Trevlig Valborgsmässoafton kära vänner



Hoppas ni hittar någon mysig brasa att värma er vid ikväll

Dagen innan Valborg...

...så fixar skolorna här en liten våreld då vi faktiskt inte har någon här på orten på just Valborgsmässoafton. Det säljs en massa saker, både sånt eleverna bakat och gjort och även annat. Brukar vara riktigt trevligt om än det alltid tycks blåsa kalla vindar just denna kväll.


Julia som är med i elevrådet var då tilldelad att stå i ett stånd, hon skulle stå i mumsmums katapulten :-)


För oss andra blev det dock inget i år :-( De små barnen hade en riktigt dålig dag och grät ikapp av övertrötthet här redan innan kl 18 och jag själv har så (ursäkta) djävulskt ont av min tandinflammation. Så det sista jag kände för att var att ge mig ut bland folk. Får bli nästa år igen...


Fick ett nytt penicllin idag som jag hoppas innerligt ska hjälpa. Fick inga andra smärtstillande då tandläkaren inte visste om det fanns något eftersom jag ammar så jag är förvisad till fortsatt intag av ipren och panodil som hjälper föga. På natten när jag ligger hjälper de inte ett smack. Dessutom känns det som jag knaprar dessa tabletter som godis i hopp om att värken ska lätta så den dosen känns inte som amningsvänlig heller. Men det är väl inget han ska ta skada av min lilla älskling, hoppas jag.


Dags för lite mat, kan tugga på ena sidan i alla all :-) Sen hämta Julia.


Fortsatt trevlig lördagkväll allesammans!

J***A TAND!!

Igår kväll helt plötsligt satte det igång och vrålvärka i tanden som är under behandling och den jag äter penicllin för. Sen har det värkt hela natten, ännu värre än när jag ringde tandläkaren i tisdags och fick komma och fick penicllin. Har knappt inte sovit något. Har så jäkla ont så jag bara vill försvinna :-( Inga värktabletter hjälper. Nu inväntar jag att klockan ska bli 7.30 då tandläkaren öppnar så jag kan ringa direkt.


Det är riktigt tröttsamt och ledsamt det här nu faktiskt...

Nattningskaos

Oh my god pustar jag nu!


Fred skulle iväg och fixa det sista med bilen ikväll så jag var ensam med kvällsbestyren igen. Lova har varit hos farmor idag och Fred åkte direkt efter jobbet dit men väntade med att åka hemåt så Lova kunde få somna i bilen och sen bara bäras in i sängen. Brukar alltid funka. BRUKAR! 15 min efter att han åkt ikväll vaknar hon och är genomledsen och smått förvirrad över var hon är såklart. Elliot hade då äntligen somnat en stund så jag kunde sätta mig inne hos Lova så hon kunde somna om. Julia var hemma och hade som tur var sin mest barnkära kompis här :-)


När Lova väl somnat och jag skulle avlägsna mig från hennes rum hör jag Elliot skrika och Julia bär runt på honom. Tar honom och badar honom vilket han älskar. Mindre roligt att bli upptagen där ur dock :-S Vem vaknar medan jag håller på och tvättar Elliot, jo Lova såklart. Julia springer in till henne men hon vill ligga i vår säng så Julia tar med henne dit. Nej det var inte bra heller utan hon vill ha gröt. Gröt får hon och under tiden söver jag Elliot.


Går in med Lova i hennes säng och sätter mig bredvid. Vem vaknar då om inte Elliot. Jag tar Elliot och Julia går in till Lova. Lova är ledsen och kan inte somna så hon får komma in till mig och Elliot i min Freds och säng. 20 min senare sover de små liven, tätt intill mig på vardera sida. Bär sen in Lova i hennes säng.


Detta är nu 1 timme sen och än sover de. Men hua vilket bestyr. Vad hade jag gjort utan min största älskade unge ikväll. 2 ledsna och sovvägrande småbarn är inte lätt att ta hand om ensam.


Nu är det ju såhär, att de här 4 barnen är det bästa och finaste i mitt liv och tur är ju det när prövningens vindar blåser snålt ;-)


En smått försenad kopp kaffe och lite plock innan sängen, orkar inte vänta på gubben ♥  Han kommer när han kommer.

Ont byttes mot ont :-(

Igår kväll var Elliot bökigare än vanligt och det tog lång tid att få honom att somna. Idag har han inte sovit ett enda långpass, är grinig och fiser massor! Jag har funderat på vad det kan bero på, om det var maten jag åt igår men så helt plötsligt slog det mig och jag googlade. & visst var det så. Det är de här som spökar:




Mitt penicillin, Kåvepenin.


Jag blir alltid kass i magen på alla tänkbara sätt när jag äter penicillin och tanken slog mig att det ju går över i mjölken och att Elliot kanske kan få samma biverklningar. & visst var det så. De kan få precis samma biverkning som oss som äter det.


SUCK! :-(


Jag har ju liksom 5 dagar kvar att äta det där skiten. Stackars Elliot :-( Skulle ju vilja sluta omedelbums men då kommer väl värken som ett brev på posten så jag antar att vi måste härda ut, både jag och lilleman.

B.U.S

Är ju barnsligt förtjust i det mesta vad skönhetsvård heter. Krämer, smink, parfymer etc. Är inte på något sätt den som alltid sminkar mig och är välsminkad och stylad men jag gillar det där lilla extra när man ska iväg på något samt att jag är intresserad av att sköta om huden osv.

 

Nu hoppas jag att min kära svägerska läser min blogg för nu ska jag tipsa om BUS, hon eftersökte det nyligen på sin blogg :-) Jag solar inte solarie och har aldrig gjort, är noga med solfaktor när jag solar ute. Färg vill man ju dock gärna ha. Som småbarnsmamma är det sällan tid ges till att få någon schysst bränna och då är BUS kalasbra. Börja några dagar innan du ska på någon tillställning eller om du bara känner för att bygga upp en bränna kanske.

 

De flesta luktar rent ut sagt illa och de blir lätt orangea, flammiga och inte alls bra. Jag har en favorit, en dyr sådan. Diors, den ger en fin solbränna och ett litet lätt skimmer som gör huden superfräsch.

 

Men nu har Lóeral kommit med en i sprayform som jag testat. Verkar toppenbra. Blir jämn och fin och luktar inte alls sådär illa som alla andra BUS. Inte orange i resultatet heller. Minuset är möjligen att det är lite svårt att spraya t.e.x armar själv och få det bra men övning ger färdighet ;-) Jag har bara testat då jag nyligen köpt den men ska framöver se om det går att få till en bra bränna med den.

 

Den finns på Kicks där jag själv köpte den men såg den igår på Åhléns och de hade kampanjpris på den nu, 140 kr. Ordinarie 175 kr. Ber om ursäkt för den dåliga bilden :-S


SOOOL

Det är blå himmel och sol ute! Det blåser visserligen lite här men jag ska snart söka upp en läplats med en brassestol, bok och kopp kaffe. & hoppas att lilleman sover ett tag så jag hinner sitta en liten stund i alla fall :-)


Lille herr missnöjd är ju nämligen inte den sortens bebis som gärna ligger vaken för sig själv och filosoferar precis ;-) utan vaknar han är det bära och tutta som gäller.


Ska slänga i en maskin tvätt och dra igång diskmaskinen nu sen ut och lapa sol :-)

En trevlig eftermiddag

Här vaknade vi till regn imorse och jag var allt annat än utsövd då jag haft en värkande tand samt en tuttig son hela natten ;-)


Så idag fick bli en dag då vi besökte stan och lite affärer. Mamma och syster med sällskap fick följa med mig och lilleman :-) Han sov hela tiden och vaknade först när vi hade 1 km kvar hem och då var han katastrofalt hungrig kan jag meddela! Eftermiddagen blev trevlig, vi åt lunch tillsammans och så fyndade vi på Cubus. De hade 30% i sin butik på Ikano idag, på hela sortimentet. Så det blev lite kläder till alla barn, för de lite varmare dagarna.


Till mig själv blev det 2 linnen, en nagelfil :-) och en topp. Rena rama storshoppingen ;-) Det är ju så mycket enklare och roligare att handla till barnen.


Nu har jag betalat räkningar så slurp sa det på kontot och alla pengar försvann typ. Den här gången var jag dock övernoggrann med siffrorna. Förra månaden betalade jag ju nämligen 3000 kr till canal digital istället för 300 kr :-O I mitt jobb använder jag ju sifferdelen på tangentbordet HELA tiden så jag kan nog knappa i sömnen nästan men i det här fallet så slog det nog slint i hjärnan helt enkelt :-P


Nu kaffe och macka. Lägger sig fint runt midjan att äta såhär sent... :-S

Aj aj aj aj aj :-(



Ja bilden talar väl sitt tydliga språk. Tandeländet som sitter framför den visdomstand som jag drog ut mådde ju inte alls bra då visdomstanden suttit så illa. Rotfyllning blev det och rensningen påbörjades förra onsdagen och då hade jag haft rejält ont i några dagar. I tors kändes det bra men sen i fre började en värk smyga sig på. Denna har sen eskalerat och inatt hade jag grymt ont. Blir ju mycket värre när man ligger ner då det liksom blir ett tryck.


Ringde tandläkaren och fick tid i eftermiddags och hon sa att det blivit en inflammation under eller i rötterna pga bakterier så det blev penicillin.


Vanliga värktabletter hjälper inte och penicllinet kommer ju inte göra märkbar nytta förrän om ett par dagar så det blir främst en rolig natt inatt. Ligger ju och ammar Elliot nattetid och det funkar så bra, ingen av oss blir riktigt uppväckt, men det kommer jag inte klara inatt så får se vad lilleman säger om det.


Är så less på tänder nu så jag vet inte vad!!!!


Fred har mekat bil ikväll igen och jag har varit ensam med de små. Det är lite utav en utmaning att ha hand om nattningen ensam med en supertrotsig och gnällig 2-åring och en kvällsskrikande bebis men just ikväll gick det över förväntan :-)


Tänkte imorgon eller på torsdag åka in till stan och köpa några smågrejer i form av kläder till mig, bl.a ett par linnen jag sett på Åhléns. Får se om syster och mor vill följa med.


Nu ringde Fred och sa att han är på väg hem så då ska vi ta en kopp kaffe ihop innan det är sovdags.

Ännu en...

...låt/video med Anine Bing. Hon bloggar förresten för Mama om man skulle vara intresserad av att läsa.



Inre drivknut




Ja bilden föreställer tydligen en drivknut. Visst är den vacker?! Eh, hrmpf! Detta lilla stycke som är paj på vår V70 fanns då bara att få tag på i Norrköping som närmast, en knapp timmes bilfärd härifrån och kostar då 2000 små söta svenska kronor. Ser fram mot att välkomna denna lilla pryl till vår familj för den nätta lilla summan....


Behöver jag påtala ironin i mitt inlägg och hur less jag är på bilar och att minsta lilla del till dessa kostar alldeles för mycket pengar. Finns ju roligare saker att göra för pengarna. Likväl behöver vi ju fungerande bilar :-)

Gillar skarpt

Vi njuter av vädret

Lova vill vara ute hela dagarna när det är sånt här väder och det får hon givetvis vara om vi inget annat ska göra. Vi är ju gärna ute med i detta underbara väder som varit sista dagarna. När man heter Lova så blir man riktigt smutsig av utedagar och då blir det badet:







Idag har Fred hållt på med V70 hela dagen, det han skulle byta gick strålande men så när han skulle åka så lät det konstigt och han kunde inte köra iväg. En drivknut hade pajjat så bilen står kvar hos mamma (han har hållit till i hennes garage) och så får han köpa grejer och fixa det imorgon. Bilar är fantastiskt roligt. & billigt. NOT!!


Fina Anna och Millie var hos oss i förmiddags och fikade och lekte. Supertrevligt som alltid. Elliot och Lova fick så fina grejer.



De här underbara och coola dojorna fick Elliot


Det studsas en hel del på studsmattan vill jag lova, lillsnörpan fullkomligen älskar att studsa :-)



Behöver jag säga hur förväntasfull och ivrig hon var :-D Hon tyckte det tog lite väl lång tid att sätta upp den dock ;-)


Nu väntar en välbehövlig dusch, hängning av en maskin tvätt och lite förberedelser inför vardagen som imorgon kommer åter...

Påskmiddag

Det blev en stressig förmiddag. Elliot var inte på humör så jag fick liksom inte det gjort som behövdes. Den pojken nöjer sig nämligen inte med att bli buren när han ligger och är ledsen utan han ska tutta. & jag bara måste ju göra lite annat ibland...


Halv ett skulle vi vara hos svärmor på påskmiddag och det var vi :-) Mamma var medbjuden vilket var mycket trevligt. Både min mamma och Freds mamma lever ensamna då deras män är bortgångna.
En massa god mat och fika har vi tryckt i oss :-)







Hon ser knappt ut under luggen lilla trulmajan ;-)




Sussar sött


Ikväll däremot undrar jag om han inte haft ont i magen lilla killen. Inte velat äta alls utan bara tutta, återigen det olösliga dilemmat tutta men inte äta, och gråtit och gråtit. Nu sover han dock men vaknar med jämna mellanrum. Hoppas det bara var tillfälligt.


Jag har grym huvudvärk ikväll så ska försöka komma i säng tidigt.


Imorgon fm kommer min kompis Anna hit med sin lilla Millie på en fika :-) Fred ska fixa med bilen samt att vi måste försöka fixa en hel andra massa saker imorgon seneftermiddag/kväll när vi kommit hem som vi inte hunnit under påsken. Fler gemensamt lediga dagar skulle behövas!

Påskafton



Fixar med barnens påskägg :-) Julia hämtades för en liten stund sen av Patrik och Wilmer, de skulle på påskmiddag hos farmor och farfar och träffa kusiner osv på den sidan idag.


Vi har inget planerat idag mer än att vi ska grilla ikväll, mums. Premiär är det. Helgrillad fläskfilé med någon form av potatis i ugn, god sås och sallad.


Lova och Fred har åkt iväg in till stan för att till Lovas stora glädje köpa studsmatta. De andra barnen gläds med förstås :-) Vi hade inte tänkt ha studsmatta, vi valde pool för några år sen istället då den kändes mer attraktiv för oss alla men nu går det nog inte längre. Lova är som tokig i studsmattor och nu har vi ju en liten till som är på uppväxt så det var bara att ge vika för studsmattetrenden och pryda vår tomt med ett sånt där blått elände med ;-)


Elliot tar sig en liten lur och jag tog mig en kaffe och satte mig här men nu ska jag försöka fixa lite innan han vaknar. Jag kan inte för mitt liv begripa att jag lyckats få 3 supertuttiga barn av 4. Lova var extrem (!) så jag trodde inte Elliot skulle kunna slå det men han är på god väg. Varannan timme hela nätterna och så fort han vaknar på dagen ska han tutta. Spelar ingen roll om han sovit 10 minuter eller 3 timmar, det sistnämnda är ju dock lite mer förståerligt! Haha!

Trevlig Påskafton på er alla!

Långfredagen

Igår var det Långfredagen och vi skulle egentligen haft kalas. Kalas för att fira Lovas 2-årsdag och för att fira Elliots ankomst då inget av det blivit av pga sjukor hela tiden. När vi bjöd in visade det sig att det var många som inte kunde komma så vi struntade i det. I sista stund bestämdes dock att min kusin Markus med familj och brorsan med familj skulle komma i alla fall :-)


Blev en bra eftermiddag. Alla goa små ungar lekte. Vi fikade och sen fick barnen vara ute i det vackra vädret förstås.




Alicia 3 veckor. Mina barns minsta lilla syssling




Alicia i mamma Kriztins famn




Barnens kusin Ewelyn, hennes mamma Malin och min bror Joel med ryggen mot kameran :-)




Min kusin Markus och hans Kriztin




B1 & B2 ;-) Nej sysslingarna Alva och Lova :-)


Glad Påsk



På er allesammans!

En tant på city gross

Idag kom det första riktiga leendet. Lilla fina Elliot log ordentligt för första gången. Vi har ju som jag skrivit tidigare sett att det "legat i startgroppen" och idag kom det på riktigt.


Till vem då?


Jo en tant på city gross när vi var och handlade :-O


En tant som kom fram och tyckte att han var så bedårande. En färgsprakande kvinna i glasögon och läppstift :-) Hon böjde sig verkligen ner mot honom och pratade milt med honom länge. Jag såg hur väl han lyssnade och iakttog henne och hips vips kom det, ett brett leende. Inte bara en gång utan två. Hela hans lilla kropp ville säga något, det spratt i honom och han log med hela kroppen ♥


Man önskar att man kunde frysa tiden och bara ta in hela leendet, få betrakta det länge. Jag talade givetvis om för kvinnan att det var första gången han log ordentligt och det tyckte hon såklart var jätteroligt om än hon nästan ursäktade att hon hade fått det första leendet och inte vi. Men jag såg det ju och det var huvudsaken :-) Fred hann inte riktigt med då han höll på med annat så vi hoppas lillprinsen kör en repris SNART!

Besök på jobbet & lite shopping

Strax efter nio åkte jag, Julia, Elliot och Lova iväg till stan. Jag skulle till jobbet med ett papper samt ett kort möte med min chef och sen skulle vi gå en sväng på stan. Var roligt att träffa alla kollegor. Är så mycket trevliga, roliga och härliga människor på mitt jobb. Många nya ansikten såg jag med, händer mycket hos oss när man är borta ett tag.

 
Ett viktigt beslut är fattat och det känns bra. Återkommer med mer info kring det framöver.

 
Sen gled vi då ut på stan för en shoppingrunda. Massa härliga sommarkläder till barnen överallt! Kollade ingenting till mig själv, det får bli när inte barnen är med. På H&M, där det fullkomligen kryllade av sommarsött till stora och små barn, pojkar och flickor, var det 10% på hela köpet idag samt att jag hade ett par premiecheckar så där handlade vi lite sommarlätta saker som linnen, shorts, tunnare klänning osv.


Litet smakprov från det vi handlade :-)



De här juvelerna valde Lova, kostade en förmögenhet (39,90) ;-)

 
McDonalds stod för lunchen :-) När vi sen kom till bilen vaknade Elliot och ville ha mat innan vi åkte hem. Då hade han sovit sen vi åkte hemifrån strax efter nio och klockan var då efter ett.


Nu har vi ätit matig kycklingksallad till kvällsmat och småtrollen ska nattfixas och sövas, lite senare än vanligt men så är det ju ledigt några dagar nu :-)

Vilken koll!!!!



Lova: - Mamma nya strumpor?
Jag: -Nej det är inte mina strumpor.
Lova fnissandes: -Näää Wimers (Wilmers)!! Mamma låna dom.
Jag: -Ja mamma lånar Wilmers strumpor.

Jag är imponerad av denna lilla unge ♥

Onsdag

Lillplutten sover i vagnen ute på verandan, väl påklädd och omstoppad för idag var det ingen värme minsann. Jag och flickorna ska äta frukost och så tänkte jag hinna med en dusch innan Elliot vaknar.


Fred kommer hem vid lunch då jag ska till tandläkaren kl 13 :-( Gillar det INTE! Hoppas utöver den allmänna obehagskänslan att gå till tandläkaren att just min tandläkare inte är lika bitsk idag. Dock är jag ingen lipsill idag så jag ska nog klara av att bita ifrån i så fall, vara mitt gamla vanliga jag :-) Lova har eftermiddagstid på dagis så när de släppt av mig hos tandl så åker de vidare till dagis med Lova. Kl 16 ska hon hem igen :-)


Trevlig onsdag!

Så lite kan göra så mycket



Idag kom denna. På precis rätt dag. Exakt rätt timing. Som om någon visste att jag i eftermiddag skulle få totalt lugn omkring mig en stund och kunna sitta i solen och ägna mig åt en tidning.


För det var precis så det var. Julia hade en kompis här och de tog med Lova på en promenad, Elliot sov i vagnen och jag bestämde mig för att hämta posten och sen bara sätta mig i solen och njuta.
45 min fick jag med sol, fågelkvitter, Mama och kaffe. Vilken energikick!


Elliot har tenderat att skrika så fort han är vaken. Han vill bara bara tutta när han är vaken annars skriker han. Han har ju sina stunder förstås då han är vaken och kikar och intar sin omvärld. Vi pratar och myser. Övrig vakentid är dock mycket gråt. Jag ger honom naturligtvis så mycket tutte han vill :-) men till slut är han ju fylld både till bredd och längd och blir då galen när det kommer mat och han bara vill tutta och mysa där så då blir det gråt pga det :-(


Idag har han sovit 2 långpass och däremellan varit såååå mysig. Tendens till leende finns nu och det är så gulligt. Han har vissa favoriter han spanar in bl.a vardagsrumsgardinerna, hjärtana som hänger i hissgardinerna i köket samt en svart väggljusstake. De kan han titta på lääääänge :-)




På väg in i drömmarnas land :-) Finaste lilla Elliot ♥


Hann plantera lite penséer idag med, några till ska ner i jorden imorgon eller någon annan dag ;-)


Sov gott när det blir dags för det!

Såhär långt...

... känns den här dagen mycket bättre än gårdagen. Ja jag vet att klockan inte ens är 9 än men jag kan väl få hoppas att dagen fortsätter som den börjat. Bra. Har lämnat lillsnuttan på dagis för lek ett par timmar. Julia är i stallet, det är ju Påsklov här. Elliot sover. Jag ska äta frukost och sen hoppas jag solen fortsätter hålla sig framme så vi kan tillbringa eftermiddagen utomhus.

Lipsill



Ja det är hon på bilden. Som är en lipsill alltså. Kanske inte lipsill just då, bilden togs häromdagen. Men idag. & hon på bilden är ju då jag...


Amningshormoner eller alla övriga hormoner som rusar runt i kroppen är nog bovarna i dramat. Har haft turen att sluppit deppighet osv i samband med när jag fått barn. Inte varit särskilt trött heller, inte sådär mörk-under-ögonen-och-grusig-syn-trött i alla fall. Trött, ja absolut, till och från men inte sådär så jag nästan ramlat ihop. Min dipp har jag i slutet på graviditeten, då är jag grymt trött, har hormonrus och pendlar mellan att vara lycklig, arg och ledsen typ ;-)


Men idag hände något. Jag fick spelet på att det var så himla rörigt här hemma, saker överallt, smutsigt, massor tvätt, diskbänken full med disk osv. Jag kan sura ihop för det annars med men idag var det av en annan dimension. Kaoset kom åt mig, helt och hållet. Kändes övermäktigt.

Har haft tandvärk hela helgen och när jag ringde tandl i fredags så var de på kurs så jag ringde imorse igen. Fick tid idag på em. Skulle hoppa in i duschen en dryg timme innan jag skulle vara där men kunde inte uppbringa en enda badhandduk. Alla och då menar jag ALLA, för vi har många, låg i tvätten. Inte ens en vanlig handduk fanns.


Då brast det. Jag satte mig på en stol i tvättstugan och tjöt. Arg. Uppgiven. Trött.


Ingen upptäckte mig. & det gick över rätt snabbt men kände mig gråtmild efter.


Väl hos tandl så hade nog min tandl en dålig dag eller var bara uppriktigt irriterad på mig. När jag påbörjade min behandling denna gång så sa hon att jag inte skulle betala per gång (har varit där två ggr innan dag) då hon ville kolla vad det totala skulle bli, karens osv eftersom det var ett par större jobb som behövde göras. Jag fick i slutet av graviditeten omboka tider vid ett par tillfällen då jag på slutet pga foglossning och illamående hade jättesvårt att ligga på rygg. Sen ville jag inte springa till tandl direkt efter förlossningen så sista gången jag ombokade bad jag om en tid lite längre fram så lilleman skulle vara några veckor. & den är nu på onsdag. Idag var ju en akuttid.


Hon borrade upp tanden som jag har ont i och la i något. Tanden måste rotfyllas eller dras ut. När hon meddelar det så säger hon lite kort "-Frågan är ju om det är någon idé att påbörja en rotfyllning eftersom du har så svårt att komma hit". Jag förklarar då igen läget vilket jag även gjort i telefonen när jag ombokat. Men hon släppte det inte riktigt ändå utan sa något liknande senare med. Sen när jag var klar så tittar hon i datorn och säger "-& inte har du betalat någon gång heller!". Då surnar jag till och säger det hon sagt till mig och att ingen därmed sagt att jag skulle betala, då svarar hon "-Så kan jag inte sagt riktigt, för så gör vi nämligen inte". Nähä tänkte jag, märkligt att hon då sagt så! Hon avslutar med att säga "-Då får du betala allt det idag". Sättet hon säger det på får mig att vilja lipa. Igen. Känner mig tillplattad. Som ett litet barn som blivit uppläxad av en främling. Usch, kände mig pytteliten. Ville bara krypa under min sten och inte komma fram mer.


Sen hem och laga mat, en ny rätt jag inte testat. Som blev mindre god, så att säga. Rätt avslutning på fel dag kanske, maten följde ju i alla fall dagens röda tråd. Allt totalt fel.


Känner mig fortfarande vek, lipig. & har ont i tanden. Så ska ta och krypa ner nu och hoppas få sova lite. & få vakna till en bättre dag imorgon.


Natti!

Helgen

Tog igår med syrran, Julia, Lova och Elliot och åkte för lite shopping. Blev inte mycket till shopping men en mascara och en klänning til Lova och så tog vi en fika. Därefter gick vi till en fin lekpark de har en bit från köpcentrumet. Där var jag en del med Julia och Wilmer när de var små med. Har alltid varit en fräsch och väl underhållen lekpark. Lova älskar lekparker. Vilka barn gör inte det :-)







Fina syster och Elliot


Fred hade gjort sig illa i foten medan vi var iväg, snubblat på något vis och kunde knappt stödja på foten samt att den var svullen så för honom blev det akuten. Var dock "bara" mjukdelarna som fått sig en smäll och idag är det bättre om än han haltar och har värk.

 

Julia och jag kollade film igår kväll när de små somnat så det blev lite mys för oss stora tjejer :-D

 

Idag har det varit full rulle. På fm kom brorsan och Ewelyn, de åkte sen vidare till mamma där brorsan lämnade Ewelyn så på em kom mamma och hon hit. På vägen hit körde de om min morfar som var ute och promenerade sin dagliga runda så de plockade upp honom och han fick följa med hit :-) Sen åt och fikade de här allesammans, trevligt. Det blev en hel del utevistelse med, skönt även att det blåste en del.




Brorsan och Ewelyn









Min fina gamla morfar (87 år) och Fred




Mamma, Ewelyn och Lova


Hoppas ni alla får en trevlig start på den nya veckan!

Idag i MVT :-)

Vävd långsjal

Eftersökte info på familjeforum bl.a genom att starta en egen tråd men är inte tålmodig nog i detta fall så jag har läst och läst själv på internet och äntligen hittat en bärsjal som jag tycker verkar vara vad jag sökt. Amazonas Carry Sling färg Melon blev det. En vävd långsjal men som ska vara av den svalare sorten. Har läst på sjalbarn.se och där har den fått mycket bra betyg från användare så jag hoppas vi ska bli nöjda :-)

Såhär ser den ut:



Nu är det godnatt :-)

Corren

Klicka här och se mina älsklingar i Corren idag :-)

Magnus Ladulås DNA

Läste på aftonbladet förut att man nu öppnat Magnus Ladulås grav för första gången sen början på 1900-talet. Hans DNA ska analyseras för att reda ut släktskap, hälsa/sjukdomar osv. Visst är det coolt. Jag är grymt fascinerad och imponerad av vad som kan göras idag. Att med ett gammalt ihoptorkat skelet från slutet på 1200-talet och dagens otroliga teknik kunna fastställa saker som vilken sjukdom Magnus Ladulås led av t.e.x. Mycket häftigt.


Yngst & äldst



♥ Min yngsta och min äldsta ♥




Myser på syrrans axel :-)


Mamma och syrran kom förbi på en fika i em och dessa smarriga muffinsbakelser hade syrran slängt ihop





Är görtrött efter en dag med tandvärk och mycket bärande på ledsen liten Elliot. Imorgon ska jag in på möte på jobbet på em, ett möte som jag hoppas ska ge lite klarheter.


Nu dusch sen nana :-)

Efterlängtad kille ♥



Lova kastade sig i Wilmers famn när han kom hem och drog sen med sig honom in på sitt rum :-) Vi alla var så glada att han äntligen kom hem, min stora fina pojke ♥ Så ikväll har det varit mycket pussar, kramar och gos med Wilmer från alla håll :-)


Den övriga dagen har varit ganska tung. Elliot är inte bra så han har knappt sovit något alls idag mer än kortare stunder i min famn. Hoppas han inte ska bli sjuk men det verkar dessvärre vara någon förkylning som spökar. Hoppas natten inte bli lika "vaken" som dagen varit... Nu sover han sen en halvtimme så jag tänkte ta en kopp kaffe och bara vara en liten stund innan jag kryper i säng.


Hoppas ni får sova gott allesammans!

Bullbak

När vi kom från dagis efter att ha hämtat liten Lova så gjorde jag en bulldeg. På skoj med ett visst allvar i sa jag till Julia som låg och läste bok på soffan att " ska vi slå vad om att Elliot vaknar så fort jag ska börja baka ut sen". & vad hände :-D Jag hann dela degen i två delar och börja kavla den ena så vaknade han. Så det fick bli amning och sen baka ut bullarna med Elliot i bärselen, därför blev det "kluttbullar" när man skär rullar istället för de snurror jag brukar göra. Snabbt skulle det liksom gå :-D





Sen när jag bakar klart DÅ somnade Elliot i bärselen!




I höstas planterade jag och barnen lökarna från minipåskliljor som vi sparat från påsken förra året och idag upptäckte Julia genom köksfönstret att blommorna kommit upp så hon hämtade kameran och zoomade in lite snyggt ;-)

Lova + Mascara =





Mycket hinner uträttas medan mamma ammar :-O Med sin pall och lite envishet fick hon fatt i en mascara och nog visste hon var den skulle vara om än det kom lite lite lite utanför!! :-P

Fika ute på trappen



Idag har vi njutit av vädret. Såg ju inget vidare muntert ut imorse men sen sprack det upp minsann :-) Hämtade Lova som vanligt 11.15 och fick även i samma veva hämta Julia som mådde dåligt i skolan. Hörde igår hur täppt hon var. Fattar inte att hon åker på allt hela tiden, det är hon och Lova som sista tiden varit konstant sjuka.


När vi ätit lunch så gick vi ut, först ner till ån för att kasta sten i vattnet som är en av Lovas favvosysslor ;-) Sen var det rutschkanan och sandkakor i sandlådan som gällde. Jag fixade fika som vi intog på trappen till lillstugan där solen värmde helt underbart. Med jacka och mössa fick även Julia komma ut och fika med oss. Vi var ute i 3 timmar och Elliot sov i vagnen ute med oss hela tiden.


Fred fick åka själv på föräldramötet då vi inte fick tag på barnvakt till de andra (Elliot skulle ju följt med). Så han kom hem från jobbet, duschade och åkte igen ungefär.


Blev sent här ikväll så först nu när kl är 21 så är det lugnt i huset och alla barn sover sen en stund. Snart dags för en trött mamma att sova med...

Välkommen underbara vår!

Jag har inte hunnit det jag tänkt i helgen men det har då istället varit en riktigt bra helg ;-)


Igår tog jag barnen och syrran och åkte ut till mamma där även brorsan och lilla Ewelyn var. God mat och fika (smarriga, hemmagjorda rulltårtsbakelser) och umgänge. Mamma tog flickorna på en promenad i kohagen (där korna inte blivit utsläppta än :-D ) för att leta blommor och nog hittade de en del. Det blåste ju tyvärr storm nästan så de kunde inte vara ute någon längre stund. Så i helgen träffade vi äntligen mamma ♥ och alla syskon ♥ på plats samtidigt.


Idag åkte vi till svärmor allihop och fick god mat. Vindstyrkan var betydligt mindre idag så vi kunde vara ute en hel del. Fred bytte däck på bilen, Lova och farmor kollade Lovas plantor, strosade i trädgården, gungade och kelade med katterna. Själv satt jag på trappen och bara mös i den ljumma solen. Elliot sov i princip hela tiden.



Vår alldeles egna lilla vår och sommarflicka

Imorgon är tanken att Lova ska till dagis. På kvällen är det föräldramöte för Julias klass men troligen blir det bara Fred som går. På onsdag sen är det dags för föräldramöte för Wilmers klass och då tänkte jag försöka gå. Beror ju på en viss liten kille nu huruvida man kan ha med honom på en sån sak eller inte :-)


Hoppas på mer sol imorgon. Jag blir alldeles varm i kroppen bara jag tänker på vilken härlig tid vi går tillmötes nu. Det märks på barnen med hur gärna de vill vara ute och hur bra de mår av ljuset och allt som är på gång i naturen. Välkommen underbara vår! ♥

PO.P

Är lite dålig på att lägga ut "shoppingbilder". SÅ, här kommer då senaste inköpet från Polarn & Pyret till liten Elliot :-) På rea var det dessutom, det gillar jag. Eller rättare sagt jag gillar när det inte bara är skräp på reor.



Fint tyckte jag :-) Mössan har han redan invigt.PO.P


Jag är en sån som är ett stort fan av Po.p vad gäller vissa av deras grejer och vissa andra inte. Deras skaljacka och WS har varit oslagbar till alla barnen. Vinteroverallen tycker jag sådär om faktiskt. En del kläder är kalas i kvaliteten andra tappar färg snabbt i tvätten som vilket billigare märke som helst skillnaden är ju då bara att Po.ps grejer inte är billiga.

♥ 1 månad ♥

Elliot är 1 månad idag och jag kan inte för mitt liv begripa det! Tiden går skrämmande fort. Jag gosar. Pussar. Smeker. Luktar. Beundrar. Jag får aldrig nog, han är underbar. Växer så fort, han börjar bli stark i nacken, vänder huvud och blick mot saker han vill se och tittar oss rakt i ögonen när vi pratar med honom.


Jag skulle vilja sakta ner tiden lite, så att den går lite långsammare. Så jag hinner memorera så mycket som möjligt och hinner njuta av varenda liten sekund med honom. Jag vill som vanligt the impossible...

 

Jag försöker förlika mig med att det här är sista barnet, att det här är vår sista bebis. Det är helt ärligt riktigt tufft men med 2 större barn så vet jag att det innebär mer att ha större barn och jag vill hinna med mina barn. Det är läxor, prov, träningar, aktiviteter, matcher, uppvisningar, föräldramöten, skjutsa hit och dit osv och det tar sin tid och energi. & alla barn har rätt till sitt med sina föräldrar. Men att veta att det är sista gången jag håller en nyfödd i min famn som är min är nästan en tanke som jag inte ens vill tänka fullt ut :-S

 

Nu pockar en viss liten kille på min uppmärksamhet, nyvaken och göööörhungrig ;-)

Lekplats under konstruktion

Igår fixade vi staket och staketstolpar, vi ska nämligen göra som en liten lekplats till barnen och ha staket runt där. Staketet mest för de små barnen så vi eliminerar risken ytterligare att ge sig ut på grusvägen utanför där dessvärre en del bilar bränner på rätt bra. Så om det bara slutar blåsa någon gång så kan vi kanske sätta igång med det projektet. Idag har Lova och Fred hämtat ny sand i grustaget till sandlådan och Fred har öst ur den gamla och fyllt på med ny fräsch :-)


Rutschkanan ska stå där med och så letar vi gungställning.

 

Idag har jag sovit med Elliot på förmiddagen och det var så sköönt. Känner mig mycket piggare nu. Var på BVC med honom igår förresten och han ökar stadigt i vikt, inte konstigt med all tid han tillbringar vid tutten :-P 4860 gram, 56,5 cm lång och 38,5 cm i huvudomfång. Längs och huvud har börjat plana ut i kurvan som det brukar och vikten har börjat gå rakt uppåt :-O ;-)

 

Har nu dansat runt med snabeldraken och skulle vilja göra en bulldeg men lilleman är inte riktigt på det humöret för att det känns som rätt läge för bullbak.


Ska se om jag kan smita iväg til affären alldeles ensam i alla fall, handla lite småsaker bara. Om inte Elliot hunnit lacka ur redan innan jag kommit iväg ;-)


Trevlig fredag kväll!

OCM

Min hy är fullständigt slutkörd efter denna vinter. Jag är frasande torr på många partier i ansiktet, vid hårfästet, bakom och i öron och på hela kroppen egentligen. Jag smörjer med fuktserum, fuktkräm ömsom fettkräm, kör fuktmask och grejar men hyn är bara hyffsad några timmar efter att jag gjort allt detta. Så nu ska jag testa den naturliga metoden. OCM, The Oil Cleansing Method. En oljeblanding som man rengör huden med. Är en bra metod oavsett du har fet/finnig hy eller torr/känslig hy då du själv reglerar de olika måtten av oljor i blandningen.

 

Blandning

Oljig hud: 30% ricinolja 70% olivolja

Balanserad hud: 20% ricinolja 80% olivolja

Torr hud: 10% ricinolja to 90% olivolja


Ricinolja köps på Apotek eller välsorterad hälsokost butik. Man kan ta andra oljor, man får helt enkelt prova sig fram, vilken/vilka oljor som passar ens hy.


Om du av ovanstående blandning får finnar så minskar du olivoljan och ökar på ricinoljan och om du blir torr gör du tvärtom.


Tillvägagångssätt

Ta en klick av oljeblandningen och smörj in hela ansiktet även över sminket. Ta varmt vatten från kranen på en handuk och krama ur. Lägg handduken över ansiktet och låt ligga tills den svlnat, torka då ansiktet med handduken. Gnugga eller skrubba INTE. Gör om 2-3 ggr. Smörj dig med en mjukgörande kräm efteråt. Om du har torr hud så ska handduken bara vara ljummen, om du har fet hy så ska denm vara riktigt varm när du lägger den på ansiktet.


Jag köpte en liten tom falska på apoteket som jag har blandningen i. Den kostade 10 kr.


Utvärdering kommer så småningom :-)

 

 

 

Ikväll har Elliot haft sitt första magonda, i alla fall sitt första riktigt märkbara :-S Med skrik och otröstlig i 1/2-1 timme. Varje minut känns som en halvtimme och det skär i hjärtat när de här små har sådär ont. Det enda man önskar är att det skulle finnas något man kan göra. Julia började gråta så synd om honom tyckte hon, lilla gumman. Till slut däckade han i min famn lille snutten.
Jag hoppas så innerligt att det nu bara inte är början på kolik, hemska tanke :-S


Mina tankar ikväll går till en tjej på ett familjeforum jag är medlem på och skrivit lite med som också fått sitt fjärde barn nyligen, en liten kille. Den lille killen fick RS-virus för ett par dagar sen och blev idag riktigt dålig. Nu verkar läget stabilt och jag hoppas han återhämtar sig snabbt. Blir så illa berörd när de här små mår sådär dåligt och när föräldrar ska behöva genomgå såna saker som att ens barn blir allvarligt sjuka. Grät när jag läste om honom och tittade på bilderna, liten, ynklig och matt i blicken.


All styrka till alla små barn som är allvarligt sjuka, oavsett ålder, och alla deras föräldrar som utsätts för den grymma prövningen i livet....


Imorgon ska jag städa ut bacillerna!

Vårt hem är eftersatt vad gäller städning så imorgon bara måste jag städa! Hoppas på att 2-åringen kan roa sig lite själv och att lilleman finner sig i bärselen om han inte vill sova medan mamma städar :-) Ångrar att jag inte satsade på en bärsjal denna gång. Har inbillat mig att det är bökigare att sätta på osv men det är ju det ultimata för både bebis och förälder. Är väl inte för sent än men vet inte om jag orkar ge mig in i sjaldjungeln :-S Vilken man ska ha osv känns som ett helt företag att ta reda på. Är det det mån tro?


Tog Elliot och körde in syrran till Mjölby idag och sen tog vi en repa i affärerna och småshoppade lite. Fred var hemma idag så han ägnade sig åt sjuk liten Lova här hemma. Nu ikväll hade hon 38 i feber och var ganska pigg så jag hoppas att det börjar vända nu. & att hon får vara frisk nu, så synd om henne att hon åker på det ena efter det andra hela tiden.


Julia har varit hemma idag och knaprat penicillin och kurerat sig och även hon verkar bättre så imorgon blir det nog skola för hennes del.


Längtar efter Wilmer så jag vet inte vad! Han har varit extra länge hos Patrik denna gång. Öppet som vi har det för Julia och Wilmer vad gäller boendet oss emellan (Patrik och mig) så blir det så ibland, att de stannar längre hos den andra. Bäst för de små liven och då får man stå ut med att längta som vuxen...


Måste planera in det där med att ta kort för tidningen med, lämplig dag och då vi alla är samlade. Bra om att Elliot inte är för stor när vi gör det ;-)


Nu ska jag ta en kaffe.

Barns skratt är det underbaraste som finns ♥

Vårdcentralen here we come again!

Lova fick igår som en rodnad i pannan och idag var den rödare och hon var lite svullen ner mot näsan så jag ringde Vc på morgonen. Hon har även feber fortfarande och är genomsnorig. Snabbsänkan var en hel del förhöjd men läkaren tyckte att vi skulle avvakta någon dag för att se om hennes kropp reder ut det själv. Om den gör det så är det ju bra då den bildar antikroppar. Är hon däremot inte bättre eller rent av sämre på torsdag så skulle vi ringa och då få ta ett nytt prov och eventuellt få penicillin då. Läkaren trodde i alla fall att rodnaden hade med förkylningen att göra men kunde inte säga på rak arm vad det är.


Fred kom hem tidigare och det gjorde inte så mycket ;-) Med två små sjuklingar så hann jag ingenting på förmiddagen t.e.x så åt jag frukost när han kom hem strax efter 12.

Julia är hängig igen med :-( Hon sov hos en kompis mellan sön och mån, vi frångick en princip av olika anledningar, och jag trodde hon hade med sig penicillinet vilket hon inte hade så på 1 1/2 dygn åt hon inte penicillinet :-E Så nu har hon jätteont i halsen igen och mår inte alls bra. Pratade dock med läkaren idag och hon sa att det bara var att köra på med penicillinet och sen när kuren är slut får vi se om det lyckats ta bakterien. Annars får hon börja om...


Nu ska jag ta en kopp kaffe och sen en välbehövlig dusch innan sängen.

Sorry ni som läser att ni får läsa mycket om baciller och sjukor men tyvärr verkar det ju vara så att det är det som vi är bäst på och sysselsätter oss mest med nuförtiden :-O Det lämnar ju då tyvärr inte mycket utrymme för annat då vi knappt är utanför dörren mer än när vi åker till Vc ;-)


En bild på Elliot filosoferandes i babysittern kan jag bjuda på i alla fall :-)


Återhämtning

På kvällen när alla barn lagt sig (och somnat!) är en förälders egentid, tid för återhämtning. Den där tiden du behöver för att sen vara en bra förälder. Lite god nattsömn på det med så är du en toppenförälder ;-)


Så jag borde egentligen lägga mig, misstänker att det blir en del vak inatt. Natten till idag var inte mycket sammanhållen sömn för min del utan kortare stunder här och där. Dagen har sen fortsatt i lite samma anda. Elliot har inte sovit något längre pass utan bara velat tutta hela hela tiden. Så länge han har fått göra det så har han hållit sig ganska lugn men jag har ju haft en riktigt sjuk och ynklig 2-åring med :-S Hon var så grymt vissen på förmiddagen. Hon ville så gärna bli buren och bara vara nära mig och blev så uppgivet ledsen när hon insåg att det inte gick för att Elliot typ bodde i min famn. Till slut fick hon i alla fall krypa upp i mitt knä och det gick trots att Elliot låg och åt där :-) Tog väl 5 min så sov hon.


Mina fina små ynkliga älsklingar ♥


På eftermiddagen piggnade Lova till om än hon fortfarande hade 38,6 i feber och med panodil i kroppen och ett par timmars sömn på dagen så slocknade hon inte för natten förrän 21 :-O


Så jag bara måste vara uppe en stund nu. Göra det här, blogga, surfa lite, plocka i ordning och bara vara en stund innan jag lägger mig. Elliot sover nämnligen nu med :-) Jag behöver det trots att ögonen går i kors av trötthet :-S


Att behöva vuxentid, egentid, tid för återhämtning är inget konstigt. Jag behöver det, måste ha det men jag älskar inte mina barn mindre för det. De är det bästa, finaste och vackraste jag har. Orubbligt! ♥♥♥♥

Liten & pytteliten...

...är sjuka :-( Lova har 39 graders feber och är helt väck. Dyngförkyld och den verkar aldrig ge sig. Elliot har någon konstig förkylning, näsan rinner inget men han är tjock långt in i näsan och när han får koksalt så kommer det (ursäkta alla känsliga!) stora gröna sletiga gubbar. Han är inte heller i form, har svårt att sova och gnäller och skriker mer än han hittills gjort.


Får hålla koll på dom  i och med att Julia haft halsfluss. Inte så stor risk för Elliot förmodligen men Lova. Tycker mig sig en tendens till variga ögon på Lova med, får väl se om det tar fart med. Hur är det nuförtiden med ögoninflammation, får de droppar eller salva? Eller får det läka ut av sig själv? Någon som vet?

Äntligen...

...fick jag det gjort som jag tänkt sen innan Elliot kom men inte blivit av, att lägga upp alla grejer på Tradera som jag sorterat ur som väl värt för någon att använda. Var en rejäl hög med skor och kläder av alla dess slag. Elliot sov de två timmar som jag höll på, det tar sin tid att ta kort och lägga upp med beskrivning och greja. Men nu är det gjort :-) Lite fotbollsgrejer kvar från Wilmer bara.


Sen vaknade Elliot och inget blev sig likt ;-) Han är inte i form och har velat tutta konstant hela dagen, har han inte fått det så har han skrikit. Så jag har varit förpassad till amning sen fm. Nu slumrar han en stund igen men han snorar lilla gubben :-(


Fred och Lova ska åka och handla lite. Julia är i stallet och Wilmer hos Patrik så det blir bara jag och Elliot hemma en stund. Ska nog slappa lite om lilleman fortsätter sova.


Lova har haft en krigardag, förmodligen ett resultat av att hon inte heller är riktigt piggelin samt att hon varit lite smått ostimulerd idag. Det sistnämnda är ju vårt fel! Igår Dessutom har hon ont i en fot och haltar. Igår höll hon på och busade ensam inne i vår säng och började rätt som det var gråta och sa att hon slagit i foten i sängen. Syns inget särskilt men ont har hon uppenbarligen. Tror dock att det är lite bättre idag än igår. Hoppas det släpper av snart.


Imorgon vill jag GÄRNA se solen :-)

Vår lördag

Brorsan och Ewelyn kom hit och fikade idag, Malin skulle ut och svänga sina lurviga ;-) så hon var hemma och fixade sig. Elliot fick jättefina presenter. Tack Joel, Malin och Ewelyn :-)


Lova älskar rutschkanor, av alla de slag så idag köpte vi en som de fått in på city gross. Så nu åks det rutschkana här :-)


Vi tog första promenaden med Elliot i em, Lova var med också förstås :-) Pga alla sjukor vi haft så har det inte blivit av förrän nu.



♥ Världens bästa storasyster ♥


Sist men verkligen inte minst vill jag gratulera min kusin Markus och hans Kriztin som fick sin andra lilla tjej igår GRATTIS!!!


Dags att fixa mat här och lägga småtrollen.


TREVLIG LÖRDAGKVÄLL!

Elliot look alike ;-)

Nu har jag läst nya Mama och ätit dragéägg, mitt favvogodis. Massa socker men uj så goda de är :-D


När jag läst färdigt och slog igen tidningen så var det en bebis på baksidan, konstigt va ;-) , och direkt så kände jag att den var lik vår Elliot. Lite äldre kanske och inte störtlik men vissa likheter. Inte ofta det händer med en bebis. Har ingen bild på Elliot där likheterna syns så utan är mest som han ser ut när han ligger och kikar och filosoferar ;-)


Här är bilden på bebisen i tidningen i alla fall:


Barnvagn

Jag saknar enkeltheten i att kunna gå ut på promenad med bara Elliot när vi är själva, det känns lite otympligt att dra runt bara lilla honom i syskonvagnen. Så, jag har kollar på blocket efter något billigt som jag kan ha här hemma för promenader med bara honom.


Hittade idag en som jag ringde på. Den fanns kvar så när jag hämtat Lova så åkte jag och tittade på den och köpte den. 400 kr för den och en mjuklift. En sittvagn, mörkgrå och lite vinröd. Ingen jag skulle köpt annars men den har de funktioner som jag kände att jag önskade, fullt liggläge, ställbart handtag, vändbart handtag för att byta färdriktning, stor suflett, enkel att fälla ihop. Så nu kan vi promera på förmiddagarna. Den var lite tung tyckte jag men det kan vara bra då jag behöver lite motstånd när jag ska ut och röra på fläsket :-D


Mannen i huset är ju flyttkarl ikväll och jag har ingen lust att stå vid spisen faktiskt så ikväll får det bli pizza. Julia vill gärna se Talang så det får bli pizza innan och sen mys framför tv:n. Ska se om Lova vill vara vaken lite längre och kolla tv en liten stund med oss med :-)


Trevlig fredag kväll allesammans!

Tidsoptimist

Ordet tidsoptimist klingar ju bra och känns som det verkligen är positivt laddat men är det verkligen någonsin bra att vara tidsoptimist?!


Jag menar, det resulterar ju enbart i stress då man åtar sig för mycket, bokar in för mycket osv och därmed får stressa som ett litet as för att hinna, lyckas med alla dessa saker då man alltid inser för sent att allt tar mycket längre tid än vad man tror och tänker.


Själv kan jag vara en tidsoptimist ibland, oftast så är det vid de tillfällen då det är en massa roliga eller bra saker som jag såååå gärna vill hinna/kunna göra.


Jag känner däremot flera stycken riktiga tidsoptimister. & inte nog med att de måste ha det jobbigt själva, de kan vara fruktansvärt irriterande för omgivningen med sitt orealistiska tidstänk.


Är du en tidsoptimist? :-)

Inte den bästa natt vi haft

(Skrivet imorse men kunde ej publiceras då pga några uppdateringar)


Elliot har vaknat ungefär en gång i timmen för att tutta och till slut blev han ju mätt men ville fortsätta tutta och blev då arg för att det kom mat. Dilemma ;-) Nappen var inte intressant utan det skulle vara the real thing fast utan mat :-) En av och på kran kanske kunde varit bra ;-)



Sen vaknade Lova frampå småtimmarna och vi tror att hon drömmer en massa nu för hon vaknar ofta mitt i natten på ett uruselt humör. Inatt sparka hon och vifta, skrek och var arg. Skulle köra bort Fred ur sängen. Ville ha täcke, ville inte ha täcke. Ville ha välling, sin gosekanin, ta av sig pyjamasbyxorna men sen behålla dom på. Till slut däckade hon, förmodligen av utmattning. Hon är rätt så snorig och hostig med.

Nu är de stora i skolan och Lova på dagis men Lova ska ju snart hem så jag ska plocka lite här, ge Elliot mat och sen åka.

RSS 2.0