Jag håller med Amnesty

Läs artikeln här

Oavsett vad för medalj det skulle handla om så borde Sverige stå fast vid sin syn på mänskliga rättigheter och faktiskt inte dela ut medaljer av någon sort till ett land med diktatur, fyllt med övergrepp och förtryck. Den enda medalj de skulle vara värda att få är när de gör framsteg i demokratik och mänskliga rättigheter för att uppmuntra ett fortsatt arbete i detta.

Jag har inget emot kungahuset i övrigt men jag tycker att deras arbete alltid borde gå i linjen med Sveriges ståndpunkter i viktiga frågor. För det kungahuset gör mest är egentligen reklam för Sverige och jag har svårt att tro att en bakvänd lära fungerar på en diktatur, att en i detta fall medalj skulle kunna få ett land som Saudiarabien att tycka Sverige är ett bra land pga detta och börja ta efter. Det funkar ibland på barn men inte något så isolerat som ett land i diktatur. Istället bör vi markera. Köra Aschbergs hela handpekning och tydligt visa vad som är acceptabelt och inte när det handlar om medmänsklighet och respekt för varje individ oavsett kön, ställning osv. Förtryck och övergrepp ska förkastas. Inte ens en scoutmedalj ska delas ut i sådana länder om det inte finns klara arbeten som främjar demokrati och lika värde i det som medaljen delas ut för.



Kommentarer
Joel

Behöver jag säga vem den dyslektiska, efterblivna, muppen var som delade ut den? Och ja... Pengarna kom direkt från din plånbok. Kungahuset och deras jävla fjanterier borde avslutas så snabbt som möjligt. Helst i eftermiddag.

2011-10-04 @ 10:24:42
Nina

Hahaha kära bror du är lika dramatiska och drar höga växlar som vanligt ;-) De kostar oss runt 35 miljoner per år och det är grymma pengar men jämfört med det deras "reklam" gör och hur mycket pengar Sverige drar in tack vare deras "fjanteri" så är summan faktiskt inte särskilt stor. Sverige tjänar grymma pengar på kungahuset med. Som vårt kära land uppenbarligen behöver eftersom det enda som sker är neddragningar. Om vi nu bara ska prata pengar.....

2011-10-04 @ 10:28:34
Joel

115.000.000:-/år kostar Svenska kungahuset.



Det vore ett mycket klokare väl att anlita en bra, privat reklambyrå för den summan om vi ska prata att marknadsföra Sverige. Istället för den dysfunktionella familjen med nazistblod i ådrorna som vi har idag ;)

2011-10-04 @ 11:54:47


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback
RSS 2.0