Pallen




Ja det här är Lovas nya kompis, (den skitiga) pallen!


Den har stått på toaletten länge och hon har använt den när hon borstar tänderna och tvättar sig i handfatet men nu har den sen en vecka tillbaka fått en helt ny innebörd i hennes liv. Lite magisk likt en flygande matta upplever vi att denna pall är för liten tös.


"Pallen hämta", "pallen stå", "pallen klättla", "pallen hoppa" osv osv. Hon har upptäckt att denna lilla pall är mobil och mycket användbar. När man inte når något på köksbänkarna, när de översta kökslådorna behöver tömmas på bestick och köksredskap och så det senaste lilla påfundet :-O När man vill gå upp på övervåningen så hämtar man pallen och ställer vid "grinden" (som hos oss pga att en grind inte gick att fästa är en hög bräda som vi skruvat fast), klättrar upp och häver sig över grinden och vips så är man halvvägs upp i trappen!


Vi har pratat om att det kanske börjar bli dags för henne att klara trappen och egentligen gör hon det redan men det finns ju viss obalans i denna lilla kropp än och nedför på egenhand känns inte aktuellt. Nu måste dock träning påbörjas. För sen pallen visade sin multifunktionalitet så har ju även stolar och lite annat åkt med av bara farten och flyttas friskt runt i huset.


Utvecklingen hos små barn innebär ju för oss vuxna ofta ganska mycket mer arbete och påpassning men ändock är det så fascinerande hur de fullkomligen sprudlar av kunskapstörst, experimenterande och upptäckarglädje. För att inte tala om hur otroligt uppfinningsrika och smarta de är.


De är alldeles förtjusande och jag är stormkär i denna lilla människa som vi förärades med för snart exakt 2 år sen.


(Trotsen väljer jag att utelämna denna gång då den faktiskt är allt annat än just förtjusande :-S )



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback
RSS 2.0