Socialtjänsten

Kollade på Debatt igår som hade fallet Thomas och Jennie uppe, de som jag skrev om igår som blev oskyldigt anklagade för sexuella övergrepp på sin ena dotter. Det var väl egentligen inget nytt under solen som kom fram men däremot så styrktes mycket av ens misstankar kring Socialtjänstens missbedömningar och felhanteringar. Bl.a av en f.d chef inom Socialtjänsten. Nuvarande chefer som närvarade försvarade och argumenterade givetvis för en god Socialtjänst som möjligen gjort en del missar genom åren men de verkade vägra ta till sig vad som kom fram svart på vitt igår.

Det råder inget tvivel om, tycker jag, att Socialtjänstens rutiner, förundersökningar osv måste sättas under lupp och granskas på bottennivå. Alltför många felbedömningar görs och det är alltid barnen som hamnar i kläm.

För ett par år sedan hade vi t.e.x den 2-åring som misshandlades till döds av sin styvpappa i Mjölby, bara 1 mil härifrån. Efteråt framkom att de var kända av Socialtjänsten i Mjölby sedan tidigare. Jag vet människor som anmält till Socialtjänsten att barn far uppenbart illa men inget görs.

& så händer det här den här stackars familjen, på löjligt svajjiga grunder.

Förnekelsen är den största boven, att de som idag arbetar i Socialtjänsten vägrar inse de egna bristerna och hela systemets brister utan bara kör på utan att reflektera och vara tillräckligt uppmärksamma.

De ska finnas som framförallt ett skyddsnät för våra barn och det är ju oerhört viktigt att det fungerar. Jag hoppas verkligen att denna händelse kan föra något gott med sig och göra att Socialtjänsten granskas ordentligt.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback
RSS 2.0