Gott slut mina vänner

Vi kommer avsluta 2011 och påbörja 2012 på samma sätt, genomförkylda, hostiga och allmänt hängiga :-(

Jättetrist men vi får mysa tillsammans i familjen. Ska i alla fall åstadkomma lite god mat till kvällen även om det inte blir så avancerat. Lite blandade frukter till förrätt, potatisgratäng och ugnsstekt fylld fläskfilé samt någon enkel och god efterrätt som jag ännu inte bestämt.

Så det blir nog bra. Lite nässpray så man känner smaken på maten bara ;-)

2011 då, ett ganska lugnt år på det stora hela. Det känns så i alla fall.
 Finaste lilla Elliot kom till oss och vi fick ännu en gång uppenbarat för oss att kärleken är gränslös. Jag avslutade min tjänst på banken efter 8 år. Syrrans goaste lilla Adam föddes och förgyller vår familj. 3 av våra kompispar har separerat. 1 par som separerade för ett par år sedan har i år återförenats :-) Brorsan och Malin har separerat. Det har varit ett förvånansvärt friskt år, barnen har inte varit sjuka alls mycket. Jag tog mitt körkort i dec 2010 och därför haft körkort hela detta år, en av de bästa sakerna jag gjort.

Jag känner en oerhörd tacksamhet för att ingen i min närhet har drabbats av någon allvarlig sjukdom eller att någon gått bort i år. Sen pappa dog så tänker jag det varje gång vi påbörjar ett nytt år, måtte ingen i min närhet gå bort i år eller bli sjuk.

2012 är ju således ett oskrivet blad. Det som jag redan nu vet är att min föräldraledighet kommer ta slut och jag måste fundera över vad jag ska göra, vad jag vill göra. Elliot ska börja på förskolan, hua jag får ont i magen bara jag tänker på att jag ska lämna ifrån mig denna lilla skatt. Julia ska börja högstadiet, många blandade känslor. Elliot ska firas på sin första födelsedag.

Sen ska jag ju vinna den där miljonvinsten på Lotto nästa år :-P Bara så ni vet ;-)

Önskar er alla ett riktigt

G O T T  N Y T T  Å   R
!

Min lille fis har verkligen slutat amma

En vecka sen idag som han ammade sista gången. Jag har försökt under veckan men han blir skogstokig, han vill verkligen inte ha. Nu sista två dagarna har jag inte försökt, är liksom ingen mening. Så det är verkligen slut på amningen. Snopet.

Men det har säkert med att göra att han äter mat nu och faktiskt tycker att det är gott :-) Vällingen vill han dock inte ha, vi har testat nu sen han slutade amma men nänä :-P

Han börjar bli stor lilla gubben. Kan inte begripa att han går mot 10 månader...

Host host

Elliot är på bättringsvägen, äntligen. Han har sovit bättre inatt och Bricanylen gör nytta, så skönt för honom. Själv hostar jag så jag håller på att få psykbryt. Hosta är så grymt enervrerande. Känner mig vissen och nyser så jag gör inte alltför många knop. Fred börjar också känna av kalaset och Julia är som mig. Wilmer och Lova är de som än så länge klarat sig, får väl se hur länge de står emot.

Ska ändå försöka fixa lite idag så vi kan ha något firande imorgon även om det bara blir vi i familjen. Lite mys måste man ju ha på Nyår trots förkylningar som lever rövare.

Vad ska ni hitta på Nyår?

Dammsugaren är oerhört spännande

Enklast möjliga...


...kvällsmat.

Sjukstuga och vi är både hängiga och trötta. Själv har jag ont i halsen, hostar och börjar känna mig risig. Lagom till Nyår :-(

Elliots feber har varit något bättre idag men det blev ett besök på Vc. Halsprov och snabbsänka togs så streptokocker och lunginflammation kunde uteslutas. Däremot var han tilltäppt i luftrören så vi fick Bricanyl utskrivet till honom. Han har en fruktansvärd hosta och det piper och väser i hans små luftrör HELA tiden. Hoppas Bricanylen ska göra snabb nytta så han (och vi) får sova lite inatt. Sista 4 nätterna har inte innehållet mycket sömn.

Får bli en kaffe nu och sen krypa i säng.

Vaknatt i sikte

Elliot är så ynklig :-(
 
Den annars så glada lilla pojken vi har är ledsen och mår inte alls bra. 39 i temp, fruktansvärd hosta och i eftermiddag har även lilla näsan börjat rinna likt en vattenkran. Han har sina stunder då han leker och busar lite för att sen rasa ihop som en liten trasa och bara vara ledsen. De två senaste nätterna har vi varit vakna en del men vi anar att det kan bli än mer inatt för trots febernedsättande och näsdroppar kommer han inte riktigt till ro.

Lilla skrutten ♥

Jag hade ju inte tänkt sluta än :-S

När Wilmer var 7 månader ganska precis så bara bestämde han sig, från ena dagen till den andra, att nu skulle han inte amma mer. Vid ett tillfälle vände han bara bort huvudet och ville verkligen inte ha. Sen ammade han inte mer. Jag försökte men han blev jättearg. Så var det slut på det, ett snopet slut.


Nu har det hänt IGEN! I torsdags ammade Elliot som vanligt, möjligen bökade han lite men han åt. När han sen vaknade vid 4 på fredags morgonen så bara vägrade han tutta. Jag försökte flera ggr men nej då. Jag försökte vid flera tillfällen på fredagen samt natten till lördagen då han brukar vara som tuttigast nattetid. Näää, han blev bara superarg och skrek och vände sig bort. Så julaftons morgon satt jag här med stans mega balubas som sprängde och bara bad om att liten Elliot skulle äta lite. Men nej nej. Så innan vi fick gäster på julafton fick Fred hasta iväg till en kompis till mig och hämta en pump.


Har aldrig varit bra på det där med att pumpa men jag fick ut en del och åh så skönt!! Tack Anna ♥ :-)


Fjärde dagen idag och han har verkligen slutat amma min lilla prins. Känns så snopet.  Jag hade inte tänkt sluta än riktigt och det blir verkligen jättekonstigt när de själva bara bestämmer sig sådär. Mental förberedelse var ju bara att glömma, sista bebisen i vår familj och jag fick inte ens vara med att fatta beslutet om att sluta amma ;-)


Fascineras dock av vad som rör sig i den lilla knoppen när de bara från ena dagen till den andra tycker att nu är det nog, jag vill inte ha mer. Elliot som varit en riktig tuttnisse och framförallt nattetid har han velat ligga där och mysa. Trodde verkligen inte att han skulle vara en bebis som slutade på eget initiativ.


Så nu har jag ammat klart och aldrig mer ska jag göra det :-S Vemod. Nästan lite snyft faktiskt..


Stora pjken ringer lite på Lovas Hello Kitty mobil :-)


Febrig & dan men glad ändå ♥

Vi fick ett gott skratt här på morgonen :-)

Lova fick en spargris av sin mormor igår, en jättesöt blommig gris i porslin (som hon dessvärre tappade i golvet så den gick sönder :-( ).

Imorse säger hon helt plötsligt: "-Var är min punggris?".

Hahahaha, vi bubblade av skratt Fred och jag. Ordet pung tror jag knappt hon hört så hon var ju helt omedveten om vad hon sa, det blev bara så fel helt enkelt då inte kom på vad det hette :-)

Godmorgon

Hoppas ni sovit gott!

Här hostas det något grymt, lilla Elliots kropp blir spänd som en fiolsträng och han hostar och hostar och hostar. Tempen visar strax över 39. Stackars liten. Vi har inte sovit mycket inatt, han har liksom inte fått någon ro.

Stormen har börjat bedarra men den har lämnat en hel del spår efter sig, massa grenar överallt, saker som blåst omkring. Inatt försvann även strömmen men den är tillbaka nu. I andra delar av landet har det dock varit mycket värre.

Nu sitter liten Lova här bredvid och tjatar om att få se Saltkråkan så så får det bli. Jag ska göra frukost.

Ha en fin annandag jul!

Vilka härliga dagar!

Julafton blev en lugn och skön dag, lagom av allt. Eller kanske lite för mycket mat för vi kände oss nog rätt välstoppade allihop igår kväll ;-)

Barnen fick så mycket fina klappar! Nöjda och glada roade de sig igår kväll med allt de fått.

Jag hittade dessvärre inte minneskortet till kameran så det fick bli mobilen och jag är inte riktigt kompis med den kameran så det blev bara några få bilder och inte särskilt proffsiga men de får duga här ;-)


Finaste syster


Adam & Wilmer


Fred med Adam & en nyvaken Elliot


& så kom ju Tomten då förstås :-)

Lova var faktiskt inte särskilt reserverad för Tomten men Ewelyn och Elliot visade en smula skepsis. Elliot mest, hans ögon blev som stora klot när Tomten närmade sig :-O

Lova och Ewelyn for runt som små busar här till och från, så söta när de leker. Ett och annat bråk med förstås :-P

Elliot är ju dessvärre sjuk och är inte alls bra. Lova började ikväll med så får väl se om det ska bli hosta och feber för henne med :-(

Idag var vi syskon med familjer och vår morfar hos mamma och åt god mat och smarrig efterrätt. Fantastiskt lyxigt att få sätta sig vid dukat bord och äta någon annans goda mat :-)

Så två härliga dagar har passerat. Synd bara att man blir så trött av att ha trevligt ;-) Tänkte mig någon glögg, film och lite mys ikväll när barnen somnat men vi är så trötta både Fred och jag så det blir nog snart sussa istället.

Det fullkomligen stormar ute här, nästan läskigt men så var det visst någon storm på väg in såg jag på vädret.

Hoppas ni kära läsare har haft en fin julhelg såhär långt och att ni ätit gott, fått fina klappar och har fått mysa med nära kära.

Är ni redo för jul allesammans?

Här städas och fixas det med det sista. Ska börja förbereda maten snart, lite av det kalla som ska intas.

Svärmor, Freds bror, syrran och Adam och brorsan och Ewelyn kommer idag. Mamma jobbar hela dagen lång så hon kommer tyvärr inte :-( Jättetråkigt men så är det när man jobbar inom vården.

Elliot vaknade med feber imorse och har en grym hosta. Har varit uppe med honom lite inatt.

Skönt att vi ska vara hemma idag och inte flänga runt.

Jag hoppas ni alla känner er redo för Julafton för den är ju liksom här nu ;-)

Önskar er en alldeles underbar Jul ♥Kl 07.00 och någon är mycket förväntansfull

När jag tar fram kameranElliot drar igång värsta spexen så fort vi ska ta kort, nästan så det är svårt att ta kort på honom :-P

Lova stumpan konstlar helst genom att sätta händerna för ansiktet, sticka och gömma sig eller göra grimaser, ganska 3 år med andra ord :-) Men idag kom hon med men hon vägrade kolla in i kameran :-P Men jag kan ju inte begära för mycket herregud ;-)

Barnen, barnen, barnen.....

I dessa tider går mina tankar (lite mer än vanligt) till alla barn i vårt land som inte upplever julen på samma mysiga sätt som vi kanske gör här hemma.


Barnen i Ludvika som är utan pappa då han misshandlades till döds på väg hem från julfesten...


Alla barn som blir misshandlade...


Alla barn som oroar sig inför mammas och pappas alkohol- och drogintag under storhelgen...


Alla barn som inte får en enda julklapp pga fattigdom...


Alla barn som inte får en enda julklapp pga att pengarna gått till alkohol el droger...


Alla barn som ligger sjuka i cancer utan att veta hur framtiden ser ut...


Det finns så många barn i vårt land, precis i samma åldrar som dina och mina barn, precis lika förväntansfulla, precis lika mycket barn som ändå inte får vara barn.


Det finns så många organisationer som hjälper barn och det är MITT och DITT jobb att se till att de kan fortsätta!


Det är ingen jul utan att bidra till att fler barn utöver mina/dina egna får en jul och en god start på det nya året.


BIDRA!!!!

Älskade lilla unge

I 40 min, och nej jag överdriver inte utan 40 min, satt Elliot på köksgolvet med denna:


och försökte pilla ut den lilla bjällran i den :-) In med sin små knubbiga fingrar mellan pinnarna och lyckades få tag om den med pincettgreppet flera gånger men hur skulle den hänga med ut?????

Så tålmodig och envis att jag nästan tyckte synd om honom för att han inte fick ut den.Men snacka om motorikträning :-)


Älskade lilla unge där!

Slarvar lite med lunchen idagElliot får givetvis sin lunch när han vaknar om nu någon skulle tro något annat :-P

Godmorgon raringar

Hoppas ni sovit gott. Det har jag. Elliot somnade strax efter kl 20 igår och vaknade inte förrän 03.15 så även att jag kom i säng sent så fick jag ett par sköna timmar.

Idag är det bara jag och lille korvas hemma. Det ska julstädas och ikväll ska jag nog göra skinkan samt att vi ska klä granen när alla är hemkomna.Ha en fin onsdag såhär dagarna innan jul och stressa inte för mycket.Nu så.

Klapparna är klara. Köpt, rättvist och inslaget :-) PUST säger jag!

Syrran och jag åkte in med småkillarna till stan på förmiddagen, Lova fick vara hos mamma och mysa. Lätt att få parkeringsplats och inte alls mycket folk men när vi hade lunchat och var i princip färdiga med inköpen så strömmade det in folk och vi var mycket glada över att vi då var på vär därifrån.

En trevlig dag och båda grabbarna var så snälla.

Lova och Fred sover hos farmor inatt och jag tänkte nu, då de andra barnen lagt sig, dra igång med något som hängt över mig ett tag och som måste göras. Rensa Lovas rum. Bort med en massa prylar. Finns ju risk för att det fylls på på julafton så utrymme behövs. Samt att hon faktiskt inte leker med alla saker på långa vägar.

Så kaffebryggaren puttrar nu och jag ska sätta igång innan jag sitter här och börja såsa till :-)Jag kan inte sluta gapa av förvåning!

Kajsa Bergqvist är lesbisk!!!!! Jag är grymt förvånad. Kanske därför Måns Herngren tyckte att han uttryckligen blivit dumpad ;-)

Skönt för henne om hon "hittat hem", måste vara hemskt att känna att man lever i något som känns som en lögn både för sig och sin omgivning.

Önskar henne lycka till men kan inte sluta gapa :-O

Som ett barn på julafton

Jag älskar julen, eller jag VILL älska julen. Jag är uppvuxen med härliga traditioner vid jul och har bara mysminnen från mina barndoms jular. Föräldrar, syskon, mostrar, morbröder, kusiner, alla samlade hemma hos mormor och morfar på julafton. Brasa i öppna spisen, änglaspel, krubba, tomtar, oändliga mängder mat och godis. Vi ungar fullkomligen älskade julen.


Själv uppnår jag inte riktigt det här. Jag vill så gärna. Jag tror dessvärre att barnen faktiskt inte har samma myskänsla kring julen som jag hade. Visst har de samma spänning och längtan men allt innan... Eller är det en vuxengrej, att man vill finna den där rofyllda, mysiga, stämningsfulla känslan dagarna innan jul? Barnen är nog kanske mer fokuserade på själva julafton.


Vi bakar, gör julgodis, pyntar och klär gran sånt som sig typ bör till jul men jag hittar inte känslan. Blir nästan lite depp över det istället. Kanske är det en inre önskan att hitta den där barndomskänslan och när den inte infinner sig så kommer en slags besvikelse. Känslan jag omdevetet söker utan att finna kanske hör just barndomen till.


Jag menar som vuxen och förälder är man ju för tusan på väg någonstans hela tiden veckan innan jul. Är det inte till mataffären, leksaksaffären eller julklappsinslagning så är hjärnkontoret på väg långt in i planeringar osv. Oundviklig stress. Inget får glömmas, minsta lilla sillburk måste vara på plats. Rättvisa i barnaskaran när det kommer till klapparna och de största önskar sig ju grejer värt en halv förmögenhet.


Som en kompis skrev på Facebook "-När ska man ha de där mysiga glöggkvällarna då?!". Det ligger något i det. För min del är det nog mer, när ska jag hinna ta familjen och sätta oss i soffan, fika, spela julmusik, prata, kramas och njuta av brasan. Det finns inte en sekund tillövers för en sådan sak innan jul känns det som. Frustration!


Julafton kommer oavsett vad och den blir mysig och stämningsfull med en hög förväntansfulla barn som inte tycker tiden kan gå nog fort tills tomten kommer. Det vet jag. Men det är ju innan jag vill njuta, hinna längta och se fram emot julen. Koppla av och ha det mysigt.


Något annat år kanske det blir så ;-)


Jag är när allt väl kommer omkring barnsligt förtjust i julen men måste nog lära mig att jag är vuxen och inte kan förvänta mig ett barns inre magiska känsla...

Lilla Luciatåget......på köksbordet börjar så sakteliga få sällskap av tomtar runtom i huset.

Har precis gått igenom julklappsinköpen och konstaterat att några kompletteringar behövs. Känns väl som en alldeles ljuvlig idé att ge sig ut bland 18 miljarder andra människor i butikerna i dessa jultider ;-)

Kaffe och sova är vad som är kvar av denna måndag.

Tonåring to be

Ikväll har vi haft "operation tonåring" här hemma. Det är inte lätt att vara i den där åldern, det minns jag själv, men det är sannerligen inte lätt att vara förälder heller. Jag vet att jag var uppkäftig och kunde sura och det liksom går igen i någon annan här i familjen nu.


Att sen bli "straffad" är ju allt annat än populärt. Men man varken kan eller får bete sig hur som helst. Kompisen fick åka hem tidigare än planerat pga en viss dams dåliga uppförande.


Ljuv som en sommarvind förbyts till en uppkäftig liten argbigga i ett svep. Man hinner inte med i svängarna. & om jag kan föreställa mig hur jobbigt det är innuti den där lilla kroppen nu, oh ja. Men som sagt, vissa gränser måste sättas.


Som tur är så är hon inte långsint och har god kontakt med sina känslor och pratar lätt om det som känns. Så egentligen är hon nog inte den kämpigaste sorten tonåring to be.


Mina underbara förstfödda älskling ♥

Jag har lyckats igen!

Det är inte första gången som jag bestämmer mat här hemma och så säger de stora barnen, men mamma det åt vi i skolan idag!

Jag menar hur stor chans är det!!!!!

Idag dessutom gör jag makaroner och falukorv som jag nästan aldrig gör då jag själv inte tycker det är alls gott men det är ju snabbt och lättlagat :-) & just idag hade då barnen ätit det i skolan.

Jag lagar i och för sig mat ca 360 dagar om året och det är väl kanske inte så ofta det sammanträffande sker men det händer lite då och då och jag är mest fascinerad av att det bara sker :-D

Ännu en diktator har gått ur tiden

Kim Jong -II har avlidit och ett uns hopp väcks inombords om att det Nordkoreanska folket ska vakna till och göra uppror mot allt det hemska och rent idiotiska som pågått i denna nation. Dock verkar det vara diktatorns son som ska efträda honom och utav det jag läst så verkar han mins sagt lika galen. Så tyvärr kanske det här en chans som går om intet för folket trots allt.

Död åt diktaturer! Tänk om det vore så enkelt........

Köttbullar

Har spenderat kvällen med att göra detta:


Rullat en och annan köttbulle :-P

Så nu fullkomligen stinker det köttbullar om mig, om allt känns det som :-O Körde dom för första gången i ugnen i år, kände att jag inte orkade stå och steka och steka. Det blev riktigt bra. Steker ju på dom i stekpannan innan de ska serveras så dår får de lite finare yta än vad de fick i ugnen.

Nu ska vi ta en kopp kaffe jag och Fred och sen blir det sängen. Känns som det är en hel del att göra denna vecka.

Söndag

Det snöar här idag :-) Tänk om det kunde få bli en vit jul trots allt.

Fred och Lova kör in Julia och hennes kompis till stan då de ska på shoppingrunda. Wilmer är precis hemkommen från fotbollsträningen och lille korvas sover. Jag ska ta och plocka fram sista pyntet och pynta, kan tro att Wilmer och Lova är sugna på att hjälpa till med :-)

Ikväll ska det rullas köttbullar.

Hoppas ni har en skön söndag!

Igår kväll fick jag ett sms...

...som värmde mitt hjärta och gjorde mig så glad:

"Jag tycker du är världens bästa syster ♥"

Med andra ord så har även jag världens bästa syster, Älskar dig finaste lillasyster ♥

En massa mums!

Pepparkakor, lussekatter, pepparkakshus, knäck, wienernougat och cornflakeskakor har tillverkats idag. Vi fick trevlig hjälp av brorsan och Ewelyn. På eftermiddagen kom även mamma, syrran och lilla tjockorvar Adam ;-) så vi fikade.


Ewelyn fick ganska snart smak på hur god degen var :-D
Rostning av mandelspån till wienernougaten


Klassisk knäck och polkaknäck


Wilmers fina pepparkakshus, han och Fred monterade och sen har Wilmer dekorerat

Skulle gjort saffransskorpor med men det får bli imorgon. Eller om jag orkar senare ikväll :-)

Nu är det hög tid för matlagning och Julia har en kompis här som ska sova över så ikväll ska det nog fnissas ;-)

Trevlig lördagkväll önskar jag er!

Fyra små åskmoln och jag brast ut i skratt!

Imorse tycktes de flesta utav barnen vaknat på fel sida. De stora störde sig på varandra och ilsknade till för mindre. Lova kände nog av detta och tyckte det var passande att reta Wilmer samt att vägra klä på sig. Elliot var så trött så han helst bara ville bli buren vilket är lite svårt när det är så mycket som ska fixas. Tänk om man vore bläckfisk ;-)


Mitt i all röra så bara brast jag ut i skratt, de stora titta på mig med irriterade blickar och verkade undra om jag inte var riktigt klok. För något roligt hade de då rakt inte sett eller hört som gjorde att de ville skratta ;-)


Jag kände bara "att tänk om någon filmade nu, hur skulle det se ut!?" :-) Vissa morgnar är kaosartade med fyra barn som ska i ordning och iväg och ibland är det verkligen inte ett dugg roligt men ibland blir det som idag, att man inte annat kan göra än att skratta åt det!

Värsta presenten ever!

Kom att tänka på när jag gick på gymnasiet och jobbade kvällar och helger i en liten butik med godis, tidningar, finare choklad, ciggarrer osv. En mysig liten butik i gammeldags anda där vi plockade ihop smågodiset bakom disken när kunden pekade på vad den ville ha :-)

Jag trivdes jättebra förutom att det äldre paret som ägde butiken var de snålaste människor jag någonsin träffat på.

Minns när jag jobbade ett av mina första pass ensam och råkade trycka fel på kassaapparaten så det blev 56 000 kr utslaget. Det fanns en klocka vi kunde trycka på så ringde det inne hos ägarna (de bodde vägg i vägg med butiken i samma hus) och de kom in i butiken. Så gjorde jag i detta fall och kvinnan blev måttligt road av mitt misstag och sa att jag var tvungen att gå in och be hennes make om ursäkt. Ehh tänkte jag men var ju tvungen att göra det. Klämde ur mig ett ursäkta som jag allt annat än menade och tyckte bara att de var stora idioter.

Men i alla fall, efter 2 år som jag jobbat där så skulle de sälja butiken och vi personal följde inte med i köpet så vi fick varsin tackpresent. Jag och Elin (som en annan tjej hette som jobbade där och som var lika gammal som mig) fick varsitt likadant paket. Jag öppnade mitt när jag kom hem och trodde inte mina ögon.

Minns ni de där halsbanden på 80-talet som var stora plastkulor i knalliga färger? Jag fick ett sådan i stark blå färg. Elin fick ett i någon brunaktig ton.

Jag kan garantera att människona rotat fram det där i någon vrå hemma, eller hittat det i någon container. Jag förkastar inte tanken i en gåva men jag vet ju hur snåla de var så därför kan jag säga sådär.

Nästa gång Elin och jag träffades var den dagen vi skulle sluta, ett par dagar efter vi fått presenten, och vi skrattade så vi tjöt. Vi fick bita oss hårt i läppen när vi skulle tacka för gåvan.

Ett gammalt plasthalsband var vad vårt arbete hos dom var värt. Men vi hade i alla fall haft skoj och trivts trots ägarna och det är huvudsaken!

Kusinmys


♥ Adam och Lova ♥

Mascaratips :-)

Jag älskar smink. Jag älskar krämer och hudvård. Tyvärr har jag fått ge upp lite det där med krämer osv för jag har extremt torr hy så det är väldigt känsligt vad jag använder främst i ansiktet. Apotekets krämer för mycket torr och känslig hy är det som gäller numera.

Jag har rätt bra koll på när rabattcheckar och bonusar ramlar ned i postlådan så jag brukar vänta tills dess innan jag köper det där lite extra, lite dyrare sminket.

Så kom då nyligen bra priser och rabatter på Kicks så jag köpte mig då en mascara som jag varit lite sugen på tidigare.

Lite halvtaskiga bilder men det får ni ta ;-)


Lancõmes Définicils


(försök ha överseende med mina för tillfället dåligt plockade ögonbryn :-O )

Så här blev den på. Jag har inga långa ögonfransar så den gjorde en rätt schysst förändring av fransarna tyckte jag själv :-) Summan av kardemumman; för korta fransar är den toppen och den separerar kalas. Med en primer under kan jag tänka mig att den blir väääldigt bra, lite lösögonfranseffekt till festen kanske :-)

På lördag blir det bak och julgodis

Hoppas innerligt nu att alla baciller hålla sig väck för på lördag har vi bokat in en bak- och julgodistillverkardag :-) Lussebullar, pepparkakor, 2 sorters knäck och lite annat godis ska vi göra hela familjen. Det blir mys. Jag gillar när det är planerat med en sådan dag för då får ungarna härja loss med mjöl, övriga ingredienser och deg bäst de vill än när man helt spontant och lite snabbt och smidigt ska fixa en sockerkaka eller liknande till fikat och alla barn ska hjälpa till och det slutar med mjöl, äggskal osv i hela köket och på alla ungar ;-)

De är så kvällspigga våra små raringar

Det är ingen i denna familj som vill sova på kvällarna, utom jag och Fred! Hahaha!

Elliot har kastat om det mesta i sömnväg och somnar sällan före 21.30 nu och då har han dessutom hoppat över eftermiddagssömnen så han har varit vaken i en herrans massa timmar. Vilket resulterar i övertrötthet och det är förmodligen det som är boven i dramat när det kommer till att somna på kvällen. Lova far runt som ett torrt skinn och är allt annat än trött. De stora har alltid en massa saker att fixa med :-)


Fred och jag brukar ta oss en kopp kaffe och sätta oss i soffan framför tv:n när alla barn lagt sig på kvällarna. Sista kvällarna har det slutat med att när alla barn väl somnat så sätter vi oss i soffan och somnar båda två i varsitt hörn inom loppet av ett par minuter :-) Inget kaffe, ingen pratstund, ingen tv.


Tänk om man kunde fördela energin lite internt i familjen, att vi kunde få lite av barnen och därmed bli piggare samtidigt som barnen då blir av med lite och kanske blir lite sömnigare lite tidigare :-)


Så länge de är pigga och glada så är det ju inte besvärligt på något sätt men när det slår över sådär och de är övertrötta och griniga och gråtiga och inget passar då känns det som om de borde insett lite tidigare att de skulle somnat när vi försökte natta :-)


Nu som först ska jag ta tag i det som vi somnade ifrån igår Fred och jag, vika tvätt, plocka ur och i diskmaskinen och plocka lite leksaker. Sen lunch. Sen handla.


Ha en fin torsdag kära ni!

Nattarbete

Elliot somnade inte förrän närmre 21.30 och jag somnade med honom. Ammade honom det sista jag gjorde och vi la oss i sängen han och jag och det är så ljuvligt mysigt. Den lilla, varma, mulliga goa kroppen och små knubbiga fingrar som ligger och plockar.


Redan strax efter 24 vaknade han och var jätteledsen. Ville inte amma, inte ha nappen. Så jag gick med honom inne i sovrummet i mörkret ett bra tag innan han somnade och jag kunde lägga ner honom.


Själv gick jag upp för att borsta tänderna och släcka ner men kände att jag dels piggnade till och dels mådde lite tjuvtjockt så ville inte lägga mig.


Så nu är kl snart 02 och jag har nu plockat i disken i diskmaskinen, torkat av bänkar och bord, plockat upp en massa leksaker, slängt i en maskin tvätt och påbörjat städning av toaletten. Galna idéer mitt i natten ;-) Men skönt i morgonbitti :-)

Elliot har hunnit vakna en gång sedan jag gick upp så jag anar att det är något som inte är riktigt ok med honom med förutom förkylningen.


Börjar känna mig lite luddig i huvudet och grusig i ögonen nu så ska nog pallra mig i säng och hålla tummarna för att jag inte vaknar snart och mår skit.


Hoppas ni sover gott :-D

Oh my god ;-)

Är det tillåtet att gå bananas på sina barn? Jag tycker det. Så länge man är en bra förälder, vad nu det betyder, men så länge man älskar sina barn, gör sitt bästa och innersta för dom och ALDRIG NÅGONSIN gör dom illa så får man väl ändå tycka att de är enormt tålamodsprövande och allmänt jobbiga ibland.Lova är världens goaste unge. Hon är gosig, charmig, glad, kreativ, underfundig i sina kommentarer och bara helt underbar.


Det var dock längesen jag kom i kontakt med en unge som är så full i hyss, bråkar och retas på detta sätt. Hon är inne i trots och hon söker uppmärksamhet trots att jag kan garantera att hon får mängder med uppmärksamhet från alla möjliga håll.


En del skriver ett recept om dagen i sina bloggar eller dagens bild eller liknande. Jag skulle kunna ha dagens hyss i min. Det svåra vore bara att välja vilket jag skulle skriva om :-O Skulle ju aldrig skriva dagens hyss i min blogg varje dag förstås för jag respekterar mina barn och vet att alla barn är olika och att alla barn genomgår faser. Vissa saker kan jag återberätta men jag vill inte utmåla henne som någon hyssmaskin som alla ska kunna ta del av.


Önskar dock för tillfället att denna fas som nu pågått i över 1 år ska börja avta... Det är så ledsamt att behöva vara arg och tjata på henne så mycket och det är en enorm energiåtgång som försvinner iväg på detta.


Vi skrattar ofta åt hennes upptåg i efterhand och även ibland mitt uppe i dom (inte så hon er förstås) och jag vet att när hon sen är en stor flicka så kommer vi minnas hennes tid som liten och skratta gott åt allt hon styrde med :-)


Det nya är nu förstås att direkt säga när "man" blir upptäckt: "-Det var inte jag!" ;-) :-P


Älskade lilla skruttunge! ♥

Elliot en blivande diskare ;-)TomteverkstadMed en överhängande risk för att alla baciller som cirkulerar i detta hus kommer att däcka fler av oss kommande dagar så kände jag att det nog var tillfälle att ge sig ut i julklappsdjungel ikväll så vi inte står och ska fixa allt nästa vecka. Så in till Linköping där jag möttes av en lång slingrande bilkö, tack och lov i motsatt körriktning så det hade börjat lätta lite på trycket i butikerna. Lova, Elliot och Julia är nu klara. I princip Wilmer med, bara ett kuvert med något innehåll som ska fixas :-) Kusifinerna Adam och Ewelyn är också klara.

Allt är nu även inslaget, skönt! Ska bara gömmas nu, för fröken Lova skulle nog kunna komma att öppna varenda paket om hon fick tillfälle ;-)

Kaos i sjukstugan

Wilmer är hemma med dunkande huvudvärk och känner sig vissen. Julia är magsjuk. Elliots förkylning tycks ha tagit ny fart för han är genomsnorig och hostig idag igen. Lova är väl den som verkar piggast för tillfället.

Får väl se hur många av oss som ska åka på magsjukan nu då. Blää för den!

Hoppas det drar över fort bara för det är ju lite fix och pyssel såhär innan jul.

Jag vet vad jag gör idag, hoppas ni har en trevligare och friskare dag framför er :-)

Lilla skruttennär han skulle åka med pappa och hämta storasyster Lova hos farmor ikväll :-)

Är det någon av er som redigerar foton i paint.net? Jag förtår mig inte på funktionerna :-O Någon som kan stå till tjänst med lite hjälp kanske?

Ha nu en fortsatt skön lördagkväll!

Sköna lördag

Fred var på julbord med jobbet igår kväll så jag, Julia och de små var ensamna. Wilmer är hos Patrik. Efter att vi tippat de små juvelerna i säng så hade vi Idolmys Julia och jag. Jag har inte följt det men Julia blev så glad över att Amanda vann. Riktigt duktig tjej.

Ska snart köra Julia och två kompisar till henne till McD där de ska äta lunch och sen gå till godishuset och inhandla helgens snask :-) Sen åker även hon till Patrik i eftermiddag.

Lova är hos farmor en stund idag och Elliot har precis somnat. Han vaknade vid 22 igår och var sen vaken till 24, pigg och glad :-) Men riktigt trött idag kan jag lova.

Blir en lugn och skön lördag utan några planer. Lite fix här hemma. Blir mer och mer inne på att vi nog ska byta rum med småbarnen. Vårt sovrum är betydligt större och de små som snart ska dela rum har inte mycket yta för alla grejer. Men måste fundera över det ordentligt, har en sambo som inte kommer jubla om jag föreslår en ommöblering ;-) Samt att om vi ska byta rum måste göra något åt den anskrämliga tapeten som nu är i vårt sovrum. Hua :-O

Ha en fin lördag allesammans!

Smittskyddsinstitutet konstaterar...

...att vinterkräksjukan är här. Baseras i och för sig på antalet sökningar på "kräk" på vårdguiden men det är ju så att när sjukor slår till så googlar och söker folk på nätet i första hand innan kontakt med sjukvården sker.

Tänk nu bara om alla kunde få in i sina karriärhjärnor de nedersta meningarna i denna artikel, jag citerar:

"Dessutom bör man, i samband med eventuell sjukdom, stanna hemma från arbetet eller skolan i ytterligare två dagar efter att man blivit frisk."

Jag vet att det inte bara är karriärmänniskor som rusar iväg till dagis med sina ungar dagen efter att de spytt sista gången och att det inte bara är dom som skyndar tillbaka till jobbet så fort en halv kopp te fått stanna kvar i magen utan för många handlar det om pengar och överlevnad, att de inte har råd att vara hemma.

Men ändå, denna vidriga sjuka skulle faktiskt kunna hållas lite mer i schack om alla följde ovanstående. En hel avdelning på dagis kanske slipper stänga, ett företag slipper gå på halvfart för att halva personalstyrkan ligger hemma i kräksjuka.

Så tänk nu på det nu kära vänner :-)

Men jag hoppas att ni alla slipper eländet förstås!

Godmorgon

Har inatt legat som en packad sill mellan två små snoriga trollungar :-) Varmt, lent och mysigt. Många uppvak dock då båda två hostar, är genomsnoriga och inte alls i form.

Har precis vinkat av de stora finingarna då de knallat iväg till skolbussen.

Godmorgon på er och hoppas ni får en fin dag!

Nåt liknande det här börjar jag känna mig som:Känner mig tung i huvudet, tjock i hals och näsa och inte alls i form :-( Var väl egentligen väntat efter alla snoriga pussar som man får av små förkylda barn här :-) Så det är smällar man får ta, bara hoppas att det inte blir nåt långvarigt. Finns ju lite att göra såhär innan jul ;-)

Vintern är här!

Eller något liknande i alla fall :-) Snön ser mer ut som en kraftig frost mer men det ÄR snö (första snön dessutom) och det är minusgrader :-)

Marängsviss

Elliot vaknade strax innan två inatt genomförkyld och Lova är på gång med. Misstänker små kusinbaciller då vi träffade en nysande och snorig liten Ewelyn innan helgen :-)

Igår fick jag rycka ut som barnvakt en stund åt Ewelyn då det kört ihop sig för Joel och Malin. Hämtade Lova på dagis och vi åkte och handlade och sen direkt till Malin och Ewelyn. Det handlade bara om en dryg timme så det gick bra, Ewelyn var lite ledsen en stund så vi kollade Pippi hon och jag medan Elliot kollade in lägenheten och Lova lekte i Ewelyns rum :-)

Jag smet ner till stan och fixade en present till Fred innan vi åkte hem, tog en kvart knappt innan jag var tillbaka men då var det körsång. Elliot grät och Ewelyn grät, Ewelyn för att Elliot satt i Malins knä. Inte lätt att vara liten...

När jag kom hem med de små så hade Julia och Wilmer vispat grädde och skivat bananer till marängsvissen som vi skulle festa på när Fred kom hem.Lova är hos farmor idag och jag ska försöka pynta lite och städa. Känner mig dock helt luddig i huvudet av trötthet, vi somnade väl om vid tre tiden inatt men Elliot har vaknat nästan en gång i halvtimmen och bökat och smågråtit :-(

Hoppas ni får en fin dag!

Födelsedag

Idag fyller Fred år och barnen har bestämt att det ska bli marängsviss till fikat när han kommer hem. Passar utmärkt då Fred är en glassälskare :-) Så när alla barn är hemkomna i eftermiddag så ska vi fixa fikat tills han kommer hem.

Elliot och Lova firade sin kära far med att vakna strax efter 4 imorse :-P Lova somnade dock en stund till hos Fred medan jag gick upp med Elliot.

Hoppas ni får en fin start på nya veckan!

Helg

Igår var vi på julbord, det årliga som vi bjuds på av Freds mamma och bror. Nytt ställe varje år. Det var väldigt gott och som på alla ställen var det alldeles för mycket att välja på :-O Det resulterade, även det som vanligt, i årets största matkoma. Var som paralyserad av mättnad hela eftermiddagen. I-landsproblem, jag vet.

På kvällen sen åkte jag, Wilmer och Lova till mamma. Syrran och Adam var där med. En mysig kväll.

Älskade lilla Adam är som en liten michelingubbe och är så go så jag skulle kunna käka upp honom :-)
Nu har vi precis ätit kvällsmat, Lova ligger i badet, de stora läser läxor inför veckan och jag ska ta med Elliot och lägga honom. Riktigt trött är han, lille fisen ♥ 

Jag vann :-)

Så idag kom den röda fina vovven med posten:


Från Kalikå och det var en tävlingen som Semper anordnade där man skulle svara på en fråga och sen motivera varför man skulle vinna. Skrev ett rim som uppenbarligen gick hem och jag var en av 10 som fick denna fina hund. Stor var den med :-) Elliot ska få den i julklapp.

Lady Dahmer sätter pränt på precis det jag anser i debatten huruvida de som missköter sin hälsa ska ha rätt till vård eller inte.

Läs inlägget här

Det är lite konstigt...

...att det ofta tycks vara så att när något börjar fungera så är det något annat som helt plötsligt slutar fungera när det gäller bebisar. Det här med vällingen har ju äntligen börjat lossna lite, han äter, inga mängder men han äter. Men han vägrar ibland fortfarande med. När han äter välling på kvällen så sover han ända framtill 00.30-01.30 innan han vaknar första gången och det är stor skillnad mot innan då han sov max 3 timmar innan det var dags för uppvak och mat.

MEN han har istället blivit helt omöjlig att söva. Från att vi tidigare kunnat gunga lite med honom i famnen eller bara lagt ned honom eller att han ammat lite innan så fungerar ingenting. Det här med gunga och bara lägga ner har visserligen bara varit så i knappt 2 månader för innan dess kunde han bara ammas till sömns men det har varit så skönt, både för oss och för honom att det varit så smidigt sista tiden.

Nu är han ju inne i en ålder då det händer massor både rent utvecklingsmässigt samt att det poppar upp tänder osv så jag vet och förstår att saker och ting kan komma i gungning.

Tidigare har han ätit gröt och slocknat när vi kommit hem efter att ha lämnat de stora barnen och det är innan 9 som han då somnat. Nu går klockan mot 10 och han är görtrött men ska inte sova. Det går inte att gunga med honom i famnen för han blir jättearg och kastar sig bakåt, lägger man bara ner honom så skriker han upp sig till hysteri på minimal tid och ammas till sömns vill han inte heller.

Blir en ond cirkel för till slut är han ju så trött att han blir sådär argt och missnöjt övertrött och inte kan somna för det.

Med 4 barn inser jag att man faktiskt ställs inför dilemman och problem trots en del erfarenhet. Alla är de ju små egna individer så jag betvivlar att man någonsin kan bli fullärd när det kommer till att ta hand om en bebis :-)

Om en dryg timme ska vi hämta Lova, ska vi sätta något på att han somnar en stund innan så jag får väcka honom ;-)

Hua!

Jag bara ryser, nu är det dags för det där eländet att börja sprida sig som en löpeld...

Något jag bävar för varje år och varje år håller alla tummar och tår för att vi ska slippa det. Sist vi hade det var när Elliot var 1 vecka gammal, Fred och jag fick det samtidigt och det var tufft vill jag lova.

Vad ska man tro...

...om det här??

Det finns ju dessvärre en del "weirdos" i vårt land med, annars brukar det ju vara amerikanarna själva som står för alla möjliga konstiga stämningar, historier osv.

Jag blir lite nyfiken dock, hur menar denna svenska Lisa att detta skulle gått till i praktiken? & det lär ju knappast vara så att Lisa-Marie inte skulle vara deras dotter för hon är ju en smärre kopia av sin far. Det skulle ju vara lite kul att få ta del av ett nytt DNA test och se vad det visar.

Haha, ibland är det roligt att lägga tankarna på sådana här lättsinnliga saker, eller hur?! :-D

Hips vips var det torsdag!

Den här veckan försvann i ett svep, visserligen bara torsdag än men jag fattar inte vart dagarna tagit vägen. Igår var det studiedag för barnen och det firade de minsta med att vakna extremt tidigt så lagom när vi skulle äta frukost var de redo för att sova en stund. Så när allt var i ordning, alla påklädda osv så var klockan så pass mycket att det inte kändes som någon idé att dra iväg på något utan Julia och jag åkte och handlade och det var i princip vad som hände igår. Julbaket sköt vi på för Wilmer var hos Patrik och alla barnen ska ju vara samlade när det ska bakas :-)

Idag är det bara jag och lillfisen hemma som för tillfället sover. Lova är hos farmor och de andra är där de som vanligt är en vardag, jobb och skola.

Ska iväg och handlade några småsaker i eftermiddag och nu innan är det dags för städning.

Så det är bara att sätta fart ;-)

Trevlig torsdag på er!

RSS 2.0