Hej och hej då!

Jag känner sällan för att inte säga aldrig förresten, mig tvungen att skriva här på bloggen. Jag tycker det är roligt. Däremot så finns viljan och önskan om att skriva här ofta, för har man en blogg vill man ju skriva i den :-)
 
Men jag måste ta en paus, kanske kommer jag inte skriva mer utan lägger ner bloggandet, kanske återkommer jag. I skrivandets stund så säger jag i alla fall tack för mig, tack för att ni hälsat på här hos mig ♥
 
Det är alldeles för mycket nu för att jag ska hinna med bloggandet och i stress presterar jag inte bra här :-D
 
2 exjobb, 3 hemuppgifter och en hemtenta har jag att beta av nu inom loppet av 2,5 vecka. Känns sådär. Jobbar dessutom runt 75% utöver skolan och så familjen med, min kära fina familj ♥ 
 
Så det finns inte utrymme för något annat än familj, jobb och plugg nu och jag vet i ärlighetens namn inte riktigt hur jag ska få ihop det men jag vet också att det brukar lösa sig i slutänden.
 
Om vi inte hörs så önskar jag er en alldeles ljuvlig sommar! Njut, ha det mysigt och var rädda om varandra!
 
Puss på er

Hej o hå!

Här inne händer inte alltför mycket :-O Jag hinner inte riktigt. Försöker komma igång med två skolarbeten som ska in innan terminens avslut, jobbar i princip alla lediga skoldagar samt efter skolan en del med och så ska man ju hinna imgås med kära familjen.
 
I lördags fick jag en ledig dag, så jobbade bara fre kväll och igår och det var lite bonus sådär en jobbhelg :-)
 
Planen idag är att plugga och sen ska jag jobba kväll. Försöka tvätta undan lite med, vart kommer alla kläder ifrån?!
 
Imorgon ska jag jobba på Prylgrossen, om en vecka slår de upp portarna på den fysiska butiken, ska bli så spännande. & jag får äntligen stå i butik som jag älskar, har drömt om att jobba i butik sen jag var liten och jag har gjort det under många år med men nu var det längesen så ska bli jätteroligt. Älskar butiksarbete, kassatjänst, ge service åt kunder. Tänk vilken förmån att få att jobba där när jag behövs och samtidigt får jag utbilda mig till något som verkligen intresserar mig och även jobba extra inom det. Ibland är livet snällt :-) Måste bara se till att det inte blir för mycket, det är lätt hänt att ta på sig för mycket för att man tycker det är roligt att jobba och så gärna vill.
 
Den här vackra buketten fick jag av mina töser igår, jag ÄLSKAR lupiner! De är så fina!
 
 
& så har vi då baksidan av sommaren, sol och värme. Ja det finns faktiskt en baksida, alla nedrans små kryp. Jag avsky kryp och flygfän. Men de mest enervrerande är nog flugor! Finns det något som är så irriterande som flugor frampå småtimmarna på morgonen. Eller när man känner sig varm och klibbig och de HELA tiden ska sätta sig på en. Eller när de spatserar runt i den mat man precis jagt upp och ska äta. Blää säger jag!
 
& här är dom ju nu då :-E
 
 
Grrrrrrr!
 
Har ni det bra vänner? ♥

En tonåring till i huset

Ja igår fyllde vår fina fina ♥ Wilmer ♥ 13 år ♥ Helt otroligt att den gosse nu är tonåring! Tiden går så alldeles för fort.
 
Födelsedagsbarnet själv skulle spela och döma fotboll igår så han försvann iväg, själv skulle jag jobba på prylgrossen.se så för min del bar det iväg dit.
 
När Wilmer var klar körde P honom till PG så han och jag åt mat på McD. Bara han och jag ♥ När vi sen kom hem fram mot kvällen fick det bli kvällsfika med beställd marängsviss av the birthdayboy :-)
 
 
Vår älskade pojke!
 
Imorgon ska jag jobba lite på PG (prylgrossen.se) med och sen blir det raka spåret till jobbet för kvällspass. För er som läst min blogg länge så vet ni att jag under 1 års tid jobbade mycket på PG som min kusin och hans pappa startat upp. Nu är det 1 år sen jag jobbade där sist och nu håller de på att öppna fysisk butik utöver nätbutiken. Så roligt och spännande! Så det är där i butiken jag är och hjälper dom lite nu inför öppningen om drygt 2 veckor. Så himla roligt! Ser med glädje och spänning fram mot detta!
 
Ikväll har jag haft jobbig hjärtklappning och har under ett par veckors tid haft lite ont vid hjärtat till, inte smärta alltså utan lite småmolande till och från. Jag hoppas att det "bara" är att det har varit så otroligt mycket sista tiden både mentalt och med allt plugg och jobb. Ska bli skönt med lite sommarlov, om än jag ska jobba en hel del så kan man släppa skolan lite i alla fall. Fast skolan är jätterolig, känner nästan lite ångest inför att detta år bara svischat förbi och att det nu bara är 1 år kvar! & tänk om det ska gå lika fort :-O
 
Tack till er som kikar in här hos mig, även att jag långt ifrån använder bloggen som någon dagbok (allt ska bara inte skrivas här, lite integritet tack :-) ) så är det så roligt att få skriva och se att ni sen kikar in här hos mig. Vore bara så roligt om ni ville lämna något mer avtryck än att ni "syns" i antalet besökare ;-)
 
Men jag är glad att ni syns där förstås ♥ Hoppas ni haft en fin start på veckan!
 

Tanken vs verkligheten

Ni vet när man vaknar och ser solen skina och det är klarblå himmel, man öppnar dörren och känner ljumma vindar redan på morgonen. Då känner man att det här blir en bra dag. Man tänker att idag ska vi vara ute och ha mysigt hela dagen lång.

 

Så var tanken och så var planen. Så efter frukosten bar det ut i trädgården. Ut med filt, solstolar och leksaker. F tog tag i gräsklippningen. Jag borrar ner mig en solstol och båda de minsta sitter i sandlådan. Livskvalitet! Det går 1 min så skriker Lova rakt ut för att Elliot rasat hennes sandhus. Jag går dit säger till Elliot och tröstar Lova. Går tillbaka och sätter mig i solstolen. Skönt. Det går max 1 minut så bråkar de hejdlöst då båda prompt måste ha den röda hinken. Reser mig, försöker lösa konflikten och går tillbaka till solstolen. Hinner inte ens sätta mig så klipper Lova till Elliot och han börjar grina. Tillbaka till sandlådan. Går till solstolen och sätter mig och hinner väl sitta i 20 sekunder så börjar Lova gråta, Elliot har förstört hennes sandkaka. Jag flyger upp ur solstolen och fram till sandlådan och frågar vad det är som pågår och om de ska gå in istället eftersom de inte kan hålla sams. De tystnar och jag går tillbaka till solstolen. Tar 5 sekunder så får jag ett moln av sand och gräs över mig, flyger upp och vänder mig om och där står Elliot med en brett leende på läpparna som om han gjort något jättebra. Leder in honom och säger att han får stanna inne tills han sköter sig. Han stortjuter när jag går ut. Sätter mig i solstolen och jag hör ytterdörren öppnas, ut kommer Elliot med sin suraste min och säger ”dumma mamma”. Jag ignorerar honom. Lova däremot ignorerar honom inte utan ropar ”nä det är DU som är DUUUUM!” varpå Elliot tar sats och springer mot henne, Lova flyr och jagandet går runt runt, gissa var, runt min solstol. & såhär håller de på och jag håller på att bli tokig.

 

Jag går in och börjar med lunch och tänker att de kan bråka bäst de vill men det tar ju inte lång stund förrän båda grinar och beskyller den andra för allt.

 

Efter lunch gjorde vi ett nytt försök och äntligen fann de sin plats i lugnan ro. Men på varsitt håll, Lova i sandlådan och på gungorna och Elliot på en filt lekandes med sina bilar. Då pustade jag ut i solstolen en stund och fick sitta där utan att fara upp och ner som en pingisboll och vara arg hela tiden.

 

& lugnet infann sig snabbt och oj så välbehövligt att bara få sitta en stund och njuta.

 

Nu ska vi strax påbörja kvällsmat som ikväll blir grill.ning som övriga Sverige kan jag tro denna vackra kväll :-)

 

Hoppas ni har en ljuvlig lördag med solsken och barn som är sams ;-) ♥

Frihet

O där försvann Julia o en av hennes närmsta vänner iväg på moppe...


Ellen, Julias kompis, har fyllt 15 och har fått moppe och klarade sitt moppekort för två veckor sen. O oj va de är ute o åker :-) Behöver jag säga vad vår älskade tös önskar sig mest när hon fyller 15 i augusti!!!!! Men det är dyrt, jag tycker det är strålande att de måste ta kort för att köra moppe för de behöver trafikregler osv men måste det kosta 4500kr!?!? Ellens moppe är begagnad men kostade 8000kr ändå så det är rent ut sagt hutlöst.

Men de är lyckliga flickorna när de drar iväg på en runda med moppen och jag förstår dom så väl! En känsla av frihet!

Härlig kväll

Vilken härlig kväll det blev på förskolan och vad fint de ordnat det. Grillen tänd så det var bara att grilla när man ville, olika stationer hade de gjort och det var vattenlek, skapa-fritt med stenar/pinnar/färg osv, ansiktsmålning och hinderbana. & sol, sol sol så härligt. När vi satt och åt korv och fikade så kom min moster och hennes man med barnens sysslingar Alicia och Alva så vi fick trevligt sällskap.
 
& så fick vi med oss en räv och en fjäril hem :-)
 
 
Ikväll somnar de ovaggade, vilken sekund som helst. En hel dag på förskolan och sen tillbaka till förskolan med massa lek :-)
 
Nu ska denna trötta mamma fixade det sista inför gruppredovisningen imorgon och sen blir det natt här. Hoppas få sova gott, skulle sitta fint till morgondagen. Sen ska jag avnjuta ledig helg! & på söndag fyller vår stora fina gosse 13 år. Tänk nu blir han tonåring med. Min stora fina gosse ♥

Packar fikakorg...

...o snart åker vi ner till förskolan som firar 5 år med familjekväll. Kände mig lite avigt inställd till det tidigare idag men så när man ser hur glada de små är och hur roligt de tycker att det ska bli ja då blåser avog bort. De stora fina ungarna följer med också :-)Tisdag

Dagarna far förbi i ett rasande tempo. Hinner knappt med. Det är drösvis i skolan och massor (lite för mycket) jobb och så ska ju familj och hem hinnas med också. Igår var jag helt ledig, bortsett från skolarbete, och var då tvungen att ta tag i ett förfallet hem. Det går liksom inte att ge vika det minsta lilla på plockande, fixandet, tvätten osv en enda dag för då har man att göra sen. I alla fall är det så här.
 
Idag vaknade lillskrutt med huvudvärk och var inte alls piggelin så F har kommit hem nu för dels måste jag läsa 6 kapitel idag inför ett grupparbete, påbörja en bokrecension med egna synvinklar ur vårt behandlingsarbete och sen ska jag jobba. 
 
 
Det har regnat nu flera idag här men lite skönt är det. Dels kan man vara inne och göra det som måste göras med gott samvete och dels behövs det ju verkligen för naturens skull. Igår när jag satt i bilen och väntade på Julia som tog in hästarna så stod jag precis vid rapsfältet där och oj så vackert det är. Ett stort hav med solgul raps. Denna tid är då sannerligen alldeles underbart vacker!
 
 
Har ni några trevliga planer denna tisdag förutom jobb/dagis/skola?

Ingen sol men ledig!!

Hade ju en önskan om sol men så mycket sol har vi inte


Men jag njuter till fullo av denna lediga helg. Borde pluggat lite idag men jag tar det imorgon eftermiddag och på tisdag. Blir bra det! F och de minsta är hos farmor så hoppade ner i soffan och tänker vila lite innan dusch och sen iväg på lite trevligheter.

Hoppas ni har en skön lördag ♥️


Givande samtal

Haft ett långt samtal per telefon med min handledare på jobbet ikväll, älskar henne. Hon är så vansinningt bra och duktig. En stor förebild inom detta yrke för mig. Hon är en klippa! Så nu har jag fått bolla tankar, ventilera känslor och fått tips och råd. Känns fint.
 
En halvseg skoldag idag och rätt trött ikväll. Undrar om man kan få en släng av narkolepsi utan att ens ha tagit svinvaccinet?! :-O Kronisk trötthet är i alla fall vad jag lider av nu och det är så TRÖTTSAMT (passande ord ;-) ).
 
Imorgon heldag i skolan och sen direkt till jobbet för kvällspass.
 
Ser fram mot helgen, om än det är lite skoljobb att göra så ska det bli så skönt att få vara ledig. Va med familjen, slippa ställa alarm och bara få vara lite.
 
Hoppas denna raring behagar visa sig lite i helgen
 
 
& att temperaturen stiger lite för nu har det varit riktigt kallt sista veckan.
 
Nu längtar jag till sängen, ska bara förbereda lite kläder och annat fix inför morgondagen och sen ska jag krypa ner och Zzzzzzzzzzzzzzz :-)
 
Sov så gott vänner ♥

Fäbodknäcke

Gillar ni knäckebröd och inte har testat detta så tycker jag ni ska göra det :-)
 
 
Ett ganska tunt knäcke men matigt och oerhört gott! Ganska hårt så inget för löständer dock!
 
 
Så nu är det kaffe och knäcke och sen får jag försöka kränga på mig skygglapparna så jag inte ser allt stök, dammråttor, tvätt osv överallt för idag måste jag plugga.
 
Hoppas ni har en fin start på nya veckan! ♥

Högmässa och små vivor

Arbetspass 3 av 3 denna helg är över och jag är ganska (!) trött. Tänkte egentligen sätta mig med skolarbete nu men har bara benat ut uppgifterna lite, resten får jag ta imorgon. Huvudet är liksom inte med för att sätta mig och plugga nu.
 
Har varit på högmässa idag med klienter, då en anhörig till en klient sjöng i kören. En mycket vacker kyrka som jag varit i förut men fascineras lika mycket varje gång av hantverket, det otroligt vackra, den varma och genuina känslan i denna kyrka. Svårt att fånga bild men ändock :-)
 
 
Det har inte varit en av de lättare helgerna på jobbet, smått tungrott. Men så är det ibland.'
 
Väl hemkommen så intogs kvällsmat med hela härliga familjen, F och de minsta hade varit hos farmor så på bordet stod dessa söta, väldoftande små raringar som Lova plockat till mig ♥
 
 
De hade slokat lite på vägen hem men hoppas de repar sig. Underbara är de! När jag var liten så brukade pappa och jag cykla iväg och plocka just gullvivor på en äng, dessa gav vi till mamma. Det är hennes favoritblomma. Pappa plockade ibland själv och ställde på mammas nattygsbord ♥ Så det får nog bli att åka snart och plocka lite vivor till kära mor och sen även en bukett till fina pappa och ställa på hans grav ♥

Mys!

En perfekt avslutning på denna dag/arbetsdag. Hela familjen nedborrad i soffan med snacks, Cola o tända ljus på bordet o Sune på bilsemester i dvd:n :-)


Hoppas ni har en fin lördagkväll! ♥️
RSS 2.0