Det är lite konstigt...

...att det ofta tycks vara så att när något börjar fungera så är det något annat som helt plötsligt slutar fungera när det gäller bebisar. Det här med vällingen har ju äntligen börjat lossna lite, han äter, inga mängder men han äter. Men han vägrar ibland fortfarande med. När han äter välling på kvällen så sover han ända framtill 00.30-01.30 innan han vaknar första gången och det är stor skillnad mot innan då han sov max 3 timmar innan det var dags för uppvak och mat.

MEN han har istället blivit helt omöjlig att söva. Från att vi tidigare kunnat gunga lite med honom i famnen eller bara lagt ned honom eller att han ammat lite innan så fungerar ingenting. Det här med gunga och bara lägga ner har visserligen bara varit så i knappt 2 månader för innan dess kunde han bara ammas till sömns men det har varit så skönt, både för oss och för honom att det varit så smidigt sista tiden.

Nu är han ju inne i en ålder då det händer massor både rent utvecklingsmässigt samt att det poppar upp tänder osv så jag vet och förstår att saker och ting kan komma i gungning.

Tidigare har han ätit gröt och slocknat när vi kommit hem efter att ha lämnat de stora barnen och det är innan 9 som han då somnat. Nu går klockan mot 10 och han är görtrött men ska inte sova. Det går inte att gunga med honom i famnen för han blir jättearg och kastar sig bakåt, lägger man bara ner honom så skriker han upp sig till hysteri på minimal tid och ammas till sömns vill han inte heller.

Blir en ond cirkel för till slut är han ju så trött att han blir sådär argt och missnöjt övertrött och inte kan somna för det.

Med 4 barn inser jag att man faktiskt ställs inför dilemman och problem trots en del erfarenhet. Alla är de ju små egna individer så jag betvivlar att man någonsin kan bli fullärd när det kommer till att ta hand om en bebis :-)

Om en dryg timme ska vi hämta Lova, ska vi sätta något på att han somnar en stund innan så jag får väcka honom ;-)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback
RSS 2.0