Sömn! Eller snarare bristen av den...

Innan nedanstående så står läxläsning, badningar, skjuts till och från träningar, matlagning och intag av maten samt en herrans massa fix på schemat.


19.30/20.00
Läggning av Lova och Elliot, vi tar varsin Fred och jag.


21.00/21.30
De stora barnen lägger sig.


23.00/00.00
Båda små börjar vakna med jämna mellanrum. Elliot får mat och somnar om, Lova får sövas om genom att någon av oss sitter hos henne.


01.00/01.30
Elliot vaknar och vill tutta. Även Lova vaknar, kommer oftast in till oss och vill då ha välling.


02.00-05.00
Elliot vaknar flera gånger för att äta. Lova drömmer som en tok och vaknar om vartannat och vill gärna framåt småtimmarna ha en flaska välling till.


ca 07.00
Alla barn vaknar och det är dags att gå upp.


Är det konstigt att man är trött? Är det konstigt att vi vissa dagar har som största dröm att bara få gå och lägga oss och sova flera timmar på eftermiddagen? Är det konstigt att vår galnaste fantasi för tillfället är att få sova en hel natt? Nej knappast, är förvånad att vi ens står på benen vissa dagar. Kom inte dragandes med att vi själva har valt att skaffa 4 barn. Föräldrar har faktiskt rätt att klaga av sömnbrist även att de har valt att bli just föräldrar. Det är ju dessutom ganska individuellt hur barn sover. Vissa föräldrar får sova hela nätterna trots att de har flera barn för att deras barn har goda sömnvanor. Våra har det inte. Än mer häpnadsväckande är ju att barnen kan vara så pigga, glada och fulla av energi trots att de sover så sönderhackat.


Någon slags inbyggd pump med energi tycks ju ändå finnas inbyggd hos oss föräldrar för nog för att man vissa dagar är döende av trötthet så fixar man ju för det mesta allt vad det innebär en dag med barn.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback
RSS 2.0