Marinad och såsrecept
Jag gör en egen superenkel marinad till fläskfilé (kan användas till kyckling eller annat kött med). Gör sen sås på på stekspadet som blir kvar i formen.
Här kommer recept på marinad och sås:
MARINAD
1 dl kinesisk soya
2 dl rapsolja
2 vitlökar
Grillkrydda
Salt
Svartpeppar
Blanda soya och olja, skiva i vitlöken i blandningen. Krydda med salt, peppar och grillkrydda. Tänk på att detta är en marinad och att mycket smaksättning behövs. Lägg i fläskfilén och låt ligga MINST ett par timmar. Bryn sen på filéen i stekpanna och lägg därefter i ugnfast, smord fom. 150-175 grader i ca 30-40 min, ta ut och skär i den för att se om den ser bra ut och lägg sen i aluminiumfolie i ca 10 min för att den ska bli helt klar.
SÅS
1 dl vatten
Grädde
Rör i vattnet i formen i det "spad" som blivit kvar efter köttet. Sila sedan ner i en kastrull och tillsätt grädde. Marinaden är så smakrik så någon mer kryddning i såsen behövs inte. Om man inte önskar tillsätta någon favoritkrydda eller liknande förstås. Barnen ville dricka såsen här ;-)