Smarrig kycklinggryta
Jag älskar när jag ser recept hos er andra bloggare som jag kan testa. Det är så lätt att snöa in på de vanliga rätterna och det blir lätt tradigt och tråkigt. Jag har lagat otaliga middagar med recept som jag hittat hos er så nu tänkte jag tipsa er! En krämig, mumsig kycklinggryta som blev en succé här hemma. Smidig och god vardagsrätt men givetvis kan man bjuda på den med :-)
Krämig kycklinggryta
6 pers
1 kg kycklingfilé
1 1/2 röd eller gul paprika
Färska eller konserverade champinjoner
2 rivna vitlöksklyftor
salt och peppar
5 dl vispgrädde (jag kör alltid de fetaste produkterna, minst tillsatser i)
3 dl vatten
2 1/2 msk kycklingfond
1 1/2 msk basamvinäger
Maizena redning eller majsstärkelse blandat med vatten
Gör såhär:
Skär kycklingen, svampen och paprikan i mindre bitar. Skala vitlöken. Stek kycklingen en stund innan du lägger i svamp och den rivna vitlöken. Krydda med salt och peppar. Rör ner paprika, grädde, vatten, fond och balsamvinäger och låt puttra en stund. Smaka av och känn om det behövs mer av något. Red av såsen till en krämig sådan. Servera med pasta eller ros och stor sallad.
Inte så rolig bild haha, men det smakar såååå mycket godare än det ser ut på denna bild. Lovar!
Kommentarer
Trackback