon och jag skulle vara själva som idag.
 
Det blev en sån bra dag! Vi mös runt mest på morgonen och sen bestämde jag mig för att överraska henne med att åka till simhallen igen. Hon fullkomligen älskar simhallen så hon blev så glad så hon bara hoppade när jag sa att vi skulle åka dit.
 
Det är så viktigt att ibland få en stund ensam med barnen, all fokus på just henne/honom. Samtalen blir ljuvliga när ingenting runtomkring stör :-)
 
Mobilen har jag haft nedstoppad hela dagen av ren princip så tyvärr inga bilder från dagen.
 
Hoppas ni haft en fin onsdag vänner!

Fleecefodrat regn/galonställ, har du ett som ligger?

Det är ingen av er, mina kära läsare, som har ett fleecefodrat galon/regnställ till flicka i gott skick i strl 116 eller 122? Som ni skulle kunna tänka er att sälja och skicka till mig :-) Jag betalar frakten förstås!
 
Ni kan maila mig på [email protected] eller skriva kommentar om ni skulle ha ett eller veta någon som har :-)
 
Tack!

Müsli och flingor

Jag har aldrig varit någon müslimänniska utan jag gillar flingor. Naturella flingor, kanske med någon torkad frukt i men inget annat. Barnen vill också ha flingor. Jag är supernoga med att det är nyttiga flingor. Skulle aldrig någonsin köpa lionsflingor, chokladdoppade eller liknande till barnen för då kan man lika gärna slänga fram varsin godispåse till dom på morgonen. Barnen däremot skulle ju bli superglada om dessa flingor fick följa med oss hem från affären någongång men tyvärr.
 
Men så läste jag för en tid sen undersökningen kring våra flingor och müsli i butikerna och där fanns flingor och müsli med som jag trodde inte innehöll särskilt mycket socker men som visst gör det (inte kollat ordentligt och fattat läget). & svenska utbudet av dessa frukostprodukter slår i många fall USA frukostprodukter i sockerhalt och då snackar vi ju "landet socker och fett" liksom! Inte bra alls!
 
Barnen äter dom som de brukar för dom funkar bra om än det var lite mer socker i än vad jag trodde men själv skippar jag mina Kellogs special och har nu gett mig på müsli :-) 
 
 
Den här är så himla god! Jag riktigt längtar efter att få äta min fil och müsli på morgonen. Finns ju dock ett par minus. De är oförsvarbart dyra och att få namnge jordgubbar som en ingrediens när förpackningen innehåller 0,7% jordgubbar borde vara förbjudet. En och annan millimeterstor röd bit syns emellanåt i blandningen.
 
För övrigt är den supergod! :-) & ger mig inte den där känslan av att ha stoppat in 1 dl sågspån i munnen som många müslis gör.

Godmorgon

Måste väcka småtroll, de sover än och klockan är snart 8 och 9 ska de vara på förskolan. De somnade sent igår så därav sovmorgonen men nu får det va slut på den.
 
Jag har hunnit med mitt morgonkaffe och väljer att ignorera att jag har ont i huvudet och känner det som att en förkylning tassar runt i kroppen.
 
Godmorgon på er!

Finfin boostinghelg!

Igår blev det simhallsbesök. Matsäck, simglasögon, badbyxor, baddräkter, puffar bland mycket annat packades ner. Jag gillar inte simhallar eller jag gillar inte att krypa ner i ett gigantiskt badkar med främmande människor. Jag gillar inte att valsa runt i badkläder. Men vad gör man inte för ungarna så så fick det bli. Barnen älskar det så de var supernöjda alla 4 när vi åkte hemåt.
 
Vi hämtade syrran och Adam och så har de sovit hos oss inatt.
 
Jag och de minsta skulle till fina Anna på playdate med lunch och fika idag så det var lite körigt på morgonen då vi sov till halv nio :-O Vi skulle även vara barnvakt åt Adam några timmar och eftersom Elliot var trött och sur så tog jag med Lova och Adam till Anna istället för Lova och Elliot :-) Precis lika mys som alltid hos Anna och Adam var nöjd och F och Elliot hade en skön dag hemma. 
 
Gjorde mig gott att vara med familjen en heldag på skojigheter igår och en fin dag med fin vän idag.
 
 
 
Har ni haft en bra helg vänner?

Nä men så att eeeeh

Jag vet att det finns miljoners saker i mitt liv att vara tacksam för men det är inget bra nu faktiskt, det bara är så...
 
Igår gick peugeot:en sönder, kylaren är trasig. 3 st 2:or på V70:n och även om det inte var några svindyra grejer så är det aldrig gratis att varken köpa delar till eller laga en bil.
 
Elliots blåsljud känns oroligt om än det inte alls behöver vara något farligt. Men mammaoro liksom...
 
Jag kom igång att gå ut och ta rejäla promenader och nu har högerfoten ballat ur. Har skitont under och kan inte stödja ordentligt på den när jag går. Så skulle simmat ikväll istället tänkte jag men precis när jag skulle svänga av E4:an vid Mantorp efter jobbet så kommer jag på att jag glömt att lämna in företagets post! Allt ligger kvar i skuffen på bilen. Jag skyndar för att hämta Lova och Elliot på förskolan och möta upp F hemma och lämna barnen, sen vända åter mot Linköping för att lämna posten. Så kvällen rymmer inte riktigt det som tänktes. F måste även meka bil/ar och se vad han kan fixa själv och vad som måste lejas bort.
 
Sinnesstämningen är down... Som ni märker...
 
Imorgon är jag ledig och så även alla 4 barn så jag hoppas på en mysig dag tillsammans med småfolket. & att solen då inte bara skiner på utsidan utan även på insidan.
 
Ha en skön kväll vänner!

Ullared och Gekås

Ja åh vad jag skulle vilja åka dit! Förr var jag där 2 ggr om året och nu har jag inte varit där sen Lova var bebis. Alla 4 barnen är i behov av kläder, både för inne och utebruk och sen kan man ju göra så mycket fina fynd på hemavdelningen.
 
Tillråga på det så har jag en dotter (den äldsta förstås) som går och önskar att hon ska få åka dit snart :-)
 
Men inte mycket jobb nu och a-kassa är till för att räcka till det som måste has och där inkluderas inte Gekås :-O så det får vänta.
 
Nu ska jag snart möta upp F och lämna över Elliot som ska med honom och besiktiga bilen. Huu, ser tusenlappar försvinna bara jag säger ordet besiktning.
 
Själv ska jag gå en promenad när jag lämnat lillskrutt.
 
Visst är det vädret helt underbart!

Blåsljud

 
Vi har varit på vårdcentralen jag och Elliot. Elliot har en tid nu varit så trött, inte alls sitt pigga vanliga jag. Först trodde vi att det hade med att göra att den ena förkylningen avlöste den andre men nu har han varit infektionsfri ett par veckor och fortfarande lika trött.
 
Läkaren sa att efter körtelfeber kan vara trött flera veckor, t.o.m månader och på såhär små barn är det inte säkert att man upptäcker att de har just körtelfeber utan tar det som en vanlig förkylning med feber.
 
Han var sååå duktig, satt helt still och gjorde precis som doktorn sa och sa inte ett pip när de tog blodprov. Han var bara nöjd och tillfreds :-)
 
Infektionsprov, blodsocker och blodvärde togs och allt var bra. Men han hörde ett litet blåsljud på hjärtat :-( Det skulle kunna vara boven i dramat sa han. Vi ska tillbaka om ca 3 veckor och lyssna igen och se hur läget är då. Är blåsljudet kvar så ska han remitteras till barnläkare på sjukhuset.
 
Hoppas han piggnar till och att blåsljudet försvinner!
 
 
 

Jag säger då det :-)

Haha en del är väl bara något alldeles extra! Jag la ikväll ut ett regnställ från Didriksson i toppskick som Elliot haft på den lokala loppissidan på Facebook för 60 kr. Loggade in nu och hade fått denna kommentar från en tjej: "Jag köper för 50 kr om du kan mötas upp vid Maxi i Linköping inte helgen som kommer utan helgen efter :-)"
 
Inte nog med att hon prutar på ett redan billigt pris utan hon köper för prutat pris om jag kör 3 mil enkel resa för att möta upp henne. Ehhh? Nu är jag inte ute efter att tjäna massa pengar på sådana här saker men jag vill ju ogärna förlora på det :-P Liksom betala för att sälja en grej.
 
Jag blir dock mer full i skratt än något annat, haha!
 

Långpromenad i våren

Kom hem lite tidigare än väntat då jag fick rassla på på jobbet idag för Wilmer som prompt skulle med blev uttråkad väääääldigt snabbt idag :-P
 
Jag jobbade i mysbyxor och gympadojor idag så det fanns liksom ingen ursäkt till att inte ta den där långpromenad direkt när jag kom hem. Så så fick det bli. En jobbig men underbar runda då naturen verkligen skriker VÅÅÅÅÅR nu! Visst är det underbart! Det t.o.m porlade i dikena på vissa ställen. Vårtecken överallt. Mmmmmmmm!
 
Ikväll är det bara jag och lillskrutt hemma. Lova och F har åkt till farmor för att sova över, Julia sover hos en kompis och Wilmer är hos P. Nästan lite väl tomt och tyst, känner mig nästan lite ensam när Elliot nu somnat. 
 
Men ska brygga mig lite kaffe och ta en kvällsmacka och se om det är något på tv :-)
 
Har ni njutit av solen idag ni som kunnat?
 
 

God*gäääääsp*morgon

Oj så trött jag är idag *gääääsp* Men med kaffet som i skrivandets stund rinner ner i bryggaren så ska nog även jag ordna till mig.
 
Elliot sover än, snart dags att väcka. Ett par dagars vardag blir det denna för vissa lediga vecka. Jobb och dagis ett par dagar sen lite ledigt. Idag ska Wilmer med mig till jobbet.
 
Ha en skön tisdag tjusiga!

Botten och toppen!

Jag är en sån som försöker fixa, ställa upp, ordna till saker osv i den mån jag kan. & jag hjälper gärna till med saker när jag kan och om jag har förutsättningarna, jag måste ju t.ex säga nej om någon frågar mig om jag kan byta bromsar på en bil då jag inte kan det ;-)

 

Att vara en sådan människa skapar vissa förväntningar har jag märkt samt att det tydligen är så att om man som sådan människa inte kan eller det inte passar med vad det nu är man ska göra/hjälpa till med eller liknande så kan man förvänta sig sura miner. Det tycks också vara fritt fram att hugga och klanka på den människan.

 

Jag gör så gott jag kan och räcker inte det så får det va. Skit tänker jag inte ta.

 

Hela förmiddagen präglades av att jag inte gjort det 2 människor förväntat sig av mig. Utan att vara tydliga med vad de egentligen ville.

 

Det gör mig jädrigt förbannad men även ledsen och besviken.

 

, nu har jag fått ur mig lite och kan meddela att dagen ändå varit bra :-) God mat hos svärmor och våfflor till fikat. SOL, promenad, vårblommor och glada barn. En härlig dag helt enkelt.

 

 
 
Hoppas ni haft en finfin påsk med god mat och godis tillsammans med människor ni tycker om!
RSS 2.0